Edzőtábor 1. nap

Kép
TC2024

Szerdán megtelt a Gillette Stadion mögötti edzőpálya, elkezdték a játékosok a felkészülést a 2024-es szezonra. Minden edzésnapról olvashattok majd beszámolót az oldalon, innentől kezdve január elejéig nincs megállás (talán kicsit tovább...).

Hat játékos kezdi sérültlistán az edzőtábort: Antonio Gibson NFI-n, Kendrick Bourne, Cole Strange, Jake Andrews, Sione Takitaki és Terrell Jennings pedig PUP-n. Bourne egyébként a helyszínen tekinti meg az edzést, a többiekről egyelőre nincs ilyen információ.

Az első napon igencsak borús idő fogadta a játékosokat. Az első edzéseket még nem teljes felszerelésben végzik, azokra majd a jövőhét folyamán kerül sor.

Az edzés előtti sajtótájékoztatón Jerod Mayo elmondta, arra számít, hogy Davon Godchaux és Matt Judon is teljes erőbedobással fog dolgozni az edzések során. A harmadéves elkapóról, Tyquan Thorntonról azt mondta, minden fizikai adottsága megvan hozzá, hogy hasznos tagja legyen a csapatnak. A jelenleg sérült Sione Takitaki helyén Marte Maput tervezik játszatni, kihasználva, hogy a fiatal játékos a safetyk és a linebackerek között is megállja a helyét. A vezetőedző elmondása szerint a mai nap fókuszában a korai downok állnak majd. Megmarad az a szokás, hogy a büntetések után büntetőkört kell futnia a  játékosoknak.

Az első játékos OL Michael Jordan volt a pályán. Természetesen a Patriots tulajdonosa, Robert Kraft is a helyszínen tekinti meg az első edzést.

Ahogyan az lenni szokott, az edzés elején külön, posztonként gyakorolnak a játékosok. Davon Godchaux ugyebár új szerződést szeretne, ilyen esetben gyakran előfordul az ún hold-in, de a veterán DT nem ezt választotta, részt vesz az edzésen.

Egy új gyakorlatot már felvéshetünk, a puntok visszahordásánál egy törölközőt kaptak a returnerek, ezzel biztosítva azt, hogy szorosan a testük mellett tartsák a könyöküket.

Az idén draftolt Javon Baker a tavaszi edzéseken csak limitáltan vett részt egy törött hüvelykujj miatt, most azonban teljesen egészséges és ez látszik is rajta, remek elkapásokat mutat be.

Drake Maye is eleresztette az első passzait az edzőtáborban:

Itt éppen egy ún. whip útvonalat fut Demario Douglas és Ja'Lynn Polk, a labdák pedig Brissett-től és Maye-től érkeztek. Reméljük az alapszakaszban is szépen termeli majd a yardokat a két fiatal WR:

Kissé meglepő hír, az első gyakorlatok során Bailey Zappe következett másodikként Brissett után. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem a csapatgyakorlatokat jelenti (7v7 vagy 11v11).

Még egy sok szurkoló számára megnyugtató hír: Matt Judon is ott van a pályán! Az első 11-11 elleni gyakorlat során a kezdőcsapat tagja volt, tehát ő is a pályán igyekszik bizonyítani, megérdemli az új szerződést.

Megvan az első INT! Kyle Dugger húzta le a labdát, miután Jonathan Jonesnak sikerült beleütnie. A passz egyébként Brissett-től érkezett, de K.J. Osborn mögé egy mélyebb, keresztező útvonal során.

Most már Maye jön, ő váltotta Brissettet a 11-11 elleni játékok során. Az első passza egy checkdown, méghozzá Rhamondre Stevensonnak. Az újonc irányító a kezdőkkel és a kezdők ellen gyakorol. A következő passza egy gyönyörű sidearm dobás volt, amiből JuJu Smith-Schuster szerzett egy first downt.

Austin Hooper is bemutatkozik a Patriotsban, egy seam útvonal során találta meg Brissett, Marte Mapu maradt le. Közben Douglas összeszedhetett egy kisebb sérülést, mert az oldalvonal mellett áll egy edzővel. Semmi látványos nem történt vele egyébként.

Megvan az idei TC első nagy játéka! Drake Maye dobott egy hosszú passzt Jalen Reagor felé, aki egy kézzel húzta be a lasztit. Azizi Hearn védekezett az elkapón. Élőben ebből egy 40-50 yardos touchdown lett volna. Az első pár passz után, amik checkdownok voltak, ez volt az első igazán nagy bomba az újonctól.

Így néz ki a kezdő OL az első napon: Okorafor-Sow-Andrews-Onwenu-Anderson. Jelenleg tehát Onwenu-val RG poszton számol a csapat, a két újonc pedig nem tudta beverekedni magát az első napon a kezdőbe. Ez természetesen még csak a nulladik állapot, innen indul neki a TC-nek a csapat.

Chad Graff (The Athletic) szerint Maye remekül mozog az első napon. Különösen az ún. scrambling (zsebből kimozgás) és a mozgás közbeni passzai nagyon jól néznek ki.

Sajnos jutott egy sérülés is mára, Jabrill Peppers nem tudta befejezni az edzést, a bal vádlijával akadtak gondok. A játékos levette a mezét és a sisakját is, számára tehát véget ért az edzés.

Újabb sérülés, Christian Barmore is elhagyta a pályát... Ami jó hír, hogy saját lábán tette ezt. Két nagyon fontos védőjátékos eshet ki már az első napon, de reméljük nem hosszabb időre...

Azizi Hearn jegyzett egy leütött passzt Zappe dobásánál. A labda Javon Baker felé szállt.

Vége a mai edzésnek, az újonc Drake Maye jól mutatkozott be, övé volt a nap játéka is. Volt azonban egy elejtett snapje is. Marcus Jones sok lehetőséget kapott slot cornerként, a másodéves EDGE, Keion White is sok snapet töltött a pályán. Az edzés végén két sajnálatos sérülés történt, Peppers és Barmore maradt lenn. A játékosok a Dombon zárják a napot.

Első napi irányító statisztikák:

Jonathan Jonesnak is jó napja volt, két leütött passzt jegyzett.

A megszokottal ellentétben az első TC-napon nem csak RZ-gyakorlatok voltak, az egész pályát használta a csapatgyakorlatok során a Patriots.

Andrew Callahan szedte össze a legfontosabb információkat az első napról:

Taylor Kyles meglátásai pedig a következők voltak:

A Patriots csütörtökön tartja a következő edzését, természetesen arról is beszámolunk majd.

Hozzászólás

Köszönjük! Már nagyon jó ezeket olvasni. De a sérülések réme megint itt lebeg felettünk. 

Kis update: Peppers nyilatkozott az edzés után, nem látszott semmi kötés vagy hasonló a vádliján. Barmore sérüléséről pedig csak egy helyen olvastam, sehol máshol és frissebb infó sincs róla, szóval lehet hogy csak benézett valamit Bedard.

Remek, sokkal jobb így. Az nem lehet, hogy a sérülések tönkreteszik ezt az új szezont is... :)

Mayo szerint először csak valamikor jövő hét közepén lesznek az első teljes felszereléses edzések. :(

Én hétfőt láttam, az lesz az ötödik edzés. Egyébként ez így nagyjából rendben is van, ez a megszokott.