THPFC Podcast 115

Kép
podcast

Hozzászólás

Ez egy szuper podcast lett! Köszi!

Az adást hallgatva támadt egy kissé vad ötletem: lehet hogy MP-t azért erőltetik most OC feladatkörben, hogy jobban rálásson a támadó oldalra mint korábban. Talán úgy gondolják, hogy ennek hiánya oka volt a Ditroitnál OC-ként való megbukásának. És azért csinálják ezt most, mert Őt szánják a 70+ éves BB utódjának, és a kiképzése része.  Tudom, ez azt feltételezi, hogy eleve kockáztatták az ez évi sikerességet, de lehet, hogy a későbbi nagyobb sikerek érdekében bevállalták? Nem sok esélyt adok erre, de BB-nél nem lehet előre tudni mit főzött ki éppen.

Nekem ezzel csak az a problémám, hogy nem BB fogja és nem is neki kéne eldönteni, hogy ki lesz majd utána a HC. Ha Belichick abbahagyja, akkor szerintem mindkét pozícióból távozik, és majd Kraft eldönti, hogy ki lesz a GM meg a HC. Legalábbis a józan ész ezt diktálja, abból Kraft nem áll rosszul.

Nem is mondtam, hogy ez valószínű. De a játék kedvéért: mi van, ha a GM pozit BB még megtartja egy-két évre, és úgy nevezi ki MP-t? Majd miután sínen az edzői stáb kérdés, utána kell másik GM-et keresni, esetleg házon belülről?

Szerintem BB ha abbahagyja, akkor teljesen, GM-ként sem fog maradni. Ha választania kéne, akkor inkább HC lenne mint GM szerintem. De nyilván erről nincs senkinek infója, én csak szimplán nem érzem, hogy ez lenne az út :)

Egyetértek.
Olyan GM döntéseket amiket BB meghozott, akkor lehet jól kimozogni, ha ugyanaz a terv a HC-vel. Márpedig egy HC meg egy GM azért nem túl sokszor pendül egy húron. Ellentétesek az érdekek.

A HC-nek mindig adott évre kellenek a paripák, a GM a folytonosság/All In centrumában él.
A HC nem dobja ki a rendszere alapjait, ha lejár a deal. A GM nem tudja feltétlenül, hogy a rendszerbe ki passzol leginkább és kit hozzon a helyére.

BB mint GM kicsinálná a HC-t.