Ups & Downs - 10. hét: Patriots vs Browns

Kép
Ups

Vasárnap a Cleveland Browns csapata látogatott a Patriotshoz, ahol a hazai csapat a játék minden elemében messze felülmúlta riválisát, nagyon sima 45-7-es győzelmet aratva. Rengeteg kiemelkedő teljesítmény volt a csapatban, ezeket nézzük most át picit részletesebben az Ups&Downsban.

UP

Rhamondre Stevenson - Brandon Bolden: Általában úgy szoktam megírni a cikkeket, hogy valamiféle sorrend van a fejemben és ez a cikkben is meglátszik, de most ettől eltekintek. Egyrészt azért mert senkivel szemben nem lenne fair, másrészt pedig könnyen lehet, hogy annyit gondolkoznék rajta, hogy csak csütörtökre lenne meg a cikk... Az újonc Stevenson a múlthéten agyrázkódást szenvedett, nem is edzett a héten, ennek ellenére egészen zseniálisan pótolta a szintén sérült Harrist. Ismételten 100 scrimmage yard fölé jutott, remek átlaggal hozta a yardokat, ráadásul ezek mellé még két futott TD is társult. Bolden elsősorban a screeneknél volt használva, ami több first downt hozott, de volt egy hosszú megiramodása is, neki is meglett a 70 scrimmage yard. Természetesen az újjáéledő támadófalnak is fontos szerepe volt abban, hogy a zseniális Browns védelem ellen ilyen sikeres volt a csapat a földön.

Mac Jones: Az elmúlt két meccse gyengébbre sikerült, most azonban hihetetlen impresszív teljesítmény rakott le az asztalra. Mindösszesen négy sikertelen passza volt - abból is egy Stevenson-féle drop volt. 198 yardot és három touchdownt passzolt 142,1-es passer ratinggel, veteránokat megszégyenítő módon játszott. Rengeteg harmadik kísérletet oldott meg, a Bourne-nak dobott passza pedig egészen zseniális volt. Akárcsak a futásnál, itt is meg kell említeni a támadófalat, amely remekül védte az egész mérkőzés során.

Kendrick Bourne - Jakobi Meyers - Hunter Henry: Mindhárman más-más miatt kerültek ide. Ha csupán a teljesítményt nézzük, akkor egyértelműen Bourne van a legelőrébb, majdnem 100 elkapott yard és egy parádés TD, három remek futás. A mérkőzés végén Meyers is megszerezte végre-valahára az áhított touchdownját, Henry pedig két hatpontost is szerzett a meccs folyamán. Bourne egyre inkább igazolja, milyen jó döntés volt elhozni márciusban, Meyersről túl sok mindent nem érdemes elmondani - a touchdown pillanata bizonyára sokaknak ott lesz az év momentumai között, Henry személyében pedig végre van egy nagyszerű TE is a csapatban.

Deatrich Wise Jr.: Pont a szezonfelező cikkben írtam, hogy én még mindig többet várnék tőle - most a Browns ellen úgy is teljesített. Másfél sack, kierőszakolt fumble és még sorolhatnám. Fontos, hogy Barmore mellett legyen még egy ilyen konzisztensen jól teljesítő játékos.

Kyle Dugger: A másodéves safety karrierje talán legjobb mérkőzésén van túl. Rögtön a második elején szerezte meg Mayfield passzát és hordta vissza az ellenfél 6 yardos vonaláig, ezzel megágyazva egy touchdownnak. A későbbiek folyamán sem lassított, több remek szerelést mutatott be, legyen szó akár a védelemről, akár a speciális egységről.

Természetesen nem csak ennyi jól teljesítő játékos volt a Browns ellen, szinte mindenkinek akadt egy-két kiemelkedő megmozdulása, nagyszerűen működött a csapat és a csapategység. Az edzők és a játékosok is remek munkát végeztek a hét folyamán, ennek pedig meg is lett az eredménye.

DOWN

Hozzászólás

Nincs Down nagyon helyesen. Ja kérem, ha egyszer így IS tudunk játszani... Nyilván visszaüthet, mert azért mostantól ez lesz a mi elvárásunk is, ugyanezt a felszabadult, tűpontos, jókedvű Macet szeretnénk látni, ugyanezt a kreatív, eredményes játékot az elkapóktól és ugyanezt a megsemmisítő védelmet. A híres védő ászaikról alig hallottunk az egész meccs alatt, a támadófalunk (jegyezzük meg: Harryvel kiegészítve!) levette őket a pályáról. Az elkapóink rendre pont annyira tudtak elszakadni, hogy Jones odaműtötte a kezükbe a labdát - nem kellett 5 yard, elég volt 10 centi és megvolt az elkapás. A futóink meg...áááh, teljes őrületbe kergették a nagynevűeket.

Döbbenetes meccs volt, még mindig nem fogom fel, mennyire jól sikerült minden. Ma este megnézem újra és újra, ezt rengetegszer látni kell.

GOOO PATS!!!

Azért én Hoyert betenném az up kategóriába, hamár úgysem került soha oda. Elvégre lehetetlen lett volna jobb játékot nyújtania a 158.3-as passer ratingnél, főként úgy, hogy egy fantasztikus hosszú passzt is dobott.

Kicsit OFF

Előre bocsájtom, hogy nem kívánok Én egy garbage-time-ban beálló tartalék irányítót UP-olni, de Hoyer beeállása és irányítói tevékenysége, immár 2 mérkőzésen is, szerintem több mint figyelemre méltó. Nem tudom milyen utasítást kap, de úgy érzem elég szabad a keze ahhoz, hogy ne csak labda adogató-térdelgető QB legyen, hiszen a Jets ellen és tegnap is a PR-je 158,3 volt és nem egy passzból! A 3/4, 79 yardos Jets meccsét most megfejelte egy 3/3, 85 yard, 1TD teljesítménnyel, miközben levezetett egy 95 yardos TD drive-ot is. Lehet, hogy véletlen, lehet, hogy kicsit tudatos, de a snap-jeinek közel 70%-ában és egyre kiválóbban blokkoló Harry-ben szinte Ő tartja a WR-vénát és Meyers megváltója is Ő volt. Lehet, hogy jó edző lesz? Kedvelem Hoyert, Neki, úgy tűnik, nincs garbage-time, ha nem csak mp-ekre áll be.

Ügyes vagy Hopi!

Úgy nem UP-oltad Hoyert, hogy mégis. A rutin, a kor hozza ezt? :-)

Bár egyetértek veled, nekem is tetszik amit csinál.

 

Bennem is ez ötlött fel, amikor a 4. negyedben megnyugodva hátradőltem a fotelben, hogy ez (ismét) nem az a tipikus levezető, futónak átadogatós, térdelgetős "futtassuk le az órát" típusú játék Hoyertől. Lehet, hogy szerencse, de én azt tanultam a coach képzésen, hogy egy még véletlen, kettő lehet szerencse, de a három, már mintázat. Meglátjuk, lesz-e harmadik...?

Hoyer talán a liga legjobb csere QB-ja, aki teher nélkül folyamatosan bizonyítja, hogy non jó a posztján. Ellenben pontosan tudjuk tavalyról (és korábbról is), hogy mi történik, ha neki kell levezényelnie egy teljes meccset. Inkonzisztenssé és kapkodóvá válik. Én is nagyon szeretem Hoyert, ráadásul talán egyedül ő használja úgy Harryt, ahogy kellene. A rutinja miatt remélem marad a csapatnál (és később edzőként is). Go Pats! :)

A Patspulpit Meyerst, mint punt returnert rakta downba (mint elkapó Up volt), mert folyamatosan hagyta lepattanni a puntokat. Ami kicsit jogos is, nem véletlenül kellett három 90+ yardos driveot levezetni. De most ezt is elbírtuk ennél nagyobb bajunk sose legyen :)

Valszeg azért is volt nagy a kontraszt, mert a forduló előtt konkrétan a miénk volt a legjobb átlagos kiindulási pozíció az egész ligában. ST és DEF rulez!

Hát Meyers, mint szükségmegoldás, nem kamikaze, mint Gunner, az biztos. Nehéz a returner döntése, nemcsak az elkapást(labdát) kell figyelnie, hanem játékos pozíciókat is és a java is csak utána jön. Egyébként a punter volt a Browns legjobbja, mondják. :) 

OFF

Úgy néz ki Cordarrelle Patterson OUT lesz csütörtökön. Így lényegében egyetlen playmakere lesz a Falconsnak Kyle Pitts személyében, az újonc tight end-et kell megfogni. Persze, ilyenkor képes a Pats is szarul játszani...

Két, nem akárki exQB véleménye Jones-ról:

  1. Alex Smith: „...a statisztikai mutatókba nem a legnagyobb a ligában, nem a leggyorsabb, nem Övé a legtöbb yard, nem a legerősebb a karja stb, az Ő kiválósága nem statisztikailag mérhető, ilyen pl. a dobás időzítése, a passz kivárása…”

  2. Steve Young (HOF): „...elit adatfeldolgozó képességű, egy hatalmas processzor...ez óriási munkába kerül...sokan mellébeszélnek, hogy nem fut jól, nincs erős karja, Ő a munkában kíváló...”

Ezt a nincs erős karja dolgot én nem tudom komolyan venni. Egy átlagot biztos hoz, ráadásul erősíthető is. Nem tudja 50 yardra eldobni csak 45-re? Kit érdekel.. a hosszú passzait rendre túl dobja így is. Majd hail mary helyett valami trükkös hátrapasszolós játékot játszunk, annak is van annyi esélye. Rövid passzoknál 2 ezredmásodperccel később ér oda a labda? Tudom, NFL-ben számíthat, de mint láttuk eddig, a rövid passzok elég jól mennek neki, szóval nem ezen múlik. Nem azt mondom, hogy teljesen lényegtelen, de az "erős kar" nálam az utolsó helyek egyikén szerepel a milyen QB-t szeretnék kívánságlistán. 

Viszont az "okos" QB folyamatosan fejlődik, minél többet játszik (lásd TB, P.Manning), aki "csak" atletikus, az eléri a plafont és onnantól lefelé vezet az út, ahogy öregszik.  Nyilván a legjobb a kettő kombinációja. 

OFF

A becslések szerint a Major Ligák legjobban kereső edzője BB ~$16M/év. Nem rossz pénz és sose sérül meg. :) Nem sokkal marad el Tőle Caroll(15), Payton(14) és Reid(12). Ötödik G. Popovich NBA kosárlabda edző és Tomlin(11,7) majd Saban(11,5). Természetesen Saban NCAA edző.

Read = Andy Reid (Chiefs) gondolom.

OFF

A két, 3 évvel ezelőtti "egyetemi Senki QB és DB" UDFA, Jacobi és Gunner, így viccelődött egymással minden évben a roster küzdelem során: Csótányok vagyunk, bárki jön, túléljük Őket. A Senkikből azóta valakik lettek, mint sok társukból pl. Vrabel, Welker, JE, JC, vagy akár a kissé elfeledett BJGE (az "Ügyvédi Iroda"), aki 4 év alatt  fumble nélkül futott 57 meccsen 4 yardos átlaggal a megbízhatóság példaképeként.