Első benyomás - 13. hét: Patriots @ Bills

Kép
EB

Ez valami egészen szürreális mérkőzés volt. Az idei szezon legfurcsább mérkőzése volt ez sok szempontból, és abban biztos vagyok, hogy aki látta, soha nem felejti el a látottakat. A lényeg természetesen az, hogy a Patriots 14-10-re legyőzte idegenben a Buffalo Bills együttesét, így pedig mind az AFC Eastben, mind pedig az AFC-ben megerősítette első helyét.

A mérkőzés előtt igazi ítéletidő csapott le a stadion környékére. Előzetesen is szeles meccset várt mindenki, de erre is rá tudott pakolni még néhány lapáttal az időjárás. Elkezdett havazni, ami főleg a bemelegítés során lehetett zavaró, de az időnként 80 km/h-s szél csak úgy mozgatta a póznákat és mindent ami szabadon volt, nem volt tehát egyszerű dolga a csapatoknak.

Mindig az irányító teljesítményével szoktam kezdeni az első benyomást, de ez most a szokásosnál sokkal rövidebb lesz. Jones mindösszesen három passzkísérlettel zárta a meccset, ebből kettő volt sikeres 19 yardért, valamint volt egy kulcsszituációban megoldott QB sneakje is.

Ellenben a futóknak adódott dolguk rendesen, összesen 46 futókísérlet volt (a térdeléssel együtt) és ebből 222 yardot haladt előre a támadósor (4,8-as átlag). A meccs elején Harris kapta inkább a snapeket, szerzett is egy hosszú, 64 yardos touchdownt. Az első félidő végén azonban megsérült, és bár volt még egy futása a harmadik negyedben, utána már nem került pályára. Az újonc Stevenson is szépen szállította a yardokat - már amennyire lehetősége volt rá - neki 78 jött össze, igaz 24 kísérletből. Fontos még kiemelni Boldent, aki a touchdown után a kétpontost oldotta meg.

Értelemszerűen az elkapókról sok dolgot nem lehet elmondani, blokkolási feladatokat kaptak ezúttal - Harry kiosztott pár fontos blokkot, a két elkapáson pedig Smith és Bolden osztozott. Harryt azonban nem csak a pozitív oldalon kell kiemelni, az első negyedben nagyon ostoba hibát vétett egy puntnál, ebből tudott TD-t szerezni a Bills. Más kérdés, hogy ideaális esetben pályán sem kellene, hogy legyen...

A védelemről ismét csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. 10 ponton tartották a Bills támadósorát, ami ebben az időjárásban is megsüvegelendő. A futást remekül tudta megfogni a csapat, passzra kényszerítve ezzel a Billst, ami ilyen időben azért cseppet sem volt kockázatmentes, több passzból is INT lehetett volna. A negyedik negyedben kétszer is eljutott a Patriots endzone-jának közelébe a Bills, ám először egy fontos sack érkezett Judontól, ami miatt kimaradt a mezőnygól, majd a meccs végén 4&14-nél Myles Bryant ütötte le Allen passzát, ezzel gyakorlatilag megnyerve a meccset a csapatnak.

A speciális egység ezúttal nem remekelt, ott volt a Harry-hiba, de volt a Billsnek indokolatlanul hosszú visszahordása is. Nick Folk a cudar időjárás ellenére mindkét mezőnygólját értékesítette, ami döntőnek bizonyult.

Sajnos több sérülés is történt a mérkőzésen, Harrisről ugye már esett szó, neki a combhajlítója sérült meg, de a bye alatt szerintem rendben lesz. Akárcsak Judon, akire Hightower esett rá, emiatt nem kapott levegőt, de a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy rendben lesz. Aki miatt jobban kell aggódni, az Adrian Phillips, aki egy nagy védekezés (3&14 a meccs végén) után sérült meg, az elsődleges hírek szerint az ACL-ét vizsgálták, gyorsan out státuszt is kapott, ami sosem jó jel, de bízzunk benne, hogy ő sem szenvedett súlyos sérülést.

Ezzel a győzelemmel a Patriots 9-4-re javította a mérlegét, zsinórban hét meccset nyert meg a csapat, idegenben pedig továbbra is hibátlan (6-0). A csapat számára most bye week következik - ami a Colts elleni szombat esti meccs, valamint a mostani MNF miatt rövidebb lesz a szokásosnál. Történjen bármi a hétvégi meccseken, a Patriots biztosan első kiemeltként fog visszatérni a pihenőhétről.

Hozzászólás

Hálisten minden jel arra mutat, hogy egyik sérülés sem komoly.

Judon ünnepelve ugrálva ment öltözőbe.

Harris kint volt nyilatkozni.

Phillips pedig acl teszt után posztolt hogy "Köszönöm istenem" , arra utal hogy nincs baja. 

Ezek ám a jó hírek.

Amikor órákon keresztül nem tudod eldönteni hulla fáradtan az éjszaka közepén, hogy az öregnek simán csak nem volt kedve a meccshez, esetleg zseni, vagy egy dominikai számláról rakott 10M $-t underra végtelen permutációban esete 🤷🏼‍♂️

Bárhogy is, toptroll a mester, ráadásul nyertünk is, ami bőven minősíti a Buffalót, tegyük hozzá gyorsan.

Szerintem nem trollkodott, csak nem akarta ilyen szélben megkockáztatni, hogy egy INT miatt vége legyen a meccsnek. A sors fintora, hogy mégis majdnem egy labdavesztésre ment rá a meccs. Szimplán (ultra)konzervatív volt, de “számított” módon, mert tudta (és látta is), hogy futásban, mind védő mind támadó oldalon jobb a csapata, a többit pedig a szélre bízta. Az eredmény alapján jól mérte fel a helyzete.:)

Egy ilyen meccsen Harry labdavesztése nagyon fájó, mert legyünk őszinték azzal meccsbe hozta és meccsben tartotta ezen az amúgy is kevés pontos meccsen a Billst. Azon kívül amúgy szerintem szépen fogtuk őket.

Nekem annyi volt a bajom ezzel az ultrakonzervatív hívással, hogy néha 1-1 passz behívható lett volna. Nem 50 yardos, nem kell Jonest 30x passzoltatni, de igenis 1-1 RPO játékkal mikor már az atyaúristen is futásra számít a Billsnél, egy passzt valakinek amivel meglephetjük őket.

 

Mint NFL rajongó picit sajnáltam, hogy ilyen idő volt, nem volt tökéletes foci idő, legalábbis a passz szerelmeseknek tuti nem :)

Azért más otthon a melegben a székben ülve és más a pálya szélén. Az örög pontosan tudta, hogy mit csinálunk és ez nyerő taktika volt. Nem hinném, hogy bármelyikünk örült volta 10 szép passznak és 3 pontos vereségnek. :)

Nagy élmény volt a meccs, még ha nem is mindig kellemes. Ha volt fix L a szezon előtti tippelés során, akkor - a Tampa elleni mellett - ez volt az, aztán tessék, egy percre sem vezetett a Bills.

Hihetetlen taktika volt 3 passzal végig nyomni a mérkőzést, de mivel végig előnyben voltunk, működött, mert óriási fegyelemmel játszott végig mindenki irányítottuk az órát.

Az elszúrt fogadásnál Harrynak fogalma nem volt, hogy hozzáért a sisakjához, hiszen jól láthatóan utána sem próbált meg rávetődni a labdára, amúgy végig hasznosan blokkolt. Pechje volt, igaz, gyorsan megbüntették belőle a csapatot.

Minden reményünk adott egy újabb dinasztiához, mert már most is jók vagyunk, de a csapatban még ott a fejlődés lehetősége, Jonessal az élen.

Szerintem ott Harry nem hibázott, egyszerűen nem volt szerencséje. Gondolom a labdát a levegőben megdobta a szél, próbált utána menni, a talajon megcsúszott a lába, utána meg nem igazán tudta koordinálni magát. Amennyiben a labda fél centivel arrébb pattan, akkor nem ért volna a sisakhoz. Pechje volt, még szerencse, hogy csak ennyi. :)

 

Szürreális meccs volt, de BB ismét lubickolhat abban, hogy szinte minden matchup-ra tud tervezni

ez a passzjáték nélküliség valami brutál volt, ha nincs a balszerencsés sisak érintés a punt-nál, ez egy “sima” meccs

a D# brutál volt megint, és BB-ék nagyon csúnyán lemeccselték a BIlls staffot

remélem sérülések nem nehezítik a dolgot, a jelenlegi AFC-ben ebből akár egy patent playoff is lehet 

 

 

Mestermunka volt ez, egy percig nem izgultam ismét.

Elképesztő a csapatunk.

Amióta nem tudok a chat-ra bejelentkezni, azóta tart a veretlenségi sorozatunk, szóval nem is erőltetem :D

Valahogy a legendás Ford Fairlane jutott eszembe, csak nem Zuzuval társalogni, hanem a Billsel meccset játszani.

Ford Fairlane: Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

De minden fájdalmat felülír a W.

Nekem az a bizonyos meccs jutott eszembe, amikor mindenki hülyének nézte BB-t amiért nem a labdát, hanem a térfelet választotta a hosszabbításban anno a Broncos ellen és Peyton Manning kezébe adta a labdát...

Ő egyszerűen csak ennyit válaszolt: ""The wind, it was a strong wind," --- Aztán nyertünk 34:31-re a hosszabbításban!!!

El tudjatok képzelni, hogy mennyire demoralizáló lehet a Billsnek igy kikapni? Ezt egyhamar nem felejtik el az biztos. :)

Elég durci volt a safety párosuk (Hyde-Poyer) a meccs utáni sajtótájékoztatón, érdemes megnézni. Főleg amikor a futás elleni védekezésről akarták őket kérdezni :)

Csak nyugodtan... szerintem akkor is bőven elégedettek lehetünk, ha ott kikapunk (már ha nem sérülés okozásra gondolsz büntetés alatt). De azért nem lesz az olyan sima meccs, abban biztos vagyok. 

Szerintem a meccsen Harry semmiképpen nem Down, egy szerencsétlen mozdulat miatt lett a Billsé a labda, de sokkal eredményesebbek voltak a blokkolásai a meccsen.

Azt tudja valaki, hogy miért "csak" 89-es Jones passer ratingje, ha 2/3-at dobott INT nélkül?

Itt a részletes táblázat. A szürke a-d részben 2,38-at kell elérni típusonként, akkor lesz maxos a QB rating.
Előtte a 4 szürke "QB Rat" mutatja, hogy adott mutatóból mennyi lett meg.

66,6% a sikerességi ráta, aminek valahol 70 felett kell lennie. 6,3 yardot haladtunk próbálkozásonként, összesen 19, pedig 38 a képlet elvárása 3 passzhoz.

Mivel TD nem született arra nem jár pont, így a 158 pont negyedét bukta is egyből.

Miven INT nem volt, így azt a negyedet kimaxolta.

Ilyen alacsony passz szám mellett 3/3, 38 yard, TD, 0 INT kellett volna a tökéletes mutatóhoz.

Completion Comp % Attempt Yards TDs YPA INT QB Rat QB Rat
Comp %
QB Rat
Yard / Att
QB Rat
TD / Att
QB Rat
INT / ATT
a b c d
2 67 3 19 0 6,3 0 84,0 77,2% 35,1% 0,0% 100,0% 1,833 0,833 0,000 2,38

A Browns elleni volt az 3/3, 85yard, TD

Bourne meg a Jets ellen: 1/1, 25 yard, TD

Az ilyen trükkös játékoknál ez általában megvan. 1 meglepi passz, ha az több mint 20-ról TD, akkor megy is a 158,3.

 

 

Szerintem Down: Harry a punt returner (meg mondjuk az egész ST, kivéve Folk)

Szerintem UP: Harry a WR aki TE-ket megszégyenítő módon blokkol a futáshoz. (és még sokan mások, de most csak Harry a kérdés)

Remélem egyszer Harry megkapja a sorstól, hogy folyamtosan elkapóként is használják. Most nagyon alázatosan megcsinálja azt amit kérnek tőle. BB szereti az ilyen állhatatos embereket, de a régebbi Harryt nem szerette. Én nagyon drukkolok neki (Harrynek), mert a tehetsége megvan hozzá, hogy nagy elkapó váljék belőle és azt is remélem nálunk!

Hát... 66%-os passzpontosság, 0 TD, 20 yard, 3 kírérlet.  Azért ez nem túl "acélos".

https://www.pro-football-reference.com/about/qb-rating.htm

itt látod mik számítanak a számításnál.

 

Azt Mindannyian sejtettük, hogy, sokat futunk majd, de azt, hogy BB előveszi az ősjátékot ill. a mai army meccsek stratégiáját, azt nem igen. Nem szép, sőt egy határon túl kicsit idegesítő, de most hasznos volt és ugye csak a W számít. MJ a pályán volt inaktív, meg még néhányan, talán Meyers is pl. :) A def. és a sokemberes Ofal embertelen fizikumúnak mutatkozott. Nagyon örülök a győzelemnek, ami ráadásul azt is bebizonyította, hogy néha irányító nélküli is lehet egy csapat eredményes. 

Hopi, ezt az Army offense megjegyzést gyorsan vond vissza, mielőtt a Navy fanatikus Belichick dühbe gurul! :D

Nekem mind csak katona!🙂

Közben azon eszelek, hogy talán Johnson lesz az új Develin-szerűség és Harry meg az új Allen. De ez a szamoai fickó is bíztató, tömegben és játékban egyaránt. 🙂

A csapat erőnléti edzőit is UP ba kell tenni 

ennyi futójátéknak blokkolni nagyon

komoly igénybevétel.

 

 

Ezt fel lehetne írni a kéménybe... :D

Ha majd egy tavaszi edzésen eltolnak valamit, akkor Andrews előállhatna, hogy "na de főnök, emlékszik a Bills meccsre...?"

A FK! oldalon teljesen meg vannak zakkanva a haterek, meg a semlegesek is.:) Igazából nem igazán tudják hova tenni az idei szereplésünket és frusztrálja őket szerintem. (na jó, a többséget)

Hát...érdekes, hogy ekkora visszhangja van ennek a meccsnek. Azért nem volt annyira nagy csoda, ami történt. Fújt a szél és nem lehetett passzolni. Nem volt trollkodás, csak nem vállaltak felesleges kockázatot.  A Bills lelkesen próbálkozott passzolni,  50% passzpontosság jött össze és csak a szerencséjükön múlott, hogy nem, lett 3 int belőle.  Viszonylag logikus döntés volt, hogy csak futnak. Ha nincs szél és ugyanígy csak futott volna a Pats, azt mondom, hogy valóban érdekes"húzás" és nagyon meglepő. De nem is nyert volna a csapat, az tuti, mert ennél több pontot passzoltak volna össze ellenük. Szóval "ennyire" azért nem kellene ámulni ezen szerintem. 

Nem tudom Neked mennyi az ennyire, de ilyen gameplay-ű meccset nem igen játszanak manapság az NFL-ben, akár milyen is az időjárás, mert ez egy őszi-téli sport, a pályák többsége nyitott és a meccsek legnagyobb részét nem Kaliforniában/Floridában játsszák. Én a 14 év alatt nem láttam olyan meccset, ahol gyakorlatilag az egészséges és végig a pályán lévő QB1 passza nélkül játssza egy csapat a meccs összes (51) snap-jét (na jó, pontosan "csak" a 92%-át) és nyer. Ráadásul ez a meccs a bizalom jegyében született makacs kitartás, önuralom/önfegyelem (WR-ek, MJ) és a fizikum diadala is volt. Persze szerintem...:)

A visszhang mértékében szerintem több tényező is összejátszik:

1. MNF meccs volt, így kiemelkedve a tömegből koncentrált figyelmet kapott

2. Olyan csoport rangadó volt, amely az AFC aktuális first seed-jét érintette

3. Rendkívüli körülmények voltak és nemigen látott játékstílus vezetett győzelemre

4. A Pats győzött. Az a Pats, amelyet Brady távozásával - a székben kárörvendő sóhajjal hátradőlve - évekre leírt a liga, ámde 1,5 szezon után ott áll az AFC élén. Az egyedi stratégiát a Pats dolgozta ki és vitte véghez. A Pats edzője a Sötét Nagyúr.

 

Őszintén szólva abban nem hiszek, hogy ezt a game plant az öltözőablakon kinézve találták ki. Olyan tökéletesen működtették, hogy arra készülni kellett. Valószínűleg az időjárás előrejelzés figyelése is megy a felkészülés során.

Azt aláírom, hogy nem ekkora run túlsúlyt terveztek, a +90%-os futás arányt valószínűleg a körülmények indukálták.

Egy meccs előtti interjút BB Navy Midshipman maszkban adott. Na a Navy pont arról híres, hogy 90%-ban futnak a meccseken.

Véletlen? Aligha :D

És nyert is a Navy a hétvégén - ráadásul "természetesen" a kevesebbet passzoló, többet futó csapat nyert (82vs108 passzolt yard, 196vs124 futott)... :D

Lehet Increay gondban van az up&down-al. Van egy javaslat. Mivel csapat egységet is szokott jelölni: UP: kibővített Ofal, futók, defense. Down: Senki, az aktív inaktívakat nem illik besorolni, nem tehetnek a mellőzésükről. 50 futás volt bekalkulálva, nem jutott nekik labda. Kész, elfogyott a csapat! 

Gondban vagyok/leszek, de nem emiatt nem jön ki ma a cikk. Mivel bye week lesz, így nem kell "rohanni" a cikkekkel, naponta jönnek majd:)

Na, na! Kedves Increay azért mert by week lesz, nem mentsék, hogy még mindig nem olvasom kedvenc cikkemet. Egyébként jó ötlet, reggel betelefonálok a főnöknek, hogy by week lesz, mi lenne ha nem mennék be. Majd le írom mit mondott.:D

Meg tudjuk írni a cikkeket ugyanazon sebességgel mint szoktuk, de akkor egy nap elolvastok két cikket és péntekre / szombatra kifogyunk a rovatokból. 

Bye weeken meg viszonylag rövid lenne pl egy stat cikk, de UP-ot is nehéz írni, de nem lehetetlen. Ott pl lehet követni, hogy akit BYE weeken nem tartóztatnak le az UP, akit csak DUI miatt az semleges, akit emberölés miatt az DOWN (bocs). :)

Halihóóóóó,

"Segítek" 😉😉 😉 😉   

Up:

  • Bailey végre tudott oda puntot rúgni, ahol senki sem számított rá
  • N’Keal Harry aki végre bizonyította, hogy ez a játék fejben dől el

Down:

  • BB/JMD/Mac Jones – 3 passz??? Nincs több kérdés
  • Teljes D --- 0, azaz nulla INT??? Nincs több kérdés

Ember, nálam Down-ban vagy, minden héten várom a sajátos Up & Down hozzászólásodat de idén semmi. Légy oly szíves összeszedni Magad és ezentúl elvárás - legalábbis a részemről - az "elemzésed". :)

A Colts elleni derbi szombaton lesz, vagy az Arena 4 műsor tévedés?