Free Agency Tracker 2023

Kép
FA23

03.22.

  • 13:05 - Lassan lecseng a szabadügynökpiac érdemi része, így zárul a tracker is. A továbbiakban rövid hírként, új cikként kerülnek majd ki az oldalra az érkezők. A szerződéses cikk frissítve lett, Cody Davis szerződésén kívül mindegyik megtalálható.

03.21.

  • 19:58 - Jerry Jeudy minden bizonnyal nem lesz Patriots-játékos. Egy denveri újságíró információi szerint a játékost a Browns szeretné nagyon megszerezni, a Patriots kiszállt a licitből, miután túlságosan sokat kért az elkapóért a Broncos.
  • 1:04 Damien Harris egy évre a Buffalo Billshez szerződött. Harris az utóbbi két évben többször is küszködött sérülésekkel, minden bizonnyal ezért nem marasztalta a csapat, illetve Stevenson személyében megvan az elsőszámú jelölt a posztra.

03.20.

  • 22:39 - Az elkapó Nelson Agholor a mai napon a Baltimore Ravensnél vizitált. Az elkapósor jelenleg eléggé telítettnek tűnik, a játékos pedig nem is teljesített úgy, hogy számítani lehessen a visszatérésére (nem véletlenül nem kapkodnak utána a csapatok).

03.18.

  • 23:16 - Cody Davis is marad a csapatnál! A nemrég visszavonult Devin McCourty hozta az infót, miszerint egy évre írt alá a speciális egység egyik ásza. További részletek egyelőre nem ismertek (Cardona leigazolását Devin testvére, Jason írta meg elsőként, úgy tűnik egyikőjük sem tud leállni és felcsaptak insidernek).
  • 12:10 - Öt játékos (Davis, Board, Gesicki, Cardona és Wilson) szerződésének derültek ki a pontos részletei, ezekkel frissítettük a cikket.

03.17.

  • 21:31 - A következő igazolás: a speciális egységben remekül teljesítő LB Chris Board kétéves szerződést írt alá, maximum 6,7 millió dollárt kereshet ezalatt.
  • 17:16 DT Daniel Ekuale kétéves szerződést írt alá.
  • 16:42 - Jalen Millstől megvált a Patriots! A veterán cornerback két szezont töltött New Englandben, tavalyi éve sokkal gyengébbre sikerült, ráadásul sokat volt sérült is. Ezzel a lépéssel 5 millió dollárt spórol a csapat.
  • 15:58 - Jó esély van rá, hogy Taylor Rapp New Englandben folytatja a karrierjét. A safety tegnap volt viziten Foxboroughban, szerződés nélkül távozott, ugyanis a Bengalsszal is volt már lebeszélt találkozója. Jeremy Fowler (ESPN) információi szerint azonban közel vannak a felek egy megállapodáshoz.
  • 15:55 - Joe Cardona lett a liga legjobban fizetett longsnappere! Tegnap csak annyit lehetett tudni az új szerződésről, hogy egymillió dolláros aláírási bónuszt kap meg azonnal, most viszont kiderült, hogy valójában egy négyéves, 6,3 millió dolláros szerződésről van szó, ami maximálisan elérheti a 6,7 milliót is. A garantált tartalom 2,6 millió dollár.
  • 14:22 - Továbbra is képben van Jerry Jeudy? A héten többször volt már róla szó, hogy a Broncos túladhat elkapóján, most pedig egy denveri újságíró is lehozta a hírt, miszerint folyamatban vannak tárgyalások egy esetleges cseréről. A Broncos egy első- vagy egy magas második körös picket plusz egy játékost szeretne a fiatal elkapóért. Kérdés, hogy JuJu és Gesicki érkezése után, továbbra is szeretné-e megszerezni a Patriots a játékost.
  • 13:15 - Még egy adalék a Gesicki-igazoláshoz. A játékost az a Bill O'Brien recruitolta a Penn State egyetemre, aki most a támadókoordinátora lesz a Patriotsnál. Ebből - és sok más lépésből - is látszik, hogy igyekszik az edzők kívánsága szerint erősíteni a csapat.
  • 13:06 - Egy régi és egy új játékossal bővült a keret! DT Daniel Ekuale marad a csapatnál. A védőfal közepén bevethető játékos főleg a pass rushban jeleskedik. Érkezett azonban egy új TE is a csapatba, a Dolphinstól Mike Gesicki, aki egyéves, maximum 9 millió dolláros szerződést írt alá.

03.16.

  • 23:53 - Joe Cardona négyéves szerződést írt alá a Patriotsszal! A longsnapper az előző szezon végén sérülés miatt nem tudott pályára lépni, ám azóta meggyógyult, most pedig hosszútávú szerződésben egyeztek meg a felek. Bővebb részletek egyelőre nem ismertek, mindössze annyi, hogy egymillió dolláros aláírási bónuszt kap a veterán játékos.

  • 22:03 - Még két vizitáló játékosról érkezett hír, a korábbi Patriots-, Lions- és Dolphins játékos, Trey Flowers érkezett csütörtökön Foxboroughba, valamint LB Chris Board. Továbbá hivatalossá vált, hogy a csapat megvált az irányító Brian Hoyertől.

  • 21:24 - Jordan Schultz információi szerint jól sikerült Andrew Van Ginkel vizitálása Foxboroughban, a játékos most Las Vegasba látogat.

  • 16:25 - Egy újabb játékos, aki ma Foxboroughba látogat: a korábbi Vikings elkapó Olabisi "Bisi" Johnson. A játékos az elmúlt két nyáron elszakította az ACL-ét, így nem tudott pályára lépni.

  • 16:00 - Immár hivatalos, LB Mack Wilson egy éves szerződést írt alá, maximum 2,2 millió dollárt kereshet ezalatt.

  • 15:45 - Úgy tűnik, meg is van az egyezség Wilsonnal. Bővebb részletek egyelőre nem ismertek, ugyanis még nem 100%, hogy marad, de ebbe az irányba mutatnak a dolgok.

  • 15:20 - A Patriots továbbra is szeretné visszaigazolni LB Mack Wilsont. A játékost a Texans szeretné még megszerezni.

  • 15:03 - Field Yates és Ian Rapoport beszámolója szerint a mai napon S Taylor Rapp érkezik Foxboroughba. A korábbi második körös játékos eddigi karrierjét a Ramsnél töltötte. Főként free safety pozícióban szerepelt, így alkalmas lehet arra, hogy Devin McCourty-t pótolja (nekem személy szerint nagy kedvencem volt már anno is a draft előtt, örülnék, ha meg tudnánk szerezni őt).

  • 12:05 - A mai napon DE/OLB Andrew Van Ginkel érkezik látogatóba a csapathoz. A játékos eddigi karrierjét a Miami Dolphinsban töltötte, miután a 2019-es draft ötödik körében kiválasztották. A védelem mellett a speciális egységben is bevethető játékos. 

  • 9:55 - Bekerültek a cikkbe Riley Reiff és JuJu Smith-Schuster szerződésének pontos részletei, valamint a korábbi szerződésekhez is készült egy kis kiegészítés.

  • 8:26 - RB James Robinson 2 éves, maximum 8 milliós szerződést kötött a csapattal. Robinson 32 mérkőzés alatt 514 futásból 4,4 yardot átlagolt. Emellett 91 elkapás is felkerült a neve mellé. A játékos draftolatlan újoncként került 2020-ban a Jacksonville Jaguars csapatához, ahol első évében 1070 futott yard, 344 elkapott yard és 10 touchdown került a neve mellé. Ezzel a teljesítménnyel All-Rookie elismerést kapott a szakíróktól. 2022-ben Travis Etienne kiszorította a kezdőből, így 2022 októberében elcserélték őt a New York Jetshez.

  • 0:50 - Ennyi volt "mára", reggel megnézzük mi történt magyar idő szerint csütörtökön éjszaka. Ha az új szerződésekről (JuJu, Anderson, Reiff) kijönnek a pontos részletek, természetesen frissítjük vele a cikket.

03.15.

  • 22:22 - A Jabrill Peppers-deal részletei is bekerültek az új szerződések közé.
  • 22:00 - A Patriots és a Browns is harcban van a TE Donald Parhamért.
  • 20:00 - WR Juju Smith-Schuster érkezik a csapathoz. A szerződése 3 évre szól és 33 milliós értékkel bír, 22,5 millió garantált tartalommal. Schuster erős év után érkezik a Chiefs csapatától. 2022-es szezonban az egész szezont tekintve 88 elkapás/1022 yard/ 3 touchdown statisztikát tud felmutatni.
  • 17:38 - Az elmúlt napokban volt arról hír, hogy a Patriots érdeklődik Jerry Jeudy iránt. Nos, minden bizonnyal nem jön az elkapó Foxboroughba, ugyanis a Broncos egy első kört kér a fiatal játékosért. Ezt megerősítendő, egy top szabadügynök elkapó iránt érdeklődik a csapat (JuJu Smith-Schuster, OBJ, vagy valaki más).
  • 14:55 - Még egy OT! Riley Reiff érkezik a Patriotshoz. A 2012-ben elsőkörös játékos megfordult karrierje során a Lionsben, a Vikingsban, a Bengalsban, tavaly pedig a Bearsnél játszott. Minden bizonnyal ő is a keretbe kerülésért lesz harcban a nyáron.
  • 14:24 - Jabrill Peppers szerződéséről is kiderült néhány infó, két év alatt maximum 11 millió dollárt kereshet, 6 milliót pedig garantáltan megkap a safety.
  • 14:13 - Yodny Cajuste is marad a csapatnál! A Patriots eredeti körös RFA-tendert rakott a játékosra, így idén nagyjából 2,6 millió dollárt vihet majd haza. A tackle tárgyalhat más csapatokkal és offer sheetet is aláírhat, a Patriots pedig eldöntheti, hogy matcheli az ajánlatot és megtartja, vagy pedig egy idei 3. körös pickért elengedi a játékost.
  • 13:49 - Field Yates (ESPN) információi szerint a vártaknak megfelelően a Patriots két évre leosztja a Devin McCourty visszavonulása miatt keletkező halott pénzt, ezzel idén ~5 millió dollárt spórol, jövőre viszont 6,2 milliónyi DM marad a safety után. Így hivatalosan majd csak június 1. után fog visszavonulni a játékos. McCourty egy "kamuszerződést" fog aláírni, lesz 2023-ra alapfizetése, így tudja megoldani azt a csapat, hogy két évre leossza a bennragadó összeget.
  • 13:40 - Ian Rapoport információi szerint a Patriots szerette volna megtartani Meyerst, de a Raiders ajánlata magasabb volt, mint amit a csapat akart/tudott volna matchelni. 
  • 1:22 - Még egy hír így a végére: a Patriotsnak jelenleg az ötödik legtöbb cap space-e van a ligában, az idén kifizetésre kerülő összegek pedig a legalacsonyabbak (ún. active cash spending). Reggel frissítjük majd a cikket az éjszaka történt eseményekkel.
  • 0:47 - Még egy játékossal sikerült hosszabbítania a Patriotsnak! Adam Schefter (ESPN) információi szerint Jabrill Peppers két évre írt alá Foxboroughban. A sokoldalú safety az előző idényben érkezett a csapathoz, ahol a védelemben és a speciális egységben is kiválóan teljesített.

03.14.

  • 22:18 - Tegnap volt arról hír, hogy a Patriots érdeklődik az elkapó Phillip Dorsett iránt. Nos, a játékos már biztosan nem lesz újból Patriots-játékos, hiszen aláírt a Las Vegas Raidershöz.
  • 20:26 - Igazolt a Patriots! OT Calvin Anderson érkezik a Broncostól két évre. A 2019-ben draftolatlan játékos leginkább cseretackleként szerepelt Denverben, tavaly hat mérkőzésen volt a kezdő baloldali tackle-je a Broncosnak. Leginkább swing tackle-ként jöhet számításba.
  • 17:29 - Myles Bryant RFA-tendert kapott! Bryant tárgyalhat más csapatokkal és offer sheetet is aláírhat, a Patriotsnak pedig lehetősége lesz matchelni azt. A tenderrel idén 2,6 millió dollárt fog keresni a játékos.
  • 15:20 - Meyers elmondta, hogy nem tudott ellenállni a Las Vegasnak, akik nagyon szerették volna, ha náluk folytatja a karrierjét. Sajnálja, hogy így alakult, de hálás is a Patriotsban eltöltött évekért.
  • 15:10 - Jakobi Meyers aláírt a Las Vegas Raidershöz! Az elkapó 3 évre 33 millió dollárt kap majd, amiből 21 millió dollár garantált. A Patriots elkapósora jelenleg így néz ki: Parker, Bourne, Thornton, Nixon, Bowden.
  • 14:27 - Információk szerint a Patriots szeretné visszaigazolni LB Mack Wilsont, a játékosért több csapat is harcban van.
  • 13:55 - Mielőtt beindulna a mai üzem: Devin McCourty 37 db óriás hirdetőtáblát bérelt ki Boston környékén, hogy megköszönje a szurkolóknak az elmúlt 13 évet. Mi köszönjük Devin! 💙❤️🏈
  • 10:01 - A szokásoknak megfelelően a szerződések pontos részleteiről is van egy cikk, ezt ITT találjátok. 
  • 9:57 - Az éjszaka folyamán semmilyen Patriotsszal kapcsolatos esemény nem történt a piacon. Senkivel nem egyezett meg a csapat és a saját szabadügynökei közül sem írt alá máshová eddig senki. Az előzetesen vártnál tehát kevésbé volt aktív az első napon a csapat.

03.13.

  • 23:26 - Megvan Devin McCourty helyettese a pályán? Jalen Mills az előbb írta ki Twitterre, hogy sokoldalú (hybrid) játékosnak tartja magát és safetyként, valamint cornerbackként is megállja a helyét a ligában. Ezt nyilván majd az edzők eldöntik...
  • 23:03 - A Patriots is harcban volt az OT Andre Dillardért (korábbi Eagles első körös), aki végül a Titanshez írt alá három évre 29 millióért.
  • 22:28 - A nagyobb nevű játékosok közül Tremaine Edmunds a Bearshez, Jessie Bates a Falconshoz igazolt, míg Jamel Dean maradt Tampában.
  • 22:25 - A hírek szerint a Patriots érdeklődött a Broncosnál Courtland Sutton és Jerry Jeudy iránt is. Előbbi nagyjából 14 milliót, utóbbi bő 2,5 milliót foglalna a capből. Jeudynak májusban kell dönteni az ötödik éves opciójáról.
  • 20:30 - Néhány dominó már ledőlt, de még mindig rengeteg nagynevű szabadügynök van a piacon, többek között OT Orlando Brown, LB Tremaine Edmunds, S Jessie Bates, CB Jamel Dean. Továbbá a Patriots saját szabadügynökei közül még senki nem kelt el, velük is folyhatnak a tárgyalások.
  • 20:02 - A hírek szerint a Patriots szeretné visszaigazolni a special teamer Cody Davist, a felek között kölcsönös az érdeklődés, ám más csapatok is harcban lesznek a játékosért.
  • 19:58 - Halálcsoport lesz az AFC East? A hírek szerint a Packers és a Jets mindenben megállapodott, Aaron Rodgers átteszi a székhelyét a Nagy Almába...
  • 19:27 - Információk szerint a Patriots és a Raiders is érdeklődik az elkapó Phillip Dorsett iránt. Korábban 3 szezont húzott le (2017-19) Foxboroughban a veterán wide receiver.
  • 18:14 - DT Carl Davis is további egy évre marad a csapatnál.
  • 18:05 - Megvannak a Jones-deal részletei: a cornerback két év alatt maximum 20 millió dollárt kereshet, 13 millió dollár garantált tartalommal bír a szerződés. Szokásos módon érkezünk majd a pontos szerződésekkel is egy másik cikk keretein belül.
  • 17:56 - A Patriots bejelentette, hogy jövő kedden Devin McCourty-t egy sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is elbúcsúztatják majd.
  • 17:30 - LB Raekwon McMillan szerződése egy évre szól, ezalatt maximum 2,2 millió dollárt kereshet. A hírek szerint a kontraktus rosterbónuszt és rengeteg ösztönzőt tartalmaz.
  • 17:20 - Ez gyorsan ment! A Patriots megegyezett Jonathan Jonesszal, aki két éves szerződést írt alá Foxborougban! A cornerback már korábban is elmondta, hogy nagyon szívesen maradna, a feleknek pedig sikerült is tető alá hozni az üzletet. További részletek egyelőre nem ismertek, amint kiderülnek, frissítjük a cikket.
  • 16:36 - A Patriots elcserélte a TE Jonnu Smith-t! 2021-ben nagy pénzért érkezett, most mindössze egy 7. körös picket kap érte a csapat a Falconstól. Ezzel a trade-del több mint 3,5 millió dollárt nyert a csapat (tisztán), 12,8 millió dollárnyi halott pénz viszont maradt Smith után.
  • 12:00 - Mielőtt elkezdődne a nagyüzem, vegyük át, mi történt az elmúlt napokban: James Ferentz-cel egy évre hosszabbított a Patriots, akárcsak a linebacker Raekwon McMillannel. A punter Jake Baileytől azonban elköszönt a csapat, a nagyszerű safety, Devin McCourty pedig bejelentette a visszavonulását.

Hozzászólás

Állítólag OBJ-vel is tárgyalt a csapat. Vagy OBJ tárgyalt a Pats-el..:) Valahogy rá nem vágyom a csapatba. 

Mivel 20M+ dodót szeretne, szerintem rohadtul nem fog senkitől sem szerződést kapni, pláne nem a Patstől. Majd ha lead az igényeiből, esetleg megkockáztatja valamelyik cappel jól álló csapat, de kötve hinném, hogy Foxboroughba kerülne...

Pedig biztosan lesz, veteránminimumért camp bodykat szoktak leigazolni. Attól függetlenül, hogy OBJ tavaly nem játszott az ACL-sérülése miatt, második számú elkapónak nagyon sok helyre elférne, azok meg bőven többet keresnek. De persze megértem a szkeptikusságot vele kapcsolatban.

Nem tudom, azzal, hogy 9 hónappal a műtét után anélkül akart szerződést, hogy hajlandó lett volna megmutatni magát, majd újabb 3 hónappal később tart egy szaladgálós valamit... Fogalmazzunk úgy, hogy meg is érdemli, aki x millió dollárt ad neki garantáltan. Lehet, hogy két normális edzés után visszavonul, láttunk már ilyet. Nem kívánom neki, mindig nagy fanja voltam, csak óriási lutri már sajnos.

Kutyakemény lesz ez a csoport, a  Ramsey trade még dob egy kicsit a Dolphins-on - persze a nagy kérdés, hogy Tua bírni fogja-e a gyűrődést (szvsz vissza kellene vonulnia azonnal, és akkor is ezt mondanám, ha a mi QB-nk lenne), de nagyon erősnek látszik az a csapat - és ha még ARod is megemli a nem is olyan rossz Jets borzasztó irányító játékát (ami nem lesz nehéz) akkor még jobban meg kell majd küzdeni minden egyes csoportmeccsen, mint eddig bármikor (talán a Bills túl van már a zeniten, reménykedjünk benne legalábbis).

Jonnu megy Atlantába

Gondolom erről(Jonnu) azért megkérdezték már BoB-t is, aki nem ragaszkodott hozzá.Pedig mekkora reménykedés volt mikor Henry-vel együtt megjöttek.Minden esetre jövő évre felszabadul  ezzel 18M USD cap space- jól jön majd másra.

Én azt gyanítom, hogy HH és Smith leigazolásakor BB-ék fejében nem a többek által várt, régi, két TE-s felállások, hanem egy run heavy playbook terve lehetett és ehhez keresték a játéksokat. Volt egy futkorászós QB-nk (CN) és egy másod-harmad éves QB-nk (Stidham). Meg talán Hoyer, de benne nem vagyok biztos. Azt, meg hogy mi esik le a draft-ról, nem lehetett tudni. Smith meg pont egy olyan O-ból érkezett, ami szintén eléggé futásorientált volt, szóval adhatta magát

Jonnuval nagyon befürödtünk. Jönni fog egy jó Te a draftról vagy a FA piacról tutira. A TE draft class erős az egyik legerősebb idén, de szabad pl: Hooper, Moreu is.

Jojonak örülök, de sok még a need.

Nem régen azt mondta Valaki, hogy Smith-hez nem nyúlhatunk, sok lenne a DM. Hát mégis hozzányúltunk, mert a szinte zéro teljesítményt nem igazán tűri a csapat, így „megszabadultunk” jó drágán BB GM korszakának legrosszabb FA szerződésétől. A nagy poén az lenne, ha a Falcons 7. körével egy kitűnő játékost húznánk, olyan JE szerűt. :) (Most a spotrac szerint $16,5M a DM, majdnem annyi mint tavaly a végén és DMC még nincs is benne.)

JoJo-nak örülök, a szerződése idén csapatbarát (cap space) és a közel 19 millából 7,5M aláírási bónusz, hogy Ő is jól járjon.

Benzan szerint pillanatnyilag $34,57M pénzünk van, a spotrac szerint csak 30M, az eltérést nem nyomoztam le. :)

Smithnél alapból rengetegen a cutot vizionálták, ami után valóban többet vitt volna el a capből, mintha megtartjuk, lehet, hogy ez ragadt meg Nálad.

Igen, rosszul emlékeztem, a cut volt csak kizárva, a trade szóba sem került.

Milyen érdekes az NFL. Rádumáltuk a Falcons-t, hogy vigye, így kaptak Pitts mellé egy másikat, akit hátha jobban tudnak Ők használni és akit, ha nem, jövőre DM nélkül kivághatnak. Mi meg nyögjük a DM-jét, azaz fizetünk egy immár más csapat játékosa után. Smith meg nagyjából a pénzénél van egyelőre számottevő produkció nélkül.

A 7. körben már egyszer, jó régen, választottunk jól, de azóta, ha csak az utóbbiakat nézem, Woodard és Webster szóra sem érdemes, Nixon és Stueber meg még sötét ló. Lehet elpasszoljuk ezt a pick-et.

és Áronka jött a Jetsbe, jó kis csoport lesz ez :)

Még egyetlen komolyabb igazolásunk nem volt pedig akad need bőven...

Érdekes...ennyi dead moneyt sose toltunk magunk előtt

A két DM igaz, csak pl. a 2021-est 64 játékossal "értük el", most egyelőre 13 játékossal van az akkori pénznek több, mint fele. És a vége még messze van. 

Szerintem akiktől akartunk már "megszabadultunk", akik ezután jönnek pár százezres DM-t vihetnek. Én nem látom vészesnek, bár Jonnu a teljesítménye miatt fáj.

Meyers a Raidersbe ment. 

Nyilván akkor jön az info, amikor nem vagyok elérhető :D Frissítettem, bekerült a cikkbe.

Minimum érdekes ez a Meyers-deal, nem ért annyit az öregnek, mint két éve Agholor kérdés nélkül. Így viszont gondolom ennél is olcsóbb megoldásra hajtunk slotban, Berrios, talán Thielen lehet normális opció még.

Minden esetre eddig csak gyengűlt a csapat.

Ahhoz képest mennyi pénzünk van olyan mintha az egész management nyaralna

Új OC, új playbook, és jó nagy tüzijáték néz ki a csoportban. Nem biztos, hogy most kell behúzni a nagy összegű elköteleződéseket, főleg amikor még nyitott kérdés az is, hogy pontosan mihez is kellene az ember. Ha nagyon kell valaki, akkor októberig úgyis lehet cserélni. Egy mostani sok pénzes igazolásból nehezebb kikecmeregni, mint picket áldozni később

Sajnos azok az idők már elmúltak, hogy a játékosok a Patriotsban akarnak játszani áron alul vagy közel annyiért amennyit máshol kapnának. Nem vagyunk szimpatikus csapat vagy BB miatt vagy a mentalitás miatt sok top játékosnak. Nem beszélve az időjárásról. Tom Brady nélkül nem vonzó a Patriots, ez van. Ezért kellene jó döntésekkel/igazolásokkal segíteni Mac-et, hogy fejlődjön és vonzóbbá tegye a csapatot is ezzel. 

Annyira ütős a free agencynk (egyenlőre), amennyire a szezonunk volt. És amilyen a következő lesz.

Ha okoskodik valaki, nem árt annak a látszatát fenntartani, hogy valóban az.. :)
Különben pont annak fog látszani, mint ami.. értelmetlen károgásnak.

Lehet azt mondani, hogy Edelman óta nem volt értelmes elkapónk? ... Meyers-en kívül? Szerintem lehet. Jó volt a rendszerben? Jó! Megbízható elkapó volt? Az! Droppolt? Alig! Tehetséges elkapó volt, aki UDFA-ból lett a csapat legjobb elkapója? Igen! Sokba került volna megtartani? Nem! Erről ennyit. Biztos nem illett a filozófiába. De majd draftról megoldja BB.

De legalább megtendereltük Myles Bryant-ot, aki miatt tavaly meccsek mentek el.

Igazi címeres ostoba egy banda ez! A legjobb WR ügynököt nem itt tartani, értem én hogy Jonnu és Agholor bust után nem merte BB még ezt is megkockáztatni de ez a srác már bizonyított, most maradnak a filléres máshonnan kibukott WR-ek, A Miami meg fullba nyomja a gázt meg persze a Jets is erősebb lesz. Idén se számíthatunk sok jóra...

 

Persze azért nem ezen múlik majd, mert addig még sok apró és nagy dolog fog történni. Csak kicsit bosszantó, hogy amikor a közvetlen vetélytársak körülöttünk erősödnek, és leginkább tehetségeket próbálnak szerezni, akkor mi hagyjuk meglépni azt, aki tényleg a legtöbbet tette az elmúlt 3 éveben ehhez a támadósorhoz.

Nem számítottam hatalmas igazolásokra, de ez eddig szánalmas. Bryant egy vicc ez a swing OT meg röhej.

Azt nem tudom mit csinálunk a viszonylagosan sok pénzzel. Biztos spórolunk. Nem hiszem el hogy ne tudtunk volna valakit igazolni ha igazán akarjuk.

Meyers ennyit megért volna szerintem is. Kíváncsian várom milyen elkapó gárda lesz ebből, mert jelenleg nullán áll a csapat. Így már nem csak 1 prémium WR kell, hanem egy teljes elkapó gárda.

Az első részével maximálisan egyetértek. Meyers nem egy WR1 játékos, sosem volt és sosem lesz az. Ezért gondoltam a piacnyitás előtt, hogy megy, hiszen biztos lesz olyan csapat aki 15-16 milliós szerződést lerak elé. Nem így történt, ezért mondjuk 2. számú opciónak - pláne azzal a deallel amit Vegasban aláírt maradhatott volna (gyakorlatilag egy évről van szó).

A másik dologban nincs közöttünk egyetértés, prémium WR így is, úgy is kellett volna, nem Meyersen múlott. Parkerrel és Bourne-nal semmi baj nincs (a Mac-Bourne páros harmadik volt a ligában EPA-ben asszem) és Thornton is mutatott szép dolgokat újoncként. Ettől függetlenül nyilván én sem vagyok elégedett az eddigi ténykedéssel.

Lehet nem figyeltem, de "prémium WR" mintha nem lett volna a FA piacon, esetleges trade-ekről meg egyelőre csend van.

Nekem a csapat legeredményesebb/legmegbízhatóbb elkapója a WR1, noha tudom hivatalosan nem azt tekintik annak.

Sokat mond Meyers nyilatkozata: "A Raiders akart Engemet..."

Persze vannak elkapóink, csak elment a legjobb. :(

Nem volt, pont ezért gondoltam/gondolta sok szakértő azt, hogy kaphat WR1 fizut is. Abban mindenki egyetért, hogy ő volt a legjobb elkapó a rosteren, a WR1 kifejezés viszont ahogy írod is, nem feltétlen ezt jelenti - pl. Tee Higgins simán lehet elsőszámú elkapó egy csapatban, ha elmegy Cincyből. Meyers azért tudott kvázi elsőszámú lenni nálunk, mert olyan volt a WR corps amilyen.

Nekem mindig is az volt a véleményem róla, hogy egy jó 2-3. számú elkapó, azok között simán ott van a top10-ben a ligában. Ez nyilvánvalóan szintén nagyon fontos, de valós elsőszámú opció nélkül jóval kevesebbet ér, ő sem tudja a maximálisat teljesíteni, hiszen általában ráállították a legjobb cornert, akivel nem mindig tudott elbánni.

Én is nagyon sajnálom, meg szerintem a szurkolók 95%-a is, főleg egy ilyen szerződés után. Ettől függetlenül a WR sorunkat ígyis, úgyis upgradelni kellett volna. A Raidersnél is ismerős közeg fogadja, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a teljesítménye.

Belichick-nek volt jó döntése Brady távozása óta? Lassan tényleg elgondolkodhatna már a nyugdíjon, mert szemmel láthatóan nem megy már neki ez a csapatépítés. 

Mert nem nyerjük meg azóta egyfolytában az SB-t? Gondolom a többi 31 csapat meg addig várja a sült galambot. 

Nem hiszem, hogy szurkolótársam SB végletekben gondolkodott volna. Talán inkább az Agholor-Smith gigaszerződés kudarca vagy a Patricia kisérleté járt inkább az eszébe, vagy a korábbi CN eset stb. Persze tudom, Neked BB érinthetetlen/kritizálhatatlan. :)

Válasz hopi46 üzenetére

Egyáltalán nem az, sőt. BB is elismerte, hogy a Patricia-féle vonal nem járható út, Magára is vállalta ezt. CN kényszerpálya volt, az Agholor-Smith kudarc pedig nem hinném, hogy a két játékos hibája lenne. Mint többször is kifejtették nálam sokkal jártasabbak, hogy a rendszer volt rossz tavaly, ezért hozták vissza BoB-ot, aki más rendszerben gondolkodik valószínűleg. Valami másban gondolkodik a management láthatóan, de legkésőbb jövő februárban kiderül igazuk volt-e. Csak mindig arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy az NFL mennyire más rendszer mint a soccer. Sorolhatom az elmúlt 20 év első körös QB-it, akikre már nem is emlékszünk mert annyira jelentéktelenek maradtak, az általunk húzott QB-k sok helyen még ma is játszanak, kezdők voltak vagy erős backup-ok. Szóval nem hinném, hogy sz@rul tudunk csapatot építeni. 

Hogy nem lettünk akkor utolsók, ha ennyire szarul dolgozik? És hogy a fenébe jutottunk playoffba meg kétszer egész évben playoff hunting volt. Ez annak a jele, hogy mindent rosszul csinál? :)

Ha te nem látod a jó döntéseket, akkor nem Belichickkel van a baj. Ráadásul egy döntést sosem a végeredmény alapján kell megítélni. Értékelni lehet az alapján, de a végeredménytől függetlenül az akkor rendelkezésekre álló ismeretekből kell döntést hozni, amik sosem a 0 és 100%-os két végleten állnak a valóságban. Ellentétben a szurkolókkal, akik egyből valamelyik végletre helyezkednek, infók nélkül, majd azon az állásponton is maradnak.

Ezt hívják szűklátókörűségnek.
 

 

Nem Haver! Annak azt hívják amit évek óta nyomsz itt. “Egy döntést sosem a végeredménye alapján kell megítélni” Hogy tessék??? 🤣 Ez a tipikus esete a ...dehát én csak jót akartam... önnosdatásnak. 
Döntés—>pozitív kimenetel—-> Jó döntés

Döntéd—->negatív kimenetel—-Rossz döntés

Ezek arányában meg azt lehet megîtélni, hogy jó vagy e esetleg alkalmas az adott kérdéskörben vagy sem. 
 

Hát...BillPápa 🤦🏻‍♂️ évek óta nem az. 

Nem mellesleg mindenkibe beleállsz akibe csak lehet ha neked nem tetszik valami, azt sosem olvashattuk tőled, hogy “tévedtem, átértékelem, másképp látom..stb”

Ez meg nárcisztikus személyiségzavarra vall. PiszkosFred haverod jó szakember. Lehet megnézetném magam a helyedben vele. A bowl.hun többen ajánlgatták már neked :D

"Döntés—>pozitív kimenetel—-> Jó döntés

Döntéd—->negatív kimenetel—-Rossz döntés"

Mivel így gondolkodsz, csak a végeredményből, így nem is érted miről van szó.

Az eredmény lehet rossz, a döntés attól még lehet jó. És a döntés lehet rossz, de az eredménye lehet jó. A döntés pillanatában meghozott információk a mérvadóak, utólag okosnak lenni, pont annyit ér, mint előre hülyének. Ezért alakult ki ez a mondás.

BB kifejezetten jól dolgozik - mint edző. Sőt minden idők legnagyobbjai között van. Amikor átvette a csapatot, Kraft azért is látta benne a jövőt, mert nagyon jól értette a CAP-et. És nagyon gyorsan össze is rakott egy dinasztiát, amit kivételesen hosszú ideig jól kezelt. A liga viszont sokat változott az utóbbi években, több csapat mond all int egy rövidebb időszakra a siker reményében, feláldozva a távolabbi jövőt. Ez új helyzet, sok pénz kell hozzá, az elit játékosokat nagy pénzért elkapkodják, tehetséget csak a draft-ról vagy trade-del lehetéséges szerezni, és ebben úgy tűnik BB nem partner.
És a jelenlegi filozófiájával, a csapatépítésben az eredmények évek óta nem őt igazolják. Az második 3-as SB sikerek Brady mellett azért az elit draftoknak volt köszönhető (McCourty, Chandler Jones, Hightower, Gronk). De ezekkel a sikerekkel már nem lehetett korán húzni, utána pedig jöttek a kukázások, meg a sok hátra csere. Melyeket ha eredményesnek is gondoltunk, nem hozták a "nagy" tehetséget a csapatba. (Persze elöl is lehet bust-ot húzni, de az elit játékos esélye is nagyobb.)
Ezt az elit vagy tehetség hiányt kellett volna a piacról pótolni, amit viszont látszólag most nem hajlandó megtenni. Ráadásul akiket az utóbbi időben meg(túl)fizetett, azzal nem tudott mit kezdeni. Jó, Gilmore sikeres volt, és tudom Judon, de belőle csakis BB rendszere tudott ilyen játékot kihozni, amit egyébként a leigazolásakor (túlfizetésekor?) is előrevetítettek a szakírók, hogy BB-vel sokkal jobb lehet mint a Ravensben.
És sajnos úgy tűnik, most is hagyja elmenni az elit játékosokat. Ugyanakkor a remény megmaradt, mert BB kifejezetten jó a trade-ben, hátha az idén odacsap. Van elegendő pick, legalább nem trade-l hátrafelé.

Ez egy sok ismeretlenes egyenlet amiről kevés az infónk. Biztosan csak BB az, aki X nehéz évet áldoz fel 1 sikeres évért ( Tampa )? Tudjuk mi Kraft véleménye? Nekem szimpatikusabb a Pats elve. A Colts pl. mit ért el Ryan-nel és társaival? Pedig még mindig nem rossz QB szerintem. Csak egy zseni edző-QB páros lehet az alapja a sikeres dinasztiának és akkor még ott vannak a GM, tulajdonos, scoutok, edzők stb. mint ismeretlenek. Kevés olyan zseni érkezik a ligába mint Mahomes, akinek a személye köré épülhet a franchise. BB egy rendszert épít ami köré játékosokat igazol, akik azért ebben a rendszerben általában villognak, míg máshol sokszor középszintűek. Tavaly Strange választásán értetlenkedtek sokan és az T-5. legkevesebb sack-et engedte a ligában ( tudom a hurries, pressure, hit stb mutatókkal teljes a kép). Szóval még mindig azt gondolom, hogy BB a Cap mellett jó edző és sok kiváló játékost választ, nevel. Három év telt el TB óta, nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy hol tartunk. Én optimista vagyok.

Az első mondatod telitalálat.

Az egyik nagy ismeretlen, hogy senki se látott még egy rendes NFL edzést, mert érthető okok miatt az érdemiek zárt kapusak. A második az, hogy nem igazán tudjuk milyen a jó NFL edzés. Így az edzői minősítések a kívül állók számára az eredményekből, a meccsen látottakból, egy-egy játékos nyilatkozatából, igazolásokból, játékos fejlődésekből stb. alakulnak ki. Ezek alapján BB természetesen elit edző, akinek főleg az utóbbi években a legnagyobb gondja az, hogy Ő elit edző edző is. (A HC Gannon mondta a Covington interjú után:„...BB tudja,hogyan kell edzeni az edzőket…” :)) A BB edzői fát állandóan lenyesik és mivel jó edző nem lesz senki azonnal, az utánpótlással kell törődnie ill. különböző próbálkozásokat kell elkövetnie. Scar-al, Fears-el, JMD-el, a jobbnál jobb scout „rókákkal” stb. nem kellett foglalkoznia, megbízott Bennük, és ezeknek az embereknek nemcsak a munkájuk, hanem a véleményük/meglátásaik is hiányoznak most, azaz kicsit magára maradt, mint HC, főleg támadó oldalon és nincs komoly "edzői tanácsa". Pozitívum, hogy elismerte a Patricia kudarcot, vissza tudta tartani Mayo távozását és elfogadta a régi ismerős BoB visszatérését. Röviden: nem BB képességeivel, hanem a körülményekkel van probléma, de látszik egy erőteljes próbálkozás a megoldásra (BoB, Mayo). Senki nem várt/vár Tőle gyors SB visszatérést, de jó volna egy minden csapatrészében konzisztens, ostobaságoktól mentes, tartósan PO esélyes csapat.

Az utolsó mondatoddal egyetértek, noha a csoport riválisok, úgy tűnik, alaposan erősödtek :)

Ha kihúzzuk JSN-t a drafton, akkor értem a Meyers elengedést, máshogy nem nagyon.

Ami viszont jó hír, hogy a tavaly nagyon jó védelmünk egyben marad szinte teljesen. DMC-t kellene pótolni valahogy (mondjuk Poyer vagy draft), a drafttőke értékesebb része pedig mehet (ne) a támadókra (OT, WR)

JSN a legjobb slotWR prospect egyike az idei drafton, a tavalyi sérülése ellenére (a Combine-on korlátozottan vett részt és csak egy értékelhető szezonja van.), de Nekem úgy tűnik, hogy a csapat a bostoni Zay Flowers-t jobban preferálja. Nagy kérdés az is, hogy milyen posztra húzunk az első körökben OT? FS? WR? Egyébként ezzel csak a slotWR oldódna meg. X elkapó? Talán trade?

X-nek ott van Parker, JSN-ből - akármennyire is slot - simán válhat elsőszámú elkapó, mert minden adottsága megvan hozzá. Justin Jefferson is szokott slotból játszani, mégis elsőszámú elkapó. Nekem is nagy favoritom JSN, benne látok egy hatalmas pluszt, de ez csak egyéni preferencia.

Úgy tűnik tavaly Parker X-et próbált játszani, váltakozó sikerrel, a szakértők közül padig azt mondják többen, Bourne meg tudna a slot-ban. Mégis sokan kívülről várnak „prémium WR-t” és Meyers pótlást is. Nehezen igazodok el, csak azt érzem, hogy legalább egy azonnal bevethető WR kell.A Grade-ek alapján az idei draft-on ennek viszonylag sok WR megfelel és ezért azt gondolom, ha draftolunk WR-t nem az első körben tesszük. Njigba meg nem vár addig...(Persze tévedhetek!)

Azt hittem legalább egy fix kezdőt igazolunk ennyi pénzből. E.helyett lehet az 53 ba se fér be a nagyja😁

Parker és Bourne is sokat volt sérült tavaly ezért baromira nem megnyugtató a helyzet. 

Szerintem az első 3 kör OT, WR, TE, de nem biztos hogy ebben a sorrendben.

Én is erre a három posztra várom az első 3 kört. Van egy rossz érzésem, hogy OBJ ide jön, remélem tévedek, hülye aki megadja amit kér. 

Hát, ha BB és a stáb tényleg akkora balf.......ék, amilyennek itt sokan vizionálják, akkor biztos adnak neki százmilliós full garantált szerződést.

De nem az, és nem jön ide. Ahhoz túl primadonna, ez nem az a rendszer.

De persze tévedhetek, akkor majd vállalok egy ice bucket challange-et, és remélem OBJ megváltja a világot egy 2000 yardos szezonnal.

Remélem nem jön ide OBJ se meg ez Suszter JUJU se, akkor inkább egy újonc.

Nem csak Mi morgunk/értetlenkedünk az eddigi lépéseken/(lépéshiányokon), több szakíró is ezt teszi. Az, hogy eddig Mi költöttük a legkevesebbet és néhány deal-ről mintegy lemaradtuk egy dolog, de sokan megkérdőjelezik a Meyers-ügy kapcsán a csapat helyes értékítéletét ill. hogy egyáltalán van-e tervünk.

JuJu Nálunk! Én nem vagyok elájulva. Nagyon kiváncsi vagyok mennyiért.

Breaking! Ugyanannyit kap mint a Raidersnél Meyers. Őrület.

A részletek még nem ismertek,

 

Nekem aztán fele annyi tudásom nincs, mint nektek. Felnézek 3-4 óránként, mik a hírek free agency ügyben, pörgetek egy draft trackert, elovasom a hsz-eket.

Meglepetés eddig nem ért. JM jó volt, várható volt távozása. JS meg szar volt, azért. DMC nyugdíj, ok. Szerintem még jókor. A tracker T, ED, QB needet jelöl(?) , ebből a T-re már vannak mozgások. Az ED idén még talán okés, egy jó WR-re szerintem nagyobb szükség van. A SF  tortúráját nézve egy hátsó körös QB tényleg jöhet. Njigba 20ból 1x csúszott le a pozinkba, többször a Jets rántotta be előttünk(Rodgersnek, hmmm). Feltrade-t megérhet a srác? Vagy Sokorski (T)  is jó választás itt? Nehéz. Nálam a Pats rendszere mindig jó slot WR-rel ült igazán. Waddle-t is de bírtam volna...

Tudom, hogy a tracker csak játék, de valahogy rossz a draft pozink. A needeket mindig kiszedik előlünk, utána meg nagy űr van, sima letrade szituk. Ez alapján trade parade-ra számítok, és nem nagyon bízom a draftról történő extra erősödésben. De ne legyen igazam! (Közben megjött Juju JM pénzért, nem ugrálok) 

Nem akarom cikizni JuJu-t, hiszen már a Mi kutyánk kölke. A Chiefs-nél "ingyen" játszva már van egy SB-ja és tudta oda tovább nem kell sok pénzért. Leszerződött hozzánk több garantáltért, mint amit eddigi pályafutása alatt keresett. Remélem nem dől hátra, mert itt nem Roethlisberger és Mahomes dobál majd Neki, mozgassa rendesen a láncot, mint a korai éveiben. Kétségtelen, azonnal bevethető, de nem "prémium WR". (Meyers-el képtelen vagyok összehasonlítani! :()

Bazki, befosok, itt mindenki agyhalott lett az officeban? Hát ez mi a f...om már megint? Meyers nem kellett ez a szerencsétlen fasz meg igen ennyi garantáltal? Meg kidobtunk egy rakás pénzt, jövőre meg cut. Az öreg Kraft beleszólhatna néha. Ilyen ötletei neki is lennének. 

Ha tévedek esküszöm elnézést kérek, de ettől most kiakadtam...nagyon nincs jó érzésem. Már csak abban bízom hogy Bob rendszerében cirkunveniálni fog ez a fostenger.

JuJu nagyon jó volt a Steelers-ben és a Chiefs-ben is mint WR2, nem tartom "szerencsétlen f@sznak", de jobb lett volna JM-et inkább megtartani. Meglátjuk, Agholor, Bourne, Parker, JuJu és a draftról valaki a második körben, nem néz ki rosszul. TE és OT is kell még. 

kb. ugyanaz a skillset, mint Meyers, csak egy picit robbanékonyabb, így YAC-ban jobb nála. én is csak mérsékelten vagyok lelkes, de még jól is elsülhet :)

(Agholor FA, helyette a fiatalabb kiadása, Thornton van a rotációban:)

Next Bust, de nyugodtan savazzatok :D 

Inkább Berriost néztem volna meg de olyan vagyok mint az asszony, nekem semmi sem jó :D

Berriost anno már megnézték BB-ék, hogy mit tud. Gondolom nem volt elég jó, és azért került máshová. Nem hiszem, hogy akkorát javult volna, bár nem követtem a pályafutását.

Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de mintha az első Jets elleni meccset konkrétan az ő hibájával húztuk volna be. Meg mintha előtte is lettek volna gondok a játékának konzisztenciájával.

Majd topin megmondja,hogy milyen szűklátókörűek vagyunk

Azt olvastam közel a megállapodás Agholor-ral, de természetesen nem hivatalos. Ja és még Thornton is itt van nekünk. Szerintem nem rossz ez, majd meglátjuk mi lesz belőle. Kell egy jó O-fal, hogy MJ-nek legyen legalább 3 másodperce szétnézni és döntést hozni.

Mac Jonesra leszek kíváncsi, de nagyon....ez az év szerintem megválasztja,hogy ő az emberünk vagy esetleg Zappe vagy megint kezdhetünk QB keringőbe....

James Robinson exJaguar és exJets? RB a fedélzeten

Remélem az emlegetett 4 M/év csak akkor lesz meg neki, ha fut 50 TD-t és évente háromszor megnyeri nekünk a SB-t... különben élek a gyanúval, hogy megint a kutya ült be a gép mögé.

Kíváncsi leszek, hogy Harris végül mennyiért ír majd alá és hova, mert ez így csak akkor egy megerőszakolt upgrade/pótlás/csere, ha az Ő igényei abszolút kiverték a biztosítékot. 

Agholor érdekes kérdés. Ha marad, akkor gondolom nagyon olcsón, mert a 362 yard, amit "termelt" nem sok tárgyalási alapot biztosít számára. 4 meccsen konkrétan 0 yard, egyen pedig 3. 2 meccsen mutatott valami maradandót. Nem tudom, ez mennyit, de szerintem nem sokat. 

#Patriots WR JuJu Smith-Schuster's contract:

Three years, $25.5M
$7.9M signing bonus
$16M total guarantee
$1M each year in per-game roster bonuses
Up to $7.5M total in incentives

Base salaries:
2023: $1.1M fully gtd
2024: $7M fully gtd
2025: $6.5M
 

Ez így már jobban néz ki. 

Az évekre lebontott cap hit-je 2.2-2.8 millió USD-vel kevesebb mint Meyersnek (forrás:PP.).

Úgy tűnik Robinson lesz Mondre oxigénpalackja. :)

S Taylor Rapp jön látogatóba

Hogy állunk cap-el jelenleg? Tudja valaki? Jöhet még nagyobb igazolás? 

Olyan szomorú, hogy nem csak a Facebookon folyik ki a szemem a sok okostól, de már ide is csak cikket olvasni szabad jönni.. visszasírom a pár évvel korábbi állapotokat :/

Válasz NB2 üzenetére

A hiszti olyan műfaj, aminek általában nincs tárgya. Mint jelen esetben.

Nem tudom mi történt, de megint csak egyetérteni tudok veled. Én már inkább hozzá sem szólok, mert belekerülök a “topin skatulyába”, ha nem értek egyet a már most 1-1 döntést (vagy semmi igazolást) kritizálókkal. Lehet hogy bennem van a hiba, de engem igazából a meccsek érdekelnek és a mutatott játék, hogy ezt hogyan rakja össze és építi fel az edzői gárda, azt nem az én kompetenciám fennhangon kritizálni. Persze én is szomorkodom ha egy szimpatikus játékos nem marad (Jakobi), de nem prognosztizálok világ végét. Ezeket minden évben megéljük és mindig megy tovább az NFL élet. Nem voltunk az elmúlt években top csapat, de közel sem voltunk a legrosszabbak között sem. Jobb lenne folyton W-t látni? Persze, azért vagyok szurkoló. De ha nem lennék képes elfogadni az NFL realitását (azaz rotálódik a PO csapatok nagy része évről-évre a folyamatosan változó erőviszonyok miatt), akkor az európai foci mellett maradtam volna. Go Pats! :)

Visszaigazoltuk LS J.Cardonát 4 évre $1M aláírási bónusszal. Ő Slater mögött immár a második legrégebbi Patriota. (9 év)