TRADE: J.C. Jacksont megszerezte a Patriots!

Kép
JC

Ian Rapoport információ szerint a Patriots megszerezte J.C. Jacksont a Los Angeles Chargerstől! A Patriots odaadja a saját hatodik körös pickjét a 2025-ös drafton, a Chargers pedig Jackson mellett odaadja a saját hetedik körösét ugyanarról a játékosbörzéről. Kérdés, hogy a szerződéséből áll-e valamennyit a Chargers, vagy a teljes alapfizetését a Patriotsnak kell kifizetnie. Mr. INT tehát visszatér oda, ahol karrierje legszebb éveit töltötte, tavaly tavasszal igazolt Los Angelesbe, ahol finoman szólva sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

UPDATE: Közben megjöttek a pontos részletek J.C. Jackson szerződéséről, a következő caphitjei vannak:

2023: ~1,5 millió dollár

2024: 14.375 millió dollár

2025: 14.025 millió dollár

2026: 14,1 millió dollár

Idén tehát borzasztóan olcsó Jackson, jövőre - valamint az azt követő évek bármelyikében kiszállhat az üzletből a Patriots úgy, hogy nem marad a játékos után halott pénz.

UPDATE 2.0: Kiderültek a csere pontos részletei is:
Patriots adja: 2025-ös 6. kör
Chargers adja 2025-ös 7. kör és J.C. Jackson

Az újonc Christian Gonzalezre viszont már nem számíthat idén a Patriots. Gonzalez a Cowboys elleni mérkőzésen sérült meg. A fiatal cornerback válla kiugrott, ennek következtében sérült meg a labrumja.

Hozzászólás

Valaki kellett hátra, az biztos, JC ilyen feltételekkel jó kisegítő lehet az elfogyott hátsó sor kiegészítésére.

Az O# falba nem kéne valaki? :)

Bocs, nem bírtam ki, de ne vedd magadra, nem kötekedés, csak elmélkedés :)

Nem néztem utána, de gondolom instant azonnali kezdőért nincs lehetőség cserélni. J.C. már volt itt, jól is játszott ebben a rendszerben, és az új csapatánál lebőgött, ezért lehetett megszerezni. Falemberből tudsz hasonlót? Ha van ilyen meg kellene keresni a csapatát egy csereajánlattal.

OT Reiff IR-ről visszatért edzeni, megnyílt a 21 napos ablaka és u. ez a helyzet OLB T. Flowers-el és Cody Davis-el. Sajnos Thornton és Jack Jones nem edzett. 

A Pats szakértőknek van egy sajátos skálájuk, amit per pillanat Chung-Butler skálának neveznek. Ezen azok a játékosok szerepelnek, aki elhagyták a csapatot, majd idővel visszatértek. Azok a játékosok, akik jobban teljesítenek a Patriots-szal a visszatérésük után, közelebb kerülnek az egyenes Chung végéhez. Azok a játékosok, akik nem érik el a korábbi szinteket, közelebb kerülnek a másik, a Butler véghez. Brian Hoyer meridiánként van az egyenes közepén. Mivel JC elitként ment el, már az is nagy szó lenne, ha Hoyer közelébe kerülne. (Forrás: Patspulpit)

A jó és elérhető JC-re szükség van. Sajnos mióta elment a hírek nem erről szóltak. De reméljük a legjobbakat!

Remélem úgy fog elsülni mint anno a Chungos törtênet. Elment az Eagleshez majd visszajött, és milyen jól nyomta utána a Patsbe. 

Sajnos közben úgy néz ki, hogy Gonzalez out for season.

Ha kidőlt Gonzalez és Judon (szerintem ő is season-ending sérülést szedett össze), akkor védelem szépen hozzá fog süllyedni az offense szívonalához, tökmindegy ki jön. :( 

Olyan csak a filmekben van, hogy a lúzerekből álló csapat hirtelen megtáltosodik és győzelmet győzelemre halmoz. J.C. Jacksont remélem, be tudják építeni, de Gonzalez és a két Jones nélkül ez a secondary nem ütőképes. Judon pedig a front7 legjobb embere volt. Nem tudom, milyen nyomást fognak generálni nélküle.  

Azért ne felejtsük el az Uche-Jennings-White triót. Ők is remek számokat hoznak hétről hétre, nyilvánvalóan Judont nem tudják pótolni, de "szerencsére" van utánpótlás. J.C. idénre marha olcsó, ha visszajönne Jon és Jack, akkor a CB sorunk is elég mély lesz. Az a gond, hogy ezekkel a sérülésekkel is előrébb állnak mint az idén borzalmasan f*s támadófal...

Igazad van, White bemutatkozása imponáló, Uche végre hozza magát, de az impact player Judon volt + az ő hiányában a többiek "elhárítására" több erőforrás jut, ezért is gyengülni fog az egység. 

Secondary: ha visszjönnek... ha J.C. jól épül be és a tavalyi formájában játszik .... hit, remény és szeretet. :) Én egyenlőre a Gonzalez kiválása utáni siralmas triót láttam a pályán számunkra esélytelen machupokkal. 

Abban teljesen igazad van, hogy ez egy alapvetően jól összerakott védelem, ahonnan ugyan most kiesett a két bluechip (többet nem is látok), de a struktúra, a személyi állomány jó és erre lehet jövőt alapozni, Gonzalez pedig Revis-szint lehet. Az offense-nél sem a struktúra, sem a tendencia nem jó, a falnál különösen nem, (de szerintem a skill playereknél​​​​​​ sem). MacJones pedig legfeljebb a tisztes középszert tudja hozni - jobb napjain, gyenge védelemmel szemben. (Szerintem ennél jobb fallal sem fog gyorsabban olvasni vagy fog megnőni a karereje vagy a dobáspontossága. Talán a pánikolást abbahagyja és nem dob löbbölt keresztpasszokat a pályán. De még ez sem biztos.) Feltehetően már a menedzsment is megállapította már, hogy a MacJones projekt nem sikerült, az, hogy Belichick sérülés nélkül is lehívta a harmadik negyedben, árulkodó volt.

 

Válasz Burkus üzenetére

Van amiben egyetértünk, van olyan amiben kevésbé.

JonJon minden bizonnyal a héten már visszatér, Jack nem. J.C. ismeri a rendszert, a Chargersnél nem tudták megfelelően használni, mi pedig igen. Ha ez a duó lesz fenn a pályán, márpedig a hírek alapján erre lehet számítani, akkor olyan gond nem lesz, mint a Dallas ellen Gonzo kiesése után. Megjegyzem, valószínűleg már egyikük játéka esetén is nagy upgrade lesz tapasztalható, hasonlóan mint amikor Gonzo játszott egyedül.

Szerintem túl van misztifikálva Jones ügye a Dallas meccs után. Leültette BB, mert borzalmasan szarul játszott, de ettől függetlenül ő a kezdő QB. Fölösleges lett volna fennhagyni a pályán ilyen szituban, láthatóan semmi nem működött, csak az erőlködés ment. Megfelelő környezetben szerintem igenis tudna olyan teljesítményt hozni, amivel kompetitív lenne az offense, csak ennek az 1000 darabos puzzlenek a legnagyobb része úgy tűnik, hogy jelenleg hiányzik. Ez persze nem jelenti azt, hogy 10+ évig ő lesz a csapat kezdőirányítója, de jelenleg közel sincs jobb alternatíva nála. Amíg pedig a támadóposztok nagyobb részén (mindegyikén?) bottom 5 teljesítmény tapasztalható, addig az irányító gyakorlatilag bárki lehet, lásd Brady utolsó itt töltött szezonját.

Szívszorító volt Judon rövid kis videója az Instán, ahogy épp ébredezve a műtét után mutatta a műtét eredményét... :(

Én azt nem értem, hogy ha tradelünk egy játékosért, akkor átvesszük a szerződését nem? Így, ha jövőre kivágná a csapat Jacksont, akkor hogy nem marad utána halott pénz? Köszi a választ!

Úgy, hogy halott pénz csak a garantált tartalom után keletkezik, ami ugye az aláírási bónusz illetve a garantált alapfizetések. Jacksonnál az aláírási bónuszt ugye a Chargers kifizette, csak leosztották 5 évre. A tavalyi alapfizetését teljesen, az idei nagy részét is kifizette a Chargers, így nekünk csak 1,5 millió maradt - ebben egyeztek meg a csapatok. A jövő évi fizetése csak abban az esetben válik garantálttá, ha a ligaév (március közepe) kezdetén rosteren van. Viszont ha még ezelőtt megválik tőle a csapat, akkor értelemszerűen nem kell neki kifizetni és így DM sem keletkezik utána.

Idénre mindenképpen nagy "mentés" lehet Jackson, szerintem remek húzás. Főleg így, hogy bármikor elküldhető és idén kvázi ingyen van. Ennél jobb lehetőség nemigen adódott volna. Jövőre meg meglátjuk, kell-e 14 milláért, elvileg simán beleférhet, de ahhoz hasítania kell idén. 

Kíváncsi leszek mikor jön rá az edzői csapat, hogy a Mac gyerek nem egy franchise QB... Jövőre új csapatot kell építeni! Gyűjtsenek hozzá egy szakajtó pénzt...

Szeretnék kérdezni hozzáértőket (én deklaráltan kocaszurkoló vagyok, nem bonyolódom bele a foci mélységeibe, inkább csak a nagy képet szoktam nézni, a részletekben elveszek :-)): nem úgy tűnik, hogy az idő mintha kezdene eljárni az idősebb  HC-k felett? Jönnek a fiatalok és rendesen odavernek az idősödő korosztálynak. Változik a foci és mintha a fiatal korosztály jobban értené, érezné azt.

Demeco Ryans, McDaniel, McDermott, Saleh vs. McCarthy, BB, Carroll, Rivera, BoB stb. (persze, bárki mondhatja hogy ott van Andy Reid). Nekem néha olyannak tűnik néha, mintha két különféle focit játszatnának a fiatalok és az öregek (és itt nem csak arra gondolok hogy bevállalós vs. konzervatív foci, de magában a draft filozófiában, a prioritási sorrendekben mintha egészen más utakat követnének).

Persze, lehet, hogy rosszul látom, de 2-3 évvel ezelőtt még mindennapos volt az "in Bill we trust" hozzászólás, de mintha manapság már nem lenne akkora jelszó tartalma (ténylegesen érdekelne sokak véleménye, ha nem veszitek ezt offolásnak, de ez akár egy önálló témát is megérne).

Azért is fontos, mert ha van ennek valamiféle alapja, akkor ez minket is erősen érint.

Szurkolóként szólok, a sokak egyikeként...

Érdekes dolgot feszegetsz, csak az a baj, hogy a sikerességre szerintem nincs egyértelmű/egzakt mérce, SB? Rendszeres PO? W/L mutató? A látványos játék? Stb. Mind kicsit hibás, mert nem csak edző függő. Aztán ki számít öregnek? A kora vagy a posztjának az évei döntik el? Aztán legalább annyi fiatal megbukott már, mint öreg. Ez a liga nem arra van kitalálva, hogy egy BB, Carroll, Reid, Tomlin, Harbaugh,Peyton stb. egyértelműen a legjobb legyen (A Pats dinasztia kivételként erősti ezt!), de egy-egy sikeres év/meccs/meccssorozat se lehet mérce Shanahan, McVay vagy az új üdvöskék Saleh, Mike McDaniel stb.számára. Azt szokták mondani a meccset a játékosok nyerik meg és az edzők vesztik el. Érdekes mérce lenne, ha pl. McDaniel-t a delfinek két utóbbi meccse alapján kéne minősíteni. Én nem látok egyértelmű, korrekt mércét.

A közhelyek meg nemcsak arra jók, hogy emlegessük, hanem arra is, hogy ha kell eldugjuk. :)

Ahogy Hopi is írta, nagyon nehéz ezt megítélni, rengeteg dologtól függ egy szezon, vagy akár egy meccs kimenetele és ráadásul nincs objektív mérce sem a kérdés eldöntésére. Ami mérvadó lehet, az a teljes életmű vizsgálata egy edzőnél, hogy eldöntsd, mennyire volt meghatározó alakja a sportnak. Én nem hiszem, hogy az a mérhetetlen tapasztalat, amit ezek az edzők birtokolnak pótolható fiatalos lendülettel és néhány jó ötlettel. Persze, kell a frissítés, és a most  fiatal edzők lesznek az "öregek" pár év múlva, de a legtöbbjének ki kell majd várni a sorát, hogy valami maradandót alkosson. 

A fociban azért nem nagyon lehet feltalálni már a spanyol viaszt. Nekem úgy tűnik, hogy nagy újítás, ami meghatározó szerepet töltene be a ligában, csak nagyon ritkán jelenik meg, és ahhoz is villámgyorsan adaptálódik a liga. Lehet pár meccset behúzni valami tökös újítással, de minden csoda 3 napig (hétig)  tart. Aztán győz a rutin. Vannak tendenciák, amik folyamatosan tolódnak, megjelennek régi módszerek (most pl. a FB poszt reneszánszát éli), de összességében mindenre van válasz a többi csapattól. Az öregek sok ilyen divathóbortot megéltek már és átvészeltek, a fiataloknak ezt is meg kell tanulni. Szóval részemről marad az In "Bill we trust", csak kevésbé hangoztatom, mert nem akarok folyton vitatkozni a vereségek miatt elkeseredett szurkolótársakkal.

Zárásként egy analógia: Kinek az oldalán indulnál csatába? Egy veterán, sokat látott háborús hős vezetésével, aki vaskalapos ugyan de számos csatában győzedelmeskedett, vagy egy fiatal, lelkes, frissen kitüntetett tiszttel, aki új, kísérletező szellemben vezeti az embereit. Nem egyértelmű a válasz (nekem sem), de ha a csata / hadjárat előtt kell dönteni, és csak annyit tudsz, hogy bármi megtörténhet a harcban, én azért maradnék a vén róka mellett.  

Ha könnyű lenne a válasz, akkor nem tettem volna fel a kérdést :-)

Sok sportágban láttam már azt, hogy egy csapat rabja lett egy személynek, egy korszaknak, aztán ez visszavetette őket hosszú-hosszú évekre, mert egyszerűen hiányzott a genetikájukból a reális önértékelés.

Ez a háborús analógia az jó, de ott sem tudom, hogy mi a helyes válasz.

Magát az alapgondolatot is azért tettem fel, mert én sem vagyok biztos benne, hogy mi a helyes válasz, de most az az erősebb érzés bennem, hogy ezt a várat nem érdemes építgetni (már csak azért is, mert nem látni, hogy BB életébe még bele tud férni egy újabb sikeres móka), hanem kezdeni kellene egy újat alapozni.

szerintem meg pont akkor nem menne el, inkább menni fog idény végén ha ilyen szedett-vedett társaságnak fogunk kinézni O-D-ST oldalon is