A legrövidebb út a csoportgyőzelemhez

Kép
Flying_elvis

Vezetjük a csoportot, sőt az egész AFC-t is, de ez a helyzet csak pillanatnyi és nagyon törékeny köszönhetően annak, hogy az AFC idén nagyon kaotikus és ennek köszönhetően eredményeiben kiegyenlített.

A Patriotsnak minimum két meccset kell még játszania, hogy elmondhassa magáról, hogy csoportgyőztes, de ez nem ilyen egyszerű.

Ami jó, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, mivel két mérkőzéses előnyünk van a Billsel szemben, ami alapvetően jó hír azután, hogy tavaly mindösszesen a harmadik helyet sikerült megszerezni a csoportban.

Ahogy fentebb írtam, leghamrabb a Bills újbóli legyőzésénél tudjuk magunknak biztosítani a csoportelsőséget.

Most hétvégén az Indy ellen ha győzünk és a Bills veszít (ami nem valószínű), akkor sem tudjuk megnyerni még a csoportot. Ellenben ha győzünk az Indy ellen, akkor a Bills legyőzése csoportelsőséget jelent minden más mérkőzés kimenetelét figyelmen kívül hagyva.
Ennek megfelelően a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, hogy megnyerjük a következő két mérkőzésünket és akkor csoportelsők vagyunk.

Abban az esetben, ha vereséget szenvedünk az Indytől, még a Bills elleni győzelemmel meglehet a csoport első helye a 16. héten, de itt már az is kell, hogy a Miami a következő két mérkőzésének (Jets, Saints) egyikét elveszítse.
Igen a Dolphinsnak még van matematikai esélye, de ahhoz meg kell nyerniük minden mérkőzésüket és nagycsomó segítség kell számukra a Bills és a Patriots ellenfeleitől.

Ha a Patriots kettőt megnyer a maradék 4 mérkőzéséből, akkor a Dolphins már nem tudja megnyerni a csoportot, a Billsnek pedig meg kell nyernie minden mérkőzését, hogy esélye legyen.

Katasztrófa forgatókönyv:

Pats nyer a hétvégén, majd 3L illetve a Bills veszít a hétvégén, majd mindent megnyer utána, akkor a Bills a csoportelső. Ugyanebben a felvetésben ha a Miami is nyer végig akkor a Pats még a harmadik helyre is csúszhat.

Káosz forgatókönyv:

A Pats nyer a Bills ellen, de elveszíti a maradék hármat, míg a Bills és a Miami megnyeri az összes hátralévőt, akkor mindhárom csapat 10-7-el végez, de ekkor a Patriots a csoportgyőztes a konferenci mutatók miatt, ami a 4. a döntő mutatók között.

Forrás

Hozzászólás

A cikk a jelölt forrás fordítása alapján született, de nem hagy nyugodni egy gondolat.

Ez a szakasz:
"Abban az esetben, ha vereséget szenvedünk az Indytől, még a Bills elleni győzelemmel meglehet a csoport első helye a 16. héten, de itt már az is kell, hogy a Miami a következő két mérkőzésének (Jets, Saints) egyikét elveszítse."
És ez a szakasz üti egymást:
"A Pats nyer a Bills ellen, de elveszíti a maradék hármat, míg a Bills és a Miami megnyeri az összes hátralévőt, akkor mindhárom csapat 10-7-el végez, de ekkor a Patriots a csoportgyőztes a konferenci mutatók miatt, ami a 4. a döntő mutatók között."

https://projects.fivethirtyeight.com/2021-nfl-predictions/

Ez alapján a kalkulátor alapján nem kell veszíteni a Miaminak ha verjük a Billst.

 

Ha nyer a csapat a Bills ellen, és a Bills nyeri a maradék hármat, valamint a Miami is mind a négyet, akkor a Miami ellen lesz két veresége a Pats-nek. Ilyenkor nem ők az elsők azonos mérlegnél? Vagy a csoporton belüli mérleg számít hamarabb és abban jobbak lennénk (nem néztem meg kinek milyen lenne)?

Akkor e szerint jól gondoltam. Vagyis ha egyet nyer a csapat és a Miami mind a négy hátra levőt, akkor a Miami előttünk van.

A Jets ellen akkor vesztünk, ha az egész csapat behúzza a COVID-ot és Bill megy fel egyedül!

Nyerjük meg mind  a 4-et, nem szeretek számolgatni. :)

Amúgy szerintem csak a Bills- től fogunk kikapni már idén. 

Nagyon beindult a Covid a csapatok között... a Browns kb. elesett de OBJ is pozitív, pedig tegnap még játszott. Azért ez még rendesen megkeverheti a lapokat...:( 

bye week értékelésem

UP:

https://www.google.com/amp/s/www.patspulpit.com/platform/amp/2021/12/15/22837321/patriots-next-step-game-germany-nfl-international-series

Ez szerintem szinte bizonyos - a kérdés az, hogy a várakozásoknak megfelelően ez már 2022-ben megtörténik-e. Többen ezt a bejelentést várták, ehhez képest, hogy kifejezetten erről nem volt szó, szerintem azt mutatja, hogy még várni kell... de lehet, hogy ez is csak marketing, és szép sorban jönnek majd az infók.

Most olvastam hogy ez ilyen központi NFL cucc, felosztották a nemzetközi piacokat, a Pats, a KC és a Bucs kapta a német piacot.

Krafték ma, direkt a német FB Jacob Johnson 27. születésnapján jelentették be. A játékost tegnap Kraft az 1000. snap-je alkalmából kitüntette. Kedvelem és becsülöm ezt a fickót, aki a megtűrt semmiből kapaszkodott a rosterre és Nekem ez az értékesebb hír, mert emberi, a bejelentés az üzleti.