Statisztika - 4. hét: Patriots @ Packers

Kép
Statisztika

Valljuk be őszintén, mindenki egy laza „edző” mérkőzésre számított vasárnap, ami minden volt csak nem laza - azt gondolom a Packers sem. Green Bay oldaláról a liga egyik legerősebb defense állt fel, míg a Pats oldaláról az igencsak „ászait” hanyagolni kényszerű csapat. Dávid és Góliát csatájából az utóbbi jött ki jelenleg diadalmasan, mégsem kellene látnunk ezt egy totál vesztes mecsnek…kár, hogy a végelszámolásban a küzdési akarás nem számít bele. Lássuk, hogy mik azok a momentumok a számok terén, amik ezt a végeredményt eredményezték!

Game „szneppelések”

Támadók

Név Poz. Támadók
Snap %
Mac Jones QB Inaktív -
Jakobi Meyers WR Inaktív -
David Andrews* C 58 100
Michael Onwenu* G 58 100
Trent Brown* T 58 100
Cole Strange* T 58 100
DeVante Parker* WR 56 97
Hunter Henry* TE 49 84
Isaiah Wynn* T 48 83
Bailey Zappe* QB 43 74
Nelson Agholor* WR 38 66
Rhamondre Stevenson RB 32 55
Lil'Jordan Humphrey* WR 31 53
Kendrick Bourne WR 26 45
Damien Harris* RB 26 45
Marcus Cannon T 25 43
Jonnu Smith* TE 17 29
Brian Hoyer* QB 15 26
Chasen Hines G 0 0
James Ferentz G 0 0

*-gal a kezdők vannak megjelölve

Hoyer kezdte a mérkőzést, viszont egy agyrázkódás miatt 15 játék elteltével le kellett őt cserélni. Ez azt jelentette, hogy Bailey Zappe újonc csatasorba állhatott és a snap-ek 74%-ban ő volt az irányító egy kemény ellenféllel szemben idegenben.

A futók, ahogy várható volt, sok szerephez jutottak. Rhamondre Stevenson kapta a legtöbb játékmennyiséget már sorozatban a 3. alkalommal és ezek közepette megannyi munkát vállalt magára. „Csupán” 26 játéknyi idejével viszont Damien Harris bizonyult sikeresebbnek.

DeVante Parker volt az első számú elkapó, mivel szinte az egész meccset végigjátszotta - 56 snap a lehetséges 58-ból. Nelson Agholor követte őt 38 snap-pel, aki alkalom adtán üresre tudta játszatni magát.

Lil’Jordan Humprey többször szerepelt a gyepen, mint Kendrick Bourne – 31 a 26 snap számmal ellentétben. Ez főleg annak volt köszönhető, hogy sajnos Jonnu Smith 17 játéknyi idő után kivált bokasérülés miatt és többet kellett blokkolni. Ez egyben azt is eredményezte, hogy egyedüli állva maradt tight-end-ként több felelősség hárult Hunter Henry-re (49 snap 58-ból).

Trent Brown, Cole Strange, David Andrews, Michael Onwenu az egész játék alkalmával a gyepen tartózkodtak, és sokszor egész szép folyosókat nyitottak meg a futóknak. Isaiah Wynn 48 snap alkalmával lépett fel gyepre, és pont akkor voltak megingásai, amikor a Patriots-tól nagy játékok kellettek volna. Marcus Cannon rotálta Wynn-t, máskor pedig a futó játékoknál blokkoló tight-end-ként lépett fel 6. falemberként – tette ezt összesen 25 játékmennyiség alatt.

Védők

Név Poz. Védők
Snap %
Jalen Mills CB Inaktív -
Joshuah Bledsoe FS Inaktív -
Lawrence Guy DT Inaktív -
Jonathan Jones* CB 73 100
Devin McCourty* FS 73 100
Jack Jones* CB 72 99
Ja'Whaun Bentley* LB 68 93
Deatrich Wise Jr.* DL 64 88
Matthew Judon* LB 57 78
Jahlani Tavai LB 55 75
Adrian Phillips* FS 54 74
Davon Godchaux* DT 48 66
Christian Barmore* DT 46 63
Kyle Dugger* FS 42 58
Myles Bryant CB 40 55
Anfernee Jennings LB 28 38
Daniel Ekuale DL 22 30
Carl Davis Jr. DT 20 27
Josh Uche LB 16 22
Jabril Peppers CB 15 21
Mack Wilson Jr.* LB 10 14
Brenden Schooler CB 0 0
Shaun Wade CB 0 0

A védőknél a rotálás szükséges volt, hogy minél jobban meg tudják állítani az igazán produktív Green Bay futó vonatszerelvényeket. Deatrich Wise Jr. 64 snap-et kapott a 73-ból, de sajnos kimagaslót nem tudott összehozni, mivel két kiváló tackle védte Rodgers-t. Davon Godschaux 49-szer, míg Christian Barmore 46-szor volt a pályán. Daniel Ekuale 22, továbbá Carl Davis 20 menetnyi játékot könyvelhetett el – a magasabb számok Lawrence Guy-t hiányának tudható be.

A linebackerek szintén „agyoncserélték” magukat, de Ja’Whaun Bentley folyamatosan a pályán volt – 5 játékot hagyott ki. Matthew Judon szintén sokszor szerepelt – 57-szer, és a pálya minden szegletén próbálta megkeseríteni Rogers és a támadók sorsát. Jahlani Tavai egy nagy mérkőzésen van túl, hiszen őt is a pálya megannyi szegletén láthattuk és az évben a legtöbbször volt bevetve – 55-ször. Anfernee Jennings 28-szor volt a gyepen és külső oldali linebacker-ként volt bevetve, míg Josh Uche csak 16-szor járta meg a gyepet, akkor pedig főleg pass rusher-ként.

Mack Wilson is a pályán volt, viszont egy-két hiba után már nem került vissza a mérkőzésbe, ez igazolja a 10 snap-nyi számát. Raekwon McMillan egyetlen egy játéknyi időt sem kapott, holott a délután aktív játékosként lett regisztrálva egy mérkőzés kihagyás után.

A secondary-ben inkább már a konstans elemeket lehetett felfedezni snap számok terén – Jonathan Jones és Devin McCourty az egész meccset végigjátszották corner és safety pozícióban. Az újonc Jack Jones nagyon meggyőzően játszott.

Adrian Phillips 54-szer látogatta meg a pályát, míg Kyle Dugger 42-szer, miután kihagyta a Ravens elleni találkozót térdsérülés miatt, de igazán kimagaslót nem alkotott. Myles Bryant 40 snap-et regisztrált, aki mellett nagy elkapásokat húztak be az ellenfél elkapói. Jabrill Peppers 15-ször lépett a gyepre, akkor is Phillips és Dugger helyettesítőjeként.

Speciális csapat

Név Poz. ST
Snap %
Matthew Slater WR 28 88
Cody Davis ST 28 88
Jahlani Tavai LB 24 75
Brenden Schooler CB 23 72
Jabril Peppers CB 18 56
Mack Wilson Jr.* LB 18 56
Damarius Mitchell LB 18 56
Raekwon McMillan LB 16 50
Jake Bailey P 16 50
Adrian Phillips* FS 13 41
Kyle Dugger* FS 11 34
Joe Cardona LS 11 34
Jonathan Jones* CB 10 31
Marcus Jones CB 10 31
Josh Uche LB 10 31
Anfernee Jennings LB 10 31
Deatrich Wise Jr.* DL 10 31
Lil'Jordan Humphrey* WR 9 28
Carl Davis Jr. DT 9 28
Ja'Whaun Bentley* LB 8 25
Myles Bryant CB 6 19
Jack Jones* CB 5 16
Daniel Ekuale DL 5 16
Nick Folk K 5 16
Michael Onwenu* G 4 13
Isaiah Wynn* T 4 13
Trent Brown* T 4 13
Cole Strange* T 4 13
Marcus Cannon T 4 13
Pierre Strong RB 4 13
Hunter Henry* TE 3 9
Jonnu Smith* TE 2 6
Sam Robert DL 1 3

A teljes hosszabbítás időt végigjátszva összesen 32 snap-et láthattunk a délután folyamán a csapatrésztől. Cody Davis és Matthew Slater nem meglepően 28-szor szerepeltek a pályán, viszont Davis-nek volt egy büntetése, amivel értékes területeket adtunk át a Green Bay-nek. Érdekes módon Jahlani Tavai is elég sokszor tűnt fel ennél a csapategységnél – 24-szer. Schooler 23-szor volt a pályán és valljuk be, eléggé érdekes lerántás büntetést osztottak ki rá, amikor egy az egyben megállította a punt visszahordót.

Raekwon McMillian itt már többször volt regisztráltan a pályán – 16-szor. Marcus Jones vette át a visszahordó szerepet 10 snap erejéig és igazán jó alakításai voltak. Sam Roberts az idei első és egyetlen snapjét töltötte a pályán, mikor az ellenfél belőtte a győzelmet érő mezőnygólt. Egyébként ez valószínűleg tudatos felállás volt, annak a tudatában, hogy a Northwest Missouri egyetemen volt 5 blokkolt mezőnygól kísérlete – viszont ezen a délutánon ez nem sikerült.

Nem játszottak / Inaktívak

A szezonban másodjára Shaun Wade aktiválva volt, mégsem töltött egy percet sem a pályán. Chasen Hines és James Ferentz sem jutott szóhoz azáltal, hogy fal végigjátszotta a mérkőzést.

A Patriots 5 inaktív játékossal számolt, akik közül 4 kulcsember.

Ahogy már a hét elején is tudni lehetett, New England első számú irányítója Mac Jones kihagyni kényszerül ezt a meccset bokasérülés miatt. Viszont az meglepő volt, hogy Jakobi Meyers sem tudja vállalni a meccset, holott limitáltan végig edzett a héten és pozitív visszajelzések voltak a munkásságát tekintve.

A védelmi oldalról nagyon hiányzott Lawrence Guy, aki a csapat egyik legjobb futókat megállító embere. Szintén a csapat mellőzni kényszerült az egyik legjobb cornerback-jét, Jalen Mills-t, ami szintén furcsa, mivel végig limitáltan edzett. Az 5. hiányzó Joshuah Bledsoe volt, aki némi szerephez jutott a Ravens ellen, viszont ágyék sérüléssel bajlódott.

2022_Game 4_Hug me brother
Hug me, brther! - Ölelj meg, tesó!

 

Védelem statisztikája

Még ha kulcsemberek hiányoztak is nem érzem azt, hogy ez a védelem annyira rossz lenne…igaz, kulcs szituációkban, ha ügyesebben helytállnak a srácok, más is lehetne a végeredmény. Rogers összesen dobott 244 yardja kb ugyanazt az átlagot mutatja, ami eddig Green Bay 3 mérkőzés alatt produkált – eddig 232,5 yardot átlagoltak. Viszont, ha ebből azt vesszük, hogy az első félidőben Rogers csak 3 kísérletből 2-szer talált be akkor is csupán 25 yarddal, akkor láthatjuk, hogy egy félidő alatt a Sajtfejűek helyretették dolgokat a fejükben és belelendültek a támadásba. Ha még a további 40 yardot is levesszük a hosszabbításból, akkor egy olyan képet látunk, hogy egy félidő alatt 179 yardot termelt Rogers ellenünk. A probléma az, hogy mindig kritikus pillanatban sikerült egy öklöst bevinni a gyomorszájunkba – 3 olyan nagyszerű átadása volt Rogers-nek, ahol az elkapók 20 yardnál többet szereztek – nem beszélve mi lett volna, ha a kritikus extra időben Lazard-nak nem sikerül odapasszolni a 22 yardos labdáját. Ha ezeket a számokat ismét levesszük akkor az jön ki, hogy 16 átadás során termelt Rogers 101 yardot a 2. félidőben, ami 6,3 yard átlag, ami valljuk be, egy Green Bay elkapó sereg előtt elég karcsú, ellenben igazán impozáns a defense passz védekezéstől. Sajnos, ezt a statisztikát nem így kell nézni, hanem összeségében, akkor pedig már 11,6-ra jön ki az átlag. Ebből kitűnik az első mondatban írottak, hogy a secondary sajnos egy-két alkalommal nem állt a helyzet magaslatán és a Green Pay elkapói diadalmaskodtak. Viszont egy hatalmas védekezést hoztak össze azzal, hogy az újonc Romeo Doubs-szot nem engedték, hogy a hosszabbításban megszerezzen egy TD-t az end zone-ban.  Azért sikerült az elkapási arányokat a Green Bay oldalán 72,73%-ról lerángatni 69,40%-ra.  Sőt, sikerült kicsit Rogers idegeire menni, hisz Jack Jones hatalmasat játszva Rogers eddigi karrierje során 2. otthon eladott passzát cipelte be pick sixre. A második interception-jét Rogers otthon a Lambeau Fielden 3.511 kísérlet után hozta össze. Hogy Rogers-nek ne legyen sikerélménye, arról Judon is tehetett, mert ugyan „csak” egyszer vitte földre Rogers-t, de azt is csupán 5 irányító nyomásból. A hosszabbításban is sikerült 3. down-nál siettetni az irányítót, amit majdnem a csapat megszerzett.  Ennek ellenére Rogers összehozott a meccsen 2 TD-t, amivel belépett az 500-asok körébe a megdobott TD-k alapján és most már az 5. ezen a téren az örökranglistán. A végén 35 átadásából 21-nél talált célba 244 yardért (2 TD, 1 INT, QB Rating 89,1).

2022_Game 4_Green Bay QB

 

Főleg Allen Lazard-ot tettük naggyá a délután folyamán (8 próbálkozás, 6 elkapás, 116 yard), valamint még Randall Cobb-ot, aki szintén kulcs szituációkban alkotott nagyszerűt és általa tovább robogott a Green Bay vonat (3/4 elkapás – 42 yard).

A futást nagyságrendileg sikerült megakadályozni hellyel-közzel, de persze nagyon hiányzott Guy izomtömege, hogy Aaron Jones orra alá még több borsot törjünk. Eddig 7,2 yardot átlagol cipelésenként a ligába, amit a mai nap csak 6,9 átlagra jött ki. Eddig a csapat 127 yardot átlagolt, sajnos ezen az estén a futás összesen 184 yard jött. Miért látható mégis pozitívum? Mert összeségében két jó futóval mégis 5,4 yardra jön ki a futás, amiből csak egy igazán nagy megiramodás volt 35 yardért. Ha ezt kivesszük a képből, akkor 4,5 yard/cipelés az átlag – ami több mint egy 3-3,5-es jó átlag, mégsem siralmas. Ez az hosszú futás is annak köszönhető, hogy elején a passz védekezésre állt rá a csapat és kevés védőfalember állt fel a támadókkal szemben. Ezen rögtön változtatott az edzői stáb és még közelebb hozták a védőket és csak pár safety-t hagytak – ami így jó lett futás ellen, de kulcs szituációknál hiányzott a dominancia hátul.  

 

Top 5 szerelés @ Green Bay
Játékos Össz szerelés Önálló szerelés Sacks Negatív yardos szerelés Passz védekezés QB hit TD
D McCourty 7 6 0 0 0 0 0
A Phillips 7 6 0 0 0 0 0
J Tavai 7 5 0 0 0 0 0
Jo Jones 5 4 0 0 1 0 1
M Judon 4 3 1 1 0 0 0
TEAM 54 39 1 1 1 0 1

Sajnos ezen a meccsen a leütött passzokkal nem remekeltek a srácok, viszont ott van Jones interception-je, illetve defense TD-je, ami hatalmas erőt és önbizalmat adhat neki és a secondary-nek. Emellett ne menjünk el, hogy Jack Jones pedig összehozott egy kierőszakolt fumble-t. Jones és Judon emelkedik ki a többiek közül, akik egészen más hozzáadott értéket is fel tudnak mutatni tackle-ökön kívül. A secondary magasan vitte ismét a prímet a tackle-ök számát tekintve, kiemelve McCourty-t és Phillips-et. Kíváncsian várjuk, mennyit fog hozzátenni majd, ha bevetésre kerül az ismét (egyik személyes kedvencem) a gyakorló csapatba visszaigazolt Jamie Collins. Nem mellesleg, jó lenne a szívósságot a defense-nek átültetni az e heti meccsre, ugyanis a Detroit, habár az eredményekben nem látszik, egészen töretlenül gyűjtögeti a támadó yardokat (1. a ligában), mind passzolásban (5.) és mind a futás (6.) terén.

Lássunk egy defense NFL körképet a 2022-es alapszakasz 4. meccse után:

-       Engedélyezett össz yard mennyiség: 346,8 yard /+29,1/ à 19. helyezés /-8/  (1. San Francisco – 234,5)

-       Átlagos defense snap szám: 61,8 /+3,1/ à 13. helyezés /-5/  (1. Green Bay – 54,8)

-       Átlagos yard előrehaladás az ellenfél részéről: 5,6 /+0,2/ à 18. helyezés /-3/  (1. San Francisco – 3,8)

-       Az ellenfél harmadik kísérletének sikerességi rátája: 47,50% /+0,80%/  à 28. helyezés /-1(1. Green Bay – 23,81%)

-       Az ellenfél átlagos futó játéka: 26,5 alkalom /+2,8/ à 19. helyezés /-5/  (1. Kansas City – 19,8)

-       Az ellenfél átlagos futás teljesítménye: 135,8 yard /+21,1/ à 26. helyezés /-7/  (1. Kansas City – 65,8)

-       Az ellenfél átlagos futása próbálkozásonként: 5,1 yard /+0,3/ à 29. helyezés /-8/  (1. San Francisco - 2,9)

-       Az ellenfél átlagos passz játéka: 32,5 alkalom** /+0,8/ à 11. helyezés /-2/  (1. Chicago – 25,3)

 

**Azt jelenti, hogy túlnyomó többségben passz játékkal próbálják megtörni a védelmet – a játékok 55% passz.

 

-       Az ellenfél átlagos passz teljesítménye: 211,0 yard /+11/ à 11. helyezés /-3/  (1. helyezés – Buffalo – 150,8)

-       Az ellenfél átlagos sikeres elkapásainak száma: 20,8 alkalom /0,1/ à 11. helyezés /-1/  (1.  Chicago – 15,3)

-       Az ellenfél átlagos passzal való előrehaladása játékonként: 10,2 yard /+0,5/ à 13. helyezés /-3/  (1. San Francisco – 7,7)

-       Az ellenfél irányítójának átlagos pontossága: 63,85% /-1,41/ à 16. helyezés (-2) (1.  Philadelphia – 56,38%)

(a „/ /” zárójelben a múlt héthez való változás mértéke látható, a  pedig rámutat, a pozitív vagy negatív tendenciára – a szerk.)

További védelmi mutatók:

-          átlagosan 24,5 pontot ért el az ellenfél ellenünk (22. helyezés à 1. San Francisco – 11,5)

-          átlagosan 2,8 sacket ért el a csapat (6. helyezés à 1. Philadelphia – 4,0)

-          átlagosan 2,8 TD-t szereztek ellenünk (18. helyezés à 1. Dallas – 1,0)

-          az eddigi ellenfél irányítójának átlagos QB index-e 95,3 (22. helyezés à 1. Buffalo – 64,7)

-          eddig 3 INT-et kaptunk el (16. helyezés à 1. Buffalo – 7)

-          leütött passzok száma – 11 (29. helyezés à 1. Jacksonville – 31)

Egyéni „leg”-ek a Patriots védelem háza tájáról:

-          Matt Judon sack – 4,0 (liga 6., 1. Nick Bosa, San Francisco – 6,0)

-          Matt Judon sack yard – 20 (liga 21., 1. Nick Bosa, San Francisco – 41), de 17. ha 4 vagy kevesebb sack-elők teljesítményét nézzük

-          Ja’Whaun Bentley total tackle – 25 (liga 63. holtversenyben, 1. Roquan Smith, Chicago - 46)

-          Jalen Mills interception - 1 (liga 19. holtversenyben, 1. Jordan Poyer, Buffalo - 4)

-          Jonathan Jones leütött passz – 3 (liga 32. holtverseny, 1. Trevon Diggs, Dallas - 9)

2022_Game 4_Ball magnet Jones
Ball Magnet Jones - Mágnesként vonza a labdát Jones 

 

Támadók statisztikája

A mérkőzés elején sokan gondolkodtak, hogy ha már úgy alakult, hogy Mac Jones kiszállni kényszerül a Green Bay mérkőzésből, akkor lehet érdemes lenne kipróbálni Zappe-t, hogy egy "tét" nélküli meccsen hogyan muzsikál. Ezeket a hangokat a Nagy Úr rögtön elhesegette, mert a hét elején fixen közölte, hogy Hoyer a kezdő irányító. Ennek módjaként, igen "magabiztosan" is kezdett Hoyer, mert 11 játék után a mérkőzés elején fel is pakoltak 3 pontot a táblára. Aztán jött a feketeleves, mivel az első negyed derekán sack-elték, aminek következtében agyrázkódás miatt megnyitotta az utat az ifjú titán, Bailey Zappe, előtt. (A meccs után, de közben is, az volt az érzése az embernek, hogy ez a srác Jones ikertesója, de ha nem is, tuti rokoni szálak kötik össze őket, akkora a hasonlóság.) Természetesen élete első meccsén nem a 20-30-as bombákról kell szólnia a meccsnek, hanem a belerázódásról. Viszont azt kell megállapítanunk, hogy konzervatív játékhívás ide vagy oda, egész jó alapnak számít az elkövetkezendőkben. Természetesen voltak pillanatok, főleg a szekkeléseknél, hogy még nem érzi a nyomást, hogy melyik oldalról jön. A fal nem tudta mindig feltartóztatni a védősereget, ebből kis ízelítőként 3-szor le is vitték a földre. Egy másik esetnél pedig a vak oldalról érkezve ki is szedték a labdát a kezéből. Ezen alkalmakból érezhetőek a rutintalanságai, de amikor kellett beleállt a passzokba és szépen meg is dobta őket. Látható a dobási mátrixban, hogy a jobb oldalra fókuszált legtöbbször, de több alkalommal is lett volna más (jobb) helyzetben egy üres ember a másik oldalon, viszont még nem ment neki a gyors döntéshozatal. Egy hatalmas bírói melléfogásként (először egy delay of game-et befújtak, viszont a rákövetkezendő játéknál már több másodperce lejárt a támadó órán, mégis továbbengedték a játékot - egyébként ezt nem lehet challange-eltetni) viszont megszerezte első TD-jét, nem akármilyen passzal Parkerrel összejátszva. A legvégén sajnos borzasztóan nem bíztak a passzban az edzők, holott, ha már kikapunk, akkor kapjunk ki, hogy megpróbáltunk az adott szituációban mindent. Sajnos a hoszabbításban két futás és egy kis passz után szinte biztos volt mindenki, hogy a Packers végigmasíroz - és tette is így és leégette az órát egy majd 7 perces támadással. A végén Zappe 2/3-a dobásainak célbatalált 99 yardért (majd 10 yardos átlaggal) valamint egy igazán impozáns 107,4 QB rating-gel. Hoyer számai sem utolsóak, de révén, hogy az elején a futás még dominánsabb volt, így ő kevesebbszer próbált meg passzolni, de a majd biztos 6 yardos átlag erősnek mondható.

2022_Game 4_Hoyer QB2022_Game 4_Zappe QB

Ez várható volt, hoyg a földön próbáljuk megnyerni a csatát és majd főleg a futókra hárul majd a szerep. Ez így is lett, mégis voltak igazán üdítő pillanatok, meg olyan is, amiket elfelejtenénk. Parker TD-je nagyon szép volt - reméljük a többi meccsen átmenti ezt a formáját. Meyers nélkül nem volt igazán első számú elkapó, mégis Bourne többször foruld elő a páylán és Agholor is aktívabban lép fel. Sajnos a TE-dek továbbra sincsenek sehol (Henry önmaga árnyéka), habár a futásoknál regetegszer jól blokkolt. Sajnos Jonnu Smith hamarabb kivállni kényszerült bokasérülés miatt, akit Marcus Cannon helyetesített, mint nem "klasszikus" tigh end. A végén az egész elkapó egyság az év leghaloványabb 136 yardjárt hozták össze.

Player Completion Comp % Attempt Att % Yards TDs YPC INT QB Rat
D Parker 2 100 2 10 24 1 12,0 0 156,3
N Agholor 3 75 4 20 46 0 15,3 0 112,5
L Humprey 1 100 1 5 9 0 9,0 0 104,2
K Bourne 2 67 3 15 23 0 11,5 0 89,6
R Stevenson 4 80 5 25 23 0 5,8 0 85,8
D Harris 1 100 1 5 -2 0 -2,0 0 79,2
H Henry 2 50 4 20 13 0 6,5 0 57,3
Team 15 75 20 100 136 1 9,1 0 109,6
2022_Game 4_WR  stat_12022_Game 4_WR  stat_22022_Game 4_WR  stat_3

Viszont, ha már futásra készültünk, akkor ezt sikeresen végig is vittük. Összesen 167 yard jött össze - a Green Bay az idei év alapján egy közepesen erős futás elleni védelemmel rendelkezik, ami eddig 113 yardot engedett. Ma ezt sikerült jócskán megfejelni és az átlagolt előrehaladások is igazán meggyőzőek voltak. 

Rushing @ Green Bay
Játékos Cipelés Yard TD Átlag
D Harris 18 86 1 4,8
R Stevenson 14 66 0 4,7
K Bourne 1 15 0 15,0
Össesen 33 167 1 5,1

A fal egyszerűen lehengerlő volt, és megannyiszor nyitottak gyönyörű folyosókat a futóknak, viszont olykor egyszerűen nem tudták tartani a lépést a védőkkel és hagyták cserben/egyedül az irányítót. 

Matt Patricia támadó játék hívásai sokszor nagyon jók voltak és látszik a fejlődés, viszont azok a kulcs szituációk, amikor meg kell bízni a csapatban...van még e téren fejlődnivaló. De az biztos, hogy jó focit mutattunk, amiből tanulni kell és fejlődni.

2022_Game 4_Park that in the endzone
Park that in the End Zone - Parkolj le vele az end zone-ba!

Lássunk egy offense NFL körképet a 2022-es alapszakasz 4. meccse után:

-       A csapat átlagosan megszerzett pontjainak száma mérkőzésenként: 18,5 /+1,8/ à 23. helyezés /+2/  (1. Detroit – 35,0)

-       A csapat átlagos támadó játékainak száma mérkőzésenként: 60,3 /-0,7/ à 21. helyezés /+0/  (1. Cincinnati – 80,5)

-       A csapat átlagos támadó hatékonysága: 341,3 yard /-23,4/ à 18. helyezés /-8/ (1. Detroit – 436,8)

-       Átlagos yard előrehaladás play-enként: 5,7 /-0,3/ à 16. helyezés /-8/  (1. Detroit – 6,5)

-       Első kísérletek száma mérkőzéseként: 18,5 alkalom /-0,5/ à 24. helyezés /-5/ (1. Buffalo – 24,8)

-       Harmadik kísérletek sikerességi rátája: 39,13% /-3,73%/ à 15. helyezés /-6/ (1. Buffalo – 55,77%)

-          Negyedik kísérletek sikerességi rátája: 33,33% /+0/ à 25. helyezés /+0/  (1. Pittsburgh – 100%)

-       A csapat átlagos próbálkozása futással: 28,5 /+1,5/ à 9. helyezés /+2/  (1. Philadelphia – 38,3)

-       A csapat átlagos futás teljesítménye: 128,5 yard /+12,8/ à 10. helyezés /+3/  (1. NY Giants – 192,5)

-       A csapat átlagos futása próbálkozásonként: 4,5 yard /+0,2/ à 13. helyezés /+5/  (1. Detriot 5,9)

-       A csapat átlagos próbálkozása passzolással: 29,5 alkalom** /-3,2/ à 25. helyezés /-1/  (1. NY Jets – 48,3)

 

**Azt jelenti, hogy elég kiegyenlített a játék választásunk, mert 51%-ban passzolunk csak.

 

-       A csapat átlagos passz teljesítménye: 212,8 yard /-36,2/ à 22. helyezés /-11/  (1. LA Chargers – 307,1)

-       A csapat átlagos sikeres elkapásainak száma: 19,8 alkalom /-1,6/ à 23. helyezés /-3/  (1. Arizona – 28,8)

-       A csapat átlagos passzal való előrehaladása játékonként: 10,8 yard /-1,1/ à 14. helyezés /-8/  (1. Philadelphia – 13,2)

-       A csapat irányítójának átlagos pontossága: 66,95% /+0,97%/ à 6. helyezés (+5)  (1. Seattle – 76,69%)

További támadói mutatók:

-          átlagosan 2,8 alkalommal kerül a csapat a red zone közelébe (20. helyezés à1.  Kansas City – 4,8)

-          átlagosan ebből 1,5 TD születik (20. helyezés holtversenyben à 1. Detriot – 3,8)

-          átlagosan mérkőzésenként a csapat 2,3 TD-t szerez (14. helyezés à 1. Detroit – 4,5)

Egyéni „leg”-ek a Patriots támadók háza tájáról:

-          Nelson Agholor elkapott yardok 14 elkapásból – 225 (36. helyezés à 1. Tyrek Hill – Miami – 477) / Viszont 3. helyezett, ha azt a teljesítményt vesszük, hogy ki ért el ennyi yardot, 14 vagy kevesebb elkapásból

-          Jakobi Meyers mérkőzésenkénti elkapott yardjai – 75,0 (16. helyezés à 1. Tyrek Hill – Miami – 119,3)

-          Nelson Agholor 90 yardot tett még meg összesen az elkapások után (44. helyezés à 1. Austin Ekeler – LA Chargers - 245) / Viszont 7. azok között, akik 14 vagy kevesebb elkapásból érték ezt el (elkapók és futókat nézve egyaránt)

-          Kendrick Bourne 8-szor szerzett first down-t (56. helyezés holtversenyben à 1. Cooper Kupp, LA Rams – 26)

-          Damien Harris 248 yardot ért el futással (18. helyezés à 1. Saquon Barkley – NY Giants - 463) / Viszont a 5. helyezett, ha azt vesszük, hogy kinek volt maximum 53 próbálkozása, és ez alatt ki teljesített több yardot

-          Damien Harris 61,5 yardot ér el mérkőzésenként (19. helyezés à 1. Saquon Barkley – NY Giants – 115,8)

-          Mac Jones 786 yardot passzolt (24. helyezés à 1. Justin Herbert – LA Chargers – 1.250) / Viszont 1., ha azt vesszük figyelembe, hogy ki érte el ezt a yard teljesítmény maximum 97 kísérletből.

-          Mac Jones QB rating-je átlagosan 76,2 (29. helyezés à 1. Tua Tagovailoa – Miami – 109,9)

-          Mac Jones sikeres dobásainak aránya 66,0% (12. helyezés à 1. Geno Smith – Seattle – 77,3%)

2022_Game 4_Air time Agholor
Air Time Agholor - Agholor megint a levegőben

 

Speciális csapat statisztikája

Nick Folk ismét kifogott egy kevésbé akciódús mérkőzést a számára. Egy mezőnygólt értékesített 37 yardról, így tovább bővítette az eddigi NFL csúcsát - 58 sorozatbeli rúgás 50 yardon belül. Mellette volt 3 extra pontja, amit mind abszolvált.   

A jelenlegi formájában 80%-os teljesítménnyel (4/5) a rúgók között a 23. helyen áll.

Ezzel szemben Bailey-nek bőven akadt teendője, hiszen összesen 7-szer kellett a gyepre felfutnia rúgásra. A rúgásai egészen jól sikerültek, hiszen sokszor a Green Bay oldaláról kellett gyertya rúgásokat intéznie. Így alakultak a rúgások 45 (GB 45 yardosáról), 59, 62, 37 (Green Bay 46 yardosáról), 31 (Green Bay 43 yardosáról), 44, 36 (Green Bay 46 yardosáról), amivel így összesen 44,9 yardot átlagolt, amiben ott van egy igen tekintélyes 62 yardos visszarúgása is.  Az ellenfél punt visszahordásai elenyésző volt, hiszen ebből a 7 próbálkozásból (2 touchback), csak 2-t próbáltak meg visszavinni azt is 5,5 yard átlaggal, amelyikből az egyik 7 yard volt. A kickoff-jainak csak a fele ment touchback-re, a maradék 3-at átlagosan 22 yardra hozták vissza, ami így valamelyest eredményes. Ennek alapján így 3 yarddal többet kellett megtennie Rogers-éknek, viszont ezen 3-ból egyszer 34 yardot hozott össze Amari Rogers kickfoff visszahordó.

Eddigi szezonteljesítménye Bailey-nek: összesen 698 puntolt yard (19. helyezett à 1. Tress Way, Washngton – 1.121), viszont 4., akiknek ez a teljesítmény maximum 16 rúgásból jött össze. Átlagukat tekintve 43,6 (utolsó helyezett à 1. Ryan Stonehouse, Tennessee – 56,2), szintén abszolút utolsó helyezett azok között, akik maximum 16 rúgással érték ezt el. A rúgásaiból ezen a meccsen szerzett 62 yardos leghosszabb punt-ja az idei legnagyobb, amivel 18. helyezett holtversenyben (1. Tommy Townsend, Kansas City – 74). Idén összesen 6 rúgása esett az ellenfél 20 yardján belül, míg ebből 3 alkalommal a 10 yardon belül. Eddig átlagosan az ellenfél 13,2 yardot cipelt vissza a puntjaiból, amivel a liga második felébe számít. Érdekes, hogy jelenleg 16 kickoff-ja közül 11 (69%) lett touchback-es. Átlagosan az ellenfél a kickoff-jait 17 yardra hozza vissza, amely teljesítménnyel abszolút 2. a ligában.

Úgy nézhet ki, megvan az új kickoff és punt visszahordónk Olszewski után az újonc Marcus Jones személyében. Nem az ő hibája, hogy 3 buta szabálytalanság után még jobban hátrasoroltak minket az erőfeszítései után. 5 visszahordásból, csak kettő volt igazán visszahordható, akkor az egyiket 29-re, míg a másodikat 20 yardra hozta vissza. Kickoff return-nél szintén jól teljesített Kones, mivel 32, illetve 37 yardra hozta vissza a lasztit, amivel jócskán elősegítette, hogy kedvezőbb helyről kezdje meg a csapat a támadást.

Szezon teljesítmény a return-ök szempontjából: Marcus Jones-nak 156 yardja van kickoff return-ökből, amivel a liga 9. helyezettje (1. Kene Nwangwu, Minnesota - 235), viszont 2. helyezett, ha azt nézzük, hogy kinek sikerült ez a teljesítmény maximum 6 alkalomból. A punt return-ök tekintetében összesen 49 yardot tett meg Jones 2 alkalomból (abszolút liga 19. helyezett, 1. helyezett à Montrell Washington, Denver – 137), viszont abszolút liga első, ha azt nézzük ki érte el ezt a teljesítményt csak 2 lehetőségből. 24,5 yardos visszahordási átlaga a liga szintén 1. helyére elegendő (2. obert Woods, Tennessee – 21).

2022_Game 4_Get fired up
Get fired up! - Izzítsuk be a rakétákat!

 

Érdekességek „nemcsak” stat fanoknak

-          New England csapata – megállította a Green Bay eddigi NFL rekordját, miszerint a legutóbbi 13 év (!!) alapszakasz meccsei alatt egyszer sem adták el a labdát az otthoniak a Lambeau Fild-en. Az este folyamán volt egy kikényszerített fumble és egy interception.

-          New England csapata – már sorozatban a második meccsen szerez egy fumble-t. Ez legutóbb 2019-ben sikerült a Washington majd a New York Giants ellen

-          LB Matthew Judon – már idei 4. sack-jét vitte be, ami azt jelenti, hogy minden egyes meccsen szerzett 1 sack-et. Ő a második New England játékos, aki ezt a teljesítményt fel tudja mutatni. Pro Football Hall of Famer Andre Tippett 1986-ban szintén produkált egy hasonló szériát – a szezon első 4 meccsén minden meccsen 1 sack.

-          K Nick Folk – tovább hízlalja az NFL csúcsot, 58-szor volt sikeres sorozatban az 50 yardon belüli mezőnygólkísérlete. Legutóbb, mikor 50 yardon belül hibázott az egy 45-ös rúgás volt 2020-ban a Maiami elleni nyitómeccsen.

-          QB Brian Hoyer – második debütálása volt kezdőként a csapatban. Igaz 30 meccsen már játszott, mialatt 3-szor is megfordult a csapatnál. Hoyer egyébként 40 meccsen játszott már a karrierje során. Hoyer csatlakozott azon irányítókhoz, akik megjártak legalább hét csapatot és ott legalább egyszer kezdők voltak (Chris Chandler, Gus Frerotte, Ryan Fritzpatrick – 9 csapat).

-          QB Bailey Zappe – első debütálása az NFL-ben, amit rögtön egy (kétséges) TD-vel fejelt meg. Bailey-nek ez volt az első meccse, ahol aktívként volt nevezve. 2022-ben ez volt az idény első TD passza egy újonc irányítótól. 2007 óta az első meccs, ahol a 4. játéknapon dob egy TD-t az újonc QB – akkor a Buffalo-i Trent Edwards volt ebben a szituációban.

-          DB Marcus Jones – a 2022-es 3. körös draftolt újonc először lépett pályára punt visszahordóként és átlagolt 24,5 yardot két próbálkozásból.

-          FS Devin McCourty – már a 192. meccsét vívta Patriótaként, ezzel csatlakozott Troy Brown-hoz, aki a 7. a csapat történelmében, mint legtöbb meccset játszó Hazafi.

Legtöbb meccset játszó Patriots játékosok

Tom Brady – 285

Bruce Armstrong – 212

Matthew Slater – 210

Julius Adams – 206

Stephen Gostkowski – 204

Mosi Tatupu – 194

Devin McCourty / Troy Brown - 192

 

Forrás: Patriots.com, Patriots.com, Patspulpit.com, NFL Game Center, Team Rankings, Yahoo Sport, ESPN.com, PFF.com

Képek: Patriots.com

Hozzászólás

Komoly csomag megint, köszönjük! :-D

Ki most a tartalékirányitonk, most hogy Hoyer IR-re került?

Ismét zseniális lett, köszi Madbazsi!

Egy pontosítás: szerintem Jack Jones hordta vissza TD-re Rogers passzát!

Egy szomorú házon belüli statisztika: a csapat 20 büntetéséből (3-7-3-7, a declined és offsetting nélkül))  Wynn 6-ot szerzett mintegy félpályányi yardveszteséget okozva, a többit 1-1 játékos szerezte.

Amennyiben Wynn büntetésmentes lenne a csapat liga első lenne a legkevesebb büntetéssel. (Az eredményességünk is talán más lenne. :()