Első benyomás - 11. hét: Patriots vs Jets

Kép
EB

Idén folyamatosan próbára tesznek engem is a mérkőzések, főleg amiatt, ahogyan zajlanak. A mostani Jets elleni találkozóról túl sokat nem lehet beszélni, gyenge támadósor, elit védelem és győzelem.

Sokan borzasztóan kíváncsiak voltak, hogy a pihenőhét mire volt elég, mennyire tudta magát összekapni a támadósor. Nos, hát a támadófalnál semmiféle javulás nem volt tetten érhető, rengeteg negatív yardos játék volt ismét, hatszor sackelték Jonest. Ez pedig - ahogy már idén annyiszor - alapjaiban változtatja meg és ítéli gyakorlatilag halálra az adott drive-ot.

Mac Jones 23/27-tel, 246 yarddal zárta a találkozót, TD és INT nélkül. A Twitteren, Facebookon és a chaten is rengeteg olyan kommentet olvastam, hogy Zappevel már rég nyertünk volna meg a satöbbi. Számomra ez egészen érthetetlen, de biztosan velem van a baj. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lettek volna hibái, de az előbb említett tényezők nyilvánvalóan rá is hatással vannak. Ilyen támadófallal az lesz a csoda, ha az utolsó héten is ő lesz a kezdő QB és nem IR-en fog "pihengetni"...

A futójáték már jobban nézett ki, bár itt is voltak negatív yardos playek, de mind Damien Harris, mind Rhamondre Stevenson szállította a yardokat, igaz utóbbi inkább az elkapásoknál jeleskedett. Az már Jones statjából is látszott, hogy többnyire jól találta meg az elkapókat, ezúttal Meyers és Smith volt a két legproduktívabb Mondre mellett.

A védelemről továbbra is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hihetetlen teljesítményt nyújtottak megintcsak. 103! yardot tudott csak szerezni a Jets, azért ez nem mindennapi teljesítmény. Labdaszerzésre is voltak esélyek, ezúttal az nem jött össze, de ez legyen a legnagyobb gond. Judon ismét szerzett 1,5 sacket, Mack Wilson is az idei legjobb meccsén van túl, Wise karriercsúcsot döntött az újabb sackjével, de szinte mindenkit ki lehetne emelni, hiszen ez igazi csapatmunka volt. 3 ponton és 103 yardon tartani bármely NFL-csapatot igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

Marcus Jones - már szinte mindenki a hosszabbításra készült, amikor érkezett az újonc cornerback és bebizonyította, miért tartották a legjobb visszahordónak már az egyetemen is. 84 yardos puntvisszahordással ért el touchdownt másodpercekkel a meccs vége előtt, a Gillette Stadion szó szerint felrobbant a játék során. Természetesen a blokkokat is ki kell ilyenkor emelni, de a fiatal játékos már korábban is zseniális returnökkel jelentkezett, ez pedig a hab volt a tortán.

Nick Folk két mezőnygólt is elrontott (44 és 43 yardról), volt még egy sikeres mezőnygólja és extrája. Reméljük, idén ezennel kipipálta a gyenge meccsét, és innentől visszatér az eddig mutatott játékához.

Két sajnálatos sérülés is történt: David Andrews combsérülés, míg Isaiah Wynn lábsérülés miatt fejezte be hamarabb a meccset. A támadófaltól sok jót tehát nem nagyon kell várni... Ráadásul Ian Rapoport információi szerint Andrews számára könnyen lehet, hogy véget is ért a szezon...

Most rövid hét jön a csapat számára, csütörtökről péntekre virradóan a Minnesota Vikings otthonában lép pályára a csapat az esti (hajnali) Hálaadás-napi mérkőzésen.

Hozzászólás

Andrewsal kapcsolatban elvileg semmi jóra nem kell számítani, valószínűleg szezon. Wynn pedig pár héttel “megúszhatja”. Nyilván holnap derül majd ki teljesen pontosan. :/ 

Nagyon terjed hogy season ending sajnos… Ha idén akarunk valamit akkor hozni kell valakit. JC Tretter elvileg visszavonult de meggyőzhető. Akkor tehát fogadjuk el hogy vége :(

Átfogalmazom a mazochizmust a bye week után: adjatok egy kanalat, mikor fent az offense, hadd menjek a szememnek!

Egyébként kétszer megnéztem ezt a Jetset most már, rohadjak meg ha értem, hogy van ez a csapat bármiért versenyben, és hogy nyert 6 meccset.

Andrews sanszosan season ending, Wynn is kiesett, stabil fal ezután sem lesz. Mac nem volt jó, de nem volt rossz sem. Túlságosan visszafogja a stáb, azért most már szembetűnő volt, hogy akad probléma a playcallal is. Ugyanakkor 6-4, rohadtul nem boldogítana egy 35-34-es vereség, főleg, mert sanszosan két L jön. Támadósor nélkül sem Minnesotában, sem a Bills ellen nem lesz esély, lehet figyelni a többieket, a WC 6-6 után is elérhető lehet..

A stáb lehet, hogy azért fogja vissza, hogy ne dobjon szezon végére “ezer” Int-et. Így legalább statisztikailag nem a második-harmadik leggyengébben teljesítő qb lesz a szezon végére. Talán.

A kanállal egyetértek.

Ha rookie lenne azt mondanám, tök rendben volt. De a leginkább vízválasztó - nem szerintem, szakik mondják - második szezonban többet várna az ember, szemmel látható előrelépést, kis extrát, ami nála sajnos nem igazán van meg. Persze, új edzők, szedett-vedett fal, Zappés közjáték, van itt sok dolog amiről nem tehet, ezen dolgok ellenére van bennem hiányérzet. A lőlap is jól mutat, de hány passzt kellett ebből tényleg "megdobni", és mennyi tutista volt?

Valahol szívből kívánom, hogy tényleg egyszer ki kelljen mozgatni a csapatot és Őt is a komfortzónából, vagy minek nevezzem ezt, ami nem feltétlenül futball támadóoldalon. Gyanítom ez csütörtökön el is jön.. Nem fogok örülni, ha emiatt kikapunk, de jó lesz jobban látni, hol tart ez a dolog, ha szükség van rá. 

Mindent megtettünk, hogy ne nyerjünk, de aztán csak összejött :)

Az O siralmas, a D fantasztikus. Érdekes lesz ez a 2 meccs, ami viszont elkeserített, hogy picit azt hittem a bye miatt javulunk O terén, de sajnos semmi :(

Increay : Szerintem 136 yard az a 103, legalább is az NFL honlapja szerint.

Ha Andrews out, akkor klotyó a szezon. Vagyis hát a rájátszás. MJ-nek stabil fal kell, hogy egy közepes teljesítményt lehozzon. A védelem nem fog tudni mindig mindenkit lenullázni. A Vikings meg úgy látom ma hozza a szar meccsét. Négy napot még várhatott volna vele.

Nem kötekedésképp, de a Jones által vissza hordott punt nem 84, hanem 52 yardos volt. A visszahordás volt 84.

MJ-nek 4 rossz passza volt, amiben benne van egy hatalmas drop, amin majdnem elment a meccs (mint később kiderült). Én majd megőrültem, hogy erőltettük a középen futást a kezdő center nélkül negatív yardokért, ahelyett, hogy passzal próbálkoztunk volna. Nagyon féltették MJ-,t, hogy ne rontsa el a meccset, ezért nem engedték megnyerni neki.Amit kapott ráadásul a fal mögött, annak alapján azt mondanám, hogy kifejezetten jól játszott.  Egyébként Harris futó átlaga 8 yard körül volt, Stevenson 1,7, de továbbra is őt tömték labdával, amit szintén nem értek (mondjuk lehet, hogy előbbi még a meccs elején, kezdő fal mögött hozta össze).

Ezt a Zappe dolgot meg erre az évre szerintem el lehet engedni, hacsak MJ nem sérül le. Ezzel a play callinggal szerintem nem jutott volna messzebb amúgy.

.

Aludva egyet a meccsre sokkal jobb érzéseim vannak. Offense fejlődött, liga egyik legjobb defense ellen haladtak szépen, pár kritikus bünti meg sack megölte a driveok végét de egész jó volt az összkép. Vikings azért közel nem ez a szintű védelem, Judonék viszont bőven dominálhatják a támadó falukat, főleg hogy a liga kb legjobb OT-je nem játszik náluk. Csütörtökön már meg lesznek a pontok is a yardok mellé. 
Andrews hiánya fájó lesz, de nélküle is lehet haladni , nem minden védő falban van elit DT.

Csak pozitívan 😀

A Vikings-Bills-Dolphins hármasból még a Vikings ellen van a legtöbb esélye a csapatnak szerintem. Cousins-nak vannak kifejezetten rossz napjai, pass rush-al meg még inkább zavarba hozható. Ráadásul futni sem szokott olyan sokat, szóval papíron fekszik a Pats védelmének. 

1.) Az első benyomásom olyan, mint az első benyomásom (berúgásom) volt. Óvatos italozás (3:3-ig), aztán megjön a bomba egy rövidital formájában (Marcus), és azzal le is oltották a villanyt, (Vége a meccsnek.) Nos, igazából mind a kettő eset fájt, de végül is szép emlék. :)

2.) A Vikingset nézve nekem is az jutott eszembe, hogy valamit Mi is tudunk abból, amit a Dallas, ha nem is azon a szinten. Nyomás van, futás akad, a D jó. Egyetértek, hogy itt látszik több esély, mint Tua meg Josh ellen. BB apó csak kifőz valamit. Azt se hittem, hogy PO helyen leszünk, és még lépkedünk is felfelé... :) A csoportmeccsek most (is) nagyon sokat fognak érni. Wild Card hely múlhat rajtuk.

3.) MJ korrekt meccset hozott, háton azért nehéz passzolni. Az összkép persze O oldalon így is negatív. Egy jó védelem ellen 3 pont sajnos általában kevés lesz (Folknak majd intézzük a szélcsendet) A gameplan-t felokosítva, Red Zone korrepetálással még javulhat ez. Összességében igen nagyra értékelem jelenlegi pozíciónkat s emelem a kalapom a D előtt. A sérülések most különösen fájnak.

Andrews-t nagyon sajnálom, ez tényleg komoly gond. Utána a fal nagyon karcsú volt. Vissza kell csábítani Scarneccia mestert!

Kicsit bogarászva itt Mac miatt..

A Jets defense ellen idén csak Burrow passzolt több yardot, valamint csak az ő QBR-je jobb. 2 kivétellel mindenki más bőven alattuk. 

Ez biztos így van, ha utána néztél, csak azt nem tudom, hogy a sack-ek következtében elvesztett félpályányi! (48 yard) veszteséget hova számoltad. :) 

Persze Pickett rookie, Thompson és Rypien  tartalék QB, Allen és Brissett lábon hozzátette a többletet a közel 300hoz, Rogers u.annyi és így árnyaltabb a "dicsőség". Nem bántom Én MJ-t, van elég baja. Lehet, hogy tudna néha futni, csak körülményes az elhatározásban és így nem igazán talál ki az összeomló fal mögül. A Bama QB-k talán kicsit elkényelmesedettek a többnyire minőségi társak következtében. :)

Ami egy az egyben Jones hibája volt nyilvánvalóan. Voltak sackek ami rajta is ment el, ahol ő hibázott, de ha Cajuste másfél sec alatt elengedi a védőt, a játék kialakulásához meg mondjuk 3 secig kéne a falnak tartani, akkor kicsit más megvilágításba kéne helyezni a dolgokat.

Amióta világ a világ a QB passzolt yardjaiból nem vonták le a sackek miatti mínuszt, nézzünk akkor nettó passzolt yardot, sackekre levetítve ott is jobban állunk pár tizeddel (8 vs 8,25).

Köszönöm az utolsó bekezdésed felháborodott kioktatását, de képzeld tudtam eddig is, hogy az NFL stat nem vonja le. (Mondjuk az ESPN stat. meg igen. :)) Egyébként, kedvelt szurkoló társamtól kicsit ironikusan nem levonást kértem, csak a dolgok árnyalását, mert félpályányi yardveszteség szerintem sok. :) Egyébként pedig nem "kentem" MJ-re a sack-eket. Mindenki úgy világítja meg a dolgokat, ahogy gondolja. :)

MJ szerintem le van tiltva kb. a futásokról. Nem annyira lassú ő, hogy ne tudjon szaladni, de én nem bánom, hogy egyelőre inkább passzolni akar. 

Első benyomás? Ezt a meccset a múlt héten már láttam, de akkor Folk jobb volt. Csak az utolsó percet kellett volna megnéznem, amikor a kicsi átfutott a pályán... :)

Sajna az Oline már ilyen lesz az év végéig. Ezt csak egy futkosos QB tudná valamennyire kompenzálni. MJ meg nem az. Vagy pedig nagyon gyors passzokkal, de néha még ahhoz sem volt ideje. 

Davidqan meccs végén írta hogy inkább Patriciat kellene jobban hibáztatni az

Offense teljesítménye miatt mint MJ-t. Ráaludva igazat adnék neki, nem létezik

hogy nincsenek játékok gyenge falhoz igazítva, Russel Wilson évekig így tolta a Seahawksban.

Még ha MJ nem is képes olyen iramodásokra mint Wilson, de olyan playek amivel korábban kiforgatva

időn nyernek Jonesnak lenni kellene. Egyszerűen Patricia Defense koordinátor nem látja át ezt úgy mint egy

közepes Offense koordinátor.

 

MacJones nem szeret fellépni a zsebbe. Egyszer lépett fel, rögtön tisztán tudott passzolni. Inkább hátrafelé lép és a siralmas teljesítményt nyújtó tackle-ekről a két DE általában leválik, lepörög és rögtön be is csomagolja.

Amikor 2-3 lépéses gyors passzt nyomott 4-5 yardra, akkor is sikeresek volt a játékai. Talán egyszer forgott ki jobbra, a bootleg is meghosszabbította a játékot, középhosszú passz volt az eredménye. Nem is értem, miért nem ezzel próbálkoznak.

MacJones szerintem egyrészt fél (okkal, nem is értem, hogy még nem sérült ennyi sackkel meg QB hittel) ​, másrészt lassan dönt, lassabban mint tavaly. De Patricia nem tudja a mostani helyzethez adaptálni a playbookot, az a fő baj.

Igen, Henry kapta el, pont arra gondoltam én is, hogyha ilyet is tudunk, akkor miért nem csináljuk többször.

A zsebbel nincs kibékülve, az jól látszik. Ebben Zappe előtte jár az eddig látott minta szerint.

Még mindig itt tartasz?

Zappe 2 nyomással találta szembe magát a Lions elleni meccsen. Úgy te is éreznéd a zsebet..lássunk már kicsit tovább az orrunknál :)

Zappet tegyük félre.

Véleményed szerint Mac Jones hogyan kezeli a nyomást, ami érkezik szinte minden védőfaltól (jótól-rossztól, tök mindegy)? Szerinted a benyelt zsákokból egyikben sem volt felelős? Mentálisan milyennek látod a helyzetét ebben a helyzetben (nagyon sokaknak úgy tűnik, hogy nem csak a fizikai, hanem a lelki nyomást sem bírja, ahelyett, hogy javulna a helyzet, inkább maximum stagnál, de semmi esetre sem javul, olyan, mintha a sok elszórt labdája agyonnyomta volna)?

Az elmúlt másfél éve alapján te hogy látod, meg van benn az x-faktor ahhoz, hogy legyen egy top10-12 irányító mondjuk 2 év távlatában, vagy el fog süllyedni a mocsárban, mint amit már oly sokszor láttunk az évek alatt?

Nem nagyon értem mit akarsz ebből kihozni most, konkrétan a sackek ellenére a Jets ellen, akik egy brutál védelmet építettek fel 23/27 sikerességgel passzolt 246 yardot nem nevezném semmilyen összeomlásnak ezt,  míg pár nappal korábban Josh Allen 18/34  205y  2 INT et hozott össze ellenük, szerintem a védelem erősségét nézve nem volt ez egy rossz meccse MJ-nak. 

Ha a tendenciát nézzük akkor volt már pár kifejezetten rossz meccse, de most bíztató, ahogy játszik.  :)

Go Pats. 

 

Véleményem szerint teljesen vakon vagy, így bármit írnék nem értenéd meg.

Fentebb kifejtették mások is, 1 db nyomásért volt felelős (PFF) a Jets ellen. És mindössze Burrow dobott több yardot ellenük, mert valahogy ezen védelem ellen rohadt nehéz a passzjáték jobb falakkal is.