Beharangozó 10.hét : Browns @ Patriots

Kép
GamePreviewBrownsatPatriotsWeek10Picture2021

   A New England Patriots újra győzelmet aratott a múlt vasárnap a Carolina Panthers ellen, ezzel a 2-4-es szezonkezdet után 5-4-re fordította a mérlegét. Két egymás utáni idegenbeli meccs után a csapat visszatér a Gillette Stadium-ba, ahol a Cleveland Browns együttesét fogadja. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00 órakor kezdődik.


    A Pats már csak fél meccsre van lemaradva a csoportelsőségről, a Bills már letudta a bye week-jét, 5-3 a mérlege. A csapat most, félidőben éppen elcsípne egy wild card helyet, természetesen ez nem jelent sokat, messze még az alapszakasz vége.


    A New England megnyerte az utolsó három Browns elleni mérkőzését, legutóbb 2019. október 27-én a Gillette Stadium-ban sikerült felülmúlni 27-13-ra cleveland-i csapatot.

 

w10p1

 

 

A két csapat idei statisztikája

 

statw10

 

 

w10p7

 

 

 

A két irányító statisztikája

 

mjstatw10

    Mac Jones 18-ból 12 sikeres passzt osztott ki múlt vasárnap a Panthers ellen 139 yard-ért és  egy touchdown-ért, emellett dobott egy interception-t is (Stephon Gilmore-nak, ugye). Ezenkívül kétszer futott összesen négy yard-ért, és egy sack után egy fumble-t is vétett. Ezek a számok nem túl lenyűgözőek, de a meccs teljes képét nézve egyáltalán nem volt rossz teljesítmény ez a Patriots újoncától. A pontossága csökkent egy kicsit, 67%-ra, ami még mindig eléggé rendben van, de a hatékonysága továbbra sem kiemelkedő, a passzolt yard-jainak közel 70%-a elkapás után érkezik. Ugyanakkor ez volt zsinórban a negyedik meccse, amikor a PFF szerint nem volt "turnover worthy play"-e, vagyis egyáltalán nem volt olyan dobása, ami labdavesztést okozhatott volna - igaz, "big-time throw"-ja, vagyis nagy játékot eredményező passza sem volt. Jones továbbra is kiemelkedően vigyáz a labdára (a strip sack is vakoldalról jött), passzaival is a biztonságra törekszik.

 

 

 

bmstatw10

    Baker Mayfield a Steelers elleni gyengébb meccse után egy kiválót hozott le a múlt hét végén a Bengals ellen. A csapat jobban tudott a futásra támaszkodni, így Mayfield-nek csak 21 passzt kellett elengednie, ebből 14 lett sikeres 218 yard-ért, két touchdown-ért, labdaeladás nélkül, és csak kétszer tudták sack-elni. Ez 132,6-os passer ratinget eredményezett, Mayfield karrierjének ötödik legjobb értékét. Passzait nyolc különböző játékos között szórta szét, a két touchdown-ját Donovan Peolples-Jones-nak és David Njoku-nak dobta. A PFF szerint neki sem volt ezen a meccsen turnover worthy play-e, de dobott két big-time throw kategóriás passzot, a 89,8-as PFF grade-je a 9. héten a legjobb irányító osztályzat lett.

 

 

w10p2


Mi várható a meccsen?

 

Amikor a Patriots fut
    A Patriots ismét egy magasabb szintre emelte a futójátékát, Harris, Stevenson és múlt héten már Brandon Bolden is hozzátette a magáét - nem mellékesen jelentősen hozzájárultak ezzel, hogy a csapat az utolsó három meccséhez behúzhassa a W-t. A futójáték felpörgetésének sajnos meg lett a szomorú mellékhatása is : Harris és Stevenson is fejsérüléssel hagyta el múlt hétvégén a carolina-i gyepet a mérkőzés folyamán, és nem is tértek vissza. 
Nagyon rossz hír ez, mert a Browns-nak (is) nagyon fontos mérkőzés következik a rájátszási remények szempontjából egy közvetlen AFC riválisa ellen, ráadásul a Cleveland futásvédelme az egyik legkeményebb a ligában, mindössze 84,4 yardot enged az ellenfeleinek átlagosan, próbálkozásonként 3,5 yard-os átlaggal, amivel a harmadikok a ligában. Különösen erős a védőfaluk belseje Malik Jackson-nal és Malik McDowell-el, akiket a linebacker sorból Anthony Walker kiváló teljesítménye is kisegít. Walker elképesztő formát mutatott a múlt hét végén, összesen 57 tackle-lel vezeti a Browns-t, amelyből 14-et szerzett a Bengals elleni múlt vasárnapi győzelemkor.
    A Patriots-nak fontos lenne hogy Harris és Stevenson közül legalább az egyikük visszatérjen, de a szerencsére a csapat futószekciója mély, J.J. Taylor és Brandon Bolden pótolhatja egyiküket, vagy mindkettőjüket, ha úgy alakul. Mindenesetre igen nehéz lesz feltörni a liga egyik - ha nem 'a' - legjobb futásvédelmét, amely agresszívan védekezik a futások ellen, és igen fizikális játékosokból áll.
Előny: Browns

 

 

 

Amikor a Patriots passzol
    A Browns ellen nem lesz sokkal könnyebb passzolni sem, különösen akkor, ha a teljes fron7-jük egészséges, és úgy néz ki, hogy most ez lesz a helyzet. A Cleveland a kilencedik helyen áll a ligában engedett yard-ok tekintetében, meccsenként 224,9 yard-ot hoznak össze ellenük az ellenfeleik a levegőben, és tizedikek az engedett passzok átlagos mélységét tekintve, 6,6 yard-dal. Ezeket a számokat az erős coverage-ük és a még annál is jobb passrush-uk kombinációja hozza össze. Az NFL egyik - megintcsak : ha nem 'a' - legjobb pass rush-ere Myles Garrett, aki a DPOY címre is esélyes egyelőre, az eddigi teljesítményével vezeti a ligát a sack-ek számában : már 12 zsákolás került a neve mellé. Mellette a másik defensive end Jadeveon Clowney is elit játékos, bár csak 3,5 sack-nél jár, ketten együtt folyamatos terror alatt tudják tartani az ellenfél irányítóit - és akkor még nem beszéltünk a secondary-ról, ahonnan rendszeres blitz-eket küldenek a támadófalra, hogy a nyomás egy pillanatra se szűnjön meg. A hátsó alakzatuk alapja pedig Denzel Ward és az újonc Greg Newsome megbízható játéka. Ward két hete sérülés miatt kihagyta a Steelers elleni meccset, de múlt héten visszatért a Bengals ellen, és csak egyetlen elkapást engedett, miközben egy a saját goal line-ján elcsípett interception-t 99 yard-os futással vitt vissza touchdown-ra. A Browns safety-jei is átlag feletti teljesítményt nyújtanak, és jelentősen hozzájárulnak az ellenfelek passzjátékának korlátozásához.
    Mac Jones és a Patriots passz játéka az utóbbi pár héten a győzelmek ellenére is egy kicsit inkonzisztensebbé vált, a sikeres játékokhoz minden bizonnyal szükség lesz arra, hogy az újonc irányító egy kicsit többet vállaljon magára, és ebben a támadófalán kívül a play hívás is segítse. Kevesebb ideje lesz, nagyobb nyomás lesz rajta, mégis szükség lesz rá, hogy pontosabban passzoljon, és merjen távolabbi dobásokat is bevállalni, és ezek mellett az is fontos még, hogy továbbra is hatékony legyen a csapat a red zone-ban. Ez nem hangzik egyszerűnek a Browns ellen. 
Előny: Browns

 

w10p3


Amikor a Browns fut

    New England-hez hasonlóan a Browns is sok futást próbál lenyomni az ellenfelek torkán, és ehhez meg is van a kiváló személyzetük. Nick Chubb az egész szezonban a Browns egyik legjobb játékosa volt, több nagy játékot is megcsinált a földön, a múlt hét végén is egy 70 yard-os TD-t futott a Bengals ellen. A számai önmagukért beszélnek, 721 yard 120 kísérletből 6 touchdownnal úgy, hogy két meccset ki is hagyott sérülés miatt. Látható, hogy egészen elképesztő az átlaga : 6,0 yard (ezt persze a jónéhány nagy futása is felhúzza). Ráadásul a harmadik futójuk, D'Ernest Johnson is hihetetlen teljesítménnyel rukkolt elő a Broncos ellen a 8. héten, miután Kareem Hunt, a második számú futó is megsérült, egymaga futott 146 yardot 6,6-os átlaggal. Elvileg Hunt is visszatérhet IR-ről a meccsre, de egyelőre Chubb játéka is kérdéses, mindketten sérüléssel bajlódnak.
    A Patriots futásvédelme meccsről-meccsre lett egyre jobb az utóbbi hetekben, különösen az utolsó meccsen, ahol egyszerűen ledominálták a Panthers támadófalát, és a liga talán legjobb futója, Christian McCaffrey is tehetetlen volt. A kulcs Christian Barmore kiváló játéka volt, ezzel a Pats a 15. helyre jött fel a ligában az engedett futott yardokban meccsenként 108,9 yard-dal, és a 9. helyre a futásonként engedett yardok átlagában 4,1 yard-dal. A Browns támadófalát megtizedelték a serülések, Jack Conklin és Chris Hubbard tackle-ök is IR-en vannak, talán ez adja a legnagyobb esélyt a Pats-nek, hogy a Brons futóit kordában tartsa.
Előny: Browns

 

 

Amikor a Browns passzol
   Baker Mayfield-nek ebben a szezonban meg kellett küzdenie különböző problémákkal. Folyamatosan kisebb sérülésekkel kellett játszania, a bal (nem dobó) vállának komolyabb sérülése ellenére is vállalta a játékot, ami nem bizonyult bölcs döntésnek, és a rásérülés miatt ki is kellett hagynia. Mindemellett a csapatnak is meg kellett birkóznia az Odell Beckham szappanoperával. Beckham-et végül elengedte a csapat, és feltehetőleg ettől nem függetlenül a csapat passzjátéka a szezon legjobb teljesítményét hozta a múlt héten. Mayfieldnek továbbra is Jarvis Landry a legjobb elkapója, de még gyakrabban dobál a tight end-jeinek, David Njoku és Austin Hooper is kiváló elkapásokban. A Cleveland szinte csak két tight end-es felállásokkal operál, időnként még három tight end-del is feláll. A múlt hét végén Donovan Peoples-Jones emelkedett ki a csapatból, 3 célbavételből 2-t elkapott, az egyik a meccsnyerő TD átadás volt 60 yard-ért.
    A Patriots secondary-ja jól teljesített az utolsó két mérkőzésén a Chargers és a Panthers ellen. J.C. Jackson két pick-et is szerzett Sam Darnold passzaiból, és mindkét meccsen jól semlegesítette az ellenfél legjobb elkapóit. Myles Bryant is meg tudott villanni, jól használta ki a gyorsaságát és a fizikai fölényét az elkapókkal szemben. Mayfield képes túl hosszan várni, néha bizonytalan az olvasásban, már 24 sack-et kellett benyelnie a szezonban - itt az alkalom Matt Judon-nak megdönteni az egyéni sack rekordját. Egy olyan csapatnál, amelyik sokat és jól futtatja a labdát, elég magasnak számít ez a 24 sack, úgyhogy ha a Patritos front7 nyomást tud helyezni Mayfield-re, akkor szinte bizonyosan hibára tudja kényszeríteni, és ezzel féken tartani a Browns passzjátékát.
Előny: Patriots

 

 

w10p4

 

Amikor a speciális egységek lépnek pályára
   Gunner Olszewski szokásához híven kitűnő játékkal rukkolt elő a Panthers ellen, 17 és 18 yard-os visszahordásokkal segítette a Patriotsot - amíg egy nagyon kemény ütközésbe bele nem futott, és fejsérüléssel kellett elhagynia a pályát. A puntoknál Jakobi Meyers, a kick-eknél Rhamondre Stevenson helyettesítette. Nick Folk hosszú idő után hagyott ki egy field goal-t, egy 54 yardos kísérletet küldött mellé, ez csupán a második hibája volt a szezonban. Mindemellett a Patriots coverage-e sikeresen feltartotta az ellenfelek visszahordásait az utolsó néhány meccsén, rendszeresen a 25-ösön belül tartotta az ellenfél visszahordóját.
   A Cleveland hasonlóan kiemelkedően teljesít a spec team munkában. Chase McLaughlin 15 mezőnygólkísérletéből 13-at vágott a lécek közé, és mind a 23 extra pontot értékesítette, míg Jamie Gillan a Browns punter-ének kilenc rúgása is a 20 yard-oson belül landolt, mindössze egyetlen touchback mellett. Bár a Browns punt illetve kick visszahordói nem nyújtanak kiemelkedőt, a csapat coverage-e ezzel szemben kifejezetten jól végzi a dolgát, csak 7,3 yard-ot engedtek punt visszahordásból, és 20 yard-ot kick visszahordásból. Papíron a két speciális csapat között csak hajszálnyi különbség van.
Előny: Patriots

 

 

 

 

 

 

Érdekességek

 

  • A New England Patriots vasárnap este fogja játszani az 1000. mérkőzését (941 alapszakasz, 58 rájátszás meccs). Ez az 1960-ban indult AFL alapítócsapatai közül a legtöbb. Az 1960-ban indult többi csapat közül is csak egynek van több meccse: a Dallas Cowboys-nak a hétvégén az 1001. mérkőzése következik. Az 58 rájátszás meccs a negyedik legtöbb az NFL történetében (előttünk: Dallas 63, Pittsburgh 62, Green Bay 60). 
  • a A Patriots és a Browns összesen 24 alkalommal találkozott eddig egymással az alapszakaszban, ezen felül pedig mindössze egyszer találkoztak a rájátszásban. 
  • Az alapszakaszban 12-12-es döntetlenre áll egymással a két csapat. A mérleget a rájátszás meccs dönti a Cleveland felé, 1995 újévének napján egy wild card mérkőzésen 20-13-as győzelmet aratott a Patriots felett a Municipal Stadium-ban a Browns. Érdekessége ennek a meccsnek, hogy a Cleveland vezetőedzője ekkor egy  bizonyos Bill Belichick volt.
  • A Patriots 7-5-re vezet a Browns ellen a New England-i meccseken, ezen belül az új Gillette Stadium-ban eleddig 4-0 a győzelmi mutató. 
  • Bill Belichick, a Patriots jelenlegi vezetőedzője 1991 és 1995 között öt szezonon át volt a Cleveland Browns vezetőedzője. Belichick a franchise történetének (addigi) legrosszabb szezonja után vette át a Browns irányítását, 1990-ben 3-13-as szezonnal zárt a Cleveland. Belichick 1994-re 11-5-ös alapszakaszt ért el, és a csapat bejutott a rájátszásba (ahol, mint fent olvasható, a Patriots-ot ütötte ki az első körben). Ennek a Browns-nak a védelme az alapszakaszban mindössze 204 pontot engedett, ez a legkevesebb volt abban a szezonban, és azóta is a legkevesebb az összes Belichick által irányított csapat védelmei közül.
  • A Browns csapatában játszik OL Hjalte Froholdt, aki 2019-2020-ban a Patriots tagja volt, illetve a Browns edzői stábját erősíti a korábbi Patriots edző Chad O'Shea. A Patriotsban több korábbi Browns játékos is van, megjárta Cleveland-et LB Jamie Collins Sr. (2016-18), DL Carl Davis (2018) és QB Brian Hoyer (2013-14) is. A Patriots stábból a fent említett Bill Belichick mellett Joe Kim (1992) és Billy Yates (2009-2010) is megfordult Ohio-ban.
  • Bill Belichick-nek 249 alapszakasz-győzelme van a Patriots-szal, ha nyer a csapat vasárnap, akkor utoléri a legendás Tom Landry-t. Már csak két edző lenne előtte több alapszakasz győzelemmel, Don Shula (257) és George Halas (318) . Előbbi akár még idén utolérhető...
  • J.C Jackson az első játékosunk 1976 óta, aki két egymást követő meccsen szerez legalább 2-2 interception-t, akkor Mike Haynes-nek sikerült ez.
  • J.C Jackson-nak 2019 óta összesen 21 labdaszerzése van (19 INT, 2 fumble). A Patriots-nál Ron Hall tartja a három szezonos rekordot (1964-1966) összesen 22 labdaszerzéssel (20 INT, 2 fumble), igen jó eséllyel meg fog dőlni ez a csapatrekord idén - reméljük, már most vasárnap.
  • Mac Jones továbbra is vezeti az újonc irányítók listáját passzolt yardokban (2135), sikeres passzok számában (204), elkapott passzok arányában (68%) és touchdown passzok számában (10).
  • Az utóbbi pár meccsen csökkent Mac Jones pontossága, a kilenc meccs utáni 68 százaléka már közelíti Dak Prescott 67,7%-os újonc rekordját. De még meg lehet akár ez is a szezon végére...
  • Damien Harris zsinórban ötödik meccsén szerzett futott touchdown-t. Ha sikerülne vasárnap is futott TD-t elérnie (ami az agyrázkódás protokoll miatt erősen kérdéses, jó eséllyel pályára sem fog lépni, de még meglátjuk), akkor holtversenyben a második helyre jönne fel a csapatnál ebben a mutatóban.
  • Nick Folk-nak megszakadt a hiba nélküli field goal sorozata, ennek ellenére továbbra is vezeti az NFL-t 21 értékesített mezőnygóllal. 1970 óta ötször végzett első helyen az NFL-ben Patriots rúgó az összes sikeres mezőnygól számát tekintve (Tony Franklin 1986-ban, Adam Vinatieri 2004-ben és Stephen Gostkowski 2008-ban, 2013-ban és 2014-ben).
  • Matthew Judon újra pusztított a Panthers ellen, már kilenc sack-el vezeti a Patriots védelmét ebben a mutatóban, ezzel igen közel került az egyéni rekordjának megdöntéséhez (9,5 sack 2019-ben, Ravens játékosként). Reméljük, ez vasárnap meg is fog történni.

 

w10p5

 

Sérülésjelentés 


(november 10.)

Nem edzett: LB Jamie Collins, RB Damien Harris, LB Matthew Judon, WR Gunner Olszewski, RB Rhamondre Stevenson


Limitáltan edzett: P Jake Bailey, LB Ja'Whaun Bentley, K Nick Folk, WR N'Keal Harry, LB Dont'a Hightower, G Shaq Mason, CB Jalen Mills, TE Jonnu Smith, LB Kyle Van Noy

 

 

w10p6

 

A mérkőzés esélyese a fogadóirodák szerint a Patriots 2,5 ponttal, 44,5 összpontszám mellett.

 

GO PATS!

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

Nem vagyok nagy fogadó, szóval megkérdezem. Ez az esélyesség az irodák szerint azt jelenti, hogy összesen kb. 44,5 pont lesz a meccsen a Pats fog nyerni 2-3 ponttal? Pl.:21-24?

Igen, ha amerikai oldalon nézed, akkor mindig mínusz előjel van az esélyesebb előtt. Vagyis erre a meccsre "Patriots -2,5" vagy "Browns +2,5" pontkülönbséget fogsz látni. Azt nem tudom én sem, mikor melyiket használják, látszólag összevissza van, nem jöttem rá miért választják egyik meccsen ezt, a másikon azt, de ugyanazt jelenti.

Válasz Lucius üzenetére

Nagyon egyszerűen a +/- kiértékelése. Az a lényeg, hogy annyival módosítod a végeredményt és megnézed, hogy úgy ki nyert.

Podcastnél is láthatod, hogy van egy Browns tipp, de végül Patriots győzelem, mivel a hendin belül van a győzelem, így hendiben már Browns a nyerő.

OFF

Wino 21 napos visszatérési ablakát megnyitották, ma edzett.

OBJ Rams, CN Panthers. 

Válasz hopi46 üzenetére

Newton külön jó hír nekünk, mert így 1,5 millióval nő a jövő évi cap space-ünk

A Baltimore ma kikapott Miamiban, ez a rájátszás szempontjából fontos vereség volt. Szűkül a csapatok létszáma.

Ez az ellenfél se lesz könnyű, sokmindennek kell összeállnia, hogy WIN legyen belőle. Külön érdekes, hogy ha Trent Brown visszatér a helyére, akkor az épphogy összeállt támadófalunk újra megbomlik, megint lehet kísérletezni a legjobb felállással. Hát majd meglátjuk.

Arra is kíváncsi leszek, mennyire akarjuk Mac Jonessal teszteltetni a Dezel Ward-Greg Newsome táncospárost. Dehát a futás nem lesz könnyű, akkor valamivel csak muszáj lesz haladni előre... :) Vajon az öreg krampusz mit (és kit) fog erre kitalálni?

Szükség lesz a kiemelkedő egyéni teljesítményekre, az biztos, ez már nagyon nem a Jets.

GOOO PATS!!!

Én talán ezt a falat látnám legszívesebben a pályán:

Brown - Wynn - Andrews - Mason - Onwenu 

MJ vel meg talán a számokon belül lehetne erőltetni a passzokat, még azt is el tudom képzelni, hogy Ward felé egy darab passz nem repül..

 

 

 

Annyit mindenképpen hozzátennék, hogy Hunt nem jön le IR-ről, és a legfrissebb állapotok szerint csak Johnson van nekik, mint nem Covid listán lévő futó. Ez persze változhat még.

Én remélem a támadófal marad a mostani felállásban. Onwenu egész jó tackle poszton és Karras is guardban. 

Brown meg ki tudja milyen állapotban tér vissza.

Winonak és Brownnak csak a visszatérési ablaka nyílt meg, egyelőre nincsenek a rosteren. 

Kiegészítés a beharangozóhoz : a meccset az Aréna4 élőben közvetíti.

Chubb nem fog játszani vasárnap.

Izgalmas a RB helyzetünk. Amennyiben sem Harris, sem Stevenson  nem játszhat, vékony a corps és a PS-ben sincs futó. Van szakíró, aki szerint Smith fog amolyan CP szerű szerepkört betölteni. Persze az is lehet, hogy egy speciális, minimális futású taktikánk lesz, vagy a táltos Bolden mellé felnő Taylor is. 

Nekem is a Cordarrelle Patterson nevű svájcibicska jutott eszembe erről a szituációról.

Érdekes kérdés, hogy Smith-nek megvan-e a kezdősebessége, meg az irányváltási képessége ehhez. Talán még Jacob Johnsonnal kísérletezhetünk, bár a Smithnél emlegetett képességek körüli kérdések nála is érvényesek lehetnek; illetve megint beáll egy LB az FB pozícióba, amint anno "Im going to run through their motherfucking face" Roberts?

Teoretikusan Johnsonnál komoly előny lehet, hogy ismeri a vonatkozó játékok RB-s részét, másrészt viszont fura lehet, hogy eddig pont azt kereste, hogy kinek rohanjon neki, most meg azt kellene, hogy hogy kerülje el őket :)

 

Hát bizony Johnson labdával még sohasem futott Nálunk. :( Smith-nek van 10 kísérlete 102 yardért az eddigi pályafutása alatt,ebből Nálunk 4 kisérlet, 20 yard. Úgy gondolom Smith futásának nagyobb a realitása. 

Két futás nehéz csapat futók nélkül?!  :)

(Persze ez túlzás)

Harris és Olszewski vasárnap out, Stevenson kérdéses. :(

Jamie Collins on IR????? Nemááár...

Brown, Stidham az 53ban. A PS-ből vasárnapra felhozva TE LaCosse és DE/OLB Bower. (4 TE a rosteren!, Smith tényleg lehet, hogy futó lesz.) 

RB T. Barner a PS-ben. (3xos SB győztes! :)) Collins (boka) IR. 

Azt olvastam a külföldi szakiktól (is), hogy "talán" jobb lenne még jegelni Brown-t. Jelenleg a fal egész jól összeállt, Brown pedig mindkét oldalon jó teljesítményt tud nyújtani, szóval "Backup"-ként lehet hasznosabb lenne (szerintem biztos kelleni fog előbb-utóbb), mint megkavarni feleslegesen a helyzetet azzal, hogy beállítják. Meg hát addig is gyógyul.