Beharangozó 13.hét : Patriots @ Bills

Kép
patsatbills2021gamepreview


     A New England Patriots a 13. héten az Erie-tó keleti partjára utazik, hogy a Buffalo Bills vendégeként begyűjtse a szezonban kilencedik, sorozatban a hetedik győzelmét a legfőbb csoportriválisa ellen a Highmark Stadium-ban. A mérkőzés magyar idő szerint kedd hajnalban 2:15 órakor kezdődik, és az Aréna4 csatorna élőben közvetíti.

 

     A Patriots nagyszerű játékkal sorozatban hatodik győzelmét aratta a Tennessee Titans csapata ellen, Bill Belichick legyőzte azt a Mike Vrabelt, aki már kétszer is borsot tört az orra alá. Ezzel a győzelemmel a Patriots 8-4-re javította a mérlegét, így átvette a konferenciában a második helyet az így szintén 8-4-gyel álló Titans-től, a 8-3-mal álló Baltimore Ravens mögött. A második seed természetesen azt is jelenti, hogy továbbra is a New England áll az AFC East csoport élén. De továbbra is éles a verseny az AFC-ben a rájátszásért, a három wild card helyre még mindig sok csapat pályázik, a 16-ból 12 együttesnek van pozitív vagy egyenlő mérlege - de persze messze még a vége.


    A hét végi 36-13-as végeredmény a számok alapján könnyed győzelemnek tűnhet, de nem volt az. A Titans jól küzdött annak ellenére, hogy nélkülöznie kellett a legjobb játékosait. Mac Jones pályafutása során másodszor passzolt 300+ yard-ot, jól találta meg a lyukakat a Tennesse zónái között. A Titans a tőle várhatóan védekezett: túltöltötte a boxot, és a futás megállítására koncentrált. Ez lényegében működött is, a Pats futásteljesítménye az utóbbi hetek leggyengébbje lett, cserébe az újonc irányító a levegőben verte meg őket.


    Nézzünk vissza egy pillanatra, mik voltak a Titans elleni győzelem kulcstényezői:

1. Az ideális kezdés
    A Pats halasztotta a visszahordást, így a Titans kezdte a meccset, amely támadósorát egy gyors three-and-out-tal már küldte is lefele a védelem a pályáról. Ez után Gunner Olszewski egy kiváló visszahordást mutatott be, majd Mac Jones vezetett egy TD drive-ot.

2. "Mac is in the Air"
   Mivel a Titans a futás megállítására koncentrált, és az eddigi győzelmeinkben fontos fogaskeréknek számító futóinkat kivették a játékból (az utolsó hét meccsünkön 100+ yardot futottunk viszonylag könnyedén, míg a Titans összesen két 100+ futásos meccset engedett az ellenfeleinek az egész szezonban), a támadósornak egy kicsit ki kellett lépnie a komfortzónájából, és bár a meccs végére főleg a garbage time-ban pont meglett a 100+ futott yard (105), de a mérkőzést Mac Jones és az elkapók hozták végül. Mac jól tudta mozgatni a láncokat, több szép drive-ot vezetett át a pályán, és bár a red zone hatékonysággal most is voltak gondok (2/5 red zone TD szerzés), a csapat könyörtelenül és folyamatosan rakta fel a táblára a pontokat Nick Folknak (is) köszönhetően.

3. A védelem és a turnover-ek
    A Pats védelme ismét csak a "hajlik de nem törik" elv alapján (vagy, ahogy Godchaux mondta:  "A yardok nem vernek meg. A pontok igen.”), kiválóan hajtotta végre a gameplan-t, és labdákat is szerzett, ahogy szokott. A Tennessee-vel ellentétben mi nem a futásmegállításra helyeztük a hangsúlyt, hanem a passzlehetőségek elvételét, és a labda aktív támadását helyeztük előtérbe. Ezzel ugyan a borzalmasan hangzó 270 yard-nyi futást engedtünk, cserébe nyomás alatt tartottuk Tannehill-t és többnyire jól használt zónákkal lezártuk a passzsávjait (idén először engedett a csapat 200+ yard futást az ellenfélnek - rögtön 270-et -, miközben a Titans a szezonban először futott 200+ yard-ot!). A rengeteg yard ellenére a Tennessee nem tudott pontokat szerezni, ami leginkább a 4 labdavesztésnek köszönhető : a Titans 5 fumble-t vétett, amelyből hármat meg is tudott szerezni a New England védelme, illetve J.C. Jackson ismét lehalászott egy (felpattanó) labdát a levegőből - kiérdemelve most már tényleg a Mr. Int becenevet (igaz, Diggs-nek 9 INT-je van már a Cowboys-ban, de J.C.-vel ellentétben amúgy nem teljesít igazán jól). Ráadásul két labdaszerzés is közvetlenül touchdown-októl mentette meg a csapatot (Jackson INT-je a célterületen, illetve Foreman kezéből szintén Jackson verte ki a labdát egy hosszú futás után a célterületünk előtt).

4. Spec Team
    Szokásos magas szinten játszó special team letette a névjegyét a Tennesse-nek is : Olszewski többször is rövid pályát tudott biztosítani a visszahordásaival (5 visszahordásból 107 yard), illetve Nick Folk is remekül teljesített : hatból öt field goal-t vágott be, és háromból három extra pontot értékesített (a kihagyott mezőnygól 53 yard-os lett volna)  - ezzel a pontjaink fele az ő neve mellé került.

 

   Ezekből elsősorban az látható, hogy ez a Patriots összességében egy remek csapattá állt össze. Persze közhely, hogy minden meccs más, de ez most különösen igaz lesz, a Titans után egy teljesen más karakterisztikájú ellenfél következik, egy ligaelit szinten is teljesíteni képes irányítóval, akit nagyszerű skill játékosok vesznek körül. A Bills egy bitang jó csapat, mindhárom csapatrészben rettentő sokat fejlődött az utóbbi két évben. 

 

p6

 

    A múlt heti beharangozóhoz hasonlóan most is feltennék pár grafikát a csapat fejlődéséről. Az alábbi képeken a csapat támadósorát láthatjuk négy ábrán, a szezon első 12 hetét 3 hetes egységekre bontva. A vízszintes tengelyen a "Dropback EPA/play" mutató - vagyis a passzolási -, a függőlegesen a "Rush EPA/play" - vagyis a futási - értéke látható. Az EPA (Expected Points Added) egy nagyon hasznos mutató az offense (vagy a defense) teljesítményének mérésére, lényegében azt mutatja meg, hogy a csapat az adott szituációra (pl. második és nyolc a saját 25 yard-oson) kiszámolt várhatóan szerezhető pontokhoz képest mennyivel hozott ki belőle többet a csapat. Ha 0.0 az EPA, akkor a csapat pont annyit hozott ki a szituból, amennyi várható volt. Értelemszerűen a támadóknál a pozitív a jó mindkét esetben, és látható hogy a futásban és passzban is erős csapatok vannak az ábra jobb felső sarkához közelebb. (Egy pl. jól futó, de rosszul passzoló csapat pedig a bal felső sarok felé). A két piros szaggatott vonal mutatja a 32 csapat átlagát (amiből az is leolvasható, mennyire passzorientált a liga, átlagosan a futással negatív, a passzal pozitív EPA érhető el, de ez ugye csak az egyes play-ekre igaz, koncepció/gameplan/stratégia szempontjából nagyon is fontos a futás). 

Lássuk az ábrákat :

 

pre1

    Látható, hogy az első három héten mindkét mutatóban negatív tartományban voltunk, a kezdő irányítónkat korlátozottan használtuk, és a támadófal sem akart összeállni (Trent Brown rögvest megsérült). Két nem túl jó csapattól is kikaptunk ('Fins, Saints), és "csak" a Jets-et múltuk felül.

 

pre2

    A második három hetes egységben is két vereséggel zártunk, de itt a liga akkori két talán legjobb csapatától (Bucs, 'Boyz), és mindkettőnél csak egy nüanszon múlt, hogy nem fordítottunk. Sokat javult a csapat, Jones-ra egyre többet bízott stáb, de a fal még mindig nem találta meg a legjobb felállását. A passz javult is egy kicsit a futás rovására - valószínűleg a hátrányból játszás is belejátszhatott ebbe, nem a saját játékunkat tudtuk játszani.

 

pre3

    A harmadik három hetes egység három egymás utáni győzelmet hozott, a Jets mellett az esélyesebb Chargers-t és az erős védelemmel bíró Panters-t is felülmúltuk. Meccsről meccsre javult az offense teljesítménye, a futás és a passz is pozitívba váltott, és jóval az átlag fölé emelkedett.

 

pre4

   Az elmúlt három héten a Falcons mellett a Browns és a Titans skalpját is megszereztük (a Patriots logóját eltakarja a '49ers-é az ábrán). Mindhárom csapat sok sérülttel küszködött, de kemény ellenfelek voltak, és a védelmünk is ligaelit magasságokba emelkedve támogatta a csapat támadójátékát több idő és labdaszerzések biztosításával.

    Az igazi fokmérők most következnek majd a Bills - Colts - Bills elleni meccsekkel, de eddig igazán impresszív fejlődést mutatott be a támadósor (és persze a védelem is). Reméljük, folytatódik a tendencia.
(Érdemes böngészni, és összehasonlítani a helyezéseiket a többi csapatnak is az eltelt 12 héten. Viszonylag szokatlan hektikusság van több csapatnál is, az átlagnál több, amelyek a szinte minden fordulóban előforduló meglepetés győzelemnek, meglepetés győzelmeknek (is) köszönhetőek, és részben a sérüléseknek is persze.)

 

 

 

A két csapat idei statisztikája

st1

 

p5

 

A két irányító statisztikája

 

mjstatw13

   Mac Jones 32 passzából 23 elkapás lett múlt hét végén a Titans ellen (71,9%), 310 yard-ért és két touchdown-ért, interception nélkül, emellett volt két futása is összesen 11 yard-ért. Új karriercsúcsot állított fel passzolt yardok terén, három yard-dal megfejelve a 7. heti Jets elleni teljesítményét. 
     Az újonc irányító a New England első drive-ját egy négy yard-os touchdown passzal zárta Kendrick Bourne-nek, majd a harmadik negyedben szintén Bourne-nak adott egy 41 yard-os TD passzt, ezzel 16:8-ra javítva a TD:INT mutatóját. Jones kiváló játékának és a Pats domináns védelmének köszönhetően a New England szép csendben felkúszott az AFC legjobb csapatai közé az elmúlt hetekben.

 

 

 

jastatw13


    Allen 28 passzából 23-at kaptak el az elkapói (82,1%), 260 yard-ot teljesített, 4 touchdown és 2 interception mellett  a Saints elleni 31-6-ra megnyert csütörtöki meccsen. Plusz nyolc futásból összesen 43 yard-ot is termelt még a csapatának. Allen a Saints meccset megelőző három meccsen 5 interception-t dobott 4 touchdown mellett, ennek köszönhetően két találkozót is elveszített a Bills, az egyik az igen fájdalmas 9-6-ra végződő Jaguars elleni vereség volt.  A New Orleans ellen viszont visszatért a tavalyi formájához, egy 10 playes, 65 yard-os meneteléssel kezdett, amelyet hét yard-os touchdown passzal zárt le Dawson Knox tight end-nek. A második negyedben csak egy field goal-t tudtak szerezni, de a harmadikban két TD-t osztott ki (Diggs, Knox), majd az utolsóban a futó Matt Breidának adott egy 23 yardos TD passzt.
    Ha a sorminta folytatódna (W-L-W-L-W-?), akkor vereségbe fog belefutni a Bills kedden. Ha átmenti a formáját Allen, és a jobbik arcát mutatja a meccsen, akkor kutya nehéz dolga lesz a Patriots-nak, hogy megállítsa őt.

 

p4

 

 

Mi várható a mérkőzésen?


Amikor a Patriots fut
    Mint láthattuk, vasárnap nem igazán működött a Pats futójátéka a Tennessee ellen. Bár három kezdő is hiányzott a Titans védőfalából, rendre túltöltötték a boxot, és mindent feltettek a futójátékunk megállítására - lényegében sikeresen. Harris csak szenvedett a meccs folyamán, 11 próbálkozásból úgy futott összesen 40 yard-ot, hogy abban már benne van a garbage time-ban futott 14 yardos touchdown-ja. Stevenson is a meccs végén mutatott be egy gyönyörű 19 yard-os futást, ahol csak úgy pattogtak a mistackle-k körülötte - de ettől eltekintve a többi 8 próbálkozásból összesen 27 yard-ot ért el. 
    Papíron a Buffalo védőfala nagyon hasonló kihívást állíthat a futóink elé, bár ahogy két hete láttuk, bőven lehet futni ez ellen a védelem ellen (igaz, az a Colts meccs volt, a liga egyik legjobb futójával és jól blokkoló támadófalával). A Bills futásvédelme ötödik az engedett yardokban, mindössze 96,6 engedett yard-dal meccsenként, és második a ligában a futásonkénti yard átlagban 3,9 yard-dal. Ennek ellenére futott két hete Jonathan Taylor öt touchdown-t ellenük. 
     A hét végi pocsék számok ellenére a Pats futószekciója jól dolgozott az elmúlt meccseken, Harris és Stevenson is feltehetőleg sok lehetőséget fog majd kapni, hogy tesztelje a Buffalo front7-t. Amely a mérkőzésre még erősödni is fog, valószínűleg visszatér Star Lotulelei, aki az elmúlt két meccset kihagyta a COVID protokoll miatt. Lotulelei elsőrangú futásölő középen, és ha visszatér, csatlakozik Ed Oliverhez, Harrison Phillipshez és Vernon Butlerhez. Ráadásul a linebacker sorba is visszatér a Colts meccset kihagyó Tremaine Edmunds, aki szintén kiválóan teljesít a futás ellen. 
    Kemény lesz, de mindennek az alfája és omegája a támadófal. Ha a Patriots támadófala újra az előző (Titans előtti) meccsekhez hasonló magas szinten tud blokkolni a futáshoz, akkor zavarba hozható lesz a Bills védelme.
Előny: Patriots

 

 

Amikor a Patriots passzol
    A Bills secondary-je igazán kiváló. A második helyen áll a bajnokságban, mindössze 178,5 yardot engedett meccsenként a levegőben, és az első helyen áll a ligában 5,3 yard-dal a passzonként engedett yard-ok tekintetében.  A Buffalo azonban nélkülözni fogja a secondary legjobb tagját, a ligaelit cornerback Tre'Davious White-ot, aki elszakította a térdszalagját a hálaadás napi meccsén, ezzel az egész szezonra kidőlt. 
A Buffalo azért továbbra is félelmetes lesz, Levi Wallace, Taron Johnson és Dane Jackson cornerek  és Jordan Poyer és Micah Hyde safety-k által alkotott egység a liga krémjéhez tartozik. A Patriots secondary-jéhez hasonlóan ez a csapat is kiváló a labdaszerzésekben, a második helyen áll a ligában az interception-ok begyűjtésében, már 16 INT-et húztak be a szezonban, ebből 8-at Poyer és Hyde. 
     A Patriots erős passzjátékkal rukkolt elő a Titans ellen, Mac Jones karriercsúcsot jelentő 310 yard-ot gyűjtött a levegőben. Ismét csak Kendrick Bourne és Jakobi Meyers voltak a kedvenc célpontjai, míg Hunter Henry-nek most kicsit csendesebb napja volt, ha a Patriots sikeres akar lenni a passzjátékkal, nekik újra a legjobbjukat kell hozniuk, és még a többieknek is előre kellene lépniük ez ellen a secondary ellen.
    A Bills védőfalában Mario Addison és az újonc Greg Rousseau tudta a legjobban nyomás alá helyezni az ellenfelek irányítóit, de a Buffalo passrush-a nem a leghatékonyabb a ligában. Ugyanakkor ha a Bills agresszív hívásokkal operál, és gyakran hívna blitzeket, akkor zavarba fogja tudni hozni Mac Jones-t, akinek az utóbbi időben meggyűlt a baja ezek kezelésével.
    Ennek a matchup-nak a kulcsa feltehetőleg az lesz, hogyan tudja a Bills pótolni a ligaelit corner-e elvesztését, hogy korlátozni tudja a Pats elkapóit.
Előny: Bills

 

p3

 


Amikor a Bills fut
    A Buffalo az év nagy részében nem futtatja hatékonyan a labdát – legalábbis nem a hagyományos értelemben. Josh Allen veszélyes futóként, és a Bills kifejezetten rá hívott, eleve rá tervezett futásokon ki is használja ezt. De ami a hagyományos futást illeti, Devin Singletary, Zack Moss és az újonc Greg Breida nem volt folyamatosan elég hatékony. Singletary ugyan átlagosan közel 5 yardot tesz meg labdacipelésenként, de ez az átlag elég szélsőséges adatsorból állt össze, nem tudott konzisztensen jól teljesíteni, Moss pedig lényegében elvesztette a második futó pozícióját Breida-val szemben, aki a múlt héten igen eredményes volt a Saints ellen. Allen átlagosan jóval több mint 5 yardot fut egy-egy kísérletére, de a Patriots a korábbi találkozókon képes volt bent tartani a zsebben, és kedd hajnalban is ez kellene legyen a cél. 
    Ezt a matchup-ot a New England-nek képesnek kellene lennie megoldani, bár a Patriots a szezon legrosszabb teljesítményét produkálta a futás ellen a múlt héten. A Tennessee 270 yardot futkosott össze a földön annak ellenére, hogy Derrick Henry és a kezdő guard, Nate Davis nélkül játszott. A Titans folyamatosan dominálta a Pats védőfalát, és rengeteg yardot sikerült szerezniük még az első kontakt előtt. Meg utána is. Ugyanakkor ez a szezon többi meccsén nem volt így, különösen nem a Titans előtti utolsó meccseken. A vasárnapi mérkőzés után a Patriots futásvédelme a liga 20. helyére esett vissza, csaknem 116 meccsenként engedett yard-dal.
Feltételezve, hogy a múlt heti teljesítmény a kivételt erősítő szabály, illetve jó eséllyel a futás engedése a gameplan része is volt, számíthatunk rá, hogy a Pats front7 visszatér a fizikális, domináns  teljesítményéhez, és akkor a Bills futásai korlátozhatók lesznek remélhetőleg.
Előny: Patriots

 

 

Amikor a Bills passzol
   Komoly erőpróba lesz a Bills passzjátéka a védelmünknek. Ugyan Allen hatékonysága csökkent egy kicsit a tavalyi remek éve után, de még mindig félelmetesen jó tud lenni. A Bills a hetedik a bajnokságban, meccsenként 271 yardot átlagol a levegőben. Allen passzpontossága egy erős 67%, ezzel 25 touchdownja és 10 interception-ja van eddig ebben a szezonban. Időnként túl sokat akar, nem bírja elengedni a játékot ha nyomás nehezedik rá, és ez hibákhoz vezetett. Itt lehet keresnivalója a Patriots secondary-jének, amely a hatmeccses győzelmi sorozata során gyakran lehalászta az ellenfél passzait, J.C. Jackson hét interception-nal vezeti a csapat INT listáját. 
     Ugyan a tavaly decemberi meccsen alaposan megégett Jackson, Stefon Diggs 9 elkapást, 145 yard-ot, és 3 TD-t szerzett mellette, idén már egy teljesen más szinten játszik Jackson. Diggs továbbra is a Buffalo első számú elkapója (67 elkapás, 847 yard, 7 TD), egyben a liga egyik legjobb receiver-e. Ráadásul nincs egyedül: Cole Beasley (62 elkapás, 530 yard, 1 TD), Emmanuel Sanders (36 elkapás, 559 yard, 4 TD) és a tight end Dawson Knox (31 elkapás, 415 yard, 7 TD) is folyamatos veszélyt jelent.
    Allen nyomás alá helyezése nagyon fontos lenne, Matthew Judon-nak pedig nagy szerepet kelleni vállalnia ebben, aki vezeti a csapatot karrierrekordot jelentő 11,5 sackkel. Ha Judon és a többiek nem tudják folyamatosan zavarni Allent, akkor kemény éjszaka elé néz a secondary-nk.
Előny: Bills

 


Amikor a speciális egységek lépnek pályára
    Mostanra oda jutottunk, hogy kifogytunk a szuperlatívuszokból Nick Folk kapcsán. Újabb 5 mezőnygólt értékesített 6 kísérletből (egy 52 yard-os ment mellé), és 3/3 extrapontot is feltett a táblára. Megbízható játéka fontos eleme a New England-nek, a támadósor nem túl erős red zone játéka miatt létfontosságú volt a győzelmekhez hozzátett pontjai. A Bills rúgója Tyler Bass hasonlóan jó teljesítményt nyújt, csak három mezőnygólt hibázott a szezonban (közte egy 57 yard-ost két hete a Colts ellen), viszont 34/34 tökéletes mutatója van az extrapontokban. A december esti buffalo-i időjárás várhatóan komoly kihívás lesz mindkét rúgónak.
A két csapat punter-e, Jake Bailey és Matt Haack is eredményesek voltak az évadban, ahogy a visszahordók, Gunner Olszewski és Isaiah McKenzie is - utóbbi egészen a Colts ellen meccsig, ahol nagyot hibázott és vétett fumble-t, ami miatt a Saints elleni meccsre Sean McDermott le is cserélte Marquez Stevenson-ra, aki szintén szép munkát végzett a New Orleans ellen.
    A labdabiztonság nagyon fontos lesz a feltehetőleg nehéz körülmények között: a korai időjárás előrejelzés szerint igazi klasszik decemberi fociidő lesz, -3 °C körüli hőmérséklettel, 30+ km/h széllel, és 30% eséllyel a havazásra. Fontos lesz a jó mezőnypozíció, és mivel a speciális egység hagyományosan hangsúlyos szerepet kap a New England-nél, talán egy hajszállal nálunk van az előny az összevetésben.
Előny: Patriots

 

p2

 


Érdekességek

  • Az előző szezonban a Bills mindkét egymás elleni meccsen győzött: 21 év után volt ez az első "söprésük" ellenünk. Még mindkét Bills meccs előttünk van, hogy visszavágjunk nekik.
  • A New England 2003 és 2010 között sorozatban 15 meccset nyert meg a Buffalo ellen, ami a negyedik leghosszabb győzelmi széria egy csapat ellen az NFL történetében.
  • A Patriots hat győzelmi szériája a leghosszabb most az NFL-ben. Ha nyer a csapat kedd hajnalban, akkor biztosan pozitív mutatóval végez a szezonban. Ez lenne a csapat 35. pozitív végű szezonja. Ebből 28 évben 24 pozitív szezon van amióta Robert Kraft a tulajdonos, és 22 évből 20 ilyen szezonja volt a csapatnak Bill Belichick vezetőezdősködése alatt. A legtöbb ilyen szezonja egyébként  a Pittsburgh Steelers-nek van (37). A Patriots-nak egyébként zsinórban volt 19 ilyen szezonja 2001 és 2019 között, ami természetesen szintén rekord az NFL-ben.
  • A Patriots-nak és a Bills-nek is 25 labdaszerzése van az évben eddig, ezzel másodikak a ligában az Indianapolis Colts mögött (27).
  • A Patriots-nak és a Bills-nek van a legjobb pontkülönbsége az NFL-ben. A Patsnek +146, a Billsnek +144 ez a mutatója. Reméljük, nem fordul meg ez a meccs után, inkább nő a különbség...
  • A Pats-nek van 2001 óta a legtöbb 6, vagy több győzetes meccses szériája. Az ideivel együtt már a 15. ilyen szezont futja. És még hol a vége... :)
  • Korábbi Bills játékos vagy stábtag nincs jelenleg a Patriots-nál. Ugyanakkor Brian Daboll a Bills mostani Offensive Coordinator-a a New England stábját erősítette 2000-2006 és 2013-2016 között különböző csapatrészek edzőjeként. Hasonlóan kiváló munkát végzett mint most OC-ként, hamarosan főedző lehet belőle. Részese volt hatból öt Super Bowl győzelemnek. Mellette Ryan Wendell a Bills mostani OL edzője a Patriots játékosa volt 2008-2015 között. Egy "szokásos" BB-féle gyöngyszem a draftolatlan újoncok közül kiemelve, részese volt az XLIX. Super Bowl győzelemnek a Seahawks ellen.
  • Ez a mérkőzés lesz a 123. találkozó a két csapat között. A New England 76-45-1-es mérleggel rendelkezik a sorozatban, és 2000-től a legutóbbi 42 meccsből 35-öt megnyert. A Patriots 76 Bills elleni győzelme a legtöbb az egy csapat elleni meccsek tekintetében, a második legtöbb a Jets ellen van (71).
  • A Patriots hatodszor (1995, 2009, 2015, 2018 és 2020) játszik hétfő esti meccsen a Buffaloval. A Patriots 4-1-re áll a Buffalo ellen a hétfő esti meccseken.
  • A Patriots összesítésben 37-23-1-re áll Buffalo-ban, beleértve a 30-17-es rekordot a Highmark Stadium-ban.
  • A csapatoknak sok emlékezetes meccsük volt az évek során, 1999-2001 között például ötből négy mérkőzés csak a hosszabbításban dőlt el.
  • A Patriots történelmének első rájátszás meccse a Buffalo ellen volt 1963. december 28-án, ahol 26-8-ra vertük meg a Bills-t Buffalo-ban.
  • J.C. Jackson a múlt héten megszerezte a 24. interception-jét, és ezzel holtversenyben Ronnie Lippett-tel és Nick Buonicontival a 9. helyen áll a Patriots all-time interception listáján.
  • Matt Judon a múlt héten Ryan Tannehill 8 yardos sack-elésével 11,5-re növelte az idei sack-jei számát, ezzel utolérte Chandler Jones-t (2015) és Mike Vrabel-t (2007), akik egyaránt 11,5 sack-el tartják a rekordot az egy szezonban a Bill Belichick által edzett védelem részéről szerzett zsákolások tekintetében.
  • Nick Folk beállította Gostkowski rekordját az ötödik 50+ yard-os field goal értékesítésével a szezonban. Emellett vezeti az NFL-t szerzett pontokban, összesen 122-vel. Az egyéni rekordja 131, amelyet még újoncként szerzett a Dallas színeiben.

 

 


Sérülésjelentés


( december 2. )

Nem edzett: nincs ilyen játékos

Limitáltan edzett: C David Andrews, DL Christian Barmore, LB Ja'Whaun Bentley, RB Brandon Bolden, OT Trent Brown, K Nick Folk, LB Dont'a Hightower, WR Gunner Olszewski

 

p1

 

 

    A mérkőzés esélyese a fogadóirodák szerint a Bills 3 ponttal, 45 összpontszám mellett. Ez utóbbi folyamatosan csökkent a várható időjárás romlásával arányosan (49, majd 47-ről). Úgyhogy több hét után újra underdog a Patriots, ami a csapat mostani állapotában egy cseppet sem számít (meg hát az a 3 pont lényegében semmi). Ez a csapat bebizonyította, hogy bárkivel képes felvenni a versenyt a ligában, nincs olyan ellenfél, amelyik kérdés nélkül esélyes lenne ellenünk. Biztos lesz még meccs, ahol nekünk sem jön ki a lépés, de reméljük, hogy ez még nem most fog eljönni, úgyhogy : 

GO PATS!

 

 

 

forrás és képek : patriots.com, rbsdm.com

Hozzászólás

Szerintem hasonlóan fogunk hozzáállni. Inkább fusson a Bills ha tud, mint Allen passzoljon. Egyedül Breida miatt aggódom, aki lubickolhat jobban, mint a Singletary, Moss páros. Bár utóbbi kettő jobb játékos sokkal, úgy tűnt az elmúlt meccseken, hogy Breida jobban passzol most ebbe az offensebe. De azért ha kikapunk ettől az RB sortól akkor meg is érdemeljük.

Viszont Beasley és a Sanders, Diggs páros nagyon veszélyes, meg Allen is lábon. Emiatt én inkább várnám azt a zónát, amivel a passzt akarjuk elvenni és nem tömnénk a boxot ezek ellen a futók ellen. Annyiban más lesz, hogy Allen kimozgásait is figyelni kell folyamatosan. Érdekes lesz a 6.ember kiléte egyértelmű pass rush csomagokban. Mert ez a DB a szélen nem biztos, hogy belefér egy Beasley ellen.

Dugger ha nem lesz, azt nagyon megérezzük sajnos. Talán most lett volna rá a legnagyobb szükség idén. Daboll a Saints ellen már módosított a játékterven és sokkal laposabban támadták a pályát, mert a Cover2 ellen látványosan szenvedett előtte Allen. Talán az segíthet nekünk, hogy láttuk az új ötleket tőlük, annak a kihasználásra. Mi ugye kedveljük a Cover2-t.

Dugger helyett egy Williams az annyira nem megnyugtató nekem a back7-t tekintve.

Judonéktól és az OLinetól függ a meccs sorsa. Ha ezt a két párharcot a magunk javára billentjük kicsit is, az elég lehet. Egy Allen 200-220 yard passzolva és Bills futva 120 yard nálam beleférne a matekba. Kelleni fog a hatékonyság a támadóktól, mert hiába a védelmek meccsének ígérkezik, simán benne van a 30 pont itt is, ott is.

Természetesen azt feltételezzük, hogy mindkét csapat mindhárom csapategysége a legjobbját próbálja nyújtani, mert bármelyik tartós gyengélkedése, pláne betlije egyszerűen eldöntheti a csatát.

A slot Beasley és az egyre jobb TE Knox miatt lenne nagyon fontos Dugger ill. a „helyettesének” jelentősen előre kell lépnie. Kell külön spy, nem kell külön spy Allenre, nem tudom eldönteni. Támadásban Én a jobb futóerőnkre számítok és a legalább egyenlő passzjátékban bízok és ebben valóban kulcs lesz az Ofal. A védelemnél a villámgyors passrush-ban bízok, meg az izgága Singletary limitálására. :) Aztán lehet, hogy a meccset egy per pillanat "jelentéktelennek" tűnő játékos dönti el. Nálunk lehetne az mondjuk Harry...:)

Hopi, örülök, hogy Te sem írtad még le Harry-t! Szerintem Harry is örül neki! :))

Harryban becsülöm, hogy nem durcáskodott, hanem beállt a sorba és próbál a csapat hasznára válni a konkurencia ellenére. Talán Ő akar a csapatban a legjobban előre lépni. 

A Colts már megmutatta, hogy hogyan kell megverni ezt a Billst. Ez a fajta játék elvileg nekünk is fekszik. 

Mint olvashattad két fontos visszatérő van a futás elleni védekezésben. Lotulelei és Edmunds. Azért velük a fedélzeten a Coltsnak sem lett volna ennyire könnyű dolga. De tudni kell futni, ha nem akarunk Jonesra extra terhet rakni.

Lotulelei talán kissé halványabb idén, Edwards statja viszont megsüvegelendő. Viszont mindketten több meccset kihagytak.

Elvileg elég vacak lesz az időjárás, úgy hogy szerintem az a csapat fog nyerni, aki jobban tud futni.

Az utolsó EPA/play grafikonon alig találtam meg a Pats logót . De végül meglett a Niners plecsnije alól kikandikálva:)

Válasz mgabor74 üzenetére

En is igy jartam, aztan elolvastam tisztessegesen a szoveget:
"a Patriots logóját eltakarja a '49ers-é az ábrán"

:-DDD

Nagyon értékeltem a beharangozóban az EPA adatokat és az EPA lényegének ismertetését "magyarul". Köszi! :)

Úgy tűnik, 24 órán át biztos az 1.seed! :) 

Sziasztok, ha tehetitek nézzetek rá a man in the arena: Tom Brady sorozatra, eddig 3 rész nézhető és szerintem zseniális. Bills verhető, go Pats. 

Duggerről van valami hír? Még az NFL oldalán se írják, hogy kiesett.

OFF: Az NLF.COM-on nekem eltűnt a heti meccs eredmény sor a lap tetejéről. Ti látjátok? :-o 

Dugger : a bostone globe tegnapi híre szerint továbbra is covid listán van, játéka kérdéses, de nem kizárt. Ott is feltételes mód van, ha nem oltott 10 nap, tehát biztosan nem játszik, ha oltott, akkor két negatív teszt után visszatérhetne, tehát elvileg játszhatna is. A héten egyáltalán nem edzett, vasárnap sem.

 

nfl.com : Nekem tegnap nem volt, most éppen van. Elég furán tölt be, néha megakad, és nem jön.

Köszönöm szépen! :)

Mondjuk az oltottságot szerintem nem olyan nehéz eldönteni, nem értem a halogatást - hacsak nem az öreg kavarja megint, hogy a Bills ne tudja, kell-e Duggerre készülniük vagy nem. Majd meglátjuk.

Perkins out, Collins rosteren, PS-ből fel DT D. Ekuele és DB S. Davis a rosterre. 

Hát, nem lesz valami pazar az időjárás :)