Ups & Downs - 14. hét: Patriots @ Cardinals

Kép
Ups

A Cardinals elleni győzelemmel életben maradtak a rájátszásesélyek, nézzük ki került az UP-ba és DOWN-ba ezúttal!

UP

Josh Uche: A fiatal játékostól nagyon sokan várták már tavaly is a kiemelkedő teljesítményt, ami végre meg is érkezett. Az elmúlt hat mérkőzésen 10 sacket szerzett, ami a legtöbb az NFL-ben, ezúttal háromszor zsákolta be Colt McCoyt. Rendkívüli atletikusságát nagyon jól használja ki, ráadásul egyre inkább pályán tartható futás ellen is. Ha tudja folytatni ezt a remek játékot, akkor Judonnal együtt félelmetes párost alkothatnak - mind idén, mind pedig jövőre. A nagyszerű játékát az is mutatja, hogy a PFF-nél ő a hatodik legjobb EDGE játékos 87,7-es grade-del.

Marcus Jones: Úgy tűnik, hogy az újoncnak is bérelt helye lesz lassan a cikksorozatban, ami a teljesítményét látva azért nem meglepő. Bármilyen meglepő, de cornerback létére először van szó arról, hogy a védelemben nyújtott játéka miatt került be az UP-ba - eddig ST- és támadójátékosként szerepelt csak itt. Persze sokoldalúságát ezúttal is kihasználta a csapat - volt egy elkapása 12 yardért, két kickoff returnje 47 yardért, egy punt returnje 7 yardért, de a védelem tagjaként összehozott 7 tackle-t, két leütött passzt valamint egy interceptiont. Ezt csinálja utána bárki! Jack Jones sérülése miatt ő védekezett DeAndre Hopkinson - aki bő 10 centivel magasabb nála, de megoldotta ezt a feladatot is. 8 snapet volt fenn a támadókkal, 11-et a speciális egységben, a védelemben pedig 67-et!

Pierre Strong Jr.: Stevenson kiesésével a két újonc futónak kellett beállnia és jól is oldották meg a helyzetet - különösképpen Strong. 5 futásból 70 yardot és egy touchdownt szerzett, valamint két elkapásból is hozzárakott még 20 yardot. Hihetetlen sebességgel mozgott a pályán - nem véletlenül volt ő az idei draft egyik leggyorsabb futója. Meg lehet említeni Kevin Harrist is, aki inkább az első félidőben játszott jól - ekkor neki is megvolt élete első NFL-touchdownja.

DOWN

Trent Brown: Brown sajnálatos módon nem tudja azt a stabil szintet hozni, amit az elmúlt szezonokban megszokhattunk tőle. Sérülésekkel is küszködik/küszködött, és ahogyan gyakorlatilag az egész OLine, ő is gyengébben teljesít. Ezúttal is volt két rádobott sárga zászló, valamint engedett egy sacket is. Jövőre bő 5 milliót lehetne rajta spórolni, ha nem javul a teljesítménye, akkor könnyen lehet, hogy ezzel a szerződéssel nem marad rosteren.

Nelson Agholor: Agholor teljesítménye is egyre inkább abba az irányba mutat, hogy nem lesz a csapat tagja jövőre. Neki ugye lejár a szerződése, így ő új kontraktusért is harcol. Az elejtett passzánál csak kis szerencsén múlott, hogy nálunk maradt a labda és a 30 elkapás 359 yardos szezonja sem egy 10+ milliós játékos legjobb ismérve. Ráadásul ott van mögötte az utánpótlás, valami hatalmas fordulatnak kell beállnia, hogy 2023-ban is ilyen összegű szerződést kapjon valahol.

Hozzászólás

A minősítésekkel egyetértek, de Nekem van még egy UP-om. Ez pedig az 5 tagú LB sor, azaz Uche, Judon, Bentley, McMillan, Tavai. Eredményük 4,5 sack, 1 PD, 1 TD és a szerelések 40%-a azaz 27 tackle. Mindenhol ott voltak a fal mögött és szélén, uralták ezt a területet Dugger és Ekuale segítségével. Régen láttam ilyen jó és gyors LB sort. Uche meg úgy tűnik, nemcsak jó, hanem "játékokos" is, hiszen Judon korábban már említette, Ő mondja meg mit csináljanak. Talán még az is eredmény, hogy egyikük sem sérült meg. :)

Nem mintha nagy kedvencem lenne Brown, de azt azért meg kell jegyezni, hogy betegségből lábadozott a héten, és lehet ez is rányomta bélyegét a játékára.

Az eddigi snap „éllovasaink”:

  1. Onwenu 862 (Off.+ ST), 100%, egyedül a csapatban!

  2. Brown 842 (Off. + ST)

  3. DMC 824 (Def. + ST)

  4. Strange 794 (Off.+ ST)

  5. Wise 770 (Def.+ ST)

Miért írtam? Mert a játéka természetesen kritizálható, de az „elérhetősége” nem, főleg a többi OT-inkhez képest. Tavaly az egész szezonban volt 531 snap-je! (Uche egyébként azt mondta, nagyon örül, hogy az edzéseken ellene játszhat/gyakorolhat, mert nem akármi megkerülni Őt, sokat köszönhet Neki :))

Christian Barmore mikor jöhet vissza? Bar szerencsére eddig megoldották nélküle.

Egy hete azt  monda BB, hogy jól halad a felépülése, és folyamatosan egyeztetnek a szakemberekkel, és figyelik hogy halad a gyakorlatok során. A Raiders elleni, vagy az az utáni Bengals elleni meccsre azért el kellene dőlnie. Bár ennek ellentmond, hogy már a 11. heti meccsre is azt mondták beszállhat, aztán mégsem lett belőle semmi, és azóta csak a rekreáció megy.

Barmore ma edzésbe állt és megnyitották a 21 napos visszatérési ablakát. Meghatározatlan státusz nélkül, de ma edzett Mills és D.Harris is.valamint "látható volt" Meyers és Bailey is. (Forrás: Patspulpit)

UPDATE: kijött a sérülés jelentés!

Nem vett részt:

  • RB Rhamondre Stevenson (boka)
  • WR DeVante Parker (agyrázkódás)
  • OT Isaiah Wynn (láb)
  • CB Jack Jones (térd)

Korlátozottan edzett:

  • RB Damien Harris (comb)
  • WR Jakobi Meyers (agyrázkódás)
  • OT Yodny Cajuste (vádli/hát)
  • DT Christian Barmore (térd)
  • CB Jalen Mills (ágyék)
  • LS Joe Cardona (boka)

A Raiders közben úgy néz ki visszakapja Wallert és Renfrow-t, szóval egyelőre Ők bőven jobban erősödnek sajnos..

Strong kifejezetten erős volt a meccsen…:) Bocs… ezt muszáj volt.

Uche lett az AFC-ben a hét védője!

Elégedetlenkedünk az Ofallal, pedig a PFF szerint az 5. legjobb jelenleg a ligában (A betegeskedő Brown-al az új fiú McDermott-al és az újonc Strange-el!). Persze elsősorban a sikeres futás megteremtése hozta a jó helyezést, mert a legutóbbi meccsen MJ-nek az első félidőben átlag 2,19 mp-e volt a passzoláshoz, ami úgy tűnik kevés Neki.

Egy bizonyos Tom Brady (több mint 2 évtizedes rutinnal a háta mögött) kivételével kb. mindenkinek. Ráadásul néha még neki is! ☝🏼😄