Nyilatkozatok 2021 - 5. hét: @ Texans

Kép
Nyilatkozatok

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: Jó, hogy idejöttünk és nyerni tudtunk, ez nem sikerült az elmúlt években. Természetesen nem volt tökéletes, de küzdöttünk és jobban játszottuk a szituációs játékokat, mint a korábbi mérkőzéseken, ez pozitív. Elismerésem Josh-nak [McDaniels], a támadósor edzőinek, a támadófalnak. Azok a srácok végig kitartottak. Adott volt a kihívás, jó játékosokat kellet helyettesíteniük, jól álltak bele ebbe, keményen játszottak, volt néhány futás, ami egy kicsit segített kiegyensúlyozni a mérkőzést. Védekezésben nem volt túl jó az első félidőnk, de végén sikerült őket megállítani, és ezek a pontok a végén nagyon fontosnak bizonyultak. A blokkolt punt volt számunkra a kulcsjáték, igaz, csak egy mezőnygól lett belőle, de a mérkőzés is három ponttal dőlt el. Nagy lökést adott az egész csapatnak, a speciális csapategység jól játszott. Andre Roberts egy kemény fickó, jól védekeztünk rajta puntoknál és kezdőrúgásoknál, főleg az utóbbinál. Ők [Texans] jók a rúgójátékban, minket is jól levédekeztek. Szóval nagy játék volt a blokkolt punt, persze fontos, hogy Nick Folk mezőnygólra tudta váltani. Csak dolgozunk tovább, próbálunk mindent jobban csinálni, jó edzésnapokat összehozni és javulni hétről hétre. 

Miben javult fel a védelem a második félidőre? 

BB: A legfontosabb a harmadik kísérletek voltak. Az első félidőben minden összejött nekik. Volt büntetés is harmadik kísérleten. Nem volt jó, pedig rá voltak kényszerítve a harmadik kísérletekre, de ott fölénk kerekedtek, ezt sikerült megváltoztatni. Nem birtokolták annyi ideig a labdát, nem tudtak hosszú támadásokat vezetni. 

a kicserélődött támadófalról 

BB: Talán 1987 óta nem volt olyan, hogy négy tartalék falemberrel kezdjek mérkőzést. …  Nem volt tökéletes, de küzdöttek. Mac-nek [Jones] általában volt ideje passzolni, plusz a futójátékból is jöttek a yardok, így egyensúlyban tudtunk maradni.  

… Valamennyire segített, hogy már hét elején tudtuk, hogy ezzel a négy emberrel kell dolgoznunk, bár bíztunk Mike Onwenu visszatérésében. Remélem hamarosan többen visszatérnek, kell az erősítés, de közben biztosra kell mennünk, hogy már semmi más ne történjen. Kicsit olyan, mintha kötéltáncolnánk. 

a blokkolt puntról 

BB: Úgy tűnt mintha egy ún. gadget formációban álltak volna fel, ezzel akartak minket egy biztonságibb játékra kényszeríteni, hogy készüljünk egy esetleges trükkös játékra, ezzel elvéve egy jó visszahordási lehetőséget. Sikerült rájuk nyomást gyakorolni, nagy embereink voltak bent, a visszahordás is fedezve volt, így végül csak színlelték a dolgot. Nem tudom pontosan mi történt, de elrontották, és Lawrence Guy nagy játékot csinált. 

 

QUARTERBACK MAC JONES 

Milyen érzés hátrányból nyerni? 

MJ: Igazán jó. A támadófal kitett magáért, egész héten a kételyeket hallottuk, sok volt a zaj körülöttük, de nagyon keményen játszottak ma. Talán csak egy ütést kaptam egész mérkőzésen. Szóval elismerés a srácoknak. Nem tudom, hogy játékban az ellenfél fölé kerekedtünk-e, de küzdőszellemben mindenképpen, mást nem is kérhetnénk.  

a touchdown-ról TE Hunter Henry-nek 

MJ: Jól játszotta magát üresre, bár labda sokszor nem hozzá kerül ennél a hívásnál, de jó útvonalat futott, megláttam, jól kapta el, nekem volt elég időm, a fal biztosította. Ezek dolgok összeadódnak. Úgy gondolom hagytunk ki jó lehetőségeket, pedig pontszerző támadásokra volt szükségünk. Az eladott labdák, amiből egyik nyilván az én hibám volt, Damien-é [Harris] meg egy kőkemény ütközés, ezekre nagy hangsúlyt fektettünk a felkészülés során, de nem végeztünk jó munkát ezen a téren. De ezt is leküzdöttünk, és pontokat próbáltunk tenni a táblára. 

az eladott passzról 

MJ: Nem volt egy túl jó dobás. A fal jól megvédett, de nem léptem bele a dobásba úgy ahogy tudok egyébként. Szívesen visszacsinálnám, de ezerszer csináltam már ezt a játékot és sokszor célba juttatom, megnézem filmen, min lehetne javítani. Az időzítés jó volt, az útvonal jó volt. Csak én dobtam rosszul. 

Hogy érzi magát? 

MJ: Jól. Megütötték, véreztem. Ez a játék része. Semmim sem fáj, nagyszerűen vagyok. 

 

KICKER NICK FOLK 

NF: Nagyszerű csapatgyőzelem volt, jó újra egy győzelmet feltenni a táblára. Nagy meccs jön jövő héten, dolgozni kell, módosítani, ahol szükséges 

Múlt héten a végén nem ment be a távoli kísérlet, most 52 yardról igen, mit gondol erről? 

NF: Csak annyira vagy jó, amennyire a következő rúgásod, mindig arra kell koncentrálnod. A múlt heti nem számít, már vége annak a meccsnek, javítottunk, amin kellett. Megyünk tovább, és már a Dallasra készülünk. 

 

LINEBACKER MATT JUDON 

MJ: … Egy darab edző sincs itt, szóval kicsit pezsdítsük fel a dolgokat. Jöjjenek a kérdések! Húhh, micsoda meccs volt. 

a mérkőzésről 

MJ: Nagyszerű érzés, egy kemény visszatérés. Kemény hét volt, Jalen Mills nélkül. A vasárnapi vereség is ütött, de nem estünk össze. Én egy kicsit talán. Frusztrált voltam, mindannyian éreztük. De összeálltunk csapatként. A speciális csapategységben LG [Lawrence Guy] blokkja adott egy lökést, lett belőle 3 pont, aztán három kísérletben megállítottuk őket, a támadók pontokat szereztek. Totál feltöltődtünk, jó érzés nyerni, különösen úgy, hogy jól játszottunk, de eddig mégse jöttek össze a dolgok. Hiányzik pár srác, apróbb sérülések itt-ott, de a csapat jó. Nehéz nyerni ebben a bajnokságban, minden győzelmet meg kell becsülni. Nagyon boldog vagyok, mindenki az. 

a trükkös játékról 

MJ: Ez egy ilyen dolog, elkaptak minket. De erre valók ezek a játékok. Ha jól csinálja valaki, ami nekik sikerült is, akkor jól védik az irányítót, az elkapó jól színleli a blokkot, 40 yardra voltak és meg is lett. Ezek a játékok általában 30-50 yardot hoznak, jó hívás volt a részükről. Jó volt a kivitelezés, de ahogy mondtam, nem orrlógatva mentünk vissza. A védelem próbálta meccsben tartani a csapatot, a támadók meg elkezdtek pontokat felrakni. 

 

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

Micsoda szószátyárság - ez is mutatja, hogy mennyire fontos volt ez a győzelem ÍGY, ilyen fordítással. Még BB is örül neki, ami azért ritkaságszámba megy. Lehet tán még el is mosolyodott picit, bár erre semmi bizonyíték nincs. :)

Jones nyilatkozatai meg végtelenül szimpatikusak, le a kalappal a srác előtt.

Állítólag MJ un. fejlesztési naplót vezet, azaz minden edzés és meccs után bejegyez ide néhány gondolatot a teljesítményéről. Így követi nyomon, hogy mit csinált jól, és mit kell tennie, hogy fejlődjön. Vasárnap valami ilyesmit írt (nem szó szerint): „...gyorsabban kell végig olvasnom, és ha nincsenek ott az elkapóim, ahol lenniük kell, inkább dobjam el a labdát. Nem lehet olyan játékom, ahol veszélyeztetem a labdabirtoklásunkat. Vasárnap sajnos ez többször előfordult...”

Andrews mondta a patchwork OL-nak közvetlenül a meccs előtt: „...a siker az, ahol a felkészülés találkozik a lehetőséggel….megkaptuk a lehetőséget, itt mered az arcunkba...nem adják csak úgy, vegyük el. Gyerünk!