Happy Birthday, Coach!

Kép
BB70

Bill Belichick 70!

Boldog Születésnapot!

.

.

.

 

God Save The Hoodie!

Hozzászólás

(Mielőtt : igen, csöppet megkésve : BB szombaton ünnepelte a születésnapját. Úgyhogy, ha máshogy nem, utólag!)

Isten éltesse még sokáig! Azért a 70 elég sok, pláne ekkora terhelés mellett. Minden év ajándék, amit a csapat építésére tud fordítani - sajna nem látszik a következő HC, akit pedig már régen nevelgetnie kellene... 

Nem nagyon lehet sorolni azokat a csapatokat, ahol HC-ket neveltek ki és átvették a stafétát. Leginkább elhozzák mások koordinátorait vagy egyetemi edzőket. Nálunk is hosszú a lista a kinevelteket tekintve, csak zöme már nem nálunk van. De pl Judge és MattyP visszatért.

Ez igaz, de a legtöbb csapatnál jönnek-mennek a górék, idejük sincs kinevelni, meghát nem is akkora kaliberek. Ugyebár az BB egyik közismert (és átalad is nagyon helyesen többször hivatkozott) erőssége, hogy képes évekre előre gondolkodni és tervezni, mikor játékosokról van szó, edzőfronton ez a tudatosság kevésbé látszik. A kinevelés semmit se ér, ha nem tudnak nekik rendes, bejárható karrierutat megmutatni, hogy itt is maradjanak. 

Nincs ilyen amiről írsz. Mert ha sikeres koordinátor, akkor elviszik előbb-utóbb HC-nek. Pozíciós edzőt, meg koordinátornak. Miért maradna bárki pont a Patsnél a fenekén és várná amíg nyugdíjba megy valaki előtte?

BB pont hogy kinevelte már az utódait, aki átvehette volna a stafétát. Nem is egyet. Szóval ezt ezért nem értem. A másik meg, hogy BB vonult volna vissza, hogy bármelyik megkapja a HC pozit? Logikai ellentmondások vannak a gondolatodban, és ráadásul a tények azt mutatják, hogy igazság tartalma sincs.

Az hogy pont most kiürült kicsit a staff, az is annak az oka, hogy megint olyanokat vittek el, akik kinevelődtek. És szerintem inkább BB-vel menjünk neki az éveknek, amíg bírja az öreg, mint nélküle.

Mi az a karrierút amire utalsz? Mert nem értem. Magasabb poziba viszik őket, mert kinevelte őket BB. Magasabb pozi, több fizuval nagyobb szakmai elismertséggel jár, ezért elmennek. Építik a saját karrierjüket. Nem csak nálunk, mindenhol ez van. Mit lehetne adni nekik, hogy ne menjenek el? Max azt hogy jövőre visszavonulok maradj itt, a másiknak meg, hogy te meg koordinátor leszel, mert akinek a helyére lépsz az lesz a HC. De ehhez az kellett volna, hogy visszavonuljon BB. NEm látom, hogy annak miért lenne jó vége a jelenlegi helyzetben.

Én úgy gondolom BB egyszerűsíteni/átalakítani akarja az NFL edzői struktúráját. Van a főedző és vannak jó! pozíciós edzők (segédedzők?), mint a legtöbb hasonló sportágban. Nem kellenek koordinátorok, majd valaki hívja a játékokat, és lehet az is hogy nem minden meccsen ugyanaz a valaki, Ő pedig mindkét oldalon (off/def) meccs/játék szituációktól függően utasít a hívások jellegére. (Az ominózus Bills meccsen pl. JMD egy utasítást kaphatott: minden play futás!) Ez nagy meló Tőle (több szakíró szerint idén többet dolgozik, mint valaha, ami nem semmi!) és az edzői stáb off/def részlegétől is többet követelő megoldás, azaz csapatmunka főedzői felelősséggel. Én így látom, persze tévedhetek.

Ha egyszer elmegy szerintem Ő Sabant látná szívesen a helyén.

Nem hiszem, hogy Saban még egyszer meg szeretné égetni magát az NFL-ben, ráadásul valamivel idősebb is, mint BB...

A 15-17 nem olyan nagy égés, meg azóta 16 év telt el, meg van az a pénz. :) Fél évvel idősebb, mint BB, mindketten def.guruk és adnak egymás véleményére, megkockáztatom, tisztelik egymást. Természetesen lehet, hogy Neked lenne igazad.