2021 Minicamp: 3. nap

Kép
minicamp 2021 3. nap

Az edzőtábort megelőző időszakban a New England Patriots hatodszor edzett médianyilvánosság előtt, egyben ez volt a 2021-es Minicamp utolsó napja.  

 

Nem végeztek teljes edzésmunkát (13-an): 

CB Stephon Gilmore, OLB Chase Winovich, OLB Rashod Berry, LB Terez Hall, DT Byron Cowart, TE Dalton Keene, LB Cam McGrone, WR Devin Smith, S Josh Bledsoe, TE Jonnu Smith, LB Brandon King, RB Brandon Bolden, WR Nelson Agholor 

 

Visszatért: 

RG Shaq Mason (teljeskörű részvétel) 

 

Észrevételek: 

  • Gilmore, Winovich, Berry, Hall és Cowart egész héten nem voltak jelen 

  • Jonnu Smith nézőként volt jelen (első nap szenvedett combhajlító sérülést) 

  • Bledsoe rögzített csuklóval pozíciós gyakorlatokon vett csak részt 

  • Bolden és Agholor korábban fejezték be kisebb sérülések miatt 

  • N’Keal Harry tegnap serülése nem volt súlyos, ma teljeskörű munkát végzett 

  • Steve Belichick koordinálta a védelmet, ő hívta a játékokat az egész Minicamp során 

  • K Quinn Nordin megint nagy rúgásokat mutatott be, 42 yardról egy a pálya mögött 15 yardra lévő ház tetejére bombázott. Kicsi az esély rá, hogy ne Nick Folk legyen a kezdő, a rúgásai pontosak, bár laposabb ívben szállnak a tavalyihoz képest, 50 yardról volt ez látványos 

  • A csapat az edzés végén Ernie Adamst is megünnepelte, elbúcsúztatta 

 

Fókuszban: QB szereplés 

 

Cam Newton

Newton kiválóan teljesített, 21-ből 17 jó passzt osztott ki, gyorsan olvasott, pontosan dobott. Összehasonlításképpen: a korábbi két napon 21 jó passzt ért el 38 kísérletből 1 eladott labdával. Főbb célpontjai James White-t 4/4, Kendrick Bourne-t 3/3, JJ Taylort 2/3 és N’Keal Harry 2/3 voltak. 

Az elrontott dobások most nem csak a hosszú passzokból jöttek. Egy esetben szimuláltak lepörgő órát: a mezőnygólt előkészítő hosszú passz az oldalvonal felé szállt, de N’Keal nem tudta elkapni. A következő, egyben utolsó passz felé már sikeres volt. Newton a kezdő fallal dolgozott a mai napon, ez sokat segített, erre volt kihegyezve az edzés. 

 

Mac Jones

Jones 11/20-at ért el egy eladott labda mellett, de a számok kissé megtévesztőek. Több elejtett passz (Marvin Hall, Zuber, Bourne) is volt, emellett holding szabálytalanság akadályozta meg Olszewskit egy mélységi passz behúzásában, D’Angelo Ross követte el rajta. Az egyik rossz passznál gyakorlatilag “levitték”, az utolsó 2 perces támadás során két tervezett passzt dobott Zuber felé, aki egyiket sem kapta el, pedig az egyik hosszú touchdown lett volna. Az eladott labdát Adrian Colbert szerezte meg, itt nem tiszta, mi történt, gyakorlatilag a kezébe dobta.  

Az ő pontosságával összességében nem volt baj, az első passza rögtön pontot ért, dupla fedezet ellenére találta meg Wilkersont a végzónában, de a következő, teljesen hasonló dobását Hall elejtette. Ma harmadszor volt olyan passza, amibe belenyúltak, de emberhez ment, ezen a napon Michel kezébe kacsázott a laszti, ezen a jövőben mindenképpen dolgoznia kell. Ő a tartalék támadófallal dolgozott, többször adódott probléma, amikor kezdő passzsiettetőket kellett feltartóztatni. Az eladott labda sajnos nagyon rossz volt, a harmadik két nap alatt, ráadásul a záró támadások során jött mindegyik. 

 

. . . és többiek

Jarrett Stidham 10/14-gyel és egy eladott labdával zárt, Brian Hoyer csak a scout teammel dolgozott, 2/3. 

 

Források: 

https://www.bostonsportsjournal.com

https://theathletic.com/

patriots.com

Hozzászólás

Sajnos nem értem, hogy a minicampon végig hiányzó 4 játékosról miért nincs információ. Érdekes, hogy a tudósító szakírók sem beszélnek erről. :( Főleg Wino érdekelne, akit pedig BB dicsérgetett az OTA során. Eh...

D.Keyd (NESN szakíró) szerint:  "Winovich távollétének oka nem jelentősebb", és az a terv, hogy visszatérjen az edzőtáborba. Maga Wino is közölte szerdán az Instagramon, hogy viharként fog visszatérni az edzőtáborba. Úgy tűnik, a minicamp kihagyása talán tervszerű és engedélyezett volt.

Jonnu Smith sérülése aggasztó, illetve kell egy WR aki mindent is elkap, és akkor tényleg PO contender a csapat.

Sziasztok 

Valaki esetleg tervez erre az útra befizetni?
https://www.jettravel.hu/sport/new-york-boston-es-a-patriotak

Illetve vannak velük kapcsolatban tapasztalataitok?

Előre is köszi a válaszokat

Hali

Én 2019-ben voltam velük a szakadó esős Dallas-meccsen, nagyon jó volt, csak ajánlani tudom őket (mondjuk akkor emelte az esemény színvonalát a három illusztris utitárs, a Márk-Baska-Galuska trió).
Szuperek voltak a mellékprogramok is, a szervező, Bódor Balázs nagyon jó fej (ő is jött velünk).
Nekünk a fiammal segített külön utazást is szervezni, mert mi a végén nem jöttünk vissza velük, hanem tovább repültünk LA-be apámhoz.

OFF, de szerintem fontos lesz!

Az NFL és NFLPA közös közleményben közölte az un. vakcinációs protokollt az idei edzőtáborra és az előszezonra. Előírta az oltott játékosok edzési, magánéleti lehetőségeit az oltatlanokkal szemben. Nem közlöm az egészet (lehet cikk lesz belőle?), csak kiemelnék néhányat, mert szerintem az oltatlanok hátrányai az oltottakkal szemben jelentősen befolyásolhatja akár a rosterre kerülésüket is. Pl. oltottakat 2 hetente, oltatlanokat naponta! tesztelik, oltottaknak sehol nem kell szájmaszkot viselniük se a létesítményben, se az utazások során és részt vehetnek társadalmi eseményeken, összejöveteleken, míg az oltatlanokat ezért akár $50ezer-ra is büntetheti az NFL vagy a klubja stb. Jelenleg a liga szerződtetett játékosainak valamivel több, mint a fele van beoltva, a csapatonkénti megoszlások részletei nem ismertek.

Rostermozgás! Tegnap aláírt OG RJ.Prince, akit a minicamp-en a csapat kipróbált. (Érdekes, hogy a megjelenéséről egyik tudósító sem írt!) A 2018-ban UDFA-ként a ligába került játékos, PS tag volt eddig, 26 éves, 198 cm és 141 kg, utoljára a Ravensnél volt. Az OLine-corps jelenleg 14 tagú! (4C!, 6T, 4G). Cut K R.Aguayo és a nemrég jött LS (már elfelejtettem a nevét :)) A roster per pillanat 89 fős, 3 játékos szerződése még aláíratlan.

Z.Cox a NESN szakírója összeállította az OTA-n és/ill. a minicamp-on látottak (vagy éppen nem látottak!) alapján szerinte az offseason „nyerteseit” és „veszteseit”. (Az indoklásainak csak a lényegét írom le!)

Nyertesek:

  • QB Mac Jones versenyképesnek látszik a kezdő posztra, hibái, kiegyensúlyozatlansága ellenére.

  • LB Josh Uche - „pass-rushing dynamo”-ként működött végig, minőségi ugrás várható Tőle.

  • LB D’onta Hightowerzökkenőmentesen beilleszkedett és „karcsúsodott” is.

  • WR Jakobi Meyers hiába jöttek az újak, a legmegbízhatóbb, legjobb WR volt.

  • DB Jalen MillsBB áradozik: ...Mills egy igazi DB...

  • Dline - ...még a backup-nak látszók is bíztatóak..nagy verseny lesz.

Vesztesek:

  • TE Jonnu SmithOTA kihagyva, minicamp 1.edzésén combhajlító sérülés.

  • TE Dalton Keenea minicamp-ot a rehabilitációs pályán töltötte

  • WR N’Kael Harry a WR hierarchiában legfeljebb 4. és a mögötte lévők veszélyeztethetik a rosterhelyét.

  • OLB Chase Winovich OTA és minicamp kihagyva, a LB/EDGE corps munkájából lemaradt.

Kiegészítésként: Uche meghívást kapott Von Miller nyári passrush csúcstalálkozójára, amire 12 játékost hívtak meg.

"Uche meghívást kapott Von Miller nyári passrush csúcstalálkozójára, amire 12 játékost hívtak meg."

 

Aki itt sérülne meg, az gondolom olyan, mintha otthoni edzésben sérülne meg...

(nem mintha nem gondolnám, hogy nagyon vigyáz ott magára mindenki)

A hír részletei alapján Nekem úgy tűnik, ez inkább egy konferenciaszerűség a passrusher poszttal kapcsolatban. 

Ráadásul, utánanéztem, már megvolt a múlt hétvégén Vegasban! :)

Off: OT Marcus Cannon kisebb térdműtéten esett át - bár jól van, de egy térdműtét mindig kockázatos akkora terhelésnél. Még ha nem is nálunk van már, azért szurkolok neki, hogy ne legyen rá hatással. :)

MI? EZ? A? CSEND??? :) :) :)

Nem tudom, de valami lehetne, mert kezdem hülyén érezni magam, hogy naponta tízszer rutinból megnézem mi a helyzet, aztán szomorúan távozok, mert semmi.:) Ilyen ez az uborkaszezon sajnos...:( 

Hát ez az, pont így vagyok én is. Nyilván nem a cikkeket hiányolom (persze azok is jöhetnének szinte BÁRMIRŐL), de hogy még egy komment sincs már mióta... Tiszta elvonási tünetek. :) :)

no para. szerintem vagyunk így még néhányan.
benézünk és latjuk, hogy még hopi sem írt/fordított semmit sem...
ergo a kinti oldalakon is agyhalál van:)