Félidei mérleg - a patriots.com szakírói szerint

Kép
unfiltered

       A patriots.com szakíróit és munkatársait kérdezték az idei szezon első feléről, és arról, hogy mit várnak ez alapján a szezon második felére. Nézzük meg, kiket emeltek ki az eddigi teljesítményük alapján, és min kell változtatni szerintük ahhoz, hogy a csapat bejusson az idei playoffba.

 

 

 

 

 


Patriots Offensive MVP

- Fred Kirsch : Rhamondre Stevenson

- Paul Perillo : Rhamondre Stevenson. Azzal, hogy elkapásokban is megbízható célpont lett idén, végre egy igazi három downos fegyverré vált.

- Evan Lazar : Rhamondre Stevenson

- Tamara Brown : Megosztott MVP díjat adnék : Rhamondre Stevenson és Jakobi Meyers

- Mike Dussault : Jakobi Meyers. Ugyan Stevenson valóban fantasztikus volt idén, de Meyers a passzjátékban kimagaslott.

- Alexandra Francisco : Rhamondre Stevenson

rs

 

 

Patiors Defensive MVP

- Fred Kirsch : Matthew Judon

- Paul Perillo : Matthew Judon. 11 és fél sackkel vezeti a ligát, ami hárommal több, mint a második helyezett Nick Bosa zsákolásainak száma.

- Evan Lazar : Matthew Judon

- Tamara Brown : Matthew Judon

 - Mike Dussault : Matthew Judon

- Alexandra Francisco : Matthew Judon

w10p2

 

 

Patroits Rookie MVP

- Fred Kirsch : Jack Jones

- Paul Perillo : Marcus Jones. Tekintve a támadósor szenvedését, Jones kiváló visszahordásai rendkívül fontosak voltak a kezdőpozíciókhoz.

- Evan Lazar : Jack Jones

- Tamara Brown : Jack Jones

- Mike Dussault : Marcus Jones. Remek visszahordásokkal mutatkozott be, és még fejlődni is fog, ráadásul a védelemben végzett munkáját sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

- Alexandra Francisco : Jack Jones

jj

 


Legnagyobb csalódás

- Fred Kirsch : Az elkapószekció. Több tényező vezetett ahhoz, hogy a támadósor csak kevés touchdownt tudott szerezni, de ez a csapatrész volt az, amelyben a legjobban bíztam a szezon kezdete előtt. Jakobi Meyersen kívül senki nem tudott olyan konzisztensen játszani, ahogy arra a csapatnak szüksége lett volna.

- Paul Perillo : A támadósor. Mac Jonesnak már a maimi-i szezonnyitó kickoff óta nem komfortos a helyzete a fala mögött. 

- Evan Lazar : Mac Jones és Matt Patricia

- Tamara Brown : Mac Jones

- Mike Dussault : A támadók. Nem tudom pontosan mi a baj, de nem tudnak haladni a pályán, és nem szereznek elég pontot sem. Nem hittem volna, hogy ez még novemberben is ilyen nyögvenyelősen fog menni.

- Alexandra Francisco : Isaiah Wynn

mjmp

 

 

Legnagyobb meglepetés

- Fred Kirsch : A védelem teljesítménye. A tavalyi szezon vége után sok kérdés merült fel a playek hívásával kapcsolatban, aztán a szezonban hétről hétre egyre több választ kaptunk. Matt Judonnak jó esélye van a DPOY cím elnyerésére, a front7 egyre jobb, mindenki egyre többet tesz hozzá, Dietrich Wise konkrétan a karrierjének legjobb első fél szezonján van túl, Josh Uche is megvillantotta a tehetségét, és Bentley is egyre jobban játszik. A secondary egészen kiváló munkát végez, ahol a veteránok mellett a fiatalok is nagyszerűen teljesítenek. A hátralévő menetrend nehéz lesz, de minden okunk megvan az optimizmusra ezzel a csapatrésszel kapcsolatban.

- Paul Perillo : Baley Zappe. Kevesen számítottak arra, hogy az újonc, harmadik számú irányító egyáltalán pályára lép, nemhogy arra, hogy ilyen sikerrel teszi. Zappenek jelentős szerepe volt a csapat playoff reményeinek életben tartásában.

- Evan Lazar : Deatrich Wise

- Tamara Brown : Az, hogy ennyire sikertelen Mac Jones és a támadósor.

- Mike Dussault : Deatrich Wise

- Alexandra Francisco : Marcus Jones

def

 


Min kellene mindenképpen változtatnia a csapatnak a bye week alatt?

- Fred Kirsch : Ezt a kérdést meghagynám Evan Lazarnak, és a Catch-22 podcastnek. Mindenesetre az biztos, hogy a támadójátéknak sokkal jobban kellene teljesítenie, kezdve a támadófallal és Mac Jones-szal.

- Paul Perillo : A támadójátékba jobban be kellene építeni a tight endeket, főleg a red zone playeknél, valamint gyors, rövid passzokkal kellene enyhíteni az irányítóra nehezedő nyomást.

- Evan Lazar : Ha a Patriots úgy dönt, hogy továbbra is Mac Jones az irányítója, akkor át kellene állniuk spread offensere, amelyet MJ az Alabamán is játszott : el kell felejteni az under center játékokat, húzzák szét a pályát, és sokkal több RPO játékot kell futtatni. (spread offense : a pálya egész területét bejátszó elkapók, vagyis pont ellentéte a két tight endes, vagy a backfielden több játékossal felálló formációknak, általában legalább négy elkapós felállás. Ilyenkor a futó is gyakran jó elkapó kell legyen, az irányító gyorsan szabadul a labdától, az elkapók többsége rövidebb routeokat fut)

- Tamara Brown : A szünet alatt a legfontosabb feladat megoldani Mac Jones védelmét. Minden a támadófalon múlik, ilyen hullámzó teljesítménnyel a támadósor képtelen lesz megcsinálni a játékokat. Összesen két touchdownt szerzett az offense az elmúlt két hétben, ez a teljesítmény pedig a szezon második felének ellenfelei ellen nagyon kevés lesz.

- Mike Dussault : Egyetértek Evannal. Mac erősségeit kihasználni, arra támaszkodni amit a legjobban csinál. Minden mást ki kell dobni.

- Alexandra Francisco : Bármit, amitől végre sikeresen be tudják fejezni a driveokat.

ol

 


Mik az elvárásaid kifejezetten a támadó csapatrész tekintetében?

- Fred Kirsch : Jobb blokkolás. Mindenek felett.

- Paul Perillo : Azt remélem, hogy David Andrews visszatérésével sokkal jobb legyen a pass protection, Stevenson pedig csak folytassa tovább az eddigi játékát.

- Evan Lazar : Nincsen. Az én legnagyobb aggodalmam a csapattal kapcsolatban most nem az, hogy a játékosok meg tudják-e csinálni a játékokat. Persze, csinálhatnák jobban, de ha megnézünk más csapatok play designjait, akkor mintha egy másik sportot játszanának. Nem nagyon bízom abban, hogy az edzői stáb magasabb szintre tudná emelni a sémáinkat. 

- Tamara Brown : A Patriots támadósorával szemben az az elvárásom a szezon második felére, hogy képesek legyenek végigvinni a pályán a driveokat, és sikeresebbek legyenek a red zone játékokban. Aggasztó, hogy mennyire nem tud haladni mostanában az offense, és mennyire nem tud pontokat szerezni. Egyszerűen nem fenntartható, hogy rendre a védelem kiváló játéka biztosítsa csak a jobb mezőnypozíciókat, vagy szerzi a touchdownokat.

- Mike Dussault : Nem tudom, hogy várhatok-e egyáltalán bármit is. Csak remélem, hogy megtalálják valahogy a módját annak, hogy haladjanak a pályán és pontokat szerezzenek, de azt hiszem ehhez rengeteg problémát kell megoldaniuk, és nem vagyok biztos benne, hogy minden össze fog-e állni.

- Alexandra Francisco : Azt várnám, hogy Mac sokkal komfortosabban érezze magát a passzjátékoknál.

mc

 

 

Bejuttathatja a rájátszásba a csapatot a védelem és a speciális egység teljesítménye?

- Paul Perillo : A támadójáték jelentős javulása nélkül nem.

- Evan Lazar : Persze, simán. A Pats védelme per pillanat az első helyen áll EPA per play mutatóban, ötödik DVOA szerint, és a legtöbb hatékonysági mutatót figyelembe véve is top5 egység. Bár a hátra lévő menetrend nehéz lesz, ha csökkennek a hibák a támadóoldalon, és a defense továbbra is viszi a prímet, akkor a csapat akár 9-10 győzelemre is képes lehet. Hogy mi lehet a vége? Sajnos még ebben az esetben sem lesznek igazi contenderek.

- Tamara Brown : Elviheti a rájátszásba a csapatot a védelem és a speciális egység teljesítménye, de én inkább azt szeretném látni, hogy a támadójáték a mezőnygólokon kívül is hozzátesz a győzelmekhez. Persze a W az W, de én jobban örülnék az élvezhetőbb meccseknek, amelyhez egy izgalmasabb támadójáték is tartozna. A szezon első kilenc meccsén a támadósor teljesítménye meglehetősen alulmúlta az elvárásokat, és fájdalmas hétről hétre ugyanazt a szenvedést nézni.

- Mike Dussault : Ez óriási produkció lenne, tekintve az AFC East támadósorait, amelyeket meg kellene állítaniuk. De hiszek benne hogy igen, ha ezt a domináns teljesítményt fenn tudják tartani. De ha Judon, Wise, Uche és a többiek játéka visszaesik, akkor biztosan game over lesz.

- Alexandra Francisco : Talán az ezt megelőző évadokban ez lehetséges lett volna, de a mostani AFC East ellenfelek már sokkal ütőképesebb csapatok. Igaz, hogy most csak fél győzelemre vagyunk az utolsó wild card helytől, de a hátralévő menetrend komoly próbatétel elé állítja még a csapatot. 

nf

 

 

Melyik hátralévő mérkőzésünk lesz a legizgalmasabb?

- Paul Perillo : Josh Allen sérülése előtt egyértelműen a Buffalot mondtam volna, de most a 16. heti Cincinnati ellenire voksolok. Kíváncsian várom mit tud majd kezdeni egymással a Patriots védelme és a Bengals támadósora.

- Evan Lazar : Amíg nem láttuk ezt a védelmet a Buffalo ellen, addig igazából lehetetlen megmondani, hogy mennyit fejlődtek valójában. A Bills elleni két meccsből fog kiderülni, hogy hol tart pontosan a csapat, a labda mindkét oldalán.

- Tamara Brown : A Jets elleni második találkozó nagyon érdekes lesz, tekintve, hogy ők össze tudtak rakni a Buffalo ellen egy olyan játéktervet, amivel Josh Allent két INT-re is kényszerítették miközben Zach Wilson hibátlanul játszott, és ezzel meg is tudták nyerni a meccset. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy másodszor is sikerül-e legyőznünk a Jetset, különösen annak fényében, hogy Mac Jones is szenvedett a Jets erős védelme ellen, és Cole Strangenek is meggyűlt a baja Quinnen Williams-szel. A MetLifeból győzelemmel távozhatott a csapat köszönhetően annak, hogy a védelem meg tudta zavarni Zach Wilsont, de én arra számítok, hogy Wilson feljebb lép, és kijavítja az első meccsen elkövetett hibái jó részét.

- Mike Dussault : A hátralévő négy csoportrivális elleni meccset várom a legjobban. Az első szerintem kötelező győzelem a Jett ellen, a legizgalmasabbnak pedig a Miami ellenit várom. Vajon le tudja győzni végre Tua-t a Patriots? Meg tudják mutatni, hogy a csoport harmadik helyezettjénél jobbak? Arra számítok, hogy a Jetset legyőzik, de a Buffalo ellen nincsenek nagy elvárásaim. A Miami elleni mérkőzés lesz az, ami a legtöbbet arról, hogy mennyire jó a 2022-es Patriots, és hogy jó irányba tart-e a csapat - függetlenül attól, hogy bejutnak-e a rájátszásba, vagy sem.

- Alexandra Francisco : A karácsony esti Bengals elleni meccs.

pj

 

 


Véleményed szerint mi lesz a kulcsa a rájátszásba jutásnak?

- Fred Kirsch : Minél kevesebb sérülés, több touchdown, és legalább 10-7-es mérleg. Ez azt jelenti, hogy a hátralévő 8 meccsből hozni kellene legalább 5 győzelmet.

- Paul Perillo : Ez elég evidens : a támadósornak sokkal jobban kell teljesítenie, mint eddig.

- Evan Lazar : A támadóknak több touchdownt kell szereznie a rövid pályás játékoknál és a red zoneban. Nem számítok rá, hogy ez a csapatrész fogja rájátszásba vinni a Patset, de minél többször pontokra kell váltaniuk a védelem vagy a spec team által biztosított rövid pályát. Ha ez nem fog sikerülni, akkor a csapat nem fog bejutni a playoffba.

- Tamara Brown : A rájátszásba jutás kulcsa az, hogy az offense végre megtalálja a ritmusát és az identitását. Nem támaszkodhat egész évben Rhamondre Stevensonra a támadósor, aki a hátán cipeli a csapatot, vagy csak Jakobi Meyersre, a csapat egyetlen használható elkapójára. A támadójáték egyértelműen a csapat leggyengébb láncszeme, ha a szezon második felében rendre hátrányból kellene játszania, vagy sokkal erősebb támadósorral kellene felvennie a versenyt, akkor a jelen állás szerint nem lennének képesek elég pontot termelni a győzelmekhez.

- Mike Dussault : Életet kell lehelni ebbe a támadósorba. A ligában túl erős csapatok vannak, a védelem és a spec team nem lesz képes egészen a rájátszásig vinni a csapatot a támadók nélkül. Mozgasd a láncokat. Szerezz pontot. Ennyi.

- Alexandra Francisco : Véleményem szerint a támadósor a csapat legnagyobb problémája, főleg a mélység és a fegyelem hiánya miatt. Fontos, hogy ezek a srácok egészségesek maradjanak, és el kell kerülni a büntetéseket, amelyek rendre megölik a driveokat. A rájátszásba jutás szempontjából is minden a támadófalon fog múlni.

bb

 

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

Nekem a szakírók véleménye nem okozott meglepetést és valószínűleg többünknek sem.

Nekem érdekes, hogy csak néhányan említették a csapattól szokatlanul sok büntetés megszüntetését. Pedig az eddigi 62 penalty-val (ami tartalmaz 7 töröltet és 3 „kioltottat” is) ugyan „csak” 13.-ak vagyunk a Ligában, de az átlagunk közel 7/G! több mint 4 pályahossznyi yard veszteséggel és ennek nagy többségét, 52ből 31-et, a támadókra osztották ki. Ebből Wynn 9, Brown 8, miközben a legtöbb védőbünti 2. Tudom, hogy nem nagyon lehet egy meccset „büntetlenül” végig játszani, hiszen a szinte minden snap-nél jelenlévő holdingok véleményes megítélése elkerülhetetlen gyakran, de a 12 False Start és a 4 Delay of Game és a 8 különböző illegális szabálytalanságok önfegyelemmel/figyelemmel szerintem talán igen. Remélem ebben is lesz javulás.

A legutolsó mondatban még van szó róla.

Szerintem egy kis része lehet szükséges büntetés is (mondjuk a delay of game a punt vagy field goal jobb pozíciójához, vagy némelyik holdingot be kell nyelni, hogy ne öljék meg az irányítódat). De valóban sok.

Köszi, javítottam!

 A "ne öljék meg az irányítót" értem, a mezőnygól pozíciót nem igazán, a punter meg tanuljon meg bárhonnan jól punt-olni. :)

Ha ölni kell az órát, mert vezetsz, akkor a FG-t illik berúgni 20 yardról is, de 25 is magabiztosan. Viszont ezzel lehet, hogy le tudsz venni rengeteg másodpercet az órából. 

Puntnál dettó, azért szokták bevállalni a delayt, hogy menjen az idő. 

Amit az „időölés” célszerűségéről írtál mind igaz – általában. Csak nekem úgy rémlik, hogy a DofG büntetéseink nem mind ilyenek voltak. Például konkrétan a Browns ellen – ez volt a 2 utolsó ilyen büntink – felemás a kép. Az egyik az első negyedben, punt 3-3-nál a saját 26 yardosunknál, a másik is punt a 3. negyed végén immár fölényes vezetésünknél a félpályánál. Mivel ez a meccs már közel 1 hónapos és azóta ilyen büntetésünk nem volt, ezt javulásnak minősítem. :)

Puntnál a delay of game jelentősége annyi, hogy ha véletlenül beugrik az ellenfél akkor yardokat nyer a csapat és vagy 1st down lesz belőle, vagy nekimehetnek negyedikre, vagy FG range-be kerülnek a támadók.

Mivel nincs aktív támadási szándék a puntoló csapatnál, így ezeknek a hozadéka miatt nyelik be a yardokat, illetve mert pár yardról hátrébbról nagyobb esély van arra, hogy nem touchback lesz a puntból. Tehát negatív kimenetele nincs a büntetést elszenvedő csapat részéről, csak nyerhet vele. Ha mást nem akkor kedvezőbb lehetőséget a 10 yardon belüli puntra. Ha elkerülik, hogy touchback legyen a szűk terület miatt, ahova a punternek be kellene illeszteni a labdát, akkor már nyertek a zászlóval.

Ha annyira könnyű lenne puntolni onnan, vagy nem lenne stratégiai előnye, akkor nem a delay of game-t választanák a csapatok.

Ami számomra érdekes, hogy támadósor vonalon Mac úgy 10, minden más kb 90%-ban a hibás a nézhetetlen fociért, persze az, hogy valóban így gondolják-e vagy csak vigyáznak a sebzett lelkére, az már más kérdés :)

Illetve amivel persze nem lehet nyíltan számolni - ettől még biztosan megteszik -, de fontos faktor, az az, hogy kinek mekkora tét lesz itt decemberben. Ahogy kinéz a Cardinals, Raiders (annyit csak nyernek, hogy Josh nem lesz újra itt koordinátor fél év múlva), másik oldalról a Bills, akár a Dolphins, simán benne van, hogy ott már más lesz a prior addigra.

A 10 győzelem elérését nem látom ördögtől valónak, de ahogy korábban írtam, ahogy Ők is mondják, ahhoz előbb-utóbb támadni is kell majd...

Azért írják, mert úgy van. Ez nem one man show.
Eddig is erről volt szó szakmai berkekben, olyanoktól is, akiknek nem kell védeni sebzett lelket, mert nem tartoznak a Pats kötelékébe.
AZ csak egy szurkolói agymenés, hogy Jones a patás ördög.

Ezért írtam korábban, ha az ember hajlandó tájékozódni, és elfogadni hogy nem ért hozzá, akkor talál információkat, amitől jobban átlátja mi zajlik a pályán, mi miért van úgy.

Hogy őszinte legyek, a nagy és nyilvánvaló közhelyeken kívül nem sok újdonságot írnak a szakértők.

Egyedül Evan Lazar az O#-re tett ezen megjegyzésén akadt meg a szemem:

"Persze, csinálhatnák jobban, de ha megnézünk más csapatok play designjait, akkor mintha egy másik sportot játszanának."

Csak ezt meg nem értem, hogy pontosan mire is gondolhat. Ez jelenthet egy nagyon általános dolgot, vagy valami komplexebb, fundamentálisat. Ötlet?

Talán arra gondolhat, hogy olyan játékokból áll a repertoár, amit túl könnyű az ellenfél védelmének olvasni. Volt egy cikk PP-n amiben azt feszegették BB-nek, hogy az utóbbi pár meccsen több alkalommal is a play előtt tökéletesen olvasta az ellenfél védelmi játékát hívó LB (pl C.J. Mosley), hogy mi fog következni. Állítólag több olyan is volt, ahol az LB-k kézjele alapján ez kijelenthető. BB egyébként el is ismerte, hogy van ebben igazság. Az külön probléma, hogy a RZ hatékonyság a nullához konvergál. Ott a két TE, Meyers, Bourne, (a legutóbbi meccsig) Parker, és nem nagyon láttunk a sarokba löbbölt passzt. Pedig más csapatoknál ez alap, és korábban a Pats esetében is az volt. De említhetném a goal line szituációban a keresztbe szélre mozgó elkapó külső vállára dobott passzt, ami ha jól van végrehajtva szinte tuti TD. Hányszor láttuk ezt korábban Edelman vagy Gronk kivitelezésében. Kizárt hogy egy Meyers ,vagy egy Henry ne tudná megcsinálni.

Lehet valami old-school játékokból álló sémát futtat Patricia, de nyilván csak találgatok, mert a konkrét playek elemzése nem az Én világom.

Nem tudom, Lazarnak mi nem tetszik a playeken, szerintem averziói vannak eleve MattyPvel, mert más szakértők speciel pont ezt dícsérni szokták, vagy legalábbis elismerik, hogy nem a playekkel van a gond. Jókat rajzol fel a stáb, jól is hajtják végre az elkapók általában, sokszor el tudnak szakadni, de vagy MJ ragad le rögtön az első olvasásnál, vagy inkább a felforgatott támadófal nem ad neki még egy egész kicsi időt neki, hogy beleállhasson a dobásba.

Lehet, hogy itt Lazar azért túloz egy csöppet.

Én igen nagyon tisztelem Lazar munkásságát és tudását is. Nekem a teljes átállás spread offense-re volt az, ami furán hatott, hiszen a futásra kellene alapozni, amiből épülhetne a passzjáték, play action útján is. Így ez ügyben lehet érdemes utánajárni, hogy melyik mit adhat hozzá a támadósorhoz.

De értem miért nem akarja under center látni Jonest.

A play design esetében a legtöbb kritika a route spacing kapcsán érkezik, illetve a tömeges vertikális útvonalak verik ki a biztosítékot. A kiismerhetőség is jelen van, de azért ez egy olyan liga, ahol mindent agyonelemeznek, ritka lesz az a play, amit még nem láttak. A mi védelmünk nem veri nagy dobra, de ugyanígy előre olvasták a playeket az elmúlt meccseken az ellenfeleink felállásaiból. Ez nem úgy van, hogy ha minket állítanak meg negatív yardon, akkor mi kiszámíthatóak vagyunk, ha mi állítjuk meg negatív yardon, akkor pedig zseniális védőjáték. Ugyanaz van mögötte kb, nem jó a részrehajlás vagy felelős keresés.

Amiben viszont lehet újjal mutogatni a designerre, az a fentebb említett két dolog. Indokolatlanul erőltetve vannak a játékhívás kapcsán azok a játékok, amelyekben 3 vagy több útvonal támad 10-15+ yardos útvonalat. Ezek többnyire egyenes irányú útvonalak, amelyek nem késztetik a védőket döntési pontok elé, nincs bennük szeparálódás, könnyen védhetőek. Tetőzzük azzal, hogy ezen több lépéses átadások esetén a falra is kellene támaszkodni, de az nem tart hozzá elegendő ideig. Jones emiatt kénytelen lábon megoldani, mert se üres elkapó, se zseb nincs a manőverezéshez.

A route spacingnél pedig a legfontosabb az lenne, hogy a pálya területét megfelelően támadják az útvonalak. Ehhez képest az route-ok vége, vagy hajlási szöge állandóan szűkül, amiben egymás elöl veszik el az elkapók a passzsávot, tömöríti a védelmet azon a területen, ahol az ablakoknak nyílnia kellene.

Nagyon remek összeállítások vannak ezekről, amikben szemléltetik mindkét szegmenst. És olyan is van, ahol azt is bemutatják, hogy Jonesnak nincs választása ezen design és playcall miatt az összeomló zsebben, és menekülnie kell. Ezért jegyezte meg Orlovsky is például, sok más szkival egyetemben, hogy Jones nyakába varrni ezt az offense teljesítményt az butaság. Nincs előttem a tweet, de mintha az lett volna a megfogalmazás, hogy annak elment az esze :)

Ezekre a problémákra utal Lazar is többek, amikor a design kapcsán javulást vár. Mert az utolsó 3 meccsen kritikán aluli volt az összkép ezekben, és az erőltetését sem nagyon lehet érteni. A kérdés, hogy Zappe esetében miért tudták/akarták máshogy megoldani, mint amikor Jones van a center mögött.

Több motion, több RPO, több play action, levegősebb útvonalak, kicsit szélesebb repertoár a playcall kapcsán és persze az OLine stabilitása, amik a legfontosabb vádak az offense kapcsán. Ezek után jön Jones és az ő hibás döntései, amik eleve ebből a folyamatos komfortzónán kívüli folyamatból adódnak.

Nincs meg a konkrét adat, így nem mérvadó, de mintha azt olvastam volna, hogy a mienk a leghosszabb 3rd down átlag, de lehet csak a Colts meccsre, vagy az utolsó 3 meccsre vonatkozott. Mindenesetre az elég gáz, hogy az első két downon mi haladtuk a legkevesebbet, és nehéz helyzetbe hozzuk Jones-t harmadikra.

Vikings @ Bills ha valaki még nem látta, mindenképp nézze meg. Elképesztö egy mérközés volt. :)

Az. Mondjuk kabaréba illett, de az volt. Szürreális. Azért Josh Allen is tud hibázni... 

Aki Tőlünk limitálni tudja Jeffersont ill. megakadályozza Allen rohangálását, Nálam az lesz a szezon Pats védője. :) 

Egyetértek Hopival. Jefferson egy UFO, Allen ki...ott nagy, de most olyan faszsàgokat csinál mint egy rookie

Közben elgondolkodtam, a WR UFO-t úgy is lehet limitálni, ha megfosztjuk az „üzemanyagtól” azaz a passztól. Allen qurva jó QB, de egyedül nem nyerhet meg minden meccset, Ő a csapat legjobb futója is, sajnos saját magának nem tud passzolni, meg azért a csapat védelme sincs mindig a topon. Óriási az idegi terhelése minden meccsen, Nálam nagy a respektje. (A GOAT se játszott mindig csúcsformában.) Ennek ellenére jó lenne legalább az egyik Bills meccsen győzni, akár csak 1 ponttal is :)

3 kontender, PO esélyes ellenfél jön, csak akkor marad esélyünk, ha 2x nyerünk.

A mostani formájában per pillanat szerintem a Dolphins jobb csapat is, mint a Bills. Én már attól jobban tartok, bár sajnos mindkét csapat polcokkal van felettünk, esélyesek nagyon nem leszünk egyik meccsen sem, de hátha kifőz valamit a boszorkánykonyhában az öreg.

Egy dolog, hogy a védőink limitálják őket, ezt még azt gondolom, hogy sikerülhet, de ha nyerni akarunk - és a védelemnek is legyen pihije -, az kell, hogy a támadók vezessenek normális drive-okat. Nagyon kíváncsi vagyok ez a bye week mire volt elég.

Természetesen ez úgy komplett, ahogy leírtad. :) Andrews, Parker visszatért, nem panaszkodhatunk most már a hiányzók miatt. 

Halihóóóóóóó,

Az OFF kapcsán elhangzó kritikák jogosak és örülők, hogy nem Mac Jonest teszik felelőssé egyszemélyben. Ha már egy személyt keresünk, akkor az sokkal inkább MattyP. Ahogy sok szakértő ki is elemzi a legnagyobb baj ott lehet, hogy Ő védelmi koordinátorként akar OFF játékokat hívni és nem QB fejjel gondolkodik. Lehet, hogy neki anno DEF koordinátorként a legnagyobb kihívás az volt, amikor több mélységi útvonallal késztették döntésre a safetyket, de ez csak akkor működik/működött amikor a fal ad elegendő időt a játékok kifejlődéséhez. Probléma lehet még az olvasási sorrend is, mivel ha úgy rajzolja fel a playt, hogy az irányítónak pl. 1. olvasása egy mély útvonal jobb oldalon, majd ha ez nem akkor a 2. olvasás a bal oldal, akkor ahhoz is plusz idő kell, hogy átforduljon/olvasson, ahelyett amit látunk másik csapatoknál (és rendkívül kedvelt volt JMD-nél) is, hogy egyazon oldalon legyenek vertikálisan osztva az útvonalak, mert így könnyebb olvasnia QB-nak.

Szóval szerintem a legnagyobb változás MattyP gondolkodásmódjában kell, hogy bekövetkezzen! Gondolkodjon QB fejjel is, ne csak tervezőmérnökként!

Simán lehet, hogy igazad van, meg mindenki másnak is. Nekem ilyenkor viszont mindig az jut eszembe, hogy nyilván nem az van, hogy MP összeállítja a game-lant, kitalálja a playeket és hívja őket a meccsen, anélkül, hogy bárkivel konzultálna. Ott van BB és a komplett edzői stáb, valamint a QB-k és a csapat többi része, akik mind azért keresnek dollár milliókat, hogy nyerjenek. Szóval feltehetőleg sok-sok órát beszélgetnek a támadó játékok problémáiról és próbálnak megoldást találni rájuk. Ennek fényében hajlok a gondolatra, hogy a probléma összetettebb annál, mint amit a szurkolók és a szakértők látnak és gondolnak.

De a lényeg, BB azt nyilatkozta, hogy komoly átalakítások voltak/lesznek, hogy hatékonyabbak legyenek támadó oldalon. Szóval van remény… ha a védelem hozza a formáját, egy közepes támadóalakulat a rájátszásba juttathatja a csapatot.

Humphrey cut a PS-ből. :(

OFF

A PFF egyik szakírója közzétette a következő holtszezon, szerintük legjobb szabad ügynökeit.  A lista első helyén Lamar Jackson áll, TB a 3. és J.Meyers a 9..Az első 10ben Ő az egyetlen WR.

Onwenu a PFF szerint eddig a szezonban, a 86 értékelt guard közül a 3. 0 sack, 4 nyomás mindössze! Hey, ha 1-2 falemberünk felnőne csak a közeli szintjére. :) 

Szerdai sérülés jelentés: Nem vett részt LB D.Mitchell (illness)

Limitált részvétel:

  • WR DeVante Parker (knee)
  • DT Christian Barmore (knee)
  • LB Josh Uche (hamstring)
  • LB Anfernee Jennings (back)
  • S Kyle Dugger (ankle)
  • P Jake Bailey (back)

Montgomery az év hátralévő részét kihagyja, miután vállműtéten esett át.

Baley-nek ez a hátsérülése - amivel ha jól tudom már volt a korlátozottan felkészülők között - nem lehet az oka a visszaesett teljesítményének? Csak mert rendszeres az ekézés az utóbbi időben, de lehet, hogy olyan sérüléssel  játszik amivel nem is nagyon kellene.

Nem tudom, hogy valaha kiderül-e, de tényleg engem ez a része mindig is érdekelt, hogy vajon, ha valaki sérült, akkor mi a helyzet? Kell-e játszania, mondhatja, hogy nem, követelheti-e az edző, hogy de mégis pályára lépsz! Jobb-e egy félig egészséges játékos a pályán, mint egy másik egészségesebb?

A PS-be aláírt a TEből OT-é váló H.Thedford. A sikeres átalakulást jelentős súlygyarapodással próbálja elérni. A TE-ként 198 cm-es, 118 kg-os játékos ~14 kg-al növelte a súlyát.