Első benyomás - 3. hét: New York Jets

Kép
Első Benyomás

Megvan, amire annyira vártunk már: Győzelem! Most örülhetnénk, de aki látta a mérkőzést, annak az öröm mellett azért lehet némi kesetű szájíz is. 

A csapat nem játszott jól, illetve a támadók nem játszottak jól. A védelem egy Jets-támadástól eltekintve nagyon jól játszott és a speciális csapategységet sem érheti kritika, egy kihagyott mezőnygóltól eltekintve. 
 

A támadók kezében most végig nagyon döcögött a labda és most még az idén szokásos feltámadás sem történt meg. Végig inkonzisztensen, sok hibával játszottak. Félelmetes látni, hogy Mac Jones és az elkapók még mindig mennyire nem érzik egymást. Ezen a mérkőzésen is sok volt a hiba köztük, amiről persze csak ők tudják, hogy kinek a hibája (az elkapó futott rossz irányba, vagy az irányító dobta rossz helyre a labdát). 
 

Volt azonban a  támadóknál két játékos, akiket ki kell a jó teljesítményük miatt emelni. Az egyikük Ezekiel Elliott, aki 16 próbálkozásból 80 yardig jutott. Ez volt mindenképpen az új futó legjobb mérkőzése a csapatnál. A másikuk Pharaoh Brown, aki 2 elkapásból 71 yardot termelt, a csapat egyetlen TD-jét is ő szerezte. 
 

A védelem most is nagyon jó volt, gyakorlatilag Wilson életkedvét is elvették a mérkőzés végére. A pontot az i-re Judon 2 pontot érő sackje tette fel. 
 

Jövő héten Dallasba utazik a csapat. 

Hozzászólás

hát, jujj...maradjunk annyiban a védelem jó volt...meg megvan az első W...aztán felejtsük el ezt a mait.

Siralmas támadójáték, bár a futásmennyiségünk javult, és talán az Ofal is jobb volt, mint korábban. (157 yard, 0 sack). A még mindig sok büntetés (6) között ostobák is voltak (12 ember, Bryant DPI, 2 fals start). Az RZ-t nem láttuk a félvonalon is éppen csak néha jutottunk át és szerintem 2 FG-t hagytunk ki. A ST most nem volt bravúrra képes. A def. helytállt a liga talán leggyengébb offense-e ellen. Nem tudom kit tudunk majd még legyőzni. :(

1000 fokos villát a szembe meccs esete, sajnos túl sokadjára az elmúlt években.

A gyilkos ösztön megfogalmazás népszerű lett, továbbra is messze mint Makó Jeruzsálemtől, aztán hogy ez Mac, playcall, simán csak minden sokkal inkább átlagosabb mint kiemelkedő minden offenzfronton, vagy ezek végtelen permutációja..(?) 🤷🏼‍♂️

Szerencsére a másik oldal minden esélyénél tolt egy butított Patset. Mindenesetre abszolút röhej, hogy a végén még izgulni kellett. A ‘boyzt meglepték, nekünk ez nem túl jó, mert így mi nem fogjuk 😕

De aztán jön megint egy csere qb-s meccs, így talán nem egy győzelmünk lesz, mikor megyek a Bills meccsre 😃

Az Eagles elleni keativitás, teljesítmény vajon hol volt az elmúlt két meccsen? Pedig az a védelem tényleg kemény volt, mégis tudtunk ellenük JÁTSZANI. Tegnap meg... A Brown TD egy kiváló húzás volt, ráadásul jól is hajtották végre, Elliot meg még mindig képes észrevenni az oldalra megfutható réseket, a másik két TE néha kapott labdát, amivel jól is haladtunk, aztán ezen kívül a támadójátékunk teljesen reménytelen/haladásképtelen volt.

Nem itt kellett volna a csapatönbizalmat erősíteni az ennél SOKKAL nehezebb meccsekre? Vezettünk, akkor mintha elkezdtünk volna tartalékolni - vagy én nem tudom, de mintha takarékra tettük volna a támadólángot. Hogy a végén nem egy two-minutes-drive lett pontszerzéssel, hanem kb. 10 másodperc alatt lezavartak minket a pályáról két értelmetlen hívással...

Ezután aztán végképp nem tudjuk, hogy a következő meccsen mit várjuk a támadóktól - marad a remény, hogy majd most jobb lesz.

GOOO PATS!!!

Igen, az egész második félidőben nagyon konzervatív lett a playhívás, nagyon érződött hogy arra megy a stáb, hogy ne adjunk ajándékba semmit a Jetsnek, mert akkor nagy baj nem lehet. Végülis bejött, de azért ennél több kell mind edzői, mond játékos oldalon

Igen, az egész második félidőben nagyon konzervatív lett a playhívás, nagyon érződött hogy arra megy a stáb, hogy ne adjunk ajándékba semmit a Jetsnek, mert akkor nagy baj nem lehet. Végülis bejött, de azért ennél több kell mind edzői, mond játékos oldalon

Én ha nem is kiemelten, de azért beleírtam volna a cikkbe, hogy az időjárás rohadtul nem könnyítette meg senki dolgát, ahogy az látszott is. Mac is, Wilson is mélyen a tudása alatt játszott, utóbbi esetén ez persze nem indult magasról, de akkor is. Tényleg voltak ronda hibák, de végig szakadt az eső, minden folyamatosan vizes volt, szerintem ebből sokkal jobbat más csapatok se nagyon hoztak volna ki.

Bele akartam, meg a pálya minőségét is ( több festék volt már a játékosokon, mint a pályán), elfelejtettem…🤷🏼‍♀️ öregszem😅

Mindenesetre a delfinek tegnapi parádéja azért beárazta a mi védelmünket is. Aki esetleg kételkedett (gyenge csapatok ellen megy csak, stb), az most értékelheti azt, hogy még a győzelemért is mehettünk ellenük...

Az elsö félidö még jo volt, a második pedig katasztrofa. Végig az volt az ember érzése, hogy nem megnyerni akarták a mérközést, hanem nem elvesziteni. Hol van BOB? Elment nyaralni? Mintha a tavalyi csapatot láttam volna ujra. Az elsö 2 mérközésen legalább mintha lett volna egy kis reménysugár. Fejlödés nincs, visszafejlödes van. 

Total Yards 358 ez mondjuk nem rossz a Jets védelme ellen, meg az esö ellenére, csak a focit pontokra játszák.

Nem értem a fanyalgást, a liga két TOP8-as csapata ellen végig partiban voltunk, egy esős meccsen legyőztük a csoportellenfelet. Az időjárás és a látható konzervatív hívások miatt volt ennyire rossz az O. Azt nem tudjuk, hogy mi az oka az MJ vs WR corps bizonytalanságának, szerintem MJ sokkal jobban érzi a zsebet mint korábban. Nekünk azért nincs egy Wilson-szintű elkapónk aki 2 embert folyamatosan leköt, helyette egy közepes O-ból és egy TOP5-ös D-ből próbálja a stáb kihozni a legtöbbet. Sokkal jobban örülök az ilyen szintű csapatépítési filozófiának mint amit a Broncos, Browns, Raiders, Bucs stb csapatok csinálnak All in módra. Pl a lesajnált Cardinals legyalulta a Cowboyst, nagyon kiegyensúlyozott ez a liga, nem egy sz@r Premier League ahol az olajmágnások döntik el mely csapatokból lesznek a bajnokok. Nekem jobban tetszenek ezek a meccsek mint egy 70:20-ra megnyert mérkőzés. Jó lesz ez ( tudom MJ, BB, Kraft, Gillette stadium, Univerzum stb azonnal cut 😁 ).

Már le sem kell írnom mit gondolok, mert Te megtetted. Nyert ez a csapat már SB-t is hasonló meccsen a Rams ellen.

Azért ez a komment nyilván nem születik meg, ha a végig alibizett második félidő után mondjuk Cobb behúzza a végén, mert 4-5 lehetőség is kevés volt az offenznek lezárni a meccset. Aztán nyilatkozhatná az öreg, hogy vissza kell menni a táblához, sík ideg volt a végén mikor nem nálunk volt a labda és nem rajtunk múlt, mi lesz a vége. Annyira bíztunk abban, hogy a Jets alkalmatlan támadni, ez kis híján megbosszulta magát.

A W az W, nagyon fontos volt, nem kell megmagyarázni sosem, de attól még nagyon sok minden nem volt rendben, ezt kár lenne nem észrevenni. Az meg, hogy mit csinálnak más csapatok szerintem tök nem releváns ebben a helyzetben.

Ez a komment akkor is megszületik ha L, a sportban meg ugye tudjuk nincs ha. Nem a Jets O bénázásában bíztunk, hanem a ne adjuk el a labdát tartottuk szem előtt. Senki nem beszélt arról, hogy minden rendben van, nem is értem ezt honnan vetted? Engem sem az érdekel mit csinálnak más csapatok, csak jó lenne észrevenni és megérteni, hogy ez a legcsapatabb csapatsport és a legkiegyensúlyozottabb is egyben. Ebből az aspektusból próbáltam megvilágítani csupán, hogy más szemszögből is érdemes a csapat teljesítményét nézni. 

Volt egy véleményes DPI amit nem kaptunk meg, és BB is magából kikelve ordított a sporival, hogy mizu, ott szerintem benne lett volna TD, ha megadják, mert valamelyik futó befut vele.

Mac sajnos úgy látom nem a jövő, pedig nagyon bíztam benne. Jó persze van még idő, meg fiatal, de valahogy nem látni rajta azt hogy magasabb a plafonja, mint a jelenlegi szint.

Ha a Douglas elleni elmaradt DPI-re gondolsz 9 yardon, az nem véleményes volt, hanem ordító nagy, amit a zebrákon kívül mindenki látott (a védő vissza egy pillanatra sem nézve kb 2 másodperccel hamarabb ugrott rá csóri újoncra, mielőtt a labda odaért:)

Nostradamus likes this. 😂😂

Broncos, Bears, Jaguars, Bengals, Chargers. Négy csapat ahol első körös  - úgy emlékszem - irányítók dobálják a labdát és nem állnak jobban. Mikor értitek már meg, hogy nem one man show az NFL? Eli kétszer verte meg Brady-t, pedig egy közepes szintnél nem volt jobb. A 2007-es űr-Patriotsot ember nem tudta elképzelni, hogy a Giants veri meg. MJ-n kifejezetten látszik és nekem tetszik, hogy érzi a zsebet ( három meccs alapján ). Nem tudni mi az oka a kommunikációs problémáknak, MJ tegnap sem dobált homályokat, Douglas ellen is pontos volt a hosszú, a DPI-t persze nem fújták be úgy mint ellenünk. Sok összetevős ez, de ilyen - már bocs - bugyuta kijelentést tenni mint az MJ nem a jövő azért kicsit erős. Lehet igazad lesz, de várjuk meg a 4. éve végét és utána tudunk erről érdemben nyilatkozni. Honnan tudod mi történik az edzéseken, stb? 

Eddig az volt a mondás sok szurkolótárstól, hogy hogy jól játszott a csapat, de kit érdekel, mert veszítettek. Most hirtelen az lett, hogy jó, hogy nyertünk, de kit érdekel, mert rosszul játszottak. Tényleg telhetetlen népség a szurkoló...:) 

MJ megdobta a TD-t és nem veszítette el a meccset. Ennyit tett hozzá zuhogó esőben, akadozó futójátékkal. De most nem is kellett több. Egy INT a csapat saját térfelén megpecsételhette volna a meccset a Jets javára. Ha ezt nézzük, lehet nem baj, hogy nem kockáztattak és a védelemre hagyták, hogy behúzz a meccset. Egyébként volt ott 2 kihagyott FG meg egy be nem fújt DPI, ami szintén rontja a statot. 

JuJu-t mi a fenének hoztuk amugy ide ennyi pénzért? Azt amit ö csinál azt kb. bármejik ujonc tudná. 

Ez volt a harmadik mérkőzés a szezonban és egyben a harmadik a sorban, amikor semmi értelme nem volt a 3rd&short szituációs játékunknak. Számomra borzasztóan frusztráló, hogy elkezdünk "építeni" egy drive-ot majd random előveszünk értelmezhetetlen seam/fade/fly...stb útvonalakat 3rd&6y-ra, amit csóró irányító megdob, az arcában a védelemmel és csodálkozunk, hogy megakad a támadás, jobb esetben be kell érni egy FG-al, rosszabb esetben belehajszoljuk magunkat egy felpattanó labdába (INT). a 1st down helyett húzunk egy "váratlant", majd a hosszú passztól jól meglepődnek alapon aztán gyakorlatilag többször nyal vissza a fagyi, mint ahányszor bejön.

A magam részéről egyáltalán nem tudom felelőssé tenni a támadó játékosokat ezért. Számomra BOB, mint coordinátor egyáltalán nem teljesít jól eddig, viszont az (sajnos) tény, hogy még ezzel a teljesítménnyel is összeszedettebb a támadósor, mint az elmúlt év(ek)ben bármikor Brady óta. Meggyőződésem, hogy a Phily és a Dolphins meccset is tudtuk volna hozni, ha nem az izzadtságszagú screeneket erőltettük volna egy igencsak tartalékos támadó fal mellett, hova tovább ha nem akarnánk 3rd downokra rendre hosszú passzokkal "meglepni" az ellenfelet, hanem használnánk a két (mostmár inkább három) jó képességű TE-et és építenénk a támadásokat.

Mac Jonesban látom a fejlődést, főleg azok ellenére, amilyen királydráma ment idén (is) a QB poszt körül. Az elkapókat sem érzem rosszabbnak annál, mint amivel meg lehetne nyerni ezt a csoportot... (igen, jól olvassátok :) ), a védelem szerintem simán playoff szintű.... viszont a playcalling az számomra óriási csalódás eddig... még szerencse, hogy az igazi szezon novemberben kezdődik, addig van idő rendet rakni a fejekben. Összességében szerintem jó a csapat, ebből idén (a nehéz sorsolás ellenére) ki lehet hozni valamit, már most várom a Dallas elleni meccset.

Az első szótól az utolsóig egyetértek Veled. Szerintem is - eddig - BoB hívásai a furcsák. A meccs utáni nyilatkozatokból azért kiderül, hogy "csak a labdát ne adjuk el" filozófia mentén jöttek a hívások. Az O-fal jó volt ami pozitívum a Jets D-fala ellen. Jó lesz ez, a Bills idén lassan indult be eddig, a Miami-nál meg sajnos - soha ne legyen több agyrázkódása - Tua sérülése mindig ott lebeg a fejük felett. Akár nyerhető is a csoport. 

Ez a 3. és rövidre hosszút dobunk elképzelés valóban idegesítő. Ebben lehetne konzervatívabb kicsit a vezetés, hogy előbb legyen meg a first down, valami biztonsági play-el.