Ups & Downs - 5. hét: Patriots @ Texans

Kép
Ups

Újabb hét, újabb meglepetések. Talán ezzel a mondattal lehetne leginkább jellemezni az idei szezonját a Patriotsnak. A múltheti remek teljesítményt ezúttal egy sokkal gyengébb követte, a liga egyik leggyengébb csapatának tartott Houston Texans 22-9-re vezetett a Patriots ellen a harmadik negyed elején, végül azonban sikerült fordítani és 25-22-es győzelemmel tért haza a Patriots. Következzen az Ups&Downs!

UP

Hunter Henry
: Számomra Henry volt a meccs embere. Nyolc felé szálló passzból hatot elkapott, szerzett 75 yardot és egy touchdownt. A számok mellett ami még rettentő fontos: szinte mindig kulcsszituációkban kapta el a labdát - harmadik kísérletes first downok és a TD. Henry meccsről meccsre jobban mozog a pályán, láthatóan Jonesszal is megvan a kémia, így pedig a hátralévő mérkőzéseken is szép dolgokat várhatunk tőle.

Matt Judon: Nem túlzás azt állítani, hogy a védelem, de talán az egész csapat legstabilabb és egyik legjobb játékosa idén a frissen érkezett védő. Szinte mindenhol ott van a pályán, különösen pass rushban jeleskedik, ezúttal is szerzett két sacket nagyon fontos szituációban, a mérkőzés végén pedig még egy fumble-t is összeszedett.

Nick Folk: Bár a veterán rúgó kihagyta az első extra pontot, utána hibátlanul teljesített (4/4), két 52 yardos mezőnygólt is berúgott, amivel nagyban hozzájárult a győzelemhez.

DOWN

Secondary: Azért nem emelek ki nagyon senkit, mert a komplett egység gyengébben teljesített. Jacksonnak és McCourtynak is több hibája volt - pl. a hosszú touchdownnál - , Williams a flea flicker TD-nél engedte el a WR-t, stb. Az újonc Davis Mills gyakorlatilag tökéletes meccset hozott le, ebben pedig hatalmas felelőssége volt a most botrányosan teljesítő hátsó alakzatnak.

Edzői stáb: Az edzőknek is megvan a felelősségük ebben a mai teljesítményben bőven, főleg az első félidei szenvedésben. A védelem gyakorlatilag nem tudott mit kezdeni a Texans támadóegységével, a második félidőben Jones INT-je után pedig ismét jöttek az ultrakonzervatív hívások Josh McDanielstől, amikor láthatóan nem működött. A mérkőzés vége jól alakult a számunkra, de ettől függetlenül az edzők teljesítményével sem voltam megelégedve.

Damien Harris: Egy újabb Harris-hiba, ami majdnem a mérkőzésbe került. Az első félidőben a vezetésért támadva a gólvonal előtt pár centivel ütötte ki a védő a labdát a kezéből (halkan megjegyzem, azért ez zseniális védőmunka is volt egyben), így ahelyett, hogy vezettünk volna, ismét elhúzott a Texans. Harris később meg is sérült, visszatért, ám a negyedik negyedben bordasérülést szenvedett és már nem tért vissza a pályára.

Hozzászólás

Erről a meccsről nehéz mit mondani. A W a fontos, a többit felejtsük el. Ami tényleg örömteli, hogy az egész csapat küzdött a végsökig és nem adtak fel. Ebböl lehet erőt meriteni. Bár sajna jövő héten a Dallas szét fog futni minket. 

Így van. Erről beszéltünk a podcastben is, hogy végre VÉGIG kéne játszani egy meccset. Ha mást nem, ezt most remélhetőleg megtanulták a srácok.

En tartom azt, amit a chaten is irtam a merkozesrol, vagyis a Texans minden trukkot bevetett az 1. felidoben es minden be is jott nekik, mig a Patriots egyeni hibakkal szurta tokon magat jatekrol jatekra. Aztan a felidoben a BB-ek rendbe tettek a fejeket es a tamadok az 5.-6.-7.-8.-9. szamu tamadofalemberek (akik meglepoen jol teljesitettek egyebkent) mogott egy konzervativ tamadojatekkal is megnyertek a merkozest.

Az elso felidot akar hasonlithatnank a Falcons elleni SB-hez, mert (szerintem) nem arrol volt szo, hogy a teljes vedelem vakon volt folyamatosan, csak kulcs szituaciokban egyeni hiabakat kovetett el egy-egy jatekos. A 2. felidoben, amikor meg mar nem valt arannya minden amihez a Texans nyult, azert egyertelmuen latszott, (ismet szerintem) hogy melyik a jobb csapat.

Osszessegeben tehat nalam az edzok kihoztak 0-ra a dolgot es ez a tamadofal amiat hogy kik jatszottak benne, nalam megerdemel egy UP-ot.

ui1: a vedelem Cookst azert csak 3 elkapason es 23 yardon tartotta!

ui2: 5 het utan ugyanannyi gyozelmunk van mint a Chiefsnek!

Az Ofal UP-ját támogatom!

Az ui.-kat furcsának és kicsit értelmetlennek tekintem. ui1: És? Moore 109 yard, Conley 84 yard...ui2: Az eddigi eredmények összehasonlítását vakításnak tekintem, főleg, ha a 2 csapat eddigi idei ellenfeleit is figyelembe vesszük! :)

ui1: Ezúttal is kivettük az ellenfél támadóegységének legnagyobb fegyverét.

ui2: Akkor vegyük hozzá a két csapat keretének az erősségét is. Azt ne mondja nekem bárki, hogy a Chiefs nem úgy ment neki a szezonnak, hogy minden meccsen ő az esélyes és majd a 17 meccsből becsúszik majd 1-2 vereség, de a többit megnyeri. Nem rémlik, hogy vesztettek volna számottevő játékost a piacon, talán Watkinst lehet annak tekinteni, helyette raktak Mahomes elé egy falat. Ezek után csak azért nem kezdték a szezont 0-3mas mérleggel, mert a Browns puntere nem tudta elkapni a longsnapet a mérkőzés végén.

És nyilván nem arra céloztam, hogy a Patriots játékereje a Chiefsével egy szinten van, hanem, hogy mindig lehet a dolgok pozitív oldalát nézni.

Én másként látom, de remélem ez nem baj. :)

ui1: A WR1 „kiszedése” semmit sem ér, ha a többi kedvére fickándozhat. Cooks szerintem csalétek volt, tudták, hogy nagyon figyelni fogunk rá, s így noha 85%-ban a pályán volt Mills szinte feléje se nézett (2 target), okosan azt hozta játékba, akit lehetett…

ui2: A Chiefs mérlege számunkra teljesen irreleváns, nem tudom Nekünk mi ebben a pozitívum. Amennyiben esetleg arra gondoltál, hogy egyik csapat sem így képzelte az első 5 meccsét, azt elfogadom. :)

Nagyon örülök a győzelemnek, szerintem kellenek az ilyen meccsek, amikor is végig hajt a csapat, és végre sikerült a fordítás, és megvan a W. Őszintén szólva nem tudom mit tudunk hozni mondjuk a Dallas meg majd a Bills ellen, de bízom benne, hogy az edzői kar felkészíti majd a csapatot rendesen, és a formaidőzítésünk is jókor lesz plusz elkerülnek a sérülések, Covid stb. Huhh, az tuti, hogy az idei meccsek rendesen felnyomják a pulzusomat. :D

Damien Harris majdnem kinyírta megint a meccsünket. Aztán mikor MJ eladta a labdát JMD úgy beszart,hogy aztán majdnem Ő nyírta ki a meccset a hívásaival.

Aztán a védelem aminek legalább jónak kellett volna lennie azt 3 negyedig nem volt jó, ami szerintem annak köszönhető,hogy BB el akarta venni a Texans két nagy fegyverét a futást és Cooksot. Ami sikerült is amúgy, a probléma ott volt,hogy Mills és még pár elkapó is volt a pályán akik nagyon jól játszottak. De legalább az utolsó 1,5 negyedben jók voltak. (Amúgy szomorú,de Judonon kívül senki nem tudott konzisztensen nyomást kifejteni ami azért nagy segítség volt Millsnek)

Egyébként egy jó meccs volt, nekem tetszett. Ha nincs az a Fumble akkor egyébként ez egy sokkal könnyebb meccs.

 

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

A fumble-ja szerintem inkább egy kiváló védőmunka/mázli volt. Nekem úgy tűnt, hogy nem lóbálta, nem hagyta szabadon a labdát. Egyszerűen csak a mozgó Harrisen a védőnek sikerült pont az a 1 cm2 felületet eltalálnia, ahol ki tudta ütni.

Vagy nem tartotta elég erősen, és ezért sikerült kiütni a kezei közül... A végeredmény a lényeg szerintem.

+ a probléma ott volt hogy Joejuan Williams pályán volt.. katasztrófa volt a pali, Mills azért messze jobb és akkor nincs ennyi becuppantott 3./4. Down

Kedvelem a csúnya győzelmeket is! A pocsék, szánalmas, közel 3 negyeden át tartó rossz „játékutánzatot”, most főleg a def. részéről, meg rühelem. Örülök, hogy a végig tisztességesen játszó MJ-t, egy tartalék fal mögött, fumble-ös futóval, végül megajándékozta az egy negyedet játszó védelem egy GWD lehetőségével és élt is vele. Apropó Ofal, 1 sack, 4 hit, volt idén ilyen kevés? Ha down-ba lehet egységeket rakni, up-ba miért nem? Henry kezdi megérni a pénzét, az eddigi Judon meg főnyeremény, a sack-jeivel holtversenyben 2. a ligában és mindenhol ott van. Sajnos a TO mutató tovább romlott, már -3! Fogalmam sincs mi várható a következő meccseken, sok az inkonzisztens játékos/csapategység teljesítmény és a hiba. Ó, ha egyszer mindenki a legjobbját nyújtaná! :)

Válasz hopi46 üzenetére

Igen Henry es MJ összejátéka nagyon tetszett. Ugy látszik kezd kialakulni közöttük a kémia. (Amugy Junno Smith se rossz). Néha már TB - Gronk összjátékot idézte :)

A támadófal jobb volt, de azért nálam több kell ahhoz, hogy UP legyen, ettől függetlenül persze dicséret illeti őket, amolyan "honorable mention" lehet az OLine. Az utolsó mondatodra reflektálva, amikor tavaly ilyet kértél, 1-2 meccsen belül jött a Chargers elleni W, szóval ez akár még jó ómen is lehet... :)

Kérdezem, mi a több? (Az egyetlen sack állítólag Bolden sara.)

Chargers ellen win? Te vagy az optimisták császára! :) 

Az, hogy kiemelkedő legyen, ez nálam most hiányzott, ettől függetlenül, ahogy írtam is, jó teljesítményt nyújtottak. A Chargers-dolgot félreértetted, tavaly volt egy hasonló hozzászólásod 1-2 héttel a Chargers elleni meccs előtt, arra értettem. Az a meccs szerintem a legjobb tavalyi meccsünk volt, minden tekintetben:)

Értem. Bár egy hibátlan fal szerintem utópia. :) Megtisztelsz, hogy így emlékezel az igen régi hozzászólásomra! 

Van egy számomra érdekesség a Patspulpit up&down-jában. Noha gyakorlatilag megegyezik Increay listájával, viszont UP-ként szerepel Barmore. (Meg kell néznem, most már nyugisan, újra a meccset :))

Nekem gyötrelem volt végignézni a meccset, majdnem a telefonom bánta mérgemben.

Az első félidőben Mills azt csinált amit akart, kulcsszituációkat oldott meg, bár ekkor még versenyben voltunk, mert Jones hozta a tőle elvárhatót. Aztán a második félidőben Jones azonnal INT-t dobott, a Texans pedig egy flea flicker TD-vel büntetett. 22-9-nél nem gondoltam volna, hogy bármi keresnivalója lesz a csapatnak, még ha a védelem kezdett azon a szinten játszani amelyiken tud illetve a Texans is mindent megtett, hogy visszajöjjünk a meccsbe. (trükkös punt) Aztán ami itt jött a konzervatív hívások (2 futás és RB screnn passz) formájában nálam kiverte a biztosítékot. (Majdnem a telefon bánta, de csak a mérgelődés maradt szerencsére) Aztán megint egy FG a konzervatív hívások után. 

Szerencsére a Texans nem zárta le a meccset, a Patriots megkapta az esélyt az egyenlítésre és a győzelemre és élt is vele. 

Nehéz értékelni ezt a győzelmet. A Patriots defense 3 negyeden keresztül nem létezett. De az utolsó negyedben történt valami, amit talán senki nem ért, és az addig parádézó Texans offense tűnt el teljesen. A végén a Patriots játékosok koncentráltabbak voltak és összehoztak két jó drive-ot ez tény, de ez a győzelem mondhatni a semmiből jött.

A Patriots megnyerte a meccset, de az erősebb csapatok ellen ez kevés lesz. 

Go Pats!

 

"De az utolsó negyedben történt valami, amit talán senki nem ért, és az addig parádézó Texans offense tűnt el teljesen. "

Ez azért nem igaz, hiszen pontosan lehetett látni/tudni mi változott meg. Ez sosem arról szól, hogy valami egyszer magától működni kezd, vagy elromlik. Egész egyszerűen akkor engedtük el a D oldali játéktervet, amihez makacsul ragaszkodtunk és végre áttértünk az agresszívebb pass rushra, ami mellett a secondary változtatásai is hatékonyak lettek.

Lehet, hogy igazad van és én fogalmaztam kicsit sarkalatosan. Remélem a  későbbiekben az utolsó másfél negyed játékát fogja a csapat bemutatni.

Kérdezem, mi lehetett ennek a kitartó/eredménytelen makacsságnak az oka, hogy csak az 5. drive-juk után váltottunk?

Ez egy nagyon jó kérdés Hopi. Valószínűleg soha nem tudjuk meg a választ a nyilatkozatokból. Lehet bíztak az eredeti game planben, vagy a Texans game planje volt más mint amire a Pats számított. 

Ha jól értettem BB-t, "mindössze" az volt az első félidőben a baj, hogy a védelem különböző okok miatt (fegyelmezetlenség, ügyetlenség, büntetés stb.) sorozatosan nem tudta  3. down után puntra kényszeríteni az ellenfelet és több 4.down is sikerült nekik. Hát ez tényszerűen kb. igaz, de hamarabb szoktuk összeszedni magunkat...Az első 3 drive-jukban tíz 3.down-t és két 4.-et is megcsináltak sorozatban, köztük volt 3.&17 is.

Amit írsz az igaz, a védelem nem találta az ellenszert közel 3 negyeden keresztül. Ami nekem nagyon idegesítő volt, hogy az offense sem akart változtatni a játékán, nagyon konzervatívak (középső futások, screen passzok 3. és hosszúra) voltunk. Lehet ezzel a csapattal a konzervatív támadásépítés a megfelelő az edzői stáb szerint és túl veszélyesnek, kockázatosabbnak tartják az agresszív play hívásokat.

Talán nem lett volna ez a támadó játékunk baj/rossz, ha nincs a Harris fumble, meg lyukas sec. . MJ meg most azt tartja legfőbb feladatának, hogy ne kockáztassa a labdabirtoklásunkat,amivel úgy gondolom egyetérthetünk. :) A középső futásokat már többször kiveséztük, hogy miért/mikor kell/célszerű. 

Szükségünk van az ilyen meccsekre ahhoz, hogy a támadósor és Mac - Cam neve is ugyanezen betűkből áll, véletlen lenne? - fejlődjön, valamint elhiggyük, hogy tudunk majd előbb-utóbb 30 pontokat csinálni, annál is inkább, mert az elkövetkezendő három meccsből valószínűleg kettő megnyeréséhez szükség lesz rá.

Na meg az edzői karnak sem ártana levonni a megfelelő konzekvenciákat, mert téboly, hogy hétről-hétre járnak egymás OKJ-s "ki tud még konzervatívabb lenni?" képzéseire.

Amugy Collins visszatért és rögtön csinált is egy Sacket. :) Kár hogy ilyen keveset játszott....

Ennek a meccsnek (minden borzalma ellenére :) ) volt egy óriási értéke az újonc irányítónknak és amúgy a teljes új csapatunknak: megtudták, milyen EGYÜTT fordítani. MJ is belekóstolt abba, amit TB alatt annyiszor, de annyiszor megtapasztaltunk: hogy NINCS lefutott meccs, csinálnia kell mindenkinek a dolgát minél jobban és akkor meglesz az eredménye. Ez nem csak egy győzelem volt, hanem egy fél-reménytelen állapotból egy sikeres fordítás. Ebből MJ és a csapat is sokkal erősebben jött ki, biztos vagyok benne, hogy a hazafelé út és BB első mondatai is erről szóltak. Jó irányt vetít előre Jones mentális erejéről.

GOOO PATS!!!

Nekem hiányzik Bolden megemlítése, akit többen "megmosolyogtak", miután White kiesett és BB Őt gondolta pótlásnak. Bolden ~100 alapszakasz meccset játszott Nálunk, ~1000 yardot futott és 0 fumble-ja van!!!  Noha elsősorban az ST embere, remek szükségmegoldás (van 15 TD-je is Nálunk). A HOU ellen is Ő futotta a leghosszabbat a meccsen (24y), ráadásul pont a GWD-ben, amikor nagyon kellett. Alázata/megbízhatósága szerintem megsüvegelendő...

Az az egyetlen baj vele, hogy a robbanékonysága nulla, ráadásul most a "legfőbb" feladatába is belehibázott (rosszul vett fel egy blitzet és róla kaptuk az egyetlen sacket)

Igazából mindkettő lassúnak számít a futók között, szóval ilyen szempontból teljesen mindegy :)

Ugyancsak említésre méltó Kendrick Bourne játéka is, kulcselkapásokkal és futásokkal, nála is látom a kiemelkedő küzdeni akarást, nálam az elkapó hármas abszolút egyenrangú tagja. És emlékezzünk meg N'Keal Harryről is, aki nemigen látszódott, illetve nála egyszerűen nem érzem azt, hogy küzdene a labdáért, a kezdeti tűz szerintem kialudt benne.

Nincs kifogásom Bourne ellen, csak Nekem kicsit furcsa a szereplése egy-egy mérkőzésen, egymás után gyorsan csinál 2-3 nagyszerű elkapást, aztán eltűnik. Harry egyelőre WR4...Henry meg egyre jobban belelendül...

Így van! Nekem is eszembe jutott meccs közben, hogy nem olyan rossz, ráadásul nála nem izgul az ember a fumble miatt, mert talán ha egy volt neki karrierje során. Most, hogy Harris néhány meccsre kiesett a fumble és a sérülés miatt (gondolom), felteszem még többet lesz a pályán. Annyit biztos tud futni, mint a Tampa ellen futottunk…:)

MJ nemcsak élete első NFL GWD-jét vitte sikerre, hanem a jelentős hátrányból való győztes visszatérést is először produkálta a csapattal. „Nem tudom legyőztük-e az ellenfelet, de a versenyt Mi nyertük” – mondta. Ehhez jelentősen hozzájárult a rövid távon felejtős memóriája, hiszen az INT után 3 perccel 4 olyan drive-ot vezetett, amelynek mindegyike ponttal végződött. Társai (pl. Andrews, Henry) áradoznak Róla (jogosan!), sőt a dicséretfukar BB is azt mondta (nem szó szerint): „ Mac ma egész nap jól dolgozott Nekünk. Úgy gondolom, sok remek döntést hozott!”

MJ a játék majdnem minden területén remekül teljesít. Hozzáállás, olvasás, mozgás a zsebben, rövid passzok, még sebessége is van, ha futni kell, de a hosszú passzok terén továbbra is gyengén teljesít, igaz, nem is kap rá sok lehetőséget. Mayers elejtett labdája volt a meccsen a legjobb hosszú passza, de szerintem az sem volt tökéletes, mert le kellett lassítania érte. Még 2 hosszabb passz jut eszembe, mindkettő majdnem INT lett, mert aluldobta őket. Jó lenne ha ebben a kategóriában is tudna mutatni valamit… gondolom / remélem ez is fejlődik még. Vagy lehet, hogy ez a gyenge pontja és ezért nem is erőltetik ezeket a playeket?

Tudtuk, hogy ez a gyenge pontja, már az egyetemi meccsein is látni lehetett. Többen kiemelték azt hiszem itt is már a draft idején is, hogy a karerő maximum átlagos, ez meccsről-meccsre érződik, nem csak a "hosszabb" passzoknál. 

Akár 10 yarddal is lehet mozgatni a láncokat, ha a passz pontos. A többit tegyék hozzá a WR/TE-ek! :) Fontosabb szerintem, hogy megoldja azokat a szitukat, amikor összeomlik a zseb. MJ biztos nem akart soha baseball játékos lenni... :) 

Egy jó hír: úgy néz ki Damien Harris sérülése nem vészes...

NFL Network's Ian Rapoport reports that Patriots RB Damien Harris (chest, ribs) is best described as "day-to-day" and that tests have ruled out anything significant.

Harris left Week 5's game against the Texans twice, in the third and fourth quarters, and also fumbled a ball away at the goal line. He looks like he'll be in shape to take on the Cowboys in Week 6 as the lead back again, but that probably only qualifies him as a low end RB2 or RB3 considering the role and the explosive game script the Cowboys have dialed up in most of their games this season.