Edzőtábor 2022 - 5. nap

Kép
mj10th

 

A vasárnapi pihenőnap után hétfőn a New England Patriots megtartotta első edzését teljes védőfelszerelésben.

Úgy tűnik, hogy ez nem növelte meg jelentősen a támadók teljesítményét : a védelem - amely a legutóbbi edzéseket a védőcuccok nélkül is megnyerte -, hétfőn is visszatért a támadók életének megkeserítéséhez.

 

Nem edzettek :  DE Deatrich Wise (n.a.), QB Brian Hoyer (n.a.), RB Pierre Strong (n.a.), RB James White (PUP), OL Chasen Hines (NFI), OL Andrew Stueber (NFI).


Visszatértek a pályára  : S Jabrill Peppers, CB Jonathan Jones és DB Myles Bryant.

 

Az időjárás felhős, de párás, meleg volt. Nem tűzött a nap mint a múlt héten többször is, de a teljes felszerelés miatt nem volt kellemes.

A pálya széléről nézte az edzéseket az edzőkkel együtt a nemrégiben visszavonult patrióta safety Patrick Chung.


Irányítók:
Mac Jones - 10/15, INT
Bailey Zappe - 10/15

 

     A Patriots támadósora még mindig nem muzsikált teljesen jól, ugyanakkor jól látható, hogy a stáb racionalizálta a playbook-ot, egyszerűsítette a sémákat, és természetesen még nem is nyitották ki teljesen azt. Talán ez így együtt megmagyarázza, miért nyer olyan gyakran a védelem. Ha majd elővesznek néhány egyedi játékot, amelyek kifejezetten Mac Jones erősségeire építenek, tetszetősebb lesz az offense is.


     Vegyük például Mac Jones egyetlen interception-jét. Egy 11-11 elleni gyakorlat során úgy tűnt, hogy az irányító egyszerűen nem látta a cornerback Terrance Mitchell-t, aki a védelem jobb oldali zónájára felügyelt. Amikor Tyquan Thornton középen átváltott Mitchell zónájába, Jones egyenesen a cornerback kezébe dobta a labdát. Ez meg is ijeszthette Jones-t, az edés további részében többnyire a slot elkapóknak és a running back-eknek passzolt inkább.

     Annak ellenére, hogy védőfelszerelésben ment a gyakorlás, és már volt kontakt is, a játékosok és a közönség is csöndesebb volt, mint az elmúlt napokban. Ez talán annak is köszönhető, hogy nem voltak ma igazán nagy játékok. Talán Parker és Thorton 1-1 hosszú elkapása voltak a nap legszebb megmozdulásai, a védelem részéről pedig több kiváló olvasás is volt, de a látványos sack természetesen elmaradt - mármint, élesben persze meglett volna.

 

A nap nyertese : LB Raekwon McMillan. Nem csinált különösen nagy játékokat, de a neve azért érdemel figyelmet, mert az edzőtábor nagy részében az első csapat védelmének középpontjában tevékenykedett, és ez így is maradt most, a védőfelszerelésben végzett gyakorlatoknál is. Eddig nagyobb volt a hype Josh Uche és Cameron McGrone körül, nekik ma csendesebb napjuk volt, McMillan a mai napon jobban teljesített.

A nap vesztese : CB Malcolm Butler. Butler eddig nem úgy játszott az edzéseken, ahogyan az egy kezdő cornerback-től elvárható. Ma többnyire a csapat második sorával gyakorolt és a speciális csapatban is kapott feladatokat - ez nem éppen egy top CB-re jellemző használat. Amikor 11-11 elleni játékban a kezdő védőkkel játszhatott, DeVante Parker egy 40 yardos passzt húzott le mellette, Butler nem tudta tartani a lépést az elkapóval. Ugyanakkor volt szép megmozdulása is Parker ellen, a red zone-ban leütött egy 5 yardos fade passzt Jones-tól, később pedig kis híján szerzett egy interception-t, amikor majdnem behúzott egy Tyquan Thornton-nak címzett passzt.

 

Észrevételek :

 

  • Thornton megvillantotta elképesztő gyorsaságát egy 1-1 elleni gyakorlatnál, ahol Mitchell teljesen rossz szöget vett fel, és lemaradt a szélvészgyors elkapóról. Érdekes lesz látni, hogy Thornton atletikussága jobban előjön-e az elkövetkező napokban a 11-11 elleni gyakorlatokban majd.
  • LB Mack Wilson roppant okosan kivárt egy red zone play-action játéknál, egy 11-11 elleni gyakorlat során. Jones nem adta el elég jól a futást, Wilson pedig érintés nélkül ért oda hozzá, tétmeccsen ez egy baromi nagy sack lett volna. 
  • Joshua Bledsoe és Kyle Dugger safety-k, valamint Malcolm Butler és Jack Jones corner-ek a második csapattal voltak a pályán a 11-11 elleni gyakorlatok első körében. Joejuan Williams kapta az első csapatos play-eket. Nehéz pontosan megtippelni egyelőre, hogyan fog ez a secondary kinézni, később Jones és Butler is kapott időt az első csapattal.
  • Damien Harris kapta az első lehetőséget a 11-11 elleni futó playek-nél, Rhamondre Stevenson-é volt a második, Ty Montgomery-é pedig a harmadik. 
  • Tyquan Thornton továbbra is többnyire az első csapattal gyakorol, és nem a scout team-mel.
  • Lehetséges, hogy lesz még igazi csata a bal oldali tackle pozícióért is Isaiah Wynn és Trent Brown között. Brown több büntetőkört is futott különböző hibák miatt, míg Wynn pörgősebb volt, és nagyszerűen teljesített. Talán érik a visszacsere?
  • A Patriots védőfala a labda indulására való gyors reagálást is gyakorolta. Mind Carl Davis, mind Davon Godchaux is követett el false start-ot eközben.
  • Christian Barmore és Davon Godchaux különösen robbanékony volt az indulásoknál.
  • Ma több 1-1 elleni gyakorlat is volt az elkapók és a corner-ek között. Kendrick Bourne két győzelmet is aratott Jalen Mills felett. Jakobi Meyers megverte Jon Jones-t egy in route-on - Meyers elvesztette még a cipőjét is futás közben. Myles Bryant legyőzte Kristian Wilkerson-t egy befele menő útvonalon. Marcus Jones győzőtt Tre Nixon ellen, aki nem tudott elkapni egy mély labdát, később Jonathan Jones is megverte Nixon-t egy underneath route-nál. Thornton 40 yardot vert Joejuan Williams-re az első 1-1 elleni játékban. DeVante Parker Malcolm Butler felett húzott be egy gyönyörű 40 yardos passz-t Zappe-tól. Ty Montgomery lenyomta Jonathan Jones-t, aki kissé rozsdásnak tűnt, valószínűleg a PUP-ról való visszatérésének köszönhetően. Terrance Mitchell bár megakadályozott egy elkapást Nelson Agholor-ral szemben egy mélységi labdánál, de teljesen egyértelműen DPI-t követett el. 
  • Jónéhány 1-1 elleni gyakorlat volt a falak és linebacker-ek között is. Josh Uche, aki ma a második csapat védelmében szerepelt nap közben, Trent Brown ellen került a fölre, míg Perkis ugyanígy járt Durant-tal szemben. Christian Barmore több OL játékost is ledominált, köztük az újonc Cole Strange-et is, akinek nem volt jó napja, Henry Anderson is legyőzte 1-1-ben.  Isaiah Wynn is jól szerepelt Jennings és Uche ellen is.
  • A támadók sikerét jelezte, hogy az 1-1 gyakorlatok után a védelemnek testületileg kellett lenyomnia egy rakás fekvőtámaszt.
  • Rengeteg rotáció volt a front7-ben : Bentley és McMillian kezdett, de Mack Wilson, Josh Uche, Anfernee Jennings, Jalani Tavai, Harvey Langi, Cameron McGrone és Ronnie Perkins is ki-be mozogtak a sorból. Érdekes lesz megfigyelni, kik kerülnek majd be végül a kezdőbe.
  • Sok játékos koptathatta a büntetőkör füvét : támadásban Wynn, Yasir Durant, Kody Russey, Tre Nixon és Josh Hammond mehetett kocogni, mindannyian false start hibákért, míg Daniel Ekuale, Jennings, LaBryan Ray és Carl Davis semleges zóna megsértése szabálytalanságért indulhattak a körre.
  • Bentley valószínűleg a nap legnagyobb ütését küldte be, amikor találkozott Rhamondre Stevenson-nal az egyik futó play-ben a lyukban : az ütközés leverte a running back sisakját a fejéről.
  • Bailey Zappe legjobb napját zárta az eddigi edzőtábori napok közül, több szép passzt is adott a délelőtt folyamán. Jakobi MeyersTy Montgomer, és Tyquan Thornton is kitűnő passzokat tudott lehúzni, ahogy Tre Nixon-nal és Kristian Wilkerson-nal is egy-egy gyönyörű, TD-t érő összjátékot mutatott be.
  • Az edzést néhány mezőnygól kísérlettel zárta a csapat. Az egyik oldalon Joe Cardona adta fel a labdát, a holder az újonc punter Jake Julian volt, míg a kicker Tristan Vizcaino, a másik kapunál pedig Mack Wilson adta fel a lasztit, Mac Jones volt a holder, és Jake Bailey a rúgó. 

 

 


Fényképek a hétfői edzésről itt :

https://www.patriots.com/photos/photos-first-padded-practice-of-patriots-training-camp#8fe2153a-7bf4-45f1-8504-2e040c72a2dc
 

 

 

forrás : patriotswire.com

Hozzászólás

Mac Jonest miért kell holderként is foglalkoztatni? Van ennek valami speciális oka? Én félnék, hogy egy rosszul sikerült rúgásnál eltalálják a kezét - miért kell ezt a kockázatot vállalni? Tényleg nem értem, tudja az okát valaki?

Azt hiszem ezt egy kicsit "túlaggódod"! :) Én nem hallottam még olyanról, hogy a K a holder kezébe rúgott.

UPGRADE: Jones Alabamában is holder volt.

Tipp: Ugye egy FG kísérletnél a holder kapja a snap-et. Ha történetesen ez az ember a QB, akkor egy trükkös játék kockázata sokkal nagyobb, ami nem teszi egyszerűbbé a D# életét

Jól ezek az edzőtábor képek!😃 Csak az a baj, hogy azok a fiúk akik ezeken a képeken vannak már nincsenek a csapatnál, pedig milyen szép is volna nr. 12, nr.75, csak a példának okáért.