Első benyomás - 5. hét: Dolphins @ Patriots

Kép
EB

Nincs új a nap alatt, sorozatban negyedik meccsét is elvesztette a Patriots, igaz ezúttal legalább közel állt a győzelemhez. Na nem azért, mert jobban játszott volna a csapat, mint az előző két fordulóban, hanem azért, mert most egy hasonlóan rossz csapat volt az ellenfél.

A meccs pontosan úgy kezdődött, ahogy azt mindenki várhatta, szenvedve. A Dolphins legalább eljutott mezőnygólig, még ha látszott is, hogy sok ilyen azért nem lesz a meccs folyamán, a Patriots támadóinak viszont ez sem jött össze, 3 and outtal indították a meccset. A Miami következő támadása után aztán Christian Gonzalez parádés megmozdulásának köszönhetően rövid pályát kaptak, amivel sikerült is élni, Rhamondre Stevenson megszerezte a meccs első és egyetlen Patriots touchdownját.

Innentől kezdve azonban elképesztő színvonalesés következett, pedig előtte sem tették magasra a mércét a csapatok. Gyakorlatilag egymást múlták alul a támadósorok, ha az egyik véletlenül összehozott egy értelmes megmozdulást egy játékkal később ki is oltotta egy büntetéssel. Hogy milyen katasztrofális támadójátékot sikerült bemutatni a második negyedben, azt talán a Brenden Schooler blokkolt puntja után történtek írják le a legjobban. A Dolphins 31 yardos vonalán kaptuk meg a labdát, és 7 playt indítottunk el, amikből összesen 8 yardot sikerült haladni, végül pedig egy kihagyott mezőnygóllal zárult a támadás.

A félidei 7-3-as vezetés után a második félidő első drive-jából még sikerült pontot szerezni, a hátralévő 26 percben viszont egyet sem. A nagy kérdés az volt, képes lesz-e a Miami egynél több értelmes támadást vezetni, és sajnos képesek voltak. A következő három labdabirtoklásukból két field goalt és egy touchdownt sikerült elérniük, így négy perccel a vége előtt már ők vezettek 15-10-re.

Elnézve a támadóink idei szereplését, nem sok reményünk lehetett, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, azonban Jacoby Brissett végigvitte a támadókat a pályán, hogy aztán a redzone-ban jöjjön a bénázás. Először Ja’Lynn Polk touchdownját fújták vissza egy idióta szabály miatt – ez már eleve csak azért történhetett meg, mert az újonc elkapónak akrobatikus mozdulatokat kellett bemutatnia Brissett pontatlan dobása miatt – majd Alex Van Pelt támadókoordinátor őrült meg teljesen. A Dolphins blitzei ellen semmiféle megoldás nem jutott eszébe, bezavarta az összes elkapót a célterületre, de Brissett hamar nyomás alá került, így esélye sem volt arra, hogy elkapható passzt dobjon.

Hogy még jobban fájjon a dolog, fél perccel a vége előtt még visszakapták a labdát a támadók, de ez csak arra volt jó, hogy megforgassák a kést a szurkolókban. Három játékot sikerült elindítani, ezek közül az elsőnél minden elkapó a pálya közepe felé futott – időkérés ekkor már nem volt – de Brissett és Boutte bravúrjainak köszönhetően még így is first down lett az eredménye, majd jött egy spike, hogy igazán komikus lehessen a vége. Brissett 4 másodperccel a vége előtt, időkérés nélkül feldobta a labdát Hunter Henrynek, akinek a körülötte levő védők miatt esélye sem volt befutni az endzone-ba, vagy kilépni az oldalvonalon, így miközben rohantunk a spike-hoz, le is telt az idő, győzött a Dolphins.

Azt gondolom, a meccs utolsó két perce tökéletesen rávilágított a Patriots legfőbb problémáira. Jacoby Brissett tipikus game managerként annyit tud hozzátenni a csapat játékához, amennyit a körülmények biztosítanak, ez pedig nem sok. Ráadásul kívülről sem kap túl sok segítséget, az edzői döntések kritikán aluliak, nem tudnak bánni az idővel, nem érzékelik megfelelően a játékhelyzeteket, ragaszkodnak az előzetes elképzelésekhez, akkor is ha nem működnek, a játékhívás pedig simán csak logikátlan. A védelem és a speciális egység még úgy ahogy működget, de azért ott is elkezdtek előjönni a hibák, és jelenleg szinte tökéletes meccsre van szükség tőlük, hogy bármi esély legyen a győzelemre.

Persze, a remény hal meg utoljára, nem lehet kizárni, hogy lesz fejlődés – van honnan – de az, hogy ezt a Dolphinst képtelenek voltunk megverni, nem sok jót vetít előre, hiszen ennél csak nehezebb meccsek jönnek. 

Hozzászólás

Azért amikor 4.kiserletnel Mayo nem kert időt a 12 ember miatt es ezért lett első kísérlet, az is elég amatőr hiba, plusz az első félidő végi time management is amatőr volt.  Ugyanazt a produkciót látjuk hétről hétre , nem meglepő módon ugyanazzal a végeredménnyel, vérzik az ember szeme a meccseinktol. Nagyon kiváncsi lennék Kraft véleményére , hálás lennék ha erről beszamolnatok ha napvilágra kerül vmi.

Nyilván megírnánk, de Kraft nem nagyon szokott szezon közben nyilatkozni. Amúgy meg nem is lenne semmi értelme. Ha lesz is ilyen, csak a szezon után szerintem.

Ez egy nézhetetlen förtelem volt. A meccs 90%-ig Brisset nem érte el a 100 dobott yardot! Ugyanaz van, mint tavaly, hogy értem, hogy szar a fal, de amikor tart, akkor azért jöjjön már össze a játék. Az utolsó 2 drive amúgy okés volt, kérdés mennyiben volt köze hozzá a Miami D-nek :)

Egyébként azt érzem, hogy egyesekre picit túl nagy lett a kabát, amikor egy rendszer részeként jó katonák, de parancsnokként már nem mutatnak jól. Kolok írta a 4&1-et, de jöhetnek még a rengeteg büntik, a sok apró dühítő dolgok, amik nem az über szar fal és a game manager qb miatt van.

hali

kérem, aki tudja, magyarázza el a Polk-féle nem TD-t

"Polk touchdownját fújták vissza egy idióta szabály miatt"
a Game Passon nem igazán értettem, mi volt itt a baj

Hali , mivel lépés szerűen tette le a lábát ezért a mozdulat befejezéséig számít a lépés és ezért kilépett a sarkával. Ha húzta volna a lábújhegyét akkor td lett volna. Hihetetlen barom szabály

Ebben az esetben  bravúr volt, hogy egyáltalán valahogy lerakta a lábát. Nem azon múlt, hogy tudja-e a szabályt. JB dobta magasan, pedig nem volt rá szükség.

Azt hiszem az első meccs beharangjához írtam, hogy bármi is lesz a tavalyinál nézhetetlenebb és rosszabb meccsek nem jöhetnek. Nem öregszik jól 😅

Én kinyomtam ,pedig emberi időben volt ,de ez nézhetetlen . 

Roppant kellemetlen ilyen produkciót  letenni egy Gillette stadionban . 

 

 

Az is sokmindent elmond a tegnapi meccsről, hogy volt 13 sárgánk és mindössze 15!!!! 1st down. Rettenet volt nézni azt a baf..xkodást, amit szinte az egész csapat művel, élükön a kiváló Brissettel. Azt a lassúságot és pontatlanságot szinte már fokozni se lehet. Támadókoordinátorunk meg mintha nem is lett volna, végtelenül agyatlan hívásokkal szórakoztatták a nagyérdeműt - a kinti nézőket nagyon sajnáltam, hogy ezt kellett nézniük PÉNZÉRT, csakhát két hét múlva én is ott leszek Londonban. Ezen. Pénzért. Sokért. Áááhhh...  

A csapatunk a kellemetlen meglepetések bő tárháza! Én azt gondoltam, ha nehéz lesz a meccs az a 2 kezdő safety-nk hiánya miatt lesz, hát nem így lett. A pályahossznyi 104 yard (12 db O8-D4, Gamebook) büntetés és a változatlanul titkos és láthatatlan off. rendszerünk(?) használhatatlansága eredményesebb volt.

Nekem kezd a tavalyihoz hasonlítani szinte minden. Tavaly is két elit védőnk esett ki hamar, idén is, tavaly megszoktuk az 1-2 INT-et maccsenként, most a gyatra támadójátékhoz még az se kell, a büntikben is újra alaposan rákapcsoltunk, az Ofal változatlanul gyenge, a passsrush esetleges, a sérülések szaporodnak a jó játékosoknál stb. Szerintem idén is a vezetőség a probléma. A fafejű, makacs Van Pelt és a nyámnyila Mayo egyelőre az egyik legnagyobb csalódás, az idei eddigi eredményeket a tavalyi játékos és főedzői gárdával is elértük volna. A csapat jelenlegi játéka nemcsak a dinasztiára, hanem még az azelőtti időkre is szégyen. Miközben egy „gyémántnak” látszó emberrel a padot melegítjük senki sem tudja miért…

OFF

Miért jó, hogy az egyetemi bajnokságokban az egylábas elkapás elfogadott?

Az elkapáshoz: azért egy lábas az egyetemen, mert ez az általános szabály ebben a játékban, és csak az NFL-ben szigorítottak rajta. Mégiscsak az utóbbi a profi liga, a legjobbaknak legyen nehezebb dolga, gondolom ezért.

Töketlen játék, egy töketlen QB -töl,akit irányít egy töketlen OC és mindezt végignézi egy töketlen HC. De nem baj mert legalább sikerült lecserélni a stadionban a dinasztia jelmondatait,még Mayo-t szeretik a játékosok.Ezen kívül mondjuk semmit nem tudnak felmutatni. Vicc az egész.

Lehet, hogy az a terv, hogy rámennek az 1/1-re, és elcserélik egy QB need csapattal több jó pickre. Azokból meg sok mindent be lehetne foltozni + pénz is van a sapka alatt bőven jövőre. És ennek a tervnek a végrehajtásához jól jön JB, meg a szöveg, hogy Maye még nincs kész. Rövid távú szívás hosszú távú célok érdekében. Így fel sem tűnik senkinek a tankolás. Ha ez a terv, akkor egész jól haladnak vele, és a többség van vakon. Nem mondom hogy biztos így van, de mi van ha igen? Volt ugye anno "suck for Luck", meg a Jags is valami hasonlót futtatott Lawrence-ért, csak itt most pickekre lenne váltva nem QB-ra (mert az már van, fal nincs előtte).

Ezt pls ne kezdjétek el..
Nézzétek már meg Mayo fejét meccs közben, nem ennyire jó színész, hogy ne akarná megnyerni a meccset. Plusz levezettük már ezerszer miért nem jó az adott évben ott dolgozóknak ez. Kraft sem hagyná hogy veszítsenek direkt 4 ilyen év után.

Egy rebuild ilyen, főleg szar tervek mellett..ennyi van ebben, nem több.

Válasz mgabor74 üzenetére

mit szeretnél meglátni? 
ha nem nyerünk többet akkor az nem azért lesz, mert nem akarunk, hanem mert nem tudunk.

ez az 1/1-ért vesztünk dolog kapcsán biztos szóltak Polknak, hogy úgy kapd el, hogy a talpad kilóg, nehogy az 1/1 oda legyen..

komolyan döbbenet ez a konteó..

Na, ebben most tökéletesen egyetértünk! Ezek az ötletek szembemennek mindennel, amiről a foci szól. Tudom, volt egyszer egy ilyen a Colts részéről… egyébkent végül annak sem lett értelem. 

Kisebb lesz a valószínűsége, esetleg meg is dől. Én nem gondolom hogy a tutit írtam, és ezt megfogalmaztam az eredeti hozzászólásomban is (nem biztos hogy így van, de mi van ha).

De nincs ilyen hogy ha, ez innentől megint egy hitvita, amikor valaki teljes outsiderként kitalál valamit..Ha te ebben akarsz hinni az a te dolgod, én meg annyit kértem itt ne legyen ez a botor dolog elkezdve, mert nem létező jelenség NFL szinten.

 Te is teljesen outsider vagy, ezáltal nem tudhatod, hogy a jelenség nem létező az NFL-ben, mégis kijelented. Ez egy felvetés volt részemről, vagy ha úgy jobban tetszik egy verzió a sokból. Ezt a ligát a pénz irányítja, így biztosan kijelenteni ezzel kapcsolatban bármit is elég meredek.

Fordítsuk meg a dolgot. Oké, tankolunk. Ki tud róla? Kinek szólnak róla? Csak a qb, csak a wr-ek, csak az edző?

Ez a baj a konteókkal, hogy nem képes elengedni akit beszippantott..A lényeg, hogy kérlek ezt tartsd meg magadnak, köszi!

Már másodszor írsz ilyesmit csak emiatt válaszolok neked. Tudtommal ezen az oldalon mindenki szabadon leírhatja a csapattal kapcsolatos véleményét, meglátását, feltételezéseit ha azt normális keretek között teszi.  Ha nem tetszik amit írok, és ellenérved van az oké, de ne akard megszabni mit szabad leírnom és mit nem.  A saját blogodon érteném, de itt ez eddig nem volt szokás.

Továbbra sem érted miért kértem, de mindegy. Az meg hogy mi volt korábban, nem igazán értem miben releváns, hiszen most más van. Ilyen cikkek sem voltak korábban, most mégis vannak. A kommentszekció színvonala is lesüllyedt korábban, most mégsem ott van, ahol előtte. Remélem érted az összefüggéseket.

És egy kérés volt, amit vagy betartasz vagy nem. 

Az NFL-ben nincs tankolás. Pont. Sem direkt, sem ügyeskedve, egyik csapat sem fog ilyet csinálni. Doug Pederson állt hozzá a legközelebb, de ő is csak egy meccsen, néhány nappal később ki is rúgták. De a Colts nem tankolt Luckért, a Suck for Luck a szurkolók agyszüleménye volt. Manning abban az évben írt alá új szerződést, csak volt egy műtétje az offseasonben, amiből nem sikerült felépülnie a szezonkezdetre, emiatt mindenféle kutyaütő QB játszott abban a szezonban náluk, ami kiegészülve a közepes rosterrel és coachinggal az 1/1-hez vezetett. A Jaguars esetében megint csak nem volt szó tankolásról, simán csak szarok voltak, de egészen az utolsó előtti fordulóig a Jetsé volt az 1/1. 

A Dolphinsnál Flores idejében nem volt valami ilyesmi? Hogy a tulaj akarta rávenni lefizetéssel? Nem emlékszem már a részletekre, de mintha kétmarék első-második körös pick össze is jött két év alatt.

A tulaj valóban le akarta fizetni, de nem ment bele, pont azért, mert azonnal elveszítette volna az öltözőt. Olyannyira nem tankoltak, hogy abban az időszakban masszívan felülteljesítették az elvárásokat. A pickek pedig a Tunsil ügyletből jöttek.

Én mondjuk az elejétől nem vártam mást. Számomra az első két meccs teljesítménye volt meglepő, jó értelemben. Ott szerintem egy picit mindenki elhitte, hogy nem 1/1-es szintű csapat ez...pedig sajnos igen. Sok szakíró az idény előtt oda várt minket, és sajnos azt kell írjam az elmúlt 3 meccs már inkább ezt támasztja alá. De majd meglátjuk hova fut ki az idény, elment 5 meccs, év végén vonjunk mérleget. Még az is elképzelhető, hogy ennek a lejtmenetnek nincs vége, és majd csak az idény utolsó 2-3 meccsén látunk valami biztatót újra.

Amint QB csere lesz, biztatóbb dolgokat fogunk látni. Nem azt mondom hogy győzelmeket, vagy hibátlan játékot, hanem ennél jobb játékot egyből..

Ha most cserélünk QB-t, akkor az pont olyan idióta húzás lesz, mint amit az elmúlt hetekben láttunk, mert a létező legrosszabb időpontban lépnénk meg. Ebből kiindulva egyértelműen Maye kezd vasárnap.

Azt hiszem ezt is említettem a kommentem végén, hogy az utolsó 2-3 meccs akár biztató dolgokat is hozhat...itt csak azt felejtettem el leírni, hogy ezt QB csere nélkül a kezdőben nem látom jönni.

A védelemnek is jót tenne szerintem, ha látnának maguk előtt egy potensebb/biztatóbb offense-t. Alapvetően én velük az év előtt is mint nem rossz egységgel számoltam, és a sérülések ellenére is látszik, hogy jó kis egység lesz ez.

Az idény előtt olvasgatva több szakíró is azt vélte rólunk, hogy 2-3 Ofal emberre és 1 wr1-re vagyunk a masszív középcsapat kategóriától....

Az edzői stábban azonban be kell valljam kicsit csalódtam, főleg ami a játékhívásokat illetei. De itt sem vagyok türelmetlen, betudom annak, hogy Mayo kezdő HC, Van Pelt pedig még reszelgeti a rendszerét. 

 

Ha play callert is cserélnénk, az se lenne ellenemre, de abba bele lehet jönni idővel. Viszont JB nem lesz jobb ennél semmivel. Az egy azonnali upgrade ha QB csere van.

Én pont az ilyen kommentektől féltem szezon előtt. Elindítunk egy több éves projektet, de az egyszeri szurkoló már 1 hónap után tudja hogy ez tévút és 5 meccs után kirúgna gyakorlatilag bárkit. Tudtuk, hogy ez ilyen lesz (mert ez a realitás), és igen, jelenleg nem jó ezt nézni, de minimális türelemmel illene sztem lenni.

Válasz vicgeordie üzenetére

Már ne is haragudj, de itt nem erről van szó. Az eredménytelenséget senki nem kéri számon, sőt az borítékolva volt.
A tévút nem az 1-4, hanem a kilátástalan döntési folyamat és a rugalmatlan, konzervatív hozzáállás. Egyáltalán nincs azzal baj, hogy nem Maye kezdett, vagy hogy kikapunk, vagy hogy nem játszunk jól. 

A baj azzal van, amiért nem Maye kezdett, majd amiért kitartottak a semmi mellett és hétről-hétre azonnal vasárnap rájuk is égett amit arra a hétre rendszerszinten megálmodtak. Konkrétan nem volt terv, ha a Miami meccs után jön Maye. Ő ugyanis azzal, hogy aludt egy napot nem lett jobb. Vasárnap még nem állt készen, most hétfőn este meg majd igen?

Egy-egy nagyítós cikk 4-5 óra, mire minden hivatkozást kigyűjtök, hogy ne az legyen a lenyomata, na egy fotelszurkoló megmondja. A szakma és a számok mondják meg, hogy amerre most mentünk az egy hatalmas zsákutca, mert védhetetlen a gameplan, a playcall és minden döntésük. 

A Time managementet majd megtanulják, vagy nem. Andy Reid is elvan azzal, hogy béna benne. De ettől még nyilván hiba, és amíg egy Reidnek belefér, addig ennek a csapatnak semmi balfék dolog nem fér bele a pálya mellől. De nem emiatt vannak szidva, ebben csak javulniuk kell. A probléma az, amit 5 hete írunk, hogy a döntéseik egy merev, rugalmatlan, konzervatív és beszari halmazból jönnek, kivétel nélkül.

Minden meccsen volt lehetőségük nyerő döntést hozni, ami nem azt jelenti, hogy ha úgy döntenek akkor nyerünk, hanem hogy megadták volna az esélyt. De ők minden alkalommal azt választották, hogy inkább rontsa el az ellenfél, az nagyobb esély minthogy mi bármit is próbáljunk tenni a győzelemért. És ez a Maye kérdésben, az OT-k kapcsán, a Polkék használatában, a 3rd downokon a védő oldalon, a 4.kísérleteknél, stb mind megjelenik. Tehát tendencia.

Ha te nem akarod látni, és majd csak úgy valamitől jobb lesz ezt gondolod, az a te hited. De csak úgy magától semmi nem javul meg, hanem azért tenni kell. Na most ez a stáb eddig annyira rossz döntéseket hoz, hogy abból sehova nem fogunk jutni, mert csak az időt vesztegetjük. És tudod mi mutatja ez meg?

Pl a WHS, vagy a Broncos, vagy akár a Panthers, akik tartanak valahova, kikapnak vagy nyernek mindegy, de látszik mi a helyzet, mit akarnak és most éppen abban hol tartanak. A panthersnél 2 meccs után kirakták a féket és NFL csapatnak néztek ki. Tarthatták volna meccsekig, hónapokig, de azzal akadályozza a folyamatokat, rendszereket. És amint kikerült voltak focicsapatra emlékeztető jelek.

Ugyanez lesz nálunk is, ha végre tökös gyerek módjára viselkednek és nem ilyen full alibi megúszós hozzáállás lesz. De pont emiatt a megközelítés miatt vagyunk ilyen rosszak. Mert Maye ennél többet adott volna, pont ugyanúgy ahogy Williams. Aki ég és föld az első héthez képest, életben is maradt, javult is, még meccset is nyernek. De nekünk nem a W a lényeg, sőt az se baj, ha 22 birtoklással kikapunk, csak látszódjon végre a rendszer, legyen következetesség, épüljön a QB-re a gameplan, és legyen ritmusa a playcallnak. Most ezek nem hogy alakulnak, hanem kilátástalanok. ÉS persze ahhoz hogy ezt lássa valaki, picit több kell mint egy foteldrukker szeme, de még sem kell hozzá Belichicknek lenni. Ráadásul most egy ideje már azt se lehet mondani, hogy foteldrukkerek hada adná a szerkesztőséget, hiszen PFF munkatársak vannak ott :)

Félreértetted amit írtam. Nem azzal van bajom, hogy kritikával illeti valaki őket (van miért), hanem azzal, hogy gyakorlatilag többen elkönyvelték hogy a hibákból nem tanulnak és ez nem is lesz jobb. Ráadásul dicséretes a munka amit beletesztek az oldalba (köszi), de az általatok (és sokunk által is) olvasott szakítók sem tévedhetetlenek és sokkal kevesebb infójuk van, mint a stábnak. Így sztem érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket is.

Nem akarok vészmadárkodni, de eddig mást nem hallottunk, mint hogy a QB felépítése mennyire fontos, mert hát Mac is ebbe rokkant bele, amit művelt vele az edzői stáb. Most azt látjuk, hogy az edzői kar finoman szólva is rossz döntések sorozatát hozza hétről hétre. Csak kérdezem, miért gondoljátok, hogy bármi változni fog és pont a QB építésben fognak jeleskedni? Jelen állás szerint sokkal nagyobb az esély az eddigi szerencsétlenkedés folytatására QB feonton is. Röviden, én is megnézném Maye-t, de az a gyanúm, higy nem lesz sokkal szebb, amit látni fogunk.

Szerintem a palybookot es Maye-t a palyoffra tartogatjuk...

Komolyra fordítva csak azért szeretném ha Maye játszana mert Brisett nem érdekel - már láttam , ennyit tud és pont - Maye-ra meg kíváncsi vagyok!

Off

Peppers-nek nem tett jót a meccskihagyás. Az egyik csapatkapitányunkat!!! letartóztatták testi sértés (ütés, fojtogatás otthon) és B típusú kábítószer birtoklása miatt. :(

Hát kíváncsi leszek Mayo reakciójára. BB idejében itt nemigen volt elágazás, a mostani vezetés hozzáállását meglátjuk. 

Azért nem teljesen igaz, hogy BB idejében nem tűrtek meg ilyen ügyeket. Volt egy határ, ami felett lehettél akárki, nem volt mentség, de apróbb kihágásokat simán elviseltek. Edelman ittasan vezetett (ez még jóval azelőtt volt, hogy húzóember volt), Chungnak volt kokainbirtoklásos ügye, leigazoltuk Mike Floydot azután, hogy pont egy ittas vezetésért rúgták ki Arizonából, megfordult itt Josh Gordon (azt hiszem, ezt nem kell részletezni), Antonio Brown, Legarrette Blount, de például annak sem lett komolyabb következménye, hogy Chandler Jones egy playoff-meccs előtt atomkészen botorkált be egy rendőrörsre. Ha itt kiderül, hogy Peppers tényleg bántalmazta a barátnőjét, akkor biztosan repülni fog (Kraft ezt nem viseli el, volt már olyan, hogy pár nappal a draft után kivágtak egy rookie-t egy ilyen ügy miatt, de például Joe Mixonról is előre megmondta, hogy nem fogjuk draftolni), de ha a kokainbirtoklás az egyetlen bűne, nem hiszem, hogy komolyabb retorzió lenne, ahogy BB-nél sem lett volna.

Persze, voltak ügyek korábban is, ezért írtam, hogy az új team reakcióját még nem ismerjük, hogy hol van náluk a határ. A bántalmazás lehet  már szerintem a túloldal, ha bebizonyosodik, mert ott még a "veszélyes fegyver" kifejezés is előkerült. Meglátjuk.

Sziasztok! 

Kicsit off. Felszabadult egy jegy a londoni meccsre. Ha esetleg érdekel valakit: madarzso@gmail.com 

 

 

Azt gondoltam a meccs előtt, hogy ez egy nyerhető mérkőzés lesz Tua nélkül, hiszen, így a Miami egy félkarú óriás. A védelem és a speciális egység egész jól mutatott. Sajnos a védelemben is jönnek ki a hibák, a sok hiányzó (Barmore, Bentley, Dugger, Peppers) és lehet, hogy Peppers többet nem is fog pályára lépni Pats mezben. A speciális egység egész jól mutatott, de régen rossz egy csapatnak, ha a speciális egység a legjobb egy meccsen.

A támadók oldaláról nem kaptam mást, mint eddig, sajnos ennyi passzolt yarddal és ilyen játékkal nem lehet nyerni, pedig a Miami védelme nem a legerősebb. Vagyis mégis volt valami újdonság, az utolsó előtti és utolsó drive, még ha nem is sikerült pontokat szerezni. Szóval így is tudunk támadásokat vezetni? Akkor lehet gyakrabban kéne előhúzni és szemet gyönyörködtetőbb és talán még eredményesebb lenne a támadók játéka. 

Sajnos elhiszem, hogy van egy terv, ami semmit sem ér, de talán az edzői stáb is észreveszi, hogy változtatni kell, a játékokon és bizonyos embereken a csapatban.

Azért ez a Miami elkapó gárda nálam igencsak elitnek kinéző és az ő faluk pont annyival volt jobb, hogy megtalálja ezeket az elkapókat/TE-ket.

Hogy ne csak Gonzó és Schooler kapjon dicséretet, a Patspulpit szakírója és Mayo is nagyon megdicsérte az Ofalat! 

Leverett kivételével a többi 4 jól helytállt főleg a futásblokkolásba, aminek eredményeként a futásunk 19 carry/151 yard, avg: 7,9 yard – franchaise rekord. 

A passzvédelem még nem volt igazán jó, de ebben a szezonban eddig a legjobb lett. A 16 nyomásból (43%) a friss centerünk Leverett 10-et engedett, ami viszont igen gyenge munka. (TB is a középső nyomást utálta a legjobban, mert abból nem lehet fellépni!). A többi négy játékos 3 nap gyakorlás után elfogadhatót nyújtott. (Talán lassan lesz elfogadható„falmegoldás”, amennyiben Leverett is összeszedi Magát! :))

En is úgy láttam, hogy a fal most nem volt olyan rossz mint korábban. Inkább azok a fránya büntetések hátráltattak minket. Ez pedig azért van, mert keveset gyakoroltak így együtt. Jól láttam egyébként, hogy Polk lett a Nr1 WR-ünk? Ha igen, akkor ez mindent elmond az elkapósorral. 

Polknak egyébként kiváló advanced mutatói vannak, csak hát ez a statisztikáin nem látszik meg a QB-játék miatt. Nyilván jelenleg közel sem klasszikus WR1, de azért a Polk, Douglas, Bourne top3 egyáltalán nem vállalhatatlan szint.

Ezért is írtam, hogy félkarú óriás, mert Tua sokkal jobban passzolt volna, mint Huntley. Az elit elkapó gárdát sem tudta megtalálni rendesen. Bruttó 194, nettó 179 yard nem túl acélos teljesítmény.