2022-es NFL Draft - 1. nap

Kép
Draft 2022

Péntek éjjeli 2 órakor megkezdődik a 2022-es NFL Draft.

A Patriotsé a 21. választás az idei drafton, ha nem cseréli el a picket a csapat, akkor előreláthatóan hajnali 5 óra környékén választhat majd az első napon.

5:22 - A Patriots a 29. helyen a Chattanooga guardját, Cole Strange-t választotta ki. Az újoncok között az egyik legidősebb játékos, az egyetemi másodosztályban játszott és bár ott jól teljesített (tavaly összességében a hatodik legjobb guard volt a PFF szerint), könnyen lehet hogy két körrel később is elérhető lett volna...

4:23 - Ahogyan sokat várták, a Patriots elcserélte a 21. választást, cserébe a Kansas City Chiefs 29., 94. és 121. pickjét kapta meg a csapat.

Hozzászólás

Azért ez a 29. pick egy kissé WTF érzést keltett....
Erről a kis egyetemről 1996-os Terell Owens pick óta nem draftoltak játékost az első 5 körben :P
Vagy valamit nagyon tud BB vagy megint a kutya draftolt helyette az első körben...

El is ment a kedvem az idei draft hátralevő részéről.

Így látatlanban nekem egy hatalmas bajom van. Persze, nem tudjuk hogy fog játszani Strange, de még ha jól is, akkor is a harmadik körben is simán el tudtuk volna hozni szerintem, itt pedig választhattunk volna egy ténylegesen elsőkörös tehetséget - aki már a harmadik körben nem lesz benn... Főleg úgy, hogy Karlaftis, Booth is benn volt még. Amennyire tetszett a tavalyi drafton az első három pick (Stevenson akkor kevésbé), most annyira volt arconvágás ez a pick...

A prospektek többsége 2.kör végét 3. kör elejét jósolta Strange-nek. Az első körben viszont 8 Ofal játékos kiment, azaz egyáltalán nem látszott biztosnak, hogy a nyilván kiszemelt és esetleg azonnal bevethetőnek látszó "faljelöltünk" bent marad a következő pickjeinknél. Talán a fal elsődlegessége és a biztos, ami biztos volt a választás oka.

De legalább Masont elcseréltük egy 5. Körért és első körben húztunk a helyére egy 3. Körre várt játékost. Good job, do jour job

Hát nem ujjongtam Én sem első blikkre. Mert az rendben, hogy az Ofal need-et próbáljuk kompenzálni, de az egyetemi másodosztályból? Lehet, hogy a Senior Bowl-on gyémántnak (vagy legalább cirkonnak) látszott? Vagy a sokoldalúsága döntött, hiszen minden fal poszton játszott, bár főleg G-ot? Talán mégsem olyan rossz választás, ha az utóbbira gondolok, hiszen Karrast pótolhatja, és mivel Brown/Wynn elég sérülékeny, akár OT posztra is bevethető, mert a mérete, kéz- és lábmunkája jónak tűnik és a futást jól segítheti, mert gyors.

A Patspulpit eddigi szavazóinak (1500 fő) 35%-a F nek minősíti, 6% A-nak. Majd meglátjuk...remélem sokan tévednek. :)

Sziasztok! Valószínűleg Zion Johnson lett volna a prioritás csak ugye elvitte a Chargers… Strange egyáltalán nem lógott ki a Senior Bowlon, simán megfogott mindenkit. Engem csak két dolog zavar   benne: 1. elég öreg 2. szerintem második körben is el tudtuk volna vinni (ha nem a harmadikban). Ezek szerint se Dean, se Booth, se Hill, se Pitre nem tetszett az öregnek.

Nincs nekem problémám az OL erősítéssel, az a fura így elsőre, hogyha valamihez értünk a drafton, az a támadófal, de tényleg. A pár nappal ezelőtti "trolltrade-et" is valahol azzal magyaráztam, hogy legyen több lehetőség erre a végén, persze a mélyítés miatt még bőven bejöhet az elmélet. A picket igazságtalan lenne egyből leminősíteni, legalább annyi jó vélemény is van róla kint, mint amennyi értetlenkedés. Meglátjuk.

Az mindenesetre megint bejött, hogy hiába van Lloyd 10-ből 8-9 mockban nálunk, az öreg megint egész máshogy látta. Olyan hibrid defense lesz itt Peppers-Dugger lb-sorral, hogy csak na :D

Engem az első körös döntéseink egyelőre nem villanyoztak fel. Már amikor letradeltünk az sem tetszett, mivel pickekkel nem álltunk amúgy sem rosszul, és 21re bőven volt bent még olyan játékos, aki szerintem azonnal bevethető lett volna és szerintem elég jó értéket is képviselt. (Itt főleg az Elam, Lloyd, Jermaine Johnson hármasra gondolok, de még másokkal is ki lettem volna békülve. Külön szomorú vagyok, mert ketten ráadásul csoportellenfélhez kerültek.)

Aztán jött az 1/29. Értem a guard needet és azt is, hogy idén kevesen vannak, illetve nem is feltétlenül tehetségtelen a fiú, de nekem ez abszolút reach. Szerintem az 54es pick-kel még bőven be lehetett volna húzni. Plusz ez számomra azt mutatja, hogy a tavalyi Sherman pick kuka, pedig benne is lehetett volna potenciál.

Jó látni, hogy sok scout van itt :D

Én ezekbe bele se megyek, ahogy a mock draftoknak sem látom sok értelmét (már elnézést). Nem látni a fejekbe bele. Persze sok megy a kukába, de azért ne kezdjük már ki BB-t a draft döntései miatt! Ki hány videót és a statisztikát nyálazott végig amúgy, esetleg nézett játékos interjúkat.... 
Szeretem ezt a közösséget és jó itt lenni. Viszont nem szeretem azokat az embereket, akik azt hiszik, hogy jobban tudják. Én kivárok és majd meglátjuk. 

 

IN BB WE TRUST - ez az én szemléletem. Bár lehet hogy közben tényleg a Nike választ :D

Én meg nem szeretem azokat az embereket, akik nem értik meg sokaknak mi a baja ezzel a pickkel és csak bólogatnak, hogy 'jóvanazúgy'. Nyilván nem kell úgy csinálni, mintha bárki többet értene ehhez a sporthoz, mint BB, mert a ligában nincs ilyen ember, meg itthon senkinek nincs egy komplett stábja, hogy filmeket nézegessenek napi 12 órában, de Bill se tévedhetetlen és ezt meg is mutatta az évek alatt. Kraft se véletlen mondta, hogy az elmúlt évek draftjai szépen besültek. Tavaly felüdülés volt látni, hogy a QB pozíció need volt, fogtuk és elvittük a legjobb programból a boardon lévő egyértelműen legjobb QB-t. Vagy, hogy utána DL ugyanúgy need volt, aztán fogtuk és feltradeltünk az egyértelműen legjobb DT-ért a legjobb egyetemi programból. Nem akarta a stáb túlgondolni, nem akart kreatív lenni, fogták és elvitték fontos posztokról a boardon lévő legjobb játékosokat.

 

A WAR alapján az OG a 4. legértéktelenebb pozíció. 2021-ben 1 OG ment ki az első körbe, aki egyébként minőségi tackle is volt egyetemen, 2020-ban 0 db, 2019-ben 1 db Lindstrom személyében, aki eddig flop, 2018-ban 1db, aki nem más, mint Quenton Nelson és egy generational OL talentként kezelték, már, akkor, amikor kijött, 2017 0 db, 2016-ban 1db, Joshua Garnett, aki olyan flop volt, hogy azóta szerintem már nincs is a ligában. Szóval remélem látod, hogy a számok is azt mutatják, hogy alapvetően nem sokan draftolnak guardot első körben és elég szar a hit ratio. Ezt nem mi gondoljuk amatőrök így itthonról, hanem a komplett liga gondolja ezt évek óta.

Na most célszerű azt is felhozni, hogy elvileg a csapatunk kifejezetten jól draftol IOL pozíciót, Thuney 3. kör közepén jött, Mason a 4. végén, Andrews meg Karras meg udfa volt. Korábbról meg Connolly meg Wendell is pl. Mankins-hez lehet ugye hasonlítani ezt a picket leginkább, de Ő meg egész egyetemi évei alatt LT volt, Strange meg nagyon nem. Szóval az igazi Mankins párhuzam talán Thuney, de őt meg ugye nem első körbe vittük. Szóval a múlt is alapvetően azt mutatja egyébként, hogy a csapatnak nincs szüksége magasan draftolni ezt a pozíciót, mert jól megoldja hátsó meg középső körös pickekkel.

Amit sokan kifejtettek már, hogy egyébként reach volt a húzás, ez is egyértelmű. Azt is ugye érdemes fejben tartani, hogy a liga egyik legjobb guardját, team friendly fizuval engedtük el egy szaros 5. körös pickért, hogy Karras-nak kb 2-3 millával kellett volna többet fizetni és, akkor most nem kell 1 körben guardot vinni.

Aztán a másik fontos dolog, hogy ezzel a pickkel nem kerültünk közelebb, ahhoz, hogy a Buffalot elverjük. Tavaly megalázó módon kiütöttek minket a playoffból, a defense a passz meg a futás ellen is értékelhetetlen volt, aztán most volt a boardon egy Dax Hill, aki tudna rohangálni a Hill, Waddle, Diggs, meg most már Wilson féle WR-ekkel, vagy egy Travis Jones, aki hatalmas segítség lenne a futás ellen. De mi elvittünk egy 2. divíziós guardot, aki a senior bowl-on se volt kiemelkedő.

Remélem így már érted, hogy mi a baja a népeknek. Nyilván el lehet ezt intézni egy olyannal, hogy "in Bill we trust" meg "őúgyisjobbantudjamintbárkimás",  ami alapvetően valid érv, de közbe az elmúlt 4-5 draftjai kifejezetten szarul sültek el, láttuk, hogy az ilyen reachek-nek legtöbbször nincs jó vége. És közben meg 3 éve nem nyertünk playoff meccset, és ezzel a pickkel nem kerültünk közelebb, hogy ezen változtassunk.

Ahhoz képest, hogy hosszú mondatokban kifejted mennyire szar guardot vinni első körben és az elmúlt években ez mennyire alá is támaszható, ahhoz képest a jelent elég szépen sikerül ignorálni. Hány guardot vittek idén az első körben? Ja, hogy az nem illeszkedik a gondolatmenetbe..értem. És Smith is simán lehet hogy guard lesz az NFL-ben. Tehát bár a pozíciós értéke valóban alacsonyan van a guardoknak, idén mégis az 1/15, az 1/17 az 1/25 is az lett, de még egy Linderbaum is beférkőzött a first roundba. Szóval a nagy szapulás közbe ezt se árt figyelembe venni.

Meg azt se, hogy az első vége, az majdnem második eleje. És értem én, hogy mi nagyszerűen választunk IOL-t a 3. és 4.körben és ezt is vártuk idén is, de fogalmunk nincs arról, hogy mennyire tartottuk Mason-t vagy Thuney-t mi és mire mások, miért tudtuk ott behúzni őket és nem egy körrel előbb.

Most Strange esetében viszont tudjuk, hogy több csapat is vitte volna a másodikban. Ha nekünk itt ő jelentett értéket, akkor hiába akar egy szurkoló mainstream nevet. Rengeteg játékos lesz elérhető ma is és a harmadik napon is, aki kiváló érték lehet és a covidos scoutingok miatt csúszni fognak sokat. Mármint nem feltétlenül a bigboardokhoz, hanem a saját értékükhöz képest, amik eleve nincsenek is reálisan feltérképezve a bigboardokat összedobó szakik által.

Azt sem árt figyelembe venni, hogy Masonnel a sorunkban sem voltunk ellenfele a Billsnek, így az kb mindegy eredményesség szempontjából hogy ő van, vagy más azon a poszton. És az is kiderült már, hogy leginkább 2023-ra épülünk, és onnantól lehet nyitva egy championship window 3-5 évig, amiben Mason semmiképp nem játszott volna szerepet.

Szóval ki lehet ragadni dolgokat, meg bele lehet kapaszkodni bármibe és rázni a majomfát, de konkrétan nulla darab információval abból kiindulni hogy mi mást gondoltunk, vártunk, elég nagy hiba. Szerintem nem nagyon lesz Pats fan akinek tetszik ez a pick, de ha megérteni próbáljuk a döntést, akkor biztosan találunk elfogadható indokokat és kicsit lejjebb vehetünk az arcunkból amikor előre kiritzálunk valamit, amit majd 2-3 év múlva lehet értékelni.

Csalódtunk? Ja. És akkor mi van, ha nem is volt reális amit mi szerettünk volna? Nulla darab infóval vágyakozunk és szembejön a valóság.

Neked hála nem égek ki teljesen ezen a fórumon a kommenteket olvasva. Teljes egyetértés és egyébként hamar megtetszett nekem Strange..✌🏻

Azért nem annyira jó reggel egy WTF pick-re ébredni, bármekkora erényei is vannak ennek a srácnak.
Dehát az öreg szereti meglepni a szurkolókat. Wynn is hasonló választás volt anno, mégis hogy bejött! (+Michel az első körben)
Meg különben is annyi hülye jön szembe az autópályán.
Reméljük azért nem a Harry, Dawson, Rivers, Garcia, Cyrus Jones, Easley sort fogja erősíteni a fiú!

Wynn konszenszus első körös játékos volt 20-30. hely környékén és Michel is legkésőbb a 40. pick környékén már kiment minden mockban - ennél idén jóval nagyobb volt a reach.

Mindenki nyugodjon le! Mi nem láthatjuk amit a Bill!

Rá fog cáfolni a fanyalgókra! ;):):):)

Szerintem...

DOWN :(

Baszki bent volt 21-en a legjobb elérhető LB, a 2. legjobb elérhető S, volt még bent jó CB (McDuffie, Elam) és bent volt még Jermaine Johnson is....

Erre húzunk egy 3. körös játékost... :(

Az egyik podcast, amit hallgatok (Next Pats - Phil A. Perry) egyértelműen megmondta, hogy a guard a legnagyobb need, Strange ugyen kis suliból jött de ott nagyon jó volt és nagy az upside, mert nemrég képezték át TE-ből OL-ba. Plusz a Senior Bowl-on is milyen meggyőző volt a legjobbak ellen, amit mi nagyon értékelünk, szóval igazi Pats fit a srác. Ráadásul Perry hozzánk is mockolta - apró szépséghiba, hogy a 3. körben... :D

Amiket pedig ma reggel hallottam: a Rams is vitte volna a srácot - a 104. pickre tervezték... A másik pedig, hogy azért lett a legnagyobb need a guard, mert mi tettük azzá a legjobb játékosunk (PFF alapján) elcserélésével (egy 5. körért) - már akkor is nagyon csípte a szememet az a trade, de most fáj csak igazán... :( 

 

Pont emiatt az apró szépséghiba miatt fáj nekem igazán... :) Nem igazán emlékszek olyan Pats-pickre az első körből, aki ennyire a várt pozíció előtt ment volna ki. Az idő majd eldönti, hogy jó döntés volt-e...

17 ève húztunk 1/32 re egy guardot a Fresno Stateről, akit a szakértők 3.-4. körre várták...

Strange kiválóan játszott egyetemen, szenior bowlon, prodayen is kiváló volt. 

Nekem szimpatikus Pick, hianyposztra jött, kezdő szint nagy fejlődési lehetőséggel, elit sebesség, elit blokkolás ès okos játékos.

B.B. őt akarta, nem mellesleg Scar adott véleményt falemberekről draft előtt.

Mankins nagyon jó példa. Vergődtünk mikor reacheltünk érte, aztán vergődtünk mikor elcseréltük szerintünk szotyiért. Szóval nem volt jó pick a fanbase szerint, majd annyira jó lett, hogy utáltuk a stábot mert elengedte. De persze belelépünk ebbe minden évbe a draft pillantában, mert őőő..nem tudom miért.

Én tudom miért, fent írák is: Harry, Dawson, Rivers, Garcia, Cyrus Jones, Easley

A draft egyébként nagy lutri, más csapatoknál és nálunk is, ez nem is kérdés, mint ahogy az sem, hogy több év múlva lehet csak értékelni igazából egy draftot. 

Ami nekem ettől függetlenül fáj:

- Mason és Karras elengedésével saját magunknak csináltuk a need-et

- a G olyan poszt, ahol pár millióért nagyon jó veteránok vannak (ld. Mason és Karras)

- mostanában szexi (és agyonfizetett) posztokra talán jobb lett volna játékost húzni, mert akkor akár 5 évig olcsóért itt lehet (gondolok itt EDGE és CB posztokra, WR szerintem sem kell idénre)

- és amiért ezt a picket játékostól függetlenül rossz döntésnek tartom (a budapesti fotelből) az az, hogy akiket én hallottam a témában azok szerint bőven bent lett volna még Strange az 54. pick-nél is - persze a kiválasztása azt mutatja, hogy BB szerint nem lett volna bent, és BB fel sem akart trade-elni, mint tavaly Barmore esetében, vagy úgy érezte csak az a biztos, ha itt kihúzza és gondolom a többi G-t jóval gyengébbnek tartotta, stb..

Azért én is abban bízom, hogy az új Mankins lesz a srác, csak közben nem hagy nyugodni a gondolat, hogy itt húzhattunk volna kiváló és gyors CB-t (amire igencsak szükségünk lenne szerintem) Strange meg még bent lett volna 54-en is - persze ezt soha nem fogjuk megtudni, a maradék 30 csapat nem fogja elmondani, hogy hol vitte volna el a srácot (és lehet a Rams-nél is füllentettek).

Az a 2005-ös 1/32-es pick (Mankins) nem akárki lett és a Fresno sem elit egyetem.

Idén az OL játékosok kelendők, Strange előtt elvittek 2 G-ot, 5 T-t és 1 C-t azaz 8 játékost. Lehet fanyalogni/értetlenkedni/elkeseredni/statokat előszedni stb. a korainak tűnő pick miatt, de szerintem inkább bizakodni kellene, ezért egyetértek Veled, noha Én is meglepődtem. Úgy gondolom Mason/Karras távozásának pillanatától kezdve a scoutok bevethető utódot kerestek és ezen a listán Strange valószínűleg elég előlre került. BB-ék meg valószínűleg úgy gondolták, hogy az OL játékosok kelendősége miatt a következő 21 pick-et „nem éli túl”. Biztos, ami biztos, főleg, ha fit! Johnson és Penning se volt kimondottan az 1.körre predesztinálva, Smith-ről nem is beszélve, mégis elkeltek. A PFF, másodosztály ide vagy oda, a 84-es Grade-t („rögtön bevethető”) azért nem ok néllül adta és a Senior Bowl-on se hemzsegtek a másodosztályban játszók. Én bizakodó vagyok! Annak ellenére, hogy BB-ék nem a "draft divat" szerint választottak. :)

Sziasztok reggel epekedve keltem fel,hogy nah ki lesz az a remek fiatal srác akit húzunk első körben.Fekszem az ágyban nagy sötétség,csak a teló fénye szűri meg a sötétséget,síri csend.Aztán jövünk elkezd a szívem durvábban verni,nah lássuk,kiben mit látott meg a Mester,vagy esetleg lecsere.Igen megtörtént a lecsere,jött a KC.Mondjuk ez egy remek csere,hiszen jött másik két draftcetli.Aztán megint várakozás,29 hely,te szent ég,hol van az még.Aztán ideje felkelni készülni,mert munka van,zuhany,kaja. és egyéb elfoglaltság.Aztán kaja közben jövünk mi,majd torkomon akad a reggeli,nah ki lesz az ki lesz az.Mobilról néztem a draftot,követtem.Csak annyit írt ki New England Patriots pick is in,pick is in....és még mindig,mondom mi a dágvány van már.Még mindig pick is in,remek lefagyott az nfl-com applikáció,vagy mi a búbánatos <>&@{}}}<;} van már :D.Nah ideje elindulni buszhoz,mert azért melóba menni kéne :D.Buszmegállóba állok és várom a busztot,fellépek az nfl.com applikációra.Aztán ledöbbentem,mondom sehol egy cb,vagy lb,vagy wr.Egy ismeretlen srác.Ideges lettem nagyon,hiszen itt mindenki várta a nagy boom.-ot,de csak hangyafingás érkezett,aztán cáfoljon rám a srác.Utána gondolkodtam fűkaszálás közben,igen kellett nekünk OL hiszen needük.Az egyik pats.hu srác véleménye jutott eszembe,hogy lehet a kutya választotta.Ott filóztam lehet BB tele van fényképekkel,és Nike elé teszi amelyikre rábólink nekünk az kell :D.Miért anno volt VB,vagy EB amikor polip mutatott rá kinyeri a meccseket.Aztán gondolkodtam LB az nem is annyira kell,hiszen van itt tavalyról valaki aki végig sérült volt a Mcgrone még semmit se mutatott,remélem nem lesz kuka.Aztán trade után jött ez a Mack Wilson,aki nem a szigeten maradt Tom Hanks haverja.Esetleg ő is lehet egyféle megoldás.A CB már más kérdés ide eltudtam volna képzelni valakit,de ahogy J.C.Jackson példája mutatja,nem feltétlenül kell draftolni CB.-t hogy legyen egy remek játékosod.Utána felvettem a kapcsolatot a Berlinben élő amerikai fociedző barátommal,ő nyugodtan leírta a véleményét,hogy ez egy remek pick,hiszek neki,hiszen ezzel foglalkozik.Máris elmúlt bennem a kérdőjelek sokasága.Lássuk a draft többi napját :)

 

GO PATS!!!!!!!

Kis hatterinfo

Strange találkozott majdnem az összes csapattal. 
Kiment  volna 2. Korben

nfl oline coach szerint, aki edzette öt draft elott, ha pl Alabama játékos, simán 1. körös

A vita azon mehet h első körben guardot kellette húzni.

 

Amennyire lehasaltam reggel, annyira kezdek hozzászokni…