Első benyomás - Előszezon 2. hét: Patriots vs Eagles

Kép
Első Benyomás

Hajnalban az Eaglesszel játszott a Patriots az előszezon második fordulójában, ahol végre többet láttunk Drake Maye-ből, ahogyan az várható is volt. Továbbra is azt lehet elmondani, mint az utóbbi napokban/hetekben, alakulófélben van a csapat, de azért láttunk szép és ígéretes dolgokat. Az előszezonban a végeredmény igazából lényegtelen, de a végén fordítva 14-13-ra nyert a vendég csapat.

Ezúttal már több szerepet kaptak a kezdők (legalábbis nálunk, az Eagles kiültette a kezdő támadóit), Brissetté volt az első negyed, amiben három driveot is vezetett. Ezek közül a középső jól is nézett ki mindaddig, amíg a redzone-ban el nem adta a labdát a QB egy Hooper felé dobott passz során. A védelem egyébként megintcsak szépen mozgott, de ugye nálunk az elején a kezdők játszottak.

A második negyedben elérkezett az a pillanat, amire sokan vártunk, Drake Maye végre nem csak handoffokat adni jött be, több drive-ot is kapott a fiatal irányító. A lőlapjától senki nem fogja hanyatt dobni magát, de nem is ez a lényeg. Remekül mozgott a pályán, jól ment végig az olvasásokon, nyilván néha látszott, hogy újonc - furcsa is lenne, ha nem lehetne rajta ezt észrevenni, főleg annak tükrében, hogy ezen a meccsen került először ilyen szituációba.

Azt nagyon jó volt látni, hogy a két újonc elkapóval folyamatosan igyekszik kialakítani az összhangot, előszeretettel kereste őket, valamint a tavaly draftolt Kayshon Boutte-t is. Megszerezte élete első NFL-touchdownját is (még ha csak előszezon meccsen, de akkor is), méghozzá lábon. Ezen kívül volt még egy zseniális passza is Baker felé, ahol a zseben belüli mozgásától a passzig minden tökéletes volt, Baker el is kapta a labdát, csak éppen a földetéréskor nem tudta megtartani. Ilyenre jelenleg egyetlen másik Patriots-QB sem képes. Negatív oldalon egy elejtett snapet kell megemlíteni, de szerencsére nem lett turnover belőle.

Milton és Zappe limitált snapszámot kapott, előbbi a múltheti ígéretes teljesítményének a közelében sem volt, de ebben óriási szerepe volt annak, hogy a támadófal gyakorlatilag átjáróházzá vált addigra - ekkor gyakorlatilag a cserék cseréi játszottak. Jöttek is a sackek és siettetések az Eagles védőitól, ám még így is volt esély a győzelemre, a lehetséges győztes drive-ot Zappe vezényelhette volna le, ám Liam Fornadel egy olyan borzasztó snapet adott hátra, ami után az irányítónak esélye sem volt összeszedni a labdát.

A védelemről is essen pár szó, hozták a tőlük elvárt színvonalat. A játékhívások kreativitása továbbra sem csökkent, DeMarcus Covingtonról nem véletlenül beszélnek potenciális HC-jelöltként. Összesen három negyedik kísérletet állított meg a Patriots (ebből kettő volt 4th&inches). Az újonc Marcellas Dialt rendesen tesztelte az ellenfél, voltak jó és kevésbé jó megmozdulásai is, Joshuah Bledsoe-t rengeteget küldte el blitzelni DC, de Gonzalez túloldalán Alex Austin és Marco Wilson is biztatóan mozgott. Raekwon McMillant emelném még ki, aki kezdőkkel volt a pályán és gyakorlatilag mindenhol feltűnt. A tavalyi szezont sérülés miatt ki kellett hagynia, most viszont minden esélye megvan arra, hogy komolyabb snapszámot kapjon a szezon során.

A speciális egységben Slye két mezőnygólt értékesített, Ryland pedig egy extra pontot. Felváltva dolgoztak, a meccsvégi nyerő rúgás Rylandé lett volna, de már nem volt rá lehetősége. Addig egyébként magabiztosan értékesítették a rúgásokat. Baringer egy egészen zseniális rúgással nyitotta az estét - az egyyardosra szegezte oda az Eagles támadóit. David Wallisnak ezúttal egy nagyszerű kickoff returnje volt, majd utána egy puntnál elejtette a labdát, de szerencsére vissza tudta szerezni.

Jövőhéten hétfőn hajnalban a Commanders ellen zárja az előszezont a Patriots - azt a meccset az NBC közvetíti országosan, úgyhogy jó esély van rá, hogy nálunk is látható lesz az Arena4-en.

Hozzászólás

Ez így mar egy kicsit jobban nézett ki. Maye-el gyakorlatilag felpörgött az egész támadósor. :) A TD is nagyon szép volt (jó volt a hívás is AVP-töl) Kár hogy Baker elejtette azt a gyönyörű passzát. :( Azt lehet tudni, hogy Maye mennyi yardot futott?

Maye futása: 4 carry, 15 yard, 1 TD. A passzai: 6/11, 47 yard, RTG: 65,3 (Ez utóbbit mindhárom sas QB jóval felülmúlta.)

Kár, hogy az Eagles első csapata nem/foghíjasan szerepelt. Én még mindig nem tudom mire lehetünk képesek egy kezdö támadó ill. kezdö védőegxség ellen.

Szerintem Dial volt a védelem leggyegébbike, a sec.-é mindenképpen 

Valóban, ezért is írtam, hogy tesztelve lett rendesen. Ami egy hatodik körös újoncnál abszolút nem probléma. Volt egyébként 1-2 olyan játék, ahol jól védekezett, és szorosan ott volt az elkapón, de pontos volt a passz. Elkapás lett belőle, de ott volt a keze, nem tudta lerázni a WR.  Ez egy tanulási folyamat, aminek az elején tart.

Válasz hopi46 üzenetére

Egy 6.körös pickről beszélünk, akik nagy százalékban hullanak ki a ligából, vagy lesznek ingázók a szabadügynök és a gyakorló egység beosztás között. Ha nem lesz belőle semmi, akkor sincs tragédia, sokkal inkább papírforma. Nekik különösen sokat jelentenek ezek a preseason meccsek és nem lehet elvárni tőlük a magas szintű játékot. 

Néha sikerülni fog, néha nem. 

Mindig úgy csinálsz ezekkel, meg a camp body játékosokkal, mintha bármi befolyásuk lenne a csapatra nézve az adott évben. Ha 53t fog, akkor jó eséllyel játszik 100-200 snapet az évben, ami 10-15%-a lesz a D játékoknak, és ezek java ide vagy oda eldőlt meccs garbage timejában lesz. Nem az idei év az, amikor ő nagy hozzáadott értékkel fog bírni. És ha mégis, akkor az extra a csapatot tekintve. DE a prospekt ismertetőbe is le lett írva, hogy ő nagyon nyers még. 

Hopi Hopis, van, ami nem változik 😃

Te csípnéd a fb és messenger csoportot, múltkor volt szavazás és kiderült statok valamint réting alapján, hogy Mac még mindig jobb mint Lawrence. Neked való falatok, imádnád 😉

És ezzel remekül bemutattad, miért nincs semmi értelme a QB ratingnek meg a passer ratingnek. 2024-ben ezeket használni a QB teljesítmény mérésére olyan, mint lovaskocsival közlekedni.

Sajnos Én, mint szurkoló, csak a liga általános, klasszikus és díjtalan forrásait érem el (pl. NFLcom, ESPN.com), ami még használja ezt a „lovaskocsit” az irányítók stat. értékelésére. Remélem és megköszönöm, ha a honlapunk szakemberei elmondják a korszerű QB mutatót és az hol érhető  el rendszeresen és díjtalanul.

Múltkor már írtam, hogy az Aréna ezt a meccset már megírta, hogy adják.

Parragh Zsombi twitteren írta ki 20 napja, szóval nem tegnap volt :)

https://musor.tv/napi/tvmusor/ARENA4/2024.08.26

itt is kint van, viszont kb egy hónapja jött az infó, hogy a Vodafone-nál már idéntől nem lehet felvenni az NFL-t és visszanézni sem lehet, nem tudom, hogy ez az előszezon meccsekre is vonatkozik-e, de készüljetek rá fel