Beharangozó 15. hét : Patriots @ Raiders

Kép
patatraiel

       A 15.héten a New England Patriots sorozatban negyedik főműsoridős meccsén, a Sunday Night Football keretei között lépett volna pályára, ha az azt közvetítő csatorna nem mozgatja át (egy Giants-Commanders kedvéért, pffff), az eggyel korábbi sávba. Az ellenfél azért maradt a Las Vegas Raiders csapata, a helyszín pedig Nevada, a Raiders új szuper stadionjában, az Allegiant Stadiumban lépnek a csapatok a (mű)gyepre. A mérkőzés magyar idő szerint december 18-án, vasárnap este 22:05 órakor kezdődik.

 

 

 

 

      

w15p1

 

 

 

 

 

A két csapat elmúlt mérkőzései

 

      A Patriots meccseire megint nem térnék ki bővebben, aki ezt a beharangozót elolvassa, arról azért feltételezem, hogy látta a meccseket, de legalábbis tudja az eredményeket. Kitérnék a változásokra, ha a múlt héten lett volna komolyabban ilyen az az előtti hetekhez képest, de hát a győzelem ellenére sem volt nagyon ilyen. 

      A Vikings ellen életjeleket mutatott a támadósor is, és a védelem is jól játszott, de a formában lévő Minnesotát így sem tudtuk legyőzni. Utána a Bills ellen megint halovány volt mindhárom csapatrész, a támadósor megint szenvedett, érthetetlen hívások, sok zászló, megint képtelen volt konzekvensen haladni az offense, ami a liga legjobb - még ha éppen egy kisebb hullámvölgyében lévő - csapata ellen is kevésnek bizonyult, tekintve, hogy a védelem sem tudott úgy fellépni, hogy döntő hibákra kényszerítsék Allent. Lényegében semmilyen hibára sem sikerült kényszeríteni, alapjáraton minden fakszni nélkül játszva is szépen módszeresen ledaráltak minket.

      Bizakodhattunk újra egy legalább kisebb előrelépésre, de ezt csírájában fojtotta el a támadófal szétesése, és a legjobb elkapónk és futónk sérülése. Ismét nehezen haladt a támadósor, bár már a hívások is egy kicsit színesebbek lettek (leszámítva a rengeteg screent), a kivitelezések is jobbak voltak, mégis, az Arizona legyőzését ismét a védelemnek köszönhetjük inkább, illetve részben a Cardinals kapitális hibáinak, részben talán Kyler Murray sérülésének is. Az Arizonának csereirányítóval kellett végigjátszani a meccset, aki amúgy nem volt rossz, de most a védelmünk kiemelkedően játszott, nyomás alatt tudták tartani, és jó volt a coverage munka is. 

 

w15p2

     

 

         A Raiders nagy reményekkel és jelentős erősítésekkel indult neki a szezonnak, Carr megkapta játszópajtásnak az egyetemi csapattársát, a liga egyik - ha nem "a" - legjobb elkapóját Devante Adams személyében, és elcsábították Las Vegasba a liga legjobb OC-jét vezetőedzőnek.

       Ezzel szemben a szezonjuk első fele katasztrofálisra sikerült, 2-7-tel kezdtek, csak a Broncost és a Texanst tudták legyőzni. Aztán négy héttel ezelőtt a második találkozójukon is legyőzték a Denvert, egy küzdős, hosszabbításos meccsen, ahol a Broncos vezetett másfél perccel a vége előtt, de Carr két bravúros passzal (is) a red zoneba vezette a Raiderst, de nem sikerült TD-t szerezni, csak egyenlíteni a mezőnygóllal. Ott viszont már nem lacafacázott a Las Vegas, a pénzfeldobás megnyerése után három play, másfél perc, és egy hosszú passz Adamsnek az endzoneba elég volt a győzelemhez.

       Három hete Seattleben vendégeskedtek, és a forduló egyik legszórakoztatóbb meccsét játszották, turnoverek mindkét oldalon, amit a támadók rendre büntettek, nagy játékok, nagy szerencsék, és már a félidőben 24-20 volt az állás a Raidersnek. A második félidőben is folytatódott az adok-kapok, de pontok már szolidabban jöttek, egy gyors Seahawks TD után field goallal egyenlített a Las Vegas, majd hosszú ideig nem volt sikeres drive, míg a meccs végén újabb Seattle touchdownra a Raiders is hatpontossal válaszolt, így két perccel a vége előtt Geno Smith előtt adott volt a lehetőség a mérkőzés megnyerésére, de egy harmadik downos sack után jöhetett a hosszabbítás. Ezt a hosszabbítást már nem zárták le olyan könnyedén, mint egy héttel azelőtt, kihagyott mezőnygólra ismét punt volt a válasz, de aztán Josh Jacobs elszabadult, és egy 86 yardos TD runnal lezárta a mérkőzést.

       Két hete egy talán még ennél is őrültebb meccsen győzték le a Chargerst. Az első negyed teljesen vad volt, 3andout, turnover on downs, fumble, turnover on downs, de végül ebből is a védelem szerzett egy pick sixet. Ez után kicsit összeszedték magukat a támadósorok, de egy TD mellett csak néhány mezőnygól esett, így 13-10-es Chargers előnnyel mentek nagyszünetre a csapatok. A második félidő Adams parádéval kezdődött, egy fumble után, majd egy kihagyott mezőnygól után is TD-vel büntetett a Raiders, és még egy field goalt is felpakolt, amivel 14 pontos előnyt épített ki. Majd nekiálltak módszeresen égetni az időt Josh Jacobs futásaival, engedtek egy TD-t, elvették az időkéréseit a Chargersnek, amelynek végül 22 másodperce maradt az egyenlítésre, de nem jött a csoda, így 27-20-ra behúzta a Las Vegas a rangadót.

        Múlt héten a másik Los Angelesi csapathoz utaztak, hogy egy főműsoridős meccsen a megtizedelt és a szezont már elengedő címvédő ellen lépjenek pályára, toronymagas esélyesként. A Rams a meccs előtt néhány nappal behúzta a sérült Matt Stafford helyére a waiverről Baker Mayfieldet, akinek négy napja volt megismerni a csapattársait és megtanulni a playbookot. Egy gyors Jacobs futott TD után az első drivera még Wolford jött ki, de a Raiders mezőnygólja után már Mayfield vezette a támadósort 0-10-es hátrányban. Itt mindkét csapat megtorpant, pár punt meg egy fumble és 1-1 mezőnygól után a félidei pihenőre a Las Vegas 13-3-as vezetésével mentek a csapatok. A folytatás jó darabig hasonló volt, puntolgattak a csapatok, a Rams kihagyott, a Vegas bevágott egy field goalt, így a negyedik negyed elején 13 pontos Raiders előnyénél senkinek sem tűnt úgy, hogy ez a viharvert Rams képes lehet a fordításra. Ehhez kellett is a Vegas hathatós segítsége, a Rams puntja - ami végképp garbage timeba válthatta volna a meccset - közben offside büntetést kaptak, amivel éltek is a Kosok, és még egy negyedik kísérletet is megoldva 6 pontra csökkentették hátrányukat. A Raiders nem tudott haladni, de két perccel a meccs vége előtt egy tökéletes punttal a Rams a saját két yardosáról indulhatott. Kevesebb mint két perc, és Mayfield 98 yardos game winning driveot levezet? De le ám. Itt is kellett persze a Vegas védelem több hibája, pass interference és unsportsmanlike conduct büntetések, majd a végén hiába próbálták megzavarni Mayfieldet egy agresszív védelmi hívással, Van Jefferson verte meg a védőjét és kapta el az endzone sarkában Mayfield a védő elé tökéletesen beívelt passzát, majd az extraponttal átvette a vezetést a Rams. Kilenc másodperc maradt az órán, Carr megpróbálta a lehetetlent, ami egy interceptionnal végződött, így 17-16-ra nyert Los Angeles.

 

      A fivethirtyeight.com szerint a pillanatnyi esélyünk a rájátszásra 39%. Ha nyerünk a Raiders ellen ez 58%-ra emelkedik, vereség esetén 21%-ra csökken. A közvetlen riválisok közül a Chargers és a Bengals nyert, a Jets, a Raiders és a Dolphins kikapott. Az ő pillanatnyi esélyeik : Bengals 97%, Dolphins 70%, Chargers 55%, Jets 33%, és a hétvégi győzelmével feljött a Jaguars 14%-ra, míg a Raiders-Colts-Browns 4% alatt áll. 

        Az eszem azt mondja, hogy nincs értelme annyira számolgatni, szerintem ez a csapat még nem egy kész rájátszás csapat, nem nagyon lenne esélyünk a rájátszásban (várhatóan a Bengals vagy valószínűbben a Chiefs ellen). A szívem viszont azt mondja, hogy kit érdekel ez, elvégre ezért játsszuk minden héten a meccseket hogy oda eljussunk, és akkor rögtön itt az alkalom, hogy elsüssem az NFL (egyik) legnagyobb közhelyét, hogy a playoff egy másik kávéház, bárki megverhet bárkit, akár meglepetést is okozhatunk. Ezért az ellenfelek sorsolását és W/L esélyeit inkább csak azért nem vesézem ki, mert 4 fordulóval a vége előtt lehet egy külön cikket is megérne egy kis módszeresebb, statisztikai alapú esélylatolgatás. De 3 fordulóval a szezon vége előtt egészen biztos.

 

 

w15p5

 

 

 

 

 

 

A két csapat statisztikája

w15stats

 

 

 

 

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

       Még mindig nem sikerült a szezon eleji domináns futójátékot feléleszteni teljesen, de az Arizona ellen többször sikerült meglepetést okozni. Amikor Stevenson lesántikált a pályáról, mindenkiben megállt az ütő, tekintve, hogy Damien Harris sérülése miatt Rhamondre szinte egyedül húzta az igát, de ekkor megvillant a két újonc, Kevin Harris és Pierre Strong. Mindketten megszerezték életük első NFL touchdownját, előbbi 8 próbálkozásból 26 yardig jutott, míg Strong 5 próbálkozásból 70 yardot futott össze. Ehhez kellett a támadófal is, amely az elmúlt hetekben az amúgy is túlterhelt Stevensonnak sem tette lehetővé a túl sok yard begyűjtését. Mindenesetre a fiatalok megvillantották, hogy mire számíthatunk majd elkövetkező években, és biztató volt, amit láttunk.

        A Las Vegas elég jó a futójáték korlátozásában, Nichols, Billings és Tillery is jól védekezik a falban, és a két linebacker, Perryman és Masterson is hatékonyan lép fel a futások elfojtásához. Főleg nekik köszönhetően a Raiders a kilencedik helyen álla a ligában, csak 110,5 yardot engednek meccsenként átlagosan a földön, és a hetedikek a 4,2 yardos engedett átlaggal.

        A Patsnek nagy segítség lenne, ha Damien Harris vissza tudna térni, és minél inkább közel a 100%-os állapothoz, amivel tehermentesíthető lenne Stevenson, akin már kezd látható lenni a túlzott igénybevétel. Az is segítene, ha a támadósor többi sérültje is visszatérne, hogy a lehető legjobb sor tudjon pályára lépni, de amíg ez nem történik meg, addig nehéz elképzelni, hogy visszatérjen az a futóteljesítmény, amivel a Lionst és a Steelerst domináltuk le.

          Előny: Raiders

 

 

 

Amikor a Patriots passzol

        A Raiders defense a futásvédelemmel ellentétben igencsak szenved a passzok levédekezésében, a 29. helyen állnak a ligában meccsenként átlagosan engedett 254,5 (!) yarddal, és 28.-ak a 7,2 yardos passzátlaggal. Sérülések, gyenge teljesítmény, inkonzisztens játék, büntetések - leginkább ezek jellemezték a Las Vegast, amely egész évben lényegében képtelen volt megfékezni a minőségi passzjátékot. Se a cornerek, se a safetyk nem teljesítenek megfelelő szinten, egyszerűen nem akar összeállni a rendszer, amelyet a sérülések is folyamatosan sújtottak - ez csúcsosodott ki a múlt héten abban, hogy a Raiders a Rams elleni meccs utolsó két percében két touchdownt is engedett.

       A Pats passzjátéka persze messze van a ligaelittől, valahogy itt sem akarnak összeállni a dolgok. Sérülések persze itt is akadályozták a munkát, a játékhívásokkal sincs minden rendben, és a támadófal sem hozza a stabil passzjátékhoz szükséges teljesítményt. Meyers kihagyta a múlt heti meccset, de lehet, hogy ő már visszatér, míg Parker most esett ki agyrázkódással. Bourne, Agholor és Thornton ott lesznek a pályán, ahogy a tight endek is, és várhatóan Jones mostanában kedvenc célpontja, Stevenson is.

        A kulcsfaktor ebben a matcupban szinte bizonyosan a falunk széle és a Raiders pass rusha között lesz. A szezon első felében a Las Vegas nem volt túl hatékony ebben, de az utóbbi meccseken rákapcsoltak, és úja elit közeli teljesítményt nyújt Maxx Crosby (11,5 sack) és Chandler Jones (4,5 sack) is. Ha őket sikerül kordában tartani, akkor meglehet a megfelelő ideje Jonesnak, hogy megtalálja a célpontjait a pályán.

          Előny: Patriots

 

w15p3

 

 

 

Amikor a Raiders fut

        Érdekes lesz látni, hogy Bill Belichick mit talál majd ki a Raiders támadójátéka ellen. Amikor a Pats a futás megállítására koncentrált (Vikings, Jets, Browns, Lions), akkor jól is sikerült azt tartani, de ha kénytelen volt a defense az ellenfél passzjátékára helyezni a hangsúlyt (Packers, Bills), akkor a földön rengetek yardot voltunk kénytelenek benyelni. Múlt héten James Conner 85 yardot tudott futni, pedig sérülés miatt jónéhány snapet is kénytelen volt kihagyni. Hozzá elég hasonló a vegasi Josh Jacobs, ha nem még jobb, akivel igazán meg fog gyűlni a bajunk. Jacobs kívül és belül is igen hatékonyan fut, bármikor képes a nagy játékra, igen kiváló szezont fut : eddig vezeti a csapatát futásban, 1402 yarddal 269 futásból, amivel 5,2 yardot átlagol, és 11 TD-t szerzett.

         Az ő korlátozása fontos lenne, amire minden lehetősége meg is van a Guy-Godchaux-Davis-Wise védőfalnak, mert a Raiders támadófala is meglehetősen gyengén teljesített eddig - ez is mutatja, Jacobs mennyire jó futó. A Raiders csapatként 5,1 yardot átlagol a futójátékával, amivel harmadikok a ligában, ezzel szemben viszont a Patriots csak 4,2 yardot enged a földön átlagosan, ezzel a nyolcadik helyen áll. A Pats védőoldali gameplanjének mindenképpen Jacobs megfékezésére kell irányulnia, ha akarunk valamit keresni ebben a matcupban.

          Előny: Patriots

 

 

 

Amikor a Raiders passzol

       A Raiders támadójátéka néha pont olyan veszélyesen játszik, mint bármelyik top csapat a ligában. Derek Carr és a stáb jól keveri Jacobs futásait és a hatékony passzokat. De néha pedig teljesen lefagynak, és Carr egyszerűen nem képes megoldani ezeket a helyzeteket : a Raiders már négy olyan meccset is játszott, ahol 13 vagy annál több pontos előnyből kapott ki, legutóbb most a Rams ellen.

        Az elkapósorban természetesen Adams viszi a prímet, főleg, hogy a legjobb kezdői, mint Hunter Renfrow vagy a tight end Darren Waller is sérült volt az utóbbi időben, de ők lehetséges hogy a hét végén már visszatérnek a pályára. Carr nem hoz rossz számokat (3117 passzolt yard, 20 TD, 10 INT, 62% pontosság), de különösen kiemelkedőt sem, Adams pedig 82 elkapással 1247 yardot és 12 touchdownt termelt. A sérültek helyére Mack Hollins (47 / 588 / 3) és Foster Moreau (25 / 316 /2) lépett fel. Carr is gyakran vonja be a futóit a passzjátékba, Jacobs és Ameer Abdullah is kiválóak elkapásokban.

       A sérülések sajnos a Pats secondaryban is kezdenek megjelenni, Jalen Millsnek ki kellett hagynia a Cardinals elleni meccset, Jack Jones és Devin McCourty pedig összeszedett kisebb-nagyobb sérülést a mérkőzésen. A defense megküzdött az előszezonban is Adamsszel és társaival, és most is a legtöbb valószínűleg Carron fog múlni, hogy megtalálja-e a Patriots cornerei elleni legjobb matchupokat. Várhatóan elég opciója lesz ahhoz, hogy hatékonyan tudja mozgatni a láncot (annak ellenére is, hogy a Rams ellen mindössze 11 sikeres elkapása volt a Raidersnek, ebből 3 Adamsnek).

          Előny: Raiders

 

 

 

Speciális csapatok

        A tavalyi szinte tökéletes szezon után Nick Folk idén egy kicsit inkonzisztensen játszik. Az utolsó négy meccsen három field goalt hibázott el, most 27/32 a mutatója. Az Arizona ellen újra már stabilabb volt, egy 51 yardos kísérletet is magabiztosan vágott a lécek közé, pedig az utóbbi hetekben több 50 yard alatti próbálkozást is elrontott. Belichick a Buffalo elleni meccsen aktiválta a gyakorlócsapatból Tristan Vizcainot, aki a kickoffokat végezte el, ezzel is tehermentesítve Folkot, de a Cardinals ellen ezeket is újra Nick rúgta. A Raiders rúgója Daniel Carson, aki az egyik a legjobb a szakmájában, 28/31 a mutatója, ebből két sikeres field goalt is 50 yardnál messzebbről teljesített. 

          A Patriots némi előnyben van a visszahordójátékban, Marcus Jones kiválóan teljesít mind a punt, mind a kick visszahordásokban, míg a Las Vegas visszahordói, Abdullah (kick) és D.J. Turner (punt) nem tudott eddig igazán maradandót alkotni. A Raiders punter A.J. Cole hatékonyan játszik, átlagosan 50 yardot puntol 44 yardos nettó átlaggal, amelyhez képest Michale Palardy számai elég szerénynek számítanak a maga 43,2 yardos puntjaival 40,4 yardos nettóval. Egy olyan meccsen, amely szorosnak ígérkezik, sok múlhat a rúgójátékon, amelyben Cole és Carlson a hazaiaknak ad némi előnyt.

          Előny: Raiders

 

w14p4

 

 

 

 

Érdekességek

  • A Patriots a hétfő esti Arizonában játszott meccs után nem tért haza Massachusettsbe, a hét folyamán az Arizonai Egyetemen, Tucsonban edzett a vasárnapi mérkőzésre.
  • A Patriots és a Raiders a nyáron közös edzéseket tartott a Raiders edzőközpontjában, és egymás ellen játszotta az előszezon utolsó mérkőzését, ahol a Las Vegas 23-6-ra nyert. Ez volt 1995 óta az első ilyen közös edzőtábor, ezért értelemszerűen akkor léptünk először pályára a 2020-ban megnyitott vegasi Allegiant Stadiumban.
  • A 2022-es New England védelme az 5. helyen áll az NFL-ben az engedett pontok tekintetében, amely listán 18,4 ponttal áll. Az első olyan csapat lehetünk az 1970-es fúzió óta, amelyik 11 egymást követő szezonban is a top 10-ben végez a legkevesebb engedett pont tekintetében :  a Pats az elmúlt 10 szezon mindegyikében (2012-2021) a top 10-ben végzett ebben a mutatóban, ezzel holtversenyben áll a Tampa Bay együttesével (1996-2005). Tavaly egyébként a második helyen végeztünk 17,8 engedett ponttal meccsenként, csak a Buffalo volt jobb nálunk 17,0 ponttal.
  • A Patriots a legutóbbi hat Raiders elleni alapszakasz mérkőzést megnyerte, a legutóbbi 2020. szeptember 27-én a Gillette Stadionban rendezett meccs volt, amikor a Patriots 36-20-as győzelmet aratott. Az a találkozó volt a Patriots első mérkőzése a Las Vegas Raiders ellen, miután a franchise elköltözött Oaklandből.
  • A Patriots 18-14-1-re vezet az alapszakaszban a Raiders ellen. A csapatok háromszor találkoztak a rájátszásban, és minden alkalommal emlékezetes, klasszikus találkozót hoztak össze. 1976-ban a Patriots 48-17-re legyőzte a Raiders-t az alapszakaszban, majd a rájátszásban 24-21-re kikapott Oaklandben. A Patriots 1985-ben jutott be először az AFC Championship Game-be, miután 27-20-ra legyőzte a Raiders-t Los Angelesben. 2001-ben a Patriots hosszabbításban 16-13-ra legyőzte az Oaklandet a Foxboro Stadiumban játszott divisional round mérkőzésen, ez volt a híres "tuck rule game", ami azóta is annyi vita tárgya. Ezt követően nyerte meg a Pats végül a Super Bowl XXXVI-t.
  • Korábban megfordult a Raidersben Nelson Agholor, Trent Brown, és Raekwon McMillan. A Raidersben majd két tucat korábbi Patriotsos játékos vagy edző van, Josh McDaniels vitte a fél stábot is magával Las Vegasba, és sok játékos is követte, az ismertebbek mások mellett Bolden, Herron, Stidham vagy Jakob Johnson.
  • A Patriots védelem már negyedszer szerzett pontot idén, ami a második legtöbb az NFL-ben pont az Arizona öt védelmi pontszerzése után. A Pats rekordja az egy szezonban szerzett legtöbb védelmi TD-t illetően amúgy hat darab, 2007-ből.
  • A Patriotsnak 45 sackje van az idén, amivel a harmadik az NFL-ben a Philadelphia (49) és a Dallas (48) mögött.
  • Nick Folk ezen a héten 58 zsinórban értékesített 40 yard alatti mezőnygólnál tart. Az utolsó 40 yard alatti hibája egy 21 yardos mezőnygól kísérlet volt 2017. október 12-én a New England ellen, amikor még a Tampa Bayben játszott. Az NFL-rekordot a legtöbb 40 yard alatti mezőnygólok sorozatában a baltimore-i Justin Tucker (2016-2020) tartja 70 darabbal.
  • Folk 27 mezőnygóllal a harmadik helyen áll Justin Tucker és Daniel Carlson 28 mezőnygólja mögött. A karrierje csúcsa amúgy 36 mezőnygól, amit tavaly jegyzett.
  • Josh Uche a Buffalo elleni kétszer zsákolta Allent, és ezt még eggyel megfejelte az Arizona ellen, ahol 3 sacket szerzett, és ezzel a hét AFC védőjátékosa címet is bezsebelte. Most már 10 sackje van öszesen, mindet az elmúlt hat meccsen szerezte. 
  • Rhamondre Stevenson ezen a héten 58 elkapással a harmadik az NFL-ben a futójátékosok között, és a 385 elkapott yarddal pedig a negyedik az NFL-ben. Stevenson vezeti a csapatot a futási kísérletek (164) és az elkapások (58) tekintetében is. A Patriotnak eddig három olyan játékosa volt, aki a futási kísérletek és az elkapások terén is vezette a csapatot : Tony Collins (1987), Sam Cunningham (1977) és Mack Herron (1974).
  • Marcus Jones, 799 return yarddal (301 punt-visszahordás és 498 kickoff-visszahordás) az első helyen áll az NFL-ben, a 14,3 yardos punt return átlagával is első az NFL-ben, míg a 24,9 yardos kickoff return átlagával pedig harmadik az NFL-ben.
  • Matthew Judon Nick Bosa-val holtversenyben az első az NFL-ben 14,5 sackkel. Andre Tippett az egyetlen Patriots játékos, akinek több sackje volt egy szezonban, mint Judonnak. Tippett 1984-ben 18,5, 1985-ben pedig 16,5 sacket szerzett.
     

 

 

Sérülésjelentés

(december 14.)

 

Patriots :

Nem edzett : OL Isaiah Wynn (láb), CB Jack Jones (térd), WR DeVante Parker (agyrázkódás), RB Rhamondre Stevenson (boka)

Korlátozottan edzett : DL Christian Barmore (térd), LS Joe Cardona (boka), RB Damien Harris (comb), WR Jakobi Meyers (agyrázkódás), CB Jalen Mills (ágyék)



Raiders :

Nem edzett : G Alex Bars (térd), CB Rock Ya-Sin (térd)

Korlátozottan edzett : DT Andrew Billings (szárkapocscsont) G/T Jermaine Eluemunor, (csukló), RB Josh Jacobs (comb, kéz),  G Dylan Parham (térd), LB Denzel Perryman (csípő), CB Sam Webb (betegség)

 

 

 

 

 

A meccs esélyese Las Vegasban sem a Las Vegas,

1-2 pont körüli favorit a Patriots, 44-45 összpontszám mellett.

 

 

lgpw15

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

Jacobs és Adams igazi csúcsragadozók, életveszély minden megmozdulásuk. A SEC hátul azért elég sok elkapást engedett, ha a passrusht valamiért tudják korlátozni, akkor Carr szétdobálhat minket. Viszont nálunk feltámadott a pusztító erő Judon és Uche személyében, remélem Carrt szétterrorizálják, hogy össze-vissza dobáljon.

A támadóegység kétséges, ha Steve visszajön, akkor lehet visszaállunk megint a korábbi nemnormális menetre, hogy "majd Steve megoldja ". Miközben a két újonc futó kiválóan teljesített, különösen Strong, tehát simán lehetne Stevensont pihentetni még - és nem mellékesen a koordinátort/irányítót változatosabb játékra kényszeríteni.

Nagyon kétséges, mi lesz a vége, de még szép, hogy GOOO PATS!!!

"és elcsábították Las Vegasba a liga legjobb OC-jét vezetőedzőnek."

Kellően aljas, nekem átjött :D

Mostanában nem szoktuk megnyerni azokat a meccseket, amikor sok pontot kell csinálni, és itt sokat kell majd, mert sokat is fogunk kapni. Rövid hét volt, idegenben, a sérültjeink "csak" cserélődnek, nagy csodára és komoly változásokra nem számítok. Rohadtul kellene a W, de.., kellemesen meglepne.

Nem bírtam kihagyni... :o) 

(még úgy se, hogy egyébként én egyáltalán nem tartom rossz OC-nek, sőt.)

 

Pénteki sérülés jelentés: Vasárnap Parker, Wynn, Mills out. 

Kérdéses:

RB Rhamondre Stevenson (ankle)
RB Damien Harris (thigh)
WR Jakobi Meyers (concussion)
OT Yodny Cajuste (calf/back)
CB Jack Jones (knee)
LS Joe Cardona (ankle) 

Azért nem nagyon volt olyan meccs, ahol Parker, Meyers, Stevenson és MJ is játszott. Ha meg  volt, akkor a fal volt szétesve. Tudom, a többi csapatban is van sérülés bőven, de biztos nem a szerencsésebbek között van a Pats ebben az évben e téren.

Egyébként Jonnu még játszik? Az elmúlt 2-3 meccsen megint nem lehetett hallani róla. Gondolom blokkol derekasan… de attól tartok ez kevés lesz a hosszabbításhoz vele (már ha lejár a szerződése).

Bocsánat, csak egy észrevétel : a cím helyesen Patriots@Raiders lenne. 

Barmore a rosteren, Wynn IR. 

Elnézve a sorsolásunkat, nekünk már most elkezdődik a PO. Ráadásul néztem az éjszakai meccset, hát azok nfl csapatoknak néztek ki. Ha ezen a CIN/BUF/MIA 3-ason átmegyünk max 2-1-gyel az nagy csoda lesz. Jah és még van egy Vegas meccs is. Most megmutathatják a srácok, hogy milyenek is valójában. (én az eddigi forma alapján úgy állok neki, hogy 1-3 lesz, aztán jöhetnek a kellemes meglepetések:) )

A Raiders kötelező (mint a legkönnyebb a 4 közül)  valamint a halakat is muszáj lenne, a csoport sorrend miatt. Ha ez a kettő megvan, a PO is meg lehet, csak hogy legyen még egy meccs az idényben. 

Az elmúlt 20 év legfegyelmezetlenebb és legbutább NE-jét láthatjuk. Remélem az O, MP-vel az élen gyalog jön haza, mert a D nem engedi felszállni a repülőre! Jah és az ST is vigyék magukkal.

Nyilván a meccs végi Benny Hill jelenet volt a csúcs, de ha nincs az az elkúrt szitu a félyardoson és az ST nem engedi blokkolni a puntot, ez a meccs a 4. negyed közepére eldől!

Válasz NB2 üzenetére

Tehát ha az ST megnyeri a meccset, akkor kircsi, ha nem akkor pedig gyaloglás van.
Majd ha a D lesz ramaty, akkor ők gyalogolnak?

Ezek a végletek basszus..