Edzőtábor 2021 - 15. nap

Kép
newton

A Patriots megtartotta a 15. edzését, amit a csapat az Eaglesel közösen tartott meg.

Nem edzettek: CB Jon Jones, TE Matt LaCosse, TE Troy Fumagalli, TE Jonnu Smith, DB Myles Bryant, LB Anfernee Jennings, WR Tre Nixon, DT Lawrence Guy, TE Hunter Henry, LS Joe Cardona, K Nick Folk, QB Jarrett Stidham, CB Stephon Gilmore, LB Cam McGrone, LB Terez Hall, S Josh Bledsoe, DT Byron Cowart

Megjegyzések: Zsinórban 3 nap volt, hogy Henry beöltözött az edzésre, azonban erőnléti edzéseket végzett. Smith, Jones és Fumagalli is jelen volt egy rövid ideig az edzésen, de csak nézőként.

Sérülés: Ronnie Perkins térdsérülést szenvedett a kezdőrúgás gyakorlat során, az orvosi stábbal bement az öltözőbe. Később bekötözött térdel visszatért a pálya szélére, hogy megnézze az edzés hátralevő részét.
Felszerelés: A csapatok teljes védőfelszerelésben teljesítették az edzést.

Észrevételek:

  • Cam Newton az elmúlt hét legjobb edzésén van túl, 15 passzkísérletéből 13 volt sikeres, amik közül ráadásul az egyik egy elejtett labda volt. Newton 13 sikeres passzal kezdte az edzést, mielőtt Kristian Wilkerson elejtette volna a dobását. Newton ezúttal nem dobott INT-et.
  • Newton célpontjai: Brandon Bolden (1/1), Devin Ross (1/1), Jakobi Meyers (3/3), James White (1/1), Sony Michel (3/3), Nelson Agholor (1/2), Kendrick Bourne (1/1), Gunner Olszewski (1/1), Rhamondre Stevenson (1/1), Kristian Wilkerson (0/1)
  • Mac Jones szintén rendkívül éles volt az edzésen, egyetlen kivétel az INT-je volt. Ez mindössze a 4. INT-je volt az edzőtábor során és az első augusztus 8. óta. Jones 14 passzkísérletéből 13 volt sikeres, az utolsó 11 passzkísérlete mind sikeresen célba ért. Fontos kiemelni, hogy lehetőséget kapott az első csapat élén is azok után, hogy hétfőn teljesen dominált az Eagles második csapatát. 
  • Jones célpontjai: Nelson Agholor (1/1), James White (2/2), Devin Asiasi (2/3), Jakobi Meyers (2/2), N'Keal Harry (2/2), Kendrick Bourne (2/2), Brandon Bolden (2/2)
  • Brian Hoyer 4 kísérletéből 2 volt sikeres, egy INT mellett.
  • Ezúttal minden közös gyakorlat az Eagles ellen a vörös zónában volt.
  • Devin Asiasi volt a csapat egyetlen TE-je aki részt tudott venni az edzésen. Így komoly terhelést kapott a fiatal játékos, főleg mivel ezúttal a vörös zónás gyakorlatok voltak a középpontban. Azok után, hogy több edzést ki kellett hagynia Covid-19 miatt, most megmutathatta mit tud.
  • Jó volt Jerod Mayo-t látni a pályán, ahogy az LB csapatnak magyarázott a pályán és a gyakorlat közben is irányította az LB-ket belülről.
  • Nelson Agholor megtorpanásaival az őrületbe kergeti a védőket, a lábmunkája és robbanékonysága komoly gondokat okoz nekik. Az irányítók továbbra is dolgoznak a kémián az elkapóval, főleg amiatt, hogy felé többnyire a nehezebben kivitelezhető hosszú passzok mennek. Newton 8/17-tel, Jones 11/18-cal passzol felé.
  • Rhamondre Stevensonnak volt egy 20 yardos TD futása a 11-11 elleni gyakorlatok során.
  • Kristian Wilkersonnak meggyűlik a baja az elejtett passzokkal az edzőtábor során. Már 6 pontos labdát ejtett el, nincs még egy játékos akinek 2-nél több lenne. Ezzel könnyen kihúzhatja magát az 53-mas keretbe kerülésért folytatott versenyből.
  • Mac Jones 4-szer vette célba N'Keal Harry-t a közös edzéseken, mind a 4 elkapással végződött, azonban Newton egyszer sem passzolt a korábbi 1. körös elkapó felé.
  • Christian Barmore beküzdötte magát a kezdő védelem rotációjába Lawrence Guy távollétében és az újonc teljes mértékben helytáll.
  • Jalen Mills a slot CB pozíciójában szerepelt Jonathan Jones távollétében. Az ő helyét a pálya szélén Joejuan Williams vette át. Úgy tűnik Michael Jackson elé került a rangsorban.
  • Quinn Nordin 4 mezőnygól kísérletéből 3-mat értékesített. Belőtte 33, 40 és 44 yardról, míg 46 yardról mellé rúgta.


forrás: Jeff Howe - The Athletic

Hozzászólás

Köszönjük!

Meyers továbbra is szinte MINDENT elkap, jó lesz a srác!! :) Furcsa ez a Harry mellőzés Newton oldaláról. A futóink egész jók elkapásban IS.

Szóval vannak itt jó jelek. Meg kevésbé jók is, pl. sérülések, CB sor állapota. Érdekes lesz, hogy a kezdésre ki lesz végül kerettag, és ebből ki lesz ténylegesen bevethető.

GOOO PATS!

Kíváncsi vagyok, hogy mikor kerül pont a Gilmore ügy végére.

Eddig azt gondoltam, hogy kb. ilyenkorra már meglesz a megegyezés, de úgy tűnik, hogy mostmár mindkét fél csak arra játszik, hogy a másik fél hamarabb ráun a szituációra, vagy kényszerhelyzetbe kerül. Azt gondolom, hogy Gilmore van előnyösebb helyzetben, mert legfeljebb kivágják és szerződhet egy új csapattal, vagy elcserélik valami hátsó körös pick-ért. BB meg maximum annyit tud tenni, hogy rosteren tartja, hogy addig se keresse meg a "nagy pénzt". De igazából csak betartani tud neki, valódi haszna nemigen van belőle. Ennek ára viszon kb.8 milla, ahhoz képest, ha most kirakná, mi meg mondjuk 2 jó, kiegészítő ember ára.

Ha jobban belegondolok, a legvalószínűbb szcenárió már inkább a trade. BB várja, hogy hol sérül meg egy CB1 a preseason-ben, de végülis októberig is ráér várni.

Továbbra sem látok rációt Gilmore elcserélésében. Jackson továbbra sem bizonyította, hogy CB1, mögötte meg nem sok mélység van, sem Williams, sem Michael Jackson nem egy életbiztosítás. Majd miután Gilmore lejött a PUP listáról, szépen megkapja a fizuemelését, jelenleg mindkét félnek ez az érdeke.

Én egyetértek azzal amit írtál és örülnék, ha tévednék, és maradna. Mondjuk szerintem nem azért van PUP listán, mert gyötri valami olyan nyavalya amivel nem tudna edzeni, hanem mert nincs megegyezés.

De így, három héttel a start előtt nem nagyon látom BB szemszögéből mi más lehet a cél, és az oda vetető stratégia. Telik az idő, az edzéseken nincs ott. A tizeniksz millió két hete is tizeniksz millió lett volna és két hét múlva is ugyanannyi lesz

Szerinted miért nem egyezett még meg vele? Gilmore azt mondta, hogy 1 éves contract-ot is aláírna, pénz meg még van a sapi alatt (bár biztos tudna vele mást is kezdeni a főnök)

Talán még azt tudom elképzelni, hogy van egy fiatalabb hasonló kaliberű játékos a trade célkeresztben, hasonló nagyságú pénzért, mint Gilmore.

Nem kellene elengedni Gilmore-t. De BB meg nem szokott engedni a zsarolásnak, amit értékelek. Ha BB hű marad az elveihez, valószínűleg Gilmore menni fog és szerintem ez a valószínűbb,  de nekem az az érzésem, hogy arra rámehet az idei szezon (nyilván nem az SB, de mondjuk a rájátszás). Akárhogy nézzük, lassan az egyetlen igazán elit játékos a csapatnál. 

Ez konkrétan nem igaz. A BB-éra során 7 holdoutoló vagy elégedetlenkedő játékos volt: Ben Watson, Ty Law, Richard Seymour, Deion Branch, Asante Samuel, Vince Wilfork, Logan Mankins. Közülük egyedül Branchet cseréltük el, a többiek új szerződést kaptak, pedig Mankins már a sajtónak is előadta, hogy cserét akar.

Biztos vagyok benne, hogy az lesz, ami a csapatnak a legjobb. Ha túl sokat akar, és a fiatalok bizonyítanak az előszezon meccseken, vagy van a fejében BB-nek corner szerzése (már sok lehetőség nincs, sőt), akkor Gilmore-t eltradeli. Ha úgy látja, hogy szükség van rá, akkor megegyeznek. Szerintem az utóbbi lesz. Napokon belül. Nem gondolom, hogy BB olyan nagyon megsértődne egy hold outon. (Én még azt sem tudom, hogy a Malcolm Butler story mi volt. Tudjuk?)

Én is így látom. A Butler-story érdekes kérdés, volt pár játékos, aki névtelenül lenyilatkozta, hogy jogos volt a dolog, mások szerint játszhatott volna így is. Amit én olvastam/hallottam (podcastekben, mielőtt valaki azt hiszi, vannak forrásaim a csapatnál :D): volt valami betegsége, ami miatt edzéseken is szenvedett, fű volt nála, takarodó után ért a hotelbe, összebalhézott az edzőkkel, ami lökdösődésig fajult, de ha jól rémlik, még örömlányokról is volt szó. Azért készpénznek nem venném ezeket, de többször voltak jó értesülései a forrásoknak, mint rosszak.

Szvsz egyébként az egész történet túl van lihegve. A TE-k és RB-k okozták a fő problémát, na meg a slotból nyeltük a yardokat. Egyiken sem tudott volna segíteni, főleg nem a playoffban mutatott bűnrossz játékával. Ha egy hiányzóra akarunk mutogatni, akkor sokkal inkább Jonathan Jones sérülését venném elő.

Szerintem a gondolatmenet egy része azért hibás, mert BB nem fog arra játszani, hogy bármelyik játékosunknak betartson, ő a legszigorúbban mindig abból indul ki, hogy mi a legjobb a csapatnak.

Ha jól értelmezem a saját hozzászólásomat, pont nem ezt a lehetőséget erősítem a későbbi mondatokban.: "... valódi haszna nemigen van belőle. Ennek ára viszon kb.8 milla ..."

;)

Egy 53 projekció játékból:)

Roster 53

Quarterback (2)

Mac Jones, Cam Newton

Running back(6)

Damien Harris, Sony Michel, James White, Brandon Bolden, J.J. Taylor, Rhamondre Stevenson

Wide receiver (5)

Nelson Agholor, Kendrick Bourne, Jakobi Meyers, Gunner Olszewski, N’Keal Harry

Tight end (4)

Jonnu Smith, Hunter Henry, Devin Asiasi, Matt LaCosse

Offensive line (8)

David Andrews, Michael Onwenu, Isaiah Wynn, Trent Brown, Shaq Mason, Ted Karras, Justin Herron, Yodny Cajuste

Defensive line (5)

Davon Godchaux, Lawrence Guy, Deatrich Wise Jr, Christian Barmore, Henry Anderson

Linebacker/edge (8)

Dont’a Hightower, Matthew Judon, Josh Uche, Kyle Van Noy, Ja’Whaun Bentley, Chase Winovich, Ronnie Perkins, Anfernee Jennings

Cornerback (5)

Stephon Gilmore, J.C. Jackson, Jalen Mills, Jonathan Jones, Joejuan Williams

Safety (4)

Devin McCourty, Kyle Dugger, Adrian Phillips, Myles Bryant

Special Teams (6)

Quinn Nordin, Jake Bailey, Joe Cardona, Matthew Slater, Cody Davis, Justin Bethel