Beharangozó 11.hét : Patriots @ Falcons

Kép
PatriotsAtFalconsGamePreviewPicture1

    A New England Patriots és az Atlanta Falcons a héten Thursday Night Football keretében méri össze erejét a Mercedes-Benz Stadium-ban. A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnal 2:20 órakor lesz, az ARÉNA4 csatorna élőben közvetíti.

 

    A New England Patriots elsöprő győzelmet aratott a csapat történetének 1000. mérkőzésén múlt vasárnap. Minden ült a mérkőzésen a Pats részéről, mindenki kiválóan teljesített, lényegében minden csapatrész az idei legjobb teljesítményét rakta le a gyepre. A Browns nem tudta megismételni az egy héttel azelőtti teljesítményét, amikor könnyedén verték meg az addig meglepetésre jól teljesítő Cincinnati Bengals csapatát. Mayfield akkor 14 sikeres passzal 218 yard-ot gyűjtött, két touchdownnal, 132.6-os passer rating-gel, turnover nélkül. Akkor játszott Chubb (137 yard, 2TD!), és több elkapó is átlag felettit nyújtott. Ezt nem sikerült átmenteniük a Pats ellen - vagy még inkább ledominálta őket a New England kiemelkedően teljesítő védelme. Olszewski hiányában a spec team ugyan a szokásostól eltérően nem tudott rövid pályát biztosítani a támadóknak, de ezen a meccsen egyszerűen minden összeállt, és így még erre sem volt szükség. Három 90+ yard-os drive-val is mint kés a vajon hasított át a támadósor, megállíthatatlanul egyenesen a Cleveland endzone-jába.

   

 

w11p1

 


A két csapat idei statisztikája

 

Új táblázatot rakok be a két csapatról, pontosabban kettőt, ahol a Patriots offense adatai mellett a Falcons defense adatai szerepelnek, és fordítva. Így talán jobban láthatóak a csapatrészek között várható csütörtöki matchup-ok. 

 

offstat1

Néhány érdekesség kiemelve ebből a matchup-ból :

  • A Patriots negyedik a ligában a harmadik down sikerességben (46,9%), ezzel szemben a Falcons ellenfelei eddig 47,3%-ban csinálták a meg a harmadik kísérleteket, ezzel az Atlanta 31. a ligában.
  • A Falcons playekre vetítve 0,45 pontot enged játékonként, amivel a 30. a ligában, míg a Patriots 0,44 pontot szerez play-enként, ezzel a 6. helyen áll.
  • A Patriots meccsenként 27,5 pontot szerez átlagban (emelkedő tendenciával...), ezzel 7. az NFL-ben, míg a Falcons 29,2 pontot enged ellenfeleinek, amely a második legrosszabb a ligában.
  • Az Atlanta védelme összesen 11 sacket ért el eddig, ami a legkevesebb a ligában, míg a New England 18 sacket kellett benyeljen az ellenfeleitől, amivel a 14. helyen áll a bajnokságban.

 

 

defstat1

 Néhány érdekesség ebből a matchup-ból is:

  • A Falcons offense a 25. helyen áll az NFL-ben, meccsenkénti 19,8 ponttal. A Patriots védelmével mérkőznek meg, amely meccsenként 17,7-et enged, ezzel második a bajnokságban.
  • Az Atlanta átlagosan 3,5 yardot tesz cipelésenként (30. a ligában), szemben a New England által megengedett 4,2 yarddal (10. legjobb az NFL-ben).
  • A Falcons játékonkénti 5,2 yard-os támadóátlaga a 23. helyen áll az NFL-ben, míg a Patriots védelme a játékonként feladott 5,2 yard-dal (! ugyanannyival) a negyedik legjobb a ligában.
  • A Falcons támadó szekciója a 25. a bajnokságban a meccsenként összesen szerzett 324,2 yardos átlaggal, míg a New England védelme a hatodik az engedett yardok számában (328,0).
     
w11p2


A két irányító statisztikája

 

mjsw11

   Mac Jones lenyűgözően játszott a Browns ellen, NFL karriere legjobb meccsét hozta le. Bár csak 23 passzkísérlete volt, abból 19 célba jutott (82.6% !), 198 yard-ért és 3 touchdown-ért, labdaeladás nélkül. Mindez 142.1 passer rating-et ért (max.:158.3), amely a 10. héten a legjobb volt (kivéve Hoyer-t és Flacco-t, akik csereként 3-3 passzt osztottak ki) az összes irányító közül! Jones pontosan passzolt, és már nem csak középtávra dobált, néhány szép hosszú passzt is elengedett, jól támadta a védelmeket, és rizikós dobásokba is beleállt, gyönyörűen dobta be a lasztit két elkapó közé Bourne TD-jénél. A Falcons védelem papíron összehasonlíthatatlanul gyengébb, mint a Browns-é, bár annak tekintetében hogy utóbbiét Mac Jones szénné égette vasárnap, ez lehet, hogy csalóka statisztika.

 

 

mrsw11


   Matt Ryan múlt heti játékára nem nagyon vannak szavak. Na nem azért, mert olyan jó volt, mint Mac Jones, hanem pont ellenkezőleg, borzalmasan teljesített. A Cowboys úgy döntött, hogy a szintén eléggé érthetetlen előző heti Broncos elleni vereségért a Falcons-on fog revansot venni. Ryan játéka teljesen ritmustalan volt, pontatlanul passzolt, igaz, se a playhívás, se az elkapói nem segítették a munkáját. Összesen 21 passzkísérletéből 9 (!) elkapás lett a meccsen (42,9%), 117 yard-ért, touchdown nélkül, de két interception-nal. A passer rating-je 21.4 lett, amely értékelését lejjebb olvashatjátok majd. A második félidőben végül Arthur Smith le is cserélte, és a helyére Josh Rosen állt be, ami önmagában mindent elmond Ryan teljesítményéről...

 

w11p3

 

Mi várható a mérkőzésen?


Amikor a Patriots fut
     A Patriots támadófala újra a szezon eleji felállásában léphetett pályára, Trent Brown visszatért a fal jobb oldalára, rotációban Michael Onwenu-val, előbbi a snap-ek kétharmadán volt a pályán, a vádlija még nem tökéletes, de Onwenu minőségi csere vagy kiegészítő ember, ha szükség van rá. Az egység kiemelkedően teljesített a Browns papíron kiváló futásvédelme ellen, jól tudta támogatni a futókat. A Pats 184 yardot szedett össze a földön, az újonc Rhamondre Stevenson kerek 100 yardig jutott, és két futott touchdown is a neve mellé került. Bár a négy napos pihenő rendkívül kevés, érdemes a Patriots-nak ugyanezt a kemény fizikális dominanciát megpróbálnia fenntartani, mind a futóknál, mind a falnál. Stevenson lenyűgöző volt, ha átmegy az agyrázkódás protokollon akár Damien Harris is visszatérhet - ketten együtt pusztító duót alkotnának. 
   A Falcons nem áll jól a futás megállításával, meccsenként átlagban 122.1 yard-ot engednek a földön az ellenfeleiknek, amivel a 21.-ek a ligában. Az Atlanta 3-4-es felállást használ Tyeler Davison nose tackle-lel középen, mellette kétoldalt Grady Jarrett és Mike Pennel. A Falcons linebackere-i atletikusak, de nem elég fizikálisak ahhoz, hogy komoly kárt okozzanak a Patriots komoly tömeget felvonultató támadófalában. Mivel eddig is a Patriots fő célja volt a futás lenyomása az ellenfelek torkán, és mind a futóteljesítmény, mind a fal teljesítménye csak jobb lett az elmúlt hetek folyamán, nehéz lenne elképzelni, hogy a Patriots nem fogja szanaszét futni a Falcons-t.
Előny: Patriots

 

 

Amikor a Patriots passzol
    Mac Jones vasárnap a profi pályafutása legjobb meccsét hozta le. Az egész meccsen éles, fókuszált, és tűpontos volt - legalábbis amíg Hoyer le nem váltotta, onnan vitte a fesztivált az oldalvonal mellett :) -, többször dobta be a labdát szűk ablakokba, miközben majd 100 yardokon keresztül gázolt át többször is a Browns védelmén. Kendrick Bourne és Jakobi Meyers továbbra is a kedvenc célpontjai, míg Hunter Henry a vörös zónában gyűjti tovább a touchdown-okat. Utóbbi vasárnap két TD-t is behúzott, ezzel az utolsó hét meccsén hét TD-t szerzett. A támadófal nem csak a futást tudta jól segíteni, de a Browns rettegett passzrush-át is lényegében megsemmisítette.
    Ami a Falcons passzvédelmét illeti, 246.2 yard-ot engednek átlagban meccsenként a levegőben, amivel a 16. helyen állnak a ligában. A secondary egész évben szenvedett, közel sem teljesítenek az elvárható szinten, mindössze három interception-t szereztek eddig. Az sem segít nekik, hogy a passzsiettetők nem nagyon tudtak nyomást helyezni az ellenfelek irányítóira, mindössze 11 sack-et szereztek eddig, amivel a passzkísérletekre vetített mutatót tekintve konkrétan a tök utolsók a ligában. Ha a vasárnapi teljesítményét meg tudja ismételni Mac Jones és a Pats támadófala, akkor jó eséllyel nem lesz sok probléma a passzolással.
Előny: Patriots

 

w11p4


Amikor a Falcons fut
    A Patriots futás elleni védelme komoly javuláson ment át a szezon során, a fizikális Browns támadófal ellen is prímán teljesített, mindössze 99 yard-on tartotta a földön a Cleveland-et, ami jóval az átlaguk alatt van (igaz, Chubb és Hunt a két legjobb futó nem játszott, ráadásul a korai hátrányba kerülés miatt kevesebbet tudtak futni). Ez alapján a Falcons ellen könnyedén kellene fogni a futást, amely csapat a szezonban nem nagyon tudta jól futtatni a labdát. Mike Davis és Cordarrelle Patterson osztoztak a futókísérleteken, de egyikük átlaga sem éri el a 4 yardot. Az Atlanta a 29. a ligában futást tekintve, meccsenkénti 89, és kísérletenkénti 3.5 yard-os átlagával. Hibába kemény futók mindketten, ha a támadófaluk nem igazán tud nekik megfelelő lyukakat biztosítani. Patterson ráadásul bokasérülésével küzd, kétséges a csütörtöki pályára lépése. 
    A Patriots futásvédelmének újjáéledésének kulcsa az újonc Christian Barmore kitűnő teljesítménye, amivel könnyebbé teszi a munkát Guy-nak és Godxhaux-nak, de a linebacker sornak is. A Pats-nak 14. a futás elleni védelme a ligában, meccsenként 109 yard-ot engedve, de ez az egész szezon átlaga, miközben ez az egység meccsről-meccsre javult, úgyhogy az Atlanta futóteljesítményét tekintve könnyedén kellene megállítani a Flacons-t a földön.
Előny: Patriots

 

 

Amikor a Falcons passzol
    Matt Ryan továbbra is a liga egyik legjobb irányítója (bár ezt pont a múlt héten nem igazán sikerült bizonyítania a Cowboys ellen), de egyszerűen gyenge a csapat körülötte, hogy folyamatosan jól tudjon teljesíteni. A szezon előtt elment a csapattól a liga egyik top elkapója Julio Jones, míg a helyére jól előre lépő Calvin Ridley időlegesen felhagyott a játékkal mentális problémái miatt. Hiányukban meglepetésre a futó Cordarrelle Patterson lett sikeresen bevonva az elkapásokba is, de ő is sérüléssel küzd, csütörtökön valószínűleg nem lép pályára. Az újonc tight end Kyle Pitts az egyetlen skill játékos, de ő egyelőre nem tud konzisztensen játszani. Pitts 40 elkapással és 606 yarddal vezeti az Atlanta elkapólistáját, míg Patterson-nak 39 elkapása és 5 touchdownja van. Még Hayden Hurst tight end-re lehet érdemes figyelni, a szezonban 20 elkapása van. A többi elkapó, Tajae Sharpe, Russell Gage és Olamide Zaccheaus mindössze 17, 16 és 15 elkapással rendelkezik. Nem túl veretes névsor, de persze sose szabad lebecsülni az ellenfelet.
     A Patriots secondary hétről hétre javuló teljesítménnyel jelentkezett, nyolcadik a ligában a védelem, meccsenként 220 yard-ot enged a levegőben. Labdaszerzésben is jeleskedik az egység, J.C. Jackson 5 pick-et, míg Phillips és Dugger 3-3 labdát csípett már el. Ebben nagy szerepe volt a Pats védőfalának és LB sorának is, akik várhatóan folyamatosan nyomás alatt fogják tartani Ryan-t, kikényszerítve a labdaeladásokat. Ebben várhatóan Matt Judon fog az élen járni, de Bill (és Steve) Belichick egyre többet keveri a védelmi kártyákat, és akár linebacker, akár safety is érkezhet majd Matt Ryan arcába. De még az is lehet, hogy túl sok blitz-re nem is igen lesz szükség.
Előny: Patriots

 

w11p5

 

Amikor a speciális egységek lépnek pályára
     A mérkőzésen feltehetőleg pályára lép majd a liga pillanatnyilag legjobb formában lévő rúgóiból kettő : a Falcons rúgója Younghoe Koo a szezonban csak egy mezőnygólt hagyott ki, 16-ból 15-öt bevágott, és extra pontnál nem is hibázott (17/17) eddig, míg Nick Folk két mezőnygólt (mindkettő 50+ yard-os) hibázott, 24-ből 22-t értékesített, emellett 28-ból 25 extrapontot is felrakott a táblára. A Mercedes Benz Stadium fedett aréna, így az időjárási körülményektől függetlenül rúghatnak, várhatóan tovább fogják javítani a statisztikájukat. 
     A Browns ellen nélkülöznie kellett a Pats-nek Gunner Olszewski-t, a liga egyik legjobb visszahordóját (ami meg is látszott a meccsen, többször is a saját endzone-ja elől kellett indulnia miután Meyers inkább nem kapta el a labdát), de ha kikerül az agyrázkódás protokollból, akkor csütörtökön akár pályára is léphet.  Patterson a kick returner (bár ő lehetséges, hogy nem lép pályára a meccsen), míg Avery Williams a punt returner a Falcons-nál, mindketten posztjuk legjobbjai között vannak annak ellenére, hogy ebben a szezonban eddig még nem tudtak kiemelkedőt nyújtani visszahordásban. 
    A Falcons puntere Dustin Colquitt szintén kiváló teljesítményt nyújt, 46 yardos átlaggal puntol. A Pats puntere Jake Bailey térdsérüléssel küszködik, emiatt az elmúlt évekhez képest kevésbé teljesít jól, de azért nincs ok a panaszra. Mindezek mellett a spec team hagyományosan kiemelt New England-ben, ha jó coverage-et tudnak hozni a visszahordásoknál, akkor várhatóan jobb teljesítményt fognak nyújtani, mint az Atlanta egysége.
Előny: Patriots 

 

 

    Természetesen nem szabad túlreagálni a múlt vasárnapi teljesítményt (bár nehéz nem túlzásokba esni, zseniális meccs volt, na), nem fog minden csapatrész, minden játékos és az edzői stáb is az elkövetkező meccseken hiba nélkül teljesíteni, ahogy óriási hiba volna lebecsülni a Falcons-t is, bár ettől nem tartok a Pats stábja esetében. Volt már mind az öt összevetésben előnyben a Patriots, akkor a Jets ellen szintén kiváló teljesítmény jött ki a csapatból, de favoritként is volt már leolvadása a csapatnak (a ligában már szinte minden csapatnak), úgyhogy bízhatunk benne, hogy mindenki komolyan fogja venni a felkészülést a rövid idő ellenére is. Finoman szólva sem verhetetlen csapat az Atlanta, de a W behúzásához nem szabad könnyedén venni ezt a meccset. 

 

 

w11p6

 

 

Érdekességek

 

  • Ez lesz zsinórban a harmadik főműsoridős alapszakasz mérkőzés a két csapat  között. A Patriots és a Falcons a Sunday Night Football keretei között találkozott egymással 2013-ban és 2017-ben is, emellett természetesen főműsoridőben találkozott egymással a két csapat a Super Bowl LI-n is, amelybe azt hiszem itt nem kell különösebben részletesen belemenni. Három-huszonnyolc, ugye... 
  • A Patriots megnyerte a két csapat utolsó hat találkozóját, utoljára 1998-ban győzött az Atlanta még a Foxboro Stadium-ban.
  • A csütörtöki találkozó lesz a két csapat első egymás elleni meccse az új Mercedes-Benz Stadium-ban, amelyet 2017-ben avattak fel (abban az évben a Gillette-ben találkozott a két csapat, míg 2013-ban a régi stadionban meccseltek, vagyis az akkori Georgia Dome-ban). A Patriots ugyanakkor már játszott ebben az arénában 2019. február 3-án a Super Bowl LIII-n, amikor 13-3 arányban legyőzte a Los Angeles Rams együttesét.
  • Összességében az alapszakaszban 14 találkozó után 8-6-ra a Patriots vezet a Falcons ellen. Ebből New Engladben 4-2 (ezen belül a Gillette Stadium-ban 2-0), idegenben 4-4. Bill Belichick mérlege a Falcons ellen 5-1, a New England vezetőedzőjeként 5-0.
  • A Browns elleni győzelemmel Bill Belichick megszerezte edzői pályafutása 250. győzelmét, ezzel beérte a legendás Tom Landry-t. Ő a negyedik edző az NFL-ben, aki ezt elérte, a Falcons elleni győzelemmel a harmadik helyre léphet elő. A következő a szintén NFL legenda Don Shula 257 győzelemmel, őt minden bizonnyal még be fogja fogni, akár még idén...
  • A Patriots 14 interception-nel holtversenyben a második helyen áll az NFL-ben. 2019-ben és 2020-ban is a Patriots végzett az első helyen ebben a statisztikában (előbbi évben 25 interception-nel, utóbbiban több csapattal holtversenyben 18-cal). Csak két csapat vezette a ligát ebben a mutatóban az NFL történelmében sorozatban három, vagy több évben : a Kansas (1966-1970, 5 szezon) és a Giants (1937-1939, 3 szezon).
  • Mac Jones passzainak több mint 70 százalékából lett sikeres elkapás az első tíz NFL-meccséből hatban. Az újonc rekord Dak Prescott kilenc meccse, míg az NFL rekord Drew Brees 13 meccse 2017-ben.
  • Mac Jones-nak a múlt héten volt pályafutása első három passzolt touchdown-os meccse. Jöhet a következő...
  • Mac Jones vezet passzolt yardok (2333), sikeres passzok (223), sikeres passzok aránya (69%) és touchdown-passzok száma (13) tekintetében az újonc irányítók között.
  • Tíz meccs után Mac Jones sikeres passz mutatója 69,0%. A legjobb újonc irányító passzsikeressége Dak Prescott-nak volt 2016-ban, 67,7%.
  • A New England-nak 4-0 az idegenbeli mérlege ebben a szezonban. Szintén Dak Prescott 2016-os szezonja óta Mac Jones az első újonc QB, aki megnyerte az első négy idegenbeli meccsét. Az ilyen rekordot egyébként Ben Roethlisberger tartja 2004-ből, aki újoncként az első hat idegenbeli meccsét behúzta. Ennek beállításához a Falcons után két hét múlva a Bills legyőzése is kellene...
  • Matthew Slater pályafutása 200. alapszakasz mérkőzésén játszik csütörtökön az Atlanta ellen. Ő lesz az ötödik Patriots-játékos, aki eléri a 200 alapszakasz mérkőzést.
  • Jakobi Meyers a Browns ellen megszerezte első hat pontosát. Ehhez a draftolatlan elkapónak 135 elkapás és 1571 yard kellett, három szezonban. Öröm volt látni azt a fiesztát, amit a csapattól rögtön utána az oldalvonal mellett kapott, talán még BB is elmosolyodott. Reméljük a következő touchdown-ja már csütörtökön meg fog születni... 
  • Rhamondre Stevenson pályafutása első 100+ yardos futott meccsét játszotta a múlt héten a Cleveland ellen, és 20 labdacipelésből pont 100 yarddal végzett. Reméljük ő lesz 2021-ben a Patriots második játékosa, aki egymás után két 100+ yardos meccset hoz le : Damien Harris 101-et futott a Dallas, majd a következő meccsen 106-ot a New York Jets ellen októberben.
  • Stevenson két futott touchdown-t is szerzett a Browns ellen. Utoljára Cam Newton szerzett két egymás utáni meccsen legalább két-két futott touchdown-t, a tavalyi szezon első két meccsén.
  • Nick Folk 22 értékesített mezőnygóllal vezeti az NFL-t, aki eddig még soha nem vezette az NFL-t mezőnygólokban. 1970 óta Patriots játékos ötször végzett első helyen az NFL-ben mezőnygólokban : Tony Franklin 1986-ban, Adam Vinatieri 2004-ben és Stephen Gostkowski 2008-ban, 2013-ban és 2014-ben.
  • Matt Judon-nak csak fél sack-et írtak be a Browns elleni meccsen (legalábbis az NFL-nél, a PFF megengedőbb, náluk már 11-nél tart), annak ellenére hogy folyamatos terrorban tartotta Mayfield-et, majd Keenum-ot is. Ezzel egyelőre csak beállította a Ravens-ben elért egyéni csúcsát, a 9.5 sack-et, várhatóan a Falcons támadófala ellen lesz alkalma bőven meg is dönteni csütörtökön.
  • A Falcons csapatának volt tagja 2018-ban a Patriots special team-jében jeleskedő DB Justin Bethel. Korábbi Pats játékos több is van az Atlanta roster-én : LB Brandon Copeland (2016), OL Colby Gossett (2019), DB Duron Harmon (2013-19), RB Cordarrelle Patterson (2018), DE Nick Thurman (2019-20), valamint a Falcons stáb tagja QC Charles London (2005) és DC Dean Pees (2004-09).
  • Matt Ryan a kilencedik héten a liga legjobb passer rating-jét hozta (135.8) a Saints elleni győzelemkor, majd a múlt héten a Cowboys egyszerűen megalázta a Falcons-t, Ryan passer ratingje az értékelhetetlen 21.4 (!) lett. Ha minden egyes snap-nél rögtön földhöz vágta volna a labdát, akkor 39.6 lett volna ez a mutatója, szóval a Ryan-nek nem nagyon ment a játék, és akkor igen finoman fogalmaztam. Ezzel szemben Mac Jones a kilencedik héten csak 20. volt ebben a mutatóban (85.2), míg a múlt hét végén közel tökéletes rating-et ért el (142.1) a Browns ellen. Ha folytatódik a sorminta (mint ahogy a ligában is rendre csúnya vereség után alázott több csapat is, underdog-ként is, több whatthef*ck meccs minden héten), akkor papíron csúnya vereséget fog szenvedni a Patriots...  szerencsére ezt a játékot nem sormintára játsszák, hanem pontra. :o)

 

w11p7

 


Sérülésjelentés 


(november 15.)

Nem edzett : RB Damien Harris (agyrázkódás), WR Gunner Olszewski (agyrázkódás), LB Josh Uche (boka)

Limitáltan edzett : P Jake Bailey (térd), LB Ja'Whaun Bentley (borda), RB Brandon Bolden (csípő), OT Trent Brown (vádli), S Kyle Dugger (boka), K Nick Folk (térd), WR N'Keal Harry (térd), LB Dont'a Hightower (boka), G Shaq Mason (has), CB Jalen Mills (kar), TE Jonnu Smith (váll), LB Kyle Van Noy (torok)

 


     A mérkőzés esélyese a fogadóirodák szerint természetesen a Patriots, 5.5-6.5 pontos favorit, 46-47 összpont mellett. Vagyis 26-20 körüli eredményre számít Vegas. A Patriots győzelmére -240$, a spread-re (vagyis hogy min.5.5 ponttal győz a Pats) -112$ odds-al lehet fogadni (magyar szorzóval előbbi 1.42, utóbbi 1.89). A New England ebben a szezonban 10 meccsből hatszor lépett pályára esélyesként. Ebből összesen csak két esetben volt több, mint 6,5 pontos favorit, és csak az egyik esetben sikerült ezt ténylegesen hoznia is.

 

   

w11p8

 


GO PATS!

 

 

 

 

Forrás : patriots.com, espn.com, theathletic.com

Képek : patriots.com
 

Hozzászólás

Ha valaki nem ismerné az amerikai fogadási rendszert :

Kétféle odds-ot adnak, plusz vagy mínusz.
Ha plusz (mondjuk +150$) azt jelenti, hogy ha 100 dollárt felraksz, akkor ennyi lesz a nyeremény (vagyis befizetsz 100$-t, és visszakapsz ez esetben 250$-t ha nyertél, vagyis a profit a 150$).
Ha mínusz (mondjuk -180$), akkor az azt jelenti, hogy ennyit kell felraknod, hogy 100$ legyen a nyeremény (vagyis befizetsz 180§-t, és visszakapsz 280$-t).
Látható, hogy a +100$ (vagy -100$) jelenti az európai szorzók szerinti kétszeres szorzót (200$-t kapsz vissza). 
Ez azért jó, mert nem kell fejben szorozgatni, ha az egyszeri amerikai megjegyzi mit jelent a plusz meg a mínusz, onnantól kapásból látja mennyit nyerhet. Mivel az odds-ok megadásához rendszerint 100 feletti számot használnak (szintén az egyszerűség kedvéért) , ezért ha kettő feletti a szorzó, akkor használják a pluszost (+300$ = 4x szorzó), míg ha kettő alatti a szorzó, akkor a mínuszost (-300$ = 1.25x szorzó).
Legegyszerűbb megjegyezni: "plusznál ennyit nyerek még egy százasra" mondatot, ebből minden más adódik.

Reméljük hogy egy könnyű meccs lesz. A lényeg, hogy ne legyenek sérültek! GO Pats!

"257 győzelemmel, őt minden bizonnyal még be fogja fogni, akár még idén..."

Mivel 7 forduló van hátra és pont 7 meccs a különbség, ez sejtjük mit jelentene:)

A védelmünkről: A New England az Atlanta Falcons elleni csütörtök esti mérkőzés előtt a második helyen áll a meccsenként engedélyezett pontok számában (17,7), a negyedik helyen a játékonként engedélyezett yardokban , a hatodik helyen a meccsenként engedélyezett yardokban , az ötödik helyen a Football Outsiders DVOA-jában, és holtversenyben a második helyen áll az INT-ekben. Az offeense csak összerak 20-25 pontot. Csak a győzelem elfogadható!

Harris és Olszewski kijött az agyrázkódási protokollból! Uche IR.Wino a rosteren. 

CP játéka közvetlenül a meccs előtt dől el. 

Na, akkor beindulhat a futótrió, lehet variálni őket Boldennel is. Amúgy visszanézve a meccset, zseniális a fickó, ahogy keresi az utat és csomószor igen jól meg is találja. Nem villámgyors, de feje az van hozzá. Ő nem arra való, hogy áttörje a falat, hanem inkább kicsit kivár, rést keres, A faltörésre ott van Stevenson meg Harris, azt baromira tudják.

Gunner barátunkkal meg lesz végre visszahordás, kicsit ijesztő volt látni a hét végén Meyerst "ügyetlenkedni", leginkább szerintem azért szurkoltunk, hogy nehogy megsérüljön a visszahordási zúzdában. De ügyesen elugrott a labda elől. :) :)  Hát most lesz rendes visszahordás, az elég hasznos tud lenni.

És igen, ahogy a liga idén áll, minden meccsen bármilyen eredmény és játék bekövetkezhet, csak óvatosan a Falconssal - ugyebár nekünk is volt olyan meccsünk, ahol a Kansas agyonvert minket, de utána félelmetes feltámadás jött.

GOOO PATS!!!

Sajnos rövid hét van, de ha én lennék a stáb, vetnék egy pillantást a múlt heti Ravens-Dolphins meccs felvételeire, melyik csapat mire próbált meg építeni, melyik hogy próbálta meg a másik gyengeségeit kihasználni. A Ravens 9 pontos favorit volt a meccsen, mégis ledarálták őket a delfinek. Persze közvetlenül nem releváns az a meccs most.

Mire készülhet a Falcons, mivel lephetnek meg minket? Papíron semmivel, egyszerűen nem látom melyik játékelemben tudnának fölénk kerekedni, még ha csak átlagos szintet is hozunk csak.

Jó kezdésben bízhatnak, meg esetleges labdaszerzés(ek)ben. Bár jobban belegondolva ha valaki imád leadhatatlan előnyről évek óta kikapni...:D

Szóval igen, nehezen jön ki logikát keresve, de azért volt pár logikátlan eredmény idén. Remélem figyelősen lehozzuk és nem lesz gond.

Az a meccs azon ment el a Ravensnek, hogy 3 negyeden keresztül semmit nem reagáltak a Dolphins védekezésére, amin még Floresék is meglepődtek sztem. Én szeretném azt hinni, hogy mi így nem kaphatunk ki, mert meccs közbeni taktikai korrekcióban/kiigazításban elég jó az edzői stáb

Nem szeretem, ha csütörtökön játszik a csapat leginkább a sérülésveszély miatt. Nem lebecsülve az Atlantát ezt a meccset mindenképp hozni kell a rájátszás szempontjából ez a "könnyebb" meccsek közé tartozik, utána Titans, Bills (2X), Colts jön.

Belichick 250. győzelme csak a Pats alapszakasz győzelmeire vonatkozik?

Lesz előnye is a csütörtöki meccsnek : KÉT hosszú hetünk lesz, a Titans előtt emiatt, utána meg hétfőn játsszunk a Bills ellen. Ezekre jól rá tudunk majd készülni. Papíron mák, hogy pont a Falcons ellen van a rövid hét..

Utána meg bye week, utána megyünk az utolsó négy meccsre.

 

""Belichick 250. győzelme csak a Pats alapszakasz győzelmeire vonatkozik?""

Szerintem nem, ez overall, és nem csak a Pats van benne. De utánakeresek.

 

BB-nek 250 alapszakasz győzelme van a New England-del, ezenkívül van 33-34 győzelme a rájátszásban, + valamennyi győzelme a Cleveland-es időből is van, tippem szerint kb. 20. (tehát alapszakasz győzelme biztosan több van, mint 257)

Azaz összesítve már túl van a 300-on, az elsőnek valami 340 körülije van. Szerintem azt még befogja 3-4 év alatt, aztán visszavonul.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Belichick

https://en.wikipedia.org/wiki/Don_Shula

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Football_League_head_coach_wins_leaders

A 250 és a 257 egy csapattal volt, mondjuk George Halas 47 éve az beteg :)

Igen, jogos.

A wikipediájában idénre 6-4 van, vagyis a táblázat elvileg naprakész, eszerint :

250 győzelem NE HC-ként alapszakaszban, plusz 30 rájátszásban.

Plusz : 

36 győzelem Browns HC-ként alapszakaszban, és 1 győzelem velük a rájátszásban.

Ez overall 317.