Első benyomás - 6. hét: Patriots vs Texans

Kép
EB

Bemutatkozott Drake Maye az NFL-ben! A vasárnapi Texans elleni meccsen eljött az a pillanat, amire sok Patriots szurkoló várt, az újonc pedig nem is okozott csalódást. Sajnos ezúttal is rengeteg volt a hiba, így 41-21-re győzött az egyébként is sokkal esélyesebb vendég csapat.

A meccs elején végigmasírozott a pályán a C.J. Stroud vezette Texans offense és touchdownt is szereztek egy minimum kérdőjeles sárga zászló után. Az első Patriots-drive is olyan volt, mint eddig - borzasztó. A vendégek egy újabb TD-vel válaszoltak, majd egy Maye-interception után eléggé csúnyán festett minden. A Texans azonban a két következő drive-ból nem tudott pontokat szerezni (kihagyott mezőnygól és INT), a védelem és a támadósor is kezdett életjeleket mutatni. A félidő zárásaként Maye egy gyönyörű, 40 yardos passzal találta meg Kayshon Boutte-t. Ez a drive az egyik legszebb volt, amit az elmúlt években a csapattól láttam: 7 play, 71 yard, 48 másodperc. Erre elégedetten lehetett csettinteni.

A második félidőt mi kezdtük, de először a bírók nem vettek észre egy teljesen egyértelmű face maskot, majd jött egy strip sack a következő playből. Ezt nyilván nem kell részletezni... A Texans köszönte szépen, touchdownt is csináltak a második playből. A Patriots offense folyamatosan lábon lőtte magát, Hoopernek is volt egy fumble a saját térfelén, majd amikor egy Henry-TD után sikerült zárkózni, megint jött egy eladott labda.

A meccs végén egy Maye-Douglas összjáték után utóbbi is megszerezte első touchdownját az NFL-ben, a meccset pedig Dameon Pierce hosszú touchdownja zárta le végérvényesen.

A védelem ezúttal nem hozta a megszokott szintet, 41 pontot kaptak, bár azt tegyük hozzá, hogy a négy eladott labda után nagyon nehéz dolguk volt. A futás elleni védelem sem működött jól, Stroudnak sok időt biztosított a támadófala, aki rendre meg is találta az elkapóit.

A támadósor sokkal jobban nézett ki, mint bármikor az elmúlt években. Drake Maye láthatóan teljesen más szinten mozog, mint Jacoby Brissett, ezért is volt sokak számára érthetetlen, miért nem jött hamarabb a váltás. Karrierje első meccsén egy 20/33, 243 yard, 3 TD és 2 INT mutatót hozott össze. Voltak hibái, de végre valóban NFL-offense-nek nézett ki a csapat, ráadásul lábon is rengeteget tudott segíteni, neki volt a csapatból a legtöbb futott yardja. Ez ennél csak jobb lesz. AVP-nek fel van adva a lecke, jövőhétre olyan gameplannel rukkoljon elő, ami esélyt ad a támadóknak, mert alatta igencsak forró lehet a kispad. Ha egyébként az egyéni hibákat - amiből sok volt, ráadásul még a szerencsével is hadilábon álltunk - redukálni tudjuk, meccsben lehetünk a következő meccseken is bárkivel.

A 20 pontos vereség után furcsa ilyet írni, de a Patriots szurkolók zöme azt gondolom, hogy bizakodva állt fel a képernyő elől, hiszen valóban úgy tűnik, egy fontos posztra megvan a kezdőjátékos... Jövőhéten következik a londoni mérkőzés a szintén 1-5-tel álló Jaguars ellen, ott tovább fejlődve szerintem elvárható a győzelem - főleg, hogy rengeteg magyar szurkoló lesz majd a Wembleyben.

Hozzászólás

Banális naiv fotelgondolat természetesen, de miért az erőfutónk hord vissza kilencedszer is mínusz 8-12 yardért amikor látható, hogy totál tudatosan megy erre az ellen? Jerod? Marcus Jones-t felküldeni esetleg? Hm? Egyébként teljesen szerethető volt a meccs 32%-a, Maye-t a második negyedtől imádtam, nem sérült meg a Budapest Rabbits fala mögött, innen is köszönöm a néhol kompetens de főként inkább inkompetens vezetői stábnak, hogy ez volt a terv 🙏🏼 

Bírók, büntetések, büntetések, bírók, a felismerés, hogy az offenzünk mellé szép lassan bottom 10 a védelem is, na igen. London calling, baby! Legalább a város olyan lenne de már annyiszor láttam és ugye kurvára nem olyan. Ott tali..

Ja, bónusz: lepörgetyjük az órát “gyakorlás” helyett, 2-3 play, tényleg? Szükségtelen volna? Költői, ofk.

Bónusz II.: “régen” mi voltunk mesterei a #fumbliokozásnak, most nem merek odanézni ha jön a tackle, elértünk oda (Szomorú emoji)..

Kiszaladt az elmúlt hetek feszkója, de mától az élet újra szép és hangolódom a pozitív hullámokra 🙂

Értem és el is fogadom, ugyanakkor ha látjuk, hogy a Texans folyamatosan erre utazik és nekünk folyamatosan hosszabbodik a pálya így, miért nem küldjük fel a bizonyítottan extrát tudó returnerünket? Azt is értem persze, hogy punt és kickoff más, na de ennyire, hogy nem lehet megpróbálni sem? Egyet aludva is megkockáztatom, hogy a buta hibák - na, meg a meccset akkor épp eléggé befolyásoló elmaradó facemask bünti - mellett engem ez idegesített fel legjobban.

Mikor lement az első félidő 25 perce, azt mondtam, hogy az egyetlen fék a csapatban AVP, borzasztóan unalmas, konzervatív gameplant rakott össze amivel semmi fejlődést nem láttam. 

De akkor megváltozott valami, elengedték a támadókat és végre nfl szintünek tűntek. 

Persze voltak hibák Maye részéről, de ne feledjük, hogy a liga egyik legjobb védelme volt az ellenfele, de sokkal jobban nézett ki a támadó szekció mint tavaly bármikor. Maye meg tudja hosszabbítani a játékokat lábon, futni is tud, mellette még a támadófal is jobban nézett ki. (Pedig a támadófalat majd erősíteni kell) 

Korábban az ilyen típusú vereségre "vágytam", amiből látni, hogy van remény, tud nfl szintűnek kinézni a támadó oldal.

Most nagyon irigylem azokat akik mennek Londonba. 

Azt hiszem elpocsekoltunk 5 meccset. Ezután a meccs után ugyanis a “Brissett nyújtotta a legjobb esélyt “ érvelés egyszeruen nevetséges,ezzel a támadó fallal meg végképp az,emögött a fal mögött ,azzal a játékkal amit jatszattak JB-tel nem lehetett más a végeredmény es ez azért sok kérdést felvet edzői oldalról.
2006 óta követem a csapatot,de ilyen mérhetetlenül otvar falra nem emlekszem még DeGugli alatt sem,nyilván most már a 64. összetételben állnak fel,ez sem segít.

Maye-bár nyilván voltak hibái - de számomra biztatóan mutatkozott be,ez a meccs a -20 pont ellenére nézhető volt,a korábbi meccsekkel ellentétben .

Volt olyan first down próbálkozás ami nem futás volt?

Ki volt most a kezdő center? Megint valami új srác volt? A PFF szerint nem engedett egyetlen nyomást sem. :)

Ben Brown, a Raiders gyakorló csapatából hoztuk csütörtökön(!), vagyis már legalább 100 órája a csapattal volt mikor kezdett :)

Egy kis statisztika a Texans ellen.:

Player                 CP/ATT    YDS    TD    INT
Drake Maye        20/33     243    3    2
Caleb Williams    23/37    174    0    2
Josh Allen              9/30      131    1    0

RUSHING
Player               CAR    YDS    TD    AVG
Drake Maye         5    38    0    7.6
Caleb Williams    5    44    0    8.8
Josh Allen             4    54    0    13.5

 

Hiába vált be Maye, (nagyjából Stroud-al azonos jó teljesítménnyel) a Houston a futásával vert agyon Minket. A közel 200 yard kontra 80 yard uannyi kisérletből mindent elmond. Ráadásul Maye 5 futott yardja kb. annyi, mint a 3 futónk összyardja – szinte nevetséges. Mondre nélkül nincs futásunk, és ezt semmilyen jó passzjáték nem tudja majd kompenzálni.

A védelem se állt a feladat magaslatán, Gonzó is haloványabb volt, de még Baringer is (I20 6/2). (Van egy DT J.Roy játékosunk, aki már a 2. sack-jét szerzi, élete 2. mérkőzésén. Ez jó igazolásnak tűnik.) Godcheaux mondta röviden: "...a 41 pont kínos."

Az eddigi 37 büntetésünk is sok (most 9/50, 3O-5D-1ST), idén a 2. legtöbb, a liga első felében vagyunk. :)

Jó lenne már egy olyan meccset játszani, ahol mind3 csapaategység elfogadhatót nyújt és ostobaságokat sem követünk el.

A védelem 4x ment rövid pályát, ennek általában ez szokott a vége lenni.

Mi futni fogunk- jelentette ki a head coach a szezon elején. Tettük ezt úgy, hogy a példa szerint egy az átlagnál jobb futónk van (és bárki bármit is mond, Rhamondre sem extra futó, ő a krém alatt van egy szinttel).

Ami az ellenfél futását illeti: a védelem benézett két hosszút, két szinte ugyanolyan futásból. Ez olyan, mint az európai fociban mikor egy jó és jó formában lévő csapat játszik egy szenvedő ellenféllel: elnézve a meccset azt hiszed, hogy két hasonló teljesítményt látsz, de a végén a táblán az van írva, hogy a jobb csapat nyert 3:0-ra.

Én az egész off season alatti történéseket nem értettem, elpazaroltunk 5 fordulót, az edzők elbénáztak 2 győzelmet (SEA és MIA ellen), de nem baj, ami késik, nem múlik, tegnap legalább valami halvány remény felcsillant, hogy lesz értelmes QB már az idén.

J.Roynak nem ez volt élete második meccse. Tavaly volt 95 snapje 12 meccsen. És amúgy is egy futottak még kaliberű srác, vele csak többen vagyunk. A 2 sack nem sokat ér, ha a futójátékot nem tudja megállítani.

Ezen a meccsen Mondre sem tudott volna futni, annyira kiismerték AVP roppant sablonos játéktervét az ellenfelek. Nem a játékosok tehetnek arról, amit látunk. Bentley hiányát képtelenek megoldani, és ezzel a futójáték ellen eszköztelenek vagyunk. McMillan nem megoldás erre egy egész estén keresztül, Tavait meg ilyen szerepbe felesleges berakni, ezt láttuk a korábbi meccseken, amikor vele próbáltál meg pótolni.

És amíg a falunk úgy néz ki, hogy 3 UDFA meg 1 rostertöltelék alkotja Onwenu mellett a 4 embert, addig tartósan sok jóra nem lehet számítani.

Azt is láthattuk ismét, hogy a megbonthatatlan futás-futás-passz szentháromság mekkora hátrányba tesz minket már a snap előtt, az ellen vigyorogva pontosan tudja, mi fog jönni. És meg se kísérelünk ezen változtatni, mondjuk egy végtelenül vakmerő passz-futás-futás kombinációval. AVP konzervativizmusát egyszerűen nem lehet hová tenni - mondjuk én tudnám, pl. a kukába. És Mayo ezt hagyja, miközben pontosan tudja, ez mekkora hátrány nekünk. Nagyon dühítő. Mintha nem csinálnánk amúgy is elég baromságot a pályán. 

De Maye - most visszanézve még jobban látszik, mekkora potenciál van a srácban akaratban, tehetségben, kreativitásban, sebességben. És még messze nincs a csúcson. Jó lesz. :-) :-) :-)

GOOO PATS!!!