Beharangozó 6. hét : Patriots @ Browns

Kép
mp

 

A 6. héten a New England Patriots Clevelandben lép pályára a Browns csapata ellen. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00 órakor kezdődik.

 

     A New England Patriots ismét idegenben fog pályára lépni, a szezon első hat hetéből immár negyedszer. A csapat Clevelandbe utazik, hogy a FirstEnergy Stadiumban a Browns ellen lépjen pályára, ahol egy vasárnapi győzelemmel az 1-3-as kezdés után ismét egálra javíthatná a mérlegét. A múlt héten a Pats 29-0-ás győzelmet aratott a Detroit Lions felett, amely elvileg a liga egyik legjobb támadósorával lépett pályára, az első öt héten átlagosan 35 pontot szórt az ellenfeleinek meccsenként. A Patriotsnak már a második egymást követő héten kell egy top támadósorral szembenéznie: a Cleveland offense a 4. helyen áll a ligában mérkőzésenként 396,4 szerzett yarddal, és a 6. helyen 26,6 szerzett ponttal meccsenként.

     A múlt héten kisebb meglepetésre sikerült nullázni az NFL egyik legtöbb pontját szerző támadósorát. Ehhez persze érdemes azt is hozzátenni, hogy példátlan sérüléshullám sújtotta a Detroitot, több olyan támadójátékos is hiányzott a csapatból, akik az első öt meccs alapján a ligában is top játékosnak számítottak. Emellett ezen a meccsen többször a labda is inkább nekünk pattant, és azért sikerült végül Jared Goffot is terrorban tartani, bizonytalan volt, sokszor hiábázott, kifejezetten rosszul játszott. A Lions stábja is elővehető, hatszor mentek neki negyedik kísérletnek, amelyből egyet sem sikerült megcsinálni, közöttük volt olyan is, ami a meccs állását, az időt, és a mezőnypozíciót is tekintve teljességgel indokolatlan volt, de néhány másik is eléggé véleményes.

 

w6p1

   

     Természetesen nem akarom kisebbíteni a védelmünk teljesítményét, szinte kivétel nélkül jól játszottak, Judon strip sackjét visszahordták TD-re, Jack Jones megint interceptiont szerzett, és általában is jól kordában tartotta a defensünk a Detroit próbálkozásait. De fontos észrevenni, hogy a Lions az előző heti önmagának csak árnyéka volt ezen a meccsen, és itt rá is térhetünk a védelmükre. Az mondjuk pont olyan volt, mint az elmúlt hetekben : ligautolsó, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ez a védelem egyszerűen nem NFL szintű teljesítményt hoz. Ez ellen a védelem ellen okos játékkal szép sorban pakolta fel a Pats offense a pontokat. Egyfelől csak egy touchdown-t szerzett a támadósor, a többi offense pontot Nick Folk továbbra is hibátlan teljesítménye hozta field goalok formájában, tehát azért igazából parádés teljesítményt közel sem hozott ez a támadósor, másrészt persze látni kell, hogy nagyjából ez is volt a gameplan, a harmadik számú, tapasztalatlan irányítóval nem lehetett egy légipárbajt várni. Zappe üzembiztosan hozta, amit kértek tőle, rövid passzok, checkdownok, és handoffok, természetesen azért volt néhány kifejezetten szép dobása is, de alapvetően a cél a láncok folyamatos mozgatása, az óra kontrollálása, és a pontok szerzése volt. Ráadásul már a meccs elején megsérült Damien Harris. Összességében Matt Patricia jó tervet rakott össze, és revansot tudott venni előző csapatán.

     A vasárnapi mérkőzés ennél sokkal nehezebbnek ígérkezik. A Browns támadósora jól teljesít, Jacoby Brissett vezetésével egy top5 offense állt össze Clevelandban, igaz, a hangsúly náluk is, mint nálunk, a futójátékon van. Sokat futnak, jól futnak, a fal is jó, a snap előtti mozgásokkal rendszeresen kavarják meg az ellenfelek védelmeit. Csalóka a 2-3 mérlegük, sok yardot és sok pontot is szereznek, nehéz megállítani őket, és Brissett is a tőle vártnál jobban játszik, (még ha ezt a számai nem is mutatják igazán : 1060 yard, 5 TD, 3 INT, 65.9 rating), de néha borzalmas döntéseket hoz, és két meccsüket is az utolsó másodpercekben veszítették el, ahol 3 ponton belüli hátrányban bőven field goal pozícióban adta el a labdát. Ha csak ezeket nem rontja el, ez most egy 4-1-es csapat lenne. Persze az NFL-ben nincs (sincs) "mi lett volna ha". 

      Ami pedig végképp megnehezíti majd a Pats dolgát, hogy a Lions-szal ellentétben, a Brownsnak van védelme is. Bár Jadeveon Clowney nem edzett a héten, de Myles Garrett az autóbalesete után úgy tűnik játszani fog. Márpedig ha jönni fog a nyomás, akkor Zappe sem tud majd olyan komfortosan játszani, pláne, ha hátrányból passzolásra leszünk kényszerítve. A Lions védelme semmi nyomást nem tudott kifejteni, jól dolgozott a támadófalunk is, erre nagy szükség lesz most is. Szerencsére pont futás elleni védelemben nem igazán jeleskedik ez a védelem, így ha működni fog a futójátékunk, akkor továbbra sem kell majd óriási terhet tenni az újonc irányítónk vállára.

 

w6p8

 

 

A két csapat statisztikája

 

w6st

 

w6p2

 

 

 

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

      A múlt hét végi Patriots igen kiválóan teljesített a földön, különösen a karriercsúcsot futó Rhamondre Stevenson, aki 161 futott yardott tett a közösbe. Ez sajnos annak is köszönhető volt, hogy Damien Harris megsérült a meccsen, így a teljes futás az ő vállára nehezedett. Most viszont elvileg a detroitinál egy jobb védelemmel kell majd szembenéznie, de ez a védelem pont nem sokkal jobb a Lionsénál, ha a futás megállításról van szó. 

      A Cleveland 138,2 yardot enged a földön meccsenként, amellyel a 28.-ak a ligában, és 5,3 yardot futásonként, amellyel a 30.-ak. A támadófalunk óriási lyukakat tudott nyitni a futóknak a Lions ellen, átlagosan 5 yard ki is jött belőle, közte néhány szép hosszú megiramodással. A munka nagy része feltehetőleg most is Stevensonra fog hárulni. A Browns az eddigi meccseken szenvedett a futás megállításával, különösen azután, hogy a kiváló linebacker Anthony Walker a 3. héten megsérült, és egész szezonra az oldalvonal mellé kényszerül. A héten viszont a Cleveland megegyezett a Falconsszal, és elhozták Atlantából Deion Jonest, a korábi Pro Bowler linebackert, aki egyelőre a szezon előtt összeszedett vállsérülésével bajlódik, a szezon első öt meccsén IR-en volt.

      Mindent összevetve jó esélye van a Patsnek haladni a földön, a Brownsnak remélhetőleg továbbra is gondjai lesznek a futás megállításával, erre pedig nagy szükségünk lenne a passzjáték megalapozásához is.

      Előny: Patriots

 

 

Amikor a Patriots passzol

     Bailey Zappe jól mutatkozott be kezdőként a Patriots színeiben. Egy stabil, de nem túl látványos játékot hozott le a múlt héten, jól mozgott a zsebben, türelmes volt, pontos passzokkal találta meg az elkapóit, és folyamatosan mozgásban tudta tartani a láncokat. Ugyanakkor a red zone-ban nem volt túl hatékony, és a Browns secondaryje sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a Lions hátsó alakzata. A Clevelandnek két kiváló cornere van Denzel Ward és Greg Newsome személyében, és a Grant Delpit-John Johnson-Ronnie Harrison alkotta safety trió is jól teljesített az ellenfeleik passzolása ellen. 

     A Browns 215,6 yardot enged a levegőben, ezzel a liga közepén, a 14. helyen tanyáznak. Nem tudtak ugyanakkor túl sok labdát szerezni, az öt meccsen összesen két pickje van a védelemnek. A Clowney-Garrett pass rusher duó félelmetes papíron, de előbbi sérülésekkel küzd, utóbbi pedig az autóbalesete miatt hagyott ki egy mérkőzést, ha pályára is lépnek, nem valószínű, hogy csúcsformában lesznek.

       Zappe szerencséjére visszatért a csapathoz Jakobi Meyers, aki a Detroit ellen hét elkapásból 111 yardot és egy touchdownt szerzett, valamint Tyquan Thornton is bemutatkozott a csapatban, miután az első négy meccset ki kellett hagynia egy kulcscsonttörés miatt. Bár Agholor és Jonnu Smith korlátozottan edzett csak a héten, a fiatal irányítónak lényegében a teljes fegyverarzenál rendelkezésére fog állni az elkapófronton.

        Ennek ellenére ez egy jó passzvédelem lesz, amivel az újonc irányítónak szembe kell néznie, legalábbis sokkal jobb, mint amilyennel a múlt héten találkozott. Ha a stáb és az elkapók is támogatni tudják, akkor bármi lehet még ebből ezen a meccsen.

       Előny: Browns

 

w6p5

 

Amikor a Browns fut

      Ha a Patriots futójátéka kiváló, akkor a Clevelandé kimondottan lenyűgöző. A Nick Chubb-Kareem Hunt futópáros egy egészen más szintet képvisel, a Browns vezeti a ligát a meccsenként átlagosan 192,4 futott yarddal. A meló nagyobbik részét Chubb kapja, aki öt meccsen 593 yardot futott, 6,1 yardos futásonkénti átlaggal, valamint hét futott touchdownnal. Kitűnően egészíti ki őt Hunt, aki 4,3 yardos átlaggal fut, és két TD-t tett a közösbe. Összességében 180 futókísérlete volt a Clevelandnek, ebből 5,3 yardos átlagot hoztak ki. Nem kérdés, mire fog törekedni vasárnap is Kevin Stefanski vezetőedző.

      A Patriots ebben a szezonban nem igazán volt jó a futás megállításában, 128,8 yardot engedtek meccsenként, ezzel 22. helyen állunk a ligában, és 4,8 yardot engedtek futásonként, ami pedig a 23. helyre elég. Igaz, tegyük hozzá, hogy a védőfal teljesítménye is folyamatosan javult a szezon folyamán. De még így is igen kemény nap vár rájuk a Browns támadófala ellen, amelyik az egyik legjobb futásblokkoló a ligában. Godchaux, Carl Davis és Wise is jó munkát végzett a múlt héten, és ha Lawrence Guy is visszatérne a vállsérülése után, akkor talán lenne rá esély, hogy korlátozni tudjuk a Cleveland futóit. Erre feltehetőleg nagy hangsúlyt fog fektetni a stáb, és Goffhoz hasonlóan inkább Brissett passzoltatása, és hibákra kényszerítése lehetne a győzelem útja.

      Előny: Browns

 

w6p4

   

Amikor a Browns passzol

     Brissett egy megbízható game manager irányító, jobb pillanataiban egészen jól vezeti a csapatát, de egyszerűen nem rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy folyamatosan és hatékonyan a passzjátékra támaszkodhasson a Cleveland. Csak a passzainak 64%-a ér célba, és az eddigi szezonban összesen ötször sackkelték. Brissett nem tudott elég passzjátékot összehozni ahhoz, hogy a Browns egyenletesen tudjon haladni a levegőben, és bár volt néhány kiváló dobása, azok összességében kevésnek bizonyultak. Passzai többségével az exCowboy Amari Coopert kereste, aki öt meccsen 27 elkapásból 304 yardot hozott össze, és három TD-vel vezeti a csapat elkapóit. Őt Jalen Mills és Jack Jones őrizheti, előbbi még mindig combhajlító sérülésével küzd, ami miatt a Green Bay ellen nem is lépett pályára, és a Detroit ellen is csak limitált snapet kapott. A Cleveland tight endje szintén veszélyes lehet (24 elkapás, 289 yard, 1TD), ahogy mindkét futójátékos is remek az elkapásokban is, különösen Hunt. Ráadásul a Pats idén egyenlőre szenved a tight endek és a futók levédekezésében passzolásnál.

      A Patriots pass rusht Matt Judon vezeti hat zsákolással, a csapatnak összesen már 13 sackje van. Brissett nem a legmozgékonyabb irányító, a zsebben és a zseben kívül is jól mozog, gyakran meg tudja hosszabbítani a játékokat, de a nagyobb megiramodásaitól nem nagyon kell tartani. Ennek ellenére a Browns inkább a földön szeret haladni, ezért a Pats secondarynak nem okozhat gondot ennek a limitált passzjátéknak a levédekezése, amelyik a liga 24. helyén áll a meccsenként átlagosan szerzett mindössze 204 yardjával.

       Előny: Patriots

 

 

Speciális csapatok

     A Patriots rúgójátékában még mindig van bizonytalanság, de ez természetesen nem Nick Folkra vonatkozik, aki továbbra is elképesztő magabiztossággal játszik, a Lions ellen a két extrapont mellett mind az öt mezőnygólját értékesítette, a szezonban 9/10-zel áll, 50 yardon belül pedig 63 kísérlet óta nem hibázott. Tekintve, hogy még mindig nem igazán állt össze a csapat red zone játéka, ennek óriási jelentősége van a csapat eredményességére. A múlt héten nem volt tökéletes a kickoff védekezés, a Detroit egy 47 yardos visszahordást is meg tudott csinálni, és egy punt visszahordáskor büntetést is kapott a New England spec teamje.

     A Clevelandnek is megvan a maga baja a speciális csapatával, négy punt visszahordásból 56 yardot engedtek, bár szerencséjükre a punter Corey Bojorquez remek rúgásainak köszönhetően ez sem eredményezett mindig túl jó pozíciót az ellenfeleiknek : 17 rúgásából kilenc is a 20 yardoson belül landolt, és csak kettőből lett touchback. Marcus Jones a Green Bay ellen remek visszahordásokkal jelentkezett, de a Detroit ellen nem volt sok lehetősége megcsillogtatni tehetségét (a hat elrontott detroiti negyedik kísérletnek is köszönhetően), reméljük, ha szükség lesz rá, újra meg tudja mutatni milyen veszélyes tud lenni. A Browns kickere 10 kísérletből 8-at értékesített, mindkét elrontott próbálkozása a múlt héten a Chargers ellen volt, ráadásul az egyik a mérkőzés utolsó pillanatában a győztes találat lett volna, de 54 yardról nem sikerült betalálnia.

          Előny: Patriots

 

w6p6

 

 

 

Érdekességek

 

  • A Patriots vezetőedzője, Bill Belichick öt szezonon át, 1991 és 1995 között volt a Cleveland Browns vezetőedzője. Belichick úgy vette át a Browns irányítását, hogy a csapat történetének legrosszabb szezonja, az 1990-es 3-13-as szezon után érkezett. 1994-re Belichick 11-5-ös mérleget és egy playoff-részvételt ért el a Browns edzőjeként. A Browns 1994-es 11 győzelme a franchise történetének második legmagasabb egy szezonbeli győzelmi mutatója, és a Patriots elleni rájátszásbeli győzelem a wild card körben a franchise legutóbbi playoff győzelme is egyben. 1994-ben a Browns mindössze 204 pontot engedélyezett (ez csak 12,75 pont meccsenként átlagban) - ez volt a legkevesebb pont az NFL-ben abban a szezonban, és a legkevesebb pont, amit egy Belichick által edzett védelem engedett.
  • A két csapat 25 alkalommal találkozott az alapszakaszban, és egyszer a rájátszásban. Az előző idényben a Patriots látta vendégül a Clevelandet, és 2021. november 14-én 45-7-re győzött. A Patriots a 2016. október 9-i 33-13-as győzelme óta először játszik Clevelandben.
  • A két csapat mérlege az alapszakaszban 13-12 a Patsnek, az egyetlen playoff találkozót a Bill Belichick vezette Browns 20-13-ra nyerte meg 1995 szilveszterén, a wild card körben, a clevelandi Municipal Stadiumban.
  • A Patriots 8-5-re áll a Browns ellen a New Englandben játszott mérkőzéseken, ebből 5-0 a Gillette Stadiumban.
  • Korábbi Patriots játékos a Clevelandnél Corey Bojorquez (Patriots: 2018), Jacoby Brissett (2016), Hjalte Froholdt (2019-20), és Charley Hughlett (2014), valamint a stábban Chad O'Shea, korábbi WR edző (2009-2018). Megfordult Clevelandben Carl Davis Jr. (2018), Daniel Ekuale (2018-19), Brian Hoyer (2013-14), Jabrill Peppers (2017-2018), Mack Wilson Sr. (2017-18), valamint a stábból Bill Belichick (vezetőedző 1991-95), és Billy Yates (játékosként 2009-10).
  • A Pats az elmúlt három meccsén 5 yard feletti átlagot produkált a futójátékával (Ravens ellen 5,2, Packers ellen 5,1, és Lions ellen 5,0). Ilyen ez előtt összesen csak kétszer fordult csak elő, 1977-ben és 2020-ban.
  • Idén már a második meccsen nem engedett sacket a csapat. A Detroit előtt a Steelers meccsen sem sikerült az ellenfélnek egyetlen egyszer sem zsákolnia az irányítónkat.
  • Ha nyer a csapat a Cleveland ellen, akkor Bill Belichick megszerzi 324. győzelmét, ezzel holtversenyben a dobogó második fokára lépne fel George Halas mellé. A ligát Don Shula vezeti 347 győzelemmel. Érdekesség, hogy csak az alapszakaszt nézve pont fordított a helyzet : a Browns elleni győzelemmel BB megszerezné a 257. alapszakaszbeli győzelmét, amivel holtversenyben második lenne Don Shulával, míg a ligát ebben a mutatóban George Halas vezeti 318 győzelemmel.
  • Matt Judon az egyetlen játékos a ligában ebben a szezonban, aki minden egyes meccsén szerzett legalább egy sacket. Ráadásul hármas holtversenyben vezeti is az NFL-t a zsákolások számában, Nick Bosa (49'ers) és Micah Parsons (Cowboys) mellett összesen hat sackkel. Judon az első olyan Pats játékos, aki egy szezonban az első öt meccs mindegyikén legalább egy sacket behúzott.
  • Nick Folk tovább javította a zsinórban értékesített 50 yard alatti mezőnygólok rekordját a múlt héten. Már 63 ilyen field goalt értékesített hiba nélkül.
  • Matthew Slater már 211 meccsen lépett pályára a karrierje során, és ha ezen a héten a Cleveland ellen is játszik, akkor Bruce Armstronggal holtversenyben ők rendelkeznek majd a második legtöbb Patriots színekben lejátszott mérkőzéssel. Az első természetesen Tom Brady, aki 285 meccset játszott a csapat mezében.

 

w6p7

 

Sérülésjelentés

(október 12.)

 

Patriots :

Nem edzett : nincs ilyen játékos

Korlátozottan edzett : DL Lawrence Guy (váll), DL DaMarcus Mitchell (agyrázkódás), TE Jonnu Smith (boka), QB Mac Jones (boka), LB Raekwon McMillan (ujj), WR Jakobi Meyers (térd), CB Jalen Mills (comb), WR Nelson Agholor (comb), C David Andrews (hát), RB Damien Harris (comb), CB Jonathan Jones (boka)

Teljes edzésmunkát végzett : nincs kiemelt játékos

 

Browns :

Nem edzett : G Joel Bitonio (könyök), DE Jadeveon Clowney - (boka, térd, könyök), WR Amari Cooper  (nem sérült, pihenő), S Ronnie Harrison (betegség), CB Denzel Ward (agyrázkódás)

Korlátozottan edzett : DT Taven Bryan (comb), DE Myles Garrett (váll, bicepsz, kéz), DT Perrion Winfrey -(boka)

Teljes edzésmunkát végzett : RB Demetric Felton (csukló)

 

w6p3

 

 

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál a  Browns,  2-3 pont körüli favorit, 

42-43 összpontszám mellett.

 

 

gopats

 

 

 

 

forrás és fotók : patriots.com

Hozzászólás

Kevin Harris az 53ban! Humphrey a PSben. 

Vasárnapra Uche out. 

Kérdéses:

  • QB Mac Jones (ankle)
  • RB Damien Harris (hamstring)
  • WR Jakobi Meyers (knee)
  • WR Nelson Agholor (hamstring)
  • TE Jonnu Smith (ankle)
  • DT Lawrence Guy (shoulder)
  • DT Christian Barmore (knee)
  • LB Raekwon McMillan (thumb)
  • CB Jonathan Jones (ankle)

Gilbert és Humphrey vasárnapra PS-ből az 53ba. Agholor és JoJo out. :(

Jól rémlik, hogy az ominózus 2016-os meccsen volt Gronk súlyos sérülése? 

Tudom BB-t nem érdekli a rekord, de kb 3 év kellene még a legtöbb győzelem egy vezetőedzőnek címért. Reméljük összejön.

Behúzzuk a mai meccset, Brissett-et terrorizálni fogja Judon amivel rossz döntésekre kényszeríti. 

OFF: Gisele hamarosan free, ha van valakinek felesleges 400 millió USD-je jó eséllyel pályázhat a csajnál. 

ON.

Bízom az O és D falban, nem emlékszem ennyire atletikus LB-kre az utóbbi 10 évben a Pats-nél. Szerintem Garrett-et limitáljuk és Chubbot megállítjuk majd. Úgy érzem hasonlóan sima győzelem lesz mint a múlt héten. 

OFF

Újságírói kérdés BB-hez: Mi a hasonlóság MJ-ben és Zappe-ben?

"Nem tudom... mindketten jobbkezesek!" 

Kicsit más:

Kraft úr közben esküvőt tartott!!!

Komoly sztárvendég és sok ismerős arc feltűnt a násznépben!

sok boldogságot