Ups & Downs - 18. hét: Patriots @ Bills

Kép
Ups

A szezon utolsó Ups&Downs-a következik!

UP

Devin McCourty: Van rá esély, hogy élete utolsó NFL-meccsét játszotta vasárnap, bár az eredmény nem alakult úgy, de a teljesítménye ezúttal is az elit éveit idézte. Volt egy fontos interceptionje az első félidő végén, összeszedett egy fumble-t és két leütött labdát is jegyzett. Ez a "díj" most a Bills elleni meccsnek szól, de ha ez volt az utolsó meccse, akkor stílusosan zárja karrierjét. Oda került, ahová egész karrierjében tartozott.

DeVante Parker: Az alapszakasz utolsó meccsén hozta a legjobb teljesítményét, hét felé szálló passzból hatot elkapott, 79 yardot és két touchdownt szerzett. 2023-ban 6 millió dollárt keresne a jelenlegi szerződése szerint, idén (számomra) bebizonyította, hogy megfelelő körülmények között ennyi pénzért rendkívül hasznos játékos tud lenni.

Mac Jones: Jones az egyik legjobb idei teljesítményét rakta le az asztalra vasárnap. Persze, a puszta számok nem feltétlenül ezt mutatják, de gyakorlatilag az első interceptionig hiba nélkül hozta a találkozót, utána jött az egyetlen komolyabb hiba tőle. A meccsvégi két INT-nél a szerencse is elpártolt tőle és a csapattól. A playcalling végre hasonlított egy NFL csapatéra, és ebből a fiatal irányító is tudott profitálni.

DOWN

Speciális egység: Talán nem túlzás, ha azt állítom, az egész szezon egyik leggyengébb teljesítménye volt az övék ezen a meccsen. Borzasztóan kezdődött a találkozó, abból még fel tudott állni a csapat, de a második Hines TD-nél érződött, annyi a playoff-álmoknak. Személy szerint remélem, hogy Achordtól megválik a csapat, és a megfelelő ember (Judge) kerül jövőre a helyére.

Myles Bryant: Örülnék, ha azt tudnám mondani, hogy Bryant hullámzása is folytatódott, ám ez nem lenne igaz. Stabilan gyenge teljesítményt hozott, a második visszahordott TD-nél és John Brown hatpontosánál is óriásit hibázott a draftolatlan cornerback. Neki lejár a szerződése és RFA lesz tavasszal, ami azt jelenti, hogy tendert még kaphat a csapattól, ami idén 2,6 millió dollár. A szezonban nyújtott teljesítményét nézve ennyit talán megér, de nagy harc minden bizonnyal nem lesz érte a piacon.

Hozzászólás

MJ elsö INT-je szerintem csak 50%-ban az ö sara. KB ugyan azt a játekot játszották meg kesöbb Parker TD-nél. Ö pedig, Agholorral ellentétben, küzdött érte és elkapta.

Erdekesség, hogy amikor play action játékot hivtak, akkor azok kb. mindig sikeresek voltak. Azt kéne MJ-vel meg az offensel játszatni, ami müködik...

 

Az ST down evidens.

Kis kiegészítés, mert azért a meccsen megszerezték Palardy puntját a Bills 35 yardosán, amit egy INT-el visszaadtunk 23-35-nél, 8 és fél perc volt hátra.

Remélem Judge akkor is tud majd alkotni, ha a két legjobb játékosa (idén Cody Davis és Schooler) hiányozni fog.

DMC nagyon nagyot ment (még Bryant hibáját is próbálta menteni az első hosszú TD-nél, pár éve még lehet sikerült is volna neki), még így 100 évesen is bőven átlag feletti. és pont ezért tartok a visszavonulásától, mert azzal óriási lyukat fog hagyni a free safety poszton. Védelmi szempontból kb. a legnagyobb need lesz egyből az offseasonre.

OFF:

Azt írják Derek Carr megszerezhető lesz. Tipikus zsebirányító, illene BB rendszerébe és voltak elég jó pillanatai. MJ beválásának jobban szurkolok, de lehet 1-2 évre esetleg meg lehetne próbálni.

Carr 31 éves csak és hamar jönnek majd a kétségbeesett qb-needy csapatok, neki simán kinéz valahol egy 5 éves, 35-40M/szezon szerződés. Már ha nem ad érte valaki picket, az se lepne meg, a mostaniból még 3 év és 121M van vissza neki. Nem hiszem, hogy mi lennénk a következő csapata, még úgy sem, hogy Mac mellett sincs egyértelmű állásfoglalás egyelőre..

egyetértek, hogy ő nem hozzánk jön.

bár azért én láttam már egy olyan örült ötletet, hogy Carr-Jones csere lesz Raiders és a Pats között!!!!!!!!!!!!!! (de nem tudom, hogy ezt melyik oldalon láttam).

Nekem kimondottan nem tetszene. Carr nem egy top 5-10 irányító (szerintem), aki a csapatot azonnal a kontenderek közé emelné a teljesítményével. Van egy brutál nagy szerződése, ami elvinné jó részét a capnek, pedig most pont azzal lehet játszani, hogy a legdrágább pozícióban játszó kezdőnk keveset keres és lehet turbózni a többi posztot. Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy 3-5 éves távlatban sokkal jobban járunk, ha most maradunk Macnél. Max nem jön be és akkor halott pénz nélkül ki lehet szállni az üzletből.

Kicsit OFF

A PFF 10-es listája* a Pats játékosokról (Forrás: D.Randall Nesncom):

  1. LB J.Uche 83,1

  2. RB R.Stevenson 81,3

  3. LB J.Bentley 79,6

  4. RG M.Onwenu 79,3

  5. S K.Dugger 78,4

  6. RB D.Harris 75,8

  7. WR J.Meyers 75,6

  8. S J.Peppers 75,0

  9. DE D.Wise 74,9

  10. CB Jack.Jones 74,7

* M.Jones (támadásban) és P.Strong kevés snap számuk miatt kizárva, egyébként 1. és 3. helyen állnának. Judon csak 13. (73,6), MacJones 21. (67,5). MJ a liga QB-jei között a 24. helyén áll.

Nekem Harris és J.Jones helye meglepetés, az utóbbi mint a legjobb Pats CB.

Köszi! Engem Judon 13. helye lep meg - mindig mondják, hogy a sack szám nem jó fokmérő, ez is ezt erősíti.

Off, de jó hír:

The Patriots have announced they plan to hire an offensive coordinator for the 2023 season and will begin interviews next week. 

Azaz bejelentette a csapat, hogy fel fognak venni egy OCt a jövő évre és a következő héten kezdődnek az interjúk.

 

Ezen túl azt is bejelentették, hogy Mayo szerződését is próbálják meghosszabbítani. Úgy legyen!

Ezt nem titkolták el eddig sem. Hiszen BB interjúk során is beszélt a helyzetről.
El lett mondva általuk, és a szakik által is, hogy életben lévő szezon közben nem lehet OC-t, meg rendszert cserélni. Ezt csak a szurkolók képzelik el, hogy holnap más sétál be az irodába és onnantól működik az ami annak az embernek a fejében van.

De ez nem így működik.

És amint lehet máris lépnek, belátva azt, hogy ez félrement.

 

Igazad van, csak annyiban egészítenélek ki, hogy itt nem OC cseréről van szó, hanem hogy egyáltalán legyen már kinevezve valaki. Legyen akinek a nyakába lehet akasztani a kolompot, akin el lehet verni a port.

Occam szerint is elég egyszerű magyarázat lehet, hogy ha nincs valaminek felelőse, akkor mindenki felelőtlen... 😉

A fejétől bűzlik a hal, de milyen büdös lehet egy eleve fej nélküli hal?! 😵‍💫

Eddig is volt OC, pl JMD, BOB, és azok kinevezése előtt ugyanúgy titulus nélkül voltak, mielőtt kiérdemelték a posztot.
Szóval az a borotva ide nem lesz jó.
Megnézték MattyP alkalmas-e, kiderült, most jön más. Kívülről csak titulussal lehet érkezni.

Azt nem tudjuk miért a Patricia vonalra esett a választás, de erről is keringenek elképzelések.

1.JMD után nem volt jobb terv. Kívülről nem akarták megoldani, Caley túl nagynak ítélték a kabátot. Adta magát a két egykori edzőnk. Akik amúgy jó edzők, de ez most nagyon nem jött össze a labda ezen oldalán.
2. A jelölt foglalt volt és csak 1 év múlva lesz elérhető. Pl BOB, de biztos lehet még neveket találni, akikre ráillik. Ezért olyanokkal oldotta meg, akik az OC érkezése után is a csapatnál maradnak.
3. Azt gondolták, hogy képesek megugrani ezt az akadályt, és max egy év múlva érkezik valaki, ha nem sikerül.

Kraft pedig akármelyik is volt ezek közül, vagy ezeken kívül, mindre rábólintott, hiszen engedte. Már ha kellett az engedélye ehhez egyáltalán.

Minden cégnél van meeting, ahol felfele jelentenek az alkalmazottak. A Patsnél sincs ez másként. Ez nem raport, hanem beszélgetés az irányokról..

Elég szép meneteléseink voltak kinevezett OC nélkül is a múltban, akkor miért nem bűzlött a hal a fejétől? Most is a szakértelemmel volt gond, nem azzal, hogy van-e papírja, vagy nagyobb fizetése valakinek a poszt folyományaként.


 

Charles Weis távozása után 2005-ben nem volt kinevezett OC-nk és meg is állt a hirtelen jött menetelés, a Division körben búcsú a Broncos ellen. Azután JMD és BoB között 2009-ben OC nélkül búcsú a Wild Card körben a Ravens ellen, 2010-ben OC nélkül búcsú a Division körben a Jets ellen.

Akkoriban a nagy hype miatt már csak a SB volt az elfogadható kimenet, mert már olyan túladagolás volt, hogy kellett a cucc a népnek. A PO akkor is megvolt köszönhetően az akkor még patent BB-TB együttműködésnek. Azóta ahogyan ez a tengely megbomlott, sajnos az igényeket is lejjebb kellett adni. Valahogy akkor is érezni lehetett a siker esélyét, amikor a köztes években nem volt meg a Lombardi és mióta új érába léptünk, építkezünk most sem az a baj, hogy nincs februári konfettieső, hanem, hogy az esélyének a szikráját sem érzem (ami szubjektív), de ami rosszabb, hogy a fogadóirodák sem (ami már közelebb van az objektívhez).

Én csak szívből remélem, hogy olyan sínen vagyunk ami nem vakvágány...

Ezt már többször leírták itt nektek, hogy valami álomvilágba éltek ezzel a minden évben SB, anélkül meg kuka a szezon látásmóddal.

Tehát ha OC nélkül nem vagyunk SB résztvevők, akkor az egy szar szezon volt? Mindezt úgy, hogy kilenc részvétellel olyan dominanciát mutattunk be 2 évtized alatt, ami nagy eséllyel nem lesz még egy a ligában..

Írtad, hogy fejétől bűzlik a hal, hát ez igaz, mert a gondolatmeneted is onnan hibás..

Azt a lécet nem én tettem magasra, én csak ültem a TV előtt... Egy rakat játékos állítólag azért jött ide, hogy esélye legyen gyűrűre, mert az aktuális csapata a közelébe sem kerülhet (részben ugye pont a Patriots akkori dominanciája miatt...).

Ha 2000-2021 közötti időszakot nézem (amikor Charlie Weis lett az OC és a végén JMD fosztogatónak állt), akkor azért volt 9 SB részvétel, ami 43%-os arány. Az már függőséget is okozhat...

Tudtuk, hogy ez egyszer véget ér, de attól még szar érzés.... És nem is a SB vagy PO részvételre kell ezt kihegyezni, hanem arra hogy van-e szikra, van-e esély, van-e terv, van-e valódi építkezés vagy csak a rendelkezésre álló építőkövek egymásra vannak górva...

De, légyszíves ne azzal gyere, hogy mi innen semmit sem látunk, mert a közvetítés alatti képekből úgy tűnik, hogy a chairman székből sem. 

De remény mindig van, úgy még sosem volt, hogy sehogyse legyen...

Ja és ami a legfontosabb, az  hogy nem volt kinevezett OC nem azt jelenti, hogy senki nem látta el az OC feladatokat. Hanem azt jelenti, hogy ugyanúgy együtt éltek, ugyanaz vonatkozott rájuk, csak nem volt róla papírjuk.

Ha azt gondolod, hogy azért "csak" a playoff jutott a csapatnak, mert titulusban hiányzott az OC jelző a nevük elöl, akkor becsapod magad.

Lényegi különbség nem volt az elvégzett munkában, vagy minőségben a részükről csak azért mert nem volt kinevezve OC. Vagy ugyanez megfordítva, ha most Patricia neve előtt OC státusz szerepel, akkor sem tudott volna többet a stáb.

Mellesleg D oldalon ugyanez volt Flores-szel például, vagy Mayoval. Nem attól lesz jó az egység, hogy DC jelzés van az edző neve előtt.

Igazad van, de akkor deklaráltan BB látta el ezt a beosztást a mostani helyzettel ellentétben és 2005-ben még csak 53 éves volt, míg 2010-ben csak 58 éves. És most nem is nevezte magát OC feladatokért felelős személynek, arra ott lett VOLNA MP. De valamiért nem nevezték ki és ez csak nüansznyi különbség, pont olyan kicsi amennyivel nem jutottunk tovább a múlt héten...

Most tényleg titulusokon megy a lovaglás?
Az elvégzett munka ugyanaz, akár OC-nek hívnak valakit, akár nem. A fizetésén spórolunk..

Attól mert nem volt kinevezve JMD ugyanúgy ő volt az OC. Az hogy BB mit vállal magára  a médiában azt meg tudjuk, mindent.

Szóval annak semmi jelentősége, hogy egy titulus ki van osztva vagy nincs. Annak van jelentősége, hogy aki az egységgel foglalkozik az mennyire ért hozzá.

Ez a BB hány éves dolog meg olyan, hogy ha túl öreg lenne ehhez, akkor már rég elküldték volna a búsba Krafték. De nem az mutatja az öregedést, hogy nem tud SB-be jutni, vagy nincs playoff win, hiszen ez minden más csapatnál is előfordult az elmúlt évekbe amikor a rebuild évei jöttek.

Ráadásul BB a kutyaütő átmeneti években sem mutatta a szenilitás jegyeit, hiszen éppen miatta végeztünk gyenge kerettel is majdnem playoff helyen, aztán kicsit erősebb kerettel playoff helyen.

A mostani D is azért király, mert jól rakta össze. Szóval a labda azon oldalán nem öregszik, vagy mi? :)

Ezek a prekoncepciók nagyon félrevisznek és olyan általánosításokat ragadsz ki, aminek semmi lényegi része nincs.

Az, hogy a csapat bejutott ennyiszer a Super Bowlba az csoda, ha ettől egy szurkolónak elvárás lesz (magas léc), akkor az becsapja magát és frusztrált lesz, mert könnyen lehet, nem lát újabb SB meccset Pats részvétellel a köv.20 évben. És ez teljesen normális jelenség lenne, egy kicsi downswinggel megtoldva. És nem azért mert BB vagy más HC öreg, vagy a csapat rossz, mert lehet nekünk lesz a legjobb csapatunk 10 év múlva azt azzal se fogunk bejutni, mert annyira kicsi dolgokon múlik a playoffban a siker..

Szóval aki a (dicső) múltban él az megkeseríti a jelenét...

A BB témánál félreérted, amit írok. Igazából arra gondoltam, hogy (2009-2010.) BB felvállalta ezt a szerepkört, hiszen még a középkorúságának végén járt hihetetlen tapasztalati tőkével, de most, mikor már idős korba lépett, már nem állt bele, hogy egymaga vigye a hátán a döntésfelelősségét.

A magasra tett léccel nem a szurkolókra gondoltam, hanem például arra a csapatunk fénykorát fémjelző játékosra (a tudod ki...), aki még a szupermodell feleségét, a gyerekeit is dobta csak hogy még egyszer SB-t nyerhessen. Ha valaki nem tud lekattanni erről a "csak a SB szereplés ér valamit" vonalról, akkor ő biztosan. És adassék meg az olyan laposföldhívőknek, mint amilyen vagyok, hogy azt gondoljam, hogy ha a GOAT így tesz, akkor "ha egy jelenségre több magyarázat is lehetséges, akkor azt kell választani, ami a kevesebb (tudományosan nem bizonyítható) feltételezést tartalmazza. Vagyis a legkevesebb hipotézisre épít, így arra épít, hogy az egyszerűbb magyarázat a helyes" elv mentén azt gondoljam, hogy az egyik legnagyobb kedvencem a családját is hátrahagyta azért, hogy SB-ba játszhasson. Mi csak szájkaratézunk itt, míg ő mindent sutba dobott ezért. Akkor csak kialakul a függőség... Csak egy picit...

 Nekem legfeljebb nem kell a TV előtt éjszakáznom januárban és februárban....

Hát az hogy Brady egy mániákus, önző, egoista,, maximalista ember nem igazán jön egy franchise SB elvárásaihoz. Ugyanis a mi csapatunk elvesztett egy ikont, és Brady meg az álmaiért egy kész csapatba ment.

Akkor állná meg a helyét ez a dolog amit feszegetsz, ha Brady egy rebuildben lévő csapathoz ment volna, ahol nincs cap space, nincs skill személyzet és kiöregedik a D java.

Nekünk még Bradyvel együtt is át kellett volna esni a védelem reformálásán, és mint tudod, nem igazán költöttünk sokat a QB fizukra azóta évente. És még így is szorított a sapi, amikor lecseréltük a támadósort.

Szóval hiába maradt volna itt, nem jutottunk volna vele sem Super Bowlba. És valszeg idén a Tampával sem lesz ott. De ő elmehet hajszolni a vágyait, kielégíteni az egóját bármilyen csapathoz, és ott hagyja a Tampát gödör alján. Akik majd  akár évtizedig nem lesznek a playoff közelében sem..

Szóval egy franchise-t nem lehet egy játékos vágyaihoz hasonlítani. Mert a játékos oda megy ahova akar, ha ekkora sztár..Míg a franchise ezer dolog köti a sikerhez vezető úton, és ezer másik befolyásolja azt..

Nagyon jól összefoglaltad!

Emlékszem anno sokak írták azt, hogy miért nem lehetett megtartani Bradyt. A válasz egyszerű, ő Super Bowlt akart nyerni, az pedig a caphelyzet miatt nem volt megoldható. Erre az volt a válasz, hogy ez hülyeség, mert 20 évig csak sikerült megoldani. Na, most kérem szépen, meg lehet nézni a Tampát, akik három, ismétlem HÁROM!!! szezon után úgy fognak földbe állni, hogy csak na, Brady ha pedig még mindig gyűrűt akar lépni akkor lelép.

A hardcore Bucs szurkolók majd "szenvednek", a bandwagonerek meg mennek tovább, őket nem fogja érdekelni a dolog. A Rams is egyébként hasonlóan járt, jöttek a kulcsjátékosok sérülései, gyengébb játék, és egyből besült az egész.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy ez egy rossz módszer, hiszen bejött nekik és meglett a gyűrű. Ezt azt gondolom minden NFL franchise bevállalná 3-5 év szenvedésért később.

Végül még egy dolog, amit Zsolt írt, arra reagálnék: Nagyon könnyen lehet, hogy 5-10 év múlva Brady is ezerszer jobban szeretné, ha az egész család ott lenne mellette és velük lenne teljes az élete, mint hogy 736. alkalommal is bebizonyítsa, hogy ő a GOAT.

A Denver megmutatta, hogy működhet, ezt másolta valamennyire a Tampa és a Rams is.

A probléma, hogy a Denver 10 éve szerintem még a PO-ba sem jutott, simán kinézhet ez utóbbi 2 csapatnak is. Hozzáállás kérdése, hogy kinek mi jön be. Én most bemondom, hogy van legalább 10 csapat szurkolója, akik lehet most azt mondanák, hogy feláldoznák a 10 éves jövőt egy SB-ért.

Ez hülyeség:)
Mert ezt mondják, jön egy SB cím, aztán a köv 10 évben ugyanúgy kárálnának tovább, hiszen pont ezért kárálnak most is :)

Nincs olyan régen a legutóbbi SB win, hogy emiatt sírni kellene. Nézzük meg a többi 32 csapat mióta vár erre..Nem sokan lesznek értelemszerűen, akiknek kevesebb idő telt el azóta, hogy ott jártak.

Aki most elégedetlenkedik, az egy SB win után pár évvel újra elégedetlenkedne.

Miközben vannak franchise-ok, akik még sosem nyerték el a Lombardit, vagy több mint 20 éve várnak rá ikonikus csapatként..

Osztom a véleményedet TB-vel kapcsolatban, meg fogja bánni... Csak azért hoztam fel a történetét, hogy jelezzem Topinnak, hogy nem csak a bugris szurkolók lehetnek SB mániások, hanem a legnagyobb benfenteseket is megfertőzheti. Már most Karácsonykor is picsogott, hogy a családja nélkül van egy szállodai szobában. 

A játékos SB mániás, hiszen ezért megy el gyűrűért olcsóbban. Ezért nem vonul vissza, stb..
Erről szól az élete kb..

Egy franchise meg teljesen máshogy működik, leírtam fentebb. Nem lehet párhuzamba rakni ezeket.

A szurkoló meg a 3. szempont, akinek a mindenkori win a lényeg, vagy mielőbbi SB win, de ez ugye teljesen irreleváns. Egyik sem összehasonlítható szempont a másikkal.

De egy kicsit hagy ülhessünk fel arra a tűzre, amit a játékos gyújt az akarásával. Ezért nézünk mozifilmet is, hogy kicsit más haljon meg helyettünk, míg fejben mindenkit szarrá lövünk....

Most nem értelek.. Brady Tampa játékos, allinben vannak, jogos elvárás az SB. A Pats nincs allinben, nem is kergeti senki, hiszen maradtak a rebuildben lévő csapatban..

Szóval a mi csapatunkkal szemben nem volt jogos elvárás az elmúlt években ez.

Sajnos valóban nem volt jogos elvárás ez az utóbbi években, nincs is az a tűz, csak hát ezen nőttünk fel az elmúlt 20 évben. Ha 20 évig az esetek 43%-ában nagydöntő van 29%-ában bajnoki cím, akkor az addiktív.

Amúgy Te, hogy látod, mi voltunk All-in-ben az utolsó években? Vagy egyszerűen csak foltoztuk a lyukadó vitorlát, amíg lehetett, de mikor végleg elszakadt, akkor cseréltünk? Kik voltak a végén annyira magasan fizetettek, hogy nem jött ki a matek?

2019-ben és az előtte lévő években allin voltunk. Nem csak szerintem, hanem a számok szerint is.

TB szerződése úgy lett kialakítva és garantálttá téve, hogy jelentősen csökkentette a hosszabbítás esélyét, és a legmagasabb fizetés volt 2020-ban is a hátrahagyott DM.

A Pats mindig igyekezett tisztán tartani a capet a jövőre nézve, és csak akkor költött belőle jelentős összeget, amikor a championship window nyitva volt. Nálunk az Allin nem egy Rams féle költekezést jelent, hanem a mi saját felépített gazdasági rendszerünkön való túllépést. Ezért talán a szurkoló nem érzi, hogy abban van éppen a csapat, de mi nagy eséllyel a jövőt sosem fogjuk eladni egy esetleges bajnoki címért.

A folyamatos playoff esély fontosabb, és ez a csapatnál is visszaköszön. Egy allin nem garantál bajnoki címet, de azt igen, hogy 1-2 év múlva megy a franchise a süllyesztőbe 3-5 évre.

Nálunk jött Antonio Brown, aki távozása után hagyott 5M halott pénzt, amivel szintén top15-ben volt egy évvel később is a kereseti listánkon. Itt volt a pályafutása legmagasabb fizujával az utolsókat rúgó sérült térdű Edelman, ezen felül 31millió halott pénz keletkezett a 20-as Brady nélküli szezonra.

Michael Bennett, Gostkowski, Harmon például, mind azért tudott itt DM-t kreálni, mert előtte olyan dealt írtak alá, ami kitolta ezt az időszakot egy (két) bizonyos évért.

D.Thomas volt a WR depht alja és vissza se tudtuk hozni oda, hiszen az Edelman, AB, Gordon, Henry, Meyers ötös volt előtte. És az év közbeni kiesések miatt egy 2.kört adtunk Sanuért, hiszen menteni akarták a költekezést és a kvázi utolsó évet a bajnoki ablakból.

Jason McCourty 5,5 millióval, Adam Butler 3,2 millióval nyomta a sapit 2020-ban. De HT és a többi veterán szerződése is itt kezdett lecsapódni, pedig elviekben azok csak a 2018-2019-es évek miatt köttettek meg ebben a formában.

Volt Cannonnak is nagy dealje ebben a szakaszban, ott volt Mason, Guy.

Szóval a Pats görgette maga előtt a hosszabbításokat TB miatt, és amikor kipukkant a lufi, akkor az egy gyengébb rostert engedett csak meg. Majd amikor ezt kimozogtuk és tudtunk költeni végre a piacon, akkor felhúztuk a rostert olyanra, amivel egy újonc QB is playoffba jutott jó coaching mellett.

Idén már erős roster volt, de a coaching ürült ki. Erről már többen írtak itt, felesleges belemenni. Ezt a tudás elvándorlást lehetetlen pótolni, hiszen ha lehetne, nem vándorolnának el, mert máshol is meglenne a stáb utánpótlása.

Hú, nagyon szépen köszönöm ezt a részletes magyarázatot!

A számok teljes ismerete nélkül is ez az érzésem volt végig az elmúlt kb 5-6 évben. A TB éra végén éreztem a kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk féle All-in-t. 

Lassan kifelé kellene jönnünk a gödörből és azt gondolom, hogy az elmúlt 3 év visszafogottabb (és itt hagyjuk meg, hogy ki-ki a saját szájíze szerint véleményezze...) teljesítménye után az edzőkeringő is alább fog hagyni, ezáltal összeérhet a szezon a fazonnal. 

Köszönöm, még egyszer!

1:BB kapcsán totálisan fals amit írsz.

2:TB kapcsán meg nem tudjuk mi vezetett az elhidegüléshez, simán elképzelhető, hogy független a sporttól. 

"aki még a szupermodell feleségét, a gyerekeit is dobta csak hogy még egyszer SB-t nyerhessen"

Bocsánat, de ki vagy Te, hogy Brady élete felett pálcát törj a tények ismerete nélkül? Honnan tudhatod azt, hogy éltek?

"Osztom a véleményedet TB-vel kapcsolatban, meg fogja bánni..."

Aztán tovább olvastam és látom, hogy Te vagy Nostradamus.

Béke. 

Válasz Zsolt75 üzenetére

És akkor ehhez mi közünk van, hogy Neked mennyi pénzed van illetve Brady miként éli az életét? A pletyka és az, hogy mi zajlik két ember között nem mindig fedi a valóságot. Ahogy fent megírták, máshol volt esélye újabb SB-re, nálunk akkor nem, én megértem a döntését. Most valószínűleg tovább áll és a Tampa X évig megszenvedi ezt, de bevállalták. A Pats más filozófájú franchise.

Szurkolóként VÉLEMÉNYÜNK lehet, és szerintem sokan gondolják/gondoljuk úgy, hogy az elmúlt 2 évnek nem így kellett volna alakulnia. 2 éve is azt mondtam és tartom is, rossz döntést hozott TB, amikor visszajött.

Az idei év után vajon hova tudja magát eladni jövőre?

Ne viccelj, szerintem így is sorba fog érte állni jó pár csapat. Bár idénre szerintem komolyan visszaesett, de a Raiders és a Jets is fixen meg akarja majd szerezni. Óriási marketingértéke van még mindig és a játéka sem borzalmas, top 5 támadófallal és top 5 skill player személyzettel a rájátszás is simán meglehet, főleg ha egy kompetens edzői stáb van mellette. Ettől függetlenül továbbra is tartom amit mondtam, és ebben egyetértünk: borzasztó nagy hülyeség volt visszajönnie, most szerintem az eddig elfogultak számára is nyilvánvalóvá kellett hogy váljon, nagyon messze volt ez a csapat a PO-csapattól. Ha nem ilyen gyenge divízióban vannak, most ugyanott választanának a drafton, ahol a Patriots...

Marketing miatt leigazolni valakit?:) Jó végülis az NFL is valamennyire a pénzről szól:)

Kérdés: hol van ez a top 5 Oline/skill player garnitúra és pont egy jó irányító hiányzik onnan? És amúgy igen, sajnos TB-nek ez a hátránya, hogy ez már neki kell, mert nem tudhatod mennyi van benne. Így meg egyre nagyobb rizikó. Bevallom nem néztem minden Tampa meccset, amibe bele-bele nézegettem, ott elég unott, frusztrált fejet vágott TB, ez sem volt valami biztató, a jövőre nézve.

Természetesen nem csak a marketing miatt:) Ezért is írtam, hogy Brady nem játszik annyira rosszul, hogy csak a neve miatt kerüljön szóba, hanem ott van mellé egy megfelelő személyzettel egy jó teljesítmény is. Skill playerek és a piac miatt (ami ugye fontos) írtam a Vegast, ráadásul ott van ugye JMD is. Csak kérdés, hogy azzal a támadófallal mit lehet kezdeni, mert oké, hogy Brady valamennyivel esetleg jobbá tudja tenni, de olyan sokat azért nem kell ettől várni. A Frisco még egy valid opció lehet, de ott meg annyira jó a rendszer, hogy nem kell egy ennyit kereső irányító (mert Brady sokat fog kérni, ez nem kérdéses, még ha az idei cap hit nem is lesz top5-8 között), főleg, hogy a jelenlegi trióból sem tudják, hogy kivel mennek tovább :)

Ha viszont a Jetsbe megy, háááát...

Nem igazán emlékszem, hogy ilyen bejelentett interjuzgatás mikor volt utoljára. Eddig belülről lépkedett mindig valaki vagy csak úgy jött/hozták/visszahozták. Én Caley előre lépésére számítottam, de lehet, hogy Ő is menni akar. Mayo ügye úgy gondolom nem pénz kérdés, Ő előre akar lépni (DC? :)) Kíváncsi leszek, hogy kik pályáznak és a GM Úrnak ki felel meg! 

Olyan sem mostanában volt, hogy 4 évig nincs playoff-győzelem, Kraft elég komolyan az asztalra csaphatott, a pletyók szerint minden nap bent van és nem nyugszik. BB gondolom belátta, hogy előbb szabadul a főnitől, ha nekiáll :D

Nagy egyetértés volt köztük, szóval nem felsőbb nyomás van..csak év közben nem lehetett cserélni.
Ez a Kraft asztalra csapás ugyanolyan urban legend, mint amikor jól sikerülnek a draftok. Akkor biztos Kraft szólt oda, meg komolyan vette a stáb...persze, máskor meg direkt szarul húznak, hátha kibasszák őket, vagy lebasszák őket :)

Szurkolók szeretnek túlzásokba esni.

Egyik tulajdonos se örül, ha vége az aranykorszaknak, de azért egy Kraft szintű tulaj nem fog érzelemből asztalt borítani. Pontosan tudja milyen feltételekkel adta oda a csapatot BB-nek, és azt is hogy nem minden döntés lesz pozitív kimenetelű.

Nick Caley, a Patriots tight end edzője interjút készít a Jets csapatával támadókoordinátori pozícióért. (Forrás: Patspulpit) 

OFF

Ez a Lawrence gyorsan felejtő típus... 

Prudy, mint 3.QB játszhatott volna jobban, a ~300 yard, 3 passzolt és 1 futott TD szép, de egyszer puntolnuk kellett... 

Az amerikai foci csapatsport. Ez a Purdy tényleg nem rossz, de azért az is igaz, hogy a liga egyik legkomplettebb csapata van körülötte. Még a sokak által lesajnált JimmyG is elég jól elvolt abban a csapatban.

Az első mondatod perfekt. A két irányító eredményes "működése" a csapattársak és szerintem Pederson ill. Shanahan sikere is. De azért, főleg Prudy esetében, nem becsülhető le a QB képessége (olvasás, játékhosszabbítás stb.) éles meccsen. A draft pedig megint növelte az ellentmondássoságát/bizonytalanságát. :)

Én kivárom, hogy máshol mit produkál majd, mert szerintem el lesz cserélve. Valahogy nem várom, hogy a három első körért megszerzett Lance lesz náluk a csere. Purdy-ért meg most kell elkérniük amit csak tudnak. Lehet meg tudnak valakit fejni még jobban mint JG-ért. Én tartom, hogy egy közepes irányító is sztár lenne azzal a csapattal.

Off: Patriots will interview Vikings receivers coach Keenan McCardell for the team's offensive coordinator vacancy. 

ESPN's Mike Reiss reports the Patriots will interview Oregon associate HC Adrian Klemm for their OC vacancy.

Azaz a Vikingek elkapó edzőjét és egy oregoni társ HC-t  interjúztatni fogunk az OC pozícióra.

 

Nem vagyok képben, ezért kérdezek inkább BoB volt az Alabama-n is az oc amikor Mac Jones irányított?

Válasz vhs-box üzenetére

Viszont a hírek szerint volt köztük egy komolyabb együttműködés: Mac segített BOB-nek megtanulni a playbook-ot.