Első benyomás - 4. hét: Patriots @ 49ers

Kép
EB

Ismételten egy nagyon sima vereséget szenvedett a Patriots, ezúttal a San Francisco 49ers otthonában. A meccs sokkal jobban hasonlított a Jets ellen látottakhoz, mint az első két találkozóhoz, végig a hazaiak uralták a mérkőzést, így az eredmény sem lehetett más: 30-13.

A meccs eleje gyakorlatilag úgy indult, ahogyan arra lehetett számítani, a negyedik kísérletnek nem ment neki a csapat (nem is próbálkoztak mezőnygóllal), helyette be akarták ugratni a hazaiak védelmét. Ez nem sikerült, így ismét a védelemnek kellett mutatnia valamit, hogy ne egy touchdownnyi hátrányból kelljen jönni a támadóknak. Ezt kétszer meg is tették - másodjára egy Stevenson-fumble után, majd Fred Warner olvasta remekül Jacoby Brissett szándékait, aki túl lassan olvasta a védelmet, a remek linebacker lehalászta a labdát és meg sem állt az endzone-ig. Itt gyakorlatilag el is dőlt a meccs, pedig a második negyed elején jártunk. A támadófal teljesítménye továbbra is gyalázatos (Andrews ráadásul a meccs elején megsérült), LT-ben a negyedik játékos kezdett a negyedik héten, futás- és passzblokkban is óriási hiányosságok vannak, ráadásul nekem úgy tűnt, a játékhívásokkal nem próbáljuk meg ezeket a hibákat kisebbíteni - folyamatosan center alól indítottuk a playeket, többnyire 8-9 emberes boxok ellen - konkrét esélytelenség.

A védelem amennyire tudta, próbálta lassítani a 49erst, de nyilván nem várható el tőlük, hogy állandóan mezőnygólon tartsanak egy ellenfelet. George Kittle megvillanásával 20-0 is volt már, majd a félidő végén Joey Slye bevágott egy 63 yardos mezőnygólt, így legalább pontokkal tudott a csapat szünetre vonulni.

A második félidő kickoffjából labdát szerzet t a Patriots, majd megmutatták, hogy némi kreativitás lakozik azért bennük, a play action passz után Austin Hooper szerzett egy touchdownt negyedik kísérletre. Rövid ideig volt 10 pont a csapatok között, a hazaiak egy gyors touchdownnal válaszoltak, minden érdemi kérdést végleg eldöntve ezzel.

A fennmaradó időt nyugodtan nevezhetjük már garbage time-nak, Slye egyszer még visszahozta a csapatot két labdabirtokláson belülre, majd Peppers szerzett egy INT-t, de a negyedik kísérletre megdobott passzt Ja'Lynn Polk ugyan behúzta, de csak az egyik lába ért le. Meg kell hagyni, ettől függetlenül zseniális megmozdulás volt az újonctól - és a passz is jó helyre ment - már csak az vetődött fel bennem, miért negyedik kísérletre kell megpróbálni egy 40+ yardos bombát... A Frisco rúgója, Jake Moody állította be a végeredményt.

Összességében egy nagyon hasonló találkozót láttunk, mint a Jets ellen, a támadósor limitáltsága egyértelműen megmutatkozott a védelmen is, de azért ott több jó teljesítmény is akadt (Gonzalez, Godchaux). A támadósor megint ugyanazt az arcát mutatta, mint az előző bő egy mérkőzésen, folyamatos gondokkal küzdenek, ráadásul ma három eladott labdájuk is volt, ami meg végképp nem fér bele egy ennyire ligaalja egységtől.

Vasárnap ismételten hazai pályán lép pályára a csapat, méghozzá a Miami Dolphins ellen. Jerod Mayo elmondása szerint, továbbra is Jacoby Brissett számít kezdőnek, a héten ki fogják elemezni mindazt, amit a 49ers ellen láttak és ez alapján hoznak döntést. Ettől függetlenül szerintem továbbra is a veteránnal a center mögött fogunk felállni, még ha azok a tényezők, amik Brissett kezdetése mellett vannak/voltak egyre inkább értelmüket vesztik.

Hozzászólás

Ilyen játékkal simán Top 3-as a draftcetli....

Mintha BB még mindig kisértene.....

Én csak az összefoglalót néztem meg reggel közvetlenül ébredés után, de megugrott a vérnyomásom rendesen, hiába csak 4:15-öt mutatott az óra... Annyira szomorú a támadók teljes kilátástalansága, hogy nem is tudom lesz-e ebből valami fejlődés idén... És értem, hogy többen Maye-t szeretnék látni irányítani, én meg nem tudom akarom-e, mert Brissett az elmúlt 2 meccsen többször is alig tudott felállni, úgy összetörték. Mi lesz a kisfiúval, ha az első szezonjában agyonvágják szerencsétlent...? A játékhívások meg annyira konzervatívak, hogy fotelszurkolóként is pontosan tudom mi lesz a play, nemhogy egy profi NFL csapat védelmi koordinátora... Tudom, hogy limitáltak a lehetőségek, de egy ilyen fal ellen elég, ha folyamatosan nyomják a blitz-eket és már nyertek is...

Hú de nem is tudom mi lesz megint ennek a szezonnak a vége... Valamit kell kezdeni az O fallal, mert ez így siralmas és nagyon elkeserítő... Nameg dühítő is! És én értem, hogy úgymond (jobb szót nem találok) "vezekelnünk" kell azért a 15-20 év dominanciáért, de azért sírni tudtam volna az összefoglaló után...

Maximális tiszteletem :) Mivel a mai napom korán kezdődött és valószínűleg hosszúra nyúlik, rövid mérlegelés után úgy döntöttem kihagyom az éjszakázást. A döntésem reggel helyesnek bizonyult sajnos...:(

Értem én, hogy az életkor és a tapasztalat Brissett mellett szól, de azért megjegyezném, J.B 193cm/107kg, míg a kisfiú 193cm/102kg... :)

topin: Nem mondtam, hogy meghal, csak féltem :) Azért abban egyetértünk szerintem, hogy ha 2-3-4 meccsen keresztül gyepálják, akkor a tökössége és a magabiztossága láthatja kárát, aminek lehetnek maradandó hatásai is a játékára. Mondjuk abban igazad van, hogy előbb-utóbb oda kell állnia a center mögé, de jelenleg jobb ha nem közvetlenül mögé áll :)

Elm: köszönöm, ennek nem néztem utána :)

Ha ezt nem tudja egy fiatal irányító kezelni akkor kb. felesleges is arról beszélni, hogy mi lett volna ha... Egyszerűen nem franchise QB alapanyag, amire minden csapatnak szüksége van. Josh Allen is eléggé felemásan kezdett, mégsem lett katasztrófa a karrierje, mert az elején hibázott. A sérülés meg minden playben opció, legyen szó edzésről vagy meccsről.

A szezont úgy indította a csapat, hogy JB-vel van nagyobb esély a győzelemre, ezért kezd ő. Rendben. Most azonban meccsről meccsre egyre nyilvánvalóbb, hogy semmivel nincs több esély nyerni akkor, ha ő kezd és nem Maye. Utóbbi mellett szól, hogy ő lehet a franchise jövője. Innentől kezdve bármilyen eszmefuttatás teljesen fölöslegessé válik szerintem.

Nem értek egyet, több okból sem.
A pályán jobban fejlődik. Gyorsabb, mint Brissett, tehát több mindent fog megoldani, némelyik megoldás láttán fel is hördülünk, a csapat a pályán is jobban hisz egy Supermanben, mint egy lassított felvételben.

Ez az agyonütik, meg elmegy a kedve ez szurkoló mantra. Ilyen indok miatt még nem hagytak ki QB-t a ligában. Segíteni kellene neki, hogy ez a liga alja 50% körüli pressure, ne ennyi legyen. Nem csak a fallal lehet segíteni, hanem el kell hagyni a működésképtelen undercenter játékot, ha egyszer nem tud ez a fal mit kezdeni az elemmel.

Bo Nixnek a volt a meccs egy szakaszában -7 passzolt yardja. NEm úgy láttam, hogy elment volna a kedve. Az éles helyzetek a legjobb tanítók. Williams is sanyargatva van, de jól lépked fel a zsebbe, 16/16 volt 10 yardon belül. A mély nem megy, hát annyira nem is erőltetik. És Waldront is szidják ezerrel, de valahogy a rövidpasszos játékot meg tudta ugrani a 4.hétre.

Nálunk Mayo azt mondta ez lesz, de már azzal, hogy center alól akarta ezt futtatni, tönkre vágta az egész heti felkészülést. Erőlködhetünk ezzel a rendszerrel, csak ebben senki nem fog fejlődni, hiszen ezen falemberek fele nem lesz itt jövőre (Andrews, meg bármelyik LT aki nem Wallace), nem lesz JAcoby sem, szóval nem is értem miért erőlködünk vele. Hiszen JAcoby ebből mit tanul? A csapat és az elkapók? Douglas kínjában két lábon ugrál miután nem kapja open targetként a labdát.

Mayet ütötték az egyetemen is, ütni fogják a ligában is. Jobb alapanyag mint bármelyik QB volt tavaly, és nem a stábnak, hanem a szrukolóknak égett bele a Mac Jones szitu. De Jones nem kapott segítséget, komforton kívülre rakták, nem is akarták máshova, és 2 évig romboltuk így. Most Mayene lehetne segíteni, elviekben tud QB barát lenni AVP, és Maye shotgunban erős is. Lábon is kimozogna pár sacket, jobban tisztelné a védelem is ha lenne mélységi játék, nem lehetne 8-9 emberrel tömni a boxot. 

Ami pofont meg ütést és hibát el kell szenvedni, azt szenvedje el nyugodtan. Persze azt értem és írtam is, hogy amíg nincs változtatás, nincs rendszer, addig mindegy berakjuk-e. De ebben is csak a rugalmatlanság látszik. Nem tudunk futni, mert majd minden futójáték no gain vagy negatív yardos, de ha nem is az, a kontatk tuti ott éri őket. De mi fussunk és center alól erőlködjünk.

JMD ilyenkor fogta és Shane Vereennel játszott és csak passzoltunk shotgunból. Adott esélyt a játékosoknak és a játékoknak, próbálta ezzel is maszkolni egyes csapatrészek gyengeségét. Ha  QB lassú fejben, lábon, kézzel, akkor nehezen fog menni a dink and dunk, ő nem fogja működtetni. Akkor ez nem lehet identitása a támadóknak. ÉS ugye mi futó csapatnak tartjuk magunkat és ebből aztán nem engedünk. Pedig lehet kellene, ideiglenesen legalább.

Amúgy a legnehezebb schedule a mienk volt az első 4 hétben, a hátralévőben meg a legkönnyebb a mostani állás alapján. De valahogy le kell venni a nyomást a QB-ról, ez az első lépés és ebben nem csak a fal tud segíteni, hanem a játékterv a playcall és a QB is.

Az volt bennem, hogy gyenge az O fal. Aztán rájöttem, hogy nem nevezhető falnak. Remélem Maye nem fog szerepet kapni, mert idő előtt vonul nyugdíjba.

Sajnos a QB nem tehet semmit annak érdekében, hogy jobb legyen a támadófala. Nem hívhatja át a játékokat, nem módosíthat a protectionön (ha már az OC-nek nem jut eszébe, hogy a 4. számú LT Bosa ellen 1v1-ben egy aprócska mismatch), nem veheti le a szemét az első readjéről, nem szabadulhat gyorsabban a labdától és tilos elmozognia is a nyomás elől. 

És persze, nem jó a támadófal, de Brissett jelenleg rosszabbá teszi őket, mint maguktól lennének, szóval nem érdemes ebből kiindulni.

Elvileg Bourne és Strange is visszajöhetnek mostantól. Reméljük tudnak majd segíteni a csapatnak. Jövőre meg rá kell áldoznunk a Draftot az Oline-ra. 

Én csak az első félidőt néztem meg, az is elég volt, hogy elkönyveljem az újabb vereséget. A vereség még kevésbé lenne fájó, ha látnám azt, hogy van valami potenciál és győzni akarás a támadó sorban. De ez nincs. :( 

Tudom, hogy az O fal több játékosa is sérült, bár Strange-el sem lennénk előrébb, mert szerintem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mint első körös játékos. A nagyító alatt ki lett vesézve, hogy ne várjunk csodát a támadó oldaltól, de őszintén szólva én fejlődést sem látok a passzjáték terén, az O-line terén (tudom vannak sérültek), futás az eddig is jó volt, de az irányítónk megint limitált, a rendszer is ultra konzervatív. Azt látom, hogy inkább nem akarunk hibázni a támadó oldalon, de kockázatot sem akarunk vállalni a győzelemért. :( 

Persze egy gyengébb csapat vagy kezdő irányító nélküli Miami ellen összejöhet egy siker, de fejlődést nem látni, sajnos. Ebből így megint top 5-ös választás lesz.

Nekem a 3-4 évvel ezelőtti Detroit jut eszembe, amikor nem ment nekik a szezon első felében, aztán gondoltak egy merészet és elkezdtek kockázatot vállalni és látványos támadó játékot bemutatva, még mindig kikaptak, de utána elkezdtek nyerni a következő szezonban. Jó lenne, ha itt is lenne egy ilyen fejlődés vagy valami hasonló

Én nem tudom, a győzni akarás hiányát én annyira nem láttam, csak hát ott van a konf címvédő ellenfél is, másrészt ha fejlődés, azért a fiatalok nem voltak rosszak - én is káromkodtam párszor, mennyire üresen szaladgálnak elkapóink a pálya közepén. Csak hát Jacoby nem jut el olvasásban odáig, részben az Ofal miatt is persze.

Nem tudom. Én azért letargiában nem vagyok.

Semmi különös nem történt (sajnos). Senki se gondolhatta komolyan, hogy az évek óta jól kidolgozott játékrendszerű, elit játékosokkal teli, tavalyi SB résztvevőt legyőzzük.

Én sem vagyok túlságosan elkeseredve, mert láttam néhány biztatót (fejlődést?) Pl.:

  • félpályán túlról is tudunk mezőnygólt rúgni :)
  • 4. kisérletre TD passzt adtunk
  • 20 yardon túlra is tudunk passzolni
  • Baringer, ha akarja mindig I20-on belülre rúg, most 4/4
  • Brissett most passzolta a legtöbb sikeres yardot, (tudom, ehhez Gibson sokat hozzátett :)) és a legtöbb játékosnak (8)

Sajnos viszont a hibáinkat/hiányosságainkat meg, amiből bőven több van, „őrizzük”, Pl:

  • Mondre a tömegben egy kézzel lóbálja a labdát, csoda, hogy meccsenként csak 1 fumble-je van
  • Az Ofalunk alkalmi és sérülésekkel tűzdelt.
  • Brissett lassan olvas/csak tutira megy, egyszer volt 5 sec-e a meccsen mégis sack lett.
  • Lassan, de biztosan fogy az eredeti roster-ünk, a mélység meg nem atomi.
  • A passrush hol működik, hol nem (most nem), és nincs igazán ráhatása a mérkőzéseinkre akkor sem, ha sikeres.

Most már szeretném, ha Maye beálllna és eldőlne valamerre ez a vita és egymás győzködése. :)


 

"Most már szeretném, ha Maye beálllna és eldőlne valamerre ez a vita és egymás győzködése. :)"


Valamit szerintem rosszul közelítesz meg ebben a kérdésben. Egyrészt nem fog eldőlni ha beáll Maye, hiszen lehet jobb lesz az első meccsén, lehet nem. Kis mintákon felesleges nagy megállapítást hozni. És nem is az a lényeg, hogy jobb lesz-e az adott meccsen, hanem hogy ki ad nagyobb esélyt, akár valóra válik az, akár nem.

Illetve még az a kérdés, hogy Maye jobbá teszi a körülötte lévőket, vagy ugyanúgy lehúzza őket, mint JB? 

Ezekre a kérdésekre a jelenlegi ismereteink alapján az a válasz, hogy Maye a nagyobb esély, és jobbá teszi a többieket. Erre van nyomorult 12 snap, amiben már többet csinált mint Jacoby az egész alapszakaszban és a preseasonben. És persze garbage time volt, de nem is a világmegváltás volt a lényeg, hanem hogy ki tudott mozogni, futott 1st downt, dobott egy olyat, amilyet a veterán még nem. 

És itt nem kell egymást győzködni, mert ez nem olyan, hogy ez is egy vélemény, meg az is az és akkor győzködjük egymást. Az egyik oldalon van egy csomó infó, a másikon a hit vagy inkább a félelem hogy agyonverik. De ez utóbbi nem létező dolog. Kb mintha nem megyünk ki a lakásból mert balesetünk lesz, vagy nem ülünk autóba emiatt. És persze lehet, nem 0% az esélye, de elenyésző. 3-4 meccs miatt senki nem rokkan le, nem megy el az önbizalma, pláne ha a rossz dolgain dolgoznak vele, edzésen ugyanúgy megsérülnek akár season ending formájában is.

Itt annyi van, amit Mayo tegnap megint elmondott. Van egy tervük. DE hogy ez mi, az nem derül ki. És kiemelte, hogy továbbra is hisznek abban és nem térnek el tőle. Erre mondtuk mi, hogy ez rugalmatlanság. Mert ha JB-vel jó lenne az O, akkor az ember azt mondja, hogy hát ja, jobb már a rookie, de azért még nem lehet kivenni a veteránt. De nem jó JB, sőt konkrétan fék. De a lényeg hogy van egy terv, és nehogy azt módosítani kelljen véletlenül is, nehogy át kelljen gondolni a meglévő változók alapján.

Ráadásul most már olyanokkal védi ezt a döntést Mayo, hogy a TC elején milyen jó munkát rakott bele JB. Az volt 3 hónapja, most meg már annak semmi relevanciája nincsen.

Én most tényleg azt remélem, hogy Brissett ugyanilyen fos marad a köv.meccsen is, mert ennyire kilátástalan teljesítményt egyszerűen nehezen lehet védeni. Most a veterán saját jogon volt rossz, nem csak a nyomás miatt. Mindent megmutatott ami a korlátai között van teljes karrierjében. Csak ezeket a korlátokat lehetett egy jobb fallal, jó OC munkával maszkolni. Most egyik sem adott, neki kellene hozzátenni. De nincs mit, sose volt.

A Lions példa sajnos nem jó, mert nem pontosak az emlékeid. Ők már 2021-ben, Campbell kinevezésekor felesküdtek arra, hogy agresszívak lesznek, és az első pillanattól kezdve így is tettek, NFL-rekordot döntöttek például negyedik kísérletekben abban az évben. Elsőre nyilván náluk sem állt össze minden, Anthony Lynn például nem illett a filozófiába és ott volt mögötte Ben Johnson, szóval hamar le is cserélték, de az alapfilozófiában nem volt változás. Az elején azért nem nyertek, mert gyenge volt a roster és rengeteget hibázott az edzői stáb is. Amint utóbbiak rutint szereztek, a keret pedig elkezdett javulni, hirtelen jöttek az eredmények is. Az viszont fontos, hogy ott az edzők olyan dolgokban hibáztak, mint mondjuk a time management, a challenge-ek, meg nyilván a meccsterveik sem voltak tökéletesek. Ugyanakkor a filozófiájuk, gondolkodásmódjuk és döntéshozásuk az elejétől kezdve ugyanaz volt, abban nem következett be változás. Márpedig nálunk négy meccs alapján ezekkel van a legnagyobb gond, és nem mondom, hogy ezen a téren nem lehet fejlődni, de ritkán történik meg.

Idézek egy korábbi cikkből:

"Az egyik kedvenc mondásom itt újra aktuális:

"A megfelelő emberek megtalálása sokkal fontosabb, mint a megfelelő ötlet megszerzése. Ha jó ötletet adsz egy közepes csapatnak, elrontják azt. Ha egy átlagos ötletet adsz egy zseniális csapatnak, akkor vagy megjavítják vagy elvetik azt, és kitalálnak valami jobbat."

Ed Catmulltól származik a fenti gondolat, aki a Kreativitás című könyvében számtalan példát hoz erre, illetve olyan dolgokat feszeget, amik a Patriots utolsó két évére kivételesen rá illenek:

Döntés:
"Mindenképpen szükség van egy döntéshozóra, akire a többiek felnéznek és akit követnek. Ám ez nem azt jelenti, hogy ő dönt egy személyben mindenről - a többieknek is érezniük kell, hogy részesei a döntési folyamatoknak."

A fenti sorokat magáénak tartja Mayo, nem tartotta magáénak a végén Belichick. Nem véletlenül tudok azonosulni az új HC kinevezésével és gondolataival és nem véletlenül olvastam ledöbbenve Bill folyamatait. Lehet Mayo is olvasta a könyvet? 🙂

De van még más is..

Siker:
Az emberek, ha sikert érnek el, azt hiszik, onnantól mindig tudni fogják, mit kell tenniük. Ha hibázunk, és egy program megbukik, nyitottabbak leszünk a változtatásra, míg ha sikeresek vagyunk, akkor jóval kevésbé akarunk a bevált recepten változtatni. Nehéz megérteni, hogy mindkét esetben ugyanannyira szükséges a változtatás. A siker tulajdonképpen csak azt jelenti, hogy még keményebben meg kell dolgozni a továbbfejlődésért.

Tehetség:
A kreativitás nem csak a művészeteknél van jelen. Az élet minden területén mindannyiunknak szükségünk van a kreativitás valamilyen formájára, függetlenül attól, mit csinálunk. Aki így gondolkodik afelett nehezen tud eljárni az idő...vagy írhatom úgy is, képes a megújulásra, kiállja az idők próbáját."

 

Én ezek alapján szoktam ítélni a rendszereket futtató, azokat kidolgozó és változtatásra hajlandó szakembereknél az élet minden területén.

És pontosan ezt vártam Mayoéktól, Wolffal és AVP-vel együtt. Az első rész, a megfelelő emberek most erősen bizonytalan lett, mert egyáltalán nem tesznek jobbá semmit. CAmpbell és Johnson azzá tett, ahogy Lynn például nem.

Nálunk Maye is jobbá tenné a dolgokat, Jacoby meg nem ilyen, sose volt ez a jellemzője. 

A döntésnél úgy fest sokkal jobban támaszkodik másokra, akik a maguk igazát fújják. Ez sem túl jó nyilván, ha valaki elnyomható a hangos többség által, akik bár hangosabbak, de rossz tervet vezetnek.

A sikerhez még nem jutottunk el, az majd később jött volna, de így erősen kérdéses. És 4 hét nem a világ, nem a 4 meccs eedménye a lényeg, hanem a döntési folyamataink hasonlósága a pályán belül és azon kívül.

A Blogban hozta Peti meccs közben az első punt surrender indexét. Nehéz vitatkozni a tartalmával:

https://x.com/surrender_idx90/status/1840485266345079145?s=46

És mindezt egy Seahawks elleni punt után tudtuk megtenni, tehát már jártunk ebben a folyóban (is). És minden döntésünk ugyanerre a beszari, alamuszi, kockázatkerülő, de legfőképpen rossz megközelítésekre épül. Ez a baj azzal ahol most vagyunk, nem az ahogy játszunk, vagy az 1-3. Hanem a megközelítés amivel elértük ezt és amiben ez is túlteljesítés és a Bengals D-nek köszönhetjük a győzelmünket, akik 2 yardot engedtek Stevensonnak kontakt nélkül, mégis 120-t futott nekik.

És Maye kapcsán is az van mint a puntnál, vagy nehogy labdavesztés, nehogy mini kockázat legyen, hogy jaj nehogy elromoljon. Miért kellene elromolni, ha jó a tervünk? A lions hitte a maga útját és belenyúlt amikor látta hol a fék.

Miért nem úgy állunk hozzá, hogy itt ez a szuper talentum, a legjobbat csináljuk belőle. Mi nem akarjuk elrontani :)
És persze lehet az ő tervükben még nincs ok újratervezésre, mert Maye csak jövőre vagy week12 után szerepel benne, így még hisznek az útjukban. Csak közben rájuk dőlt amit eddig eszkábáltak és az újonc meg olyanokat csinál, amit a tuti veterán se pre se alapszakasz meccsen nem volt képes. És ehhez kellett neki 12 snap, úgy hogy az elsőkkel nem is edzett vagy csak 30%-ot kap. Mi lenne ha 95-t kapott volna már 7 hete?

 

Örömteli számomra, hogy az észrevételemre többen is reagáltatok, hiszen én inkább olvasni szoktam az oldalt, ritkán szólok hozzá.

Többen is írtátok, hogy vannak biztató jelek, Hopi több példát is hozott, illetve van fejlődési lehetőség a csapatban elsősorban a támadó oldalon. Ezzel egyetértek, csak sajnos ez kevés, ha csak egy-egy biztató jel van, mert ezzel nagyon nehezen lehet meccseket nyerni, a jó játék folyamatossága meg sajnos elmarad. 

Topin gondolatai tetszettek a legjobban, hogy változtatni kell a támadó oldal felfogásán, a rendszeren, hogy eredményesebb legyen a csapat azt, hogy megteszi-e és mikor az jó kérdés, most szerencsére ember is van hozzá Maye személyében. Ha minden így marad akkor, ne várjunk csodát, hogy lesz előrelépés a tavalyi évhez képest ugyanolyan gyenge, kilátástalan, konzervatív játék lesz, mint a tavalyi évben, mégha lesznek is biztató jelek. Egyből nem lehet mindent megváltoztatni, de egy folyamatot el kell indítani, mert most a kis minta alapján még nem látok igazi előrelépést. Persze lehet sikerélmény vagy váratlan bravúr, akár már most a hétvégén is a Tua nélküli Miami ellen, most van esély nyerni, látva a tegnapi meccs összefoglalóját. 

A Detroitot azért hoztam példának, mert egyik ismerősöm a csapat szurkolója és sokszor láttam rajta, hogy nem az bántja, hogy kikap a csapat, hanem ahogy játszik. Próbáltam lelket önteni belé, de évekig kilátástalan volt a csapat játéka. A 2021-es év után ahol 3-13-1-el zárt a csapat, a 2022-es év is rosszul indult 1-6-tal, aztán minden megváltozott utána 8-2-es mérleget csináltak a szezon második felében. Ott nem volt irányító csere, hanem a rendszerben, az edzői stáb gondolkodásmódjában volt változtatás és azóta is egy látványos és most már eredményes játékot játszanak.

Rhamondre Stevenson fumble problémája miatt nem tudok haragudni. Egyszerűen nem lehet úgy futni, hogy mindig a backfielden vagy a line of scrimmage-en kapod az első kontaktot. Persze lehet vele labda biztonsági gyakorlatokat csináltatbi, de amíg minden futásnál erőn felül kell teljesíteni, hogy ne 0 yardos legyen, addig ez nem fog szerintem javulni. 

Én azért bizakodó vagyok. A Defense és az ST szerintem teljsen ok. Az offenset meg csak sikerül majd rendberakni. Bár kelleni fog hozzá pár év. Addig meg ez van, ezt örököltük a BB érából.

Szia. Az ST esetében még egyetértek, de sajnos a D is romló (romlott?) tendenciát mutat. Engedett yardok (elkapás( 1060y, bottom 4, elkapások száma 96, bottom 2, engedett irányító mutató 100,8, bottom 8...

Futás elleni védekezés jobb, ott középmezőnyben vagyunk. Ez én nem mondanám rendben lévőnek.

 

Nem érzem relevánsnak a BB érára való visszamutogatás. Ami maradt utána egy működő D , egy alapjaiban összerakott ST, és egy széthullott O+  magas pick-ek a drafton.+ egy rakás elkölthető pénz. Jött egy tehetséges QB(akit nem mer a csapat kezdetni), van jó pár fiatal Wr -akikről nem tudunk semmit mert normális QB-t csak az ellenfeleknél láttak ( vagy talán edzésen 😊),van egy top 10-es futó, van elfogatható TE. Amit annak ellenére sem sikerült megoldani hogy egy útszéli bolond is látta hogy legyen egy legalább közepes O fal (draft+ CAP) plusz egy funkcionáló O játékterv. Olyan gyáván(szép szóval kockázatkerülően) játszik a csapat hogy az szégyen. Szerintem van egy jó mondás a mostani helyzetre”Az eredmény számít, minden más csak magyarázkodás” jelenleg éppen a magyarázkodást „látjuk” jó lenne végre az eredményre fókuszálni.

Nagyrészt igazat adok, de van pár dolog, amivel vitatkoznék. Például az összerakott ST elég erős kijelentés, mert az elmúlt 2 évben bottom 5 volt a csapat ST DVOA-ben, és egyébként ezen a téren abszolút látható az előrelépés idén, szóval itt jár a dicséret a stábnak. 

Az O fal kapcsán is értem, hogy a leghülyébbek is látták, hogy nem jó, csak a megoldás meg nem ilyen egyszerű, hiába van drafttőke meg cap. Nem tudom, mit csinálhattak volna jobban ezen a téren. Egy játékos van, aki valóban erősítés lehetett volna a mostaniakhoz képest, Tyron Smith, de ő meg semmilyen szín alatt nem jött volna ide. Szóval én értem meg látom, hogy vannak bajok a támadófallal, de azt is látni kell, hogy ezek megoldására nem igazán volt lehetőség. Már csak azért sem, mert ez nem egyedi eset, az egész liga szenved ezzel a problémával. Az egyetlen megoldás az, hogy elfogadod ezt a helyzetet és alkalmazkodsz, megpróbálod eltüntetni a hiányosságokat. Na nálunk ez nem történik meg, és ez szerintem sokkal nagyobb gond, mint az, hogy nem oldottunk meg egy offseason alatt egy problémát, amit csoda nélkül nem lehet egy offseason alatt megoldani.

Az edzői gárda alatt a csapat vezetőségét értem HC,OC,DC és a többiek.És igen tudom hogy a D oldalon eddig is itt voltak a csapatnál.

Nem értek egyet azon véleményekkel, hogy Brisset alig tud felállni, összetörnék Mayet. Brisset azért kap, mert tesze-tosza. Nem látja át a pályát, nem találja meg a szeparálódó elkapókat sem. Így a labda nála van + qva lassú --- így aztán vastag célpont és gyalu a vége.
Maye lehet nem fogja megváltani a világot egyből. De sokkal jobban mozog, gyorsabb, energikusabb, jobban átlátja a pályát és gyorsabban is szabadul a labdától. 

De attól tartok itt nagyobb probléma van, ahogy a nagyító kiváló cikke is rávilágított: egyszerűen nincs kész a  rendszer. Majdhogynem ezt remélem. Mert ha ez a kész rendszer, nekünk évekre reszeltek...