Keretszűkítés - Szerkesztői 53 projekció

Kép
Pats Roster

A végső helyekért folyik a harc a tábort záró utolsó edzésen és majd a Washington elleni mérkőzésen. Közeleg a keretszűkítés dátuma, amikor 53 főre kell csökkenteni a létszámot minden csapatnak.

Augusztus 27-én 16 órakor üt az óra,  ezután minden játékos tudni fogja mi lesz a sorsa a 24-es szezonban. Mi most ennek megyünk kicsit elébe a szerkesztőink projekciójával, hogy szerintük ki kerül be az 53-ba.

Az idei roster kapcsán is lehettek volna szívszorító döntések Eliot Wolfék részéről, de aztán úgy alakult az offseason, hogy viszonylag indulatmentes lehet a zárás szurkolói szempontból. Ilyenkor mindig akadnak fájó kirúgások, érthetetlen döntések, amiket a kedvenceink elvesztése kapcsán érzünk. Ez a mostani keretszűkítés talán mentes lehet ezektől.

Ennek elsősorban a különböző listákra helyezett, amúgy betonbiztos rosterhellyel rendelkező játékosok az okai, akik jó eséllyel azért visszatérnek majd a szezon valamelyik részén. 

Christian Barmore, Kendrick Bourne, Sione Takitaki, Marte Mapu vagy Cole Strange is megkérdőjelezhetetlen lenne a névsorban. Így viszont ezen 5 játékos kimaradásával, máris megnyílik az út másoknak, akiket el kellett volna küldenie a csapatnak. És azért az 5 fő az elég nagy teret ad a stábnak a keret kialakításában. Természetesen ez átmeneti állapot, hiszen a listákról lekerülve a fenti ötös az 53 tagja lesz, és akkor kell majd elküldeni valakit a rosterről. Vélhetően olyat, aki most az ő kimaradásuk okán tudott bekerülni a végső keretbe.

Mint láthatjátok, négy szerkesztő adta le a saját tuti 53 fős listáját, és ezzel a nagyobb térrel ők is könnyebben szelektáltak, hiszen 49 játékos minden névsorban megtalálható. Ezért is írtam fentebb, hogy gyakorlatilag idén elég sztenderdnek mondható rostert lehet összerakni és meglepetés igazán akkor lehet, ha ebből az 49-ből maradna ki valaki.

Természetesen ezen névsor alján találunk billegőket, de az 5 listás hely miatt, mi nagyon masszívan bizalmat szavaztunk nekik.

A maradék négy helyen eltért a véleményünk, és mindenki az egyéni preferenciái mellett tette le a voksát. Ilyen volt például a kicker kérdés, ahol ketten Ryland, ketten Slye mellett döntöttek. Akkor se legyünk nagyon meglepve, ha a csapat a Washington példáját követve, az utolsó pillanatokban hoz egy harmadik rúgót, aki majd betölti ezt a pozíciót.

Calvin Anderson, Michael Jordan, Mitchell Wilcox, Jalen Reagor, Joe Gilles-Harris, Marcellas Dial és Shaun Wade azok, akiket favorizáltunk külön-külön a maradék helyekre. De, hogy velük kapcsolatosan is mennyire hasonlóan gondolkodtunk, azt az utolsó 3 kimaradó lista mutatja meg, ahol egy kivételével csak ezeket a neveket találjátok majd. Tehát, mindenkinél versenyben voltak a végső pillanatig.

Nézzük akkor a listát, szerintünk kik alkotják majd a New England Patriots idei csapatát:

Quarterback

Nagy meglepetés nincs a névsorban. A szurkolók legtöbbje kigyógyult a "Zappe-Lázból", és mindenki az új játékosokban bízva gondolkodik.

Cut: Bailey Zappe

Talán sikerül az utolsó pillanatban elcserélni, de erre kicsi az esély. Van egy minimális esély, hogy megcsíp egy helyet, de ezek inkább erőltetett gondolatmenetek. 

Running Back

Itt is nagy az egyetértés, mert mindenki szerint kiérdemelte Kevin Harris a harmadik helyet a depht charton. A tábor és az előszezon eddigi részében sokkal jobb képet festett, mint eddig bármikor. Stevensonnal kapcsolatban vannak kérdőjelek az outside zone futásoknál, de a legtöbb szaki úgy véli megoldja majd. Ellenben Harris nagyon szépen dolgozott ezekben, amit mi is honoráltunk egy rosterhellyel.

Elképzelhető egy olyan kimenetel is, hogy a csapat kívülről a keretszűkítés után hoz majd egy harmadik futót a kivágottak közül. Ehhez a waiver listán előkelő helyen leszünk, hiszen az a drafttal megegyező sorrendet mutat. Wolf agresszivitást ígért azon a téren, hogy ezt a pozíciót hogy fogjuk használni a "lepattanó körben".

Cut: JaMycal Hasty, Terrell Jennings, Deshaun Fenwick

A három általunk kegyvesztett közül Hastynek lehet esélye az 53-ra, hiszen minden speciális egységben szerepel. Akár a kick off, akár a punt egységet nézzük, a védő és támadó oldalon is számolt vele Jeremy Springer a csapat új ST koordinátora.

Jennings ígéretes, de aligha kerül rosterre bárhol, így a gyakorlóba könnyedén vissza tudjuk hozni. Fenwick meg sikernek élhetné meg azt is, ha a PS tagja lenne szeptemberben.

Wide Receiver

Itt igazából az a meglepetés, hogy nincs meglepetés. Tyquan Thornton kapcsán akadt hezitálás itt-ott, de végül nem volt mit tenni, mint mindenkinek be kellett írni a nevét.  Én mondjuk egy kőszikla voltam ebben a kérdésben, mert két éve mondom, hogy ez a gyerek nagyon jó lehetne, ha végre értő kezekbe kerülne. Tyler Hughes pedig egy remek WR coach, akinek a munkája meg is látszik az egykori 2.körös táborban nyújtott teljesítményén.

Folyamatosan mélységi fenyegetést jelent, képes nyitni és megjátszhatóvá tenni magát. Mostanra már nem csak a (vég)sebességét dicsérik, hanem az indulás és az elkapási pont közötti munkáját is. Ráadásul nagyon alábecsült blokkoló is, ami jó eséllyel a testalkatából fakad. A nyáron felkapott több kiló izom nem csak a press man CB-k ellen jön jól, hanem ebben az elemben is.

A csapat kezdő X-ként számol vele a szezon kezdetén. Megdolgozott ezért a lehetőségért.

Douglas és Osborn a másik két kezdő eddig papíron. Előbbi a slotban, utóbbi Z-ként favorit. De az újonc Polk már ott toporog Osborn sarkában, és helyet követel magának a 11 personnel esetén. Nagyon szépen dolgozott a tábor alatt, minden kétkedőt meggyőzhetett, hogy megérte ráfordítani a második körös cetlit.

Javon Baker inkonzisztens volt, de nyilván megkérdőjelezhetetlen a helye a csapatban. Ezzel így 5 főnél vagyunk, a Pats pedig általában 6 elkapót szokott a rosterre pakolni, abból egy szinte mindig Matthew Slater volt, aki papíron volt csak WR-nek nevezhető. Szóval mi is tovább növeltük az elkapók számát Boutte rosterre emelésével.

Senki nem tudott lemondani az erős nyarat produkáló játékosról, és mindenki becsempészte a Kendrick Bourne által jelenleg üresen hagyott hatodik helyre.

Ha Bourne lejön a PUP listről, akkor utána nem tudom mi lesz Boutte sorsa , de addig jó esélye van megcsípni egy helyet. Majd bizonyítani, hogy ott is kell tartani. 

Jalen Reagor lett hármunknál az a karakter, aki a spec.team képességével hozta be magát végül. Cspetinél is sokáig bent volt a rosteren, de egy huszárvágással a finisben kikerült onnan.

Nála is elmondható ugyanaz, mint Hasty esetében, hogy minden ST egység oszlopos tagja. Neki ez adhat extra opciót Boutteval szemben, ha majd Bourne visszatérésével valakinek mennie kell a rosterről. Azt remélem mindenki érti, hogy 8 elkapó nem nagyon fér el az 53-ban, hiszen akkor a többi poszton nem maradna mélység.

Viszont így, hogy a tavalyi közönségkedvenc elkapó pihen a szezon elején, máris megúsztunk egy vagy két fájdalmasabb cutot az elkapóknál. Ráadásul a felhozatalból látszik, hogy egy Bourne trade, abszolút benne lehetett a levegőben.

Cut: Kawaan Baker, Matt Landers, David Wallis
IR: JaQuae Jackson

Bakernek voltak jó napjai, de esélytelen teljesen. Landers camp body nem több, így rá se pazarolnék sok szót. Viszont Wallis belopta sokunk szívébe magát. Sajnos elég telített a poszt, és egydimenziós srácoknak kevés hely juthat, de a returner képességei mégis csábítóak. 

Jöttek hírek arról is, hogy a route running terén nagyon látványosan javul, ami adna neki némi teret a támadósnapek kapcsán, de nehéz látni, hogy ebben az egységben most pályát látna. Pedig egy fehér slot WR, aki mellesleg kíváló returnek is, az nagy kincs mifelénk. Cspeti és Increay is csak a végén mondott le róla. Én csak azért nem hezitáltam, mert kötve hiszem, hogy bárki rosterre emelné, ezért a PS-be visszahozható és meccsnapon akár aktív keretbe is rakható. 

Persze ilyenkor szokott az lenni, hogy a cut után azonnal felveszi valaki a játékost és rosszul öregszik a könnyelmű kijelentés.

Tight End

Itt a két veterán helye stabil és nincs sok látnivaló. Jaheim Bellt mi nem tudjuk elengedni, mert olyan potenciál van benne, amit más rosterre emelhetne. Ráadásul Wilcox nem volt túl meggyőző, és pont az ő sérülése adta meg az újoncnak a lehetőséget, hogy több figyelmet kapjon. Ezt pedig maradéktalanul meghálálta.

Az egyetlen ami döntő faktor lehet köztük, az a blokkolási képesség, amire nagy szükség lesz Van Pelt rendszerében. De dolgozzanak Bell technikáján, mert az ő plafonja jóval magasabb, mint azé Wilcoxé, aki már elérte azt és mint a karrierje mutatja, azért nem verte ki az eget.

Ennek ellenére, ne lepődjünk meg, ha cspetihez hasonlóan Wolf is bizalmat szavaz majd neki.

Ez nem elírás, Mayo is elmondta, hogy a végső szót majd a GM fogja kimondani a rosterrel kapcsolatban. Az edzők pedig ajánlásokat tesznek és érvelnek felé, hogy miért úgy gondolják ahogy. De a végső 53, az Wolf döntése lesz.

Cut: LaMichael Pettway, Jacob Warren

Óriási meglepetés lenne, ha közülük bárki beférne a végén. Ellenben az kevésbé lenne az, sőt bőven benne van a levegőben, hogy olyan játékos kerül az 53-ba, aki jelenleg még másik csapatnál van. Bőven akad majd olyan tight end, akit elküldenek, de főleg a blokkoló szerepben lehet hozzáadott értéke. Hogy mást ne mondjak, egy MyCole Pruitt simán jobbnak tűnhet, mint Wilcox.

Offensive Line

A centereknél nincs kérdés, ahogy összességében 8 ember esetében sem. Andrews, Leverett, Onwenu, Sow, Robinson, Okorafor, Wallace és Lowe mindenkinél ott a listán. Increay meg is oldotta ezzel a nyolcassal a kérdést, neki a védelembe kellett extra ember. Illetve OT poszton a tehetséghiányt nem mennyiséggel pótolná. Iguita a guardokat erősítette Michael Jordan bevonásával, aki nálam is az utolsó háromban volt. 

Petivel közösen Calvin Andersonba helyeztünk a bizodalmunkat, ami nem csak egy Lowe sérülés miatt lehet fontos, hanem mert az OT poszt amúgy is tele van kérdőjellel. Mondjuk, ha Onwenu kimegy szélre, ahogy az utolsó edzésen történt, akkor meg belülre kell valaki és Jordan máris dörzsölheti a tenyerét, mert adná magát az ő szerepeltetése. Ezt Increay is átgondolná, de mivel Onwenu szerepéről keveset tudunk, így mi nem akartunk végül behozni még egy Guardot. 

Cserébe Leverett mindenhol tud játszani belül, így akár ez a 8 emberes megoldás is működhet. Gyakorlatilag bármelyik formáció elképzelhetőnek tűnik. Iguita egy OT trade vagy FA igazolás kapcsán is bizakodó, ezért Calvin Andersonról lemondott.

Nem feltétlenül a legjobb 5 játékost akarjuk pályára küldeni Van Pelt elmondása alapján, hanem azt az ötöst amelyik a legjobban dolgozik együtt. Mivel próbálkoztak mindennel is, így még tippelni is nehéz, hogy végül melyik lesz a kezdő fal az irányítónk előtt.

Cut: Atonio Mafi, Zuri Henry, Charles Turner, Kellen Diesch, Liam Fornadel
IR: Jake Andrews, Tyrone Wheatley

A két sérült listás játékos egyértelműen nem állt még készen a komolyabb szerepre. Így mindkettő időt nyert magának, hogy a közös munkára maradjon idő. Nem lepődnék meg, ha Mafit is elérné a "Foxboro Flu", mert a draft értéke miatt fájó lenne két év után elveszteni. Viszont semmi jót nem láttunk tőle idén sem, konkrétan kerékkötőként funkcionált.

Ha leírják a veszteséget, akkor azt el kell fogadni és nem kell visszatekinteni a múltba. Ha még próbálkozni akarnak vele jövőre, akkor jó eséllyel Mafi megsérül a meccset követő zuhanyzás közben.

Rajta kívül Turner a meglepetés. Mármint az, hogy nagyon kevés szerepet kapott, mert ennél azért több van benne. De se nem draftolta senki, se nem bírt nagyobb időt kiharcolni magának, így lehet neki ez a plafonja valóban. Mindenesetre egy David Andrews karrier út akár benne is lehetett volna.

Defensive Line

A védelemre fordulva ismét egy olyan helyzet jön, mint az elkapóknál már felvezetésre került. Barmore kiesése olyan játékosoknak is utat nyit, akik nem kerültek volna be, és fájhatott volna az elvesztésük. Mivel Mike Purcellt elküldtük a minap, így Ekuale bebetonozta magát Godchaux mellé. 

Pharms és Watts lehet a haszonélvezője a helyzetnek, de csak az előbbi volt nagyon meggyőző a táborban. Wise helye megkérdőjelezhetetlen, ráadásul 3-4 és 4-3 esetén is használható, több szituációban lehet a pályára küldeni, az öltöző egyik hangadója. 

Itt is lehetőség a cutolt játékosok felszedése, főként mert rotációban használható DT-ket simán lehet találni a keretszűkítés után a piacon. Így Watts még annyira nem nyugodhat meg, de jelenleg jó esélyekkel indul, viszont lehet csak 1-2 napig lesz az 53 tagja.

Cut: Trysten Hill, Sam Roberts, Josiah Bronson, Jotham Russell

Ebből a névsorból Hillnek van esélye beférkőzni a rosterre. Elég közel van Wattshoz, szóval akár az ő nevét is írhattuk volna a felsorolásba. Roberts nem fejlődött elég gyorsan ahhoz, hogy most mindenképpen helyet adjunk neki, de valamennyi esélye azért van. A többiek alaposan borítanák a papírformát és kapkodnánk a fejünket, hogy mi történik Covingtonék fejében.

OLB/EDGE rusher

A passzsiettetésen mindig sok múlik, ezt minden szurkoló jól tudja. Judon cseréje után nem csak a Jennings, Uche párosra hárult volna a feladatainak átvétele, mert itt van nekünk még Keion White is. Az ő szerepe egyelőre nem tisztázott, mert lehet OLB-ként coverben bajba kerülhet, és a súlya is kérdéses lesz majd, hogy milyen feladatokat lehet rábízni, de egyértelműen a tábor legjobb (védő)játékosa volt ezen a nyáron. Nagyon sokat lépett előre, vezérszerepet szánnak neki a pályán.

Külső és belső passrush esetén is tudjuk használni, számtalan módon lehet felállítani, és mindenhonnan életveszély lesz a támadókra nézve. Jennings futás ellen elit játékos lett, Uche pedig a harmadik downokon jöhet és hozhatja a jó számait, ami egy jó szerződést érhet neki. Ximines estében azt gondolom elégedettek lehetünk, ha tábori játékát viszontlátjuk hetente azokban a szitukban, amiket rá fognak bízni az edzők.

Cut: William Bradley-King, Kobe Jones, Christian McCarroll

Bombameglepetés kategória, ha közülük valaki 53-ba kerül. Nem nagyon lehet olyan forgatókönyvet elképzelni, ahol nekik helye lenne egy NFL rosteren most augusztus végén.

Inside Linebacker

Én sokáig nem tudtam Ellist felpakolni a rosterre, de végül Jordan helyett őt választottam. Hasty, Reagor pároshoz hasonlóan szintén minden ST snapben érdekelt, ráadásul a védekező feladatok terén is rá lehetett bízni ezt-azt. Nagyon jól teljesített, ezért Takitaki hiányában szinte lehetetlen kihagyni.

Kérdés mi lesz vele, ha a nagyszerű cover LB felépül, és helyet követel magának nem csak a rosteren, de a pályán is. Ne felejtsük, hogy Takitaki a liga egyik legjobb középső védője, ha a harmadik downos passzjátékok ellen kell helytállni.

McMillant csak az egészségi állapota akadályozta meg eddig, hogy nagyszerű NFL karrierje legyen. Talán idén tartósabb lesz, aminek mi nagyon örülnénk. Ő meg jövőre, mikor ezért cserébe egy zsíros szerződést tehet majd zsebre.

Mondanám, hogy itt nincs más látnivaló, de cspeti felfigyelt Giles-Harris tartósan jó játékára. Szintén ST értékkel bíró játékos a védelemben is ügyeskedett. Reagor kárára került nála a csapatba, ami a telített WR poszt miatt egy érthető lépés. Kérdés, hogy Reagor gunner szerepe mennyire lesz fontos Wolfnak. Ha kevésbé, akkor Giles-Harris Patriótaként kezdheti meg a szezont.

Cut: Steele Chambers

Cornerback

Alapesetben a Gonzalez, J.Jones, M.Jones trió a kezdő, de mivel a táborban nem nagyon bírtunk így felállni, ezért sokan kaptak kisebb-nagyobb szerepet a poszton. Volt aki nagyon jól, volt aki kevésbé tudta kihasználni ezt a lehetőséget, éppen ezért nehéz tisztán látni, hogy ki honnan indult egyáltalán a stáb szemében, és onnan hova pozicionálta magát.

A kezdő trió mögé az Austin, Wilson páros mindenkinél bekerült, pedig lehet épp egymással harcolnak a Jonathan Jones mögötti külső CB helyért. Mindenesetre mindkettőnek jó nyara volt, mi nem tudtuk őket kivágni.

Az újonc Dialt már megosztóbb volt, őt hárman visszük magunkkal, míg Iguita egy IR megoldással operálna a legrosszabb esetben. De végül nála ő nem fért be a végső keretbe. 

Shaun Wade esetében meg mi jártunk úgy cspetivel, hogy járni járna egy rosterhely neki is, de nem jut. Mindkettőnknél a végén esett ki a rostán. A slotban ugyan juthat szerephez és jól is teljesített az edzéseken, ami Increaynél kerettagságot ért neki, de mi inkább az ST-ben alapember Boldennel oldanánk meg ezt, ha már slotban bele kell nyúlni a mélységbe.

Cut: Azizi Hearn, Mikey Victor

Kisebb meglepetés lenne, ha ők beférkőznének a végelszámolásnál. De láttunk már mifelénk meglepő döntéseket a secondaryben.

Safety

Itt kezdetben meglepetésnek tűnt, hogy Pettust beírta bárki is. Aztán ahogy teltek a napok és mutatott egyre meggyőzőbb formát, szép lassan mindenki beadta a derekát. Increay várt vele a legtovább, de a meggyőző hajrá nála is listát ért.

Mondjuk ehhez kellett az is, hogy Mapu mezt sem tudott felvenni a tábor alatt, és az így megüresedett pozícióba lehetett beférkőzni. De az eséllyel élni kell és az UDFA maradéktalanul kihasznált minden lehetőséget. Most azt mondanánk, az lenne meglepetés, ha nem kerülne be az 53-ba.

Cut: Joshuah Bledsoe, A.J.Thomas

Ha valaki a nyár elején azt mondja, hogy Mapu nincs és egy Pettus nevű draftolatlan újoncot fogok Bledsoe elé tenni, azt biztosan kinevetem. Nekem személyes kedvencem Joshuah, de még így sem tudtam rosterre csempészni, annyira elmaradt teljesítményben Pettustól. Utóbbi amúgy ST szerepben is hatékony, nem azt várjuk tőle, hogy majd Dugger féle magasságokba emelkedik.Mindenesetre a cserék ellen meggyőző és hatékony volt, jól szerelt, mindenhova odaért, a tempója is rendben volt. 

Ezt Bledsoe esetében nem lehet így kiemelni sajnos. Thomas pedig egy erős esélyes a PS tagságra, és oda tökéletes szereplőnek is tűnik. Más kérdés, ha Mapu felépül, akkor Pettus kerüljön oda és két safety felesleges a gyakorlóba majd.

Speciális egység

Mivel még a 17.tábornap előtt írtuk a saját listánkat, így Increay meg én lukat rúgtunk Ryland beválogatásával. Legalábbis most minden jel erre utal, hogy a fiatal kicker saját magát "rúgta ki" a rosterről. Meglátjuk a gyakorlóba vissza lehet-e hozni, vagy valaki felszedi őt előttünk.

Mondanám, hogy a másik két szerkesztő így behúzta a tippjét és Joey Slye lesz a Patriots rúgója 2024-ben, de én erre sem vennék mérget. Van még 2 hét a kezdésig, szabadulnak fel még rúgók. A Washington éppen ezen a héten vágta ki az egyetlen kickerét, hogy aztán a helyére felvegye Riley Pattersont, majd az ő menesztése után cserélt Yorkért egy kondíciós 7.körös cetlit. Mivel Slye sem volt túl meggyőző, így itt még lehet változás.

Brenden Schooler helye fix és sérthetetlen. Isaiah Bolden meg abszolút megcsíphet egy helyet a sokoldalúságával, hiszen ő is minden ST egységben alapember, akár visszahordóként is használható, ráadásul még a slot CB szerepét is rá lehet bízni, ha úgy adódik.

Természetesen Reagor, Ellis, Giles-Harris, Pettus neve is szerepelhetne itt, mert mind inkább ST snapeket lát majd ha pályára kerülnek az év során. De őket a kisebb mélység miatt inkább a saját posztjukon tüntettük fel.

Iguita még Cardona sérülése miatt Addingtonra is gondolt a névsorában. De végül Joe csak kiérdemelte a helyet. Viszont mivel maródi volt elég sokat, így a gyakorlóba jöhet szerinte a másik long snapper.

Bryce Baringer elit teljesítményt nyújtott a nyáron, most úgy tűnik a punter poszt, hogy ott nagyon is rendben van a csapat.

Az utolsó három

Mindenki nagy bajban volt a végén, hogy melyik csapategység mélységét biztosítsa be. Kíváncsi lettem volna, hogy alakul a névsor, ha senkit nem hagyhatunk PUP/NFI listán, és be kell raknunk a jelenleg maródi ötöst is. 
Az már fájdalmasabb vágásokkal járt volna, de azért így sem volt egyszerű lezárni a listákat.

Volt aki érhető módon beleszeretett Wallis játékába. Próbálta tartani és helyet találni a számára, de végül ez nem jött össze senkinek. Más az OLine kapcsán szeretett volna még mélységet adni, de a létszám kötötte a lehetőségeit. Akadt, akinél a speciális egység sínylette meg a vágást, és volt ahol hiába jó és roster képes a játékos, mint például Shaun Wade, egyszerűen nem maradt hely a számára.

Talán a Dial cut az egyetlen meglepő lépés, de az is csak azért, mert frissen draftolt játékosról beszélünk.

Nálatok hogy alakulna az 53, mennyire értetek egyet a mi listánkkal?

Hozzászólás

Gratulálok a cikkhez, nagyon informatív és egyes helyeken még önreflexív is, le a kalappal! Nagyon jó mostanában a cikeket olvasni, kicsit a szezonhoz is megjött jobban a kedvem:)

Meglepő módon idén számomra nem tűnik olyan fájdalmasnak a végső rooster kialakítása, valahogy egyértelműbbek a dolgok. És Topin minden érvével egyetértek, de jó lenne Wallist bent látni a keretben, és a JE11-féle sztorit megélni...

Jó cikk. Köszönjük.

Nincs itt túl sok kérdés idén, nekem Increy-é a legszimpibb Wade+Reagor miatt, a második topiné Anderson+Reagor miatt. De a teljes képhez képest csak nüanszok a különbségek. Persze, valahol szomorú, hogy nincsenek fájdalmas cutok, de ez a realitás. Go Pats!

Én speciel egy dologban vitatkoznék veletek, vagy hát inkább a stábbal.

Nálam Onwenu RT, mivel "részint ő ott is jó, közel klasszis szint, és Guardot könnyebb találni mint jó Tacklet. Illetve van ilyen fixa becsípődésem, hogy a Guard ne legyen túl magas, mert a QB nem lát ki jól mögüle. Onwenu kb 10 cm-rel magasabb mint ideális lenne." Ezt saját magamtól idéztem a Discord-ról, elnézést az arcoskodásért. Mondjuk azóta utána néztem, "csak" 191 cm, úgyhogy inkább 5-6 cm az a 10. Mondjuk a lényegen nem változtat, ha Onwenu RT, akkor Iguita O-line emberei nálam a nyerők, mert kell egy csere Guard.

Amúgy csak nekem kevés a 3 futó az 53-ba? Bár valószínű ez a három lesz akit ti tippeltek, de én azon nem lennék meglepődve, ha egy veterán aki valamelyik csapatban a keretszűkítés áldozata, nálunk landolna negyediknek.

Ja, és Boutte-nak nagyon örülök, remélem tényleg megcsíp egy helyet. Ő a személyes kedvencem.

Nem hozok másik OG-t példának, pedig lehetne. Csak vegyük a saját, általad említett csókát. Szóval Onwenu túl magas guardnak és ez annyira nem jó, ez a felvetésed.

Nekem csak egyetlen kérdésem van ezzel kapcsolatban:

Hogy történt meg az, hogy Onwenu nálunk OG-ként ezzel a magassággal a csapat egyik legjobbja volt évekig és nem akadályozta a QB játékot? :)

Azt hiszem ezzel a kérdéssel meg is válaszoltam mindent :)

Köszi srácok,kiváló a cikk!