Beharangozó 18. hét : Patriots @ Bills

Kép
week18patsatbills

        A 18. héten a New England Patriots Buffaloban fejezi be a 2022-2023-as NFL alapszakaszt. A Highmark Stadiumban sorra kerülő eseményen természetesen a csoportrivális Bills ellen lépünk pályára magyar idő szerint január 8-án vasárnap, 19:00 órai kezdettel.

 

 

 

 

 

 

A két csapat elmúlt mérkőzései

 

        A Patriots a múlt heti 23-21-es győzelmével a Miami Dolphins ellen életben tartotta a playoff esélyeit. Az elmúlt három hétből ez az első győzelem, pedig a Raiders és a Bengals ellen is karnyújtásnyira voltunk a W-től, ki nem kényszerített, egyéni hibák akadályozták meg azoknak a meccseknek a behúzását. A mi meccseinket nem részletezem, aki ezt olvassa, biztos látta is azokat.

 

        A Bills az idei szezonnak toronymagas favoritként futott neki, messze a legjobb oddsa volt a Super Bowlba jutásra, és jónéhány csapattal ellentétben meg is szolgálták a bizalmat. A Buffalo jól kezdte az idényt, legyőzte a címvédő Ramst és a Titanst, majd éppencsak 2 ponttal kikaptak a Miamitól egy nagyszerű mérkőzésen. Majd egy négy meccses győzelmi sorozattal komoly skalpokat gyűjtöttek be (Ravens-Steelers-Chiesf-Packers), de utána kicsit megtorpantak, Josh Allen megsérült, és talán ezért is, a játéka is gyengült egy kicsit, így 3 ponttal legyőzte őket a Jets, és a szezon talán legjobb meccsén, az év elkapásával, felülmúlta őket hosszabbításban a Vikings. Ezt a két vereséget követően lassan újra formába lendültek, nem mindig hibátlan játékkal, de a 11. héttől kezdve behúzták valamennyi meccsüket, közte visszavágva mind a Dolphinsnak, mind a Jetsnek.

       Három hete a Dolhinst győzték le, ennek a meccsnek az összefoglalóját a múlt heti Miami elleni beharangozóban megírtam, egy fantasztikus meccsen, többször vezetést váltva, végül utolsó másodperces field goallal győzőtt a Bills, mindkét csapat kiváló játékkal rukkolt elő.

        Két hete a Chicago Bears csapatához látogatott a Buffalo, ahol rendkívüli hidegben és szélben nem nagyon hasított a passzjáték egyik oldalon sem, az első félidőben még elbirkózgattak a csapatok, Allen interceptiont is vétett, a félidőre 10-6-os Bears vezetéssel fordultak a csapatok. Aztán a Bills megrázta magát, és végül a második félidőben 4 touchdownt is felraktak a táblára (bár Allen INT ide is jutott), miközben a Bearsnek egy field goalon kívül megmozdulása is alig volt, egy rakás punt mellett fumble és turnover on downs is jutott. Így végül magabiztos, 35-13-as győzelmet aratott a Buffalo.

        Múlt héten Cincinnattiba utazott a Bills. Aki követi az NFL-t, de talán még azok is tudják mi történt, akik nem, a mérkőzés egy borzasztó esemény miatt félbeszakadt, Damar Hamlin egy nem komolynak tűnő ütközés után összeesett, és a pályán kellett újraéleszteni. Állapotáról nincs részletes információ egyelőre, annyit közöltek, hogy folyamatosan javul az állapota, ébren is van már az altatás után. A mérkőzést nem folytatták, az NFL egyelőre nem döntött a meccsről azon kívül, hogy a héten nem pótolták, és tekintve a feszes menetrendet, erre nem is nagyon lesz alkalom. A legvalószínűbb, hogy teljesen törlik, de ez a rájátszásba jutást nem befolyásolja, csak az első három kiemelés szempontjából lett volna jelentősége, illetve, új lehetőségként felmerült, hogy felesben csúsztatják a rájátszást, és a wild card kör időpontjában csak az NFC wild card meccseket játsszák le és a Bills-Bengalst pótolják, miközben az AFC többi playoff csapata bye weeket kap, a rákövetkező héten pedig az AFC wild card köre menne le, az NFC csapatok pihenése mellett. Ezzel feltehetőleg csúszna az egész program, és a Super Bowl előtt a két részt vevő csapat nem két hetet, hanem csak egyet pihenhetne. Majd meglátjuk.

 

        A mi rájátszásba jutásunk feltételeit is mindenki tudja gondolom, de azért a rend kedvéért jegyezzük meg : ha megnyerjük a Bills elleni meccset, akkor bejutunk a rájátszásba a 7. helyen minden más mérkőzés eredményétől függetlenül, míg ha vereséget szenvedünk, akkor csak akkor csípjük meg ezt a helyet, ha a Dolphins kikap a Jetstől, a Steelerst legyőzi a Browns, és a Jaguars megveri a Titanst. Kezünkben a sorsunk, de ha nem sikerül élni vele, akkor szurkolhatunk más csapatoknak a bejutásunkért.

 

w18p3

 

 

 

 

 

A két csapat statisztikája

 

w18stats

 

w18p2

 

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

       A Patriots futójátéka a szezon utolsó előtti mérkőzésén sem tudott maradandót alkotni. Rhamondre Stevensonról már hetekkel ezelőtt is úgy tűnt, hamarosan átlépi az 1000 yardos határt, de még mindig 14 yardra van szüksége ehhez. Damien Harris visszatért sérüléséből, de nem tudott sokat segíteni a csapatnak a futásaival. Az év első felében mutatott produkció nem tért vissza, továbbra is küszködik a csapat a földön való haladással : a Miami ellen a csapat 21 futásból 77 yardot szerzett, és ebben már benne van egy 18 yardos Stevenson megiramodás is. A csapat 3,7 yardos futásonkénti átlaga nem túl acélos, és ha azt nézzük, hogy decemberben a támadófal szinte mindig ugyanazzal az öt emberrel állt fel, kifejezetten harmatos.

       A Buffalo ezzel szemben továbbra is jól fogja az ellenfelei futópróbálkozásait : meccsenként átlagban 104,4 yardot engednek a földön, amivel a negyedikek a ligában, és 4,3 yardot engednek futásonként, amiben a 13. helyen állnak. A Bills folyamatosan rotálja a védőfalát, Ed Oliver, Jordan Phillips, Daquan Jones és Tim Settle stabilan teljesít, őket pedig két kiváló linebacker, Matt Milano és Tremaine Edmonds segíti a futójáték megállításában. A Patriots akét csapat első mérkőzésén mindössze 60 yardot tudott összekaparni a földön (köztük egy 16 yardos draw futással egy egyértelmű passz szituációban). Mindezek alapján nehéz elképzelni, hogy pont most, a Bills ellen fog feléledni a New England futójátéka.

          Előny: Bills

 

 

 

Amikor a Patriots passzol

        A Bills védelme a legnagyobb sajnálatunkra a futás mellett a passzokat is elég jól fogja. Meccsenként átlagban 213,3 yardot engednek a levegőben, amivel a 14.-ek a ligában, de passzonként átlagosan csak 6 yardot engednek, amellyel a hatodikak. Ráadásul a Buffalo secondaryje egyre egészségesebb. Visszatért Tre'Davious White, aki újra teljes edzésmunkát végez, és aki az első meccsünkön még csak kevés időt kapott, miután visszatért a tavalyi szezonban elszenvedett ACL sérülésből. A cornerek, Dane Jackson és Taron Johnson mellett a safety Jordan Poyer is biztos pontja ennek a secondarynek, és visszatért IR-ről Kaiir Elam és Christian Benford is.

        Az első találkozónkon ez a secondary jól tudta limitálni Mac Jonest és a Patriotsot a levegőben, csak 195 passzolt yardja volt a New Englandnak. A legtöbb elkapása Stevensonnak volt (6), és az elkaól közül egyedül Jakobi Meyersnek volt kettőnél több elkapása (3). A Bills passrusha még mindig elég jó, annak ellenére, hogy a csapat sztár passzsiettetője, Von Miller kiesett az egész szezonra egy térsérülés miatt. A Rousseau-Epenesa-Lawson hármas, kiegészülve Matt Milano linebackerrel bármelyik irányítóra veszélyes, és folyamatosan fenn tudják tartani a nyomást. A Patriotsnak szüksége lenne arra, hogy Meyers mellé fellépjen másik, vagy több másik elkapó is, a Miami ellen 29 yardos elkapást villantó Tyquan Thorntontól remélhetjük, hogy képes lesz újra néhány nagy játékot megcsinálni. Ezzel együtt ez a matchup sem a New England támadósorának kedvez sajnos.

          Előny: Bills

 

 

 

Amikor a Bills fut

        A Patriots támadófala hagyományosan jól teljesít a futás levédekezésében, de ez leginkább a normál futójátékra vonatkozik, a futkározós irányítók ellen már közel sem ennyire rózsás a kép. Ez a matchup nehezen megjósolható Josh Allen jelenléte miatt. Barmore, Davis, Guy, Godchaux, Wise, Bentley, Tavai - az elmúlt hetekben mind remek munkát végeztek a futók megállításában, és alappal remélhetjük, hogy Devin Singletary és James Cook sem fog tudni nagyon elszabadulni - bár kétségkívül nagyszerű running backek. 

         A New England 106,4 yardot enged meccsenként átlagban az ellenfeleknek a földön, ezzel a hatodik helyen állnak, míg a futásonkénti 4,1 yardos átlaggal az ötödikek vagyunk a ligában. A Bills futott yardjai kiemelkednek a ligából, ami nagyrészt köszönhető Allen atletikus játékának, aki nem fél megiramodni, és akár beleállni a szerelésekbe is. Singletary vezeti a Buffalo futóit 790 yarddal, de mögötte közvetlenül Allen következik, 758 futott yarddal és 6,6 yardos átlaggal. A Bills átlagosan 142,8 yardot tesz meg a földön, amivel hetedikek a ligában, és 5,3 yardot futásonként, amivel a második helyen állnak.

        Bár a Bills futószekciója igazán jó képességű játékosokból áll, de az igazi X-faktort Allen jelenti, különösen a red zoneban, ahol az irányító már hét futott touchdownt jegyez idén. Komoly feladat lesz kordában tartani Allent és a Bills futóit, de ennek a Pats front7-nek képesnek kell lennie hogy megállítsa a Buffalot, ha szükséges Kyle Dugger vagy Jabrill Peppers figyelhet majd Allenre.

          Előny: Patriots

 

 

 

Amikor a Bills passzol

        Josh Allen továbbra is a liga egyik legjobb irányítója, habár a számai idén nem olyan kiemelkedőek, mind 2021-ben, ebbe feltehetőleg a könyöksérülése is szerepet játszik - ennek ellenére nem hagyott ki egyetlen meccset sem. Allen továbbra is tömi labdákkal kedvence elkapóját Stefon Diggset, aki a liga elitjébe tartozik 103 elkapással, 1351 elkapott yarddal, és 10 touchdownnal. A többi elkapás nagyjából egyenlően oszlik meg a többi játékos között, Gabriel Davis, Isaiah McKenzie, Dawson Knox és a futó Devin Singletary is veszélyes a levegőben, és visszatért a csapathoz Cole Beasley is, aki a slotból jelenthet problémát a Pats védelmének.

        Allen az egyik legjobb a ligában abban, hogy meghosszabbítsa a játékokat, türelmesen várja a legjobb opciót, vagy kimozogjon a zsebből, és akár futás közben oldja meg a passzt, vagy lábon a first downt. A Patriots secondaryje a számok alapján jól teljesített az idényben, de a kiemelkedő teljesítmények nagy része tartalék irányítók, gyengébben passzoló csapatok, vagy kevésbé futkosó QB-k ellen jött, az igazán mozgékony irányítók és jobb csapatok ellen megszenvedett ez az egység is.

        Buffaloban nem lesz könnyű dolga a New Englandnek, Judon és Uche nyomása elengedhetetlen lesz, főleg úgy, hogy a corner poszt elég vékony lett sérülések miatt, Jack Jones IR-re került, míg Marcus Jones és Jalen Mills sem tudta vállalni a múlt héten a játékot, és most Jonathan Jones is sérüléssel bajlódik, így pedig nagyon nehéz lesz megállítani ezt a passzgépezetet.

      Előny: Bills

 

 

 

Speciális csapatok

       Mindkét csapatnak van egy biztos pontja a spec teamjében : a rúgók. Tyler Bass és Nick Folk is kiválóan teljesít. Folk ugyan elhibázott egy extrapontot a múlt héten, de értékesített egy kulcsfontosságú 49 yardos mezőnygólt, amivel 14-10-re zárkóztunk fel a Dolphins ellen. A puntolásnál már más a helyzet, az a Patsnél katasztrófális, Michael Palardy nem nagy segítség, szerencsére Jake Bailey már edzett a héten, talán pályára léphet vasárnap.

        A Patriots coverage munkája sem volt túl jó a Miami ellen. Mostert két rúgást is a 30-asukon túlra tudott visszahordani, Marcus Jones kiesésével pedig a returner munka is visszaesett a New Englandnél. A Buffalo mind a rúgásoknál mind a kickek esetén is a Coltsból megszerzett Nyheim Hinest használja a visszahordásokra, aki lendületet tudott adni a Bills visszahordásainak. A Bills puntere, Sam Martin a támadósornak köszönhetően nem túl sokszor lép pályára, de amikor igen, akkor jól teljesít, a kiszámíthatatlan buffaloi időjárásban is stabilan rúg.

        A Patriots speciális egysége mélyen az elvártak alatt teljesít az utóbbi időben, ami részben a sérüléseknek is köszönhető, így egyértelműen a Bills spec teamje tűnik jobbnak a két csapatrész összevetésében.

          Előny: Bills

 

 

 

w18p1

 

Érdekességek

  • Az e heti mérkőzés lesz a 127. találkozó a két csapat között. A New England 77-48-1-re vezet a sorozatban, és a legutóbbi 45 alapszakasz mérkőzésből 36-ot megnyert. A Patriots 38-24-1-re áll a Buffaloban lejátszott mérkőzéseken, ebből 31-18-ra a Highmark Stadionban.
  • Hét egymást követő sorozatos söprés és 15 egymást követő Patriots-győzelem volt 2003 és 2010 között. Ennek a sorozatnak a Buffalo 34-31-es győzelme vetett véget a Ralph Wilson Stadiumban 2011-ben. A 15 meccses győzelmi sorozat az NFL történetének negyedik leghosszabb győzelmi sorozata egyetlen ellenféllel szemben. A Patriots a 2011-es alapszakasz végén visszavágott ezért a vereségért, amikor az első negyedben összeszedett 21-0-ás hátrányt ledolgozva zsinórban 49 pontot szerzett, és 49-21-es győzelmet aratott.
  • Bill Belichick mérlege a Buffalo ellen 36-10 (mint a Patriots vezetőedzőjeként). Sean McDermott mérlege a New England ellen 5-7.
  • Korábbi Patriots játékos a Billsnél Jake Kumerow, illetve a korábbi Pats játékos Ryan Wendell most a Billsnél segédedző. Korábbi Bills játékos most a New Englandnél Connor McDermott.
  • Mac Jones passzsikerességi mutatója 66,5% az első két szezonjában. Ha ez a szám megmarad a szezon végéig, akkor ez lenne a valaha volt második legmagasabb sikerességi ráta egy irányító első két NFL-szezonjában. Az első Joe Burrow, aki 2020 és 2021-ben összességében 68,2%-ot hozott le.
  • Ja'Whaun Bentley 115 szereléssel vezeti a csapatot, ez egyben a karriercsúcsa is már.
  • Kyle Dugger az első Patriots játékos, aki egy szezonban három védő touchdownt ért el, két interceptiont és egy fumblet hordott vissza idén.
  • Devin McCourty a Patriots tagjaként lejátszotta a 205. meccsét. Ezzel megelőzte Stephen Gostkowskit, és elfoglalta az ötödik helyezést a csapat történetében.

 

w18p4

 

 

Sérülésjelentés

(január 4.)

 

Patriots :

Nem edzett : TE Jonnu Smith (agyrázkódás), DB Marcus Jones (agyrázkódás)

Korlátozottan edzett : WR Jakobi Meyers (váll), CB Jalen Mills (ágyék), WR DeVante Parker (agyrázkódás), CB Jonathan Jones (mellkas)



Bills :

Korlátozottan edzett : CB Taron Johnson (agyrázkódás)

Korlátozás nélkül visszatért az edzésre :  QB Josh Allen (boka, könyök), CB Cam Lewis (kar), DT Jordan Phillips (váll), LB Tyrel Dodson (térd), TE Dawson Knox (csípő), LB Matt Milano (térd), S Jordan Poyer (térd)

 

 


 

 

w18p5

Mielőbbi felépülést kívánunk a Bills safetyjének, Damar Hamlinnak!

 

 

 

 

 

 

w17gp

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál a Buffalo,

 7-8 pont körüli favorit a Bills,  42-43 összpontszám mellett.

 

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

Nem mi vagyunk az esélyesek, de azért én várnék életjeleket, ha már pl. Parker visszatér. Kíváncsi leszek a falunkra, hogy mennyire képes végig koncentrálni, és nem a döntő pillanatokban összeomlani, kíváncsi leszek a védőfalunkra Allen kontollálásában mit tudnak elérni, és hát jó lenne látni konstans előrehaladást a támadóegységtől, esetleg akát TD-t is elérhetnénk, ha már a múlt héten ez elég jól ment.

Szóval GOOO PATS!!!

Ja, és valóban jó lenne egy/kettő rájátszás meccset elérni, hogy a foci elvonás minél később kezdődjön... :) :) :)

 

És a meccset az Aréna4 élőben közvetíti.

Nem tudni, hogy a Bills milyen mentális állapotban van ill. Mi milyen összeállításban tudunk kiállni. (Marcus nagyon kéne, de Parker se ártana!) A lényeg, küzdjünk az utolsó mp-ekig, ostobaságok nélkül!

Más. Örülók, hogy a nagy QB misztifikáció kicsit eloszlóban van, kiegyenlítődik és felértékelődik a Csapat erőssége/mélysége. Nem elitnek számító QB-k vezényelhetik/vezényelhették a PO-ba/felé csapatukat, mint pl. Purdy, Thompson, Pickett, Huntley, Rush, D.Jones, Smith vagy akár MJ.

UPDATE: A csütörtöki edzésen Marcus, Parker, Smith a korlátozottak között!!!

A Bills ellen ebben a szezonban már nem fogadnék, elnézve ezeket a klasszik amerika-sztorikat :)

Számomra továbbra is evidens, hogy akkor lesz playoff, ha a többiek belöknek.

Az NFL hivatalosan is törölte a Bills-Bengals meccset.

Hogy ennek eredményeként pontosan hogyan lesz lebonyolítva az AFC rájátszása, az a 18. hét eredményeitől is függ majd, de egy esetleges Bills-Chiefs AFC döntő feltehetőleg semleges pályán kerül megrendezésre, nem lesz pályaválasztó egyik csapat sem.

Érdekes. Itt még komoly morgások lehetnek, a Chiefs konkrétan semmiről nem tehet, de bukhat egy hazai pályát szélsőséges esetben. És ez csak egy a #jópár forgatókönyvből, amire komoly hatással lehet a döntés. Már ha megszavazzák ma, mert ez még csak javaslat, 24 tulajdonos igenje kell hozzá. A liga Hamlin gyógyulása mellett az eredmények számukra kedvező alakulásáért is komolyan szorít, ebben biztos vagyok.

Merem fogadni, hogy egyhangúan, vagy szinte egyhangúan fogják elfogadni a tulajdonosok a javaslatot.

Ha így lesz, nem lesz semmi morgás.

A Chiefs ennél sokkal jobb szervezet, egy hazai pályán bőven felülemelkednek, sőt.

Ha úgy érted, hogy majd a szurkolók morognak, hogy pl. esetleg utazniuk kell, az, véleményem szerint, ebben a helyzetben, pont le van szarva. A meccset meg kell nyerni és kész.

A tulajok nagyrésze a negatív visszhang miatt nem merne mást mondani. Most őszintén olyan nehéz lett volna lejátszani kedden du-n 4-kor a meccset? Kb egy félnappal lett volna kevesebb pihijük. Azt is írhatnánk, hogy nem igazán a pályán dőlnek el a dolgok.

A Bills hazarepült innentől a keddi játék elég meredek. Jóformán haza se értek a meccsről, és máris mehetnek vissza, miközben a csapattárs a halálán van. A keddi repülés meg játék elég egyenlőtlen feltételeket biztosít ebben a helyzetben.

Nekem az volt az első furcsa lépés. Mármint nem azért mert szívtelen f@sz vagyok, de mitől volt biztos, hogy nem lesz kedd estére áttéve? Az még időben is belefért volna. A Bills hazament, és ennyi, nyilván ebben a helyzetben nem kapnak büntetést, de nem olvastam olyat, hogy ez le lett volna egyeztetve. Onnantól, hogy stabilizálták a legrosszabb azért szerencsére nagy eséllyel kizárható volt.

 

én ebben nem látok semmi extrát, mármint a hazamenetelben. Vége volt a meccsnek, halasztották. A csapattárs halálán van. Mit kellett volna tenniük, várni ott Cincinnatiben, hogy meghal-e a srác, lesz-e a döntés?

Teljesen egyértelmű, hogy hazamegy egy ilyen trauma után mindenki és nem várakozik a bizonytalanra, hogy lesz-e meccs másnap vagy nem. Szerintem a Bills amúgy nem is játszott volna másnap, és látva a Bengals fair play hozzáállását ők sem.

Szerencsére ritkán van ilyen szintű vészhelyzet, de az meglep, hogy egy ilyen méretű bizniszben nincs kész vészforgatókönyv a hasonló helyzetekre. Ott volt Karácsonykor a nagy hóvihar, amikor éppen Buffalo-ban hullottak az emberek, mint a legyek, mert menni kellett a bótba... Akkor is a levegőben lógott egy halasztás, főleg a keleti-parti csapatoknál. De itt volt példának a covid időszak is. Ha arra van Asperger szindrómás kolléga, hogy : "-Még sosem volt olyan játékos az NFC és AFC egyesülés óta, aki két pohár kólát ivott meccs előtt, miután három hamburgert ebédelt úgy, hogy +20°C volt és 8 mm eső esett előző nap...." szintű WTF példákkal rombolja az értelmünket magyar idő szerint hajnali egykor, akkor lehetne őt vészforgatókönyv gyártó A,B,C,D,... terv tanfolyamra is beíratni.

Dolgoztam 10 évig katonai reptéren, ahol meló közben megállt a szíve egy bajtársunknak és meghalt a helyszínen, de az aznapi tervben szereplő repüléseket végrehajtották és igazából nem is tette szóvá senki. Nehéz kérdés ez, mindig az adott szitu és a közeg határozza meg, hogy mi lesz a kimenet. Bár ahogy Freddie Mercury is megénekelte: Show must go on!

Az egy katonai reptér, gondolom katonákkal. Oké, hogy nálunk nem kell nagyon háborúzni, de mégis csak egy katonaság.
A másik meg a sportpálya, ahol nem szokás meghalni élő adásban.
 

És anélkül hogy tudnám egy katonai reptér munkarendjét, vagy a bajtárssal való kapcsolatot a halál pillanatában, azt gondolom, hogy egy sportpályán közvetlenül melletted meghal valaki, majd látod is őt pár lépésről, úgy hogy ebben nincs benne a halál lehetősége, mint pl egy repüléssel kapcsolatos balesetnél vagy katonaságnál, így ez nem is összehasonlítható.

A kólás példát algoritmusok kezelik, max azokat futtatja egy kolléga, így nincs hova beíratni válságkezelési tanfolyamra :)

Vészforgatókönyv van. Erre is volt a szabálykönyvben. Mégpedig az, hogy ha a meccs halasztásra kerül, majd törlésre, akkor a győzelmi százalék rangsorol. Tehát pontosan tudják, hogy benne van az a pakliban, hogy nem lesz megtartva mindig minden meccs és majd lesz olyan, amikor elmarad. Ez csak a szurkoló privilégiuma, hogy márpedig meg kell rendezni akkor a meccset..

Ez egy nagyon feszített menetrend, ami ha borul, akkor nagyon nagy mértékben növekszik a sérülésfaktor is. Nekünk könnyű így okoskodni, hogy hétfő helyett kedd és max rövidhét, hiszen a mi életünkben dolgozunk meg alszunk egyet max. De ott meg regenerálódni kell, felkészülni, aminek nagyon precíz ütemterve van. Nem véletlenül nem szeretik a csütörtököt sem emiatt és nem véletlenül lesz ott a legtöbb meccs szar. Meg ugye a sérülések száma is egyre csak növekszik..

Ha problémát okozott volna a törlés, akkor nem törlik, vagy a csapatok hőzöngtek volna. Egyszerűen ezt a meccset ezen állapotok után, 1-2 nappal nem lehetett lejátszani.

Ja. Nem is az 1-2 nappal későbbi lejátszásra gondoltam, hanem a tulajdonosi szavazás/Bengals HC morgás valami olyat sejtet, hogy nem volt becsomagolva zsírpapírba egy vészforgatókönyv.... Ráadásul a meccsen is elég nagy volt a bizonytalanság a hogyan továbbról...

A Bengals és a Chief is szív olyanért, ami nem volt benne a pakliban. 

Ez elég faramuci helyzet, hogy pont azon a meccsen van a szezon vége előtt 1 héttel, ami a teljes AFC top kiemelést is befolyásolja.

Én azt a verziót is el tudtam volna képzelni, hogy a Bills lemondott a meccs folytatásáról (érthetően, de következményekkel), ezért ez egy L nekik. Csak ezt egy halálán lévő játékossal a kórházban nagyon nehezen lehet meghozni. Onnantól meg mindenképpen lesz csűrés csavarás, hogy éppen kinek az érdeke sérül a meccs kiemelésekre gyakorolt hatása miatt.

A Bengals azzal hogy belement a meccs halasztásába (nagyon sportszerűen tette) kvázi kirakta magát annak, hogy egy testület dönt a meccs eredményéről.

A Chiefs tényleg nem tehet semmiről, de hát ez legyen a legnagyobb baja bármelyik csapatnak, hogy semleges pályán kell bejutni a SuperBowlba.

A pénzfeldobálós szabély elég furára sikerült ebben a formában szerintem is, de nem nagyon tudnék értelmes verzióval előállni. Mármint olyannal igen, ami szívtelen és csak a Bills-t bünteti, de annak meg nem nagyon van tere.

Hát az biztos, hogy nagyon faramuci a helyzet és nincs win-win-win- 32 csapatból mindenkinek jó végkifejlet.

Tudom, hogy profik meg minden, de a Bills játékosok arcát látva, nem voltak abban a lelkiállapotban, hogy másnap újra játsszanak szerintem.

Egy hét alatt rendbe rakják őket, és igen, the show must go on, de ott, rögtön nekiállni újra a meccsnek szerintem rossz döntés lett volna. Nemcsak médiavisszhangilag, egyébként is.

Hamlin már kommunikál! Első kérdése, papírra leírva, ez volt: Ki nyert? 

Nekünk ez a meccs lesz idén az SB.

És ha nyerünk, akkor egy visszavágó formájában jöhet a 2. SB :)

Ne vitassa senki, ha ezt a Billst - minden körülményt figyelembevéve - akárhogyan is verjük, akkor ezzel a megnevezhetetlen teljesítménnyel is helyünk van a rájátszásban. Abban meg amúgy sem bízom, hogy a 3 másik meccs mindegyike jól alakul. Valóban ez lesz a mi kis Super Bowlunk! Go Pats! Get up Hamlin!

Szerintem senki nem tudja megmondani, hogy egyes szituációkban melyik csapat van előnyben. Legfeljebb azt, hogy normális körülmények között melyik lenne. A körülmények azonban nem normálisak. A Billsen kívül senki nem tudja, hogy milyen állapotban vannak a játékosai. Ha jó híreket kapnak az plusz motivációt adhat, ha rosszat, az rombolhat. Egyelőre mérsékelten jókat kaptak. Nem beszélve arról, hogy fizikai szempontból szinte by week-en voltak.

Innentől szurkolok nekik, hogy vigyék haza Hamlinnek a gyűrűt lehetőleg úgy, hogy a Pats-et beviszik a rájátszásba. A meccstől pedig azt várom, hogy a védelem ezúttal is jó, de a győzelemhez kevés lesz, a támadósor pedig ugyanolyan nézhetetlen, mint eddig volt.
 

Ezt még reggel megírtam, csak nem küldtem el. Azóta jó hírek érkeztek Hamlinről, ami rontja a Pats esélyeit, de ezt most nem bánom.

 Azt gondolom, hogy a halasztás-nem halasztás kérdésben jelentős szerepet játszottak a kórházból kapott-nem kapott információk, amiktől függött a döntés. Amikről fogalmunk nincs. Addig, amíg Hamlin altatásban kritikus állapotban volt, egy döntési helyzet volt, nem lehetett az gyors újrajátszást javasolni. Azt követően, hogy javult az állapota, pedig egy másik. Nem beszélve arról a körülményről, hogy normális helyeken nem egy ember dönt és a jóváhagyásra váró javaslatot előzőleg egyeztetik minden érdekelttel annak érdekében, hogy a jóváhagyás során ne érje meglepetés a javaslattevőt, ami időbe telik. Gondolom figyelembe vették egy későbbi újrajátszás mellékhatásait is. Helyesen tette az NFL, hogy abban a helyzetben nem döntött se az újrajátszás, se a halasztás mellett, hanem várt. Arról pedig, hogy a rájátszásba jutó csapatok tulajainak és az nfl-nek milyen érvei és ellenérvei voltak amellett, hogy ne játszák le a meccset, nem tudjuk, mert alig ismerjük a körülményeket (pl szponzori, tv-s szerződések stb) mégha egyeiket-másikat sejtjük is. Nyílván nem a fair play eszméi voltak az elsődlegesek, ha egyebek az újrajátszás ellen szóltak.

Dehogy nyerjen a Bills.... 

Függetlenül a helyzettől csoport riválisnak szurkolni számomra elképzelhetetlen de te tudod... 

Kicsit elkeserítő, hogy a tulajdonosi szavazással megerősített NFL javaslattal az akkor mély empátiát tanúsító, vétlen csapat, azaz a Bengals járt a legrosszabbul. A Chiefs belekeverése meg szinte érthetetlen. Noha Hamlin már egészen jól van, McDermott-ék valahogy nem igazán szeretnék azt a meccset mindenáron lejátszani, nem olvastam sehol erre utaló szándékukról. Zah Taylor enyhén szólva dühös - jogosan. Szerintem csak az érdekelt csapatok tulajdonosainak, akik az AFC PO-ba már fixen bejutottak, kellett volna szavazni. 

Jack Jones és Bailey is bedurcizott. Előbbi a szekrènyét is kipakolta, utobbi bukja a 4 éves szerződése garantált tartalmait. Ha így folytatja , Jonesnak vissza se kell jönni nyáron mi meg húzhatunk megint egy cornert. Bailey meg már most pá-pá szerintem.

Vasárnap tuti kicumizunk, a Jets-Miami megjósolhatatlan a 2 világtalan QB val. A Steelers sem nyer.

Én màr a holtszezont várom és hogy hogyan alakítjàk át a csapatot, ki lesz az új offense cordinator. Ki jön Agholor és Jonnu helyére stb.

Jonnu szerződése elég meleg.. 19M DM van, ami több mint a 2023-as cap hitje, ha rosteren van (17M). post jun1 cut pedig 12,6M halott pénzt hoz magával. Igaz így lenne 4,5M cap saving. De akkor ugye pótolni is kellene, és 4,5-ért nem nagyon jön jobb ember.

Jack Jones csapat fegyelmit kapott (eltiltás + pénzbüntetés), mert, Reiss szerint, késett edzésről és a rehabilitációját se végezte rendesen. Természetesen az ügynöke szerint csak félreértés történt. Kár lenne a fickóért, igen ígéretes volt a játéka, de egy újonc ne durcáskodjon.

Bailey visszaesése rendkívül szomorkás, a visszatérésében bízott, ám sajnos az idei statjai nem igazán jobbak Palardy-nál. :(

UPDATE: Bailey feljelenti a csapatot, mert szerinte az eltiltása/felfüggesztése indokolatlan.

Vasárnap Smith és Mills out.

Akkor 1☑️. Nőnek azok az esélyek 😉

Most hogy a Chifes nyert, a Bills akár már pihentethet a rájátszásra?

Ha akarják bukni a 2nd seedet. Azt gondolom, hogy a JAX könnyebb ellenfél mint a Chargers, az nem világos, hogy a Cincyvel semleges pályán kéne játszaniuk vagy menni hozzájuk?

A Jaguars csoportgyőztes, negyedik kiemelt ezáltal. Hatodik sanszosan a Ravens lesz. Velük senki nem akar játszani, ha Lamar visszatér.. Nincsenek nagyon abban a helyzetben, hogy “ellenfelet válasszanak” jövő hétre, nem úgy alakult. Emiatt is szar, ahogy történt és zárult a MNF. Nekünk továbbra is kell a Jets, és a Browns 🤷🏼‍♂️

Mondjuk Lamar és a PO az két különböző fogalom :) Hiába jó vele a Ravens, ha a PO-ban egyszerűen mindig csődöt mondd. De amúgy én is úgy vagyok vele, hogy a Bills nem fog szórakozni, nyerni akarnak aztán meglátjuk mi lesz.

Minden vasárnap éjjelre szkeptikus vagyok, hogy aztán következő vasárnap délutánra már megint reménykedjek :)

Még az sem biztos, hogy tudna játszani Lamar a meccsen, de az igen, hogy több hete nem végez edzésmunkát. A PO-ban egyébként sem megy annyira neki, ráadásul több hét kihagyás után jönne vissza. Ez azért nem rossz ómen akárki játszik majd a Ravens-el. A cseréje meg nem túl acélos. A csoportgyőztesek helyében velük, vagy a 7. kiemelésen becsúszó csapattal játszanék legszívesebben, és lehet, hogy ebben a sorrendben.