DeMarcus Covington a Patriots új védőkoordinátora!

Kép
DC

Az eddigi védőfal-edző megkapta első koordinátori munkáját az NFL-ben.

Covington már tavaly is igencsak kapósnak bizonyult, több helyen is volt állásinterjún, végül azonban visszatért a Patriotshoz. Az elmúlt napokban egyre több olyan hír érkezett, hogy ő a legfőbb esélyes a posztra, ma ez valósággá is vált. Hivatalos bejelentésre minden bizonnyal a jövő hét elején kerülhet sor.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a játékokat is ő fogja-e hívni.

Hozzászólás

Ez nagyon várható volt, sokkal izgalmasabb lesz az OC és segítőinek kinevezése. Most éppen Brian Fleury (49ers TE edző) csatlakozik a még elérhető és már interjúzott 6 másik jelölthöz. (Fleury QB-ként játszott az egyetemi csapatában, Towson Tigers NCAA Div. I. FCS, 11 éve NFL edző 3-3 év a Clevland-nál/Dolphins-nál 5 év a 49ers-nél.)

A még elérhetők:

  1. Z. Robinson (Rams)
  2. N. Caley (Rams)
  3. J. Johnson (Texans)
  4. T. Brown (Lions)
  5. T. Engstrand (Lions)
  6. L. Getsy (Bears)
  7. B. Fleury (49ers)

Breaking: Robinson ma kiesett, Falcons OC lett. 

Caley ma van a 2., immáron személyes interjún, ő is számít favoritnak.

Szegény Mayo nincs könnyű helyzetben egyébként, finoman szólva sem mi vagyunk a legvonzóbb opció az OC jelöltek szemében (és a ST koordinátoroknál is hasonló a helyzet, már ott is kapott kosarat)

Gondolom az is szempont a kiválasztásnál, hogy milyen sémát akár játszatni a támadó koordinátor és a csapat.

A még elérhető jelöltek közül Caley a legvalószínűbb választás? Szakmailag is ő lenne a legjobb véleményetek szerint? 

Senki se lát Mayo fejébe! Caley 6 év Pats (E-P rendszer), 1 év Rams, "Shanahan-rendszer, McVay klónja". Lehet jó választás... 

Passz, hogy ebből a névsorban ki az, aki szakmailag a legjobban megfelel. Tényleges koordinátori múltja az elmúlt évekből Getsynek és Brownnak van. A Bears és Panthers támadójátéka minden csak nem jó ajánlólevél. A pozíciós edzőkből meg bármi lehet.

Én két szempontot emelek ki, amit fontosnak tartok az új támadó koordinátornál és majd a stábjánál. Előzetesen csak annyi megjegyzést, hogy a jelenlegi edzők közül senkinek nem kell ragaszkodni, tehát a koordinátor felvételét az is befolyásolja, hogy milyen stábbal érkezik.

1. Az innováció: a sikerek idején a Pats támadójátéka volt a standard, a többi csapat azt próbálta lekövetni, amit Foxboróban kitaláltak és megvalósítottak. Legyen az a két tight endes formációk, a fullback újra feltalálása, a futók bevonása rendszeresen a passzjátékba a látványos wheel-route-okkal, a slot elkapó, mint a passzjáték motorja. Természetesen ez nem jelent kizárólagosságot, de nem arról szólt a történet, hogy éppen kit akarnak lemásolni. Voltak ötletek, stabil elképzelés, hogy mit akarnak támadóoldalon elérni és mindig volt egy csavar, egy új ötlet.

2. QB edző: nem feltétlenül szükséges, hogy a leendő koordinátornak legyen közvetlen pozíciós edző tapasztalata az irányítóval, de mindenképpen egy olyan stabil szervezeti felépítés kell, ahol elkülönül egymástól az OC, QB edző, assistant QB edző/offensive quality control edzősegéd. Bármilyen irányba is fog továbblépni csapat támadófilozófia, irányító személye területén a QB-t ki kell ehhez nevelni, átnevelni, vagy kiválasztani. Az, hogy az OC egyszemélyben QB edző is már nem tűnik járható útnak. Nem mondom, hogy olyan szintű bontás és annyi hang kell támadó oldalon, mint pár csapatnál, hogy OC mellett passzjáték, és futójáték koordinátor, de fontos, hogy ne egyszemélyes legyen az érdemi támadó edzői stáb.

Fears és Scar visszavonulása után sem sikerült még az utódot megtalálni, ami nagyban hozzájárult, hogy a Mac Jones ennyire csúnyán a földbe állt, mert nem volt egy működőképes alap, amit a passzjátékkal ki lehetett volna egészíteni.

Végül, ha kellene nevet mondani, akkor én Engstrandre tippelek, voksolok. Dan Campbell mellett láthatott egy nagyon hatékony vezetői szerepet, ami Detroitban született, van tapasztalata Harbaugh-val is egyetemről. San Diegónál végigjárta a szamárlétrát, majd a Lionsnál is evről-évre lépett előre.

Klint Kubiak (48ers, 36 éves, passzjáték specialista) a következö OC interjús! Shanahan-embere.

Breaking: Újabb OC interjú! Scott Turner (Raiders, passzjáték koordinátor 41 éves)

Kit kereshet Mayo vajon?

Valakit, aki el is vállalja? :)) 

Mindenesetre örülnék, ha lenne már eredmény, mert onnan még sok idő, mire a teljes stáb feláll, és elkezd érdemben dolgozni.