Első benyomás - 10. hét: Indianapolis Colts

Kép
EB

2-8... ennyi talán elég is lenne erről a meccsről, de azért bontsuk ki.

Mac Jones: nem tudom van-e innen visszaút... lecserélnek egy lehetséges győztes drive előtt? Ennél jobban mi törhetné le az önbizalmát?! Már amennyi még volt neki. Az is igaz, bőven tett róla. Az az eladott labda vállalhatatlan volt. 

Futás: őket nem érheti szó, kifejezetten látványosan és jól végezték a dolgukat.

Elkapók és TE-k: kik?! 

Támadófal: a futás támogatásában jó munkát vègeztek, azonban Jones folyamatosan veszélyben volt. 

Védelem: az első Colts támadójátéktól eltekintve nem érheti őket panasz, főleg ha azt nézzük milyen sokat voltak a pályán. 

Speciális csapategység: azt a két hibát eltekintve (mikor nem volt játékos a pályán a Colts puntjánál, illetve a kihagyott mezőnygól), ők is helyt álltak. Most nem voltak felesleges, bírói sípot érő hibáik. 
 

Most pihenő hét jön, utána pedig a Giants elleni találkozó. 

Hozzászólás

A szurkoló minden héten szurkol, de valahol annak is örül legbelül ha mégis vereségek jönnek, az talán egy hosszabb távon nagyobb jó érdekében történik. Legalább rettentő izgalmas offseason jön, edzőváltással, GM váltással, irányitóváltással, sok pénzzel. #cantwait

Up: jövő héten nem veszítünk.

Up+1: nézni sem kell ezt a bánat csapatot.

Down: még sajnos vannak meccseink idén.

Down+1: Mac Jones.

Nem is tudom, hogy lehet-e mit mondani még erről a gyenge támadó játékról. 

Tudom, hogy messze még a szezon vége, de nagy az esély, hogy top 5-ben fog választani a csapat. Bár egy új irányító (ha arra a posztra választ a csapat) elkapók és fal nélkül sem tudja sikerre vinni a csapatot. (Lásd Bryce Young)

Emellett sajnos az edzői stáb is hibát hibára halmoz. Véleményetek szerint a szezon végén előfordulhat egy edző váltás?

Nem lesz populáris, de UP: Zappe fake spike INT. Mert tökös volt, olyan volt amit legutóbb TB12-be láttam: győzni akarást bármi áron. Nem jött be.

Nem hiszem, hogy ő lenne a jövő ettől függetlenül. De tetszett, volt benne spiritusz. 

A fake (illetve a tökösség) nekem is tetszett, de az inkább edzői döntés ilyenkor szerintem. A kivitelezés inkább gyenge volt, mint jó Zappe részéről. Ezzel együtt nem hibáztatható, MJ- ből most tényleg elegem lett, a szezonnak rég vége, kapjon más lehetőséget.

 

Nekem is tetszett a fake spike....pech,hogy nem jött be....

Szerintem 2 hét múlva Bailey Zappe lesz a kezdő QB-nk

Igen, csak aztán teljesen rossz opciót választott. Jól láthatta az 1-1-et a pálya szélen, max incomplete és marad még idő. Ilyen áron kár volt. Persze lehet, h volt szabálytalanság, de azt max a Miaminak dobták volna be 😃

Danna tökéletesen leírta a meccset.

Kiegészítés:

  • A védelem egyszer remélem jól megveri MJ-t (:)), mert hiába szerzi vissza Neki a labdát,mint  ma a végén 2x is, de szinte minden meccsen, nem tud mit kezdeni vele ill. elrontja. Ez több, mint abszurd! Már-már szinte vicces,poénos. Körülményes, lassú, nagyot akar alkotni, nem  fogadja el a kínálatot azonnal, függetlenül attól, hogy mennyi ideje van. Csodálom, hogy néhány szurkolótársam még védi/magyarázza a satnya produkcióját.
  • Elgondolkoztam. Ha végig csak futunk, lehet, hogy nyerünk.

Az első félidő azon ment el, hogy MJ-t minden drive- ban sackkelték, de csak erőltették a passzt. Simán lehet, hogy nyerhető lett volna a meccs szerintem is. Egyébként MJ az INT- ig vállalható volt a körülményekhez képest, de ott szerintem mindenkit elveszített, aki támogatta… magát is.

Szigorúan a meccsről: lehet, hogy van örülni annak, hogy veszítettünk (jobb draftpozi), de én mint szurkoló mindig annak szurkolok, hogy nyerjünk! Ezt a meccset, ha nem csinálunk hülyeségeket megnyerjük 12-10-re, ha jobban is játszunk 20-10. Mivel történt ami történt, az ST-t rohadtul lehordanám, mert 1: csórikám ha berúgja, simán pörgethettük volna az órát futásokkal és elég egy FG és nyerünk. 2. Ha nem engedik a Coltsnak a nagy visszahordást...

Szerintem Mekinek ennyi volt itt, most van 2 hét Zappe-vel lesz valami, a vicc ha nyerünk, rosszabb pozícióban leszünk a drafton :)

Igen, a spec team szerintem is hozzátette a magáét. Nyugodtan mehetnek a Down- ba. Meg hát volt a visszahordó nélküli punt... ami ha bejön, királyság, de ez most nem az a csapat, ahol ilyesmi összejön. :) 

Savazzatok nyugodtan, de már nem néztem a meccset. Szeretem élvezni a játékot, de a múlt heti szenvedés után már végképp nem izgatott. Azt se tudtam, mikor játszunk, de aztán odakeveredtem az Arénára. Mit látok? Kevés pontos meccs, Égünk 4 ponttal, de támadunk az ellenfél 20asán. MJ Int. Kikapcs. Egy rövid éra vége. Itt olvastam, Zappe jött 2minute skillre. Ezek szerint BB is megelégelte. Naná, ez már neki is kezd meleg lenni. 

Nyilván itt a patroitsnál erős a kontraszt Cool Brady után, de ez sportoló szemmel nézve is simán pszchiológiai alkalmatlanság Jonesé. Vezér és kulcspozícióban minden esetben felejtős. Tele a gatya, vagy egyszerűen ennyire gyenge qb. Ha ez utóbbi, az még rosszabb. De ezeket a buktatókat hogy nem látták nála ilyen szintű játékos analízisek mellett? 

 

Abszolút értelek, nincs ezen mit savazni, semmi élvezhető nincs itt már. Még az sem, hogy lenne kedvenc játékos vagy 1-1 olyan karakter, playmaker, stb. Siralmas csapat, tehetséget kis nyomokban tartalmaz, egy megfáradt, kilátástalan öregemberrel a vonal mellett. Én a vasárnapokat az NFL-intézmény mint olyan miatt szeretem, énidő, redzone, fantasy, de megjegyeztem ma hangosan, hogyha pár hét múlva azt mondom a páromnak, felkelnék a TNF-re, vágjon pofán ‘visszakézből, hogy észhez térjek gyorsan…

Szerintem MJ draftja óta kényszerpályán mozog a csapat. Az első éve elég jó volt. A következő nem volt mérvadó MP “vezetése” miatt. Most meg eldőlt a dolog. Szerintem ennyi volt a szereplése a  Patriotsnál.

Nézem a DET-LAC meccset és mintha valami totál más sportágat űznének :) Olyan játékok, olyan passzok, amiket én szerintem a pats idei 10 meccsén egyet sem láttam. Pl érdemes megnézni a LAC 4. negyedbeli TD-jét.

Szerintem MJ egy értelmes gyerek, és tudja mi a jövője ennek a csapatnak - új QB a Top 5-ben. Na, ha ő ott megdobja a TD-t, akkor vége, és választhatunk  a senki földjén. Aggódtam is, mi lesz ha ez a Zappe gyerek ezt nem tudja. De aztán amikor lepacsiztak az oldalvonal mellett, láttam hogy ő is képben van. Már csak a Giants és a Denver necces. Ha azokat túléljük minimum 3. helyen választhatunk.

Jelenleg a ligában 31.-ek vagyunk, azaz 1/2. pick. A PFF prospect-je szerint csábító az élen álló QB C.Williams vagy WR M.Harrison jr., de mivel első kör(ök)ben a QB és WR választásunk többnyire sikertelen, Én  4 helyen jelölt OT O. Fashanu-t választanám (Penn State, 21 éves, 198 cm, 145 kg) a PFF szerint álom passzblokkoló és elfogadható futásblokkoló. ("...először is kell egy jó Ofal..."), aki majd megvédi a teljesen felgyógyult Cousins-t. :D

1/3* - holtversenyben 29. Úgyhogy jelen állás szerint a Caleb-Maye-Harrison hármasból egy a miénk lehet.

A PFF prospectje mit jelent? Prospect maga a játékos, a PFF-nek predictionje van.

Az ESPN szerint 1/2, de ez egyelőre lényegtelen.  Az utolsó mondatodat  kötözködésnek tekintem, a PFF Big Bord-ja szerint választottam. Tök mindegy szerintem, hogy Caleb vagy Maye van folyton a földön vagy  Harrison nem kap labdákat egy pocsék fal miatt, de nem kell, hogy azonos véleményen legyünk. :)

Akkor az ESPN vakon van sajnos :( A draftpozíciónal a mérleg után a sorsoláserősség dönt, amelyik csapatnak a leggyengébb a sorsolása (az ellenfelek győzelem-vereség mutatója) az van előrébb. A Giants jelenleg .522-n áll, mi .541-en, a Cardinals .544-en. Pedig nem kötözködésnek szántam, csupán kijavítottalak, hogy ne használj rossz kifejezést.

Én biztos t.kön szúrnám magam, ha az lenne amit írsz. Ha már top 5 pick akkor legyen QB, MJ meg Zappe közül valamelyik cserének. Értem, hogy kell a fal, de a legfontosabb posztra most lehetne fiatal tehetséget hozni ha így marad. Persze jó volna az első két helyre sorolt közül az egyik. Williams 1/1 lesz, ha nem történik vele valami  szörnyűség, így Ő csak akkor lenne, ha a csapat ott választ. Én pont falembert hoznék FA piacon vagy cserével (már ha volna kit adni), és a második kör elején, vagy akár felcserével hoznék végre egy wr1 prospectet. De olyat, akit mindenki annak tart, nem egy váratlan "majd Én jobban tudom" választást mint oly sokszor (N'Keal Harry basszus hogy bedőltem anno neki is, hogy BB-ék biztos láttak valamit amit mások nem). Persze írom ezt úgy, hogy nem tudom milyen a WR class, de majd ránézek.

 

Hát azért nem kis különbség van egy generációs tehetségnek kikiáltott WR, illetve az első kör végén - konkrétan a 32. helyen elérhető WR között. Ha úgy alakul nyilvánvalóan BB sem az első kör végébe várt WR-t hozna ha benn van Harrison. Ha valakihez nagyon hasonlítani akarjuk Harryt, akkor tegyük AJ Brownnal párba, úgy megértem a hiányérzetet, de a 32. hely csak a nevében első kör... A különbség az 5. és 10. hely között sokkal nagyobb mint a 32. és 45. hely között a legtöbb drafton.

Ezért írtam a felcserét is, hátha lesz aki csúszik kicsit és úgy meg lehet csípni. De a QB a legfontosabb, mert úgy tűnik MJ kipukkadt és a vele kapcsolatos várakozásaim túlzónak bizonyultak. Bár most tévednék és nem korábban.

Én megértem, csak nem osztom azt a szemléletet, hogy, ha lehetőségünk van hozzuk el a draftról a lehető legjobb jelöltet, aki többnyire egy  QB. Szerintem nem egy újonc fogja kihúzni a sz*rból a csapatot, persze tévedhetek.

Minőségi OT játékost a FA piacról nehéz szerezni, mert azt minden csapat megbecsüli. Idén is mit értünk el Reiff-el, Anderson-al, meg a többi év közben érkezettel, ráadásul lehet, hogy Onwenu-t se tudjuk megtartani. A spotrac első 50 (Pénz szerinti sor, ami azért minőséget is jelöl) 2024 FA-e között mindössze két!!! OT játékos van, mindkettő 30 feletti LT! T.Smith (DAL) 33 éves, D.Brown (NYJ) 38 éves, $10M-nál nagyobb éves fizetéssel.

Én akkor szúrnám tökön magam, ha jövőre is sz*r lesz az Ofalunk. :)

A problémák nem azonnal fognak megoldódni, és egy franchise irányító kell, főleg, ha ennyire fent húzunk majd. 3 év távlatából is teljesen érthető a Mac-pick, ugyanez volt a cél, felhypeolták a Top5-be, 16. helyen óriási stealnek tűnt. A többi lassan történelem, nem vált be, menni kell tovább.

Hacsak nem lesz valami beteg trade - minden évben hisztizik már egy top qb, ki tudja -, akkor max Cousins lesz elérhető, jó játékos, de pár évre megoldás csak és nagy playoff runokra távolról sem alkalmas.

A támadófal gyenge, de egy mobilis - nem állandóan szaladgáló! - irányítóval lényegesen menedzelhetőbb lenne, másabb lehetne a playbook. Remélem, elmegyünk végre ebbe az irányba.

Egy jó ember megoldja a QB problémát sok évre, míg egy jó falember nem fogja sok évre megoldani a fal problémáit. Persze ott is sokat segíthet,de ki tudja mikor fog a csapat ennyire rosszul végezni, hogy jó QB-t draftoljon ne pedig azt akit sokan mások passzoltak. Persze MJ draftját ennek ellenére nagyon jó döntésnek tartottam, mert akkor igen jól jött ki a lépés, szerencse kellett a megszerzéséhez. Ha meg hirtelen mégis megtáltosodna MJ-vel a támadósor (ami azért nem valószínű), akkor felőlem jöhet a falember első és második körben is (csak akkor kell egy WR1 máshonnan).

Babzsák effektus... Lehetséges győztes drive? A végletekig reménytelenség... Itt nem csak az edzőt és a QB-t kell majd cserélni, hanem szinte a teljes csapatot! Nagy meló lesz! Már hátulról a 2. a csapat Most kicsit átérezhetjük, mit éreztek a többiek a Pats dinasztia alatt! Nem túl jó érzés egy szurkolónak...

Válasz narbony78 üzenetére

Áruld már el kérlek miért és legfőképpen hogyan kell(ene) edzőket ( kiket ) és játékosokat ( pontosan kiket ) cserélni? Komolyan érdekelne ilyen erős kijelentés mögött mi az elképzelésed?

Nem ismerem szurkolótársunk elképzelését, de szerintem a konferencia leggyengébb csapataként nem nevezhető erős kijelentésnek egy esetleges edzőváltás és keret-újjászervezés.

Majd én elmondom.

BB-nek meg kell köszönni, egy új HC és egy új GM kell legfőképpen. (Nem egyszemélyben!!!). Elég volt az isten komplexusból. Igen jó olvasod. 3 éve azt hallgatjuk BB rebuildet csinál. Végülis megcsinálta. Évről évre leépíti a házat. Ezek tények. Felsült mint GM és mint HC. Jajj szentségtörés…. De attól mèg ez a helyzet. Persze egyszerűbb bárki más nyakába varrni de ez a csapat olyan amilyenné tette és ez vitán felül áll. 

Igazából nem mondtál el semmit. :) Kirúgjuk BB-t és? Ki kellene, ki jönne a helyére szerinted, nem vagyunk igazán vonzók, a hagyományaink (PatsWay?) sem annyira. A kirúgásnak akkor van értelme, ha megvan egy megfelelő/bíztató helyettes. Várom a reális ötleteidet, ne maradj féloldalas! :)

Mivel téged az értelmesek csoportjába sorollak így azt gondolom megérted majd az analógiát. 
 

Nem akkor kell új edzőt hozni amikor megvan a tuti biztos utód. Ez álom. Nem életszerű. De az viszont biztos, hogy ami most van az katasztrófa. 
Bármennyire is rühellem az öreget, nem is etikus keresgélni a helyére valakit őt meg addig tartani. Minek? Ezt az eredményt Te és Én is lehozzuk kb. 
 

Olyan ez mint egy rossz és toxikussá vált házasság. Nem akkor válsz el az asszonytól amikor már eljegyeztél valakit. Hanem elválsz és megadod az esélyt másnak. Ez ugyan ez az elv. Vagy ha van egy alkalmazottad őt sem akkor rúgod ki amikor megvan az utód. Hanem amikor ki kell rúgni. Nem olyan bonyolult. Vagy mégis mit vártok? Majd megtáltosodik? Jövőre jobb lesz? Ugyanmár. Ez patriots ennél aligha lehetne szarabb. De tegyük fel az lesz. És 0-17el végeznénk? Na és akkor mi van? Majd azt mondanánk de bezzeg a 2-8 mennyivel fényesebb volt? Hagyjuk már. De legalább elindulnánk valamerre. Nem a hétről hétre menetrendszerűen megérkező álmodozás és apátia lenne. Nyilván ehhez tököket kell növeszteni barátaim. És szembenézni azzal, hogy BB ennyi volt. Itt legalábbis mindenképpen. Cáfoljon rám. De 3 éve nem sikerül szóval ezt nem feszegetném…

Egyébként szerintem már meg is van az utód: Jerod Mayo. Tehát már csak BB méltó távozásáról kell megállapodni.

Temetjük itt a csapatot - idénre kell is, pedig szerintem a védelemmel semmi probléma (BB-Mayo érdeme - nem elit játékosokból), mondjuk egy elit sérült és egy várhatóan elit szintén sérült. A támadóoldalt kell rendbe tenni talán a következő sorrendben (OC - QB - Támadófal - elkapók). Szerintem BO'B is pont olyan fogalmatlan, mint Mac Jones (ha nem jobban), legalábbis idén biztosan. Ezután Slater helyett kell valaki, idén sajnos már ő sem villog. Én így látom és szerintem ennyi jár még BB-nek. (Gondoljunk csak a Pittsburgh-re, felesleges elindítani egy edzőkeringőt évtizedekig), esetleg legyen egy GM-szerű segéd.

A védelem szerintem nagyon jó, most is azt a Colts-ot tartották 10 ponton, akik eddig minden meccsükön minimum 20-at szereztek.

Ok, de valami konkrétat írj kérlek mert ez a "fel akarom találni a mindent is gyógyító gyógyszert" kijelentéssel egyenlő amit többen írnak. Kit hoznál, kit cserélnél, stb?

Egyébként BB nagyon jó védelmet rakott össze a sérülések ellenére is, nem hinném, hogy jobban járnánk egy új HC-vel. Amennyiben igen, ki lenne a HC?

Szerintem kevés védelem van a ligában, amelyik a 2 kezdő corner és a sztár pass-rusher (az egész csapat legtehetségesebb játékosa) nélkül így elketyegne. Értem, hogy legyen mély a kispad, de azért annak is van vége. Ráadásul tele van "fiatal" játékosokkal. 

Az edzőcsere nagyon egyszerű! A Las Vegast tudnám példának hozni! Lapát! Szerintem új stáb kell! Teljesen Azokat a játékosokat, akik nem megfelelőek a szisztémába szintén érdemes lenne már akár most cserélni, vagy szezon végén, vagy egyáltalán kidobni a csapatból a keret kialakításánál. Ez így működik! Ha túl sok dead money marad utána, akkor meggondolni, ki maradjon és ki menjen! Ha valaki nem akar tenni a csapatért, mehet! Oda kell draftolni, vagy szerződtetni játékost, ahol a csapat gyenge, vagy használhatatlan, főleg támadó szekcióban!.  Mac Jones nem opció, ezt még Billy is belátta! Szívesen válaszolok még, ha szeretnéd... Ez a csapat így egy semmi jelen állapotban! Nem szoktam ilyet írni, de ezt nem szoktuk meg az utóbbi 20 évben! Nem a Patset verték és alázták meg meccseken, hanem a Pats mindenki mást! Ez nem nulla teljesítmény, hanem buci nudli! Erre kár kifizetni egy centet is...

Amennyiben szerinted az edzőcsere nagyon egyszerű  (sic ),  akkor mégis ki lenne a HC jelölted? A többi legalább 10 csapat miért nem lépi meg ha ennyireegyszerű? Mi indokolja egyáltalán? BB elfelejtette a szakmát ? Itt adódik a következő probléma, ha jön új HC, ahhoz teljesen új játékosok kellenek, mert új koncepcióra épül a csapat. Jelenleg melyik jövőre FA játékosunkért adnának valamit szerinted? Aki értékes jelenleg az 30 körüli majdnem mind. Vagy legyen 80 misi dead money aztán ha nem jön be akkor így jártunk, ez a legbiztosabb megoldás? Konkrétumot írj kérlek, ezek az általánosságok semmit nem érnek így. 

Könyörgöm nem Krafttal beszélgetsz :) Leírta hogy megy, most ennél többet mit szeretnél?:) Fekete hétben azért 6-7 edző kirúgás sem sok, szóval azért a liga 20%-a általában meglépi a cserét. A többi azért nem, mert A: jó a csapat, B: épp az építkezés folyamata megy és hagynak időt.

Amúgy én sem rúgnám még ki BB-t, adnék még 1-2 évet egy új qb-val, de azért azt el kell ismerni, hogy az évek alatt sok megkérdőjelezhető döntés született, amiért bizony BB a felelős.

Én a BB megtartó oldalon vagyok, kaptam is már érte bőven. Ezzel együtt én is úgy gondolom, hogy max 2 év van benne, esetleg 3, ha a 2. már egy komolyabb rájátszás eredménnyel zárul. Én továbbra is látom az építkezést, de azt is, hogy a támadó szekció teljes bukó. Ezzel együtt BB teremtette meg a jelenlegi “ideális” helyzetet cap space és szerződések terén, illene hagyni neki, hogy megjátssza a lapokat és befejezze. Szerintem vele van a legtöbb esély a gyors újrakezdésre, nem hinném hogy egy random edzővel gyorsabbam menne és nem értem mások miért gondolják így, látva az új edzők “beválási”arányát. Persze bejöhet… a lottó ötösre is van esély.

Én azt gondolom a hosszabbítást is azért kapta, hogy egy új QB-val és a kispórolt cap space-el még egyszer próbálkozhasson ha már MJ-vel nem jött össze.

Te komolyan azt gondolod, hogy amikor egy csapat elküldi a stábot akkor már tudja ki jön helyettük?? Ezt a faszságot. Az utcára azért ki mersz menni egyedül? Komolyan mondom. Te mennyivel állítassz többet a BB imádatoddal? Tényleg érdekel mi jár a fejedben…

Ne haragudj de ebben a kocsmai stílusban nem vagyok hajlandó kommunikálni, engem nem így neveltek. Megértem Increay moderálását.

Cenzúráról szó sincs, én is rossz kifejezést használtam fentebb. A saját véleményét mindenki leírhatja, ahogyan eddig is, csupán annyi a kérése a szerkesztőknek (és gondolom a felhasználók többsége egyetért), hogy megfelelő stílusban tegye ezt mindenki! Ha ugyanaz a tartalmú komment megjelenne a hsz-ek között normális stílusban nyilván nem törölné senki.

Ezt a kommentet pedig kikérem magamnak. Azt gondolom, hogy mi szerkesztők teszünk annyit értetek, hogy megérdemeljük azt, hogy normális módon kommunikáljatok velünk és egymással a honlapon. További szép estét!

Kedves Increay, minden tiszteletem a Tiétek, szerintem ebbe az alpári stílusba ne állj bele, sokkal különb vagy ennél. Respekt a munkátokért.

Ps: bárminemű segítségem felajánlása még mindig áll. 

A szerkesztők már rég “elvesztették” ezt a fórumot, de erre többször utaltam itt az elmúlt időkben. Ameddig semmi következetesség nincs a hozzászólások megítélésében, belefér a nárcisztikus degradálás tele személyeskedéssel, addig csak olaj a tűzre kommenteket törölni, főleg pont személyeskedésre hivatkozva. Ez itt évek óta megy, előfordult nem is egyszer, hogy pont az egyik korábbi szerkesztő volt az egyik főszereplője. Szóval ha valamin kár itt pörögni, az ez. Görgessünk tovább #osztjónapot. Elég büntetés simán csak nézni ezt a csapatot, nem kell az extra cirkusz.

Nincs következetesség? Pont ezért van váltás, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Ez pedig minden hozzászólóra egyformán igaz. Nemtudom akkor mi lenne a jó megoldás, ha az hogy ráhagyjuk, akkor köszönöm szépen nekem elég volt és inkább átadom másnak a helyem, ilyenben én nem kívánok részt venni.

Csak egy támogató megjegyzés: sajnos valóban szükség van a moderálásra. Köszönjük a munkádat és a többi szerkesztő munkáját is, számomra értékesek ezek a tartalmak, kérlek ne add fel néhány ember miatt!

Megint egy joggal dühös, Mindenkit kivágni szurkolótárs! :)

Az edzőcsere egyáltalán nem egyszerű, mert a kivágás csak a csere fele! (A Vegas nem jó példa, mert még csak a felét hajtották végre!) A játékos trade ideje már lejárt, a sérülések miatt alig vagyunk meg, senki sem fogja a játékosok közül azt mondani, hogy nem akar tenni a csapatért, a draftcetlik száma pedig véges.

A nosztalgiázás a végén olyan mintha nem ismernéd a liga esélykiegyenlítő elveit, szabályait. Úgy tűnik mintha a Pats aranykort örökkévalónak vélnéd, de az NFL nem a gurulós La Liga.

A düh rossz tanácsadó, ha lehiggadtál jöhetnek a használható tippek! :)

"Azokat a játékosokat, akik nem megfelelőek a szisztémába szintén érdemes lenne már akár most cserélni" - két hete volt a trade deadline... Nem szeretnélek megbántani és abszolút értem a csalódottságodat, mert ahogy írod, valóban nem ehhez voltak hozzászokva a Patriots-szurkolók, de legközelebb tájékozódj jobban és akkor nem fogsz butaságot írni.

Az új edző/stáb természetesen egy megoldás lehet, csak szerintem ugyanannyi eséllyel lehet az új is borzasztó mint a régi jó, teljesen lutri. Attól, hogy valaki remek koordinátor, még nem biztos hogy jó HC és fordítva.

Ha pedig jön egy új stáb, ott minimum 2 év kell, hogy teljesen a saját képére formálja a csapatot az edző és GM, addig pedig hasonló 4-5 győzelmes szezonok vannak az esetek 80%-ban, amivel konkrétan meg is bukott az a stáb nagy valószínűséggel.

Ezt úgysem mi fogjuk eldönteni szerintem! Csak okoskodunk! Brady 3 éve ment el! BB-nek megvolt az általad említett szervezési ideje! Nagy bukta, minimum lekváros! A trade-et tudom, de van jó pár játékos, akivel egy új stáb semmit sem kezdene... Rajtuk túl kell tenni! Minimalizálva a dead money-t! Itt minden csak attól fog függeni, hogy a Kraft-ek türelme is addig tart-e, mint a tiéd, vagy nem és kinéztek-e már valakit utódnak, van-e potenciális jelöltjük! Bármennyire is szerettem BB-t jelenleg hibát, hibára halmoz és sajnos lejárt az ideje! 23 év rohadt sok idő! Nem nagyon van HC, aki ennyi időt húzott volna le egy csapatnál, csak mondjuk a nagy Don Shula, akinek 25 év adatott meg a halaknál! Nagy kérdés még az is, hogy van-e még BB-ben bármilyen potenciál, tud-e akár konferenciagyőzelemre vinni egy csapatot, vagy SB-be! Ezek a nagy kérdések és az teljesen mindegy, hogy Te, vagy én, vagy bármelyik Pats szurkoló adna-e még neki egy másodpercet is...

Nehezen tudom elképzelni, hogy teljesen új stábban gondolkoznánk, nem is indokolt, a Patriots az elmúlt 20 év jóértelemben vett Kelly Familyje, totál belterjes galeri. Mint ahogy az is biztos, elő van készítve folyamatosan a váltás legfelül - Mayót combos fizetéssel itt tartottuk HC-interjúk helyett, nem akarom elhinni, hogy nem potenciális jelölt -, és azzal is nehéz vitatkozni, hogy igencsak ráférne a csapatra. Az elmúlt kicsivel több mint 3 évben sokkal több dolog ment mellé, mint amennyi passzolt, és idénre ezek már kíméletlenül megmutatták a problémákat. És ha a faszányos 20 év miatt Kraft megenged mindent BB-nek további X évig az sokkal többet árthat, mint használhat. Nagyon szűklátókörű hozzáállás, ha megnyersz 2 többszáz milliós munkát a cégednek 2018-ban, akkor 10 évig mindenki kussoljon, mert korábban nagymenő voltál!? 

Sok minden elhangzott itt már a Brady-Belichick kontentben, egy dolgot nem olvastam, ami most rettenetesen idevág: az öreg sem ismerte fel, mikor kell abbahagyni. 
 

ui.: van, ami általános, nem mind a Tiédre válasz, csak közben jöttek 🙂

A 35 yardos kihagyott mezőnygólnál az jutott eszembe, hogy amikor nagyanyám meglátta, hogy a gang párkányra hűlni kitett kocsonyába belenyal a szomszéd macskája, akkor a kb. ennyire lévő nyitott kiskapun ő kitudta reptetni a papucsos lábával a cicát, pedig neki nem tartotta meg egy holder a macskát....

Micsoda cenzúrák lettek életbe léptetve 😄😄

Nincs több kérdésem….

Én cenzúráztam. Egyszerűen azt gondolom, hogy a személyeskedésnek semmi értelme az oldalon. Eddig csak figyelmeztetésekkel szankcionáltam ezeket, mostantól nem. Az értelmes véleménycserével természetesen semmi gondom nincsen, sőt.

Ha valakinek ez nem tetszik azzal nem tudok mit kezdeni, de szerintem az olvasók 99%-a nem arra kíváncsi, hogy ki, miért és hogyan szidja a másik felmenőit (tudom a kommented nem tartalmazott semmi ilyesmit - de jobb a dolgok elé menni). Remélem megérted/megértitek.

Húha! Amíg Frankfurtban voltam ide meg megérkezett a cenzúra? Így lesz könnyű érvelnetek :O)                                   Szóval komoly szegénységi bizonyítvány az a BB hívőknek és BB-nek is, ha az az egyetlen érv, hogy mondjál jobbat, úgysem lesz jobb!                                                                                                                                                           Mondok: GM Caserio - HC Jerod Mayo

Alaptétel: szét kell választani a GM és HC pozíciót. Jelenleg a tévedhetetlenség arroganciáját nyögjük! 

De akkor kérdezek én is! Hogyan maradhat az GM-HC, aki védőkordinátorral tette tönkre ígéretesen induló irányítóját? Hogyan maradhat GM-HC akinek a dratjaiból az elmúlt 10 év alatt 3 prowbolert sikerült nevelni, akinek egész draft osztályai tűntek el a süllyesztőben? Hogyan maradhat GM-HC, aki legendás szabadügynök kudarcokat mondhat magáénak az elmúlt évekből? Hogyan lehet GM-HC, aki a máshol sorozatosan kudarcot valló embereivel veszi körül magát? Lojalitás szakmaiság helyett?

Izgatottan várom a válaszaitokat!!!!

Csak ismételni tudom magam. Cenzúra nincs, mindenki leírhatja - ahogy eddig is tehette - a véleményét, csak megfelelő stílusban.

Ezt a BB-hívő dolgot szerintem engedd el, csak feszkógerjesztésre jó, itt mindenki a Patriotsnak szurkol és nem BB-nek, Jonesnak, Bradynek (bár ilyen azért biztos akad), Duggernek és még nemtudomén kinek.

Az teljesen egyértelmű hogy szét lesz választva, BB-n kívül nincs is más, aki duplán viszi a posztot.

A kérdéseidre pedig szerintem már múlthéten megkaptad a válaszokat sok hozzászólótól, akik ugyanúgy leírták akkor a véleményüket, ahogyan most te. Mi változott azóta? Semmi, egy vereséggel több van a csapatnak.

Sajnos én nem látok valós válaszokat válaszokat a kérdéseimre, csak azt, hogy BB-nél úgysem lesz jobb. Persze, amikor mondok neveket, akkor már egész stábot, játékosokat követelnek. Ők viszont nem adnak valós válaszokat a kérdéseimre. Őket nem tudom másként nevezni, mint hívőknek. Remélem ez nem lesz cenzúrázva.

Szerintem ez a hívő dolog azért van benne sokakban, mert ezen a fórumon (is) évekig volt egy kemény vonal, hogy BB az egyedüli sikerkovácsa a csapatnak, bárkivel megcsinálta volna ezt, menjen nyugodtan Brady amerre lát, jöjjön Jimmy, vagy bárki. Azért nem volt szokatlan, hogy ha itt kritizálni merte valaki BB egyes döntéseit, akkor csapatostól ugrottak neki. Nyilván mindenki a csapatért szorít, de volt egy hangos mag (többség vagy kisebbség azt nem tudom), aki elvakultan szemlélte BB-t.

Gondoltam most már megnézem mit írnak BB-ről mint GM. 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban. Hetedik, első és tizenegyedik helyezés ezeken a listákon. Értem én, hogy ezek szubjektív listák, és ki tudja kik írják,  de azért talán árnyalják a képet. 

Ranking the NFL's best general managers for the 2021 season from 1-32 | Sporting News

NFL GM Rankings 2022: Best (Bill Belichick) and worst (Trent Baalke) (usatoday.com)

NFL GM Power Rankings: Eagles' Howie Roseman reigns, while Brad Holmes makes his mark in Detroit

Patricia OC évében BB-t 11. helyre tenni, több, mint szubjektív :O)))))) Emberek BB ezzel a húzásával egy ígéretes QB-t tett tönkre!!!!

Eszerint 21 másik még ennél is nagyobb butaságot vétett. Azokat is megnézted, mert Én nem, de gondolom akik a listát csinálták igen. Egyébként biztos szubjektív ez is, így nem mindenki érthet vele egyet, hiszen másként értékelünk bizonyos dolgokat.

Azt azért hajlamosak vagyunk elfelejteni,hogy a post Brady érában nem most lesz először olyan,hogy tele leszünk cap space-szel,a 2021-es offseasonben már tele voltunk lével,BB két nap alatt 163 millió dollárt költött el.

Szoval egyszer már adott volt a lehetőség es ezzel úgy sikerült élni,hogy két év múlva top 3-5 ben draftolunk.

Na ja, azt mondjuk nem árt megemlíteni, hogy abban a szezonban azért csak összejött a rájátszás. A teljes képhez ez is hozzátartozik éppúgy mint az idei pocsék szereplés.

Teljesen igazad van,mint ahogy az is,hogy a rájátszás one&done lett egy megalázó vereséggel . Tehát ennyit tudunk összesen felmutatni: egy PO szereplés,egy negatív szezon es egy bottom 3-5 szezon. Ebben a tendenciaban.

Erről a hajnali meccs jut eszembe, ahol kiemelték, hogy a két csapatnak (Lions, Chargers) még csak az SB részvétel sem jött össze a superbowl érában. Az több mint fél évszázad basszus. Már a rájátszás elérésekor is ujjonganak a szurkolóik, a Pats-nél meg az is lebőgés eszerint. Nem lehet, hogy inkább az a baj, hogy a csapat nagyon elkényeztette a tábort az elmúlt 20 évben, és a szurkolók is elrugaszkodtak kicsit a realitásoktól emiatt? Persze a mostani szereplés tényleg szomorú, de reméljük a legjobbakat, miszerint nem ez lesz az állandóság.

https://www.masslive.com/patriots/2023/11/jack-jones-is-a-symptom-of-greater-patriots-problem-guregian.html?utm_campaign=newenglandpatriots_sf&utm_medium=social&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2RSsmeOA1ByeOWEHVltttEbRXHbLGuBD0gWEjQDCLxphon5vvqCc0aUkw_aem_ASLi9tmlgl3WPMY2WEnaAY6VB3b2wxDVkdkBFS4OF8b0rEBeTnOu0v5PjG8qA2rV2C8

Azt nagyon halkan jegyzem meg,hogy hány éven keresztül ment itt a draftokat kritizáló “ karogok “ ( kedvenc terminus technicusom ) földbe dongolese,hogy BB talán csak sokkal jobban ért már hozza,mint itt egy fotel szurkoló. Aztán az idő megmutatta,hogy bár sokkal jobban ért hozza nem vitasan,de ez önmagában még nem eredményezi azt,hogy a draftot kritizál oknak nem lehetett igazuk.

Élőben a meccsről:

Két félelmetesen gyenge csapat játszott. Amíg a Colts cserék tüzelték egymást, nálunk szinte néma közöny. Voltak felöltözött játékosok (nem ismertem fel őket), akik még a cserékhez sem mentek oda.Talán Bill O'Brien üvöltött legtöbbet Mac-kel.  Ryland bemelegítéskor mindkét oldalra 50-en túlról rúgta be szinte pózna magasságban. Kabaréba illő megmozdulások: visszahordó nélküli ST formáció, Mac-Zeke ütközés labdaátadásnál, Ryland. A két futó tényleg igásló volt, pedig sokáig úgy nézett ki, hogy Stevenson nem jön vissza. A meccs végén volt búúúúúúúúú, és zúgott a Zappe, Zappe.                                                                                                                                                             

Ez a nem ugyanaz a játék volt, mint amit egy hete láttam.                                                                                                             

Válasz vicgeordie üzenetére

2022.4.kör 121. választás, de tudnám folytatni..... ( Wade, Bryant nem kezdő játékosok) és ez csak a CB részleg. Végig nézzük a szerintem posztokat a  RB-k kivételével mindenhol lehetne takarítást rendezni.Tavalyi év után Uche szereplése idén döbbenetes(szar), mindenkiről elmondható visszafejődés  tudásban, erőnlétben. Lehetne sorolni de sokan leírtatok, és sok félét és mindenkinek igaza van de megoldás nem egyszerű összetett és több rétegű. 

Tegyük hozzá, hogy lehet visszajön majd a PS-be mint oly sokan az idén cut után. Nyilván nem biztos, nem ismerjük a dolog pontos hátterét. Viszont a helyére az 53-ba érkezett waiveren JaMycal Hasty RB a Jaguarstól. Ugyanazon a délutánon történt a két dolog, lehet csak a hely kellett hirtelen.

Jack Jones viselkedése miatt lett kivágva, van is egyfajta előélete, nem gondolnám, hogy tervben van a visszahozása a PS-be.

Azt Én is tudom, csak nem tudom most mit csinálhatott, hogy hirtelen cut (már a J.C-vel való szállodaelhagyáson kívül).

Szerk.: Levette a Raiders a waiver-ről, így már nem tudjuk meg mi lett volna ha végigmegy.

 

Válasz vicgeordie üzenetére

Két csapat kérte a waiver-ről, végül a Raiders-é lett a Vikings előtt. A Raidersben az ideiglenes HC a gimis és főiskolás edzője volt Jones-nak. 

Ha most a top 3-ban van a csapat "jó" lenne nem elcseszni ezt a draft pozíciót és egy korszakos tehetségű iranyítót választani és köré csapatot építeni. Ahogy látom ez Burrow és Lawrence, Tagovailowa esetében működik. 

Persze én is szeretném, ha nyerne a csapat de semmit nem változtatna, ha 5-6 győzelemmel végezne a szezon végén. Biztos vannak játékosok akik új szerződést akarnak vagy bónuszért játszanak, ők biztos nem engedik el a szezont, vélhetően az edzők sem.

Én anno örültem BOB leigazolásának, mert az Alabamán MJ-el jó párost alkottak, azt reméltem itt is előlépnek a tavalyi évhez képest, hát sajnos még kilátástalanabbak vagyunk, valami nagyon félre ment. Igen azt is látom, hogy az elkapók is elég gyengék és a fal sem jó. 

Nem marad más, mint a bizakodás a szebb jövőben, mert, hogy mi a megoldás azt nem látom. ☹

Nem az volt, hogy a Bamán MJ már végzett, BOB meg akkor került oda, és MJ még segített neki a playbook megértésében mielőtt a Pats-hez jött? Én úgy emlékszem nem volt MJ edzője a Bamán BOB.

Akkor rosszul emlékeztem. ☹

De valami nagyon félre ment, mert az nem gondoltam volna, hogy egy Patricia és Judge duó offensive koordinátor teljesítményt is alul múlják. 😭

Azért a BB-t savazó emberek figyelmét felhívnám arra, hogy Brady utáni első évben Newton-nal az utolsó fordulóig esély volt a PO-ra, MJ-vel összejött, MP-vel tényleg melléfogott mint OC, de ha összejön - tudom a sportban nincs ha - akkor zseni a fickó. Szerintem BOB-ot kellene elküldeni, már az első Pats időszakban sem voltam elájulva a teljesítményétől. BB és Mayo most is nagyon pofás védelmet hoztak össze ahogy tavaly is. Itt az offense amit gyorsan helyre kell tenni és nem a fél edzői stábot illetve a fél keretet elküldeni.  Azzal tuti 4-5 évre parkolópályán lennénk. Egy új GM-el egyetértek BB helyett, más kérdés, hogy Kraft és BB mennyire partner ebben. Azért sok GM megégett már más csapatoknál is, de ez vállalható lenne.

Igen,így is lehet nézni. Meg úgy is,hogy Newtonnal SEM jutottunk PO-ba es sok meccsunk nezhetetlen volt,Mekivel egy megalázó PO vereséget tudunk felmutatni,utána negatív szezon,majd pedig történelmi mélységbe süllyedve a liga legrosszabb csapatai közé kerülünk es az NFL lesajnált pofozogepe leszünk. És emellé ott van az elmúlt 6 évből 3 draft kuka ( lsd a fentebb linkelt cikket),rengeteg rossz FA igazolás ( vagy topin kedvéért részben rosszul használt FA igazolás ami ugyanúgy edzői felelősség ). Ezek TÉNYEK!

Arra az ervedre,meg ,hogy ha MP kinevezése sikeres lett volna akkor ,akkor BB zseni, mégis mit lehet írni? Hát ja… Meg ha Meki nem szar döntéseket hozna,akkor jó QB is lehetne. De nem az.

Btw nem túl következetes dolog vkitől megkövetelni,hogy mondjon alternatívát pl az edzőváltásra,aztán előhúzni Bb mellett egy ilyen "érvet" ,hogy ha bejött volna az MP projekt,akkor meg ő lenne a zseni. mellesleg azért ez messze nem egy 50-50-es döntés volt,ami akár be is jöhetett volna...

Az már örömteli, hogy a BB hívők "már nem kérdésként" kezelik a GM-HC szétválasztást. A Patricia katasztrófát még próbálják maszatolni, például mindenféle szubjektív listákkal, miszerint abban az évben BB a 11. volt a GM-ek rangsorában. A teljes draft osztályok elvesztése és a szabadügynök ktasztrófák azonban még tabuk! Jó példa aJC Jackson és a Jack Jones ügy kezelése is. Az egyiket otthon hagyja, a másikat elviszi Frankfurtba, majd kivágja. Egyébként a helyszínen én nem csak egy játékost láttam elkülönülten ülve, a játékkal szinte nem foglalkozva!! Ez most csak JJ-t mutatja. https://twitter.com/ByMarkDaniels/status/1724187560790913135/photo/1

Edzői módszerek egy frissen draftolt játékossal:

Kayshon Boutte said he had to rebuild his confidence after being benched. Did anyone tell him why he wasn’t playing? “No.”

A kép fölé írt szöveg is érdekes akkor már. Nem tudjuk miért üldögélt ott ilyen magányosan, lehet vele van a gond az előéletét tekintve. 

" Mekivel egy megalázó PO vereséget tudunk felmutatni " - azért ez elég nagy csúsztatás... Azon a meccsen, ahol az ellenfeled minden drive-ja TD, nehogy már a QB-ra fogd a vereséget :D

Ok,ha már a szöveg környezetet negligaljuk es azt mondod,hogy arra reagáltál amit írtam szó szerint,akkor viszont kénytelen vagyok rámutatni,hogy nem azt írtam hogy Meki MIATT szenvedtünk megalázó vereséget ,hanem hogy MekiVEL ,szóval ugyanazt kérem én is,ne magyarazz bele többet,mint ami le volt írva.

De ha a szövegkörnyezetből,meg a kiinduló posztból nem lett volna egyértelmű, ( az volt )akkor a csapat szerepléséről beszéltem es nem Meki személyes felelősségéről. Remelem így egyértelmű.