Beharangozó 14. hét : Patriots @ Cardinals

Kép
w14el

        A 14.héten a New England Patriots Arizonába látogat, hogy sorozatban harmadik főműsoridős meccsén lépjen pályára. A Monday Night Football keretei között megrendezésre kerülő mérkőzésen a helyszín a Cardinals stadionja, a State Farm Stadium lesz. A meccs magyar idő szerint december 13-án, kedd hajnali 2:15 órakor lesz.

 

 

 

 

w14p1

 

A két csapat elmúlt mérkőzései

 

      A Pats elmúlt három mérkőzéséről nem írnék nagyon sokat, hiszen mindenki tisztában van vele, a Jets elleni győzelem, és a Vikings elleni vereség az előző beharangozóban is szerepelt. Csak pár szót vesztegetnék a Bills elleni múlt heti mérkőzésre, amely ismét vereséggel végződött.

        A Vikes elleni meccsen a védelem és a támadók is egészen jól játszottak, a csapat átlaga felett, Mac Jones konkrétan idei legjobb meccsét hozta le, de a Jefferson-Cook duóval felálló Vikingst nem sikerült legyőzni. Részben amiatt is, mert hiába helyeztünk majdnem a passzok felében nyomást Cousinsra, aki az eddigi meccseivel ellentétben, amelyeken ilyenkor általában borzasztó számokat hozott, most "megtáltosodott", és rendre jól oldotta meg a nyomás alatti játékokat is.

       A Bills ellen tulajdonképpen az offense és a defense sem játszott rosszul, de határozottan haloványabbak voltak, mint a Minnesota ellen, az egyik csapatrész sem tudott finoman szólva sem dominálni, ellenben a Buffaloval, amelyik bár szintén nem látványosan, de szinte hiba nélkül játszott. Marcus Jones TD-je nagyszerű volt, de ezen kívül a támadóknak csak néhány megvillanásra futotta, összességében továbbra sem tud konzisztensen haladni, a Bills védelme rendre megakasztotta a támadásainkat. Eközben a védelem sem volt elég éles, Judon valamiért súlytalan volt, bár Uche ért el két sacket, de összességében se a pass rush, se a coverage munka nem volt kiemelkedő, így pedig nem is volt kérdés, hogy nem lehet megállítani a Diggs-Davis párost, és bár Knoxnak nem volt elkapása, McKenzie ismét villant néhányat fontosabb szituációban is.

        Csalódást keltő volt a játék, mert bár tudtuk, hogy a Bills egy sokkal jobb csapat pillanatnyilag, egyáltalán nem verhetetlenek, és amellett, hogy nem brillíroztak, és semmi igazán extrát nem mutattak, inkább a mi hibáinkat használták ki, így folyamatosan tudtak haladni és pontokat szerezni. Igazából egy-két pillanatot leszámítva, egy percig sem tűnt úgy, hogy megnyerhetnénk ezt a meccset.

 

 

       A Cardinals szezonja a várakozásokhoz képest ramatyra sikerült, bár ennek okai többek között kulcsjátékosok hosszabb kiesése is volt. A szezon előtt sokan az egyik titkos favoritnak is tartották a csapatot (meg a Ramst, meg a Raiderst, meg a Broncost...), ezzel szemben 4-8-ra állnak, és elúszni látszik már a playoff. Négy hete még legyőzték a címvédő Ramst a csereirányítók roncsderbijén, Stafford helyett Wolford, Murray helyett McCoy játszott, így a sok hibával tarkított meccsen győzött a jobb csereirányító csapata. 

      Három hete Mexikóban lépett pályára a Cardinals, még mindig csereirányítóval, az éppen formába lendülő '49ers ellen, amiből a várhatónál is nagyobb mészárlás lett. McCoy és az Arizona a meccs elején tudta csak tartani a lépést a Friscoval, aztán beindult a Shanahan henger. Túl sok konzekvencia nem vonható le a meccsből, Hopkins játszott, de Murray mellett Zach Ertz, Rondale Moore, és Marquise Brown sem tudott pályára lépni, így elég ergya skill személyzete volt szegény McCoynak. A támadófal passzoknál és futásblokkolásnál is gyenge volt, és a Cards védelme is kritikán aluli napot fogott ki, nyomást nem nagyon tudtak Jimmyre rakni, és hát természetesen a '49ers futását sem voltak képesek tartani, bár az kevés csapatnak sikerül.

       Két hete a Cardinals a Justin Herbert vezette Chargerst fogadta Arizonában. Visszatért a kezdőbe Kyler Murray és Marquise Brown is, és egy igazán élvezhető, fordulatos meccset vívtak a Chargers ellen. Mindkét csapat belehibázott az elején, aztán felpörögtek, és ment az adok-kapok : előbb Murrayék ragadták magukhoz a vezetést, majd két gyors TD-vel fordítottak Herberték, de a Cardinals még gyorsan végigszaladt a pályán, szó szerint, mert a végén Murray futott TD-jével a félidőre 17-14-es hazai vezetéssel mentek a csapatok. A harmadik negyedben csak egy Los Angeles mezőnygól esett, így a hajrára döntetlennel fordultak a csapatok. Amit a Cardinals egy gyors futott TD-vel kezdett, de erre sokáig nem tudott válaszolni a Chargers, néhány punt váltás után bő másfél perc maradt az órán. Ekkor Herbert levezetett egy 8 playből álló driveot, és 18 másodperccel a meccs vége előtt Ekelernek dobott passzal TD-t szerzett a Chargers. Ezután viszont nem az egyenlítésre mentek, Brandon Staley a tőle szokásos tökösséggel ráment a kétpontosra, amelyet Everett elkapásával meg is csináltak. A maradék 15 másodperc Murrayéknek persze semmire sem volt elég, így vereséggel fejezték be a találkozót. Ettől függetlenül a Cards egészen jól játszott, a levegőben Hopkins és Brown vitte a prímet, míg a földön James Conner és Kyler Murray, úgyhogy ismét jön velünk szembe egy elkapókban is jó skill playerekkel bíró, és a földön is futkározós irányítóval rendelkező csapat.

        Az elmúlt hétvégét a Cardinals bye weeken töltötte. Tekintve, hogy mi pedig egy mini bye weekről jövünk, mindkét csapat kipihent lesz, reméljük mindkét csapatnál minél több sérült tud visszatérni, amire szükség is lesz, mert a rájátszás szempontjából mindkét csapatnak sorsdöntő lehet a mérkőzés. A Cardsnak ez az utolsó reménysugár, vereség esetén tényleg elengedhetik a rájátszást.

 

 

      A fivethirtyeight.com szerint a mi rájátszásba jutási esélyünk most 25%. Ha nyerünk az Arizona ellen, akkor 40% körülire emelkedik, ha veszítünk 12%-ra csökken. Tételezzük fel, hogy a Miami és a Bills is bent lesz a rájátszásban, valamint a Bengals-Chiefs páros egyike is megszerez egy wild card helyet (a másik csoportelső értelemszerűen), ezek talán nem nagyon elrugaszkodottak a valóságtól (bár a Bengals sorsolása nem könnyű). Az aspiránsok közül az 5-7-es Brownsnak és Steelersnek elég nehéz a sorsolása, és egyik csapat sem játszik különösebben jól, a 4-8 alatti csapatoknak pedig hihetetlen feltámadás kellene, ami szintén nemigen látszik bennük (Colts, Jaguars, Broncos). Ez esetben a Jets, a Chargers, és a Raiders a három riválisunk a megmaradó egyetlen playoff helyre.

      A 7-5-ös Jets a Bills-Lions-Jax-Seahawks-Dolphins ötössel fogja befejezni a szezont, 1-2 győzelem kinézhet nekik simán, tehát 8-9 vagy 9-8 lehet a szezonjuk, őket 2-3 győzelemmel megelőzhetjük (azonos mérlegnél miénk a tiebreak, kétszer legyőztük őket). Az 5-7-es Raiders a Rams-Pats-Steelers-49ers-Chiefs ötössel játszik még. Ebből két, esetleg három győzelem lehet, bár a Raiders most úgy tűnik, kezd jobban összeállni, mint a szezon első felében. Nekik is a 8-9, talán 9-8 lehet a plafon, tehát abszolút pariban vagyunk még velük is. Viszont ott van utolsó riválisnak a hozzánk hasonlóan 6-6-tal álló Chargers, amely egy kétség kívül jobb csapat per pillanat mint a Patriots, de egészen hektikusan tudnak játszani, több vereségük - de győzelmük is - is szoros volt, pár ponton és másodpercen múlt csak. Nekik a Dolphins-Titans-Colts-Rams-Broncos ötös van hátra, és a formák alapján ebből simán kinéz minimum 3, de akár 5 győzelem is. 

        Ezek alapján teljesen egyértelmű, hogy ha most nem tudunk nyerni, akkor olyan lépéshátrányba kerülünk, főleg a Chargers, de a Raiders és a Bengals ellen is, amelyet ledolgozni már kifejezetten bravúr lenne, és nem nagyon látom a csapatban ezt, hiszen nekünk még a Cardinals után a Raiders-Bengals-Dolphins-Bills négyes lesz hátra. Most már győzni kell, nincs mese. Bár a tiebreakerek szempontjából nem ez a legfontosabb meccsünk a hátralévők közül, ahogy az a podcastben is elhangzott, a csoportrangadók szinte kettőt számítanak, de ha az utolsó négy fordulóra 6-7-tel fordulunk rá, akkor a riválisok komoly betlijére lesz szükség a playoffhoz. A Chargers sorsolását látva, gyorsan el fog dőlni már a hétvégén a kérdés, mert a legkomolyabb ellenfelük egyértelműen a Dolphins, onnantól legalább 3 de inkább 4 győzelem bennük van. Ezért a 9-8-as mérleggel playoffba jutásunk szinte csak akkor lehetséges, ha minden más meccs eredménye is nekünk kedvezően dől el.

         Jövő kedden feltehetőleg sokkal okosabbak leszünk, és az utolsó 4 fordulóra már tényleg lehet számolgatni, és variációkat felállítania - már ha lesz értelme ennek, mert legyőztük hétfőn az Arizonát.

 

w14p2

 

 

 

A két csapat statisztikája

 

w14stat

 

 

 

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

       A szezon első negyedében parádésan beindult a futójáték, de a támadófal és a futók sérülései miatt is ez mostanra nagyjából elenyészett. Rhamondre Stevenson persze továbbra is kiválóan játszik, folyamatosan termeli a yardokat a földön, és a passzjátékba is bevonható továbbra is. De egyedül nem képes a hátán cipelni az egész offenset, és sok segítséget nem kap. Damien Harris még mindig combsérüléssel küszködik. Az említett támadófal pedig a múlt héten teljesen felfordult, már a cserék helyén is cserék játszottak, ráadásul frissen igazolt, kevés tapasztalattal rendelkező játékos. Andrews sem 100%-os, Wynn is idő előtt hagyta abba a játékot a Bills ellen.

        A Cardinals sem fogja megkönnyíteni a dolgunkat, tekintve, hogy 10. helyen állnak a ligában, csak 110,8 yardot engednek meccsenként átlagban. A nose tackle Leki Fotu stabilan játszik a Cards falának középén, ez nagy segítség a linebackereknek, hogy felérjenek a belső futásokra, ráadásul Zaven Collins és Isaiah Simmons kifejezetten jó LB-k. Maga a védőfal összességében nem a legjobb az Arizonánál, de elég hatékonyan tudták ölni a futást, és ez a Patriots futójátékának mostani állapotában elég is arra, hogy a Cards legyen előnyben ebben a matchupban.

          Előny: Cardinals

 

w14p4

 

 

Amikor a Patriots passzol

       No nem mintha a Patritos passzjátéka sokkal jobb lett volna az utóbbi időben, mint a futójáték, de azért a Cardinals passzvédelme ellen lesz néhány jó lehetőség Mac Jonesnak. Bár az irányító nem hoz jó számokat nyomás alatt, amely az utóbbi mérkőzéseken, tekintve a toldozott-foldozott támadófalat, igencsak kijutott neki, most talán nem lesz ez akkora probléma, tekintve, hogy a Cardinals nem igazán tud túl sok nyomást generálni az ellenfél irányítóira. Az Arizona az eddigi 12 meccsén összesen 23 sacket tudott csak szerezni, amely listát természetesen J.J. Watt vezet 6,5 zsákolással, őt pedig Zach Allen követi 4,5-tel.

      Collins és Simmons, a futásnál említett két linebacker atletikussága ugyan lehetővé tenné, hogy ők is az irányítót támadják, de a secondary relatív gyengesége miatt nekik passz szituációkban inkább a hátsó alakzathoz kell besegíteniük. A Cardinals legjobb CB-je, Byron Murphy az elmúlt három meccset kihagyta hátsérülés miatt, és a helyettese, Antonio Hamilton sem teljesen egészségesen játszik. Az Arizona 245,4 yardot enged a levegőben átlagosan meccsenként, ezzel csak a 24. helyen állnak a ligában. Ezt meg kell próblnia kihasználni Mac Jonesnak, még akkor is, ha Jakobi Meyers nem tudná vállalni a játékot, aki a Bills meccset fejsérülés miatt hagyta el idő előtt. De nélküle is kell legyen Jonesnak elég célpontja, egy kicsit kreatívabb playhívásokkal, és a támadófal jobb összmunkájával ez a Cardinals passzvédelem igencsak zavarba hozható.

          Előny: Patriots

 

 

 

Amikor a Cardinals fut

        Hagyományos futást tekintve a Cardinals nem futtatja a labdát kiemelkedően jól. A veterán James Conner vezeti a csapatot 476 futott yarddal és négy touchdownnal, de átlagosan csak 3,9 yardot tesz meg futásonként, és a csapat a 21. helyen áll csak a ligában a meccsenként átlagosan 114,9 futott yarddal. Azonban az Arizona futása nem hagyományos, hiszen van egy Kyler Murray is a csapatban, aki az igazi aduász, 66 futásból 415 yardja van már neki is, ráadásul nekünk ez külön kellemetlen lesz, tekintve, a szezon eddigi részében mennyire szenvedtünk a futkorászós irányítókkal szemben.

       A hatékonysága ellenére Kliff Kingsbury egyébként nem gyakran hív közvetlenül irányító futást, a yardok túlnyomó többsége scrambleből jön, vagyis amikor Murraynek menekülnie kell valamiért - ebben viszont atletikusságának köszönhetően elég jó. Ha feltételezzük, hogy a Cards továbbra sem fog tervezett futásokat hívni Murrayre, akkor a Patsnek képesnek kell lennie kordában tartania Connert, de persze ha Murray menekülni fog, és sikerül is neki, akkor minden máshogy alakulhat. Lamar Jackson és Justin Fields szétfutotta a front7ünket, igaz, esetükben ezek jelentős része hívott futás volt. Josh Allen - magához képest - nem futott sokat ellenünk, de a Buffalo futójátéka pont amiatt lehetett olyan eredményes, hogy rá is figyelnünk kellett.

          A Cardinals futójátékának sikere Murrayn fog múlni, fontos lenne, hogy passzsiettetéskor is okosan helyezzük rá a nyomást, és ne engedjük túl sokszor kiszabadulni a zsebből, mert abból rengeteg yardot és first downt fog kihozni lábon. Érdekes lesz látni, Kingsbury most milyen gameplannel fog előrukkolni

                Előny: Patriots

 

w14p3

 

 

Amikor a Cardinals passzol

         Kyler Murray a Cardinals 1/1 választása volt a drafton, és bár nem játszik rosszul, mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Valamilyen okból a Cardinals passzjátéka nem akar igazán összeállni, pedig skillplayer játékosokban sem volt hiánya. Idén 66 százalékos pontossággal passzolt 2359 yardot, 14 touchdown és 7 interception kíséretében, mindezt 87,1-es passer ratinggel, igaz, két mérkőzést ki kellett hagynia combhajlító sérülés miatt. 

        A Cardinals 219,8 yardot passzol átlagosan meccsenként, ezzel a 17., nem túl előkelő helyen állnak a ligában. Ehhez azért hozzá kell tenni, hogy amikor Hopkins és Murray is a pályán tudott egyszerre lenni, akkor sokkal jobbak az irányító számai, és az egész csapat passzjátéka. Hopkins úgy vezeti a csapatot - holtversenyben Hollywood Brownnal - 49 elkapással és három touchdownnal, hogy a szezon első hat meccsét kihagyta eltiltás miatt! Ha Murray és Hopkins is játszik, akkor mindig több, mint 27 pontot szerzett a csapat, ráadásul már Brown is visszaér lábsérülése után. A két amúgy kiváló tight end Zach Ertz (47 elkapás, 406 yard, 4TD) és Rondale Moore (41-414-1) is biztos célpontjai, már amikor pályára tudnak lépni, mert ők is sérülésekkel szenvednek.

       A Patriots seconday statisztikái kiemelkedőek, de ezekben több olyan meccs is van, amelyek kevéssé relevánsak, mert vagy csereirányító ellen, vagy teljesen leharcolt támadósor ellen gyűlt össze (Lions, Colts). Az utóbbi hetekben a jobb támadósorok már tudták a levegőben is szerezni a yardokat, és mozgatni a láncokat, és ahogy most kinéz a Cards támadósora a sérülésből visszatérő elkapókkal, megint egy komoly kihívás elé fog nézni a Patriots hátsó alakulata.

          Előny: Cardinals

 

 

 

Speciális csapatok

        A Patritos speciális egysége a szezonban afféle hullámvasút jelenséget produkál. Voltak nagy villanások, voltak nagy hibák is, a szezon elején jól kezdett a mindig megbízható Nick Folk is, de az utolsó három héten három mezőnygólt hibázott el, így most 25 értékesített field goalja van 30 kísérletből. A Cardinals már a negyedik rúgóját fogyasztja a szezonban, Matt Prater eddig 10/11-re álll mezőnygólokban.

       Az Arizona puntere a veterán Andy Lee, 48 rúgásból 46,9 yardot átlagolt, négy touchbackkel, és 10 darab 20 yardoson belülre küldött punttal. A Patriotsnal Michael Palardy váltotta Jake Baileyt, nem különösebben hatékony, eddigi 16 puntjából 43,2 yard az átlaga.

       A különbség a két spec team között valszeg Marcus Jones miatt billen a Patriots felé. Jones átlagosan 14,7 yardot viszi vissza a lasztit puntoknál, és 25,1 yardot kickoffoknál. A Cardinalsnál Greg Dortch a visszahordó, de hüvelykujj sérüléssel küzd, a helyén Pharaoh Cooper léphet a helyére, ha szükséges. Az Arizona coverage munkája a szezon eddigi részén nem volt rossz, de Jones és a Patriots lesz a legkomolyabb tesztjük az idei szezonban.

          Előny: Patriots

 

w14p5

 

 

 

Milyen párharcokra érdemes figyelni?

 

  • Patriots RT Yodny Cajuste/Connor McDermott kontra Cardinals DE J.J. Watt : Bár már nincs ereje teljében, Watt még mindig vezeti a Cardinals csapatát 6,5 sackkel. A jab-and-go mozgása legendás, a karhossza és az ereje még mindig problémát jelenthet, és egy tartalék (vagy annak tartaléka) jobb tackle ellen fog kiállni - veszélyes matchup a Pats O-Line számára.

 

  • Pats CB Jonathan Jones vs. Cardinals WR Hollywood Brown: Feltéve, hogy a csapat kipróbálja ezt a stratégiát, vagyis hogy CB1 vs. WR2 és CB2+safety segítség vs. WR1. Érdemes lenne, mert J.Jones sebességből rajta tud maradni a szintén gyors Brown-on, míg Hopkins rendre megnyeri a harcokat elkapásoknál, így segítséggel meg lehetne zavarni az elkapásban, vagy legalább korlátozni lehetne az elkapás utáni yardokat. Ráadásul a Jones (5'9") matchup Hopkinson (6'1") a magasságkülönbség miatt nem biztos, hogy jól nézne ki.

 

  • Pats WR Jakobi Meyers vs. Cardinals CB Byron Murphy: Feltéve, hogy mindketten pályára tudnak lépni, de ez a sérülésjelentések alapján nem biztos. A Buffalo ellen az egész támadójáték eléggé kaotikus volt, köszönhetően annak is, hogy Meyers nem volt 100 százalékos állapotban. Remélhetőleg Jakobi, aki a Bills elleni vereség végén ráadásul még kapott egy csúnya ütést is, egészséges lesz a két meccs között eltelt 11 nap pihenő után. Az Arizona sok zónát játszik, amely kihasználásában Meyers különösen jó, főleg a harmadik downokon szeret felé nézni Mac Jones, mint a legbiztosabb kezű elkapója. De Murphy remek labdaérzékkel és gyorsasággal rendelkezik, számíthatunk rá, hogy folyamatosan Meyers nyakán lesz.

 

 

 

 

Érdekességek

 

  • A New England Patriots utoljára 2020. november 29-én találkozott az Arizona Cardinals-szal, akkor a Gillette Stadiumban 20-17-es győzelmet aratott. A két csapat utolsó találkozója Arizonában a 2016-os szezonnyitó volt, amikor is a Patriots 23-21-re nyert a szeptember 11-én megrendezett Sunday Night Football keretei között.
  • A Patriots 8-7 arányban vezeti az örökmérleget, ebből 5-4-es a mérleg az idegenbeli mérkőzéseken, és 1-0 a mérleg a State Farm Stadiumban. Ez a 8-7 egyébként egy 1-6-os sorozattal kezdődött, amelyet követően a Pats sorozatban nyert öt meccset, majd 2012-ben a Cards húzott be egyet, míg végül a fent említett két utolsó mérkőzésen a Patriots nyert.
  • Bill Belichick a Patriots vezetőedzőjeként (2000-től napjainkig) ötször találkozott a Cardinals-szal, és ezeken a mérkőzéseken 4-1-es mérleggel áll.
  • Játszott a Cardinals csapatában QB Brian Hoyer, és K Tristan Vizcaino. Korábban megfordult a Patriotsban TE Stephen Anderson, LB Kamu Grugier-Hill, illetve Shawn Jefferson játékosként (WR, 1996-1999), aki most az Arizona elkapó edzője. A Cardinals vezetőedzőjét, Kliff Kingsburyt a 2003-as draft hatodik körében a Patriots draftolta. Kingsbury az első évét sérülés miatt IR-en töltötte, és így nyert a csapattal egy gyűrűt, majd a következő szezon előtt a Pats elbocsátotta, és a New Orleans Saints vette fel a waiverről.
  • Matt Judon 13 sackkel vezeti a csapatot, de kezd felzárkózni Josh Uche is, aki a Bills ellen 2 sacket is szerzett, és így már 7 sacknél tart. Judon ezzel második a ligában, Nick Bosa mögött (14,5 sack).
  • Nick Folk Justin Tuckerrel és Daniel Carlsonnal holtversenyben vezeti az NFL-t 25 értékesített mezőnygóllal. Ha ugyanígy folytatná, 35 mezőnygóllal zárná a szezont, miközben az egyéni csúcsa 36 mezőnygól egy szezonban.
  • Mac Jonesnak 156 egymást követő sikeres passza van interception nélkül. Ez a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben. Utolsó lehalászott passza a New York Jets elleni mérkőzés második negyedében volt, október 30-án.
  • Rhamondre Stevenson 56 elkapással a harmadik az NFL-ben a futójátékosok között, míg a 383 elkapott yarddal a negyedik az NFL-ben.
  • Marcus Jones nem véletlenül nyerte meg az egyetemen a Paul Hornung díjat, ami a legsokoldalúbb játékosnak jár. Visszahordásokban mind yardokban, mind átlagban a top3-ban van, és visszahordott TD után már támadó TD-je is van - miközben hivatalosan defensive back a rosteren.
  • A draftolatlan újonc szabadügynök DB Brenden Schooler szerezte eddig a legtöbb szerelést a speciális egységben, 12 tackle-lel. A Patriots újonc rekordját ebben a mutatóban 2006-ban állította be Willie Andrews 16 szereléssel.

 

w14p6

 

 

 

 

Sérülésjelentés

(december 8.)

 

Patriots :

Nem edzett : OL Isaiah Wynn (láb), RB Damien Harris (comb), T Trent Brown (betegség), WR Jakobi Meyers (agyrázkódás), CB Jalen Mills, (ágyék)

Korlátozottan edzett : T Yodny Cajuste (vádli)



Cardinals :

Nem edzett : OL Rashaad Coward (mellkas), WR DeAndre Hopkins (betegség), WR Rondale Moore (ágyék), CB Byron Murphy Jr. (hát)

Korlátozottan edzett : DL Trysten Hill (combhajlító), S Charles Washington (mellkas)

Korlátozás nélkül visszatért az edzésre : WR Greg Dortch (ujj)

 

 

 

 

 

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál még idegenben is a Patriots,

amely 1,5-2 pont körüli favorit, 44 összpontszám mellett.

 

 

 

w14gp

 

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

... és rögtön a kiegészítés : igen, a Raiders chokkerré itta magát, és kikapott a Ramstől.

Ezzel nagyjából kiszállt a versenyből, a 49erst és a Chiefst is vernie kellene (meg minket is) a playoffhoz.

De sajnos nekünk ez olyan túl sokat önmagában nem számít.

Azért a hajnali meccs alapján van mit keresnie a Raiders ellen a csapatnak. Az idei évhez hűen a támadókon fog múlni a siker szerintem. Mondjuk BB és JMD elég jól ismerik egymás trükkjeit, így az ő párbajuk is lesz majd az a derbi. De egyelőre ezt a Cards ellenit kellene valahogy behúzni.

Brown még  mindig beteg, vagyis a falunk továbbra is gyengusz marad, Andrews és Wynn se százas - fasza meccsnek néz ki ez is. A coach team meg már teljesen lutri, hogy mi a ragyával állnak elő - persze még akát jó is lehet belőle, de a frász szerintem mindannyiunkban benne van, hogy lesz-e egyáltalán játékterv vagy megint Steve oldjon meg mindent. Kicsit dühítő ez így, na.

De nyilván fent leszünk (nehogymár rajtunk múljon!!!) és GOOO PATS!!! 

 

Azt olvastam most, hogy Meyers, Wynn és Mills is kiesett a hétfői meccsre.

Igen, Harris kétséges (vagyis valószínű, hogy nem játszik), míg Brown és Cajuste kérdéses. Utóbbi nálunk nem sokat jelent, általában pályára lépnek, de ha mégse, az megint probléma lehet. 

Nézzük optimistán : ha a falhoz kell igazítani a hívást (pláne Jakobi nélkül), akkor lehetnek (kellemes) meglepetések, MJ megtámogatása... hátha...

Úgy legyen!! Hátha ez tartósan kihozza a coach teamből a mélyen rejtőző kreativitást és vagányságot. :) :) :)

GOOO PATS!!!

Kikapott a Jets, viszont a Chargers meg győzött.. Most ők vannak a rájátszást érő helyen. Ma este mindenképp győznünk kell.