Ups & Downs - 16. hét: Patriots vs Bills

Kép
Ups

Ahogyan a Colts elleni találkozón, ezúttal is több rosszabb teljesítmény akadt a csapatban, mint jó. Következzen az Ups&Downs karácsonyi kiadása!

UP

Damien Harris: Az egész támadóoldalról csak őt lehet pozitív irányba kiemelni (honorable mentionként még talán Meyerst és Jakob Johnsont). 18 futásból szerzett 108 yardot és három touchdownt. Mivel a passzjáték egyáltalán nem működött, így neki kellett a hátán cipelnie az offense-t, ám egyedül sajnos kevésnek bizonyult a remek teljesítménye.

 

DOWN

Myles Bryant: Év elején remekül szállt be a fiatal cornerback, miután a kezdő slot corner Jonathan Jones megsérült. A Buffalo elleni odavágón ő csinálta meg a meccs végén a játékot, most azonban szénné égette az ellenfél. Nem tudta tartani a lépést az ellenfél elkapóival, Isaiah McKenzie karriernapot tartott mellette. Az aktív keretbe sem Wade, sem pedig Joejuan Williams nem került be, így nem is nagyon volt variációs lehetősége az edzői stábnak.

N'Keal Harry: A blokkolásban Harry ezúttal is jól teljesített, az elkapásoknál már messze nem ez volt a helyzet. Ismét jött a drop fontos helyzetben, és újabb felé szálló passzból született interception.

Mac Jones: A bye week óta az újonc irányító sem teljesít úgy, ahogyan az addigi meccsek során. Messze nem az ő gyenge játéka miatt lett "L" ez a meccs, a támadófal sem tudta kellően megvédeni és a szeparáció terén is akadtak problémák. A korábban megszokott rövid passzos játék nem működött, néhány villanásnál többet nem mutatott. Az első eladott labdája volt ami igazán fájó, a második egy meccsvégi feldobott passzból született. Ahogyan a sajtótájékoztatón is mondta: ennél jobban kell játszania - ezzel maximálisan egyetértek.

Védelem: Ugyeáár Bryant már ki lett emelve, de a teljes védelem gyengén muzsikált ezúttal. 21 ponttal azért nem elképzelhetetlen meccset nyerni. A Buffalo 6/12 volt harmadik, míg 4/5 volt a negyedik kísérletek során, de az is sokatmondó adat, hogy az ellenfélnek egyszer sem kellett puntolnia. A Bills szinte ellenállás nélkül jött ár rajtunk, fizikálisan is fölénk nőttek, semmi nem úgy működött mint a szezon korábbi részében.

Hozzászólás

Harry meg van átkozva. Semmi nem jön össze, amihez köze van. Mikor mindent jól csinál, akkor valaki más hibázik. Szerintem már rá is stresszel erre az egészre.  Ő és Pats nem illik össze sajnos.

Azért Meyersen kívül a komplett elkapni "igyekvő" gárda lehetne down. 

Mac 43.8%-al dobott, de ha minden elkapható passzt normálisan be is húznak akkor 63,3% lett volna. Ez a -19.5% deficit a héten a második legrosszabb teljesítmény. 

Igazából Harris up, Down meg simán lehetett volna is összefoglalva mindenki más. 

Remélem a maradék meccsekre növesztenek tököt, meg lesz bennük némi akarás..

Egyetértek. Harrison kívül mindenki DOWN-t érdemel, az edzői gárdát is beleértve, mert max. villanásokat láthattunk egyéb posztokon.

BB meccs utáni interjú során látott hangulata jól mutatta ezt.

Nem értem ezt a pálfordulást, amellyel még a legjobbjaink is teljesen súlytalannak bizonyultak.

Down: edzők...

Nálam

UP: Harris, Meyers és MJ futása (6 car, 33 yard, avg:5,5, lg:11 yard, 4. down-ok 4/5)

DOWN: A komplett védelem ( Én Bryant nem emelem ki. A mindössze néhány hónapos UDFA rostertag valóban gyengén játszott, de semmi segítséget nem kapott sem a társaitól sem a partvonalról. Allen meg kihasználta a felkínált permanens mismatch-et és McKenzie felé dobta a sikeres passszainak közel a felét.) és MJ passzteljesítménye.

Bryant azért tavaly is itt volt már, játszott is, idénről meg van kb. egy teljes szezonja, de most brutál gyenge volt. Mivel nem volt meg a cseréje (Wade, vagy behozni JW-t és Millst rakni slotba, Ross valszeg nála is gyengébben muzsikált volna, bár ezt nehéz elképzelni), nyilván itt jön az edzői felelősség része, meg hogy miért nem kapott helpet. Ettől eltekintve rengeteg nagy játékot engedett, McKenzie azért nem a levédekezhetetlen slot WR mintapéldája. Most MB bűngyenge volt, ez egyébként a PFF osztályzatán is látszik.

Közben Judon és Bentley ment a COVID-listára.

Nos Bryant 5/6, 62 yardot engedett a 125-ből az igen gyors McKenzie-nek (remek returner is), aki saját bevallása szerint is jó napot fogott ki és tökéletes passzokat kapott Allen-től. Ez utóbbit DMC mondta és azt is, hogy változtatniuk kellett volna a védekezésükön. Egyébként amikor úgy adódott pl. Dugger (28 y) és Mills 2x sem tudta megakadályozni McKenzie elkapását. Szerencsétlen ez a Bryant, űzte, hajtotta a Nála gyorsabbat, 2x még Diggs-et is szerelte, de a hibái feltűnőnek látszottak nem úgy mint pl. Allen 64 yard futása és a törpe Singletery 40 yard elkapása, a kettő összesen 17 kisérletből, ami a gürcölő Harris yardmennyiségével azonos. Ez utóbbiak levédekezésének hiánya úgy belesimult a meccsbe, elkenődött az egyéni felelősség ezekért. Ezért nem raktam Bryant-et külön kiemelve DOWN-ba.

... és a fél Jaguars is. (hat játékos)

Érdekes meccs lesz. Meg a többi is: csak tegnap több mint 100 játékos ment COVID-IR-re...

Buday Zoli mondta a 4th and longban, hogy ezeket a keresztező útvonalakat egy ilyen gyors játékos ellen nagyjából lehetetlen levédekezni segítség nélkül. Szóval nem volt jó Bryant, de BB-ék sem reagáltak semmit, hogy korrigáljanak és segítsenek neki...

Én is így láttam, meg több szakíró is. És csak hagyták szenvedni! Még így is Neki volt a legtöbb szerelése (9!), mert legalább többször utolérte az elkapás után, ami persze egy CB-től kevés. A védelmi felállásunk/rendszerünk végig pocsék volt (többnyire cover1, 0 passrush), Allen lubickolhatott. És még így is volt a vége felé esélyünk, csak sajnos az offense se brillirozott.

Egy szakíró a Patspulpiton írja, hogy sok teendő van a védelemben és nem Bryant az igazi gond. 

Az azért durva, hogy 3 csapat van PO helyen a csoportból. Tudom, hogy még sok az a két meccs, de pillanatnyilag ez a helyzet. Van az üldözők között olyan, aki azonos W mellett elénk kerül, vagy elég az 1 győzelem?

egy meccset hozni kell és akkor PO van

igaz, hogy ott eléggé pofozógép szitunak néz ki a dolog, de hát akkor is PO :)

Hölgyek és Urak!

Nincs ezen mit szépíteni. Rossz volt nézni amit műveltünk hazai pályán egy döntő mérkőzésen. Kereshetjük a jót meg a rosszat de ez baromi karcsú volt. Harry olyan mintha egy rossz házasságban élne a Patriotsal, érhetetlen mit láttunk benne, hogy az első körben elhoztuk. A híres TOP 5-ös támadófalunk hát nem is tudom, nekem finoman szólva nem az. Azt nem tudom hogy az edzőjük rossz vagy a képességeik, de gyenge. Jonu, Agholor meg Hightower a hatalmas fizetésével meg egy rossz vicc pláne ha belegondolok hogy Edelman vagy Dola miket művelt negyedannyi pénzért. A hatalmas ígéret UCHE, akiről odákat zengett minden szakíró a holtszezonban meg észrevehetetlen már amikor játszik. Lassan lejár az újoncszerződése de semmit nem láttam belőle akárcsak Winowichból. Hol vannak ezek az emberek és miért nem használjuk őket?

Az  Öreg hatalmas takarítást fog rendezni a nyáron az az érzésem és nemcsak azért mert most olvasom a DINASZTIA című könyvet, amit egyébként minden szurkolótársamnak ajánlok.

Baromira gyenge formában vagyunk, sokan elfogytak fejben és fizikálisan is a szezon döntő szakaszára. Most megverjük a Jags-t aztán szokásosan lecumizunk a Miami-tól, aztán meg meglátjuk, hogy melyik csapat otthonában fejezzük be az idei szezont. A legjobban az fáj hogy olyan a játékunk mint egy olaj nélküli járó dízelmotor. Nagy játékok nélküli kínkeserves szenvedés amit rossz nézni, sőt még egyes játékosok sem évezik. Agyatlan munkásfocit játszunk! Ha csak altatunk a playoffra akkor sikerült én totál bevettem.

Hajrá, hajrá a kis remény is remény.

 

Na végre valaki más is olvas! :)

Én úgy vagyok vele miután kiolvastam a könyvet, hogy ha a 3-ból (RK, BB, TB) egy is a klubhoz tartozik, addig van jövője a csapatnak. Bár elment a a GOAT irányító és valamikor a GOAT edző is abbahagyja, Kraft bácsi (és kicsi fia) ki fognak valami érdekeset találni már csak a vérvonaluk miatt is ... :))) A könyv kiolvasását egyébként kötelezővé tenném a szurkolótársaink körében! :) 

Amúgy nagyjából én is úgy látom a dolgokat, ahogy Te.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért : van, aki meg teljesen nem így látja a dolgokat.

(Szerintem jó sokan.)

Csak egy véleménnyel vitatkozni felesleges.

Judon és Bentley on covid list

Napi összeesküvéselmélet tőlem:

Nem akarok mentegetni senkit, de ha az okokat kutatjuk, én nem hagynám figyelmen kívül a jelenlegi Covid parát.

Az omikronról eddig annyit biztosan tudunk, hogy sokkal gyorsabban terjed, tehát valószínűleg egyszerűbb átadni.  Ez látszik is minden csapat covid-ir-jén. Gondoljuk végig, hogy mit okoz ez a dolog a felkészülésnél! Pl. egy teljes O fal, egy teljes O# hogyan tud felkészülni ilyen körülmények között? Ha egymás közelségében túl sokat edz a csapat és valakinél beüt a dolog, akkor pikk-pakk a teljes(!) O mehet a kukába. A problémát én ott látom, hogy a Pats inkább egy óraműként funkcionáló csapatként hatékony, illetve a felkészítésében is a jelentős hangsúly azon van, hogy az ellenfél játékához való adaptálódjon, amihez sok edzés is kell. És mit gyengít legjobban a valószínűsíthetően korlátozott edzés? Pont a felkészítést. Múlt évben is akkor hullott darabjaira a csapat, amikor hasonló volt a szituáció.

Szóval, szerintem a jelenlegi helyzetben egyszerű a képlet: Az a csapat van előnyben, ahol több az olyan játékos, aki akár egyedül képes eldönteni szituációkat, ezáltal meccseket. És pl. Allen ilyen. Nálunk meg csak sok jó iparos van (és ezt nem valami lefitymáló hangsúllyal kéretik érteni)

(A hosszú dobásos Harry INT-nek az oka szerintem inkább MJ vacak pontatlan passza volt, mit Harry teljesítménye)

Ez hülyeség. A covid is ma már a törzsfejlődés része... BB meg nagy túlélő, nem wehrmacht tiszt... ;-)

Hoyer is COVID-listán...

Érdekes BB véleménye a mérkőzésről. Szerinte a „...nyilvánvalóan legnagyobb probléma...” a meccsen az offense 3. kísérletének sikertelensége volt. Az 1/10, 10% első látásra valóban rendkívül pocséknak tűnik, de a 9-ből 4-et MJ-ék megoldottak 4.-re. A nem megoldottak között pl. voltak: 3&10, 3&3 (NE 8), 3&18, 3&10. Ebből a többség inkább azt mutatja, hogy az első két down-okkal is problémák voltak. Nagy franc az öreg, ezzel a kicsit szerintem "álnagyproblémával"  elsunnyogja/eltereli a BB család (HC,SAF,OLB) irányította védelem sikertelenségét, változtatásra képtelenségét, amely többek között azt eredményezte, hogy főedzői pályafutása sok száz meccséből ez volt az első, hogy a csapatának védelme nem tudta egyetlen egy punt-ra sem kényszeríteni az ellenfelet.

Igen, a nulla punt elég fájdalmas. Mondjuk ha jól emlékszem volt egy kivédekezett 4. kísérlet, ami szépít valamicskét a helyzeten. De azt leszámítva minden támadásból pontokat szereztek. 

Így igaz, de abban sem volt köszönet. Jöhettünk az 1 yardosunkról. A 8 yardon punt lett a vége, újra jöhettek a félpályáról, TD-vel fejezték be. Csak halasztottunk :(

Az idei szezonunk Miami-ban dől el! Ha kikapunk, mehetünk szünetelni... A többi csak rizsa!

 

Picit offolnék:

 

https://www.nemzetisport.hu/amerikai_sportok/gyasz-elhunyt-john-madden-az-nfl-egyik-legfontosabb-alakja-2867929

Sziasztok!

Bocsi, de mit nyavalyog itt szinte mindenki?!

Tavaly elkezdtek az edzők felépíteni egy csapatot a nulláról, vagy talán nem is a nulláról hanem a mínuszból! Ma már ott tartunk, hogy kettő fordulóval az alapszakasz vége előtt reális playoff esélyünk van! Tavaly több szakíró írta, hogy ez az újjáépítési folyamat 3-4 évig is eltarthat, mi már most playoff közelben vagyunk!

Faszázzuk itt ezt a Billst is…, beszélgettem tegnap egy nagy Bills drukker haverommal, aki csak annyit mondott, hogy ők ugye az elmúlt 20 évben nem értek el semmit, tavaly megnyerték a csoport bejutottak a playoffba, és ennyi, idén eredményekben ugyanott tartanak mint mi…

Szóval egy kicsit becsüljük már meg ezt!;)

Azért ez a "nulla, vagy inkább mínusz" is kb. ugyanakkora tévedés, minthogy itt mindenki nyavajog... :)

Jól van, nekem kicsit ez volt az érzésem!;)

Összeesküvés 55.0.: 😉

A byeweek előtti sikerrel BB megoldottnak látta a PO-t. Ezért egy brutál fizikális mini alapozó felkészítést csinált, ami most fáradtsággal jár és a koncentráltság kárára megy. Ez magyarázza, hogy minden csapatrész gyengébben teljesít. Viszont az akksik feltöltésével, domináns futójátékkal, relatív frissen érkezünk a playoffba egy kellően precíz playbook-kal. Addig meg javuló játékkal, titokban tartva a nagy playeket egy meccset még behúzva beválik a terv, és underdogként, kellemetlen ellenfélként megint megérkezünk a rájátszásba. 😁

Érdekes! MJ azt mondta, hogy a bye week alatt nem edzettek elég intenzíven. Persze, lehet hogy félrevezetésként mondta. :) 

Kicsit OFF

Stevenson visszatért a covidról és ma edzett. Langi az 53-ban (sérüléséből és covidról felépülve), 4 hely feltöltésre vár (49 fős jelenleg a roster.) 

Agholor még mindig nem edzett.:( 

A JAX rostere per pillanat 35 fős, 20 játékos+2 PS tag covidon...

Ez azért nem hangzik jól, mert könnyen halasztás lehet belőle, ami viszont lerövidíti a Dolphins elleni felkészülést.

17. héten halasztás? Max 1-2 nap, de szerintem az esélyegyenlőség miatt előbb adják oda a patsnek a meccset

Csak tisztelettel kérdezem, heti stat. cikk lesz?