Ups & Downs - 7. hét: Patriots vs Bears

Kép
Ups

Nem így képzelték el a szurkolók a Bears elleni összecsapást. A Patriots idei leggyengébb teljesítményét nyújtva maradt alul, nagyon régen kapott ekkora verést egy esélytelenebb csapattól hazai pályán. Nagyítóval kell keresni a jó teljesítményt, rosszból ellenben több is akadt. Következik az Ups&Downs!

UP

Matthew Judon: Judon egyedüliként tudott a védelemben jó teljesítményt nyújtani, 2,5 sacket ért el, az interception előtt ő ütött bele Fields passzába. A szezonban 8,5 zsákolásnál tart, ha így folytatja nem kérdés az első csapatos All-Pro tagság.

DeVante Parker: A veterán elkapó volt a támadósor legjobbja az este folyamán, 3 elkapásból gyűjtött 68 yardot. Volt megint egy hihetetlen elkapása a második negyedben, ilyen számokkal csak egy harmatgyenge mérkőzés után volt esélye bekerülni az Upsba.

DOWN

Mindenki más: Az egész csapat - ideértve az edzőket, játékosokat messze a tudásuk alatt játszott. Nem arról volt szó, hogy a liga egyik legjobbja ellen maradt alul a Patriots, ez a Bears az elmúlt hetekben a liga alsó 5 csapatába tartozott. A Patriots ennek ellenére semmit nem tudott kezdeni velük, nem működött a futójáték, Stevenson is csak a garbage timeban szerzett yardokat gyakorlatilag, Harris teljesen eltűnt. Jonest hamar lecserélte az edzői stáb, de a Zappe-mágia is kérészéletűnek bizonyult. A védelem esélytelen volt a Bearsszel szemben, ráadásként még a speciális egység is leszerepelt. Ami elromolhatott, az el is romlott, az utóbbi évek egyik leggyatrább teljesítménye volt ez kompletten a csapattól, ezt nem lehet és nem is kell szépíteni. Sajnálatos módon még több sérülés is volt a meccsen, Dugger, Phillips és Andrews sem tudta befejezni a találkozót.

Hozzászólás

Az első benyomásnál leírtam a tapasztalataimat és a véleményemet. Nekem a sérülések legalább annyira, ha nem jobban fájnak mint a vereség. Bízom a fejlődésben és hogy ez is csak egy kisiklott meccs volt egy rosszul működő stratégia miatt. Go Pats! :)

Tudja valaki egyébként, hogy Bailey-vel mi van? Olyan szottyadt és rövid puntjai vannak, hogy a Bears szinte kivétel nélkül rövid pályával jöhetett hajnalban

Minden évben van egy szar meccsünk. Reméljük idén ez volt és több már nem lesz.

 

A tökön lövés minősített esete… Szerintem nagyot akart húzni az öreg, hogy fél amerika előtt húzza le MJ-t, ezzel rövidre zárva a QB kérdést, de Zappe is csak 1-2 szép játékot hozott. Feltételezem, ha nem ilyen sz@r a védelem, rajta sincs ekkora nyomás és szépen lehozza a meccset. Rookie hibák ide, vagy oda… Bailey nem csereszabatos? Csak van már valaki elfekvőben helyette… B@szki, ez jó fos volt. :-(

Nem védem Zappét, mert én sem voltam elájulva tőle, engem sem győzött meg, de MJ-vel ellentétben csak lehozott 2 TD drive-ot. Azért ha nem 0-10-ról indulunk, hanem mondjuk 14-0-ról, lehet más a leányzó fekvése. Bár sajnos 2 év óta nem a gyors kezdés jellemző a csapatra.

Senki nem fog cserélni a liga legrosszabb punteréért. Max cut és dm benyelés 😫

Amúgy csak lecserélni jó lenne valakire egy kukázás után.

Nem nagyon értek a dead money-hoz, de egy punter pénz nem olyan sok. (Függetlenül, hogy marha fontos poszt, bármennyire lesajnált titulus. Lásd tegnapi meccs…) Én is a cut-ra gondoltam. Sajnos folyamatos a rossz teljesítménye. 

Bailey's contact: ( forrás spotrac.com )

Év                          Cap hit in M USD    DM in M USD

2022                      2,2                           6,3

2023                      3,4                           4,5

2024                      3,8                           1,6

2025                     3,8                            0,8

2026   UFA

Halihóóóóóóó,

Szerintem:

UP

  • BB, aki miatt a következő ellenfelek sem tudják ki lesz a QB akire készülniük kell
  • Trent Brown, aki igazán tudja is és teszi is azt ahogy igazán tesztelni kell egy sérülésből visszatérő franchise QB matériát
  • Mac Jones, aki annyira jófej, hogyha valakit „véletlenül” tökönrúg, akkor utána vigasztalásképp dob a kezébe egy INT-t

DOWN

  • Judon, aki tök fölöslegesen égeti az energiáit (esetleg neki végtelen van?)
  • Nick Folk, aki láthatóan nem tette túl magát a rekordszériája megszakadásán --- Nem lőtt be egyetlen FG-t sem!
  • Mac Jones, aki simán lemaradt a QB versenyben, hiszen csak egyszer adta el a labdát

Eddig csak negatív tényezőkre/rossz kapcsolatra gondoltunk Mac leültetése kapcsán, de mi van ha igazat mond BB és azért lett leültetve, mert a 90%-os bokával folyamatosan futnia/menekülnie kellett. Mi van, ha csak meg akarták előzni a bajt, hogy túl terhelje/rá sérüljön. Elvégre így is korábban tért vissza a vártnál. Bár ennek ellene szól az, hogy nem mondja azt BB a “Teljesen egészséges Mac Jones, akkor ő a QB1?” kérdésre, hogy igen.

Aludva egyet a dologra, remélem egy normális jó felkészüléssel és tervvel Mac tolja majd a Jets ellen és a játékosok a belüket kihajtják egymásért.

Ha most nem, akkor soha. Nagyon furcsa volt látni MJ szerencsétlenkedését. Rossz benyomást keltett, ez kétségtelen. Az INT is elég csúnya volt megint. Nagyon sajnálnám ha ez lenne a vége az MJ korszaknak, sokkal többet vártam tőle, mint ahogy a legtöbben azt tették itt. Mintha tavaly óta elfelejtett volna focizni… nem csodálom, hogy BB leültette. 

Teljesen igazad van, én is ezt látom, jobb volt tavaly mint most! Szerintem ezekből a félig vakon értelmetlenül elhajított labdákból lett elege BB nek! Ilyeneket tavaly nem dobott! Azért remélem összekapja magát!

Nem pont egy bünti miatt field goal távolság határára kerülés után, harmadik és hosszúnál dobta el hátsó lábról, a védők által kergetve? Mert ha igen, akkor negyedikre lehet punt jött volna, ami Baley formáját elnézve nem sokkal lett volna jobb, mint ez a kockázatos dobás utáni int (ami ha bejön akkor first down).  Ha így van ahogy emlékszem, akkor meg kellett próbálnia, mert bevállalható volt, csak nem jött össze.

Arról meg nem beszélve, hogy a labda ívét módosította a sky cam kábel:

https://twitter.com/DougKyed/status/1585055173327867904?s=20&t=JzYqVaLCjL0EiMw3z2VT7w

Valahol láttam egy felvételt, hogy a labdája eltalálta a Sky Cam drótját és azért változtatott irányt

 

Talán Stevenson elfért volna az UP-ba, 98 yardot kapirgált össze.

Judon, Judon...igen Ő Nálunk van leigazolva, de egyelőre más, felsőbb régióban játszik. Amíg meg nem unja, itt nincs meccsprémium.

Melyik irányítónk a jó? Sajnos egyik se igazán. Az egyik, fene tudja pontosan, hogy miért, frusztrált/zavarodott, a másik még nem NFL kész. (TD-INT: 7-9, 7 forduló után.) Támadó oldalról ezt a meccset így talán Gilbert is lehozta volna, ami rendkívül szomorú.

Felfoghatatlan, a Bears 2,5x átfutotta a pályát, de hogy érdekes/és főleg dehonesztáló  legyen 45! kísérletből 5,4 yardos átlaggal.

Érzés alapján ennek nagyobb részét Fields szaladta össze. Egy 3&16-ra konkrétan emlékszem Judon sackje után (az nagyon fájt), plusz számos olyanra, hogy egyszerűen körbeszaladta az érkező védőt. Már régóta nem nagyon tudunk mit kezdeni a szaladgáló QB-kkel, mindig aggódom, ha ilyen csapat jön szembe. Sajna egyre inkább ilyen univerzális a QB prototípus, és ehhez egyszerűen lassúnak tűnik a védelmünk, LB sorunk. Ha egy QB csak futni tud igazán, azt még kezeljük (pl. Lamar), de ha dobni is (Allen, Mahomes) akkor az mindig gondot okoz. Persze, más csapatoknak is, de ezek kezelésében én problémát érzek a csapatunknál. Magamnak ezzel is magyarázom, hogy miért volt ekkora pálfordulás az előző 2 héthez képest a D-nél. Az O meg valóban egy nagy kérdőjel. Semmiképpen nem konzisztens. Szerintem Zappe tökös, de még lassan olvas, nem NFL kész. MJ szerintem képességben rendben van, de az a szikra, az a tűz, az a vezérjellem hiányzik, ami nagyon kéne. Tavaly jobbnak láttam, most azt látom nála, hogy a gyengébb teljesítményből és Zappéből eredő lelki terhet nem képes egyenlőre elviselni, ami hosszútávon nem sok jót jelent. Az INT-et is túlvállalta, kényszeresen meg akarta csinálni. Gondolom, ezen egy agykurkásszal lehet segíteni akár gyorsan is. A kérdés, meddig tart ki a bizalom. Azon se lepődnék meg, hogy amikor végleg elúszik a PO - ami sajnos nagyon gyorsan bekövetkezhet - akkor a laza csapatépítés közepette, teher nélkül újra egy jó MJ-t láthatunk. A szezont tekintve akkor már mindegy lesz, de talán meríthetünk belőle a jövőt tekintve. A leírtakat semmiképpen ne tekintsétek szakmai alapú véleménynek. Inkább csak érzések, bár kétségtelenül szakmai megoldásokra várnak. :)

Csak az 1/3-át futotta Ő (243/82), de ez éppen elég volt és sajnos több, mint a Mi futóinké összesen. Ráadásul hiába vettünk el Tőle a 4 sack-el 32 yardot, megoldott/a/ták. Kicsit lenéztük/elnéztük ezt a QB-t a meccs előtt abból a szempontból, hogy bizony gyorsabb (4,46), mint pl. Mills vagy Bryant és a Mi leggyorsabb védőnk (JoJo) sebességétől sem sokkal marad el, azaz, ha kiszabadul nehezen érhető utol/állítható meg, mert alkatilag meg olyan, mint a Mi egyik TE-ünk Smith. (Lamar-t egyébként meg elég jól megtanították már passzolni is, ha jól emlékszem vágott vagy 4 TD-t Nekünk legutóbb.) Szerintem a minőségi kettős fenyegetettségű QB tűnik jelenleg a legjobbnak, nem véletlenül áll a Liga élén az Eagles, Bills, Chiefs, de tudom, hogy ez véleményes a sérülés veszély miatt, ezért sokan a kimondottan zsebQB-ra esküsznek, úgy tűnik, hogy a Pats is.

Nem az a baj amit Fields szaladgált össze, hanem az, hogy a Pats futásainak harmadát Mac hozta össze irányítóként, akit ráadásul le is cserélt BB a második negyedben.

 

Nekem az a véleményem, hogy BB ott követte el a hibát, hogy nem tette egyértelművé Mac felé, hogy ő az irányítónk és kész. Mintha nyitva hagyta volna a versenyt, ami az elmúlt két hét hype-ja alapján egészen eszetlen szintre emelkedett. Ezzel egy tejesen felesleges terhet tett mindkét srácra, és ezt nem vette észre és pláne nem kezelte. Macen én azt éreztem, hogy sokkal kockázatosabnak érez mindent, emiatt (is) gondolkodik többet, és emiatt tűnt bizonytalanabbnak a játéka. Aztán elkezdődött a "Zappe-skandálás" és gondolom jött nála a végső stressz, hogy megmutassa, mégis meg tudja oldani - ebből lettek a futások (frissen gyógyult bokával!!, hát remek) és végül az INT.

Ebben az állapotban kritikus lett volna neki az edzői bizalom és BB ezt nem érezte. Pláne érthetetlen BB lépése PONT AKKOR, mert úgy tűnt, az volt a látszat, hogy engedett a stadion "követelésének". Még soha ilyet tőle nem láttunk - ugyebár eddig ő SENKI véleményétől nem hagyta magát befolyásolni a döntéseiben, ezt soha nem is engedte (na pláne szurkolóktól), erre lép egy látszólag ennek tökéletesen ellentmondó dolgot. Ráadásul híres arról, hogy a rövid távú célokat soha, de soha nem rendeli alá a csapat hosszútávú terveinek, márpedig a franchise irányító felépítése jelenleg a legfőbb stratégiai célunk, pont ezt törte meg. Teljesen érthetetlen és szerintem végtelenül káros volt a csapatra nézve is.

Teljes mértékben egyet értek azzal amit leírtál. Egy érv lehet ami esetén ezt megérteném az pedig hogy mindig az játszik akivel a csapat nyerhet, de ebben az esetben lehet hogy olyan hosszú távú hatások indulhatnak el(remélem nem és tiszta víz kerül a pohárba) amik évekre tönkre teszik a csapat jövőjét. Mivel jelenleg nem látok jobb opciót mint MJ , így BB vagy kiáll mellette és megkapja a feltétlen bizalmat vagy elkezdjük azt a fajta bohóckodást ami a liga aljára volt eddig jellemző.

https://twitter.com/i/status/1584980605061672960
Szerencsétlen MJ nem is hibázott akkorát a INT-nél.

Így járok, amikor nem olvasom végig az összes hozzászólást és úgy írok ide. Most látom, hogy Te már belinkelted hamarabb amit Én fent.

Kizártnak tartom, hogy hozzáért. Szerint csak optikai csalódás, hogy közel van a kábelhez. Nagyon meglepne, ha egy stadionban felmerülne annak az esélye, hogy eltalál a labda egy ilyen kábelt. Mi pénz mehet el egy ilyen dobáson (és hányszor előfordult volna már eddig...).

Vadászrepülő legyek ha a labda elérte a kábelt, ez szerintem optikai csalódás. Akkor már rengeteg ilyet láttunk volna punt vagy hail mary esetében is akár.

ESPN statement on Mac Jones's disputed pass Monday: “The pass from Mac Jones did not hit ESPN’s SkyCam wiring. A video circulating created that false impression, but in reality the SkyCam wire was more than 15 feet above the ball and our SkyCam system followed all NFL protocols.”

Szerintem várjuk ki a végét. Nagyon kusza most a csapat es látszik, hogy most mindenki fruszrált. Az edzök dolga most, hogy eloszlassák a bizonytalanságot. Lassan fokozatosan épitkezni. MJ-nek meg kell pár olyan meccs/ellenfél, mint akiket korábban Zappe kapott es akkor megnyugszik és sokkal jobb lesz. A Momentum/lendület és a bizalom a csapattársakban már felér egy fél gyözelemmel. Korábban is voltak hullámvögyeink. Ez egy ilyen sport azért szeretjük, mért tényleg bármelyik meccsen bármi megtörténhet.

Az edzö felelőssége ,hogy döntést hozzon kit akar QB1-nek! Akár Zappe ,akàr MJ ,de akkor tartson ki mellette.Nagyot hibázott BB .Amikor Bledsoe megsérült és Brady lett az irányító ,akkor egyértelműen mellette döntött,pedig nem hozott semmi extrát és még a playoffban le is cserélte és Bledsoe vezette győzelemre a csapatot.Következő fordulóban ,ha jól emlékszem ismét Brady kezdett. Akkor.  volt egy brutàl jó védelem.Egy nagyon jó fal és müködő futójàték.Most semmi semmi nem működött. A jelenlegi csapat sajnos nem playoff esélyes.Az igazán nehéz találkozók még ezutàn következnek.Építkezni kell és nem terheket pakolni a csapatra. Zappet lehet hypolni ,de azt is làtni kell,hogy Meyers elkapàsánàl a védő elesett.Parkernél meg bravúros elkapás lett. Sajnos màsképp is alakulhatott volna,akkor még csúnyább vereség lett volna a vége. Az edzői stàb csúnyàn leszerepelt mind defens,mind offens oldalon.

Ennyi hisztis embert? Volt egy rossz meccs, nem vagyunk PO-szintű csapat, na és?  Tudom nem boldogít senkit, de nézzük meg a GB, TB, LA, stb. csapatokat, elit QB-vel és jobbnak tűnő kerettel törlik fel Velük a padlót, akarom mondani gyepet. A Jets-et a héten beledöngöljük a földbe és mindenki happy lesz megint, és BB megoldja a QB kérdést.

Go Pats.

Nem a véleménnyel van gond, f@s meccset nyomtunk. A világ vége és temetési hangulatot nem értem. BB két éve egy valljuk be gyenge QB-val majdnem a PO-ba vitte a csapatot - a sportban nincs ha, de ha nincs a decemberi váratlan összeomlás akkor sima PO -, tavaly egy rookie-val meglett a PO, szóval én " in Bill we trust", amíg az öreg vezeti a hajót addig nem látok évekig fennálló problémát.

A szurkolói bosszúság, elkeseredés, csalódottság, értetlenség, szomorúság nem a hisztéria szinonimája, hanem egy-egy egyéni attitűd. A jogos zavarodottságunk pl. QB-ügyben már kicsit közelebb áll hozzá, de nem az, mert Mindenki megrekedt az értetlenségnél, hiszen nem tehetett mást..

Az általad felsorolt csapatok helyzete duplán irreleváns, egyrészt nem a Mi konferenciánkban vannak, másrészt nem fogunk Velük idén játszani. Ráadásul nem ez volt az idei első rossz meccsünk.

A „földbedöngölős” játéktól, úgy gondolom kicsit messze vagyunk (a Lions nem mérce), de, ha netán mégis bekövetkezik...no akkor lehetünk majd igazán hisztisek. :)

A többi csapatot csak párhuzamnak írtam, tudom másik konferencia de Te már elég régóta az NFL követője vagy, itt nincs dominánsan jó csapat - kivéve a Pats elmúlt 20 éve - aki stabilan ugyanazt hozza. Lesz egy rosszabb évünk, semmi gond. QB ügyben meg nem tudjuk mi megy az öltözőben, nehéz kívülről megítélni.

Tegnap este higgadt fejjel én is azon filóztam, hogy rögtön miért kezdünk vészharangokat kongatni? Tényleg simán lehet, hogy ez egy olyan meccs volt amikor nem jött össze senkinek semmi. Majd ha lesz ilyen meccsünk zsinórban 4-5, akkor azt mondom nagy baj van. Ha veszem az elmúlt 20 év SB győzteseit, tuti mindenkinek volt egy wtf meccse, aztán csak megnyerték végül :) Jó nem elvárás az SB, de tényleg ez az NFL, itt mindenki megverhet mindenkit.

Soha nem értettem, hogy a "szurkolás", miért ment fel a racionális gondolkodásra való törekvés alól.

Én is szurkolok: örülök, ha győz a csapat, elszomorít, ha nem és nagyon elszomorít, ha roppant szarul játszunk, vagy kikapunk az SB-ben. Persze a szurkolásnak is van egy irracionalitása, de azért azt gondolom, hogy egy-másfél nappal az esemény után csak próbáljuk már meg végiggondolni a dolgokat. Az elmúlt igen hosszú időszakban nem tudom hányszor volt hosszabb-rövidebb ideig csapnivaló a csapat. Jött a sírásrívás, a "középre futás", a világvége, hogy kit rúgjunk ki, meg hasonlók. Aztán a végeredményeket meg ismerjünk. Namost, ha az ember azt látja, hogy valaki ennyi példából nem tanul, ott azért had lehessen már a "hiszti"-t használni a helyzet leírására.

Igen a hétfői meccs csalódást keltő volt. Meglehet, hogy az évszázad legrosszabb szezonját futjuk. Dehogy most, október 26-án, ez mitől lenne tutibiztos, azt nagyon nem vágom.

Akármennyit kurkászom ezt a cikket, meg az előzőt is, nem találok hisztériázó hozzászólásokat, azaz olyan túlzó, önuralom hiányos érzelmi kitörésű hozzászólásokat, ami lefedné a hiszti fogalmát. Sőt!...Szurkoló társaim szerintem nagyfokú önuralommal kritizálták ezt a vasárnapi nagy semmit és nem jósoltak semmi "tutibiztost". :)

Legyen igazad, és intézzük el a Jets-et a hétvégén! Mivel a Jets eléggé megerősödött, egy győzelem azt jelentené, hogy van irányítónk, van védelmünk, van falunk, egyáltalán van összeállt csapatunk - az edzőknek sikerült rendet tenni a héten. Nagyon jó lenne, szerintem mindannyian szurkolunk ennek, aminek az esélyét azért mindenki különbözőképpen látja. 

Hozzá nem értőként Én úgy látom, mintha lenne egy támadó koncepció ami kifejezetten bonyolult, és eddig nem működik. És van egy másik egyszerűbb, amit akkor vesznek elő amikor Zappe van, és az meg eredményesebb. Jelenleg ragaszkodnak Mac-el a bonyolultabb sémához, kérdés az hogy meddig, és mennyit kellene egyszerűsíteni rajta, hogy javuljon a kivitelezés (támadósor egészét tekintve).

Szintén laikuskánt nekem is hasonló tippem/megérzésem van. Két további észrevételem is lenne ezzel kapcsolatban:

1. Anno, amikor Patricia volt a DC, azon ment a sírás, hogy olyan bonyolult az a séma, amit kitalált, hogy egy csomó játékosnak komoly gondja volt, hogy nem értette, nem tudta megjegyezni és alkalmazni.

2. Fura, hogy a TE-s elkapások pont akkor kerültek elő, amikor Zappe-nak kellett felmennie a pályára. Múlt évben, MJ-nél is, pont a "betanulós" szezonban láttuk ezeket. Gondolom, lehet némi korreláció.

De jöhet egy ehhez hozzáértőbb cáfolata, meglátásai. Nagyon szívesen olvasnám!!!

Válasz zozo692 üzenetére

Simán meglehet! ;)

Részemről ez csak sima "mintakeresés", mivel tényleg nem értek hozzá.

Én egyàltalán nem hisztizek.Nem volt semmilyen PO elvárásom a csapat felé. A többi csapat vergődése egyáltalán nem érdekel,mert attól a csapatom nem lesz jobb. Ami zavar az a kapkodás és az edzői stáb töketlensége. Ha valami nem működik ,akkor nem tudnak vàltoztatni.Volt két jobb meccsünk ,de azt làtni kell ,hogy Detroit és a Cleveland edzői stábja és jàtékosai nagyban segítették a győzelmünket. Hétvégén sokkal jobb játékot vàrok ,de kétlem,hogy földbe döngöljük őket.

La Canfora szerint Jones trade block. Ez gyors volt..

Hát ha ez igaz lesz hanyatt vágom magam 🤯

Nem ismerem, mennyire számít megbízható forrásnak?!

" The opinion of one NFL general manager, who apparently told Audacy's Jason La Canfora he believes the Patriots could look to trade Jones next offseason" Hát ez nem sok. És a szezon után. 

Egy szakíró véleménye: 

"It'd be very surprising to see the Patriots make Jones available for trade, especially after Zappe's second-half performance against the Bears. Zappe had several balls batted down at the line of scrimmage, and his limitations as a passer were on display as the Patriots tried to play catch-up" (Nagyon meglepő lenne, ha a Patriots elérhetővé tenné Jones-t cserére, különösen Zappe Bears elleni második félidei teljesítménye után. Zappe több labdát is elrontott a line of scrimmagen és korlátai is megmutatkoztak a passzjátékát illetően, amikor a Patriots megpróbált felzárkózni.).

Szerintem ez csak kacsa. De azt mondják, hogy amúgy jó piaca lenne.

Ezen a meccsen valami el lett rontva a védelmi munka tervezésében vagy a kivitelezésben.

A Bears futói rengeteg yardot hoztak az első érintés után. Ez eddig nem volt jellemző.

Nem lehet tudni, hogy egy gyenge/közepesen dobó, de nagyon jól futó és kifejezetten jó menekülő művész QB ellen miért a futásaiba kényszerítettük és nem a dobásba. Legalább háromszor volt olyan, hogy egy játékban már -10 yardon szerelni akartuk (ami majdnem meg is volt) és kihozott  belőle +15-20 yardokat. Ránk mindig az volt jellemző,,hogy az ellenfelet belekényszerítsük a gyengeségei használatába, kedden hajnalban nem ez volt.

Mac Jones borzasztó homály volt, bárki bármit mond. Lassú olvasás, pontatlan kivitelezés, szeparálódó, integető elkapók nem észrevétele stb. Teljesen megérdemelt volt a cseréje, inkább az volt meglepő, hogy kezdett. Összességében nem tűnt olyannak, mint akinek acélsodronyból vannak az idegei. A futásait kár kiemelni, azok a hibáiból eredő kármentések, nem tervezett munka része.

Zappe sem maga a félisten, de jelenleg egy klasszissal jobb, mint MC. Harmadik körös újoncként, amit senki nem várt. Fizikailag nem NFL kész, könnyen veszít fumble-lel labdát, de ami egy QB-nál fontos, már fiatalon gyors döntést hoz, viszonylag pontos (a 3 INT-ből 2 az felpattanó labdából volt). Az, amiben fejlődnie kell, az tanulható rész, amiben jók az alapok (idegrendszer, nyugodtság, pontosság, döntéshozatal), azok pedig inkább alapképesség kérdése. 

Segítesz abban hogy ezen a meccsen hol voltak ezek?

"Lassú olvasás, pontatlan kivitelezés, szeparálódó, integető elkapók nem észrevétele stb"

Segítségnek MJ  játékai a meccsről: https://www.youtube.com/watch?v=XdMQcWcRGio&ab_channel=GSLING

Végignézték szakértők az összes MJ passzjátékot és egyet kivéve nem találtak hibát. Olyat pláne amit te látni véltél.
És oké te ezt láttad, le is írod. De a tények és a valóság mást mutatnak. Szerinted ki téved?

És nem az a baj, hogy leírod mit láttál, hanem az, hogy ezt tényként közlöd. Ráadásul a bárki bármit mond kijelentésed azt is jelenti, hogy te jobban tudod ezt mindenkinél. De valójában a jelek szerint pont nem tudod..

És ezt abból - ha jól emlékszem - 6 passzkísérletből vontad le? :)))))
Mit jelent Nálad az, hogy klasszissal jobb Zappe mint MJ ? :))))

Olyanokat írsz, hogy az ember nem tudja sírjon vagy nevessen.

Én megértem.

Olyan lehangoló volt az egész, hogy csak az maradt meg két facepalm között kinézésből, hogy bénázás, nem haladás, INT, aztán bejött Zappe és dobott két olyan bombát, hogy arcod leszakadt.

Ilyen a szurkoló, nem kell hogy zavarjon ez, nem ő írja a jövő heti gameplant. Akkor lenne baj.

(Mielőtt : megértem, nem egyetértek)

ha ezt nem kinyilatkoztatja tényként és nem közli mint információt, akkor ja megérhető. De ebben a formában aligha. Ez egy konkrét állásfoglalás, ami nem tűr ellentmondást, hiszen mondjon bárki bármit...
 

De nem ragozom tovább, mert nem a véleménye a gond, vagy amit felbírt dolgozni a látottakból, hanem az a kijelentő mód, amivel ő ezt igazoltnak látja és feddhetetlen ténynek. Márpedig ugye ezek az állítások cseppet sem fedik a valóságot, tehát butaság tényként tálalni őket.

Zozo! Fentebb írtad valakinek, hogy bőven túlgondolja. Ne haragudj, mert téged is ugyanúgy tisztellek mint minden szurkolótársamat, de ez rád ebben a hsz-ban hatványozottan igaz. Főleg hogy véleményem (hangsúlyozom hogy CSAK az ENYÉM) szerint abszolút nem az történt (és én nem azt láttam a meccsen), amit te szinte tényszerűen leírsz. Ettől függetlenül tiszteletben tartom hogy te így láttad. Go Pats! :)

Mindenki a véleményét írja le, nem kell ezt külön kiemelni, hogy ezt itt én így gondolom. Olyan nincs, hogy egy QB-ra ráerőszakolnak egy rendszert, majd jön egy csere és “fiam, neked csinálunk egy mást, könnyebbet”, amivel az boldogul. Ha valahol a 3. számú QB kezd, az 99%-ban bukta, nálunk pedig a közönség beköveteli. Természetesen ott mindenki hülye, ezen az oldalon meg csak FK szakértőket lepipáló guruk írnak.

Az első csapattal edz Jones és teljesen fogalmatlan egy jó ideje. Láttunk már olyant, hogy egy első évben tűrhető/jó QB a második évre visszaesik? Erre még speciális kifejezés van, számtalan példa van rá.

Minden esetben jól dolgozott Jones a szakértők szerint? Eddig ez jött ki belőle? Ezt hogy magyarázza meg topin magiszter (aki a szezon előtt a fbookon mindennap elmagyarázta, hogy amit az előszezonban látunk, érzékelünk, az optikai csalódás, meg vele ellentétben amúgy sem értünk hozzá, aztán mit ad a világ, kiderült, hogy nem mi élünk párhuzamos univerzumban😀).

Thorntont csúnyán túldobta Jones (hányadszor a szezonban?), aztán jött Zappe és 4/4 kezdésnek. Még a csapattársak testbeszéde is más lett.

Nem azt jelenti, hogy MJ karrierjének vége (jó példa Daniel Jones mostani szezonja), de arra is van nem csekély esély, hogy nem NFL matéria. Rövidesen kiderül. Valamint Zappe sem lesz világsztár, ezt sem állítom, de a számok nem hazudnak, most hasznosabb játékot produkál (úgy, hogy szeptemberig még a cserékkel sem játszhatott).

 

Kicsit nyitottabb lennél, vagy tájékozódnál, akkor nem járatnád le magad.
Nem érted a játékot, nincs ezzel baj, csak nem értem a tényállításaid a saját szemeden kívül mivel szeretnéd alátámasztani?
Az FK mitől szakértő, már ne haragudj? Az egy weboldal, ahova a felületes clickbait kerül átvételre, mert az generál kattintást és a laikusoknak erre van szükségük információként. Konkrétan, ha tudsz angolul, akár te is üzemeltethetnél egy olyat, mert csak lefordítasz pár clickbait twettet/hírt és meg is vagy. Persze, rosszabb helyzetben vagy, mert amikor ők indultak, akkor az ő tudásuk az átlagosnál tájékozottabb volt, így a megtalált piaci rést hiánypótlóan be tudták tömni. NFL insider hírek magyarul. Ennyi volt a sikerrecept. Aztán mivel nem is bővült nagyon a projekt, az idő elszállt felettük, mivel manapság 30-40 insidert bárki követ már és wc-n ülve is több infóhoz jut, mint az FK-n.

De mivel láthatóan azt sem tudod, honnan kellene tájékozódni, így szinte biztosan nem lehet érdemi véleményed, mert érteni nem értesz hozzá az tisztán látszik, és az is, hogy nem láttál semmilyen elemzést az összehordott állításaid kapcsán.

És oké ez a te véleményed. Csak nem értem ettől miért lenn ez tény, vagy valóság?

Ha sikerül tájékozódnod, sokkal jobban át fogod látni majd ezt a területet is.

Én próbáltam megérteni, követtem a fészbokk oldaladat, aztán csak lestem, mint Jenő a moziban, mi az, amit másként látni, mint egy hitegető szakértő, aki mindig elmagyarázta, hogy "ti együgyű prosztó szurkerek úgy sem értetek semmit, majd én megmondom a frankót, hallgassátok". A valóság meg jön szembe, mint a Hikari-Express.

Akkor inkább az FK, még ők is realistábbak.

Ez a sport ilyen, kiadnak 5 mock draftot, egyiknek köze sincs  a másikhoz, aztán az is benne van, hogy az talál bele, aki nem a legélesebb kés a fiókban. Mike Mayock az egyik legfelkapottabb szakértő volt az egyik legautentikusabb oldalon, aztán élesben mire vitte. Lehet szakérteni, lehet mindent is csinálni, meg is lehet folyamatosan magyarázni bármit is, a számok azok számok és most már a kontraszt is létezik, ha az nem is lehengerlő.

 

Minden esetre hajrá Pats és jöjjön hétvégén a jobbik QB.

Én értelek, te viszont sajnos nem érted a dolgokat :(
Jó olvasást az FK-n! Ami kb olyan, mintha a blikkből tájékozódnál és abból szeretnél szakmai álláspontokat megfogalmazni.

Ezek szerint még nem hallottál arról, hogy leegyszerűsített gameplan létezik. Akkor alkalmazzák, amikor a beállt játékos még nem áll készen a teljes terv futtatására. Ez nem csak QB esetében lehet. Miután Zappe beállt, a többiek is ezt az egyszerűbb játékokból álló repertoárt kellett hogy használják, ami nekik is könnyebben megy nyilván. Emiatt azután kevesebbet is hibáztak. A probléma az vele, hogy könnyebben kiismerhető, és az ellenfél védelmének is könnyebb levédekezni így. Egy jobb védelem - mint a Chicago-é - meg is tette két Zappe drive után.

Szerintem még mindig látszik, hogy a teljes gameplan amit Patriciáék futtatni akarnak nem megy a támadósornak az elvárt szinten. Vagy több idő kell hozzá, vagy nem alkalmas a játékos-összetétel rá. Ez utóbbi fura lenne.

Ha látják Patriciáék, hogy a bonyolult game plan nem megy Jones-szal, akkor miért nem váltanak nála, hanem inkább jön Zappe, aztán csináld?

Valaki magyarázza el.

Mivel ez egy átállás (folyamat), nem gondolom hogy varázscsettintésre fog működni. Talán egy fél szezon (akár egy egész?) is kellhet az elsajátításához. Lehet hogy soha nem lesz komfortos? Biztosan lesz(nek) olyan játékos(ok) is, ahogy az elmúlt 20 évben számtalan jó nevű elkapó “el is vérzett” a playbook-unktól. Nem tudom, nem vagyok a szakértője, de hogy néhány meccs után ezt húzzuk le a WC-n, nem gondolnám hogy ez jelenleg a jó megoldás. Persze lehet, hogy kell módosítani majd valamit rajta. Go Pats! :)

Kedves Zozo! Én nem akartalak megtéríteni, kérlek te se próbálkozz ezzel kontra. Lehetnél kicsit befogadóbb (én is igyekszem mindig az lenni), hidd el nem fáj. Köszönöm és go Pats! :)