OTA 2022 - 1. nap

Kép
OTA

Hétfőn megkezdődtek az OTA edzések, erről olvashattok most egy rövid összefoglalót!

Nem edzettek: WR N'Keal Harry, K Nick Folk, LB Matt Judon, K Quinn Nordin, S Adrian Phillips, LB Ronnie Perkins, LB Anfernee Jennings, OL Chasen Hines, OL Andrew Stueber, T Isaiah Wynn, DL Lawrence Guy, DL Byron Cowart

Limitáltan edzettek: S Jabrill Peppers, RB James White, TE Dalton Keene, WR Tyquan Thornton, RB Pierre Strong, DL Sam Roberts, C David Andrews, DB Brendan Schooler, TE Hunter Henry

Az OTA edzések a ligaszabályzatnak megfelelően vállvédő nélkül zajlottak.

Észrevételek:

  • Mac Jones 17/21-gyel zárta a napot, egyszer Wilkerson ejtette el a passzát. Természetesen az edzés jellegéből adódóan a támadósor van ilyenkor előnyben, de Jones jól mozgott a nap során.
  • Jones célpontjai: Jakobi Meyers (3/4), Jonnu Smith (1/1), Kendrick Bourne (3/3), Nelson Agholor (2/2), DeVante Parker (1/2), Ty Montgomery (3/3), Kevin Harris (1/1), J.J. Taylor (1/1), Malcolm Perry (0/1), Rhamondre Stevenson (1/1), Tre Nixon (1/1), Kristian Wilkerson (0/1, drop).
  • Az irányító az edzés közepén zsinórban nyolc pontos passzt jegyzett.
  • Ahogy haladt előre az edzés, a játékosok is egyre jobban teljesítettek, volt 11-11 és 7-7 elleni gyakorlás is.
  • Jones másik három sikertelen kísérlete hosszú passzok után jött, itt jól védekeztek a cornerek.
  • Hoyer volt a második számú QB, az újonc Zappe pedig a harmadik.
  • Az edzés után Jones még a pályán maradt kb. 20 percig és a hosszú passzokat gyakorolta.
  • Bourne az újságíróknak elmondta, mennyire lenyűgözi az a munka, amit Jones az offszezon során véghezvitt. Jones "pocakja" eltűnt, és ha nem is igazi kockahasa lett, de mindenképpen látszik rajta a változás. Az edzés után kiemelte, hogy további izomzatot szeretne magára pakolni, ezáltal jobban bírja majd az ütéseket a szezonban.
  • Bár az nem derült ki, hogy ki lesz a csapat OC-je, Judge végig az irányítókkal dolgozott, így minden bizonnyal ő lesz a QB edző, Patricia pedig a támadófalat fogja majd edzeni.
  • Volt olyan periódus, amikor Judge foglalta el JMD egykori pozícióját a huddle mögött, amikor aztán a futójáték került előtérbe, akkor Patricia vette át a helyét.
  • Az edzés végén Bill Belichick "állt be" OC-nek. Könnyen lehet, hogy az előszezon során így fognak megosztozni a feladatokon, de előbb-utóbb nyilvánvalóan valaki "feljebb" fog lépni.
  • Harry hiányzása nem segít a helyzetén, hiszen így nem tud bizonyítani az edzői stábnak és más csapatokat sem győz meg arról, hogy érdemes lenne megszerezni őt. Az edzőtábor során jó lesz odafigyelni, hogy milyen szerepet szán neki a csapat, mennyi snapet kap, stb.
  • Wynn hiányzásával Brown szerepelt LT-ként, az újonc Strange pedig Karras helyét vette át. A "kezdő" támadófal így festett ezúttal: Brown-Strange-Ferentz-Onwenu-Herron.
  • A cornerbackek is igencsak rotálva voltak, de jelenleg Butler, Jonathan Jones, Mills és Mitchell vannak a depth chart elején. Jack Jones, Wade és Bryant is kaptak kisebb-nagyobb szerepet, Williams pedig továbbra sem tud maradandót alkotni.
  • Amikor nem rajta volt a sor, Jones végig Judge mellett álldogált.
  • Sokan tavaly nagy ugrást vártak Uchétól, ám nem produkált jó szezont. Ezúttal sokkal biztatóbban mozgott, "szerzett" egy sacket.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Végre elkezdődtek a tréningek, csöpögnek majd a hírek a csapatról. Köszönjük, Increay! :-D 

 

Köszönjük Increay!

Mac Jones, a szakemberek szerint is, állítólag fizikailag élete legjobb formájában van (új étrendjével csökkentette a testzsirt, súlycsökkenés nélkül), ráadásul a holtszezonban együtt dolgozott a neves dobóedzővel, T.House-al és elsősorban azt gyakorolták, hogyan oldja meg azokat a dobás szituációkat, amikor a zseb elhagyására kényszerül.

Volt sok biztató az első nap, pl. Parker 50 yardos TD elkapása Hoyer-től, vagy a RZ-ban Bourne és Stevenson (!) egykezes elkapása és persze azért volt egy csomó büntetőkör is.

Strange kezdő plug and play guardnak tűnik E.Lazar szakíró szerint. :)

MJ állítólag, Tannehill-el ellentétben, szívesen mentorálná Zappe-t. 23 éves a 23 évest! Mókás! Hoyer meg a háttérben mosolyog.

OFF

Az NFL a NFLPA-val egyeztetve döntött az idei szezon PS lehetőségeiről és az IR/NFI/PUP visszatérésről.

  • A PS létszáma 16 fő lehet (tavaly 14) és max. 6 veterán tagja lehet. (tavaly 4 lehetett)

  • Az alapszakaszban a PS-ből 3x hozható fel az 53-ba egy játékos egy-egy meccsre.(tavaly 2x)

  • A sérült tartalékok protokollja úgy módosul, hogy idényenként 8 játékos térhet vissza 4 mérkőzés elteltével. Egy játékos max. 2x térhet vissza, de a 2. visszatérése beleszámít a 8-ba.

Talán így egyértelműbb : az "egy" az utolsó mondatban nem határozatlan névelő, hanem számnév.

"Kétszer is visszatérhet egyetlen játékos, de ez a második visszatérése is beleszámít a 8-ba."

Az nfl honlapon G.Gordon szerkesztő angol szövege erre vonatkozóan így szól: "An individual player can return from IR a maximum of twice per season, but each time counts against the team's allotted eight designations."

Egyáltalán nem biztos, hogy Te tévedsz, lehet Gordon fogalmazott pontatlanul. A forrásodat nem tudom, de a FK honlap is azt írja Gordon cikkére hivatkozva, amit Én. Majd kiderül...:) Egy jó darabig úgysincs jelentősége.

OFF

Az NFL kihirdette a keretszűkítési időpontokat:

  1. 90-ről 85-re: augusztus 16. - az 1. előszezoni meccs után
  2. 85-ről 80-ra: augusztus 23. - a 2. előszezoni meccs után
  3. 80-ról 53-ra: augusztus 30.

Saját elmélkedés: Jelenleg a rosterünk 85 fős és amennyiben ez nem/alig változik az első dátum gyakorlatilag közömbös számunkra. A további 5 fő is szinte előre megmondható ill. sajnálatos sérülés is meghatározhatja. A 3. dátum az izgalmas, noha 53+16= 69 játékost megőrizhetünk. A maradék 11 játékos legalább fele, talán már most is, de akkorra már inkább, szintén megmondható, mert pl. a frissen draftoltakat nem rúgjuk ki, legfeljebb esetleg néhány hátsó köröst. Lényegében, ha nem sújtanak sorozatos/jelentős sérülések az előszezon meccseken, 4-5 játékosért izgulhatunk.

Kicsit OFF

M.Cassel (exPats QB) érdekes dolgot vet fel az offense jelhívó személyével kapcsolatban az nbcsports.com-on. Lehet, hogy megismétlődik a 2005-ös helyzet, amikor szintén nem volt a csapatnak OC-a, viszont „...a jelhívó végül az a személy lett (JMD), aki a QB edző volt, noha egy-egy szituációt egy-egy play előtt gyorsan néha többen megvitattak (pl. BB, Scar), de TB fülébe Josh volt…”. Ugyan jelenleg kinevezett QB edzőnk sincs, de Cassel úgy gondolja azt kell figyelni, ki foglalkozik a legtöbbet MJ-al. Ez jelenleg szerinte J.Judge offensive assistant.

Félve kérdezem meg, a tippjáték végül véget ért a SB után? :) vagy lemeradtam és volt róla valami cikk? És / vagy ez senkit nem is érdekel rajtam kívül😄

Sziasztok mi történt az oldallal?Megy az OTA és semmi cikk kérem szépen :( Sebaj megyek akkor "inglisül" megsasolom mi a helyzet :D