Ups & Downs - 10. hét: Patriots vs Colts

Kép
Ups

Nem úgy fogunk erre a találkozóra emlékezni, mint az utóbbi évek legizgalmasabbja, ennek ellenére előfordulhat, hogy olyan történt, amire sokáig emlékezni fogunk. Jön az Ups&Downs!

UP

Futójáték: Az idei szezonban talán másodszor működött igazán jól a futójátékunk, persze ehhez az is kellett, hogy a támadófalból futásblokkban mindenki jól teljesítsen. Stevenson 20 futásból 88 yardot, míg Zeke 13 futásból 54 yardot szerzett, ezúttal egyértelműen ez a része működött jól a támadóegységnek.

Jahlani Tavai: A linebacker hétről hétre állandó szereplője az Upsnak, ezúttal is több szép megmozdulása volt, közte az is, amikor Minshew passzába beleütött, ami Bryant kezében landolt. A jól teljesítő védelem egyik - ha nem a - legjobb játékosa volt. Azok után, hogy Detroitban befürdött és érkezése után is akadtak gondjai, mostanra a védelem egyik legfontosabb játékosa lett.

DOWN

Mac Jones - passzjáték: Az irányítónak nem volt rossz meccse az utolsó előtti drive végéig (na persze jó sem), ott azonban egy újabb borzasztó hibát vétett. Ezek után le is ültette őt Belichick - csodálkoznék rajta, ha nem végleg. Mondjuk én Zappe-ben sem látok semmit, a hype-ot meg egyáltalán nem értem körülötte... Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a támadófal passzblokkban kritikán alul teljesített, ezzel sem könnyítve meg az irányítók dolgát.

Speciális egység: Ryland kihagyott egy 35 yardos mezőnygólt, ami a meccs végén borzasztóan fájó volt, ugyanis ha az bemegy, akkor egy újabb sikeres rúgással 12-10-re meg lehetett volna nyerni a meccset - elvileg. Az egyik puntnál nem állt fel visszahordó nálunk, ahogy lenni szokott a labda pedig az ellenfélnek pattogott jól. Erről mondjuk megkérdezném a ST-edzőket, hogy mi volt az elképzelés (nyilván a blokk, csak kicsit részletesebben).

Hozzászólás

OFF

Ahogy alakulnak az eredmények 4-6-tal sima lőtávol lenne a playoff, még ha csak papíron is. ‘Redskins, Colts, majdnem sorolhatnám tovább, de kb sorolhatnám is. De ha úgy vesszük jön hosszabb távon a nagyobb jó, gondolom. Úgy kéne. Csak az egyszerű szurkoló énem azért izgulna még.

Kíváncsi leszek ki lesz a qb a továbbiakban, az kicsit megválaszolja a célirányt. Nem nagyon, de kicsit igen.

Szóval így működik azokon a helyeken, ahol nem az arrogancia a vezérlő elv. Tavaly ezt kellett volna tenni a Patsnél is!!!

Change in Buffalo: Bills fired offensive coordinator Ken Dorsey, per sources.

Egy dolog miatt már biztos örülni fogok, ha Kraft elküldi BB-t, megszűnnek létezni az ilyen típusú hozzászólások, amiből egy héten érkezik vagy huszonhárom :)

Akkor én is szeretném kérni Increayt, hogy az ilyen típusú minősítéseket mellőzze! 

"Jóisten gyere le! Egyszerűen nem tudom milyen gondolkodásmód van az ilyen kommentek mögött. Leginkább semmilyen…"

"Annyira imádom az ilyen 6000 km-ről majd én megmondom mi hiányzik a csapatból kommenteket." 

Meglesz! ;) Egyébként meg ha ennyire irritálnak az oldalon lévő kommentek, szerintem senkinek nem kötelező olvasni azt, főleg ha tényleg ennyire frusztráló ez számodra.

A személyeskedő kommentek és a BB-dicsőítő kommentek közötti kapcsolatot továbbra sem értem, de ez legyen az én gondom.

Válasz Increay üzenetére

Segítek!                                                                                                                                                                                 1. Összehasonlítottam, hogy a Billssel ellentétben BB még akkor sem rúgta ki Patriciát, amikor látszott a csőd. Ez sztem az arroganciájából fakadt. (Ebben mi volt a személyeskedés?)                                                                            2.   Erre te azt írtad, hogy az ilyen típusú hozzászólásokból (kvázi, akik bírálják BB-t) hetente érkezik huszonhárom.      3. Ha  már számolod a BB-t kritizáló hozzászólásokat számolod, akkor kíváncsi voltam, hogy számolod-e a BB-t dicsőítő hozzászólásokat is?

Így már érted?

Én azt a választ kaptam az Admintól, hogy ha valami zavar, akkor ne olvassam. Lehet, hogy neked is jó válasz ez!

Kedves Sasa! Hoznál példát BB-t dicsőítő hozzászólásból idénről kb. bármely cikk alól? Mert lehet, hogy volt, de nem emlékszem. Ez lehet az én memóriám hiányossága (az összes cikket és kommentet elolvasom kb. az oldal megalakulása óta), így megköszönöm ha kisegítesz. És tényleg, mert legutóbb sem kaptam választ tőled, mikor neked (és koloknak) is írtam. Tőle kaptam is korrekt választ, tőled viszont semmi nem jött. Köszönöm

"Egyébként BB nagyon jó védelmet rakott össze a sérülések ellenére is, nem hinném, hogy jobban járnánk egy új HC-vel. 

Szerintem kevés védelem van a ligában, amelyik a 2 kezdő corner és a sztár pass-rusher (az egész csapat legtehetségesebb játékosa) nélkül így elketyegne.

 A többi legalább 10 csapat miért nem lépi meg ha ennyireegyszerű? Mi indokolja egyáltalán? BB elfelejtette a szakmát ?

Én továbbra is látom az építkezést, de azt is, hogy a támadó szekció teljes bukó. Ezzel együtt BB teremtette meg a jelenlegi “ideális” helyzetet cap space és szerződések terén, illene hagyni neki, hogy megjátssza a lapokat és befejezze. Szerintem vele van a legtöbb esély a gyors újrakezdésre, nem hinném hogy egy random edzővel gyorsabbam menne és nem értem mások miért gondolják így, látva az új edzők “beválási”arányát.

Gondoltam most már megnézem mit írnak BB-ről mint GM. 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban. Hetedik, első és tizenegyedik helyezés ezeken a listákon. Értem én, hogy ezek szubjektív listák, és ki tudja kik írják,  de azért talán árnyalják a képet."

Folytassam? Bocsi, lehet, hogy elkeveredtem a posztokban. Bemásolnád a kérdésedet, és ígérem, hogy válaszolok!

Azt ugye tudod, hogy ezt majdnem mind én írtam. És mindegyik arra volt válasz, hogy miért gondolom úgy, hogy nem kellene kirúgni BB-t. Próbáltam érveket hozni, több irányból megközelíteni a kérdést és nem csak dicsőíteni, ahogy voltál kedves leegyszerűsíteni. Azt gondoltam, hogy ez ennek a helynek az a lényege, hogy értelmes vitákban veszel részt, esetleg érvelsz az igazad mellett. Na mindegy, szerencsére nem nekünk kell dönteni a csapat jövőjéről, szóval nem kell egyetértenünk semmiben.

Talán azért is használom a dicsőítés szót, mert - ahogyan valaki más már jól megfogalmazta - az elmúlt időszakban pária volt az, aki itt BB ellen mert szót emelni. Ez azért nyomokban még mindig megtalálható: hiszen még az Admin is arról ír, hogy hogyan fogalmazhatok meg véleményt BB-vel kapcsolatban 6000 kmről, mintha ő a Gilette parkolójában élne. Ahogyan te BB mellett, én BB ellen érvelek. Meggyőződésem, hogy olyan súlyos szakmai, emberi hibákat követett el, hogy a jövő lehetősége nem adható a kezébe. Azt gondolom, hogy szakmaisága megkopott, a tévedhetetlenségébe vetett hite, arroganciája pedig GM-HC pozícióból fakad.

Vezethetek én egy céget 6 éven keresztül full marginnal, ha a hetedikben csődbe viszem. Ha nem mondanék le magamtól, akkor a tulajdonosok baltával kergetnének el!

Köszönöm, hogy megtiszteltél a válasszal és időt szántál rá. Félre ne érts - abszolút nem kötekedésként - de ezekben a hozzászólásokban hol olvasható dicsőítés? A legerősebb gondolat/érv a munkája elfogadása, esetleg (maximum) a bizalom benne összevetésben teljesen ismeretlen edző(k) munkájával szemben. Amint olvashattad, vannak olyan szurkolótársaink, akik még az idei teljesítmény ellenére is bíznak benne, de egyikük sem dicsőítette. Én egyik oldalon sem állok (csak a csapat érdekel), de ezt kérlek te is fogadd el, hiszen te is minden x-edik hozzászólásodban kikéred ugyanezt magadnak. Go Pats! ;)

Sőt, Robert Kraft adja el a franchise-t, dőljön le a Gillette stadion. Lehet azzal elégedettek lennének sokan.

Úgy érted, hogy követendő példa az, hogy a HC, akinek talpa alatt kezd forró lenni a talaj, bedobja a busz alá az OC-t, hogy mentse a hátsóját?

Nem! Azt tartom követendő példának, hogy ha a HC látja, hogy komoly hibát követett el, akkor szezon közben is képes korrigálni a döntését!

Szerintem  Buffalo-nak még van hova kapálóznia a playoff miatt, nekünk meg tök mindegy már...szerintem ezen az offense-en az se segít, ha a szertárost is elküldöd mellőlük a jövő héten...egyébként meg kire cseréljük így hirtelen, MacDaniels-re? ezt az évet megette a fene, én a minél  jobb draft pozíciónak drukkolok már és annak, hogy valami induljon el az offseasonben, de felfelé...hogy ez BB-vel vagy nélküle konkrétan nem érdekel...viszont arra készülni kell, ha ide jön egy vatta új QB, WR meg HC itt megint 3-5 év lesz mire kiderül ,hogy az új garnitúra ér-e valamit vagy megint vakvágány...van egy olyan érzésem, ami a BB-Brady korszakban volt, az megismételhetetlen és egyedi...Mac Jonest nem tudom hova tenni, az első éve bíztató volt...a 2. évben tudjuk mi történt...én már az offseasonben is úgy voltam vele, hogy ehhez BoB magában kevés lesz...az is lett, sőt helyenként siralmasabb a kép mint tavaly...nem tudom, mi lenne a jó lépés, nem is nekem kell, hála az égnek...közben a csapatom konkrétan nézhetetlen, semmiféle fejlődést nem látok...pontosabban ez így nem igaz, a defense-ben lenne potenciál, sőt még ennyi sérülttel is tartják magukat. csak én végig ettől tartottam, hogy ez egy olyan csapat ami esetében a defense-en múlik majd, hogy mennyire lesz sikeres. a sérülések miatt pedig előállt az a helyzet, hogy az offense kellett volna, hogy itt legyen valami és azt bizony Jones-nak kellett volna megmutatni, hogy mit érnek. ezt a súlyt pedig nagyon úgy tűnik nem bírta el a válla. Én nem állítom, hogy a kialakult helyzetért BB nem felelős, mert keményen benne van a keze...de arról se vagyok meggyőződve, ha ide az offseasonben jön egy teljesen új edzői gárda ,2024-ben ilyenkor sokkal előrébb leszünk. 

Szerintem nem biztos hogy jól csinálták ezt. Eddig elég jól végezte a feladatát az OC, itt valami olyan van a háttérben ami nem nyilvános még. Értem, hogy visszaestek támadásban, de nem azért, mert az OC hirtelen elfelejtette amit eddig tudott. Lehet valami kibékíthetetlen ellentét vagy ilyesmi.

Szerk.: Ide írom, hogy az eredeti Bills OC kirúgásra vonatkozik a hozzászólásom, mert már feltekerni is gyötrelem mihez írtam, annyi iromány volt közben.

 

Én is azon a véleményen vagyok,hogy BB-nek távoznia kell a szezon végén. A kialakult helyzetért egyértelműen Ő a felelős. Az oldalon többen is írták ,hogy Mayo lehetne a megfelelő utód. Szerintem ez hatalmas hiba lenne. BB -től tanulja a szakmát.Valószínü ,hogy a stílusa , a játékosokhoz való viszonya ,a játékos politikája nagyon hasonló lenne.

 

Ami Dorsey elküldését illeti .Nem hiszem ,hogy ettől Buffalo Super Bowl esélyes lenne hirtelen.McDermott inkàbb a saját felelősségét hárítja át másra. Nem sikerült Super Bowl győztes csapatot összeraknia és szép lassan kiöregedik a csapat magja.

Az emberi oldalt kifelejted szerintem. Mayo lehet, hogy más típusú vezető lenne, és ezáltal a módszerei, meglátásai is mások lennének. Idővel pedig kialakulna a saját rendszere. Persze nem tudhatjuk mit hoz a jövő.

Megmondom őszintén Engemet egyelőre nem érdekel a BB-ügy agyonragozása. A következő meccsek inkább. Nekem úgy tűnik a következő meccseken orvérzésig futni fogunk, szerintem már a Colts ellen is többet kellett volna és akkor talán nyerünk is. Az új roster tag RB J.Hasty is ezt igazolja talán, a szomorú inkább az, hogy a PSben lévő 2 RB nem alkalmas a rosterre. Állítólag Elliott is a több futásért lobbyzik. Nem a legkorszerűbb játék, de így nincs INT, igaz fumble lehetséges. Mindenki azzal főz amivel tud.

Én nem vagyok (voltam) benne az NBA-ben az utóbbi évtizedekben túl mélyen. Aki igen, meg tudja mondani, hogy a Chicago Bullsnak hogyan alakult a pályája a '98-as last dance szezon utántól mostanáig? Csak pár mondatban. Mire mentek Jordan nélkül? Talán kicsit off, de hátha mégse teljesen...

Szia, nem egészen jó a párhuzam, bár értem mire célzol. Jordan mellett ott volt Dennis Rodman, Scottie Pipen, Toni Kukoč és ugye az edzőt úgy hívják, hogy Phil Jackson. Még pár játékos azért nem fért bele az all-pro keretbe, mert voltak Magic Johnsonok is akkor. A felsoroltak mind-mind all-pro játékos és edző volt, önmagában Jordan sem lenne ötszörös ( remélem jól emlékszem ) bajnok. Itt is és anno is kellett a csillagok szerencsés együttállása. BB a rendszert fejlesztette tökéletesre, TB meg jókor volt jó helyen, illetve a fanatizmusa is segített ebben. De az elején nem TB nyerte az SB-ket, ezt tudjuk, hanem a rendszer és a védelem.

Egyelőre nem célzok semmire, pusztán érdekel, hogy mire jutottak utána.

Ha mégis céloznék, semmiképpen sem arra, hogy ki a felelős, edző, gm, tulajdonos, játékos, stáb, bárki.

Pusztán legfeljebb is csak arra, hogy az amerikai sportok logikája ilyen. Nem vásárolhatod össze a csapatot mint a gurulósban (bár az NBA puha capje engedi ezt, ha van lóvéd a büntetésre ha jól tudom), kiegyenlítődés, etc.

Persze nyilván egy rossz munkára ez nem mentség, akár lehet is felelőst keresni. De ahogy írod : a csillagok szerencsés együttállása. Mert az azért igen valószínűtlen - bár csak matematikailag nem is lehetetlen - hogy kétszer rögtön egymás után összejöjjön.

Nézd, MJ-nek hasonló számai voltak az egyetemen mint Mahomes-nak. Mahomes 10., MJ 15. kiválasztott lett. Az NFL más kávéház mint az egyetem, ezt tudjuk, de ennyi erővel bejöhetett volna MJ illetve feltradelhettünk volna - a sportban nincs volna - Mahomes-ért és akkor újabb 20 év Pats dinasztia lenne. Úgy tudom az NBA is hasonló a cap space-t illetően illetve egyedül a baseball amiben nincs cap space, de lehet rosszul tudom. AB84 is egy 6. körös volt és mekkora sztár lett, a draft általában egy lutri. Kár az egészet BB nyakába varrni, azért csak összehozott 20 brutális évet. Én adnék Neki még 2-3 évet, de ez csak az én véleményem. 

Értem én. Erre mondtam, hogy a helyezkedés bajnoka. Pont abban a pillanatban került pályára, amikor a rendszer és a védelem elkezdett nyerni. Előtte BB rendszere és védelme 5-11 és 0-2 vel állt az 1/1-es Bledsoe-val, aki pechesen pont akkor sérült le, mikor beindult a győzelmi henger. Vannak szerencsések és balszerencsések. 

Hát leginkább a vergődés... De kicsit többet. 1998-1999-es szezontól kezdve majdnem a 2000es évek végéig gyakorlatilag nulla. 2008ban dtaftolták Derrick Rose, majd onnan jött némi emelkedés, Rose a 2010-2011es idényben MVP is lett. Yoakim Noahval, Carlos Boozerrel kiegészülve mentek is egy 62-20as alapszakaszt, de a főcsoport döntőben az akkor már Lebron Jamest a soraiban tudó Miami felmosta a padlót velük, 4-1-gyel. Következő idényben Rose már csak 39 meccsen játszott, ACL sérülést szenvedett, a 2012-13 as idény ki is maradt neki. Utána már soha nem lett ugyanaz a játékos aki előtte, a Bulls pedig ezzel párhuzamosan süllyedt el újra. Aztán jött Jimmy Butler, egy-két playoff szereplés, de kb itt kifújtak. Amióta Jordan otthagyta őket, gyakorlatilag egy átlag alatti NBA franchise vált belőlük az elmúlt 25 évben. Többnyire negatív szezonokkal és a bajnoki cím környékén sincsenek azóta. Szemben a tényleg nagy franchise-okkal mint a Lakers, Boston ahol azért vannak eredmények. A Lakers több címet is nyert ezen 25 év alatt, a Boston csak egyet ugyan, de ott is szinte állandó a playoff részvétel tavaly újra főcsoport döntőt játszottak. Erre idén is van esélyük. A Lakersnek már kevésbé, de majd meglátjuk. Egy szó mint száz, a Bullsnak volt egy nagyon sikeres 15 éve, de se előtte se utána gyakorlatilag semmi. 

igenis meg nem is...A NHL-ben például a Detroit Red Wings hasonlóan nagy és tradícionális franchise megannyi bajnoki címmel...összesen 11 Stanley kupa, de volt olyan amikor 40 év telt el (54-55ös idény után 96-97-ben nyertek legközelebb) telt el két cím között...legutóljára a 2007-2008-as idényt nyerték, de azóta annyira semmi, hogy több volt a negatív szezonok száma, mint a pozitív, talán most kezdenek felfelé jönni, de bőven nem Stanley esélyesek még. nagyon változó, de én főleg azt vettem észre, hogy a folyamatos nyeréshez egy állandó és folyamatos front office van, ugyanaz az edző, GM sok mindenki nagyon sokáig, így lehet eredményt elérni...azok akik 2-3 évente komplett front office-t cserélnek szerintem kevésbé jönnek ki jól belőle...bár szerintem erre is lehet ellenpéldát hozni...de ugye ott a Bullsnál Jackson mester, a Red Wingsnél a Scotti Bowman éra, Dolphins-nál ugye a Shula éra, Lakersnél megint Jackson, GSW-nél Steve Kerr...nálunk meg ilyen volt a BB éra...lehet ekézni az öreget, szerintem is benne van a keze a kialakult szituációban, de az első 3 gyűrű megnyerése inkább neki és az általa összerakott védelemnek volt köszönhető, mint Brady-nek...Hangsúlyozva azt, hogy szerintem Brady jelenleg a QB GOAT megkérdőjelezhetetlenül. Egyelőre. Sőt a Rams elleni döntőben azt a Sean McVay vezette Rams támadósort se Brady és az offense tartotta 3 ponton...sokkal bonyolultabb ez, mint amennyire itt a szurkolótársak leegyszerűsítik...szerintem ha nincs BB akkor Brady-ből semmi nem lesz és ez fordítva is lehet, hogy igaz...legalábbis ennyi gyűrűje Belichiknek se lenne, ha lenne egyáltalán BRady nélkül. ez egy olyan 20 éves játékos-edző szimbiózis volt, amit iszonyúan ritkán lehet csak látni...most éppen Kansasben van ilyen. ott is az a véleményem, ha Mahomes nem Reid kezei alá kerül, simán elkallódhatott volna. most meg 28 évesen ott tart, ha holnap visszavonulna akkor is Hall of Famer lenne már. én megértem azokat is akik azt mondják, BB-nek ennyi volt, jöjjön valami fiatal aztán eresszük el a hajunkat...csak abban bőven benne van, hogy egy teljesen új edzői gárda/GM-mel se leszünk előrébb, és ha 3-5 év múlva nincs eredmény, azokat is rúgják kifelé a francba...onnantól meg rálépünk arra az útra, amit fentebb is írtam. a lényeg, amire ki akarok lyukadni, én sajnos inkább Bulls féle utat látok magunk előtt mint a Lakers-félét.