THPFC Podcast 97

Kép
podcast

A Falcons elleni győzelemnek és a Bills vereségének köszönhetően ismét az AFC East élén áll a csapat. Ebben az adásban Tzimisce-sel beszélgettünk az atlantai meccsről, a hétvégi Titans elleni rangadóról, illetve az AFC rájátszáshelyzetéről is.

(Már Spotify-on is!)

 

vs Titans
  Turnover 2,5 Jones 70%-os pontosság Sackek száma 5,5 Patriots -5,5 Összpontszám 44,5 Pontos eredmény
Kenny under over under over over 38 - 21
Tzimisce over over under over under 24-13
Increay over under over over over 34-17

Hozzászólás

Kicsit OFF

A Titans kivágta AP-t és leigazolta, egyelőre a PS-be, WR Golden Tate-et.

A Pats megnyitotta 21 napos visszatérési ablakát 2 NFI-n lévő játékosának, FS J. Bledsoe-nak és OLB C. McGrone-nak. 

A jogosult elkapó bejelentése a gyakorlatban hogyan megy?

Van 40 másodperc a felállásra, mikor, meddig kell bejelentenie a támadóknak, ha mondjuk egy falembert jogosult elkapónak állít fel? Kinek kell bejelenteni? Hogy jut ez el az ellenfél védelméhez?

A bírónak kell jelezni, az mondja be a hangosba is, illetve a játékosnak kell a saját mezén a számot kézzel "bekarikáznia", kicsit olyan mintha a hasát simogatná.

Ha jól sejtem, a nem jogosult 5. falembernek (mondjuk futó) nem kell jeleznie semmit. 

És a védőkoordinátor?Hozzá is csak a hangoson keresztül jut el?

Alapvetően úgy működik az egész, hogy ha nem a számodnak megfelelő szereped van, akkor kell szólni (tehát ha egy falember jogosult vagy egy WR/RB nem). Igen, ilyenkor a bíró bemondja hangosan (mint a sárga zászlónál) és mindenki onnan tudja meg.

A játékos szól? Azt hittem a HC/OC.

Érdekes, nem rémlik, hogy hallottam volna ilyet, igaz, nem is gyakori az ilyen.

Megyek megkeresem a Hollók elleni trükkjátékunkat...

Tényleg? Figyelni fogok.

(általában tv-monitor-kivetítő hármason két meccs+red zone-t nézek, a hangra nem szoktam figyelni, gyakran nem is megy, úgyis belepofázik a gyerek. Vagy magyar közvetítésben a kommentátorok.)

Az Atlanta ellen is volt asszem, amikor lehetett hallani:) A mozdulat egyébként olyan mintha elöl le akarná söpörni a mezét a játékos.

Egyetértek azzal a résszel ami az "ellen" párhuzamot vonja a spanyol gurulóssal, itt az NFL-be mindenki megverhet mindenkit és fordítva is, és nagyságrendileg hasonló erőt képvisel a csapatok 80%-a.

Bakker, most hallgatom a podcastet.

Annyira megszoktam, hogy ez interaktív, hogy többször hozzá akartam tenni a véleményem a felvételhez!

Semmibe nem vettetek, nem válaszoltok! :)

Briscilo Ofal edzőnk szerint Onwenunak egyelőre nincs "párja". Én ezt kétféle képen értelmezem. :) 

A szerdai sérülés jelentés kicsit Nekünk kedvező:

Titans:Az 53-ból nem vett részt 9 fő (ebből 4 LB)köztük 2 agyrázkodással, 3 hamstring-al, WR AJ. Brown mellkas sérüléssel. Korlátozott részvételű 5 játékos volt.

Pats: Korláltozott részvételű 11 fő, új fiúk itt Harris és Henry (nyak), Barmore (térd).

DE T.Bowert elvite a Vikings a PS-ből. 

Bocs Hopi, de ez a hozzászólás annyira gáz, hogy finoman fogalmazzak.... Tényleg nem kötekszem, de ne a sérülések miatt dörzsölje valaki a kezét.

Én nem látom ebben a kézdörzsölést. Ha úgy lenne, hogy "a sajnálatos sérülések nekünk kedveznek", az már elfogadható?

Szerintem a "kedvező" szó pusztán tényállítás, és ezesetben igaz is. Értékítéletet nem tartalmaz szerintem.

Szóval, most Hopi a kezét dörzsölte, vagy a hasát, a fent leírtak alapján nem mindegy. Egyébként akkor én is szánalmas vagyok, mert a sérült listát mindig megszoktam nézni. Persze nem úgy, hogy "jaj istenem a másik fél legjobbja legyen sérült". 

Válasz crucified üzenetére

Szerintem a KC szurkolók sem sírtak, hogy ölükbe hullott egy ajándék győzelem, mikor AR sérült volt. Ebben az őrületes AFC hajszában minden plusz győzelemnek örülni kell. Persze értem, hogy teljes csapatot jó legyőzni és az az igazi, de ha mégis könnyebb, hát legyen könnyebb:)

Számtalanszor írtam már le, amikor a Denvert SB-t nyert, volt legalább 3 oltári mákos győzelme, köztük a pats elleni is, mikor hóesésben 10 pontos hátrányból, a csóri puntreturnerek (talán Underwood) fumblizott, visszajöttek a meccsbe és megnyerték. Ennek hatására, övék volt a hazai pálya, ahol ugye kifigyelték a csóri falember fejmozgását és Von Miller szanaszét cumiztatta a védelmet. És csak egy rohadt meccs volt, de mégis mennyit számított.

"A szerdai sérülés jelentés kicsit Nekünk kedvező:"

Elhiszem, hogy nem úgy értetted ahogy írtad fent, de ebben a kontextusban szerintem gáz. Más megfogalmazás ha már sérülésről van szó talán szerencsésebb. Ettől maradok tisztelőd, nem kötekszem mint említettem és nem rosszhiszeműség a részemről. Béke.

Nem, csak aktív rosterre rakhatja, ráadásul 3 hétig ott is kell tartania. Ez a helyzet nálunk Munsonnél, akit a Dolphinstól hoztunk nemrég, illetve Bowert elvitte tőlünk ezen a héten a Vikings, ő is legalább 3 hétig aktív rosteren kell hogy legyen.

Ha már PS-ről van szó,  engem az érdekelne, hogy a mostani szezonban mennyi játékost lehet nevezni egy meccsre? Illetve többször olvasom, hogy az adott meccsre PS-ből visznek fel játékosokat, ezek a játékosok visszakerülnek a PS-be vagy az aktív rosteren maradnak? Milyen szabályozás van erre?

Az aktív meccskeret ugyanannyi mint eddig volt, 46 fő asszem. A PS-játékosokat fel lehet hozni az aktív 53-as keretbe úgy, hogy nem kell senkit onnan kirakni, de ez egy szezonban kétszer tehető meg egy játékossal. Ilyenkor a meccs után automatikusan visszakerülnek a gyakorlócsapatba, de a harmadik felhozatalnál már mennének waiverre és csak úgy lehetne visszaigazolni őket. Remélem érthető volt:)

Az aktív meccs keret idén 48 játékos lehet, csakúgy mint tavaly.

Az Atlanta ellen is 48 játékosunk volt aktív. 

Az megint igaza lett Increay-nek:

AFC Defensive Player of the Week was had by Kansas City Chiefs defensive lineman Chris Jones, who tormented the Dallas Cowboys in a 19-9 K.C. win on Sunday. Jones filled up the stat line with five tackles, 3.5 sacks, a pass defended, a forced fumble and a fumble recovery.