Ups & Downs - 2. hét: Patriots @ Steelers

Kép
Ups

Vasárnap a Pittsburgh Steelers vendégeként lépett pályára a Patriots, és a Dolphinstól elszenvedett vereség után sikerült javítani, 17-14-re győzött a csapat. Következzen a heti Ups&Downs!

UP

Nelson Agholor - Jakobi Meyers: A két elkapó hihetetlen mérkőzést produkált. Agholor mind a hat felé dobott passzt elkapta, 110 yardot és egy elképesztő touchdownt szerzett, míg Meyersnek köszönhetően rengeteg first downt ért el a csapat, a kulcsszituációkban tudott előrelépni - ahogyan az elmúlt években már megszoktuk tőle (9 elkapás, 95 yard). Rajtuk kívül nem igazán játszott jól senki az elkapók, pláne nem a tight endek közül, inkább csak villanásai voltak a többieknek. Ők ketten azonban megalapozták teljesítményükkel a csapat sikerét.

Támadófal: Múlthéten igencsak leszedtem a keresztvizet az egységről, most viszont ki kell őket emelni remek teljesítményükért. Igaz, az elmúlt év védőjátékosa hiányzott a hazaiaknál, de ettől függetlenül is mind futáshoz, mind passzhoz jól blokkoltak, főleg az utolsó drive volt kiemelkedő, amivel megnyerte a csapat a meccset. Bízzunk benne, hogy a fejlődés töretlen lesz és a sérülések is elkerülik őket, mert az akadozó támadójáték a segítségükkel javulhat tovább.

Ja'Whaun Bentley - Mack Wilson - Jahlani Tavai: A két kezdő LB nagyszerűen ellátta feladatát a meccsen, Bentley mindenhol ott volt, Wilson remekül ért bele Trubisky passzába, amiből INT lett, Tavai pedig ezen a meccsen nem tűnt annak a bustnak, aminek korábban Detroitban és a Patriotsban, hiszen sackje és negatív yardos tackle-je is volt.

Matt Judon: Judon már-már megszokott módon szállította a heti egy sacket, de ezúttal futás ellen is jó volt. A nap megmozdulása mégsem ez volt tőle: a negyedik negyedben 3&2-nél Najee Harris futott egy remek wheel route-ot, ő pedig nagyszerűen védekezett rajta. A végét már mindenki ismeri a történetnek: a Steelers puntolt, a támadósor pedig befejezte a meccset.

DOWN

Mac Jones: Bár a csapat győzött, de Jones semmiképpen nem lehet büszke a teljesítményére ezúttal. A számai összességében nem néznek ki rosszul (azért olyan nagyon jól sem), de több alkalommal is rosszul olvasta a védelmet. Az interceptionje előtti playben - amit feleslegesen erőszakolt be double coveragebe - teljesen tisztán volt Lil'Jordan Humphrey, aki könnyen TD-t ért volna el. Volt olyan passza, ami simán INT lehetett volna, ha a Sutton nem lyukas kézzel játszik, hátsó lábról könnyedén és feleslegesen elengedett passzok, stb. Tavaly újonc létére sokkal otthonosabban mozgott a rendszerben, neki sem jött igazán jól (eddig) ez az átállás.

Jalen Mills: Mills sajnos a tavaly szezon eleji formáját hozza, ami hosszútávon igencsak fájhat a csapatnak. Több alkalommal is lemaradt az elkapókról, a leglátványosabb hibája az első félidő végén volt, simán beívelte mögé a labdát az ellenfél irányítója.

Hunter Henry - Jonnu Smith: Olyan, hogy TE-játék gyakorlatilag nem létezik a Patriotsnál, pedig nem az a helyzet, mint 2020-ban, amikor gyakorlatilag nem volt értékelhető TE a rosteren. Henry árnyéka tavalyi önmagának, ha fenn van a pályán sem tud hozzátenni a támadójátékhoz (0/1), Smith pedig az erős első meccse után ezúttal ismét teljesen el volt tűnve (0/3). Egy 3&2-nél is felé nézett Jones (amikor egyébként Meyers teljesen üresen volt), de abból sem lett elkapás - bár a Steelers védők közül ketten is őt fogták.

Hozzászólás

Amit én nem értek a TE-ek kapcsán, hogy miért nem küldjük fel őket egyszerre a pályára. Vasárnap is a 67 érdemi támadósnapünkből 61-ben 11 personellel (1 TE, 1 RB, 3 WR) álltunk fel, ami akkor is érthetetlen, ha Humphrey néha quasi TE-ként játszik is...

Szerintem, ma beszéljünk az ETIKETT-ről

UP

  • Nagyon udvarias, tisztelettudó vendégek voltunk, igyekeztünk a vendéglátók kedvében járni és nem beleköpni a levesestálba:
    • Ha megdobsz egy INT-vel dobj vissza minimum eggyel pipa (ezt MJ simán hozta, hiszen volt minimum 3 INT-t érő dobása, az hogy nem kapták el az már nem az Ő hibája, ja és Agholor tutira kapjon büntit, mondjuk egy Parker féle etikett oktatásra beíratni, hogy megtanulja --- a QB-d által dobott jótékony INT-t nem illik ilyen harcossággal kivenni az ellenfél kezéből)
    • Ha túl nagy az előnyöd, hagyj ki minimum 1 FG-t pipa
    • Ha túl jól működne a támadósor, akkor csinálj teljesen indokolatlan false start szabálytalanságokat pipa
    • Ha az ellenfél 40-45 yardosán vagy negyedikre puntolj és nehogy pontszerzéssel lezárd a meccset pipa (ja és a punt lehetőleg touchback legyen, hogy a 20 yardról jöhessenek)
    • Ha futsz és egy 1st downnal lezárhatnád a meccset, akkor ne tedd! Feküdj le 8 yardnál, hogy még legyen esélye a házigazdának – pipa (itt mondjuk bőven van hova fejlődni… először is ha hagyják előzékenyen a futást, ne tegyük, vagy ha mégis, akkor fussunk ki, hogy megálljon az óra)

 

DOWN

  • Sajnos azonban nem tudtuk mindenben felvenni a versenyt a végtelenül udvarias házigazdáinkkal, ezekben mindenképpen van még hova fejlődnünk …
    • Ha elejtik a tutira a kezükbe dobott INT-t, akkor utána ne legyünk pofátlan vendégek és ne szedjük össze az elejtett puntot
    • Ha már ennyire udvarias a házigazdánk, hogy teljesen vakon vannak az offense-ben, akkor a támadásaik sikerességét igazán segíthetnénk azzal, hogy nemcsak 1 negyeden keresztül védekezünk totál preventben teljesen indokolatlanul, hanem egész meccsen keresztül szívélyesen engedjük őket minden kísérletnél 8-15 yardot haladni és persze utána is csak megkérjük őket szépen, hogy legyenek szívesek lefeküdni vagy ha ez nem megy, akkor csinálhatnánk több teljesen egyértelmű védőszabálytalanságot is
  • Mégha SB is a monogrammunk (ami valljuk be azért hangzatos és a papa tuti nem is véletlenül adta 😊), akkor sem köpünk a pittsburghi gyepre

Imádom, ha nyer a csapat és bármire esélyes, ettől függetlenül számomra a szezon legfontosabb kérdése, hogy akkor most Jones rálép-e az útra, amire másodévesen nagyon kéne, vagy egy helyben toporgunk majd Vele, esetleg rosszabb. Ezt persze még korai most megvitatni, sok minden új, idő kell és társai, de hosszabb távon ez fontosabb kérdés lehet, minthogy mire jutunk idén. Ez most csak azért jutott eszembe, mert tök jogosan down szerintem is, igazából zsinórban második hete, csak ugye Miamiban nem igazán volt olyan teljesítmény, amiből lefelé lógott volna..

Én úgy érzem, talán inkább nem lépett rá sajnos, de várjunk még bőven. Ha rendeződik a rendszer körülötte, hátha felhúzzák egymás teljesítményét is a srácok...

Amióta Josh Allen kb. három fostalicska évet hozott, aztán a következőtől zsenivé vált, én már mindent elhiszek, és bármit hajlandó leszek kivárni.

(Azt már csak zárójelben, hogy Herbert-et én néztem az egyetemen az Oregon Ducks meccseken, és full nem értettem, mi ez a nagy hájp körülötte, nekem tök bénának tűnt. Hát, nem értek én ehhez... azóta a Chargers bandwagonon is fentülök...)

Egyetértek a minősítésekkel, és azzal is, hogy szakítottál a 3-3-al.:)

OFF

Egy érdekes Meyers nyilatkozat: "...tetszik, hogy Matt védekező szemmel tekint a támadásainkra...ez lehetővé teszi, hogy lássam mire gondolhatnak az ellenfél védői....és hogyan tudnék túljárni az eszükön. Én ezt nagy segítségnek tartom....Sohase volt még def. edzőm, és ezt egy újabb lépésnek tekintem a fejlődésemben." (Forrás: PATRIOTSWIRE)

OFF

Az egyik magyar online áruház 8.000,- JMF-ért árul Patriots kabátot.

https://www.pullandbear.com/hu/collegestilusu-nfl-bomberdzseki-l08715504?cS=400&pelement=529128814

Az XL kifogyásában nekem is van saram. :)

(csak kiegészítésként : nem is annyira online, egy rakat boltjuk van soppingcenterekben, minden méretnél megnézhető, melyikben van belőle éppen.)