Minicamp 2022 - 2. nap

Kép
Minicamp

Szerdán lezajlott az idei minicamp második edzése, ami egyben a negyedik olyan gyakorlás volt az offszezon során, amikor jelen lehettek a média képviselői. Erről olvashattok most egy összefoglalót.

Nem edzettek: K Nick Folk, K Quinn Nordin, OL Chasen Hines, OL Andrew Stueber, DT Carl Davis, DL Byron Cowart

Limitáltan edzettek: S Jabrill Peppers, WR Jakobi Meyers, RB James White, TE Dalton Keene, C David Andrews, T Trent Brown, TE Hunter Henry

Piros non-contact mezt viselt: CB Marcus Jones

Visszatért: WR Kendrick Bourne

Davis volt az egyetlen új hiányzó, Bourne pedig visszatért, ahogyan arra számítani lehetett. Mivel nem végzett könnyített edzésmunkát, ezért minden bizonnyal személyes okok miatt maradt távol a keddi edzéstől.

Akárcsak tegnap, ezúttal is sisakban, de vállvédő nélkül edzett a csapat.

Észrevételek:

  • Mac Jones ismét remekül teljesített, 19/24-et hozott össze, de két drop is hátráltatta. Volt egy interceptionje is, ám az is teljes mértékben Bourne hibája volt: kicsúszott a kezéből a labda, ami Malcolm Butlernél landolt. Különösen a hosszú passzai ültek a fiatal irányítónak, öt kísérletből mindössze egy nem talált elkapót. A két nap alatt eddig 40/47-tel és egy INT-vel áll, kétszer droppoltak az elkapók a passzából. Ez 85%-os pontosságot jelent, ami ugye gyengébb mint a keddi teljesítménye, de még így is bőven elitnek mondható (természetesen ezt az alapszakaszban nem lehet hozni, de ha 70-75% környékén lesz, akkor sem lehet érte megszólni).
  • Az irányítók között természetesen Jones kapta a legtöbb lehetőséget - összesen 6 driveot, míg Hoyer és Zappe hármat-hármat. Minden bizonnyal Hoyer a második számú QB jelenleg - ráadásul van egy elég nagy garantált tartalom a szerződésében, de Zappe is jól mozog újonc létére.
  • N'Keal Harryről szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy TE-ként számol vele az edzői stáb. Ebből egyelőre nem látszott semmi, továbbra is az elkapókkal gyakorol. TE-ként mindenesetre könnyebb dolga lenne beverekednie magát a csapatba, ugyanis Keene és Asiasi sem hozza a tőlük várt teljesítményt. A WR-ek között Thornton, Nixon és a mindenes Montgomery is beelőzte, ők edzettek a kezdőkkel is, míg Harry a scout teamben kapott szerepet.
  • Az újonc Tyquan Thornton remekül verte meg Myles Bryantet egy go route során, ám Hoyer passza a háta mögé érkezett, így nem tudta elkapni a labdát. Thornton edzésről edzésre fejlődik, kezdi bedolgozni magát a rotációba.
  • A hét sztárja - Mac Jones mellett - egyértelműen a tavalyi hetedik körös Tre Nixon. Mind a hét felé szálló passzt elkapta, ezek közül három ráadásul hosszú átadás volt. Természetesen ezt az információt is a helyén kell kezelni, minden évben vannak olyan játékosok, akik az edzések során jól teljesítenek, aztán mégsem tudnak rosterre kerülni. Nixon ráadásul nincs is könnyű helyzetben, hiszen eléggé telített a WR sor. Jelenleg Parker, Meyers, Bourne, Agholor és Thornton is előtte van, a Patriots pedig nem szokott 6 elkapót (plusz Slater) a végső rosterre tenni. Ha véletlenül valamelyikük megsérülne/elcserélné a csapat, akkor lehet komolyabb esélye az 53-as keretre.
  • James White még mindig limitált edzésmunkát végez, J.J. Taylor vette át a helyét az elkapásoknál - egyelőre jól is helyettesíti veterán társát.
  • Isaiah Wynn továbbra is RT-ként szerepel, úgy tűnik nem csak egyszeri volt a keddi eset.
  • A harmadik TE pozícióért nagy harc várható, ám mivel jelenleg Keene sérült, így Asiasi komoly előnnyel bír. Ráadásul utóbbi már éles meccsen is kapott lehetőséget, ami nyilván felé billenti a mérleg nyelvét.
  • A Judon-Uche párostól idén szép dolgokra lehet számítani, jelenleg ők a kezdő szélső linebackerei a csapatnak. Uche ráadásul nem csak a szélen állt fel, hanem a több helyen is feltűnt a boxban.
  • Jack Jones teljesít a legjobban (leglátványosabban) az újoncok közül. Ezúttal volt egy interceptionje és egy kiharcolt fumble-je, míg a keddi napot két leütött labdával zárta. Néhányszor a veterán játékosok túljárnak az eszén, de folyamatosan fejlődik - és az is jó jel, hogy az edzők felküldték ilyen helyzetekben a pályára. Ha így folytatja, akár a szezon elején is jelentős snapszáma lehet a védelemben.
  • Az idei elsőkörös Cole Strange sem teljesít rosszul, sőt. Mivel azonban a fizikalitás nem annyira jellemző ezekre az edzésekre, így értelemszerűen egy guardot nehezebb is értékelni. Ami fontos, hogy továbbra is az első csapattal edz és jó dolgokat lehet róla hallani.
  • Igencsak szeles körülmények között edzett ma a csapat, ami megnehezítette a visszahordók dolgát. Ezek alapján ráadásul még impresszívebbek Jones számai.
  • A puntvisszahordást Nixon, Jack Jones, Bourne és Perry, míg a kickoffokat Montgomery és Strong gyakorolták.
  • Jon Bon Jovi a helyszínen tekintette meg az edzést - a tiszteletére természetesen pár száma is lement az edzés közben. Volt még egy vendég - a Utah State védőkoordinátora Ephraim Banda, aki szinte végig Belichickkel beszélgetett.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

A mai 3. napot BB törölte a kedvezőtlen időjárás miatt. Hétfőn és kedden lesz még 2 OTA nap, aztán már csak majd az edző tábor. 

Mi??? Kedvezőtlen időjárás esetén eddig mindig azonnal mentünk a pályára gyakorolni az adott körülményeket... mi volt ott vajon?

Mielőtt kemény konteok születnének, BB az időjárás előrejelzés alapján döntött, ami lehet nem jött be.

Egyébként később törölte a maradék 2 OTA napot is és nem az időjárás miatt. :)

Tehát a júliusi edzőtáborig Nekünk böjt jön. :) 

"A Judon-Uche párostól idén szép dolgokra lehet számítani, jelenleg ők a kezdő szélső linebackerei a csapatnak. Uche ráadásul nem csak a szélen állt fel, hanem a több helyen is feltűnt a boxban."

Bedard podcastjában éppen azt emelte ki, hogy jelentsen bármit, de Uche és Perkins a védő falemberekkel edzett, míg Judon a linebackerekkel és úgy néz ki előbbi kettő end lehet sub felállásoknál.

 Még front7 hír, bár róluk OTA és minicamp során túl sokat még nehéz mondani, hogy Cam McGrone egyelőre szép lassan építi fel magát, hogy újra tud játszani (scout csapat és max #3 sor jutott neki). ILB poszton Mack Wilson nagyon atlétikusnak tűnik. Jennings volt, aki feltűnően nagy szerepet kapott ebben a két napban.

Nagyszerű, hogy a védelemről is megtudtunk valamit és örvendetesek a DE próbálkozások, hiszen csak Wise az elfogadható DE minőség, miközben LB-ünk van bőven, legalábbis a gyakori sub felállásunkhoz elegendő. Uche is előbbről talán könnyebben odaér, Perkins és Jenning még sötét ló Nekem, de bizakodok. A front6-7 ereje és gyorsasága (pass rush) fontos lesz az idén kicsit gyengébbnek tűnő sec. tehermentesítése szempontjából.

rülök, hogy újra olvashatlak! :))

Ki tudja mennyi időm lesz, de az utóbbi évekhez képest ez az offseason elég érdekesnek tűnik. ;-)

"Ez 85%-os pontosságot jelent, ami ugye gyengébb mint a keddi teljesítménye, de még így is bőven elitnek mondható (természetesen ezt az alapszakaszban nem lehet hozni, de ha 70-75% környékén lesz, akkor sem lehet érte megszólni)."

Contact nélkül többségében 7-7 ellen 90%-os passzpontosság elvárt kezdő irányítótól. Ahogy a patriots.com podcastjában mondták, ezeknél a passzoknál a labdának nem kell földet érnie. Ez nem Mac Jones ellen szól, de azért a körülményekről nem kell megfeledkezni.

A 70-75%-hoz: hány kezdő irányító dobott ilyen pontossággal tavaly? Egy. Joe Burrow. Az elmúlt években úgy alakult át az NFL passzjátéka, hogy a korábbi 60%-os benchmark szépen elmozdult 65-68%-ra. A passz pontosság ettől még sosem lesz elsődleges fokmérője egy irányító teljesítmények. 80%-kal lehet checkdown passzokat dobálni egész évben, de sehova nem fog vele eljutni a csapat.

Hát igen! Increay vagy forrása kicsit túlértékelte/túlbecsülte  MJ 2 napját és a szezon alatt elvárható Cmp%-át. Én is elsiklottam felette, pedig a szokatlan 70-75% szemet kellett volna, hogy szúrjon. Köszi a kiigazítást.

A százalék teljesen lényegtelen jelenleg, mert itt nem erről szól a dolog. Ha 90%+ lett volna, akkor sincs semmi.

Ami fontos, hogy látszik a szűk ablakokba bedobott labdák ereje nagyobb lett. A dobómozdulat gyorsult és robbanékonyabb lett. Ezáltal a labdák meglehetősen nagyobb erővel jönnek ki Jones kezéből.

Minden szakíró szerint élete legjobb két edzésén van túl Mac Jones, kirobbanó formában, nagy élvezettel volt jelen a minicampben.

Mindenki egyetért abban, hogy annál több munkát, mint amit Mac Jones belefektetett az offseasonba és edzés előtt, közben és után is mutat, már nem lehet tenni. Szerencsére ennek a gyümölcse már most látszódott a két nap során.

Egyelőre még csak 7-7 ellen, de valahol el kell kezdeni. Ezek az extra dobások nem a semmiből teremnek csak úgy oda a pályára a kulcs pillanatokban. Az edzésen kell az irányítónak a határait feszegetni, hogy tudja, mire képes ő illetve a társai pályán. Az itt megszerzett önbizalom és magabiztosság az, ami a tétmeccsen már rutin és automatizmus formájában jelenik meg. Ez is egy indok arra, hogy miért nem számít ilyenkor annyit a statisztika. Ha ilyenkor INT, sack az eredménye, mert túl sokáig vár vagy túlságosan szűk ablakot akar eltalálni, annál jobb, mert tudni fogja éles helyzetben mit lehet, mit kell még megpróbálni és mit nem.

Remélhetőleg az edzőtáborban is látni fogják a másodéves jumpot nála, és a minicamp nagy passzjátékai már augusztusban 11-11 ellen, majd padben contact 7-7 és 11-11 ellen is láthatóak lesznek, ahogy fokozatosan fejlődik.

Minden esetre ígéretes, hogy MJ tavaly az egyik legnagyobb előnyének mondott "magas plafon" egyelőre beigazolódni látszik. Ha így lesz, tényleg megoldódik 8-10 évre az irányító kérdés.