Alex Van Pelt lett a Patriots támadókoordinátora!

Kép
AvP

Derült égből villámcsapás. Megvan az új támadókoordinátor, csak éppen egy olyan név, akiről még pletykák szintjén sem lehetett hallani. Alex Van Pelt az elmúlt négy szezonban a Browns támadókoordinátoraként dolgozott, a januári rájátszás-vereség után váltak el az útjaik.

Eléggé meglepő hír ez annak fényében, hogy sokan már-már biztosra vették, hogy Nick Caley lesz kinevezve támadókoordinátornak. Van Pelt ezzel szemben egy tapasztalt, sokat látott edző. Jó másfél évtizeddel ezelőtt a Billsnél kezdte NFL-pályafutását, ahol eljutott a támadókoordinátori posztig is, majd a Buccaneersnél volt irányítóedző. Ezután több éves Green Bay-i kitérő következett (itt edzette a futókat és az irányítókat is, többek között Aaron Rodgerst is). Onnan Cincinnatibe tette át a székhelyét QB edzőként, majd az elmúlt négy évet a Clevelandnél töltötte Kevin Stefanski jobbkezeként.

Amiben a szakértők szerint jobb, mint a többi jelölt, az egyértelműen az irányítók fejlesztése - erre szükség is lesz a Patriotsnál. Ha megnézzük, Joe Flacco milyen teljesítményt hozott idén, akkor elégedetten is csettinthetünk akár. A játékhívásban már kevésbé mozog otthonosan - bár volt, hogy ő hívta a playeket, de ez többnyire Stefanski dolga volt. Sémát tekintve, ő is minden bizonnyal a Shanahan-féle West Coast offense-t fogja hozni, de talán egy picit másabb felfogásban.

Az utolsó fontosabb poszt is megvan tehát az edzői stábban, már csak az asszisztens-edzőknél lehetnek/lesznek változások.

Hozzászólás

Hurrá, Jerry Springer után jött Dombovári István. Lesz itt shaw kérem szépen :) (Nekem a csávó ezen a képen tökre Dombi) Engem mindenestre érdekelne, hogy "a Shanahan-féle West Coast offense-t fogja hozni, de talán egy picit másabb felfogásban" mit is takar. Valami hozzáértő kifejthetné. 

Reisstől van az idézet, más rendszerekben is otthon van, ezek is befolyással voltak rá minden bizonnyal, így kell érteni ezt a részt. Az alap ettől függetlenül valószínűleg a West Coast lesz.

Ez akkor előrevetíti, hogy hozunk egy szabad "veterán" QB-t, mellé egy fejleszthetőnek ítélt, nem feltétlenül első körös újoncot a draftról és őt hozzuk fel Van Pelt és a veterán segítségével egy jó NFL szintre? Így jöhet első körben a sztárelkapó?

Pláne érdekes lesz a draft és az azt megelőző játékosbeszerzés. Külön érdekesség, hogy mennyire lesz előre látható  az öreg krampusz tök váratlan húzásaihoz képest. Mondjuk Van Peltet se sokan látták előre...  :) :)

Jeremiah, mint nfl.com draftguru abszolút arra számít, hogy qb-t hozunk a harmadik helyen. A Was okozhat meglepetést szerinte. Március végére okosabban leszünk 🙂

Sok mock-ban már az első három pick QB. A legtöbbnél Jayden Daniels a Pats választás, de van hogy Maye, és talán egy esetében Williams.  Az OT választást már nem is nagyon láttam mostanában, és Harrison JR is egyre kevesebb helyen van. Persze ezek csak találgatások. Az látszik, hogy Daniels ázsiója tovább nőtt mostanában, és már azt is elképzelhetőnek tartják, hogy az 1-2 valamelyikében kimegy. Ha így lesz valamelyik eddig top2-nek tartott QB is landolhatna a Pats-nél (jelzem Daniels se lenne rossz szerintem).

Illetve egyre komolyabban megy pletyószinten, hogy Calebnek nem igazán tetszene a Bears. És olyat is láttunk már - persze nem gyakran -, hogy ez bekavar.

Idén nagyon jó lesz a WR Class. Nem muszáj első körben húzni ahhoz, hogy jó elkapót találj. Inkább QB-t kéne húzni és egy veterán mellet padoztatni egy-két évet. Persze az is lutri. 

Azonkívül, hogy végre lett valaki az ezer interjú után, nem repesek az örömtől, bár lehet, hogy oktalanul. Jött egy NFL-szürke, frissen kirúgott OC, aki még nem igazán hívott játékokat sem. Én a „Flacco csodát” inkább Stefanski hozzá igazított playbook-jának és játékhívásainak tulajdonítom, nem hiszem, hogy a veterán QB tudásán/játékán Ő változtatott. Mivel az NFL-ben QB-t játszott, és sok/sokféle QB-t edzett, egy fiatal fejlesztésében jó lehet. Persze egyelőre azt se tudjuk ki lesz a QB-nk jövőre. Majd meglátjuk mit tud tenni.

Ahogy a hozzászólásokat figyelem már Mindenki draftolni akar, pedig a szezon a FA piaccal kezdődik, ami szerintem izgalmasabb lesz számunkra, és jelentősen befolyásolhatja a draftunkat is.

Nekem eddig nem tűnik túl acélosnak a 2 új külső edző az infók alapján(de remélem nagyot tévedek).A ST koordinátor érkezik a tavaly a liga legrosszabb ST-jéből, a másik egy játék hívások terén tapasztalatlan jónak mondott QB edző, akit elküldtek a csapatától de itt kinevezik OC- nak.

Alapvetően igen, de azért nagy kérdés, hogy mennyi köze volt Springernek asszisztensként ahhoz, hogy mi történik a pályán. Van Peltnél az lehet még különösen fájó ahogy írod is, hogy playcalling terén nem túl tapasztalt (bár anno a COVID-os évben a rájátszásban ő hívta a playeket, amikor feltörölték a Steelersszel a padlót), pedig mivel Mayo abszolút a védőoldalról érkezik, jó lett volna egy olyan OC, aki hátára tudja venni az egész támadósort. Van Peltben én jelenleg ezt nem nagyon látom.

Olyat nem mondok, hogy valaki rossz jelölt (talán csak Getsy és Brown lett volna rossz döntés szerintem). Ez egy tényező, ami a mérlegen a negatív felé tolja a dolgot, ezzel szemben mondjuk az meg nagy plusz, hogy Caleyvel szemben pl. rengeteget foglalkozott irányítókkal, és ha limitáltan is, de hívott már playeket. Előzetesen azt gondoltam, hogy a "nullkilóméteres" DC és ST-koordinátor után itt is fiatalítunk, nem jött be. Bár azt hozzátenném, hogy igazából Zac lett volna a nagy fogás, vele maximálisan elégedett lettem volna.

Nekem meglepő, hogy rá esett a választás, főleg mert a kinevezésig arról sem lehetett hallani, hogy jelölt lenne. Tegnapelőtt volt interjún a csapatnál és ezek szerint nagyon meggyőző volt. Ha így volt, akkor minden bizonnyal valami olyat mutatott, amibe Mayoék beleszerettek, én meg hiszek nekik.

Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy a többiek közül nem sokan nem feleltek meg annak az elvárásnak, amiért Van Pelt nem tetszik :)  És fura, hogy pont azok lettek volna mégis rossz döntések, akik hívtak már playt :)

Szóval maga az indok ellentmondásban van a nem tetszéssel. Amúgy játéktervezésben és játékosfejlesztésben elég erős pedigréje van.

AVP elismerően nyilatkozott anno a Clevland OC-ként QB J.Brissett és TE P.Brown játékosokról és több Browns idei szabadügynök játszott a keze alatt. B.Buchmasser Patspulpit szakíró szerint érdemes figyelni majd a FA piacon, hogy foglalkozik-e a megszerzésükkel.

A.Callahan (bostonherald.com) szerint, többek között, a következők döntöttek AVP mellett:

  • a tapasztalat. 28 évet töltött az NFL-ben.
  • összeköttetés. E.Wolf felderítési ig., aki jelenleg nem kinevezett GM a csapatnál, több évet dolgozott Vele, pl. GB-ben, amikor ARod-ot edzette.
  • Nem a Shanahan/McVay -féle West Coast játék várható Tőle, azaz nem a zónafutásokra épít, hanem az ember által blokkolt futásokra, amelyben gyakoriak a húzó falemberek.
  • A nagy QB edzői tapasztalat.
  • remek kapcsolattartó képesség.
  • a többi jelölt nem tartotta igazán vonzónak a Pats munkát, elsősorban a személyzetet tartották hátrányosnak.

Mi az esély arra, hogy hozunk  a piacról egy mentor típusú veterán QB-t, az első körrel gazdálkodunk (eltrédeljük v. OL-t húzunk, vagy mindkettőt), a második körben pedig húzunk egy nem blue chip QB-t (Pennix v. JJ McCarthy), akit építgetünk 1-2 évig.

Van-e benne ráció, van-e realitása? Most lett egy QB fejlesztésben remek OC és én pl. Pennixben látom (jól látom?) a leader mentalitást, az asszertív magatartást, a megfelelő intelligenciát (nem nagy a minta, a döntőt pl. csak egy 20 perces összefoglalóban láttam), akiből egy rövid-közepes időintervallum után használható QB lehetne. Most 2 évig ha nem is leszünk pofozógépek, de nem a stabil PO részvételért fogunk menni.

Én az elmúlt időszak unalma után némileg izgatottan várom a draftot, így, hogy se BB, se a kutya nem lesz döntési pozícióban.

Bármire van esély, arra is, amit gondolsz. Azért kár, hogy nem láttad az egész egyetemi döntőt, nem a QB-k napja volt és Penix volt a gyengébb (53% passzpontosság, 2 INT). Penix tiszteletre méltó játékos, 2x volt ACL szakadása mégis visszatért, talán ezért(?) futni nem igazán szokott/tud, azaz kimondottan zsebQB. Én már egyszer egy olyan QB-t szeretnék, aki ha kell, futni is jól tud. Persze az nem számít, hogy Én mit szeretnék… :)

Csak az lehet jó QB, aki az egyetemi döntőn kiválóan játszik és meg is nyeri? Az összkép, ami róla kialakult, az nem rossz, van neki egy terhelt múltja sérülésekkel, ez igaz. Caleb Williams mentálisan nem a legjobb választás (én ki nem állom a primadonnákat és ez a faktor benne van), Drake Maye a tipikus boom or bust, Jaylen Daniels a legjobb opció, de ő egy "1st day starter" anyag, nem arra való, hogy 2 évig nevelgesd egy inkubátorban. Penix hátránya pedig a kora, 24 lesz tavasszal, neki 2 év sok idő. Én a jelenlegi helyzetben nem húznék blue chip QB-t ezen a drafton.

Penix hátránya nem a kora leginkább, hanem az, hogy kétszer ment atom tropára a térde. Úgy nézett ki , hogy a focinak annyi, az orvosok óva intették tőle. Na ezek után még mindig ilyen szinten játszik, de azért az kérdés, hogy azok a térdek mennyit fognak bírni. Az akaraterejével nyilván nincs gond.

Sztem abszolút benne van. Ha elhoznánk Brisettet FA-n, akkor lenne egy használható átmeneti kezdőnk/prémium cserénk, aki mögé húzhatnánk egy második polcos, fejlesztendő  QB-t. 

De ettől függetlenül sztem az 1/3-at nem szabad elcserélni. Ha ezt az utat választjuk, jöjjön MHJ és legyen Moss után 100 évvel végre újra egy elit elkapónk.

Én akkor is hoznám Brissettet, ha kihúzzuk Jayden Danielst. Hacsak nincs olyan hír róla, hogy nem  akar mentorkodni, akkor nagyon adja magát: ismeri a csapatot, dolgozott együtt az OC-vel, elfogadja a backup szerepet - és elég jól is teljesít. Tavaly 8 milliót keresett Washingtonban, ha adunk neki egy 2-3 éves szerződést évi 5/6 millió fizetéssel akkor talán rá is bólint.

Lehet, hogy most sokan agyvérzést kapnak de azt senki sem tartja reális forgatókönyvnek, hogy MJ marad. Azaz ha 1/3on bent elérhető a legjobb 2 QB-ból valamelyik akkor nincs mese ki kell választani ezt nem vitatom. De mi van ha inkább egy Top1 WR-t húznak és majd a 2. körben jönne qb pick? Hiszen MJ mint ahogy sok cikkben is rámutattak  már egy teljes önbizalomromboló káoszt kapott osztályrészül. Nem mondom, hogy ő a jövő. De azért egy hídnak még akár össze is kaparhatják. De az mondjuk biztos, hogy sok elvárásunk ne legyen a következő szezont illetően. Egy korrekt építkezés egy két fontos posztra hozott játékossal és egy tisztes helytállás jövőre (mondjuk egy csoport 2. hely 10-7es mérleggel) nekem bőven megfelelne. :)

Én nem látom MJ-t már ebben a franchise-ban. Pedig én kedveltem.

Mentálisan (is) omlott össze, szerintem nagy változás kell neki, ha újra akarja indítani a karrierjét.

QB2-nek drága lenne, és mentornak sem alkalmas nyilván, a QB1 hajó pedig itt már elment.

Azért a nagy változás most a Pats esetében is megvan, qb1 meg sehol máshol nem lenne hirtelen. Én el tudom képzelni, hogy marad MJ, hiszen még egy év van az újonc szerződéséből, és az ismerős környezet és játékostársak segíthetnek neki visszakapaszkodni. Ha meg új QB jön a drafton nem hiszem, hogy ne segítene neki, hiszen Zappe segítése elől sem zárkózott el. Ha visszatalálna régi önmagához még cserealap is lehet belőle szezon közben is akár. Nincs mit veszítenie vele a csapatnak (most ugye szinte semmit nem ér). Persze nem látok a vezetőség fejébe.

Igen, igaz, ezt én is adom. Volt annyi változás, hogy ha tényleg BB-vel nem volt elég jó a kapcsolata, vagy legalábbis főleg vele nem, akkor most új stábbal hátha újraépül.

Ugyanakkor, bár tudom, hogy a draft lutri, nem biztos, hogy top3-ban húzhatunk a következő időkben, úgyhogy én csak igen kivételes esetben nem QB-t húznék ezzel a cetlivel. Biztos van olyan konstelláció is, de ha ilyen magasan húzol, akkor legfontosabb posztra húzol. Én ezt most nem tudnám kihagyni. 

Aztán legfeljebb meglepődöm.

Teljesen kizártnak tartom, hogy az új rezsim elcserélje ezt az 1/3-at jelenleg - annyira nulla a minőség ebben a keretben jelenleg, hogy luxus lenne a “mennyiségre” menni a minőség helyett -, az már sokkal érdekesebb lesz, hogy mit kezdünk vele. A veterán qb szerződtetésre valós esélyt látok, iránymutató sokkal inkább az lesz, hogy Cousins vagy Tyrod Taylor, akár az említett Brissett, mert ugye nagyon nem mindegy 🙂

Remélem egyik se. Brisett meg Taylor Big Mac szintű. Cousins meg túl drága ennek a csapatnak.

Pennix nagyon gyenge volt a döntőn és a Michigan sem Mccarthy miatt nyert. Egyik sem NFL szint. Több kell ide még ha sokat is kell áldozni rá.

Ez a játék a Qb posztnál kezdődik akár tetszik akár nem... ez az első lépés az új úton. Ilyen magasan Qb-t kell húzni.

Egyetértek. QB-n kívül egyedül MHJ lenne akit még el tudnék fogadni. Egy OT pick-től eléggé vacakul érezném magam egy ilyen mély draft class esetén. Persze az elkapó poszt is elég jó az idei drafton, de MHJ az egész daft  legjobb játékosa az előzetesek szerint, ezért azzal nem lennék csalódott.

Kérdezem! A szita fal miatt földön heverésző QB hogyan fog passzolni a vitathatatlanul kiváló MHJ-nek? Ö nem a screen passzok várományosa, egy útvonal megfutásához meg idő kell, 20 yardhoz legalább 2 sec.

Egyébként 29 FA QB lesz idén, amiből 6-8 elfogadható/így-úgy bizonyított,, de WR-ből is lesz több mint 70 játékos szintén több egész jó minőségű. Viszont LT-ből csak 4 játékos FA és RT-ből is csak 9. (forrás: spotrac)

Nem azt mondom, hogy ne legyen OT draft pick, de ne a 3. helyen. Én QB-t húznék, és a mély OT class valamelyik szimpatikus tagjáért felcserélnék a 2. körössel meg valami plusszal az első kör végébe. Inkább ezerszer így, mint fordítva. Egész egyszerűen a QB need-es csapatnak kötelező QB-t húzia ilyen magasan, mert az a legértékesebb és legösszetettebb pozíció. Amit FA piacon fizetnél egy átlag QB-nak, azon egy top OT-t lehet igazolni. TOP QB hány lesz FA? Talán Cousins, de Ő rengeteget kér, és soha nem volt SB közelében sem. Arról meg nem beszélve, hogy mennyi idős, tehát csak rövidebb távú megoldás. Ráadásul túl sok a QB need-es csapat, így aztán Nix vagy JJ. sem lesz valószínűleg elérhető 2. körben. OT meg szinte tuti hogy lesz ott is jónak tartott, egy fentebb leírt cserével meg még top közeli is.  MHJ a legtöbb szaki szerint az ide draft top1 játékosa, aki az NFL-ben a különbséget jelentheti egy közepes és egy elit támadósor között (Randy Moss, Calvin Johnson szintű WR-re gondolj). Ilyen sincs a Pats-nek jó ideje, de még más csapatnak se soknak, és nem kérdés hogy Ő vagy egy OT. Második körre OT pick-nek ott van Amegadjie vagy Guyton esetleg Fautanu, de Ő lehet belül lesz az NFL-ben. Ha meg némi felcsere, akkor Mims vagy Morgan. De akár még a 2025-ös drafton is lehet OT-t húzni majd újra ha a QB megvan idén. Úgy tudom jövőre nem lesz ilyen erős a QB class, így az is a QB választás felé terel. Az Fa piac meg nem az Én világom, mert az annyira soktényezős, hogy kár is spekulációkba bocsátkozni, így aztán csak tudomásul szoktam venni a történteket. Majd meglátjuk mi lesz.

Úgy csinálsz mintha csak a draft első körében lehet OT-t szerezni, máskülönben ez a szita fal maradna.
Ha azt megérted hogy ez nincs így, akkor majd nem fogsz a hátán fekvő QB képéből kiindulni.

Fontos az OT poszt, de a QB fontosabb. Most van lehetőség a létező legfontosabbat megoldani, ami nagyon ritkán adatik meg egy franchisenak. Az OT meg jöhet FA, trade vagy draft 2.körében is akár. Sőt, egy év múlva is jöhet az első körben, amikor már a fr.QB megvan. 

De ha csak egy OT lesz a zsebben, azzal nem sokra fogunk menni, mert a QB poszt a prioritás minden QB needes csapatnak. Egy év múlva lehet nem leszünk a top10 választóban, tehát nem garantált hogy megint a krémből lehet húzni. A feltrade meg drága és elvesz a jövőbeli supportból, amit a tehetséges QB köré lehetne tenni.

Míg ha most QB van, akkor az már a zsebben és jövőre top10en kívül is van kezdő kaliberű OT, sőt a 2. és 3.körben is vannak olyanok, akik pályára tudnak kerülni.

Én is így látom - egy szól ellene, hogy az új QB rookie szerződéséből elmegy 1-2-3 év, mire a csapatot felhúzod körülötte, de bárcsak az lenne a problémánk, hogy olyan jó az irányító, hogy mielőbb nagy szerződést kell neki adni...

Az ESPN Field Yates értesülései szerint OLB Steve Belichick pénteken a Washingtoni Egyetemen fog interjút készíteni a DC állásról. Csatlakozik hozzá a Patriots futóedzője, Vinnie Sunseri.

Breaking: El is ment! 

Patriots are in talks with former Giants HC Ben McAdoo as an offensive assistant.

New England suddenly finds themselves with one of the youngest coaching staffs in the league after parting ways with longtime staple Bill Belichick, which explains the attempt to add a former head coach to their offensive coaching ranks. While the exact title remains uncertain, McAdoo would likely serve as an assistant head coach while advising offensive coordinator Alex Van Pelt.

 

A Patriots tárgyalásokat folytat a Giants korábbi HC-jával, Ben McAdoo-val, mint támadó asszisztens.

A New England hirtelen a liga egyik legfiatalabb edzői stábjával találja magát, miután elváltak útjaik a hosszú ideje meghatározó Bill Belichickkel, ami megmagyarázza azt a kísérletet, hogy egy korábbi vezetőedzővel bővítsék a támadóedzői stábjukat. Bár a pontos cím még bizonytalan, McAdoo valószínűleg vezetőedző-asszisztensként tevékenykedne, miközben Alex Van Pelt támadó koordinátornak adna tanácsokat.