Josh McDaniels és Dave Ziegler is távozik a Patriotstól!

Kép
JMD

Ian Rapoport (NFL Network) információi szerint a Patriots támadókoordinátora és de facto GM-e Las Vegasba teszi át a székhelyét.

A héten megjelent hírek igaznak bizonyultak, McDaniels és Ziegler is távozik a csapattól. Josh McDaniels a 2012-es szezon óta volt a csapat támadókoordinátora (ismét), Ziegler pedig Nick Caserio távozása után idén vette át a de facto GM posztot, de ő is 2013 óta volt a Patriots alkalmazottja.

Mindkettejüknek további sok sikert kívánunk!

Forrás: Ian Rapoport

Hozzászólás

MJ-nek nem lesz nagyon különös az OC változás. 5 eddigi éve alatt: 2év Daboll/Locksley, 2 év Sarkisian, 1 év JMD/Hardegree. 

Kíváncsian várom, hogy mi történik jövő évben ennek hatására. Egyáltalán nem osztom a hurrá optimizmust JMD távozásával kapcsolatban. Nem lepődnék meg, ha az év végére felerősödnének a "kell egy jó OC, mert azért kaptunk ki... " hangok. Eleve, ha többen vesznek részt a döntéshozatalban, akkor a döntés - a kompromisszumok mentén  -valószínűleg az "átlagos" irányába tolódik,  tehát nagy újításokra én nem számítok. De abban sem vagyok teljesen biztos, hogy olyan nagyon kellene. Ez az egész "elrobogott a Pats mellett a liga" dolog erősen túl van fújva szerintem, a Pats visszaesése egyszerűen a játékosállomány és az edzői kar szinte teljes kicserélődése miatt van, ami bizonyos helyeken minőségi romlással, általánosságban pedig az összeszokottság, a csapatjáték erős visszaesésével jár. Ha megnézzük kik jutottak a döntőbe láthatjuk, hogy olyan nagy újítások nincsenek, inkább egyéni teljesítmények (főleg a Rams oldalán, ami egy All Star csapat tulajdonképpen). A Bengals helyett meg akár lehetne a Pats is véleményem szerint, olyan hatalmas különbség nincs a 2 gárda között emberállományban, sem játék hívásban... csak a Bengals védelem nem hullott szét az év második felére. 

Bricillo OL edző is megy Josh-hoz Vegasba. :(

Válasz Tomaj üzenetére

Sok-sok asszisztens! :(

Edzőnevelő csapatnak látszunk, bár aki elmegy, nem mind sikeres. Vagy a pénz kevés? Vagy a kemény légkört nem mindenki viseli? Fogalmam sincs a természetes okot leszámítva, azaz az előrelépés vágyát. Viszont nem minden távozó lép előre. Nagy az edzői katyvasz, de valahogy majdcsak lesz. 

Nem gondoltam volna, hogy ennyien mennek JMD után, így már izgi lesz :).

Lombardit meg tudom érteni: nagyot lép előre + az apja tíz évig dolgozott a Raiders-nél és Mick ott végzett a középsuliban, biztos hogy meghatározó élmény volt számára. Igaz ez most nem Oakland, de a Raiders OC-je lehet, gondolom ez egy gyerekkori álom beteljesülése.