Első benyomás - 9. hét: Patriots @ Panthers

Kép
EB

Ahogyan arra számítani lehetett, főleg a védelmek villogtak a Panthers elleni találkozón. Sam Darnold megintcsak szörnyű emlékkel fejezett be egy Patriots elleni meccset, a támadósor főleg a futásra építve tudott haladni és pontokat szerezni, végül pedig nagyon sima 24-6-os győzelemmel térhet haza a csapat.

Mac Jones ezúttal sem hozott űrszámokat, ám most nem is volt rá szükség, megint egyfajta game-manager QB-ként szerepelt: 12/18, 139 yard, 1-1 TD és INT, valamint volt egy elvesztett fumble-ja is a meccs elején. Az interceptiont pont az idén Carolinába cserélt Stephon Gilmore húzta be. A passzjátékról igazán érdemben nem lehet beszélni, mert szinte teljesen hiányzott, a 18 passzkísérlet remekül mutatja ezt, azokból is sok screen és futóknak dobott rövid passz volt. Az a passzolt TD viszont ismét egy szép Jones-Henry összjátékból született. A gameplan láthatóan a futásokra épített, a korai labdavesztések után pedig még inkább óvatosabbra fogta a figurát a támadósor.

A futók ezzel ellentétben igencsak szorgosan hozták a yardokat, főleg Rhamondre Stevensont lehet kiemelni, aki futott és elkapott yardokban is az élen zárt. Előbbiből 62 yardot (10 kísérletből), míg utóbbiból 2 elkapással 44 yardot szerzett. Brandon Boldennek is jó napja volt: 8 futás 54 yardért, valamint 2 elkapás 27 yardért. Damien Harris 15 futásból 30 yardot szerzett, ám neki összejött egy futott TD is. A negatív oldalon itt egyértelműen a sérüléseket kell megemlíteni, Stevenson és Harris is megsérült a mérkőzés végén, bízzunk benne, hogy nem komoly a sérülésük.

Az elkapóktól nagyon senkit nem lehet kiemelni, Bourne volt a legfoglalkoztatottabb WR-ünk: 3 elkapás 34 yard. A már korábban említett Henry két elkapásból 19 yardot és egy touchdownt szerzett. Meyers és Smith 1-1 elkapással zárt 8, illetve 4 yardért, Agholor pedig nem ért el elkapást ezúttal.

A támadófal többé-kevésbé hozta a szokásos teljesítményt, passzblokkolásban voltak hiányosságok, de a futást jól segítették.

A védelem ezzel ellentétben zseniálisan játszott. Persze ehhez az is kellett, hogy nem az NFL legveszélyesebb támadósora állt fel velük szemben, de ettől függetlenül is jól teljesítettek. Az első félidőben a két labdavesztés után mindösszesen hat pontot engedtek a Panthersnek, a második félidőre pedig megérkeztek a labdaszerzések is. J.C. Jackson két interceptiont is szerzett, mindkettőt a redzoneban - az elsőből 88 yardos pick-sixet szerzett, a másodikat pedig a saját endzonejában húzta le a levegőből. A harmadik interceptionért Jamie Collins volt a felelős, egy zseniális megmozdulással kapta el Darnold passzát. A futást is többnyire jól fogta meg a csapat, a sérülésből visszatért McCaffrey volt a legveszélyesebb a Panthersből, de ő sem tudott maradandót alkotni, egyedül a futók tudtak elkapás utáni yardokat szerezni - ez leginkább a linebackereknek róható fel. Matt Judon ismét szerzett egy sacket - ezzel már kilencnél tart a szezonban, Barmore ezúttal is jól szerepelt a fal közepén, Myles Bryant pedig a slotban játszott jól.

A speciális egység is hozzátette a magáét, Bailey három puntjából kettő a 20 yardon belül ért földet, Olszewski jó visszahordásokat mutatott be, ám sajnos ő is megsérült (agyrázkódás), Folk pedig mindhárom extráját belőtte, egy mezőnygólt elhibázott 54 yardról - viszont volt egy sikeres 37-yardos kísérlete.

Ezzel a győzelemmel 5-4-re javította idei mérlegét a Patriots, idegenben pedig továbbra is veretlen (4-0). A tavalyi szezon harmadik hete óta először áll pozitív mérleggel a csapat, akkor a Raiders legyőzése után állt 2-1-gyel. Jövőhéten a szintén 5-4-gyel álló, tehát potenciálisan wild card-rivális Browns érkezik Foxboroughba - holott a Bills vereségével a csoportgyőzelem is abszolút elérhető közelségbe került.

Hozzászólás

Lehet szakmázni, de a győzelem , az győzelem. Ez a szép az NFL-ben : bármikor bármi megtörténhet, 2-3-4 mérkőzés után nem szabad vérremenő következtetéseket levonni. Ezt a tegnap este fényesen bizonyította. Menni kell tovább, hosszú még a szezon, a Buffalo ott van lőtávolban, nincs verhetetlen csapat- főleg az AFC ben. Természetesen bőven van mit javítani a csapat játákában, de szemmel láthatóan alakul valami.

Érdekes meccs volt az biztos, a győzelmet nem kell megmagyarázni, de a mutatott játékot nem árt kijavítani főleg offense oldalon.

A passzjáték remélhetőleg csak tényleg a gameplan miatt volt halványabb az utóbbi meccseken és nem azért, mert ennyi a passzjátékunk ha erősebb védelemmel találjuk magunkkal szemben. A futást nagyon erőltettük, ami szerencsére többé-kevésbé működött.

A védelem, viszont nagyon összekapta magát, egy-két megingástól eltekintve nagyon jól kontrollálták a meccset.

A lényeg a győzelem, csak így tovább. Go PATS!!!

Picit OFF-os, de nem lehet elmenni amellett, hogy mennyire érdekesen alakul ez a szezon is.

Szerencsétlen Panthers pár hete cserélt Gilmore-ért mert szentül hitte, hogy idén lehet nekik valami, közben az agyonsztárolt Bills két field goalt képes rúgni a Jaxnek, de személyes kedvencem a nyílt all ines, 2024/25-ös 1/-es Rams, akiket simán megver a Jets-től égő Henrymentes Titans. Csípem.

Holnap remélem jön OBJ, aztán on to CLE :)

Plusz a Falcons elkapta a Tampát verő Saintset, bár szokás szerint megint majdnem elchokerkedték.:)

Jó meccs volt ez, pont az amire számitani lehetett. En is azt látom, hogy az AFC-ben jelenleg bármi megtörténhet. Menni kell előre és a lehető legtöbb meccset megnyerni. Go Pats!

Nagy defense win!!! Minősítésük: A+++***. Mr. INT (Már 22 van Neki!), Collins, Judon, Barmore és a többiek is...néha elállt a szavam (pl. a Collins INT, amitől még BB is „elájult”.) és olyan történt, amire nem emlékszem Pats meccsen: szinte vártam, hogy a defense lépjen a pályára, hogy „megfojtsák” az ellent. Ennél rosszabb CB1-ünk sose legyen, legfeljebb kellene még egy ilyen. 88 yard futás egy néhány napja még betegtől...hát...

Az offense gyakorlatilag csak a futókból állt, az elkapott yardok felét is Ők szerezték...MJ és az elkapók minősíthetetlenül gyengék voltak korábbi játékukhoz képest, Henry TD-je a „vak tyúk is talál szemet” esete volt. A fal sem volt most acélos a passzvédelem szempontjából, lehet, hogy Harry blokkjai hiányoztak…Gilmore is megkapta a végkielégítését...

1-3-ról 5-4 és playoff hely, bravúros és örömteli. A sérülések kicsit aggasztanak...

Válasz hopi46 üzenetére

Nem védeni akarom MJ-t és az elkapókat, de konkrétan 18 passzkísérlet volt ami azért nagyon kevés. MJnak két homály passza mellett a többi rendben volt. És azért hozzá kell tenni,hogy a másik oldalon a Panthers D. nagyon rendben van ám, ők inkább a liga elejéhez tartoznak... Én ilyen nehéz meccset vártam támadó oldalon, de szerencsére ült a futás és tudtunk haladni.

Én remélem, hogy OBJ mentesek maradunk, de egyébként minden szavaddal.

Én is azt éreztem, hogy a passzolást most szándékosan hanyagoljuk, ha megy a futás, akkor hadd szóljon! És szólt is szépen. :)

A sok sérülés mindkét oldalon nagyon fájó volt, mindenkinek jobbulást!

Viszont a sárga cunamit megint elkezdtük beindítani, fals start és pláne delay game büntik többször is??? Ne már! Időnként furcsán fegyelmezetlen a csapat, a snap késleltetés meg a kapkodás/tanácstalanság/nem odafigyelés rovására írhatók, ezeken muszáj javítani. Tegnap még belefért, de luxus ekkora előnyhöz juttatni az ellent, ennyire nem vagyunk még jók.

Mindenesetre szép győzelem, naná, hogy GOOO PATS!!!

Győztünk és jó újra látni, hogy pozitív a mérlegünk.

Ui 1: MJ nem csak a sárgák gyűjtésében nem akart kilógni a csapatból, hanem rosszalkodásban sem. Állítólag vizsgálják, hogy büntetés jár-e neki, mert a fumble-ja után megfogta a labdáért igyekvő védő bokáját. (Sajnos a játékos megsérült, ami tényleg nem szép dolog, és mielőbbi jobbulást neki) Anklegate. Szóval kezdődhet újra a régi szép idők cheatriots-ozása :)

Ui 2: Nem tudom, hogy ki emlegette tegnap a chat-en, hogy a ház mehet a 49ers-re, de remélem nem tette rá :)

Én voltam, szerencsére nem... :) A 9ersnél egyébként lassan el kezdhetnek gondolkozni azon, hogy komolyan fenékbe billentsék Shanahant, ennyi nagynevű hiányzó nem sűrűn van egy csapatban, mint most az Arizonánál, mégis hatalmas pofonba szaladtak bele.

Erről láttam a twitteren a videót, hát mi ne mondjak, szépen csavargatta a bokáját MJ. 

Fordított esetben mit szólnánk, ha mondjuk MJ bokáját tekergetné körbe valaki a play közben/után? Szóval valamilyen szinten sajnos jogos a vizsgálódás, persze ne legyünk naivak, több ilyen is van meccsenként, csak ez egy többször ismételt jelenet, amiről egyből árgus szemek már twitter bejegyzést generáltak.

Ha ARod csak pénzbüntetést kap, akkor meglepődnék, ha ezért más járna.

Annyiban kijavítanálak, hogy MJ nem csavarta meg a lábát, "csak" megfogta. Ahogy Burns ki akart szabadulni, akkor tekeredett meg a lába. Ettől függetlenül persze nem volt szép, valszeg jön is majd a csekk, habár a múltheti Tillery-vetődésnek sem lett utóhatása. Egyébként több dirty play is volt a meccsen, Burns is keményen fejberúgta Stevensont a sérülésnél.

Eszetlen volt a védő és belesérült. Nem láttam, hogy MJ tekerte volna. Csak elkapta ne szedje össze a fumblet, a védő meg egy pörgő ugrással akart szabadulni és belesérült. Semmi "dirty play" nem volt itt.

link

Ne legyünk azért álszentek... először lábbal akasztotta, utána lábánál fogva visszahúzza. Az, hogy mennyire volt a végén a "pörgőrúgás" szándékos vagy kényszerű mozgás egy esetleges csavarás hatására, az szubjektív. De kijelenteni hogy nem volt dirty play, az szerintem önmagunk becsapása. Nem hiszem, hogy Burns szórakozásból önmagának sérülést okozott volna. Arról nem is beszélve, hogy amikor a védő elesett, akkor már a labda rég 5+ yardra volt tőle, a csapattársa kezében. Miért akarna pörgőrúgással szabadulni? Nem sok értelme lenne. Hacsak nem nem volt más választása, mert éppen a bokája erőhatásnak volt kitéve. 

A sok sack utáni ünneplés térdszalag szakításnak se volt sok értelme még is többen elkövették, tartom hogy akár idegből így akart szabadulni és nem MJ csavarta. Érdemes a nyilatkozatát is elolvasni az esetről. Csak a hangulatkeltés volt sok, ami itt csapódott le..(külföldi fórumokra nem kommentelek 😁)

Akkor nézd meg a másik szögből készült videót. link Értem én, hogy védeni kell a saját játékost, de ha nem bekötött szemmel nézed, akkor azt látod, hogy miután megfogta a lábát, egyből balra kezdi el tekerni, majd teljes felsőtesttel ráfordulva megtekeri a végén. 

Amúgy mit vártál? Hogy lenyilatkozza, hogy igen, direkt volt? Biztos beismerné, még ha úgy is lenne, nem? Azt nyilatkozta azt hitte, a védőnél van a labda. Hát persze :)) Azért próbálta először a kezénél visszahúzni, amiben jééé nem volt labda, majd a lábánál fogva. Végig látta a védő mindkét kezét, amíg az próbált felállni. Ne nézzük már egymást hülyének, neki ezt kellett mondania, még ha ő maga is tudja, hogy mekkora bs. Az 100%, hogy sérülést nem akart okozni. 

Szeretnék visszatérni a kb. első kommentemhez. Fel lenne-e itt mindenki háborodva, ha MJ vel (vagy bárki más, Patriots játékossal) csinálta volna ezt valaki? Ha a válasz nem, akkor rendben, lapozzunk. De ne legyünk álszentek, ha valaki valamit csinált, akkor igenis azt szóvá lehet tenni. Még akkor is, ha azt a Patriots játékosa csinálta. 

Mac számomra tegnap volt először igazán down, csúnya int, két delay of game, már-már szokásos snap utáni tötymörgés, ami miatt Harris óriásit kapott, alibi ívelések... Belefért, de nem tetszett. 

Amikor Jones kezéből kiütötték a labdát egy kék zászlót/szalagot dobtak a pályára (gondolom a bírók), pont a vonalon landolt. Valaki tudna abban segíteni, hogy ennek a kék valaminek mi a jelentősége?

Ezeket a labdaszerzésnél/vesztésnél és visszahordásnál dobják, az a play kiindulópontja. Ennek azért van jelentősége, hogy az esetleges büntetéseknél tudjanak mihez viszonyítani. A puntoknál gyakran látni holdingot a visszahordó csapatnál, ilyenkor ha a 25 yardon van a kék zászló, akkor onnan számolják vissza a 10 yardot.

Majdnem tökéletes. Annyi, hogy a kék az nem zászló, hanem babzsák.

Ezt akarod keresni a google-ben: "nfl referee blue bean bag"

Mint ahogy azt sem mondhatjuk, hogy csavargatta. Hányszor láttuk már, hogy egy futó lábát, bokáját elkapja valaki és belecsimpaszkodik? A futó meg próbálja kiszabadítani a lábát egy lábon ugrálva? én nem hinném, hogy sérülést akart okozni, vissza akarta tartani a játékost, ezek szerint szabálytalan keretek között, de kijelenteni, hogy ez "dirty play" volt szerintem legalább annyira túlzó, mint azt mondani rá,m hogy nem is fogta meg a lábát. Szerintem szimplán csak lelkes volt és rosszul sült el. Majd kiderül, mit ítélnek ellene.

Ne keverjük a dolgokat. A futónak ott a kezében a labda, akit a földre kell vinni, hogy ne haladjon tovább. Itt a labdáról szó sincs. "Ezek szerint szabálytalan keretek között" - Igen, a lábbal való akasztás/kísérlet, majd a lábnál fogva labda nélküli játékos visszatartása szabálytalan. Én nem állítom, hogy szándékos sérülésokozásról van szó. Ellenben a sajtótájékoztatón nem egy Panthers játékos állította, hogy dirty play volt. A kérdés, hogy mi számít dirty playnek? Csak a sisak-sisaknak szándékosan kaliberű játék, ha szándékosan benyúlsz a sisakrács mögé, ha megütöd a másikat, vagy az is, ha lábán fogva visszahúzod a nem labdás játékost.

Lehet, hogy lelkes volt, de lehet, hogy elkapta a harci ideg, hiszen labdát vesztett, és nem gondolkodott tiszta fejjel. 

De azért a "Eszetlen volt a védő és belesérült" kijelentéstől konkrétan a falnak tudnék menni.

A szabálytalanság tényét továbbra sem vitatom, 15 yard, és kész. Viszont azt továbbra is tartom, hogy nem csavarta meg Burns lábát, csak megfogta. A védő ki akart szabadulni, szerencsétlen eset, de utána Burns is visszajött, szóval nekem kicsit olyan nagyobb a füstje mint a lángja dolog ez.

Szerintem meg senki nem tudja biztosan. Nem csavarta, és a védő próbált így szabadulni, vagy csavarta, és a védő nem tudott másképpen reagálni. Kettő közül valamelyik igaz. A nagyobb a füstje dologhoz annyit, hogy ugyan visszatért, de gondolom valami történhetett ennél az esetnél, hiszen a 4. negyedben nem bírt a lábára se ráállni Burns. Persze lehet, hogy nincs összefüggés, de ezt sem fogjuk soha sem megtudni. 

Én csak azt mondom, hogy megilleti az ártatlanság vélelme, egy olyan helyzetben, amikor egyáltalán nem egyértelmű, hogy bűnös (a "csavargatásban"). És igen, soha nem tudjuk meg, hogy mi a teljes igazság. Ha szándékosan csavargatta, az nagyon nem szép, ha csak vissza akarta húzni, az meg egy "sima" szabálytalanság, amiből 20 van minden meccsen, amit nem fújnak be, és másik 20, amit igen .

A videón látszik hogy nem volt csavaró mozdulat, csak fogás. Ha jól emlékszem Burns megint megsérült, tehát nem az MJ-féle szitu miatt, mondjuk a kettő között két futónkat is elintézte még...

Rendben. 

(Azt nem tudom, hogy ugyanaz a bokája volt-e mindkét esetben, ezt nem ellenőriztem. Arra próbáltam rávilágítani, hogy lehet összefüggés, de nem bizonyított.)

Azt nem tudod esetleg, hogy a "fejberúgásról" van-e kivágott videó? Az az igazság, hogy a meccs első felét szinte alig-alig tudtam követni, (nekem nem nyerő ebből a szempontból a 7 órási kezdés) és a második félidőben is voltak kieső részek (végre elaludtak a gyerekek, a vacsorával pedig foglalkozni kellett :D ). Ott valami szándékosság fellelhető volt? 

Ha már annyira érdekel az eset, akkor azt is kielemezhetnéd ahogy "szegény" Burns fejberugja Stevensont amikor már a földön fekszik és vége a play-nek. Az még nyilvánvalóbb, de gondolom a Panthers játékosok nem tértek ki rá a sajtótájékoztatón mint dirty play.

Lsd. feljebb. Na nem mintha egyébként az egyik play kioltaná a másikat. Egyik playben lehet a szenvedő fél a másikban elkövető.

Persze, hogy nem oltja ki. Nekem fura egy kicsit, hogy az egyikről ennyire megy az eszmecsere, a másik meg szóba sem jött.

Egyébként a meccs vége felé történt. És lesérült Stevenson annál az esetnél. Hogy a fejberugás, vagy az esés miatt az nem derült ki számomra. Az egész meccsen ment az agresszió a két csapat játékosai közt, de főleg akkor, amikor a Pats offense - Panthers defense volt a pályán.

 

Azt nem tudom, hogy azt az esetet vizsgálják-e. Innen indult az eszmecsere, hogy a "bokafogást" vizsgálják. 

A sérülések végeredményét (futók) láttam, de a visszajátszás nincs előttem sajnos. A sérüléseket a nfl.com nem nagyon szokta feltölteni, de gondolom erről is van twitteren valami.

Látom, köszi. Mondjuk szegény futó szerintem nem ettől kapott agyrázkódást, ettől eltekintve nem volt szép. Persze most lehetne boncolgatni a szándékosságot, meg a logikát, hogy miért térdelne bele egy sisakba, kinek fáj alapból jobban, de kb felesleges. 

 "Itt a labdáról szó sincs"

A valóságban tényleg nem volt, de hajlok arra, hogy BB-nek van igaza, amikor azt mondta, hogy Mac valszeg azt hitte, hogy Burnsnél van a labda, és így akarta megállítani (mivel a földön volt, nem láthatta, hova pattog a tojás, így ösztönből cselekedett)

Ettől függetlenül egy csekk sztem is járhat érte.

Ugyan erre gondoltam, MJ szerintem arra gondolt hogy nála van a labda. Szerintem ez a téma kicsit túl van lihegve...

Hát...Nem hitte/hihette azt, mivel előszötr a kezét próbálta visszahúzni. Került fel újabb videó twitterre, más szögből. 

link

Innen tényleg csúnyább, mint az első kameraállásból... Valószínűsítem, hogy elvesztette a fejét, remélem tanul majd az esetből. 

Bárcsak érteném, hogy tulajdonképpen miről vitatkoztok a bokafogásos story ügyében. :)

Megtörtént? Meg.

A konkrét eset, meg a körülmények? Ott a videó, amin pont az látszik, ami a videón látszik :). Az meg, hogy mi járt a résztvevők fejében abban a pillanatban és mit miért csináltak, vagy mit akartak, vagy nem akartak, azt a franc sem tudja. Meglehet, hogy így útólag a résztvevők sem.

Mi lesz a következmény? Gondolom, majd megnézik az erre illetékesek, és majd eldöntik, hogy mi legyen.

És kb. ennyit érdemes foglakozni az egésszel.

Miután viszonylag régóta jársz ide Te is tudhatnád, hogy itt ez a legritkább esetben van így 😃

Hogy Én se maradjak ki. Amint a meccsszitut visszanezte MJ, bocsánatot kellet volna kérnie Burnstől. Burns meg bocsánatot kérhetne a csapattól, az eset utáni bosszúhadjárata miatt. Kvitt lenne, csak míg Ő nem sérült meg a Jones akciótól, a bosszúja viszont Nekünk kárt okozott.