Keretszűkítés - 2021

Kép
2021

Magyar idő szerint kedd este 10 óráig kell kialakítani a csapatoknak az 53-as keretet, folyamatosan frissülő cikkünkben követhetitek kitől válik meg a Patriots.

  • 0:15 - Ezen a linken megtekinthetitek az idei (ideiglenes) 53-as keretet.
  • 23:57 - S Joshuah Bledsoe (NFI), LB Terez Hall (PUP) és QB Jarrett Stidham (PUP) is kihagyja az első hat mérkőzést a szezonban. A LB Anfernee Jennings még a határidő előtt került IR-re, így számára véget ért a 2021-es szezon. Ezzel kialakult az idei 53-as keret, ám néhány változás még mindenképpen várható.
  • 23:53 - C James Ferentz, QB Brian Hoyer, OLB Tashawn Bower, OT Korey Cunningham, CB Michael Jackson, DT Nick Thurman is távozott a csapattól. Hoyer minden bizonnyal egy-két játékos IR-re kerülése után visszatér és ő lesz a második számú irányító Jones mögött.
  • 21:48 - DT Byron Cowart PUP-on, míg LB Cam McGrone NFI-n kezdi a szezont. Akárcsak Gilmore, ők sem lesznek bevethetőek az első hat mérkőzésen. Még 11 játékos...
  • 20:05 - Field Yates (ESPN) információi szerint Quinn Nordin mellett döntött az edzői stáb, így ő lesz a Patriots kickere, Nick Folktól pedig megválik a csapat. Folk akár vissza is térhet a gyakorlócsapatba, ha nem kap máshol esélyt.
  • 18:37 - DT Akeem Spence is távozott a csapattól.
  • 17:30 - CB Stephon Gilmore a PUP-listán kezdi a szezont, ami azt jelenti, hogy az első hat héten biztosan nem lép pályára. Még 14 játékostól kell megválnia, IR-re, PUP-ra vagy NFI-re helyeznie a Patriotsnak.
  • 16:12 - DT Montravius Adams és CB Dee Virgin a két következő távozó.
  • 16:08 - A nap talán legnagyobb szenzációja, Cam Newtont kivágta a Patriots! Az újonc Mac Jones ezzel kezdőként várja a Dolphins elleni szezonnyitót.
  • 16:00 - További öt játékostól köszönt el a csapat, név szerint: DB Myles Bryant, WR Isaiah Zuber, TE Matt LaCosse, OL Alex Redmond, DB D'Angelo Ross.
  • 15:05 - WR Kristian Wilkersontól is megvált a Patriots. Az elkapó nem tudott konzisztensen jó teljesítményt nyújtani, neki volt a legtöbb dropja az előszezonban. Ettől függetlenül egy PS-helyet mindenképpen elcsíphet, ha nem veszi fel más csapat a waiverről.
  • 14:35 - Az idén hatodik körben draftolt OL William Shermantől is elköszönt a csapat, ám a gyakorlócsapatban számol vele az edzői stáb.
  • 9:50 - Az éjszaka folyamán volt egy érkező játékos is, a Chiefstől érkezett OL Yasir Durant egy 2022-es hetedik körös pickért. Durant tackleként és guardként is szerepelt az előszezon során. Jelenleg 78 fő van rosteren, tehát még 25 játékostól kell megválnia a csapatnak.
  • 1:00 - Három játékostól vált meg a Patriots; S Adrian Colbert, WR Tre Nixon és DT Bill Murray az első áldozatok. Nixont mindenképpen szeretné a gyakorlócsapatba visszahozni a Patriots.

Hozzászólás

Pont tegnap este filóztam a Nixon srácon hogy miért nem hallottuk nagyon a nevét az előszezonban. 

Érdekes kérdés, hogy akit a PS-be akarok, azt legelőször vágom ki, hogy végig menjen a waiver-en, arra bazírozva, hogy nem veszik fel, mert mindenki valami jobbra vár, vagy az utolsó másodpercben, amikor ömlenek a játékosok és a "zajban" végig tud menni.

Persze, ha a játékos is maradni akar és ezt jelzi isa csapatoknak, akkor nem fog senki vesződni vele.

A Giants ellen volt pár slot elkapása, Minitront idézte nekem.

Ezt a Chiefs OL-trade-et érti valaki? Ennyire rossznak gondolja a poszt mélységét BB? Ha meg igen, akkor miért egy olyan játékosért cserél, akihez hasonlót a kivágások után is leakaszthatna?

Tipp: mert lát benne valamit, ami miatt akar tenni vele egy próbát és így fixen a Pats-hez kerül, egy UDFA szintű pickért. Esetleg van róla több infója, míg random waiver-es játékosokról kicsit tovább tarthat ezt összeszadni az infókat. Ráadásul nem tudni ki marad, mire a Pats-hez ér a lehetőség, meg lehet egy csomó opció. Akár túl sok is. Elvileg ma kb. 32 x 27 játékos kerül kivágásra (- IR, PUP, egyebek)

 

Nekem inkább az kérdéses, hogy kinek a helyére akarja az 53-as keretbe, mert az eddigi teljesítménye alapján még jobbat is ki kell vágnunk mint a megszerzett játékos. Ha meg kivágja akkor waiver-en megy végig mintha a Chiefs vágta volna ki nem? Vagy így már FA lesz és le lehet igazolni PS-be (mert mást egyelőre nem látok bele az ipsébe)?

Jogos!

Nem tudom.

Tipp: valakinek van valami sérülése, amiről nem tudják, hogy mennyire komoly, vagy kell neki pár hét, és ez az illető veterán és így nem megy a waiver-re. :)

Durant az előszezonbeli játéka alapján simán lehet egy minőségi csere, aki tud guardként és a fal szélén is játszani, de inkább előbbi a valódi posztja, és nem mellesleg jó adottságokkal rendelkezik, szóval némi upside-ja is van. Ebből fakadóan jobb opció, mint Ferentz, akiben sokkal több nincs, és max a fal belsejében használható. 

PFF-nél állítólag nincs valami jó értékelése, de Én ezt csak olvastam egy olyan oldalon amit itt nem illik emlegetni.

 

Na, CN-en meglepődtem

Az igen!!

És akkor most Hoyer lesz a backup - mégsem edzőnek kellett tehát.

Végre kivágta a mester ezt a bohócot!

Tegnap este pont azon filóztam, hogy az öreg úgyis megpróbálja Jonest. De azért, hogy Camet kihajítja azt nem láttam jönni. Ezzel szerintem nem csak Newton patriotsos, de talán az NFLben is vége a karrierjének. 

Született egy meglepő, de biztonsági döntés. BB nem rizikózta meg, hogy oltatlanul valamennyi qb-t veszélyeztesse, nagyon mást nem látok benne. Megnéztem volna Cammel az idei offenzt, de ez a döntés abszolút védhető.

Arra nagyon kíváncsi lennék, miért nem volt hajlandó beoltatni magát, miért volt fontosabb, mint ez az új esély, amit alapvetően gyakorlatilag megkapott. 

Szerintem egy qb-t így is úgy is karanténban kell tartania, mert pozitív eset az oltottaknál is lehet és tovább is tudja adni. Nem a QB-kat veszélyeztette, hanem a csapatot küldte volna szopóágra. (Ahogy pár napja írtam, itt igazából mindegy, hogy a vakcina pártiaknak, vagy az szkeptikusoknak van igaza, mert az számít, hogy a szabály miatt a csapat szív)

El tudom azt is képzelni, hogy BB a mostani majdnem két hetes felkészülési szakaszt kihasználva adott egy ultimátumot.

Ebben is lehet valami. Meg abban is hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy Jonesnak mekkora van odalenn. Én örülök neki, ha nem lesz playoff akkor se bánom, csak lássak szép dolgokat Jonestól. Meg egy fejlődési ívet. Ha ez megvan, akkor szerintem bizakodhatunk a következő 2-3 idényt illetően. 

Az is lehet, hogy közölte BB CN-el, hogy nem Ő kezd majd, és CN kérte a kivágását mert nem akart csere lenni. Most rögtön lesz majd esélye elmenni valahová, ahol mondjuk megsérül a kezdő, és a csere nem olyan kaliber (pl WFT). Már ha hívják...

Ha belegondolsz, BB-nek nemigen volt érdeke kivágni CN-t, ahelyett, hogy a kispadra ülteti. Most megy itt fényezés, de azért MJ sem egy életbiztosítás. Össz-vissz preseason meccseken láttuk, ami azért eléggé speciális környezet. Mi van ha mégsem válik be? Akkor aztán ott fog a csapat ülni a két szék között. Ráadásul lesz egy elég jó D, ami miatt nemigen lesz komoly QB prospect közelében a csapat.

A puding próbája az evés lesz MJ esetében is, és hát azért nem kis kockázat van ebben, hogy nem ül mögötte CN.

Talán egyedül az oltásos story-t tudnám elképzelni, ami miatt kenyértörésre kerülhetett sor.

Korrekt meglátás.

Kezdő QB gyatra backup-el, inkonzisztens rúgó, féloldalas sec - a legfrissebb hírek, nem tudom még mi minden fog kiderülni. Vajon most akkor mindenki oltott?

Így utólag már könnyen vagyok okos, de ha belegondol az ember, akkor egész preseason-ben nem voltak CN futásaira hívott játékok, ami azért azt vetíthette előre, hogy nem rá van szabva a támadó séma. Persze lehetett azt mondani, hogy ezeket takargatja a csapat, de úgy tűnik nem véletlen nem gyakorolták. Jones meg pár hét után már a no huddle előrehaladást, meg a két perces támadásokat vitte, ami azért nem semmi, az alapján, hogy páran még hónapok alatt sem tudják elsajátítani a rájuk eső részt (volt itt néhány máshol sztár WR aki emiatt sült be). Egyébként valahol azt olvastam, hogy un. fotografikus memóriája van a srácnak. Az jó kérdés persze, ahogy írjátok is, hogy a nyomást hogy kezeli. De aki látta pl a draftot, az tudja hogy ott milyen laza volt, vagy azt nézve, hogy átvette a Bama-t szezon közben és nem ijedt meg, nincsenek rossz előjelek. Persze ettől még Én is azt vártam, hogy CN kezd majd, és jóval később lesz a váltás. Az oltatlansága biztos, hogy nagy súllyal esett latba, mert így egy időzített bomba ketyegett az öltözőben. Kérdés maradt-e ilyen a kivágások után is. Hosszabb távra egyébként Én azt vártam, hogy Jones lesz a kezdő, és Stidham a csere, de csak jövő évtől gondoltam.

Te jóóó Isten erre nem számítottam. Nem szarozik a Mester.

Stephon Gilmore kihagyja a szezon elejét!

A Patriots a PUP listára helyezte a cornerbacket, így legalább hat hetet ki kell hagynia. Ellenben a roster helyet nem foglalja a keretszűkítés idejére.

Gilmore PUP listán kezdi a szezont és így az első 6 mérkőzésen biztosan nem játszik

MacJ előzenonbeli teljesítménye is közre játszott szerintem a döntésben, vagyis BB ennek alapján bátrabban cutolta CN-t. Eddig is kedveltem MacJ-t, ezután teljes mellszélességgel drukkolni fogok neki, hogy legyen megint egy olyan qb Bostonban, akiért úgy lehet rajongani, mint TB-ért. Az eddigiek alapján minden remény meg van arra, hogy Jones ilyen lesz! 

Elismerem, nem értek a focihoz… vagy csak BB kiismerhetetlen számomra. CN kivágása nagyon meglepett, biztos voltam benne, hogy kezdő lesz. Nem gondoltam, hogy ez ez az oltás dolog ilyen komolyan lesz véve. Egyedül az vígasztal, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki vakon van BB- t illetően. A Gilmore ügy is elég érdekes… szerintem őt sem látjuk már Patriots mezben, talán csak az időt akart nyerni BB, hátha kap ért jobb ajánlatot, vagy nem tudom. Azért elég merész húzás egy frissen draftolt irányítóval és Hoyeral nekivágni az évnek… szerintem még a rebuild folyik idén ennek alapján.

Newton? Folk? Bryant?

Amikor a roster cikk végére odaírtam, hogy biztos lesz meglepetés, akkor erre még én sem számítottam. Ahogy az öreg bácsi a repülőn...

csikócsapat leszünk a végén.

Folkal csak helyet csinálunk valakinek, hogy rosterről lehessen IR-re tenni, hogy vissza lehessen később hozni. Pár nap múlva vissza hozzuk. Ezt már eljátszotta az őreg…

 

Ha csak az lett volna a hír, hogy Folk elküldve, akkor akár, de így hogy Nordin nyerte a versenyt, hatalmasat csodálkoznék:)

Ezt írtam egy hete: "...MJ meg jön, amikor jön...persze CN akkor meg megy és oltási gond se lesz, a QB2 meg Hoyer/Stidham?..." . Az "amikor" eljött hamarabb, mint vártam, de valahogy úgy érzem, a QB helyzet még nem zárult le. A backup QB státuszunk még néhány meccsre sem megnyugtató...

Hát akkor jöhet a zabszem effektus minden rúgás előtt, hogy akkor most bemegy vagy nem megy be. Erre nem számítottam, azt hittem Nordin kijátszotta magát tőlünk.

Idő van, hol a többi cut? Sehol se találom...

Mindig így szokott lenni, idő mire kijön minden csapatról az infó. Ez csak a csapatoknak szól, eddig kellett leadni a papírokat.

Még az NFL cuts trackere is késésben van, ott még pl. Wilkerson fent sincs. Lassan megy az információ... :(

Azt gondolom 3 dolog miatt küldhették el CN-t.

1, MJ egyszerűen jobb volt (minden mutatóban a teljes felkészülés alatt) még úgy is hogy sokszor a cserékkel kellett dolgoznia, plusz a fejlődés is látszik nála ami CN-nél már nem volt várható.

2, Mikor volt a legjobb MJ teljesítménye? Amikor CN a környéken sem volt. Ha ez kell a jövőbeli jobb teljesítményhez akkor nem is kérdés hogy el kellett küldeni. Hozzánk szurkolókhoz csak egy kis rész jut el a csapat mindennapjaiból fogalmunk sincs milyenek lehetnek a "valódi" hétköznapok.Nem tudhatjuk milyen volt a valódi viszony közöttük.Mi nem tudhatjuk hogy CN beállt volna a sorba ha "csak" 2. QB lett volna

3,oltatlansága-sokan leírtátok miért lehetett volna ez gond.

Mindenesetre én azok közzé tartozom akik örülnek ennek a lépésnek és csak remélni tudom hogy él a lehetőséggel Mac.

 

Én másképpen gondolom. CN elment!!! Már többször elmondta, még a draft előtt is, hogy Ő QB1-nek szerződött, annak tartja Magát, nem a padra jött. (Persze tévedhet!) A CN látványa MJ-nek! - hát ez a látvány mumusság kicsit nevetséges. A 22 éves fejlődik a 32 éves nem igazán, hát ki hitte volna. :) Van viszont egy olyan fogalom, ami nem közömbös egy fellépésnél, a tapasztalat: 0 mérkőzés kontra 147 mérkőzés. Most akkor mindenki oltott a csapatnál?

Természetesen, mivel a csapatnak drukkolok, így MJ-nek is, legfeljebb szkeptikus vagyok, főleg, hogy most egyértelműen ráterhelődött a felelősség.

Nem írtam látvány mumusságról sehol sem.De néhány kinti szaki is arról beszélt hogy a TB -Bledsoe váltásnál is a veteránok az öltözőben elkezdték húzni Bledsoe felé 1-2 gyengébb TB meccs után. Ebből azért tanulhatott BB és eleve elkerüli ezt a szitu. 

A tapasztalatot láttuk mire volt elég tavaly és idén az előszezonban CN részéről.Illetve a rookie is akkor szerez tapasztalatot ha játszik.Nem azt mondom hogy egyből top 5 QB lesz MJ, de azt látom a csapatnál amit én szeretnék látni hogy a múlt(CN) helyett a jövőre(MJ) szavazott.

Az oltással kapcsolatban nem tudom mindenki oltott-e de remélem mivel erre az évre ezek a szabályok.

Láttam már 32 éves QB-t fejlődni, és persze láttam olyat is aki nem. Sőt olyat is láttam aki 43 évesen is fejlődött.

Meglepődtem, de mennyire. Többször is és még közel sem ismerjük az 53-as keretet. Azt hiszem BB ismét bebizonyította, hogy nehéz kiismerni a gondolkodását. Hogy igaza volt-e, majd az idő eldönti.
Örülök Jonesnak, de azért ez most egy fekete doboz. Reméljük, beválik és nem sérül meg.

Viszont legalább gyorsan kiderült az egyik boldomról, hogy kuka…

Nem tudom elhinni, hogy BB egy totál szűz qb-val vágjon neki a szezonnak. Ez annyira nem BB-és.

Én is ezen gondolkodtam. Kitette Newtont, erre majd” mindenki nemhogy biztos abban, hogy Jones kezd, hanem abban is, hogy beválik.
Én egyikre se tennék nagyobb összeget. Nem lepne meg, ha jönne egy QB (ami kicsit későinek tűnik), de BB mindig kavarja. Ráadásul az első éves QB-k inkább átlag alattit nyújtanak, mint közepeset, vagy egyenesen megégnek. Még Mahomes-t sem engedték pályára első évében.
Azt pedig vegképp nem értem, hogy miért nem hagyta meg CN-t akkor is, ha MJ a kezdő nála (JMD-nél?). 3,5 millióért nem talál jobb cserét Newtonnál, aki Hoyernél és az amúgy sérült Stidhamnél biztosan jobb.

Tudja valaki, hogy PUP-on lévő játékost el lehet-e cserélni, vagy ki lehet-e vágni?

Upgrade: Jones-on kívül már nincs is más QB az 53-as keretben. Egy rookie-val vág neki BB a szezonnak. Mi a bizalom, ha nem ez? 😁

Schefter hozta le még tegnap, hogy ez egy gesztus volt CN felé, mert MJ annyira felülmúlta az elvarásokat, így pedig lehet esélye máshol játszani. Valamilyen szinten nyilván bullshit duma, de ilyesmik jönnek ki, más nem is fog.

Amúgy meg idén így aztán tényleg kiderül, hogy akkor most 15 évig oké, vagy jövőre megyünk Rodgersre, esetleg Watsonra. Opció lesz 😉

Én nem gondolom bullshit-nek. CN-nek élő szerződése volt 2021-re, és BB simán mondhatta volna, hogy QB2 lesz, amíg MJ hozza a jó játékot és punktum. Szigorúan BB és a csapat szempontjából ez egy kiváló kockázatcsökkentő megoldás lett volna. CN meg max  a száját tudta volna húzni.

De nem így történt.

 

A bullshitet arra értem, amire kihegyezi a csapat a kommunikációt, miszerint MJ kijátszotta volna Camet. Mac jó volt, de ilyen nem történt. CN kontrollálta a versenyt, nem úgy mint szegény Stidham tavaly, aki kb a második edzésen összepisilte magát. Az 5 napos szünet után is övé volt az edzésen a kezdő, mint ahogy a Giants meccsen is ô volt akire vigyázott a csapat, másfél drive-ot játszott az elején. Itt azért eléggé kilóg a lóláb, ez nem áll össze. És persze, BB nem fogja azt nyilatkozni, hogy nem akarta veszélyeztetni a csapatot, mégis nyílt titok, hogy az oltatlanság vezetett ide. Hacsak nem történt valami meccs utáni 36 órában, amit amúgy sosem tudnánk meg 🤷🏼‍♂️

Azért anno TB esetében Bledsoe sérülése miatt sem volt nagyon más a helyzet, mindössze annyi, hogy akkor Brady már egy ideje a csapatnál volt. Kezdett és “ott ragadt” a kezdőben. A többi már történelem. :) Ez a párhuzam pár napja eszembe jutott, de azért meglepett a CN cut (függetlenül attól hogy egyáltalán nem bánom). Go Pats! ;)

https://twitter.com/MikeReiss

Megy a trükközés, Hoyer is cut...:D Jennings belerokkant a Giants elleni 1,5 sack-be...:)

A többség visszajön a 16 fős PS-be, lehet köztük 4 veterán (Hoyer? Folk?), ráadásul minden héten 2 fő felmehet a 48-ba. A tavalyi szabályok érvényesek...Kipróbáljuk meccsszituban a néhány utolsó pillanatban érkezettet...Nincs itt semmi látnivaló, főleg, hogy Mindenki oltott...

Hagyd már ezt az oltás dolgot, mert ebben CN a töketlen. Nem volna nagy dolog beoltatnia magát. Én tudom, hogy Te csipáztad Őt, de annyira ezek szerint nem volt lenyűgöző a teljesítménye az edzők szerint.

Fenn van az oldalon az 53-as keret, beraktam ide a cikkbe is, jó böngészést és jó éjt mindenkinek!

Mivan ha Hoyer lesz a kezdő?:)

ez egy netto vicsces kérdés, Hoyer nem kezdonek jon ha visszajon (vajon visszaigazoltuk mar PS-be?)

valaki irta feljebb h nehéz kiismerni BB-t, hát nem tudom...
leginkább azt hiszem, hogy könyörtelenül győzni akar(nem a trófeák érdeklik, hanem a másik fél aktuális legyőzése), ami ennyire racionális, végletekig logikus és ugyanakkor sokszor megkérdőjelezhető döntéseket szül.
szerintem nekünk ez azért követhetetlen mert ez a mentalitás csak néhány élsportoló, politikus vagy történelmi hadvezér sajátossága

korábban írtam h Cam tálcán kínálja baromságával a kezdőt DadBad10-nek...
s nem nem vagyok próféta, hiszen ezt én sem láttam jönni, ahogyan szerintem senki sem, de BB szeirnt most ez volt a szükséges MJ felépítéséhez, hiszen a két QB teljesítménye között nem volt óriási különbség, sőt Cam egyáltalán nem dominált MJ fölött.

most uj korszak kezdődik, BB szerintem megprobal uj dinasztiat epiteni(abszolute megkérdőjelezhetetlenül lenne mindenki számára halhatatlan edző) és a kockák adottak: munkamán, elemző képességű QB (volt már egy hasonlónk:-), előtte szerintem TOP10 a fal, a WR és a TE szekciók nem túl veretesek, de nyertunk már ugy SB-t h 3 kiserletbol hoztuk a 10-15yardokat rovidpasszos jatekokkal, és a vedelmunk sem homaly.

izgatottan várom, h milyen szerzonunk lesz, már most rohogok a "meg kellett vola tartanunk Cam-et" beszolasokon, mint ahogy azon is rohogtem –igaz kinomban–, h idehoztuk a csokornyakkendős kalapos divat QB-t...

Cam-rol pedig meg annyit, h egy vegtelenul halatlan helyzetben jott hozzank: be kellett volna töltenie a TB12 utani űrt, ki kellett volna elégítenie a NE szurkolók minimálisan és irreálisan elvárt W igényeit, az NFL egyik legbonyolultabb rendszerében, előszezon és tanulás nélkül egy szamara uj kornyezetben uj csapattarsakkal. hat nem tudom ki lett volna az aki jobban helytall.

várom a szezont, az első pofára eséseket (és azt h MJ fel tud e állni ezekből), várom az első győzelmeket is amikor mindenki boldog lesz, de leginkabb azt várom –és drukkolok is emiatt– h ez az uj project sikeres legyen. jo lenne a következő 10 évben ujra SB-t nyerni :)))

A TB után keletkezett űrt nem lehet betölteni. Nem hiszem, hogy lesz még egy olyan Qb az én életemben (35 vagyok) akivel 6 SB-t nyer a csapat. Ez a feladat nem csak CN-nek, bárkinek hálátlan.