THPFC Podcast 121

Kép
podcast

Hozzászólás

Klassz volt.

A szezon első harmada-fele környékén vissza kellene térni azokra a témákra, amikről beszéltetek, hogy a friss draftoltak meg a mostaniak közül ténylegesen ki hol találta meg végül a csapatban a helyét. Nekem nem lesz meccs közben ilyeneket időm megfigyelni... :)

Tényleg nagyon jó lett. Tök fotelszurkolóként egyre rózsaszínebb a világ végighallgatva benneteket.

Köszönöm!!!

 

Hát azért ez minden holtszezonaban így szokott lenni... :)

 

Én optimistább nem lettem, ebben az AFC-ben, ebben a divízióban, ezzel a sorsolással még mindig nem számítok több győzelemre, mint 7 vagy 8 - de én az ilyen podcastektől vagy topinék elemzéseitől inkább úgy mondanám, hogy izgatottabb leszek, várom már nagyon a szezont, mit tud kihozni a stáb ebből az anyagból, lesznek-e meglepetések a rosteren vagy a playbookban, ilyesmik. Mikor lesz már foci.....?

Remélem, olyan február körül hamut szórhatok a fejemre a kishitűségemért. :)

Abban reménykedem, hogy a támadók visszatalálnak legalább a 2021-es szintre. Az emberanyag megvan hozzá, így ha a védelem szinten marad, vagy egy picit még javul is, akkor azért nem lesz ez rossz szezon. Szerintem a Jets és a Miami ellen bármi lehet, és reménykedem, hogy talán a Bills is meglehet egyszer, ha rossz napot fognak ki (a Pats meg egy nagyon jót). A többi meccsből meg csak összejön 4-5 győzelem, ha jól alakul a csapat.

Off:

A 10-ből két OTA nap ment a levesbe, mert az NFL megbüntette a csapatot. Hogy miért az még nem derült ki, de offseason szabálytalanság lehet a háttérben. Más csapat is kapott korábban ilyet, de azok eddig csak egynapos eltiltások voltak.

 

Nem a pályán elkövetett szabálytalanság miatt volt a büntetés! Az NFLPA megfigyelője szerint kötelezővé tettek egy ST megbeszélést, ami ráadásul hosszabb volt a tervezettnél. (Forrás:Patspulpit)

Kicsit nevetségesnek tartom ezt, az NFLPA ezek szerint nemcsak a játékosok testi épségét, hanem az agyát is kíméli a holtszezonban. Judge meg vegyen egy vekkert...

Megvan az első holtszezoni IR, ami azt jelenti, hogy a játékos idei szezonjának vége. MLB R. McMillan Achilles probléma miatt járt így. A 90-es roster-re helyette a csapat leigazolta a 28 éves TE A.Frisker-t. (Forrás:Patspulpit) Így már ugyanannyi TE-ünk van, mint RB-ünk (6) a nagy roster-en.

OFF

Miután megcsodáltam Gonzalez gyorsaságát, mozgását a legutóbbi klipjében, eszembe jutott az a meccs, amikor a 4,42-es WR I.McKenzie-t üldözte a 4,62-es CB M.Bryant, többnyire sikertelenül. Tudom, a 40 yard dash csak egy faktor a CB minősítéséhez, de azért kíváncsiságból megnéztem a rosterünkön jelenleg lévő DB-jeink 40-es eredményeit. A sebesség terén jelentős a javulás és a lista tartogat néhány, számomra legalábbis, érdekes eredményt. (A futás adatok az NFL-be lépés idejéből valók, ami egy idősebb játékosnál már lehet, hogy nem annyi!) A leggyorsabb 7 CB:

  1. CB Rodney Randle Jr. 4,33s – Nekem meglepetés!

  2. CB Jonathan Jones 4,33s – 8 éves adat

  3. CB Ameer Speed 4,34s

  4. CB Isaiah Bolden 4,35s

  5. CB Christian Gonzalez 4,38s

  6. CB Marcus Jones 4,44s

  7. CB Jack Jones 4,51s

A jelenleg safety jelölésű játékosok közül meglepetésemre Cody Davis a leggyorsabb (4,41s) igaz az ő eredménye 11 éves, Schooler 4,43s-al második Dugger 4,49s-al követi.

A sebességen nem fog múlni!

Off: DeAndre Hopkins FA lett...

Csak BOB-al állítólag nem szívlelik egymást, és ha ez tényleg így van, akkor kicsi rá a sansz, hogy a Pats-nél  fog kikötni.

Sziasztok!

Engedjetek meg néhány gondolatot az elmúlt események kapcsán.

Elsőként a draft. Sajnos az idei évünk is nagyon nehéz lesz. A csoportunk és az egész AFC ereje miatt. 6-7 csapat is Super bowl esélyes, ez gyakorlatilag beteríti az egész rájátszást. Persze lesz aki rosszabbul fog szerepelni mint várják, de a főcsoport döntőt szinte biztos, hogy két ilyen csapat vívja. Ez persze az egész off season-re rányomja a bélyegét a részünkről. A draft egészén érezni lehetett, hogy keressük a fejlesztendő de magas plafonú prospekteket.  Itt elsősorban persze a második , harmadik körös játékosokat értem, mert ott még bőven volt azonnal segíteni tudó kezdő kaliberű játékos, ehelyett behúztunk két komoly lehetőséggel bíró, de még pontos poszttal sem rendelkező játékost. Ez persze azért van, mert ott vagyunk a tűz közelében, az elmúlt években többször volt nagy zsé is, de amíg nem dőlt el, hogy van-e ligaelit körüli irányítónk, addig felesleges nagy tűzijátékot rendezni a szabadügynök piacon, ill. a drafton.

És itt jön a képbe Hopkins szerepe. Mert ugye bármennyire is túltöltött jelenleg a keret elkapó poszton, ő még mindig első számú elkapó tudna lenni egy komoly célokért küzdő csapatban is. És BOB-al való konfliktus ide vagy oda, ha kellene, hoznák. De nem fogják, mert nem hisznek a nagy menetelésben.

És persze figyeljétek meg BB megint elit védelmet fog összerakni, és most nem lesz semmi kifogás; Mac Jonesnak fakítani kell, vagy nem vele fog kezdődni a 2024-ben a csapatnévsor. Mert most nincs gyenge támadókoordinátor, a fal előtte telített, ha nem is extra minőségi játékosokkal, de meg fogják elég jól védeni az irányítót. Én Jonesszal szemben szkeptikus vagyok, de remélem rámcáfol. Akkor 24-ben jöhetne a tűzijáték.

Viszont a két OTA nappal kapcsolatban nem térek magamhoz. Goodell még mindig ekkora pöcs? Vagy itt más volt a háttérben? De most tényleg 5 perccel tovább tartott a megbeszélés, két nap. Ez nevetségesebb, mint az "inkább valószínű, mint hogy nem". Szerencsére akkora bajt nem okozott.

Amúgy aki ért hozzá, vagy nem annyira, de érez késztetést; az egy amolyan előzetes 53-as keret tippet megoszthatna. Íme az enyém:

  • QB: Mac Jones, Bailey Zappe
  • running back: Rhamondre Stevenson, Ty Montgomery, Pierre Strong Jr., Kevin Harris
  • tight end: Hunter Henry, Mike Gesicki, Scotty Washington
  • wide receiver: DeVante Parker, JuJu Smith-Schuster, Tyquan Thornton, Kendrick Bourne, Matthew Slater, Kayshon Boutte
  • offensive line: Trent Brown, Cole Strange, David Andrews, Mike Onwenu, Riley Reiff, Calvin Anderson, Conor McDermott, Sidy Sow, Antonio Mafi
  • defensive line: Davon Godchaux, Christian Barmore, Lawrence Guy, Deatrich Wise Jr., Carl Davis Jr., Keion White
  • linebacker: Ja’Whaun Bentley, Matthew Judon, Jahlani Tavai, Anfernee Jennings, Josh Uche, Mack Wilson, Chris Board, Marte Mapu
  • CB: Jonathan Jones, Jack Jones, Marcus Jones, Myles Bryant, Christian Gonzalez, Isaiah Bolden
  • safety: Kyle Dugger, Jalen Mills, Adrian Phillips, Jabrill Peppers, Cody Davis, Brendan Schooler
  • special teams: Chad Ryland, Bryce Baringer, Joe Cardona

Ja, van PS tippem is (ez már tényleg elég erős jelenleg): QB Malik Cunningham, RB James Robinson, C James Andrews, TE Matt Sokol, TE Johnny Lumpkin, WR Demario Douglas, OT Andrew Stueber, DE DaMarcus Mitchell, LB Olakunle Fatukasi, CB Ameer Speed, CB Joshuah Bledsoe

Hopkins képességeit nem vitatom, bravúrokra is képes, bár Mi Moss-on kívül nem szoktunk WR1-et igazolni, az Nálunk többnyire csak „keletkezett” :), ld. Welker, JE vagy a PO-kban Dola. 31 éves, valószínűleg egy legalább 2-3 éves szerződést szeretne, mert közeleg a vége. Én nem különösebben „vágyom” Rá, bár pénzünk van.

Az 53 nagy kísértés, de szerintem azért korai, mert sajnos a sérülések mindig beleszólnak. Washington-ra, Bryant-re, Mills-re nem voksolnék. Úgy érzem, ha egészségesek maradnak, mindegyik idén draftolt a rosteren lesz. Persze tévedhetek. :)