Beharangozó 4. hét: Patriots @ Packers

Kép
pp

      A New England Patriots csapata vasárnap Green Baybe utazik, hogy a Lambeau Field-en lépjen pályára a Packers csapata ellen. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 22:25 órakor kezdődik.

 

 

 

      Az elmúlt vasárnap a vereségen túl az igazi vesztesége a csapatnak Mac Jones sérülése volt, amivel feltehetőleg hetekre elvesztettük az irányítót, amikor a Pats utolsó támadó playében megsérült a bokája. Pedig a mérkőzésen nem játszott rosszul, annak ellenére sem, hogy a számai (22/32, 321 yard, 0 TD, 3 INT) nem mutatnak különösebben jól.

     Ezzel szemben Mac egy kifejezetten bevállalós meccsen van túl, hat sikeres nagy dobása is volt (big-time throw), néhány közülük különösen szép átadás volt, főleg DeVante Parker mutatott be ezekből gyönyörű elkapásokat. Ugyanakkor négy olyan dobása is volt, amelyik labdavesztéssel járhat (turnover-worthy play), ezekből három interceptiont is szerzett az ellenfél. De hát a bevállalósabb dobásokban sokkal jobban benne van a hibázás lehetősége, még ebben (is) fejlődni kell majd Macnek.

       A vereséghez persze hozzájárult az is, hogy a Baltimore támadósora végül dominálni tudott, pedig a félidőben csak 14-13-ra vezetett a Ravens, sőt a harmadik negyed elején Harris futott TD-jével még a vezetést is átvettük. De a második félidőre többet tudott változtatni a Baltimore, a ladbaszerzéseknek köszönhetően is el tudtak lépni végül. Kiválóan játszott a liga egyik legjobb tight endje, Mark Andrews, és persze az irányító Lamar Jackson is, de kivették a részüket a győzelemből a Ravens elkapói is.

      Sajnos sok jó előjel nincs a Packers elleni soron következő találkozóra. Hoyerrel a center mögött valószínűleg nem lesz nagyobb esélyünk a győzelemre, de egy működő futójátékkal és rászabott gameplannel a veterán irányító is győzelemre vezetheti a csapatot. A Packers még mindig a liga egyik legjobb csapata, annak ellenére is, hogy Davante Adams elvesztése után idén a támadósor egy kicsit haloványabban játszik. 

      Lássuk mik a statisztikák, és mik az esélyek a Green Bay ellen.

 

 

w4p5

 

 

A két csapat statisztikája

w4s

 

 

 

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

      A Patriotsnak komoly kihívás lesz az ellen a Packers védelem ellen játszania, amely a szezon első három meccsén kifejezetten domináns teljesítményt nyújtott. A Green Bay az egész mezőnyben az egyik legjobb futásvédelmével rendelkezik, mindössze 113 yardot engedtek meccsenként a földön, és összességében is csak 302 yardot átlagban mérkőzésenként. Ugyanakkor a Packers majdnem 5 yardot engedélyezett futókísérletenként, és ezzel csak a 25.-ek a ligában.

      A Patriots valószínűleg továbbra is megpróbálja majd használni a Damien Harris és Rhamondre Stevenson alkotta kétfejű szörnyeteget, akik mindketten hatékonyak voltak a Ravens elleni vereség alkalmával. Stevenson különösen erős délutánon van túl, jól olvasta a kialakuló játékokat, megtalálta a lyukakat a Ravens védelmén, és kemény futásaival folyamatosan extra yardokat tudott szerezni. Továbbra is szükségünk lesz erre a teljesítményre, különösen akkor, ha Brian Hoyer kénytelen lesz átvenni a karmesteri pálcát Mac Jonestól. A Packs ellen nem lesz könnyű futni a magas yard/kísérlet átlag ellenére sem. De'Vondre Campbell egy kiváló futás elleni LB, és a Green Bay kezdő védőfala is kemény kihívás lesz. A Patriots támadófala a Baltimore ellen jól, de kissé hektikusan teljesített, időnként hatalmas lyukakat tudott nyitni, de kulcspillanatokban néhány hibát is vétettek. A Patriots nem engedhet meg magának ilyen hibákat a Lambeau Field-en, ha haladni akar a földön.

     Előny: Packers

 

w4p6

 

Amikor a Patriots passzol

      A Patriotsnak jól jöhet majd a Green Bay balszerencséje, hogy a kiváló cornerback Jaire Alexander kénytelen volt idő előtt elhagyni a pályát a Bucs elleni győzelem során. Alexander ágyéksérüléssel küszködik, a héten korlátozottan edzett, a vasárnapi játéka egyelőre kérdéses. De a Packs passzvédelme nélküle is félelmetes, nagyon nem lesz könnyű dolga Hoyernek ellenük. A Green Bay 189,3 yardot enged csak átlagosan az ellenfeleinek meccsenként, ezzel a hetedik legjobb passzvédelem a ligában.

     A Packers safety tandemje is kiemelkedő Adrian Amos és Darnell Savage személyében, akik munkáját megkönnyíti az a nyomás, amit a Green Bay front7je tud kifejteni a támadókra. Bár összesen csak hét sacket szerzett a védelem az eddigi három meccsen, de a playenkénti zsákolásban kilencedikek a ligában, a védőjátékok 8,2%-ban eljutnak az irányítóig. Ez ellen a védelem ellen Hoyernek gyorsan kellene szabadulnia a labdától, az elkapókon kívül szükség lenne arra is, hogy a tight endeket is gyakrabban vonja be a passzjátékba. Érdekes lesz látni, mit tervez Bill Belichick azzal a Kendrick Bourne-nel, aki az utóbbi időben bár kevesebb játéklehetőséget kapott, azzal tudott élni, és az egyik legjobb elkapási rátája van a csapaton belül. Mac Jones sajnálatos sérülésével finoman szólva sem lett könnyebb dolga a csapatnak a liga egyik legjobb passzvédelme ellen

      Előny: Packers

 

 

 

Amikor a Packers fut

      A futás ellen nem csak a Packers, de a Patrios védelme is kiválóan teljesített eddig, igaz, sem a Miami, sem a Pittsburgh futójátéka nem számít kiemelkedőnek. Múlt vasárnap a Ravens ellen már más volt a helyzet, és ez nem csak Lamar Jacksonról szólt. Az irányító 110 yardot futott nyolc futásából (a meccs végi térdelések nélkül), de emellett a Baltimore futói is 83 yardot értek el 13 próbálkozásból. Ráadásul a második félidőben Lawrence Guynak is sérüléssel kellett idő előtt befejeznie a mérkőzést, a hiánya meg is látszott a fal belsején.

     A védőfalnak ismét csak fel kell kötnie a gatyáját a Packers futói ellen, mert az Aaron Jones - A.J.Dillon futótandem eddig kiválóan teljesített, majdnem 7 yardot átlagolnak kísérletenként, ráadásul meccsről-meccsre egyre többet. A Green Bay futói átlagosan 128 yardot tettek meg a földön eddig meccsenként, mégpedig 4,7 yardos átlaggal - előbbi a kilencedik, utóbbi a tizedik legjobb a ligában.

      A New England futásvédelme értelemszerűen rontott a Ravens elleni meccsen a statisztikáin, jelenleg a 19. helyen áll engedett yardokban (115/mérkőzés), és a 22. a futásonkénti átlagban (4,9). Várhatóan meg fog szenvedni a front7 a Packs futóival, sajnos ezen az sem javít, hogy Guy várhatóan nem fogja tudni vállalni a játékot.

      Előny: Packers

 

 

 

Amikor a Packers passzol

      Eléggé nehéz Aaron Rodgers ellen fogadni passzjátékban, de az első három mérkőzés alapján kijelenthető, hogy Davante Adamset nem sikerült pótolnia a Packersnek, jelentősen veszített a hatékonyságából ez a támadósor a levegőben. Rodgers 229 yardot passzolt meccsenkénti átlagban, ez karrierjének egyik legrosszabb teljesítménye (bár tegyük hozzá, hogy a minta még elég kicsi). A Green Bay elkapósora finoman szólva sem elit, a veterán Randall Cobb és Allen Lazard is túl van már karrierje zenitjén, őket pedig csak az újonc Romeo Doubs és Christian Watson egészíti ki. Persze Rodgerst soha nem szabad leírni, nem véletlenül ő volt az utóbbi két év alapszakasz MVP-je.

     A Patriots secondaryjének ennek ellenére is képesnek kellene lennie arra, hogy felvegye a versenyt ezzel a támadósorral, bár visszatérőkkel erősödhet a Packs támadófala, David Bahktiari és Elgton Jenkins is pályára tud majd lépni várhatóan. A Pats front7 hatékonyan tudott nyomást generálni eddig az irányítókra, Judon és Wise vezetésével alaposan meg tudta keseríteni ez a csapatrész az ellenfelei irányítójának életét. Ha folyamatosan nyomást tudnánk helyezni Rodgersre, és a secondary jobban tudná semlegesíteni Robert Tonyant, mint Mark Andrewst tudta a múlt hét végén, akkor van rá reális esélyünk, hogy korlátozni tudjuk a Packers levegőben való haladását.

      Előny: Patriots

 

 

w4p1

 

 

 

Speciális csapatok

      Nick Folk ismét jól teljesített, két field goalt is értékesített a múlt héten, de a Pats speciális csapatának többi része nem muzsikál úgy, ahogy azt el lehetne várni. Myles Bryant zsinórban másodszor is rontott egy punt elkapásnál, Bailey punt átlaga csak 32,1 yard, amivel utolsó a ligában, ráadásul az egyik rúgását 43 yardon át hozta vissza Duvernay, amiből kulcsfontosságú TD-t szerzett a Ravens. Emellett a Patriots visszahordásai sem nyújtanak sok segítséget a támadóknak.

      A Green Bay kiváló rúgójának, Mason Crosbynak nem volt eddig sok dolga, de egyelőre hibátlan (6 extra pont, 2 field goal a három meccsen), ugyanakkor a visszahordásokban nem sok babér termett a Packers speciális csapatának sem, a Tampa ellen pedig kifejezetten szenvedett az egység. Ha nem sikerül ezen javítaniuk, akkor adott lesz a lehetőség, hogy a New England speciális egysége valamelyest helyreállítsa a renoméját.

      Előny: Packers

 

 

w4p2

 

 

 

 

Érdekességek

 

  • Ez lesz a Patriots első útja Green Baybe a 2014-es szezon óta - ráadásul a Patriots a következő négy meccséből háromszor is az NFC North ellen játszik majd, a Packers után - egy otthoni Lions elleni meccset követően - a Gillette Stadiumba érkezik a Chicago Bears, majd Minnesotába utazunk, hogy a Vikings vendégeként lépjünk pályára.
  • Korábbi Patriots stábtag a Packersnél Thadeus Jackson, míg két korábbi Green Bay játékos játszik most nálunk : Lawrence Guy és Ty Montgomery.
  • A New England Patriots a 2018. november 4-i 31-17-es győzelem óta először játszik a Green Bay Packers ellen, és a 2014. november 30-i 26-21-es vereség óta először utazik Green Baybe. Az a mérkőzés volt a csapat utolsó veresége abban a szezonban a Super Bowl XLIX bajnoki címhez vezető úton.
  • Az e heti mérkőzés lesz mindössze a negyedik látogatása a New Englandnek a Lambeau Fieldre. A Patriots az előző három Green Bay-i látogatás során 1-2-es mérleggel rendelkezik. 1988-ban a Patriots idegenben lépett pályára a Green Bay ellen, de a mérkőzést Milwaukee-ban játszották. A Patriots 45-3-ra bukta el azt a mérkőzést.
  • A Patriots 6-5-re vezet a Green Bay ellen az alapszakaszban.
  • A két csapat a rájátszásban egyetlen egyszer találkozott, mégpedig a Super Bowl XXXI-ben 1997. január 26-án, a New Orleans-i Louisiana Superdome-ban. Ekkor a Green Bay legyőzte a New Englandet 35-21-re.
  • A Patriots az első alapszakaszbeli győzelmét Robert Kraft vezetésével 1994. október 2-án pont a Packers elleni 17-16-ra megnyert mérkőzésen aratta az akkori Foxboro Stadiumban.
  • A Packers volt az első csapat, amelyik legyőzte a Patriotsot az újonnan átadott Gillette Stadiumban, 2002. október 13-án, amikor is a mérkőzés a Green Bay 28-10-es győzelmével ért véget. Ezt a vereséget követően a Patriots 12 év alatt zsinórban 14 győzelmet aratott az NFC North csapatai ellen, mígnem 2014. november 30-án 26-21-re kikapott Green Bayben.
  • Aaron Rodgers 1-2-es mérleggel rendelkezik a Pats ellen, az egyetlen győzelme az előbb említett 2014-es Green Bay-i mérkőzésen született.
  • A Green Bay elleni e heti győzelemmel Bill Belichick 323. győzelmét aratná, és egy győzelemre lenne attól, hogy megelőzze George Halast az NFL edzői listájának második helyén, Don Shula 347 győzelme mögött.
  • Nick Folk 57 darab 50 yard alatti mezőnygólt értékesített zsinórban. A múlt héten a Baltimore elleni második negyed zárásaként bevarrt field goal-lal beállította az NFL rekordot, amelyet most Ryan Succoppal tart közösen megdöntötte a Ryan Succoppal eddig közösen tartott NFL rekordot, és így azt már egyedül tartja. Gratulálunk - és csak így tovább a végtelenbe ! :)

 

 

w4p4

 

Sérülésjelentés

(szeptember 29.)

Patriots :

Nem edzett : QB Mac Jones (boka), DL Lawrence Guy (váll)

Korlátozottan edzett : S Joshuah Bledsoe (ágyék), OL Yodny Cajuste (ujj), S Kyle Dugger (térd), DL Davon Godchaux (hát), LB Raekwon McMillan (ujj), WR Jakobi Meyers (térd), CB Jalen Mills (comb), S Adrian Phillips (borda)

Teljes edzésmunkát végzett : nincs kiemelt játékos

 

Packers :

Nem edzett : G/T Elgton Jenkins (térd), T Caleb Jones (betegség)

Korlátozottan edzett : CB Jaire Alexander (ágyék), T David Bakhtiari (térd), RB AJ Dillon (térd), LB Jonathan Garvin (csípő), WR Allen Lazard (boka), TE Marcedes Lewis (ágyék), WR Christian Watson (comb)

Teljes edzésmunkát végzett : nincs kiemelt játékos

 

 

 

w4p3

 

 

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál a Packers, 

9-11 pont közötti favorit, 41-42 összpontszám mellett.

De ettől függetlenül, természetesen : 

lgp

 

 

 

 

forrás és fotók : patriots.com

 

Hozzászólás

Matt Casell, exPats QB mondta, többek között: "... Hoyernek vígyáznia kell a labdára, de mivel a várhatóan sokkal több futójátékra a Packers felkészül és megtömi a boxot, passzolnia kell gyakran majd 20-25 yardra is akár, és erre képes lehet a tapasztalata alapján..."

Hoyer mondta: " Nem hiszem, hogy még mindig itt lennék, ha nem lennék jó játékos. "

Több szakíró szerint Hoyer az egyik legjobb QB2 a Ligában.

Hát reménykedjünk mindezekben! GO PATS! 

Más. Tudom pocsék helyzetben vagyunk, és ezt megelőzően sem játszottunk folyamatosan jól, sok helyzetet elkótyavetyéltünk stb., mégis mindig úgy várom a meccseinket, mint a Messiást. :)

 

Hát ezt a meccsvárást hívják úgy, hogy függőség. :) Vagyunk ezzel így páran, és szerintem baromira jó dolog. Mindegy, hogy mikor van, mindegy, hogy mi várható, mindegy, hogy értünk-e hozzá (én biztosan NEM) nekünk ezt nézni KELL. A meccsnap ehhez van igazítva. Mindenki tartozik ezt figyelembe venni. :) :) :)

Nálunk már most balhé van a dec 24-i meccs miatt, lehet, hogy meg kell hajolnom a család akarata előtt, de kompromisszumokat keresek, mint pl: "...lécciiii! csak a 2. félidőt! naaaa..." :D 

A "sima" meccsnapokba az asszony már beletörődött az elmúlt 14-15 évben :) Meg abba is, hogy ha egyszer eljutunk az Egyesült Államokba, akkor egy fix program biztosan lesz, még ha csak a legfelső karéj legfelső sorában ülünk, akkor is Pats meccsre megyünk :D

Én emlékszem rosszul? Úgy rémlik, hogy Folk már egyedül tartja a zsinórban 50 yard alatti értékesített mezőnygólokat, Succop-nak "csak" 56 volt. 

Nem.

Asszem én tévedtem, a Ravens meccs előtt megvolt az 56. és azon bevágott kettőt, az egyik 50 alatti volt (a másik pont 50).

Javítom.

(Ha jól nézem, Succop már nem előzi meg (egy jó ideig), mert a Dallas ellen 09.12-én elhibázott egy 36 yardos kísérletet)

Nekem ez alapján max 47, ha jól értelmezem és számoltam.

Forrás: https://www.nfl.com/players/nick-folk/stats/career

 

Szerintem nem jól számoltad.

A 2020-as 11-12 számban pont az elsőt rontotta el még a Miami ellen a szezonnyitón. Onnantól az 50 yard alattiakat számolva 2020-21-22-re : 11+7+6+11+11+9+1+1=57.

Arena4 közvetíti a meccset.

Pénteki sérülés jelentés: Vasárnap OUT: MacJones, Cajuste, Guy

KÉRDÉSES

  • WR Jakobi Meyers (térd)
  • DT Davon Godchaux (hátul)
  • LB Raekwon McMillan (hüvelykujj)
  • CB Jalen Mills (hamstring)
  • S Kyle Dugger (térd)
  • S Adrian Phillips (bordák)
  • S Joshuah Bledsoe (ágyék)

Vasárnapra Meyers out, Cannon PS-ből fel. Cajuste IR. :(