Mock Draft 2023 - Increay

Kép
Mock

Hamarosan itt a 2023-as NFL Draft, így hoztam nektek egy mockot a PFF szimulátorát használva. Jó szórakozást hozzá!

1/14 - TRADE:

Titans adja: 1/11
Patriots adja: 1/14 és 4/117

1/11 - WR Jaxon Smith-Njigba, Ohio State

Nagyon fogytak az általam prémiumnak tartott játékosok, hátracserélni 1/14-ről meg nem igazán akartam, így muszáj volt felmennem, ami meglepően olcsó lett (élőben azért ez eléggé elképzelhetetlen lenne). JSN-ről sokat nem szeretnék beszélni, a legutóbbi podcastben volt róla szó, számomra egyértelműen a No.1 WR idén, ennyit pedig simán megér egy olyan elkapó, aki hosszú évekre meghatározó tagja lesz/lehet a csapatnak.

2/46 - TRADE:

Patriots adja: 2/46
Cowboys adja: 2/58, 3/90 és 2024/4. kör

Itt több olyan játékos volt még a boardomon akivel szimpatizáltam, így jött egy letrade, szerintem rendesen megkopasztottam a Cowboyst. 

2/58 - TRADE:

Buccaneers adja: 2/50
Patriots adja: 2/58 és 4/135

2/50 - EDGE Tuli Tuipulotu, USC

Amennyire nehéz kimondani a nevét, annyira nagy dolgokra lehet képes a profik között a fiatal játékos. Bár létszámban úgy tűnik, megvan a csapat ezen a poszton, Uche-t könnyen lehet, hogy nem tudja megtartani a csapat, Judon sem lesz fiatalabb, Perkinsből pedig még semmit nem látunk élesben. Tuipulotu rendkívül sokoldalú, a fal minden posztján fel tud tűnni, de nyilvánvalóan leginkább tackle-ökön kívül a leghasznosabb. A második körben nekem nagy favoritom, bár futás ellen sajnos kevésbé pályán tartható jelenleg.

3/76 - S Jordan Battle, Alabama

Battle neve is ismerősen csenghet azoknak, akik hallgatták a legutóbbi podcastet, most sikerült megcsípnem a Crimson Tide remek safetyjét. Sokan poszttársáról beszélnek (Brian Branch), őt pedig elfelejtik, pedig hasonlóan tehetséges játékos. Devin McCourty visszavonulásával elég nagy űr keletkezett hátul, ő pedig segíthet ezt betölteni. Futás és passz ellen is jól teljesít, elmúlt három szezonjában 80 feletti PFF értékelést kapott.

3/90 - OT Blake Freeland, BYU

A draft elején nem sikerült top tackle-t szereznem, most volt az utolsó olyan lehetőség, hogy egy szinte azonnal mélyvízbe dobható játékost szerezzek. Létszámban megvan ezen a poszton a csapat, így könnyen lehet, hogy a stáb nem gondolkozik korai OT pickben. Passz és futásblokkban is jól teljesített, tavaly ráadásul sikerült még egy szintet ugrania felfelé.

4/117 - CB Eli Ricks, Alabama

Nekem van egy óriási favoritom/kedvencem a negyedik körre CB poszton, az pedig Riley Moss az Iowáról. Sajnos ő itt nem volt elérhető, úgyhogy a korábbi LSU cornerre esett a választás. A tavalyi drafton 1/3-as Derek Stingleyvel játszott az egyetemen, de egy sérülés után transzferelt a Bamára. A statisztikái jól mutatnak, csak sajnos a sérülésekkel gondja akadt. Ha ezt sikerül leküzdenie, akkor nagy stealnek számít majd néhány szezon múlva, mert minden adottsága, mérete megvan hozzá, hogy igazi lockdown cornerré váljon.

6/187 - DT Jonah Tavai, San Diego State

Igen, nem véletlenül cseng ismerősen a neve, Jahlani öccséről van szó, aki az alsóbb osztályból érkezik a profik közé. Egy eléggé alulméretezett játékos a posztján, ennek köszönhetően pedig a fal minden részén nagyjából ugyanolyan arányban szerepelt. Nem Wilfork-típusú játékos, aki két embert leköt a fal közepén, de a játék gyorsulásával egyre nagyobb teret nyernek a hozzá hasonló játékosok. Főként egyértelmű passz-szituációkban lehet esélye pályára kerülnie, ebben az egyetemen is borzasztó hatékony volt. Egy ilyen projekt játékos a hatodik körben nekem abszolút megérős.

6/192 - TRADE:

Patriots adja: 6/192
Rams adja: 7/223 és 2024/6. kör

6/210 - TE Brenton Strange, Penn State

2024-re nincs jelenleg TE a rosteren, a hátsó körökben pedig Strange-t nagyon sokan mockolják hozzánk. A hatodik körben nem kell instant kezdő játékosokat szerezni - ő sem lesz az, de a harmadik számú TE-posztot elcsípheti Henry és Gesicki mögött.

7/223 - TRADE:

Patriots adja: 7/223, 2024/7. kör és 2024/7. kör
Texans adja: 7/230, 7/259 és 2024/7. kör

7/230 - K Jake Moody, Michigan

Nálam a kicker is prioritás az idei drafton, Moodyval pedig együtt dolgozott a stáb az East-West Shrine Bowlon. 50 yard felett hibázott főként, az meg ugyebár a legkisebb rossz. 

7/259 - P Michael Turk, Oklahoma

Bár érkezett Waitman, én jobban szeretném, ha teljesen megújulna ez a része a csapatnak, Turk nekem több tényező miatt is személyes favoritom. Moodyhoz hasonlóan ő is részt vett az East-West Shrine Bowlon, jó átlagot hozott az egyetemi évei alatt, az egyetlen "negatívum" vele kapcsolatban, hogy jobblábas.

Mock

Kommentben jöhetnek a vélemények, ne kíméljetek! Jövőhéten pedig itt a draft, amit élőben követhettek majd a chaten.

Hozzászólás

Adom, needek rendben. JSN-t meg kell szerezni.

Első ránézésre ez egy jó draft (B) a közepesnél csak kicsit jobb trade-ek (C/B=3/4) ellenére és a need-ek is benne vannak, legfeljebb a need-ek minősége nem tűnik kiválónak, kivéve a K,P posztokat, amelyekkel Én is teljesen egyetértek.

Azt viszont nem igazán értem, hogy miért kellene Nekünk ennyire „üldöznünk” JSN-t, aki kétségtelenül kiemelkedik az idei WRclass-ból, de a WR posztot nem tartom need-nek. Nekem fontosabbnak tűnik az első körökben egy minőségi CB megszerzése és több szakértő is ezt jósolja. A sok nickel, dime felálláshoz kell is. Az 1. körös WR-ekkel, úgy rémlik, általában befürdünk.

S J.Battle megszerzésével Én is elégedett lennék, a PFF listáján csak csapattársa Branch előzi meg, de FS poszton Ő játszott többet és sajnos a S választék nem túl nagy a 100-as listán mindössze 5 S van.

Érdekesnek vélem, hogy QB-t nem draftoltál és az OT állomány is megfelelő számodra, legalább is létszámra. Én úgy vélem Cajuste és a „sosemlátott” Stueber nem tűnik minőségnek, Freeland előtt ugyan 9 OT van a Board-on, de elfogadható a pick.

Szerintem a cornerbackek fejlesztésében, megfelelő használatában top3-ban vagyunk a ligában, erről beszéltem is szerintem a legutóbbi podcastben, ezért nincs feltétlenül szükség egy top CB-re (persze, ha Witherspoon vagy Gonzalez elérhető, akkor annak nagyon örülnék). Nálam JSN több okból is óriási favorit: egyrészt szerintem kétségkívül a legjobb elkapó idén a drafton, az Ohio Statenek híresen jó elkapói vannak/voltak mindig is (tavaly Wilson, Olave, korábban McLaurin, Samuel és persze Michael Thomas).

Harry bust lett, de ne hasonlítsunk össze egy 1/32-es picket (az 1/32 és pl. a 2/38-40 között nem sok különbség van) egy top 15-össel. A pickek helyét is (vagy igazából csak azt) érdemes nézni, nem csak azt, hogy hanyadik körben járunk.

Safetyben jó játékosokból eléggé sovány a felhozatal, főleg mély safetyk tekintetében.

Harmadik számú QB-nak jött McSorley, így igazából fölösleges, a campre ő is jó lesz. A Jones-Zappe duó szerintem megbonthatatlan.

OT-nél az első körben Johnsont vagy esetleg Skoronski-t adnám (letrade után esetleg Wright vagy Harrison), de az első kettő kiment már a top 10-ben. Brown, Anderson, Reiff mögé bármelyik játékos elfér negyediknek az általad említettek közül, szóval akár azt is megkockáztatom, hogy idén hanyagoljuk az OT posztot. 

Én nem úgy látom, hogy Bryant, Mills nagyon fejlődne, Wade meg csak dísznek van a rosteren. Így csak a 3 Jones marad, ami nem sok, de lehet rosszul látom.

Úgy rémlik ritkán draftolunk előkelő helyen WR-t, és a sikertelenségben sem egyedülálló Harry esete pickszámtól függetlenül. Utoljára 20 éve Deion Branch vált be, Ő is 65. pick-ként, most Thornton (50. pick) a reményünk, hogy előre lép! (Ch.Jackson 36., Dobson 59. - feledősek.) Természetesen, mivel ilyen előkelő helyen valamikor csak  Seymour-t és Mayo-t draftoltuk, amennyiben a vezetőség is beleszerelmesedik JSN-be, mint sok szurkoló, lehet lépünk érte.

Valahol olvastam egy mondást, hogy amíg nincs meg egyértelműen egy csapat franchaise QB-je, addig minden évben célszerű draftolni egyet. De ez biztos csak közhely. :)

 

Ha az egyik oldalról hoztál példát, akkor hozz a másikról is, mert olyanból is akad :) Én a CB "képzésünket" jobbnak gondolom mint a WR-t, így ha a top CB - mid WR és a top WR - mid CB opció közül kell választani akkor utóbbit javasolnám. JSN-hez hasonló tehetségű elkapónk utoljára szerintem Moss volt.

Igen, ezt Peti is mondta a podcastben, akkor is reagáltam már rá, hogy én ezt nem feltétlenül gondolom így. Már annyira nincs meg a fejemben, hogy az egyes pickeknél mely QB-k voltak elérhetőek, de ha választani kell a 5-7. körben egy kezdő rúgó/punter és egy 3-4. számú irányító között, akkor nálam az előbbi élvez prioritást. Ennyire hátul 100 évente szerzel franchise irányítót - főleg manapság, ahol a scouting ennyire fejlett.

Persze mindenre van példa! Igen, volt 1. körös CB bustunk is, meg egy-egy 2. és 7. körös SB MVP WR-ünk is. :) Irányítót meg szinte minden helyen draftoltunk már, MJ 1.kör, JG 2. kör, Brissett, Mallett 3.kör, Stidham,Zappe 4.kör, Cassel, Etling 7. kör, Hoyer UDFA, hogy csak az utóbbi éveket említsem, ráadásul többségüket egy franchaise QB idején. Egyébként tök mindegy melyikünk mit gondol, a 32 csapat draft kártyáit egyikünk se ismeri. Jövő héten majd minden kiderül. :)

Én is feleslegesnek látom a QB draftot. MJ első éve kifejezetten jó volt, míg a tavalyi visszaesésén nem nagyon lehet csodálkozni a mindenki által ismert körülmények miatt. Most jön egy harmadik év, amiben eddig úgy tűnik meg fogja kapni a megfelelő munkakörnyezetet, így kiderül melyik arcát mutatja. Elválik kell-e más, vagy Ő lesz a franchise QB egy darabig. Zappe hypot meg nem értem, mert annyira takarék programot vittek vele sokszor 6 emberes fallal, hogy az NFL-ben az hosszú távon tarthatatlan. Majd a nyáron megtudjuk, hogy mennyire megy neki a komplexebb feladatok megoldása. Ha esetleg (szerintem nem) jobb lesz mint MJ, akkor úgyis megkapja a kezdőt.

Ha egy játékos, per pillanat, egy franchaise QB-ja, az Nálam nem azonos a franchaise QB fogalmával. Mindegy hogyan, miért stb., de MJ egyelőre szerintem az előbbi, bár nagyon szeretném, ha minél hamarabb az utóbbivá válna.

Zappe valóban még igazán nem bizonyított, bár 6-os falat MJ is gyakran kapott, sőt a nagy QB-k is, ma ez nem ritka.

Van egy felemás 2 évesünk, egy butított playbook-ot játszó tavalyi újoncunk, meg egy szintén újoncnak tekinthető 3.. Én kísérleteznék a további kereséssel. :) Természetesen lehet, hogy BoB és stábja ezt másképpen látja és nem draftolunk QB-t.

Egy ilyen draftot simán elfogadnék, de BB-t ismerve biztos lesz olyan húzva, akit körökkel később várnak. Mostanában rámegy az öreg a polgárpukkasztásra, bár pl Strange esetében bejönni látszik, Thornton meg még kétesélyes. Csak ne legyen első körös sérülésveszély miatt csúszó játékos.

Off: elvégeztetett. Annak speciel örülök, hogy így a Jets mögénk került (aztán BB úgyis lecserél majd).

Jets acquired QB Aaron Rodgers from the Packers. 

In addition to Rodgers, it appears the Jets are receiving the No. 15 overall pick and a fifth-rounder. For their part, the Packers receive the 13th, 42nd, and 207th selections in this year's draft and a conditional 2024 second that would become a first if Rodgers plays more than 65 percent of the offensive snaps in 2023. 

Végre már, rohadt uncsi volt ez a saga. Ugyanitt szívből kívánom a Jetsnek, hogy befürödjön ezzel a savanyú uborka faszival, önmaga paródiája lett már Rodgers, sajnos, vagy nem sajnos, kinek szimpi, kinek nem.

Mindenesetre az esélyesség terhére nehéz lesz fogni ebben a csoportban, ha besül ez az év - is... -, az biztos :D 

Bold: Rodgers 10 meccs után visszavonul inkább.

Nem igazán értem ARod cikizéseit, embernek olyan amilyen, viszont irányítónak minimum top6-ban van jelenleg és számunkra csak ez érdekes. Úgy gondolom, hogy mivel nem "kutyaütők" fognak passzolni a csoport ellenfeleinknél pláne nagy szükségünk van egy minőségi CB/FS-re.

Hopkins elvileg 95% hogy ravens.