Első benyomás - Wild Card: Patriots @ Bills

Kép
EB

A Bills ellen sem tudott arról az ösvényről letérni a Patriots, amin a bye week után indult el, az ellenfél a játék minden elemében fölénk kerekedett, magabiztosan és megérdemelten jutottak tovább.

Nagyon nehéz egy ilyen meccs után cikket írni (és nem feltétlen azért mert annyira bosszús lennék a kiesés miatt). Mi az én első benyomásom? Ez bántóan sima volt. Túl nagy okosságot nem kell ebben a cikkben várni, a Bills mindenben fölénk kerekedett. Sem a támadó, sem a védőoldalon nem tudtunk nyomást helyezni az ellenfélre, de ezt az eredmény is jól tükrözi.

A támadóknak jól indult a meccs, több harmadik kísérletet is sikerült megoldani, aztán jött az eladott labda, a Bills pedig konzisztenses vezette a jó driveokat, ami megintcsak nem a mi gameplanünknek kedvezett. Jones a két félidő első drivejában INT-vel zárt, de ezek egyáltalán nem homály dobások voltak - az első konkrétan az év INT-jei között is szerepelhetne. Természetesen ezzel nem mentem fel, hiszen ő sem teljesített jól, ám egy-két, PO-rutinnal rendelkező veterán nyugodtan elbújhatna mögötte, dobott két szép TD-t Bourne-nak (igaz, garbage time-ban) A futás nem tudott akkora szerepet kapni, mint szerettük volna, be-becsúsztak dropok, a támadófal pedig ismételten gyengébbik arcát mutatta (nekem a Herron LT-ként szerepeltetése is felettébb meglepő volt...). Ilyen apró ínyencség is előfordult, mint 12 ember a pályán a támadóknál, nem emlékszem ilyesmire mióta NFL-t nézek...

A védelem konkrétan mintha teljesen más rendezvényen lett volna, a Bills az összes valamire való (7) drivejából touchdownt szerzett, igazából teljesen mindegy lett volna, milyen offense-e van a csapatnak, egy kezemen meg tudom számolni azokat a támadósorokat az elmúlt 20 évből ligaszinten, akik meccsben tudták volna tartani a csapatot. Itt is meg lehet említeni, hogy a bye óta valami nagyon félrecsúszott (27, 33, 33, 47 pontot engedett a csapat a Jags meccset kivéve), ami a duplája a szezonátlagnak. A Bills az első félidőben már 300 yardot szerzett, ennyit általában 60 perc alatt enged egy jó D#. Estig lehetne még sorolni azokat a tényezőket, amik miatt itt ért véget számunkra a rájátszás és a szezon, de azt gondolom fölösleges, aki látta a mérkőzést az úgyis tudja miről beszélek.

Azt gondolom, mindenkiben maradt hiányérzet az idei szezonnal kapcsolatban, főleg a novemberi játékunk után. Újonc irányítóval rájátszásba jutni mindenképpen szép teljesítmény, idén láthattuk, hogy van ebben a csapatban potenciál, de állandósítani nem tudtuk a teljesítményünket. Augusztusban a szurkolók 99%-a aláírta volna a Wild Card kört én azt gondolom, de a hetes győzelmi sorozat után biztosan sokan többet szerettek volna ettől a szezontól (és így is van ez jól, én is hasonlóan érzek, ettől vagyunk szurkolók). A szezon értékelésének nem ez a legmegfelelőbb időpontja véleményem szerint, aludni kell rá párat, hogy reálisan lássuk a dolgokat (nekem legalábbis biztosan).

A csapat számára tehát véget ért az idei szezon, a Wild Card kör vége után pedig a draftpozíciónk is ismert lesz, a fókusz most már a Combine-on és a free agency-n lesz, hiszen láthattuk idén, bőven van még fejlődési lehetőség ebben a csapatban, az irány viszont mindenképp biztató.

Hozzászólás

Jó év volt sz@r befejezéssel, de jó az irány és van egy jó QB-nk is ( habár ez a második év után dől el).

 

Go Pats.

Csak a mai meccsről, mert később biztos lesz cikk a szezonunkról!

Megalázó egy olyan vereség, ahol az ellenfél minden támadása TD-vel végződik. Ennél jobban nem lehet kikapni! Szégyen volt ez a meccs. A garbage-time apró villanásai számomra nem jelentenek komoly értéket. Semmi igazán biztatót nem láttam a jövőre nézve ezen a meccsen, sőt, inkább probléma hegyek mutatkoztak.

Sajnos Folk, Bourne, Stevenson és Jones kivételével az összes játékos csődöt mondott. A védelmen a harciassság szikráját sem éreztem, 0 nyomásgyakorlás a QB-n, mintha lemeredtek volna hidegtől, olyan könnyen kerülték meg őket az oldalra történő futásoknál.

Én azt láttam, hogy az edzők nem hozták el a csapatot erre a meccsre. Semmi lelkesedés, semmi akarás, didergős "menjünkmárinnenhaza" testbeszéd az eleje óta. Mint a bye week óta minden meccsünkön, legfeljebb nem dideregtek. Mintha a csapatból elszállt volna az a kevés fizikális erő is, ami addig bennük volt. Ti láttátok, hogy valaki üvöltött volna bármelyik csapategységgel? Vagy BB tartott volna egy súlyos villámeligazítást, ami korábban szokott működni? Én még rajta is a totál közönyt láttam, ami biztos a szokásos kezdjük "már el az új idényt" maszk volt, de a vezetőedzőnek így kimenni egy rájátszás meccsre... Azonnal át is ragadt mindenkire. Én ezt éreztem a leginkább bántónak, én úgy tudtam, mi nem ilyen csapat vagyunk. És ezután is lesz képe azt nyilatkozni majd, hogy több játékot kell megcsinálnunk. Nem a kiesés volt a fájó, hanem ez.

Én még azt sem írnám, hogy bántóan sima volt, mert erre számítottam. Az utóbbi hetek eredményeiből és játékából pont ez következett, az lett volna a csoda ha legalább ez szoros meccs kisűlt volna belőle. Nem tudom ki hogy van vele, de én az egész szezonban gyengének láttam a védelmet, de a byweek előtt legalább néha egy-egy nagy játékkal vagy labdaszerzéssel sikerült megállítani az ellenfelet, de a komolyabb csapatok akkor is úgy mentek át rajtuk mint kés a vajon. A futás elleni védekezésünk egyértelműen semmit sem fejlődött az előző szezonhoz képest, a passz elleni védelmen pedig nagyon meglátszik Gilmore távozása. A drafton a védelem megerősítésének kell majd lenni az elsődlegesnek.

Az, hogy mi történt az oldalvonal mellett azt nem keverném bele, mert vagy mutatják, vagy nem. Azt sem tudjuk, hogy a játékosok mennyire voltak feltüzelve. Szerintem a meglátásod, hogy fásultak voltak, nagymértékben a meccs gyászos kimenetelének az eredménye. 
A meccs sajnos azt hozta, amit vártam. :( Hopinak igaza van, hogy a meccs alapján semmi bíztatót nem lehet elmondani. Az idény alapján viszont szerintem azért lehet! A meccsen MJ volt még az egyik leghasználhatóbb játékos, nagyon próbálkozott, de a többiek nem segítették túlságosan. Ezt a meccset bármelyik irányítóval elveszítettük volna. Ha nagyon meg kellene jelölni a vereség okát, én a védelmet mondanám. Nagyon demoralizáló lehet, hogy az ellenfél minden drive- ból TD- t szerez, mindegy mit játszanak. Ráadásul minden teher átkerül a támadókra, mi több, a lemaradás miatt a passzjátékra, amit szerintem elkerülni akart az egész csapat.

JMD-t bízom benne elviszi valaki ,egy rakat játékost kapott FA-ról ,plusz első körös iányítót és sikerült összerakni egy futó csapatrészt .

DC nélkül nem működik egy csapat sem ,márpedig nekünk nincs . 
 

A győzelmi szériánkban úgy tűnik felülteljesítettünk ,most inkabb tünik realisnak a helyzet . 
 

A legfontosabb láncszem megvan Mac Jones személyében ,lehet tovább építeni a csapatot ,erősen D-re fókuszálva. 

A mai  vagy inkább tegnapi mérkőzés mély(érthetetlen, mélyütés,k.o.) nyomokat  hagyott minden Pats szurkolóban, de nemcsak szurkolóknak hanem volt játékosokban ők se értettek a tegnapi játékot( hangot is adtak neki több fórumon)és a végeredmény teljesen lehangoló.Nem emlékszem ilyen játékra BB éra alatt- főleg az utolsó 5 meccsen nyújtott játék képe alapján(főleg védelmi oldalon).Colts ellen már látszottak a gondok de mindenki azt hitte jókor jött a pofon és észre térnek de ki lehet mondani nem vettek komolyan. Sajnos ki lehet mondani az edzői stáb alulmaradt mind három oldalon. Lassan JMD hívásait már mindenki tudja kb frissen érkező védelmi játékos tudja milyen játék következik. Fal edző és erőnléti edző leolvasadasa szinten látványos - O-fal képességei eltűntek.Elkapó oldalon tegnap hiányoltam Wilkerson - kisebb sérülés miatt nem nevezték. 
Védelem: nagy bajom év eleje óta BB fia nem odavaló. Nem garancia hogy a legjobb játékosból kiváló edző lesz, vagy a legjobb edző rokonából szinten legjobb edző lesz-lehet. Itt is erőnléti és mentális fáradtságot láttam.LB sor szinten gyenge es lassú mintha fásult lettek volna. CB-k mint ha elfelejtettek volna hogy kell védekezni. Speciális sokat nem tett hozza az elmúlt meccseken a győzelemért. Reméljük az edzői stáb vállalja a felelősséget es levonják a következtetést és BB felvállalja ismét a kellemetlen döntéseket mint edzői és játékos szinten egyaránt .Meccsen egy két játékoson láttám, hogy akarja és mentálisan is ott van.Jones egész évre nézve teljes pozitívum a hibái ellenére is. Nézzünk előre go Pats

 

 

 

Nem tudom eldönteni, hogy Josh Allennek egy olyan ihletett napja volt-e, ahol bárki jön szembe azzal hasonlóan bánik el vagy csak a mi gyengécske védelmünk miatt látszott úgy, hogy ihletett formában van. Ezt a hipotetikus kérdést félretéve azért legalább egyszer - kétszer illett volna őket megállítani. Offense oldalról és egy rookie qb-tól én sokkal többet nem vártam, a védelemtől ellenben igen. Az év elején írtam, hogy hiányozni fog Gilmore, majd a győzelmi széria kicsit elfedte ezt a problémát, de most kiderült, hogy komoly playoff meneteléshez bizony kell még egy jó cb. A futás elleni védelem nagyon gyenge volt egész évben, ennek pedig bizony oka lehet az öregedő Lb sor. A Collins, HT, Van Noy hármasból kettőtől el kell köszönni. Safety pozícióban is van baj, és cb poszton is kell erősítés. Támadó oldalon főleg az ultra konzervatív play hívást nem értem sokszor. Jonnu Smith eddig nem érte meg az érte adott hatalmas összeget. Kell egy liga szinten is kiemelkedő wr1. Meyers, Bourne, Agholor nem az a szint, még együtt sem. Harry nálam végérvényesen bust. Mindezek ellenére az, hogy pozitív szezont hoztunk és playoffban voltunk, számomra abszolút elfogadható teljesítmény. Nem számítottam csodára a Bills ellen, elit irányítójuk van, jó wr-ek, egy viszonylag jó védelem, a realitás ez. Csak az, ahogy kikaptunk.... az bántó igazán. 

Ki lehet kapni, de itt meg lettünk alázva.

A bye week után egy enervált, küzdeni képtelen és a végletekig dekoncentrált csapat tért vissza, és az éjjel is ezt láttuk. A legnagyobb baj, hogy az edzői gárda képtelen válaszokat találni.

Jones ( ő küzdött a legjobban), Bourne és Folk UP, a többi, kiváltképp az edzők down.

Komoly változásokra lesz szükség.

 

 

Uraim ez szánalmas volt. Szégyen volt az egesz csapat hozzáálása és az edzői stáb tehetetlensége. Szégyeltem hogy Pats drukker vagyok. 21 év alatt ilyen nem volt pedig voltak kemény , nehezen emészthető vereségek.

Komoly változások kellennek a védelemben és a támadó oldalon is az edzői stábról nem is beszélve. 

Kiváncsi leszek az offseasonre. Nagyon kell minőségi CB és ez a papíron kiválló LB sor is egy rakás szar. Agholor és Jonnu pénze egy vicc...

Nem is rudom mit vártam az elmúlt hetek után. Tiszta hülye vagyok hogy azt gondoltam van esélyünk.

Ez gyalázat volt. Ahogyan mondani szokták, a játék minden elemében fényevekkel voltak jobbak, beleértve a fizikális és a mentális elemeket is. Főleg az utóbbiakat nem szoktunk meg az utóbbi évtizedekben fontos meccseken. Az, hogy simán nyernek, a 16. heti meccs után nekem nem volt elképzelhetetlen, mert szerintem a második félidő már akkor is garbage time volt, nem feltámadás. De arra, hogy ezúttal már a második negyed közepétől kezdődik a garbage time, nem számított szerintem senki. Még emészteni kell, hogy ez egy félrement meccs volt csupán, vagy a szezon a gyenge sorsolásnak köszönhetően fényesebbnek tűnt a valóságnál. Azt hiszem, most aktuális lenne egy magyarázat BB-től, hogy miben látja (a by week utáni mélyrepülést és) a mostani betli okát, de nem fogjuk megkapni.

Évek óta mindig volt legalább egy félrement meccs, most azonban ez tendencia a bye week óta. A probléma nem kicsi, de legalább összetett. 

Legközelebb ha hasonlóra szánja a fejét a stáb, inkább szóljanak huszonegynéhány szurkolónak, hogy ma ők mennek a pályára a védelem helyett. Nekik legalább egy örök élmény, az eredmény meg hasonló lett volna.

...

ha nekem kellett volna beszámolót írni, annyi lett volna, hogy: lóf@sz és estifény. (bár az eredeti jelentése nem a sikertelenség)

slussz. Több szót nem is érdemel ez a meccs. 

Nagy blama ez a patseseknek. 20 éve nem emlékszem ilyenre, alapszakaszban talán, de PO-ban tuti!

Hiába próbálom azzal védeni a brancsot, hogy ez a Bills 4 éve építkezik módszeresen, azért erre a D teljesítményre ez nem lehet kifogás. Az, hogy az első 7 drive-ból! 7 TD-t kapunk az elfogadhatatlan. Mondjuk én adnék még az edzőknek esélyt, nekik is ez az első évük volt.

A Patriots szervezetre eddig nem jellemző hibák voltak idén. Miért adunk Jonnu Smith-nek 4 évre 50 millát ha aztán az egesz évben: 45 target 28 elkapas a vége, 1 TD-vel!? Kidobott penz és tehetség ha nem használjuk. JMD számomra érthetetlen, idén azért egy elég tehetséges támadósor állt a rendelkezésére és amit kihozott belőle az értékelhetetlen. Ha megnézitek, szinte az összes nagy különbségű győzelem vagy a Jaguars/Jets ellen volt vagy egy sérült és covidtol megtizedelt csapat ellen. Minden más meccs átlag 19-20 szerzett pont, ami édes keves. Az esti meccs meg… leírtatok már előttem, de en is megteszem: szív nélkül nincs eredmény. Ez a csapat (tisztelet a kivételnek) szégyent hozott tegnap az elmúlt 22 év alatt felépített Patriots dinasztiara. A szezon pozitív ha a számokat nézzük 10-7 de ami mögötte van az aggodalomra adhat okot. Teljesen új playbook kell jövőre és egy fiatalabb, tehetséges D. Go Pats! (Sajnálom ha kicsit érthetetlen, még nem aludtam …)

Én nem tudtam volna ilyen objektív és higgadt cikket írni... Ha ki lehetne fejezni valahogy a szezont egy képben, az “Tightend” Henry dropja a végén. Van sansz, csak élni nem tudunk vele... 

Az egy rossz passz volt. Voltak magaslatai és mélységei is, de egy 10-7-es szezon egy WC vereséggel azért nem tragédia.Henry pedig az egyik legbiztosabb pont volt a szezonban.

Ráadásul Henry már több másodperce (!) üres volt és MJ nem vette észre, majd az utolsó pillanatban dobta vissza az ellenkező oldalra (amúgy is a legnehezebb dobás kivitelezés szempontjából) és persze rövid is lett.

Az utóbbi meccseken egyértelműen kijött a pass rush hiánya. Egyszerűen nincs. A hazai Bills és a Miami elleni meccset is hozni lehetett volna, ha nincs ennyi ideje az ellenfél irányítóinak. Ez a tegnapi viszont tényleg kilátástalan volt. A védelem sokszor lassított felvételnek tűnt az ellenfél játékosaihoz képest. Jones kicsit túl van hype-olva szerintem, mint az mostanában annyira divat egy csomó játékosnál, akik még egy szezont sem töltöttel el a ligában, majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Ahogy a sikereket, úgy a kudarcot is el kell viselni, még akkor is, ha olyan kilátástalan volt, mint a tegnapi meccs. Amihez az elmúlt 20 év alatt hozzászoktunk, az alapján ez kudarc, de sok csapat annak is örülne, ha végre bejutna a rájátszásba. Helyén kell kezelni a dolgokat. Go Pats!

Szerintem nincs MJ túlhype-olva. Senki nem írta sehol hogy HoF lesz, vagy a liga legjobbjainak egyike, viszont azt el kell ismerni, hogy rookie-ként többet mutatott a vártnál és mindezt az átlagnál kevesebb újonc hibával. Le merem írni, hogy idén összességében a legjobb 10-12 irányító között volt a teljesítménye, ami nagy szó egy rookie-tól, főleg egy épülőben lévő csapattal.

Nekem a meccs egyetlen nagy pozitívuma Jones volt, a játékàval akarásával, és ahogy a végén megölelte a támadóegység tagjait! Az olyan reménytkeltően szép volt!:)

Osztálykülönbség volt a Bills javára....

Azért tegnap este eltöprengtem azon, hogy három éve decemberben olvad le a csapat teljesen - tavaly is 3:2-es november után jött decemberben 3 vereség zsinórban, csak a Jets elleni utolsó kötelező kozmetikázta a mérleget - és jött 2019-ben és most is egy teljesen kilátástalan PO meccs. (A Titans legalább nem vert ennyire agyon.) A "Hálaadás után kezdődik a foci" helyett a "Hálaadás után jön a leolvadás" az új jelszó. És ezt már nem lehet csak a kis Belichickre meg a többi edzőre kenni.

Ki lehet kapni, de ilyen lélektelen játékkal és rossz gameplannel nem. Három éve minden decemberre és az azt követő időre a "kilátástalan játék" a legjobb kifejezés. (A tavalyi nyilván más kategória, de ott is egy viszonylag jó november után estünk vissza.) 

 

Van egy bebeszélt különleges képességem, miszerint az első kétes ütközés, szerelés, “találkozás” után szinte hiba nélkül megmondom, mi lesz a végkimenetel. Tegnap az első drive-ban volt egy Singletary futás 3&1-re, megvolt a kontakt nullán, mégis 6-7 yardos futás lett belőle. Jobban akarták, mint mi megállítani. Ott azt mondtam magamnak, hiába 0-0 még, ez megint fájdalmas lesz. Persze nem gondoltam ilyen szintű alázásra és megszégyenítésre, bár egy ideje benne volt, hogy mi leszünk az idei január #vicccsapata. Sajnos beigazolódott, így még a Steelers sem fog belenézni.

Elolvastam az NFL 100 éve című könyvet, ami amellett, hogy király, rávilágít arra, hogy bizony BB kaliberű legendáknak is megköszönték szépen - pl Tom Landry -, ha úgy tűnt, eljött az idő. És én most nem azt mondom, hogy ennek itt az ideje, de rendkívül csalódott lennék, ha nem lenne pics.nrúgva és számonkérve az elmúlt másfél hónapért a sleppjével együtt. Igenis sok dolgon változtatni kell, máshogy hozzáállni, golyókat megkeresni otthon. Mert a rájátszàs más kávéház meg a foci hálaadás után kezdődik örökbecsű mantrái ennél jobban visszanyalni rendelésre sem tudtak volna, miközben “mindenidők” egyik legnagyobb védelmi guruja némán végignézi a rájátszásban, hogy az egysége 11 bólya, de cserébe ‘hálisten drága.

Nem másfél hónapot kellene számon kérni hanem a múlt 4 évet. Brady-vel is már csak szenvedés ment, mert nem volt körülötte csapat. CN - meg vakvágány volt, örülök, hogy nem ő lett az idei QB, hanem megkapta az utilaput.

Mai meccshez: Régóta figyelem Allent, vele nagyot nyert a Bills és azóta csapatot is raktak köré. Akármit elérhetnek az idén. Csapatunk teljesítménye értékelhetetlen, ezt már sokan leírtátok, nem ragoznám.

Van baj:)

AZ megvan, hogy a Bills 4 év alatt hozta ezt össze??? Kérdés meddig! Mi 20 évig csináltuk, ha ők is megcsinálják, megemelem a kalapom.

Evan Lazar elemzése, értékes gondolatokkal:

https://www.youtube.com/watch?v=1-m29qTJdI0

 

 

Ezt a sok sírást-rívást nem értem. PO-ban voltunk, az alapszakaszban fej-fej mellett maradtunk a Bills-el. Egy csúnya verést kaptunk, kétségtelenül történt valami a bye weeken. DC kell, plusz egy jó LB sor és tömeg mindkét falba. Nem sok pénzünk lesz idén, kíváncsi vagyok, hogy oldják meg. Szerintem Jones-ról a harmadik év végén lehet nyilatkozni, az első év rendben van. JMD mehet a két kis BB-vel egyetemben.

Az eredmény az amire számítottam, a hatalmas égésre védő oldalon annyira nem. Összességében annyira nem érdekel mennyivel kaptunk ki. Az majdnem mindegy volt,hogy a támadósor mit csinál a Billssel nem tudtuk volna tartani a lépést. De ez volt az utolsó meccsünk, az is szép teljesítmény hogy idáig eljutottunk.

Bármennyire is fura de azért volt ami tetszett a meccsen, MJones jól bírta, voltak szép passzok, az első intje egy nagyon szép passz volt talán az év legszebb védő megmozdulásával szemben, pech...  

Van mire építkezni, de a védelemben rendbe kell rakni a dolgokat, az utolsó négy-öt meccsre teljesen szétestek, elfáradtak. BBnek tényleg varázsolni a kell az offseasonben. 

Hát sziasztok Pats-es barátaim, talán mondhatom ezt. :) Most tudtam csak visszanézni a meccset. Mondhatjuk, hogy úgy feltörölték velünk a padlót, mint a sz@r… Fájt? Megszakadt a szívem… Miközben néztem a meccset, az volt az érzésem, hogy ez a Bills ma bármit, de tényleg bármit megpróbálhat, az összejön. Olyan ihletett formában játszottak (megint?), mintha a csúcson lévő TB korszak Patriotsával játszott volna a mai Pats. Szerintem is a védelmen ment el a meccs (játékosok, edzők egyaránt ludasak), de ez ellen a mai Bills ellen nem lehetett nyerni. Minden tiszteletem az övék. Ha így tudnak minden meccsen játszani, akkor jelenleg nincs csapat az AFC-ben, aki meg tudja őket állítani. Az SB pedig egy teljesen más kávéház, tudjuk jól. A mai és az elmúlt meccsek alapján azt kellene most írnom, hogy nincs csapatunk…nincs, mert a bye week óta nem játszottunk csapatként. De én valójában azt látom, hogy igenis van csapat, van csapatunk! Megvan a gerince, megvannak a főbb elemei. Az edzőknek (itt érzem én a nagyobb hiányosságot és szerintem itt kell komolyabb változtatás) kell jól összeilleszteni ezeket, beilleszteni (még) hiányzó elemeket és kihozni a maximumot belőlük. (Ez a bye week óta egyáltalán nem sikerült sajnos.) Nagyon fáj, hogy így ért véget a szezonunk, de sokkal bizakodóbban várom a következő idényt, mint tavaly ilyenkor. És hát ha megint fejlődnénk annyit mint az előző szezon óta…legyünk pozitívak és higgyünk a csapatunkban! Go Pats! :)

Sajnos Én, több szurkolótársammal ellentétben, nem tudom letakarni ezt a megalázó, szégyenletes meccset különböző mondásokkal (persze ez legyen az Én bajom), mint pl. már az is szép,hogy a PO-ba jutottunk, vannak biztató jelek, csapatépítés folyik stb. Mi értelme van a PO-ba jutásnak, ha ott abszolút esélytelenül játszunk, a garbage-time villanásai nem mérvadóak sikerként, ráadásul már hetek óta katasztrofális a játékunk, amiben nem tudom mi a biztató. Csapatépítés? Az igazolt aranyifjak nem igazán hozták, amit kell, Smith kimondottan pénzkidobás, az utóbbi néhány draft ígéretei (Wino,Asiasi, Uche stb.) sehol, a védelmet egy családi vállalkozás irányítja, akinek a feje csak „félállásban” DC. A csapat fizikalítása a szezon végére nemhogy elfogyott, időnként nevetségessé vált. A jelenlegi roster játékosait nézve (életkor, alkalmasság) Én nem sok biztatót látok a következő szezonra, főleg, hogy pénzünk sincs sok. Lehet, hogy jó QB lesz majd MJ, de minek, ha nincs jó fala, a többi csapategység (Def.,ST) sehol, fizikalítás sehol. Talán soha nem „javítottuk” meg annyi negatív rekordunkat, mint idén. Nagyon jelentős változásokra van szükség jövőre, mert ez a csapat így nem az igazán szerethető/becsülhető Pats. Szkeptikus vagyok, de reménykedek! GO PATS! Az igazi!

Mindenkinek írom, de Hopi kommentjére reflektálok. Fáradt voltam, nem néztem élőben a meccset. Éjfél körül megvilágosodva, hogy a CIN ellen se lett volna sok sansz, lefeküdtem. Abban biztos voltam, hogy a Bills nagy falat, ezt már az előző meccsüknél is leírtam. Jóval előrébb tartanak, az AFC bajnok aspiránsai. 

Reggel így nagyon nem voltam meglepődve, de a 7 drive-7 TD már nekem is fájt. Felvonaglott a D kilátástalansága byeweek óta. Ott valami elcsúszott. Aztán este néztem kis Tampát, az Eagles is elég reménytelen volt. Mintha szakadék lenne a hazai pályások javára (Respect 49ers!). Többen leírtátok, hogy előre aláírtuk volna a playoffot. Ez így van! Hogy miért kell bejutni, ha nincs tovább? Mert megelőztél 9 másik csapatot, akik talán szerettek volna bejutni... Ez is haladás. A következő lépcső viszont nehezebb lesz. 

Fizikálisan tényleg gondok voltak. Ebben maximálisan egyetértünk. A jó, hogy ezen lehet változtatni. A védelmet fiatalítani kell, a másik oldalon meg kialakítani az ár-értékben korrekt sort. Meg edzeni is kell. Szerintem is más edzőkkel végre. Ez is stimmel. 

A csapat most kicsit nyers, kicsit rágós, de a mienk. Olyan, mint Hopi. :)

Csak a szépre emlékezem, és reménykedek a jó offszezonban. Mint egy szurkoló. De köszönet a Patses örömpillanatokért idén is, ahogy köszönet a Szerkesztő Urak és Hölgyek csodálatos munkájáért!

Jövőre újra jövünk! 

Go Pats!

Én veled értek egyet. De leginkább Patriots szurkoló körökben elhíresült a nézőpont, hogy az az év, ami nem SB-vel végződik az elfogadhatatlan. Sajnos/szerencsére el lettünk kényeztetve e-téren, és sokan úgy érzik hogy az "normális" hogy minden változás ellenére egy csapat évtizedekig top5- ben van. pedig pont, hogy ellene megy mindennek ,amiről az NFL szól. Simán lehet, hogy a következő 10-20 év kuka lesz, nyilván közben lesz egy edzőváltás, amit lehet, hogy még 5 követ és végül MJ utódjának az utódjával bejut a csapat az SB-be, amit elveszít. Mindez elég szomorú jövőkép, de tulajdonképpen ez lenne a normális. Már most BB buktatásáról / fejmosásáról beszélnek páran. Ilyenkor szerintem nem árt kicsit körbenézni azoknál a csapatoknál, ahol 2-3 éve edzőcsere van, hogy hol tartanak. Meg elgondolkodni, hogy mennyi jó edző lehet, ha, évente 4-5 csapat váltani kényszerül. Én azt mondom, amíg BB nem lesz szenilis, addig igazgassa szépen a csapatot, mert ő már bizonyított, méghozzá úgy, ahogy senki más előtte. Egyébként megértem a "puffogók" nézőpontját is, és lehet, hogy be is jönne mondjuk egy edző csere, csak én nem osztom, mert szerintem (elnézve a ligát, a realitások talaján mozogva) rendkívül kicsi az esélye az ilyesminek. 

Az emberekben még élénken él az elmúlt 20 év és ha egyszer ott vagy akkor nyerjük is meg, de sajnos nem lehet mindig. Sőt 100x leírtam már, nem normális amit a NE csinált 20 éven át. Nem normális, hogy míg csapatoknak ennyi idő alatt vagy a PO sem jön össze, vagy ha összejön rögtön kizúgnak az első kőrben, de SB akkor sem jutnak, vagy ha bejutnak nem nyernek. Mi meg játszottunk 9 SB-t és nyertünk 6-t! Pont tegnap néztem a Boyst és rájöttem, hogy nah ők aztán tényleg mindig majd legközelebb csapat. Hányszor voltak úgy, hogy nah most SB és mindig elbuktak az elmúlt 27 évben.

Én amúgy simán kinézem, hogy TB távozása utána Kraft leült az öreggel és megbeszélték, hogy hagyja dolgozni, felépíti az alapjait egy új dinasztiának, aztán lelép. Igaz, hogy az elmúlt év végi teljesítmény picit aggasztó, de én még azért tuti várnék ezzel az edzőcserével. Sőt mi több nekem nagyon nem tetszik ez a felgyorsult világ, ez az eredménykényszer, irányító már játsszon az első évében, aztán persze általában le is bőg és újra fel kell építeni. A PIT és mi vagyunk talán az utolsó mohikánok, ahol nem rúgják ki az edzőt egy rossz szezon után és nekem ez szimpatikusabb.

Talán túlzó néhány vélekedésed! A normális Pats drukkerek pontosan tudják, hogy milyen az NFL és mi a jelenlegi helyzetünk. Senki nem vár semmilyen SB-t a közeljövőben, és nem az a baj, hogy kiestünk a PO-ból, hanem az ahogy.

Azt is tudja Mindenki, hogy amíg a Kraft családé a csapat, BB mozdíthatatlan, legfeljebb Önmagától állhat félre, de a napokban erősítette meg, hogy marad. Ezen a fórumon sehol se olvastam, hogy valaki is el akarná küldeni!? Aztán abban talán lehet igazság, hogy a sok feladata közül HC, DC?, GM? valamit le kéne adnia, hiszen 70 éves. A fiait meg miért ne lehetne kritikával illetni, nem mutattak még szinte semmit, noha 10 ill. 6 éve a csapatnál vannak és asszisztensként látták a régi szép időket.

Visszaolvasva nem volt egyértelmű a kommentem. BB-t nem mozdítanám! De a fő koordinátorokat mindenképp...

Egy érdekesség a stábból: Outside linebackers coach/Defensive Playcaller – Steve Belichick. A playcaller elég magas "főposztnak" tűnik. Akkor szerinted Ő is cut. No, meglátjuk érvényesül vagy sem a nepotizmus? :)

Igen, Hopi. Szerintem SB-vel nem lesz SB. Steve nem elég jó szerintem, bár nekem mindig inkább a dinamizmus, az erő hiányzik a csapatból, a felrajzolt stratégiákat nem látom át annyira, csak az itteni elemzésekből. Ahogy támadó oldalon JMD sem túl kreatív szerintem. Néztem azért pár "idegen" meccset is, láttam pepec kis játékokat, meg száguldozó védőket... Egy jó új (itt a jó a fontos) főkoordinátor mindkét oldalon szerintem okozna pozitív elmozdulást. A játékos cserék meg úgyis jönnek...

Szerintem Matt Patricia-t vissza kellene “tenni” DC pozícióba és hagyni dolgozni. Ha BB mellett valaki bizonyított a csapatnál D oldalon, akkor az ő.

Csak őt ne :)
Amúgy ez a lagymatag, hátráló, hajlik de nem törik D is simán lehet az ő találmánya.
Floresnél törtünk-zúztunk, MattyP-nél meg hátráltunk, mint idén.

Én is inkább Flores visszahozatalásra szavazok, és talán még esély is lehet rá, ha nem viszik el valahova HC-nek.

Hát, mivel talán ő a legjobb "szabadügynök", szerintem az lesz a döntő, hogy ő mit szeretne.. 

Én Flores-szel nem számolok, mert teljesen esélytelennek gondolom a visszatérését. Bizonyított HC-ként (szerintem) és 2022-ben is főedző lesz valahol szinte biztos vagyok benne. Azt hittem ezt mindenki így látja, ezért én a számomra szimpatikus Patricia-ra gondoltam, viszont topin elgondolkodtatott (megint). Mi van, ha az idei védelem mögött is ő volt valójában? (Ami azért lássuk be nem volt rossz a szezon utolsó negyedéig. Tudom, akkor jöttek az erősebb ellenfelek…de szerintem nem csak az ellenfelek “erőssége” okozta a D szétesését és belassulását.) Go Pats! :)

Magyarázza el Valaki, hogy Flores miért jönne esetleg hozzánk? Amikor Nálunk volt, közel 10 éves, a védelem szinte minden egységénél tapasztalatokat szerzett asszistenst/edzőt BB nem nevezte ki DC-nek, csak "csendestárs" volt, miközben 4SB-t nyertünk és ahogy topin írta a védelem tört-zúzott, az utolsón, amikor úgy rémlik Ő volt a def. jelhívó, alig kaptunk pontot. Erős egyéniségnek tűnik és ha kell konfrontálódik, ezt nem hiszem,hogy BB szereti. De hátha tud Valaki egy nyomós érvet... Az pedig,hogy Patricia mit csinál Nálunk, Számomra felfoghatatlan, Fears meg úgy tűnik visszavonul.

Két részre szedném ezt a dolgot:

Nem fog visszajönni, de nem azért mert BB-vel haragban lennének vagy ilyesmi, egyszerűen ő az egyik, ha nem a legkelendőbb HC név most a piacon, jó eséllyel vezetőedző lesz valahol.

A másik része: Flores végigjárta a szamárlétrát, Patricia után ő lett a DC, még ha hivatalosan nem is lett kinevezve, de ő hívta a játékokat stb. Azért mert nem volt hivatalosan DC a megnevezése, még azokat a feladatokat látta el, egy jelző nem számít túl sokat, ahogy a külföldi szakírók mondják "de facto DC" volt. Ezt a konfrontálódós részt nemtudom honnan veszed, BB köztudottan sokat ad a hierarchiában lentebb lévők véleményére.

Szóval szerintem sem jön vissza, de ez nem személyes ellentét miatt lesz, egyszerűen bőven kap HC állást (amit meg is érdemel).

Grierékkel konfrontálódott... 

BB kicsinyes és talán hiú is volt, hogy nem nevezte ki akkor. BB jelenleg állás halmozó és nepotista. Messze nem szent. Ugyan kinek a szavára adna, ha JMD és Fears nem lenne. Az idei védelmi jelhívónkra jobb lett volna, ha nem hallgat. 

Grierékkel oké, ott nem volt meg a közös hang, de BB és Kraft is más ebből a szempontból (szerintem). Szentnek semmiképp nem mondanám...

És mit tud ajánlani a GM BB a feltörekvő Floresnek? Legyen négerben a HC? Miben más BB? Öntörvényű, makacs és a játékban erősen konzervatív. (Az álláshalmozásán és a nepotizmusán könnyedén átsiklottál :)) Kraft 80 éves. Mindkettőjüknek lassan lejár az ideje, a gyerekeik meg súlytalanok. Aztán persze az NFL-ben bármi megtörténhet. :)

Imádom amikor ennyire lekezelő a stílusod.

Pont ezt mondtam, Flores nem fog visszajönni, mert neki HC job és nem DC jár...

Ajánlom neked az interneten fellelhető videókat  ahol segédedzők mondják el, mennyire ad a véleményükre BB, bár gondolom ebben is megtalálod majd a kivetnivalót. A podcastben is, és kommentben is elhangzott már, rengeteg edzőtől kellett az utóbbi időben elköszönni, az utánpótlásunk pedig nem tudott ezzel lépést tartani. (Félreértés ne essék itt megvan az FO felelőssége). Nepotizmusról nem beszélnék, a kis Belichicknek kisebb szerepe volt/van mint Floresnek anno. De persze hozzunk egy full új stábot, aztán lehet őket kétévente cserélni mint az NFL 80%-a csinálja. Az átalakulás szükséges, de semmiképp nem radikális mennyiségben.

 Sajnos, ha egy főedző a gyerekeit alkalmazza a stábban, az nepotizmus, főleg az, ha a fiúk máshol még soha nem dolgoztak edzőként/asszisztensként, azaz semmit nem bizonyítottak. Amennyiben az egyiket még def. jelhívónak is kinevezi, noha DC hivatalosan nincs, az erős felhatalmazás.

Az NFL-be nem divat az, hogy az edzők szidják egymást, a regnálók meg naná, hogy dicsérik a HC-t. Soha se lehet tudni, mi történik a nagy edzői körforgásban. Ezek a dicséretek szerintem eléggé irrelevánsak.

Sehol nem írtam, hogy hozzunk egy új stábot.

Amennyiben csak annyit írtál volna korábban, hogy szerinted Flores nem fog visszajönni, ez a vitánk se lett volna. :)

Úgy érted : ne is legyen stáb?

Szerintem edzők nélkül viszonylag nehéz sport lenne ez.

(Mielőtt : "ne hozzunk új stábot" + "gyerekek súlytalanok amúgy is nepotizmus" + "BB ideje lejárt, amúgy is hiú és összeférhetetlen és konzervatív")

Kedves Elm! Hol írtam, hogy ne legyen stáb? A "BB ideje lassan lejár" nem azonos a lejárttal! A 24 tagú stáb (edzők és asszisztensek) két tagjáról írtam és közülük is főleg egyről, aki szerintem érdemtelenül kitüntetett feladatot látott el. Hol írtam, hogy BB összeférhetetlen? Szomorú vagyok, hogy felületesen olvastad a hozzászólásaim egyes részeit és így sajnos az idézeteid is pontatlanok. Ráadásul Tőlünk inkább elmennek az edzők, mint jönnek. (Mármint a biztatóak!) 10 év edzősködés után BB már DC volt, Isten őrizzen, hogy a fiatalon leginkább lacrossos ill.  kicsit LS-es fiát most kinevezze azzá, mert 10 éve már Nálunk van. :) Egyébként, melyik NFL csapatban azonos a GM,HC és nincs kinevezett DC? Lehet, hogy többen, úgy vélik, hogy nagyjából minden rendben van az edzői karral/csapatvezetéssel, Én nem úgy látom. Nem vagyunk egyformák.

Akkor megnyugodtam, de biztos csak én értettem félre.

(igazad van, álláshalmozó, nepotista, kicsinyes, hiú, öntörvényű, makacs. Összeférhetetlen tényleg nem volt)

"Ráadásul Tőlünk inkább elmennek az edzők, mint jönnek. (Mármint a biztatóak!)"

Szerintem kezdj el ezen gondolkozni Hopi, hogy vajon miért lehet így? És ne akadj le ott, hogy BB álláshalmozó, meg a fiát akarta kinevezni és ezért mindenkit jól kinevelt, hogy elvigyék tőlünk előle. Kemény melója volt, mire megtisztította a pályát előtte és bezsebelte az összes titulust :)

Egyáltalán nincs ilyen nepotizmus, vagy komolytalan magyarázat a háttérben. De ha tényleg próbálsz megoldásokat találni a kérdésre, szerintem egész biztosan rátalálsz a helyes ösvényre is a laposföld elméletek után.

Köszönöm, hogy megtiszteltél soraiddal. Nekem úgy tűnik, amit Tőlem idéztél azzal egyetértesz. Az, hogy miért van így, arról sokat lehet polémiázni, talán néhányat tudok, sejtek, esetleg eltalálnám/melléfognék stb., mindenesetre a jelenlegi végeredmény, ami az idézőjelben van, nem változna. A terebélyesedő BB-fa látható része azt mutatja, hogy nem Nekünk terem (időnként persze másoknak se, ld. Patricia, Judge), a nyugdíjba vonulások is sújtanak, és ennek szerintem az egyik következménye egy kényszerhelyzet, amit valahogy fel kéne oldani. Emberileg talán érthető, hogy valaki ilyenkor a fiaihoz fordul, hiszen kiben bízzon, ha nem Bennük, akiket ráadásul kezdettől fogva Ő pesztrált és lehet, hogy az edzéseken kidolgozzák a belüket is, de miért ne lehetne úgy vélni, hogy ez talán jelenleg nem szerencsés az eredményesség szempontjából. A Pats-nál (is?) az edzők/edzések világa zárt, csak a meccseket eredményeket látjuk és másból nem igazán tudunk ítélni. BB ritkán dicsér publikusan edzőket (Talán még JMD-t a legtöbbször, főleg, ha győzünk.), a hibákat meg vagy magára vállalja, vagy kollektívnek tekinti.

Tetszik az utolsó mondatod disztingvált lehülyézése. :) Nagyon várom a blogodat a szezonvégről és magáról a szezonról. Okosodni szeretnék! :)

Már okoskodtam, edzőkről is. De te azt a felületet nem használod, ha jól emlékszem.

A gondolkodásod ott megy félre, hogy azért vannak ott, mert a fiai..Innentől az egész egy zsákutca.

Noha nem vagyok a FB-on, azért egy kicsit tovább gondolkodtam és lehiggadtam. Lehet azért helyezte előtérbe Steve-t, mert nem volt jobb. Ő nem akarta a „vezénylést”, Patriciát valamiért jegelte, Mayo elmenni készült. Elgondolkodtatott DMC megjegyzése a PO meccsről: „...Steve mindent megpróbált…” Lehet, hogy a játékosok estek annyira vissza, hogy semmilyen elképzelés nem volt megvalósítható velük semmilyen edzővel, különben talán visszavette volna meccs közben az irányítást.. (Meg tudjuk, mindig ellenfél is van a pályán.) Minden esetre SB kikerült a fényre, ami már egyéni felelősség. BB meg Nekem úgy tűnik keresgéli, egyelőre házon belül, a DC pótlását.

A két fiú már régóta Nálunk van Steve 10 éve, Bryant 6 éve, és ezt tudjuk szinte mindannyian. Eddig mégsem került egyikük se szóba. Idén viszont SB előlépett, egyelőre nem szerencsésen...