Beharangozó 1. hét: Dolphins @ Patriots

Kép
finsatpats2021

 

   Végre-végre elindul a 2021-es szezon!!! A New England Patriots hazai pályán fogadja a Miami Dolphins gárdáját az első fordulóban.

 

   A Patriotsnak a Dolphins ellen kell megkezdeni azt az általán nem könnyűnek tűnő utat, hogy visszahódítsa az AFC Keleti csoportjának trónját. Tekintve, hogy a csoportban az erőviszonyok az utóbbi jó két évben jelentősen átalakultak, ez kemény melónak ígérkezik - a szurkolók többsége feltehetőleg a csoport második helyével is megelégedne, ha az egy wild card helyes rájátszásba jutást eredményezne. A Bills csapata a kiemelkedő favorit a csoportgyőzelemre, de a Dolphins és a Jets is jelentősen átalakította a keretét, fiatalította a csapatát, és ígéretes tehetségeket szerzett - akár meglepetést is okozhatnak.

     Mindenesetre az első lépés az úton a delfinek legyőzése lesz.

   A holtszezonban a Patriots is jelentős átalakuláson esett át, mondhatjuk, hogy ismét. A tavalyi szezon előtt elbúcsúzott a csapattól a GOAT irányítója, és a csapat a veterán Cam Newtonnal ment neki a szezonnak. A pandémia miatt több kulcsjátékos is kiesett, néhányan az egész évet kihagyták, mások csak időlegesen, de lényegében az azelőtti évekhez képest egy teljesen felforgatott csapatnak kellett megküzdenie az ellenfelekkel. Őrült év volt a pandémia miatt, az előzetes várakozásokkal ellentétben megúszta a liga a szezont néhány meccs időpontjának elcsúsztatásával (csak az előszezont és a Pro Bowl meccset törölték), és sikerült befejezni az évet, bár néhány mérkőzés érdekesen alakult a fertőzések vagy kontaktok miatt kieső komplett csapatrészek miatt. Idénre ez remélhetőleg megoldódik, néhány csapat 100%-os beoltottsággal (játékosok, edzők, plusz staff!) rendelkezik már most, de a ligaátlag is bőven 80% felett van. Ez köszönhető annak is, hogy az oltott és az oltatlan játékosokra nem azonos karantén szabályok vonatkoznak (ugye, Cam Newton...), jelentősen sújthatja a csapata eredményességét egy esetleges oltatlan játékostól kiinduló fertőzés.

 

 

Fussuk át a fontosabb távozókat és érkezőket tavalyhoz képest.

   Távozott a csapattól kisebb meglepetésre Cam Newton irányító, akinek helyét a 15. helyen draftolt újonc, Mac Jones vette át. Az edzéseken és az előszezonban mindketten meggyőzően mozogtak, de úgy látszik a stáb a jövőre szavazott, és a nyilvánvalóan magasabb plafonnal rendelkező újonc meggyőzte őket a teljesítményével. Már csak az irányítócsere miatt is egy rendkívül izgalmas szezon elé nézünk.

   A támadószekció is felfordult, Bill Belichick szokásától eltérően repült rá az FA piacra, és húzta be az első napokban a kiszemeltjeit, Nelson Agholor és Kendrick Bourne elkapók, valamint Hunter Henry és Jonnu Smith tight endek érkeztek a csapathoz. Elcserélte a csapat az első számú futóját, Sony Michelt és elengedte Rex Burkheadet, helyettük Damien Harris lép előrébb, és a draftról érkezett Rhamondre Stevensonnal közösen kaphatják a legtöbb futósnapet, de ez a csapatrész még így is elég mély és tehetséges (White, J.J.Taylor, Bolden). Az elkapóktól Damiere Byrd ment el, illetve visszavonult Julian Edelman, a tight endek közül pedig elengedtük Matt LaCosse-t. A támadófal legnagyobb vesztesége Joe Thuney és - az elmúlt szezonban opt outoló - Marcus Cannon, de Trent Brown visszatértével az RT pozícióba Thuney helyét Michael Onwenu veheti át. A gyakorlások alapján a támadófalban nem várható visszaesés - sőt!

   A védelem is jelentős átalakuláson esett át, távozott Jason McCourty és visszavonult Patrick Chung, de összességében az egység sokat erősödött is - ha nem számítjuk Stephon Gilmore holdoutját/sérülését. Visszatért a csapathoz Dont'a Hightower és Kyle Van Noy - előbbi opt outból, utóbbi egy egy éves miami-i kitérőből -, a piacról érkezett Matt Judon, Jalen Mills, Davon Godchaux és  Shaun Wade, draftról pedig a remekül beszálló Christian Barmore. A védelem minden része a liga felső házába tartozik, talán a corner poszt vékony egy kicsit (még - lásd Gilmore.)

   A spciális egység lényegében megmaradt, a csapat Nick Folk kicker helyett az UDFA Nordin Quinn-t tette az 53-as rosterre - az újonc rúgóereje elképesztő, de a pontossággal és konzisztenciával még vannak gondjai. A tehetség mellett itt is nyilván a jövő döntött a stábnál.

 

 

A párosítás történelme

   Ez lesz a 10. alkalom, hogy a Patriots a Miami ellen nyitja meg az évadot. Idén is úgy alakult, hogy a két csoportrivális az első és az utolsó fordulóban játszik egymás ellen - az első összecsapás most a Gillette Stadiumban lesz, míg a visszavágóra 2022.január 9-én, magyar idő szerint 19:00 órakor kerül majd sor a floridai Hard Rock Stadiumban. 

  Mindössze a hatodik alkalom a csapat történetében, hogy ugyanazzal az ellenféllel kezdi és zárja is az alapszakaszt. Ilyen volt 1974 és 1987-ben a Miami ellen, 1981-ben a Baltimore Colts ellen, valamint 2003 és 2013-ban a Bills ellen.

   A tavalyi év után idén is a Miami lesz az ellenfél az első fordulóban, hasonló ilyen páros év utoljára 1988 és 1989-ben volt, amikor a New York Jets ellen kezdte a két egymás utáni szezont a csapat.

   Az elmúlt évben mindkét csapat megnyerte az otthoni találkozóját, a szeptemberi első fordulóban 21-11-re győzött a Patriots Foxborough-ban, míg december 20-án a 15.fordulóban 22-12-re a Miaminak sikerült diadalmaskodnia a Hard Rock Stadiumban. Tavaly előtt pedig pont fordítva történt, 2019-ben mindkét csapat idegenben szerezte meg a győzelmet a másik ellen. 

   A Patriots és a Dolphins 1966-ban találkozott először, majd az 1967-es szezontól kezdve mostanáig minden egyes évben kétszer játszott a két csapat egymás ellen - kivéve az 1982-es szezont, amikor a játékosok sztrájkja miatt 7 meccset is töröltek, közte a Patriots Miami elleni foxborough-i találkozóját is.

  A Miami és a Patriots összes meccsét nézve a Miami vezet 57-54 arányban. A Patriots 36-18-ra vezet a New Engladben játszott egymás elleni alapszakasz meccsek tekintetében, ezen belül 16-3 a csapat győzelmi mutatója a Gillette Stadiumban. A Miami első győzelme a Gillette Stadiumban a 2005-ös alapszakasz záró meccse volt.

   A két csapat mindössze háromszor találkozott a rájátszásban, ebből két meccset nyert meg a Patriots.

 


A két csapat tavalyi alapszakasz statisztikái

finsatpatsstats

 

 

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

   Nem nagy titok, hogy a Patriots szeretné jó sokat futtatni a labdát, aminek az erős támadófal és a tehetséges futószekció segítségével sikerülnie is kellene. Damien Harris lépett elő a csapat első számú futójává az után, hogy Sony Michel Los Angelesbe költözött. Harris kiválóan kerüli ki vagy rázza le magáról a szerelési kísérleteket, és megvan hozzá a sebessége, hogy nagy játékokat csináljon. Az újonc Rhamondre Stevenson lenyűgöző előszezonon van túl, míg J.J Taylor villogott a régi "Rex Burkhead típúsú" hibrid futó szerepkörben. Visszatért a falba Trent Brown, akinek játéka kulcsfontosságú lesz a futójátékokhoz. A Miami tavaly csak 16. volt a ligában a futás megállításban, átlagosan 116.4 yardot engedtek a földön meccsenként.
Előny: Dolphins*

 


Amikor a Patriots passzol

   Az újonc Mac Jonesnak a liga egyik legtehetségesebb secondaryja ellen kell debütálnia. A cornerek Xavien Howard, Byron Jones és Noah Igbinoghene, a várható kezdő safetypáros pedig két volt patrióta : Eric Rowe és Jason McCourty. Ez a tapasztalt csapat komoly gondokat okozhat a New England fiatal irányítójának annak ellenére, hogy tavaly a Miami passz védekezésben a liga aljához tartozott, csak 22. volt meccsenként engedett 251.5 yarddal. Nem lenne meglepő, ha Josh McDaniels hívásaiban sok gyors, rövid-középtávú passz szerepelne, ami egyaránt magabiztosabbá és komfortosabbá tenné Mac Jones játékát, egyben védve is őt a pass rushtól, emellett meglepje és elbizonytalanítsa a Miami védelmét. A kulcs minden bizonnyal az lesz, hogy a Patriots elkerülje a nyilvánvaló passz szituációkat, amikor fokozott a veszélye hogy a Delfinek védelme lehalássza a labdát. Az engedett yardok ellenére a Miami 4. volt az engedett pontok tekintetében, úgyhogy ez a védelem igencsak meg fogja nehezíteni a Patriots elkapói és tight endjei dolgát.
Előny: Dolphins

 


Amikor a Dolphins fut

   A tavalyi évben szinte végig szenvedett a Miami a futással - a kivétel pont a Patriots elleni decemberi meccs volt sajnos. A Dolphins átlagban mindössze 105,5 yardot termelt a földön az előző évben, a legjobb futójuk Myles Gaskin volt 584 yard és 3 TD-s teljesítménnyel. Gaskin egy tehetséges, sokoldalú futó, bizonyosan ő lesz a Miami első számú labdacipelője vasárnap, de minden szituációban még ő sem használható. Megnehezíti a Delfinek futásait, hogy a támadófaluk nem elég stabil : a bal oldali tackle Austin Jackson COVID listára került, ha nem kerül le róla a meccsig, a helyét a Pantherstől szerzett újonc Greg Little veheti át. A Patriots a holtszezonban a futás elleni védelem megerősítésére is nagy hangsúlyt fektetett, ami tavaly a 26. volt csak a ligában 131,4 meccsenként engedett yarddal. Davon Godchaux pont Miamiból, míg Christian Barmore a draftról érkezett kifejezetten ezen célból Lawrence Guy mellé, és a két visszatérő linebacker, Dont'a Hightower és Kyle Van Noy is be fog segíteni a Miami futóinak lekapcsolásában, ahogy a Ravensből igazolt Matt Judon is. Ellenük a Delfinek támadófalának - és futóinak is - keményen fel lesz adva a lecke.
Előny: Dolphins*

 


Amikor a Dolphins passzol

   A Miami kezdő irányítója Tua Tagovailoa első teljes szezonját kezdi az után, hogy a tavalyi szezon második felében játszott csak kezdőként. Az újonc éve nem sikerült igazán jól, megélt néhány hullámvölgyet, de kezdőként egy egész tisztességes 6-3-as győzelmi mutatót sikerült összehoznia. Egy jó meccsére mi is emlékezhetünk, a decemberi Patriots elleni meccsen 26 passzából 20 ment jó helyre, amiből 145 yardot gyűjtöttek a Delfinek, és bár pusztán a számok nem tűnnek kiemelkedőnek, a teljesítménye kulcsfontosságú volt a Delfinek győzelmében. Erős holtszezonja volt idén, az előszezoni meccsekre már jobban megtanulta a Miami rendszerét - ő is elismerte, hogy tavaly gondjai voltak ezzel. A vasárnapi meccsen meghatározó lesz olvasási képessége a Patriots feljavított pass rushával szemben. Igazán minőségi fegyverei vannak elkapófronton, Devante Parker és az újonc Jaylen Waddle, valamint számíthat Mike Gesicki tight endre is (az idén szerzett Will Fuller nem léphet még pályára egy tavalyi büntetés miatt). Bevonható a passzjátékba Preston Williams és Jakeem Grant is, akárcsak a futó Gaskin is. A Patriots védelme nélkülözni kénytelen a top cornerét Stephon Gilmore-t, a távollétében J.C. Jackson lesz az első számú cornerback (aki a Patriots rendszerében korántsem biztos, hogy az első számú Miami elkapót fogja őrizni), de szüksége lesz a csapatnak nemcsak Jalen Mills és JoeJuan Williams konzisztens teljesítményére is a győzelemhez, hanem a várhatóan slot cornerként pályára lépő Jonathan Jones jó játékára is. Mindenesetre ha Tuának lesz ideje passzolni, akkor jó esélye van rá, hogy talál szabad embert - ebbe reméljük lesz beleszólása a Patriots passzsiettetőinek, és a sokoldalúan használható defensive backjeinek is.
Előny: Dolphins

 

 

Amikor a speciális egységek lépnek pályára

   A Patriots és Bill Belichik híres arról, hogy odafigyel a jó spec team munkára, az elmúlt években rendre kiemelkedő teljesítményt tett le az asztalra a csapat ezen egysége. Idén sincs ez másképpen, de némi bizonytalanság azért vár ránk a szezonnyitón : a Patriots csak a gyakorlócsapatában tartotta meg a tavaly jól teljesítő veterán Nick Folkot, az aktív keretbe az UDFA Quinn Nordin került fel kickernek annak ellenére, hogy az előszezoni teljesítménye finoman
szólva is ellentmondásosra sikerült. Még az is lehet, hogy végül a veterán rúgót hozza fel a csapat a meccsre a practice sqadból. Matthew Slater, Brandon King, Brandon Bolden és Cody Davis a liga legjobbjai között van speciális csapatrészt tekintve, ahogy a punter Jake Bailey is top játékossá nőtte ki magát a posztján. Ahogy a Miami kickere is, Jason Sanders, aki tavaly 36/39 mezőnygól mutatót ért el. A Delfinek puntere Mike Palardy tavaly egyáltalán nem játszott, egy térdszalagszakadásból tér most vissza a csapatához. A Miami visszahordója Grant igazán veszélyes lehet a Patriotsra, kitűnő mind kick mind punt visszahordásban. De ebben remélhetőleg nem marad le a Patriots sem, ahol Gunner Olszewski mellett J.J.Taylor a kiszemelt jelölt a visszahordási feladatokra. A két csapat között talán a rutin dönthet, melyik tudja jobban kontrollálni a meccs folyamán a kiinduló mezőnypozíciókat. 
Előny: Dolphins*

 

 


Érdekességek 

  • Az AFC East csoport csapatai ellen az elmúlt húsz évben a Patriots mutatója 96-34 (.738). Ebből a Dolphins ellen 26-16, a Jets ellen 32-10, és a Bills ellen 35-7, valamint 3-1 az Indianapolis ellen, amely a 2000 és 2001-es szezonban volt tagja a csoportnak.
  • Ha a Patriots nyerne, 36. szezonnyitó győzelmét aratná, amely a harmadik legtöbb az AFC-ben, egyben a negyedik győzelmét aratná sorozatban. Ezzel 95-28-ra javítaná 2001 óta nézve az alapszakasz statisztikáját, ami a legjobb az NFL-ben.
  • Ha a Patriots nyerne, 557. győzelmét aratná, a harmadik legtöbbet a ligában, amióta 1960-ban megalapították a klubot.
  • Ha a Patriots vezetne a félidőben és utána nyerne is, akkor 103-1-re javítaná a győzelmi mutatóját az ilyen mérkőzéseken, vagyis amikor a csapat a Gillett Stadiumban előnnyel megy nagyszünetre. Az egyetlen vereség 2017 szeptemberében volt, amikor a Kansas ellen 17-14-es félidei vezetés után kikapott a csapat 42-17-re.
  • Ha a csapat pontot szerez az első félidőben, akkor ez sorozatban a 87. ilyen meccse lesz a csapatnak (rájátszással együtt). Utoljára 2016 októberében a Bills elleni 16-0-ás vereség alkalmával fordult elő, hogy a Pats nem szerzett pontot az első félidőben.
  • 2000 óta a New Englandnak 22 olyan játékosa volt, aki kétszer is a csapat rosterére került és utána a pályára is lépett úgy, hogy a két rosterre kerülés között egy másik csapat mezében is a pályára lépett. Idén néggyel is bővülhet ez a szám : Trent Brown, Ted Karras, Harvey Langi és Kyle Van Noy is jó eséllyel újra Patriots mezben fog pályára lépni az idényben.
  • A fent már említett Jason McCourty és Eric Rowe mellett több volt Patriots játékos és edző is a Miami tagja. QB Jacoby Brissett, DT Adam Butler, CB Justin Coleman játékosok mellett a HC Brian Flores, DC Josh Boyer, az OC George Godsey is a Miami edzői stábjában dolgozik, ahogy Mike Judge és Steve Gregory is, míg Chris Grier general manager a Patriots scout csapat tagja volt régebben. Emellett a Patriotsban is több volt Dolphinst megjárt játékos van : RB Brandon Bolden, DT Davon Godchaux, C Ted Karras, LB Raekwon McMilan, WR Malcolm Perry és LB Kyle Van Noy is megfordult Miamiban.
  • Azzal, hogy Quinn Nordin rúgó bekerült a csapat rosterére, ezzel sorozatban a 18. szezonban is van a csapat rosterén draftolatlan újonc játékos.
  • Ha a csapat egyik futója elérné a 100 futott yardot, akkor 54-3-ra javulna a Patriots mutatója a 2000-es alapszakasz óta számítva, amikor egy játékos legalább 100 yardot gyűjt a földön egy meccsen.
  • Bill Belichick 19-8-ra (.704) javítaná a szezonkezdő meccsei győzelmi mutatóját, ha megnyerné a párharcot a Patriots vasárnap. A most meglévő 18 győzelme természetesen a legtöbb a ligában, rajta kívül csak Andy Reid (14-8) és John Harbaugh (10-3) akinek legalább 10 ilyen (szezonnyitó) győzelme van vezetőedzőként.
  • A Bill Belichick vs Miami párharcban a Sötét Nagyúr 26-18-ra vezet (a Patriots színeiben 26-16-ra (.619)).
  • Bill Belichick 22. szezonját kezdi a New England vezetőedzőjeként, amely idő alatt 274-103 (.727) a győzelmi mutatója (rájátszással együtt), ami természetesen NFL rekord ezen az időtávon. All time nézve két edző előzi meg a győztes meccsek számában, George Halas (324) és Don Shula (347). Ezekhez a számokhoz még kellene pár szezon...
  • Bill Belichick sorozatban 47. szezonját kezdi meg az NFL-ben edzőként, ami a legtöbb a ligában (a második Dick LeBeau 45-tel, a harmadik Tom Moore 40-nel). 
  • Bill Belichick irányítása alatt hat irányító játszotta élete első NFL (alapszakasz) meccsét, az ő összesített győzelmi mutatójuk a bemutatkozó mérkőzésükön : 6-0. Közülük ketten, Eric Zeier és Jacoby Brissett az első meccsüket az újonc szezonjukban játszották. Felkészül...? :)

 


Sérültjelentés

(2021.09.07., ha változik frissítem)
  • IR listán van WR N'Keal Harry és LB Anfernee Jennings, ők a 4. hét előtt nem lépnek pályára. Szintén IR-en van MLB Raekwon McMillan és TE Dalton Keene, mindketten térdsérüléssel.
  • PUP listán van LB Terez Hall, DT Byron Cowart, QB Jarrett Stidham és CB Stephon Gilmore, mind a négyük esetében a hetedik hét előtt nem várható visszatérés.
  • NFI listán van LB Cameron McGrone és SAF Joshua Bledsoe, nem fognak pályára lépni.
  • Kisebb sérüléssel küzd C David Andrews (ismeretlen), CB Jonathan Jones (ismeretlen) és TE Hunter Henry (váll), a várakozások szerint előbbi kettő játékos aktív lesz a meccsen, Henry pályára lépése egyelőre kérdéses.

 

 

   A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap éjjel 22:25-kor kezdődik. Nem közvetíti TV, de gyertek a chat-re beszélgetni és szurkolni is a meccs alatt, illetve nyilván lesz majd link amivel a neten élőben is lehet nézni a mérkőzést.

Go Pats!!

 

Forrás: patriots.com

 


(A csillaggal megjelölt három Dolphins előnynél az eredeti cikkben valójában a Patriots szerepel, vagyis igazából az előnyök 3-2 arányban oszlanak meg a Pats javára, de múltkor szó volt róla, hogy amikor minket hoznak ki esélyesnek, kikap a csapat. Na nem mintha most olyan toronymagas favoritok lennénk, mint mondjuk kettő évvel ezelőtt... Bocs :) - a szerk.)


 

Hozzászólás

Először nem értettem, miért mindenbe a Miami van előnyben, aztán olvasom az "apróbetűs" részt is.

 

OFF

A chat-re külön regisztráció van? Emberemlékezet óta nem használtam és ahogy látom, teljesen új, ráadásul mintha nem lehetne regisztrálni rá. Tudna valakis egíteni, mi a teendő?ű

ON

Ha az oldalon be vagy jelentkezve, akkor a chat oldalon a csepp ikonra kattintva bejelentkezik a chatbe is, nem kell külön regisztrálni.

Köszi a cikket!

Nehéz megmondani, hogy mire is számítson az ember az idei csapattól. En kevés pontos meccset várok, sok fieldgoal-al. Sajna a rugónk úgy néz ki elég inkonzistens, ezért félek, hogy ezen fog elmenni a mérkőzés.

Sziasztok!  Köszi az előzetest. Már most a meccs hatása alá kerültem. Gyorsan végiggondoltam a hétvégéket, és rájöttem hogy a Digi még mindig nem adja a meccseket és az előszezonban tök jó volt a GP-n nézni a meccseket...

Beléptem .......és rájöttem, hogy inkább segítséget kérek a tapasztaltabbaktól. Jól látom hogy csak két lehetőségem van?  144 USD-ért mindent a szezonban (PRO), vagy 60 USD (Essential) verzió...  Én csak a pats meccseket szeretném nézni élőben.. erre alkalmas az Essential?  

Segítsetek légyszí.

144 dodó, ha látni akarod. :( Így is komolyat engedtek tavaly az áron, előtte 210 volt, gondolom, a kutyának sem kellett. A törököknél pld. még lehet venni csak a saját csapat meccseit olcsóbban, Európában nem.

Ha megveszed, a Redzone nagyon jó, én a Pats meccs hiányában azt kapcsolom be és van 7 óra körkapcsolásod, mindent látsz, amit érdemes.

144 dollár nem kevés, de amikor meccsre mentünk ki, egy meccsért 500 dollár felett fizettünk fejenként a StubHubon. Így meg akkor nézed, amikor akarod, telefonon, számítógépen, tableten, tévén. Másfél tank benzin ára. Szerintem ennyit megér.  

 

Nagyon köszönöm. Leírásod alapján a Redzone-ra szavazok. Az arena4+ elvileg egy regisztrációért cserébe 1 hónapig ingyen adja.... Utána meg 3000/hóért És a többi meccs is felkerül hozzájuk (ha nem közvetített meccs akkor kvázi azonnal állítólag). Rápróbálok első körben. Köszi a segítséget.

 

Szia! Korábban valaki ajánlotta itt hsz-ek között a season4u.com-ot. Én kipróbáltam és teljesen meg vagyok elégedve. 33usd volt a díj, élőben reklámokkal adják a meccset, de visszanézve már anélkül. A minősége messze jobb, mint az ingyenes streameknek.

Képírással (kinai vagy vmi hasonló) van tele a képernyő, amit nem bírok olvasni :) . Segítenél, hogy lehet emészthető nyelvre (angolra) átállítani....

Igen, seasons4u.com a jó cím. Én tavaly néztem ott először és az idei szezont is náluk nézem.

Szia! Nem akarom itt bombázni a többieket a hülyeségeimmel. Megakadtam ebben a témában . gabor.lehnerkukacgmail.com címre írnál? 

Köszönöm

Én nem vagyok profi, de én is ezt a 2 lehetőséget látom. Viszont az essential nem tartalmazza a meccseket, pláne élőben. Max összefoglalókat. Szóval nem jó neked szerintem.

Érdekes, hogy se MJ, se Tua nem csapatkapitány. Nálunk az offense-be Andrews és White, a defense-be HT és DMC, az ST-be Slater a kapitány.

Stevenson a hüvelykújj sérülése ellenére edzett.

Zeier természetesen a Brownsba volt BB kezdője. 

Tudom, hogy egy büdös nagy tróger vagyok, de akkor is megkérdezem: egészen véletlenül nem kallódik valamelyik szerkesztő gépén egy fel nem töltött 2021-es szezonnyitó podkeszt? :)

Sziasztok!

Nem a cikkhez tartozó kérdés, előre is bocsi.

Érdeklődnék, hogy az elmúlt években Spigo által hirdetett ESPN Pickem játék várható idén THPFC.s csoportban?

Elvileg ma indulnia kellene.

Agholor és Mills játéka kérdéses! ☹️

Előny Dolphins!? Mindenben? Na ne. Miről maradtam le?

Simán nyerünk 3 ponttal? 27-24

Előny Dolphins!? Mindenben? Na ne. Miről maradtam le?

Simán nyerünk 3 ponttal? 27-24

Prescott 58-at passzolt az éjszakai meccsen. Hát nem tudom, nem lesz-e kevés a győzelemhez a Mac-nak jósolt 20-25 passzkísérlet... ? :D

Igen, tudom, a Bucs elit futásvédelme ellen ez volt a jó, és kis híján meg is csinálták. Reméljük, hogy a Miamié nem fejlődött sokat.

Ha nincs pályán nem tud passzolni. 

A tampa 4 eladott labdája és az, hogy néhány playből végigmentek a pályán, lehetőséget adott neki erre. De ha üldögél a kispadon, ez nem jön össze. 

Én nem ájultam el a Cowboys-tól. Nagyon jó és szoros meccs volt, de lássuk be, a 4 eladott labda (amiből 3 nagyon sokat számított a meccs képébe) azért nem lesz jellemző a Tampa-ra. Ez egy sima meccs lett volna ezek nélkül a vélhetőleg "ritka" hibák nélkül. Inkább a Tampa erejét mutatja, hogy a bénázás ellenére is lehozták. Brady még mindig elit, Gronk zúz, a védelmük megöli a futást és folyton kergeti az irányítót... nem lesz könnyű elverni őket senkinek. 

Pontosan. A Bucs a liga legjobb rosterével, mellé pedig a liga legjobb irányítójával rendelkezik. Abban lehet reménykedni, hogy az egyik leggyengébb offense stáb az övék, és valahogy elbénázzák, bár ebben is javultak, mert Leftwich végre használ motiont és play actiont, már csak Fournette kezét kéne elengedni, meg arra kell rájönnie, hogy a change of pace backet akkor sem tilos pályára küldeni, ha nem 3rd & 5+ van.

Jó, de azért az 58 passznak kb. a fele a backfieldre vagy a line of scrimmage közelébe ment. A Bucs DL vs Cowboys OL brutális mismatch volt, ezt pedig úgy lehetett a legkönnyebben eltüntetni, hogy rengeteg gyors passzal operálnak, kb. mint egy Air Raid offense. Ezekre a dobásokra Jones is bőven képes, meg hát azért a mi támadófalunk is jobb állapotban van, mint a Cowboysé.

Amennyiben sokat akarunk és jól futni, fel kell kötni a gatyát ellenük. A sec. - ünk miatt meg egy kicsit jobban aggódok. Persze minden meccs más... 

Ahogy néztem, a 'Boys támadófala nem nagyon támogatta a futást akkor sem, amikor megpróbálták (covid és egyéb miatt nem a kezdő volt, fel volt forgatva kicsit). Na, remélem ez nálunk másképpen lesz.

Elnéztem az éjszakai meccset és  újra rájöttem, hogy milyen bölcs döntés volt valami látszatügy miatt kirúgni Antonio Brownt...

Az öreg nem szereti a rakoncátlan játékosokat. Senki nem vitatja AB zsenialitását (megjegyzem azért akkorát nem csinált tavaly, amitől el kellett volna ájulni), de az öltöző a legfontosabb BB-nek. Oda meg ő úgy döntötte nem való. Most képzeld el felépítesz rá egy O-t, erre ő a döntő meccs előtt totál szétcuccolva jönne be, akkor is ezt mondanád?

Azért tegyük hozzá, hogy AB egy darab meccset játszott össz-vissz, ráadásul a szezon első meccsét, amikor hírhedten nem nagyon szokott menni a csapatnak.

Nekem az akkori nyilatkozatokból, meg egyéb infókból az jött át, hogy AB-t nem a konkrét ügy miatt rúgták ki, hanem inkább az lehetett a dologban, hogy szóltak neki, hogy kussoljon, amíg elsimítják az ügyet, erre irogatni kezdett. Vagy nem mondott igazat BB-éknek, vagy valmi ehhez hasonló. Azt is el tudom képzelni, hogy BB még agyalt rajta, hogy benyelje volna a dolgot, de az sms-ek kikerülése után Kraft az arculat miatt megadta az utolsó lökést a döntséhez.

Megjegyezném, hogy az AB Pats-es story-ja úgy kezdődött, hogy BB aláírt vele egy szerződést, és nem úgy ,hogy számára ismeretlen okból egyszer csak a rosteren találta. És mivel nem volt neki szimpi, kirúgta.

Fogalmunk nincs róla mi alapján hozták meg ezt a döntést. Nem is tudjuk meg soha. AB mostani teljesítménye alapján levonni következtetést, hogy mennyire volt helyes döntés valami 2 év távlatában, nem túl "sportszerű" a csapattal és az edzői karral. Simán lehet, hogy ha minden infód meglenne, te is azt mondtad volna akkor, hogy inkább menjen a csapattól. 

Azt mondja CN, hogy őt meglepte a cut.

https://www.patspulpit.com/2021/9/10/22666483/cam-newton-release-patriots-youtube-funky-friday

Ha ez igaz, akkor egyfelől meg vagyok lepődve, másfelől kidobhatom azt a teóriámat, hogy ha nem talál magának csapatot, lehet, hogy visszajön QB2-nek.

Elég BB-s húzás volt, az biztos. Gondban vannak a szakírók is a magyarázattal. A legelfogadottabb, hogy nyugodt, "támogató" környeztet akartak MJ-nak, hogy maximalizálják a fejlődését.... reméljük nem sérül le az első meccsen. 

Érdekes, az egyik szakíró a neten úgy vélekedett, hogy jelenleg CN legvalószínűbb következő csapata - a Pats. :) 

Nekem is az volt a teóriám, hogy tök békésen elváltak, hogy nézzen körül CN és ha talál jobbat, vagy QB1 állást, akkor menjen Isten Hírével, ha meg nem, akkor visszajön és harcolhat a QB1-ért, ha úgy hozza a sors. Ahogy ezt a témát többször is végigfutottuk, ha MJ10 besül, nemigen van nála jobb QB2 jelöltünk, akivel ha az SB-ért nem is, de legalább egy kör a PO-ért versenyben lehet a csapat.

Azért ezek után engem ez nagyon meglepne. Alá fog írni egy sérülés után valahova, ahol szívesebben adják neki a csapatot mint a mostani backupnak. És igen, adott esetben mi is ilyen csapat lennénk, de ha ez valóban egy nem megbeszélt, kevésbé elegáns dolog volt - plusz van némi tartása -, akkor eszébe nem jut visszajönni. De BB nem csinál segget a szájából úgysem, akkor inkább elengedi a szezont, ismerjük 🤷🏼‍♂️😃

Okafogyott már a fejtegetés, szurkolok nagyon Jones-nak és a csapatnak. Remélem nem kerülünk a fent említett helyzetbe. 

Mit tudunk Mi az elválás kulissza titkairól? Semmit! BB a minap nyilatkozta: "...csak jókat tudok mondani Newtonról..."., és CN se köpköd a csapatra. Az "okafogyott"-hoz az NFL-ben pedig mindig hozzá kell tenni szerintem: per pillanat, aminek a hosszúsága meghatározhatatlan. 

Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy BB elengedné a szezont. Nem azért dobott ki annyi pénzt erősítésekre... meg szerintem nem olyan mentalitású.

Nyugi! Mindenki MJ-nek szurkol, mert Ő a jövő..., de vasárnaptól csak jelen van. 

A Miami elleni meccsre roster-re került a PS-ből Hoyer és Folk. (Hoyer logikus, Folk szerintem érdekes.) WR M. Perry IR. 

Amint PS-be került Folk, le mertem volna fogadni, hogy meccsekre felkerül.. Szerintem túl rizikósnak érezte BB, hogy Nordint elviszi más csapat, ha nincs rosteren.

Az előszezonban és edzésen mutatottak bőven meggyőzhették róla, hogy ő jó eséllyel hosszútávú megoldás, míg Folknak sok éve nincs már hátra, illetve az újonc jövő évtől akár több százezer megtakarítást jelenthet a sapka alatt.. 

Lehet, hogy BB mesterséges nyomást akar tenni Nordinra. Ezzel próbálja szimulálni pl. a 0:02-vel a vége előtti meccset eldöntő FG-t, meg megnézni, hogy ha hibázik, akkor abból tényleg olyan gyorsan visszajön-e, mint ahogy gondolja.

Miért nyílvánvaló, hogy Jones magasabb plafonnal rendelkezik, mint Newton?
Newton plafonja ismert: MVP cím és SB.. Jones egyetlen passzt sem adott az NFL-ben eddig,

Ebből és az újonc QB-k, belelértve az első körösök első éves statisztikáiból nekem ez egyáltalán nem nyílvánvaló. Persze nem vagyok ott az edzéseken, de az előszezon meccseken nekem kb. egyformának tűntek. Azt pedig valószínű soha nem fogjuk megtudni, hogy az idei csapattal mire ment volna Newton. Csak azt tudjuk, hogy a tavalyival (vagy annál talán egy kicsit erősebbel) mire ment a GOAT (ugyanarra, amire Newton). A lényeg, ahogyan mondani szokás: We trust in BB. Akkor is, ha éppen elb****a.

Ám legyen úgy, hogy magasabb MJ plafonja, mert akkor nem csak MVP lesz és SB-ba viszi a csapatot, hanem azt meg is nyeri.

2019-ben 12-4 volt a mérleg playoff-al,2020-ban 7-9, ez talán egy kis különbség :-). A jelenlegi CN plafonjáról pedig mindent elmond hogy kivágása óta még csere QB-nak sem vitte el senki(minden GM és főedző hülye az NFL-ben).

Az a bajom, hogy nem vagy korrekt! :) Az utolsó mondatod úgy igaz, ha a végén hozzáteszed: ...elsősorban azért, mert oltatlan! Nehogy már a liga 64 QB-ja közé se férjen be a képességei alapján. Azt meg már látom, hogy a tavalyi sikertelenségünket egy az egyben CN-re kened, elfelejtve, hogy pl.a Dfalon úgy ment át az ellen, mint emberen a hasmenés... :)

Az O sikertelenségét igen nagy részben "rákenem" ha így tetszik. MVP meg SB résztvevő irányítókhoz hasonlítani a jelenlegi CN plafonját szerintem igencsak nevetséges.De gondolom ha kiegészíted a mondatot hogy elsősorban az oltás hiánya miatt nem kell senkinek akkor egy oltatlan Rodgers,Mahomes,Wilson...(néhányat melléjük lehet még rakni akik valóban esélyesek lehetnek MVP-nek) sem kellene senkinek.

Azt hittem Nekem válaszolsz. Én semmi Rogers-dologról, hasonlatról, feltételezésről! nem írtam! Azt meg nem tudtam, hogy egy csapat sikere csak az offense-en múlik. :) Egyébként semmi kifogásom, hogy "utálod" CN-t, de szerintem nem kell ezt ragoznod. :)

Könyörgöm, ne fogjunk mindent az oltatlanságára. Van köze ahhoz, hogy elküldtük? Közvetve van, mert Jonesnak lehetőséget teremtett a kezdő megszerzésére, de nem konkrétan emiatt lett elküldve (vagy minden insider hülye). Ahogy ahhoz is van köze, hogy csapat nélkül van, mert valóban körülményes így a leigazolása. Azonban a fő oka a szerződés hiányának az, amire Newton is rávilágított a pénteki videójában: a személyisége. Ő nagyon szívesen lett volna itt is backup, de egyszerűen alkalmatlan rá a hatalmas médiafigyelem (helló Tebow, helló Kapernick) és az öltözőben betöltött szerepe miatt.

Természetesen tudjuk, hogy az "elküldés" oka nagyrészt a "terep" mentális és pszichológiai megtisztítása volt MJ számára. Van azonban szerintem jó néhány olyan csapat, ahol ezt CN nem igen veszélyeztetné, mert a QB-ja elit/elit közeli, a backup QB-ja viszont nem olyan jó és nem is fiatal. Gondolok pl. a Ravensre, Titansre, Chiefsre, Steelersre, Ramsre, Hawksra is vagy akár a Billsre is. Szerintem az oltatlanság és a késői cut legalább annyira befolyásolja a szerződésének hiányát, mint az erős egyénisége. Szerintem bátran állítható, hogy CN jelenleg nem a 65. QB a ligában.

Azért egy kockázat-haszon megközelítésben az egyik legrosszabb tétel egy oltatlan QB2. A vasárnapi meccsen már nincs sok hozzáadott értéke, viszont a vonatkozó szabályok miatt magasabb a kockázata, hogy lábon lövi vele magát a csapat. Ez csak matek. Valószínűleg ezért is nem kapkodnak utána más csapatok sem. Egyelőre. Mert ugye most többé kevésbé mindenhol kerek a roster, megvan a playbook és mindenhol várják az első pár meccset, hogy kiértékeljék a saját QB-jaikat, meg hogy lássák, ki sérül meg.

A Funky Friday-es dologban viszont simán lehet valami.

Lehet, hogy az első pár meccs után Pats-nél is újra fogják gondolni a QB kérdést, de amíg nincs rá szükség, kerítésen kívül tartják. A csapatnak persze az a jó, hogy ha már az MJ-t választották, akkor vele legyen meg a gyűrünk.

Azért Brady a 20-as kerettel, JE sérülésével, az erősen visszaeső D-vel és a sokkal nehezebb sorsolással (esetleg egy Covid fertőzéssel, ami miatt 2 meccsen nem is játszik és amiket simán elbukott a csapat) nem hinném, hogy 12-4-et hozott volna. Brady szerintem is a GOAT, de tény, hogy még jobban ki van szolgáltatva az elkapóknak (akik még a 2019-es idényhez képest is erősen visszaestek), mint CN, mivel a legkevésbé sem mobilis. Szerintem egy igen optimista becslés, hogy 9-7-et hozott volna 2020-ban. 

Valóban 12-4 volt a szezon. Csak az első 8 meccsen még voltak támadók/elkapók. Aztán eltüntek, ki ezért, ki azért. Onnantól TB12 szinte szinte ugyanazzal a brigáddal (pontosabban egy nagyon kicsit jobbal )ami Newtonnak maradt, produkált egy 4:5-öt rájátszassal együtt. Mi a különbség?

Nem ezt írtam. Tényleg nagy hasítás volt az 8:0 után. Sebaj. Látom már nem emlékszel TB12 utolső 9 meccsének frusztrált szenvedésére. Go.

 

 

 

 

 

Nem ezt írtam. Tényleg nagy hasítás volt az 8:0 után. Sebaj. Látom már nem emlékszel TB12 utolső 9 meccsének frusztrált szenvedésére. Go.

 

 

 

 

 

Nem ezt írtam. Sebaj. Tényleg nagy hasítás volt az 8:0 után. Ltom a feledés jótékony homályába veszett TB utolsó 9 meccsének frusztrált szenvedése.

Bocs valamiért sokszor ment le.

Jogos, csak egy volt, a Chiefs ellen. Bye week volt a következő hét. Ezzel együtt tartom a tippem. Kár, hogy soha nem tudjuk meg mi lett volna. 

BB az itt közölt számok alapján nagyon le van maradva Shulától és Halastól, de egy pontosítás. Ha Shula 347-jét és Halas 324-jét vesszük alapul, akkor Belichicknél se a patses 274-et nézzük, hanem a patses-brownsos 311-et. Ennyi győzelme van ugyanis a Brownsnál és a New Englandnél összesen. Vagyis három 11-12 győzelmes idény, benne 1-2 PO-sikerrel, és be lehet fogni Shulát is. Halas pedig már idén meglehet.

Egy x-szel vezethetjük a csoportot :)